6 maanden zonder Gina

27-10-2015

Al weer een half jaar zonder Gina. Tjee wat mis ik haar zeg, tijd heelt de wonden zegt men….maar voorlopig lijkt het wel of het gemis alleen maar groter wordt.
Ik mis haar in huis, haar grijze snuitje, haar ge ren tijdens de wandelingen en ik mis het werk en de trainingen met haar! Wat kon ze daar toch van genieten. De rest van de wereld kon haar gestolen worden als zij maar aan het werk mocht. Ja Gientje , ze was een bijzonder hondje.
Afgelopen zaterdag de WT met Fendi, er was 1 proef met een dubbel markeer op een stoppelveld.
Ik kwam aanlopen bij de proef en toen dacht ik al, goh een echt Gina proef!
Het waren geen makkelijke markeers, Fendi deed ze beide geweldig. Ik zag haar vertrekken en terug komen en ik zag gewoon echt Gina door het veld gaan, haar mannier van rennen….phoe he dit overviel me gewoon. Nadat de keurmeester had gezegd dat ze het heel netjes vond ben ik maar snel weg gelopen


Mijn mooie meisje!

WT Laren

26-10-2015

De afgelopen weken zat Fendi niet zo lekker in haar vel. Dat merkte ik vooral op de wedstrijd en ook op de training was ze niet zoals ik van haar verwachte.
Ze is in juni gesteriliseerd, en had anders rond deze periode loops moeten worden…het zou dus kunnen dat dat toch een beetje mee speelt.
Heb haar koppie wat meer rust gegeven de laatste twee weken, en afgelopen donderdag op de training dacht ik, he daar is mijn meisje weer.
Zaterdag deden we mee aan de WT in Laren in de B2. Onze laatste wedstrijd van het jaar, ik hoopte het seizoen af te kunnen sluiten met een hondje wat weer lekker in haar vel zat. Nou dat is gelukt! Ze was weer lekker blij, en fanatiek. Alert en wilde graag aan de slag.
Op een waterproef heeft ze keihard gewerkt, geploeterd door het zware water, maar helaas de dummy niet gevonden, jammer maar zoals ze aan het werk was vond ik het geen ramp. De rest van de proeven heeft ze keurig gedaan en daarom kregen wij met 79 punten een 3e prijs!
Trots op mijn meisje en nu voorlopig even geen wedstrijden meer, ook best een lekker vooruitzicht moet ik eerlijk zeggen.

Wij hebben het weekend weer gezellig bij Helene en Rob door gebracht. Zo leuk om te zien wat een dikke vriendinnen Fendi en Ki-Ki zijn. Lekker samen rennen buiten en daarna samen op het kussen slapen, lief hoor.


Fentje Fen met haar mooie prijs.

CD Biddinghuizen

19-10-2015

Zaterdag heb ik met Fendi meegedaan aan de certificaat dag in Biddinghuizen. We hebben een mooi B diploma gehaald met 75 punten. Ik ben niet voor het dirigeren op gegaan. Ik vind Fendi op dit moment niet helemaal lekker in haar vel zitten dus dat gaan we eerst eens proberen op te lossen. Verder hebben we een erg gezellige dag gehad.
Volgend weekend onze laatste wedstrijd, nog een WT in de B2 in Laren. Even kijken hoe Fendi het doet en hoe ze zich voelt die dag, ik kijk het gewoon aan die dag, kan altijd nog stoppen als ik zie dat ze zich niet zeker genoeg voelt.

Laatste MAP

17-10-2015

Zaterdag hadden we onze laatste MAP van dit seizoen.
We hadden niet onze dag, Fen zat helemaal niet lekker in haar vel…reageerde vreemd op sommige dingen. Eerste proef lukte niet, en de tweede proef heb ik haar terug gehaald toen ik aan haar merkte dat ze er niet lekker bij was…… Ik had haar ingeschreven voor vier maps, de eerste twee heeft ze eigenlijk heel mooi gedaan, alleen net 1 apport gemist. Een map heeft ze mooi gehaald, en de laatste ben ik dus gestopt omdat ik aan haar merkte dat ze niet goed in haar vel zat.
We hebben Cooper weer 2 weken te logen gehad en dat was weer gezellig, heerlijk hoor. Ook is Romy nog een paar dagen bij ons geweest, nu moeten Fen en ik weer afkicken denk ik.


Lekker stel, Romy, Cooper en Fendi

Map gehaald!

05-10-2015

Jippie, jippie Fendi heeft zaterdag een mooie MAP B gehaald.
Ze maakte het de laatste proef wederom erg spannend maar het is gelukt wij hebben een mooi MAP B diploma met 496 punten en een 5e plaats. De MAP was in Enkhuizen, ik was daar nog niet eerder geweest, dus voor mij en voor Fendi een nieuwe locatie. Het is niet naast de deur dus de wekker ging vroeg ;-)

We begonnen met proef 1:
Je volgt samen met de keurmeester naar een bepaald punt. Onderweg kom je een slootje tegen en daar wordt een eend in gegooid, aangekomen op de inzet plaats mag de eend gehaald worden, daarna ligt er in een bosperceeltje nog een kraai. Fendi volgde keurig, ik twijfel of ze echt de eend heeft zien vallen. Op de inzet plaats had het wild gelegen van de deelnemers voor ons, dus ze was daar meteen erg met haar neus bezig, er nog niet helemaal bij. Ik zette haar in voor de eend. Normaal gesproken zou ik verwachten dat ze langs het water zou lopen tot op de hoogte vd werper en daar het water in zou gaan. Nu ging ze aan de kopse kant van het slootje het water in. Daar waren een hoop brandnetels dus moest haar nog een keer doorsturen, en zo zwom zo naar de eend. Daarna inzetten richting het bos. Een bosje met een hoop bramenstruiken en brandnetels. Fendi probeerde eerst nog een zij ingang te vinden. Haar iets terug gefloten en toen weer naar het bos gestuurd, moest haar even door duwen, maar toen ging ze wel en vond de kraai. 70 punten

Onze 2e proef:
Je volgt met de keurmeester langs een bosrand. Bij het halthouden valt er voor je, met de werper uit zicht een duif op een veldje met hoog gras. Er moet eerst een kraai gezocht worden in het bos. Dit deed ze heel netjes, kraai kwam vlot binnen, duif niet strak gemarkeerd maar deze kwam ook vlot binnen 90 punten

3e proef;
Je staat op post en er word geschoten zonder dat er iets valt, en ligt al een duif. Er wordt richting een pad geschoten, maar vanaf de inzet plek zie je het pad niet lopen. Wanneer de hond terug komt met de duif wordt er op 90 gr geschoten en valt er een eend achter de rietkraag in het water. Ook deze proef deed ze keurig, heel even ingegrepen toen ze bijna het riet in ging achter de schutter die richting de duif schoot. Toen trok ze het pad in en kon ik niets meer doen dan afwachten. Ik had het idee dat ze niet echt keek naar de eend, maar ze nam de lijn mooi aan en bij het water heeft ze het zelf opgelost. 96 punten

Onze 4e proef:
Je staat oppost in het bos, schuin op links moet er een kraai liggen en schuin rechts een konijn. Fen nam mijn richting op zich netjes aan, maar zocht een beetje tuttig…tja hoop prikkels enzo in het bos. Maar goed beide stuks kwamen goed binnen, 80 punten

5e proef:
Je staat op post en er staan geen helpers in zicht. Schuin rechts word er geschoten en je ziet nog net een eend over de rietkraag vliegen, deze valt in het water. Als de eens binnen is, dan ligt er nog een gans net in het bos, aan de andere kant van een pad. En lekker proefje voor Fen 100 punten. Phoe toen werd het toch weer spannend, op naar de laatste proef.

6e proef:
Je staat op post aan het water. Schuin op links valt er een schot en een eend in het water, Als de hond op de terug weg is, valt er nogmaals een schot en valt er een eend achter de hond op het land.
Hmmm, de locatie maakte de proef lastig.
Het was een heel raar kantje, wat hoger, met palen en beschoeiing net in het water.
Ik heb Fendi de eerste keer zelf laten kijken waar ze te water ging, dat was op het lastige stuk, koppie onder ging ze te water, maar ze zwom gewoon verder naar de eend. Zij komt eruit waar ze erin is gegaan dus zij zwom weer terig met die eend naar het lastige kantje. De keurmeester zei nog, daar zal ze er niet uit komen…hmm nou Fen moest even ploeteren maar ze kwam er uit. Op het tweede schot had ze niet om gekeken….jammer. Ik wilde haar weer schuin inzetten maar kreeg haar niet het water in. Oei toen werd ik toch een beetje nerveus.
Haar naast me neer gezet en bij een ander stukje het ingezet, dat deed ze mooi, alleen was dat niet richting de kant waar de eend was gevallen. Moest haar dan dus sturen op het water, en ik wist niet of ze dat zou doen. Maar goed je moet op een gegeven moment toch wat he.
Haar mooi diepte op het water laten nemen, toen een keer de zitfluit, ze draaide mooi naar mij toe en nam meteen de richting van mijn hand uit naar links! Phoe he. Maar goed ik denk dat zij verwachtte dat er iets op het water zou liggen want ik zag haar constant het water over kijken. Maar ze bleef mooi door zwemmen richting de kant, daar ploeterde ze door de dikke rietkraag heen en gelukkig vond ze de eend! Yes! Weer terug door de dikke rietkraag en toen nog even zwemmen voor ze bij me was. Who, op deze proef best wel trots op mijn meisje, deed ze toch maar.

Tjee zeg het is gelukt wij hebben een MAP B!

MAP Oldenzaal

28-09-2015

De MAP van de FRC in Oldenzaal stond gister op het programma. We hebben er weer een gezellig weekendje van gemaakt in het Oosten.
We hadden een gezellige groep, prachtig mooi weer, en erg leuke proeven. Eerste proef maakte Fen het nog effe spannend, maar ik kreeg haar daar waar ik hebben wilde. De andere proeven liepen ook erg lekker tot het aller laatste apport… shit die miste we dus, en daardoor dus helaas geen MAP diploma voor ons. Wat ontzettend zonde zeg, we hadden 97, 95, 95, 92, 83 en dus 0 punten……
Ik ben bang dat het dozige gedrag en de bramen struikjes Fendi te veel werden zo aan het eind van de dag….jammer, jammer.

Fentje Fen 4 jaar!

23-09-2015

Fentje Fen viert een feestje! Tjee zeg mijn meisje gewoon alweer 4 jaar! Wat gaat het toch hard allemaal. Ze heeft volgens mij een leuke verjaardag gehad, ’s avond mocht ze lekker mee naar de behendigheid. Oh oh wat een lol had ze toch!


Jarig jobje!

Eerste MAP

20-09-2015

Gister hebben Fendi en ik meegedaan aan de MAP in Bidinghuizen. Ik was erg benieuwd hoe ze de proeven zou doorstaan.
Ze heeft drie proeven heel mooi gedaan, twee een stukje minder, en op een proef hebben we helaas 1 apport gemist. Zonde, zonde
We hadden, 100,90,90,65 en 55 punten.

Laatste eendenjacht

18-09-2015

Gister hebben we onze laatste eendenjacht gehad van dit jaar! We hebben weer genoten. Die Fentje Fen heeft weer super gewerkt, heerlijk om zo met mijn meisje op pad te zijn. Complimenten van de geweren, en van andere voorjagers dat Fendi en ik zo’n mooi team zijn samen, leuk om te horen natuurlijk.
We gaan ons nu op de komende MAP wedstrijden richten, ben zo benieuwd hoe Fendi dat gaat doen. We zullen zien, ik hoop lekker te genieten van mijn meisje.
Tjee zeg volgende week is ze al weer jarig, wordt ze gewoon al weer 4 jaar!


Genieten met en van Fendi op jacht.

Vakantie

15-09-2015

Zo wij zijn weer in het land. Voor het eerst sinds we Gina kregen en daarna Fendi erbij zijn Serge en ik zonder hond op vakantie geweest. Lekker met het vliegtuig 12 dagen genoten in Karpathos. We hebben een heerlijke vakantie gehad.
Ik wist dat Fendi ook een heerlijke tijd zou hebben dus daar heb ik me geen zorgen om gemaakt. Helene en Rob waren met de meiden bij ons in huis. Fendi en Ki-Ki zijn dikke vriendinnen dus die hebben het ontzettend gezellig gehad samen. Nu begint er meteen een drukke maar leuke tijd.
Afgelopen zondag al weer een dagje wezen jagen in België, en verder staan er een hoop wedstrijden in de agenda. We gaan ons dit jaar eens in het MAP geweld mengen…ben heel benieuwd. Met Gina alleen de MAP van de FRC gedaan en verder is het er eigenlijk nooit zo van gekomen. Dus met Fendi gaan we eens kijken hoe en wat. Ben heel benieuwd hoe ze het zal gaan doen.

Zondag heb ik weer genoten van Fendi de jachthond, wat doet ze dat toch goed. Heb een paar mooie apporten van haar gezien, ze had een mooie duiker in een grote vijver. Ze was er even mee bezig, maar uiteindelijk was ze de eend toch te slim af. Mooi apport in de bieten en in de mais, een nazoek tussen de bramen en brandnetels. Ja hoor die Fen is van alle markten tuis, heerlijk.

Verder komt Cooper nog gezellig twee weekjes logeren, en vriendinnetje Romy komt ook nog een paar dagen. Dus we hebben straks weer lekker een periode 2 hondjes in huis, heerlijk.

Fen mee op jacht

24-08-2015

Wij hebben er weer een super jacht weekend op zitten. We mochten twee dagen mee op de eenden. Het was een ontzettend gezellig en warm weekend, mijn meisje heeft heel mooi en hard gewerkt. Heb echt genoten van haar werk. Heerlijk los naast me op post, haar nek word drie keer zo lang na het aanblazen van de jacht. De eerste eenden die ze vrijdag moest halen waren aangeschoten en fladderde nog wat, maar dat maakt haar niets uit, oppakken en brengen. Door flinke begroeiing, bramenstruiken het boeit Fendi allemaal niet.
Vorig jaar op deze jacht ook nog met Gina gestaan, ja dat was even slikken, maar haar dochter Fendi doet absoluut niet onder voor haar mams. Fendi is op post wat rustiger en als er geluisterd moet worden dan doet ze dat prima, dus eigenlijke is ze nog ietsje fijner om mee op jacht te gaan.
Serge is gezellig mee geweest, dus wij hadden een erg gezellig weekend.


Terug komen met een eend en onderweg kijken naar de volgende!


Goed blijven opletten

Oude liefde roest niet

12-08-2015

Oude liefde roest niet....en tja de liefde voor het paardrijden zit toch nog steeds wel in mij. Het ziet er naar uit dat ik een nieuw vriendje heb die ik regelmatig mag rijden.


Lekker genieten op het strand

WT Spaarnwoude

10-08-2015

Zaterdag stond de WT in de B2 op het programma. Ik was met Gina al eens in Spaarnwoude geweest, maar dat was toch op een andere locatie als waar we nu moesten zijn.
Onze eerste proef; Een markeer schuin links met zinger winger. De zinge rwinger stond achter een bosje uit het zicht. Daarna iets schuin naar rechts een blinde uit zicht in een pad. Helaas door de donkere achtergrond zag Fendi de markeer niet vallen. Ze ging de richting op waar ze het geluid hoorde van de zinger. Dus moest wat sturen, maar ze luisterde mooi, dus die dummy kwam mooi binnen.
Toen inzetten voor de tweede, ik kreeg haar vlot het pad in waar de dummy zou moeten liggen….maar helaas ze vond hem dus niet. Paar keer die richting op gestuurd maar nee. Jammer maar helaas. We kregen 9 punten.

Tweede proef, Op een paardenweiland met allemaal witte afzet linten. Schuin links viel een markeer in een berg zand en begroeiing. Daarna een kwartslag draaien, en ver op een ander weiland lag een blinde.
De markeer kwam heel netjes binnen, de schuine lijn het veld over nam ze heel mooi aan trok op het eind ietsje naar de helper op rechts, haar op zit gezet en naar links gestuurd. Toen kwam ze mooi bij de dummy. 18 punten.

Derder proef; We staan een stukje van het water. Er valt vanaf de overkant een dummy ver op het water. Deze moeten we laten liggen. Eerst een kwartslag draaien naar rechts, daar valt een schot en zou een sleep beginnen. Fen ingezet en zag dat ze de sleep mooi oppakte, ze ging uitzicht een pad in. Kwam daarna weer terug want de sleep zou naar rechts gaan zag ik later. Toen ze terug in zicht kwam keek ze over hat water. Haar op zit gezet en terug gestuurd, daar pakte ze de sleep op en verdween het bos in. Keurmeester kon in het bos de sleep zien. Ik hoorde later dat ze de sleep heel mooi gelopen had.
Daarna moest de waterdummy nog gehaald worden, geen enkel probleem. Deze was ietsje weggedreven, maar Fen had hem snel in het vizier.
Oh wat was ik blij met deze proef zeg, Was zo blij dat ze de sleep zo mooi gelopen had, niet onzeker, gewoon lekker zeker en snel! 18 punten.

Vierde proef; Er viel een dubbel markeer achter elkaar. De werper van de voorste dummy stond op links in het zicht, de werper van de achterste dummy stond aan de rechterzijde uit ons zicht.
Nou dat deed Fen gewoon echt super, met twee keer alleen een Fendi kwamen beide dummy’s vlot binnen. 20 punten.

Vijfde proef; Je volgt een stukje met de keurmeester samen, er valt achter je een schot, daar valt een markeer. Deze moet blijven liggen. Daarna nog een stukje verder volgen er valt dan nog een schot, maar er gebeurt niets. Nog een stukje volgen en dan valt er verderop nog een schot. Daar zou dan een blinde liggen. Ik stuurde Fen die kant op, ze negeerde het eerste schot mooi en kwam op de juiste plek uit…maar helaas daar vond ze de dummy niet. Ik kon haar wel een paar keer terug sturen maar jammer genoeg vond ze hem niet. Daarna nog ingezet voor de eerste markeer, die had ze vlot. 6 punten.

Hmmm, in eerste instantie baalde ik een beetje van die laatste proef. Ze ging zo goed, en dit soort proeven zijn eigenlijk wel haar ding…waarom ze die dummy niet vond…tja ik weet het niet. Maar verder ben ik eigenlijk hartstikke tevreden over haar. Mijn meisje zat lekker in haar vel, heeft mooi gewerkt, heerlijk geluisterd, dus eigenlijk gewoon heel fijn! Ze heeft een heel mooi WT B2 diploma gehaald met 71 punten.

Vakantie op de hondenschool

05-08-2015

He jammer, jammer geen behendigheid vanavond voor Fen en mij. Het is vakantie op de hondenschool.
Zaterdag hebben we wel weer een WT op het programma staan. Ben heel benieuwd hoe het zal gaan. Is al weer een tijdje geleden dat we meegedaan hebben aan een proef. In het voorjaar nog, maar toen zaten we echt niet lekker in ons vel, Gina was toen ziek, Fen net loops geweest, nee bah.
Dus ben nu erg benieuwd hoe Fendi zal zijn, hoe ze zich zal voelen zaterdag. We gaan voor een leuke dag en verder zien we het wel.

Nieuwe logeetjes

02-08-2015

Wij hebben twee nieuwe logeetjes, Casey en Henkie komen een dikke week logeren. Gezellig hoor. Fendi vind het vooral met Casey erg gezellig, die twee rennen en spelen samen zo ontzettend leuk.


Henkie, Fendi en Casey

Show Ahoy

27-07-2015

Gister ben ik een middagje zonder hond naar de show in de Ahoy geweest, lekker langs de ring naar de flatjes kijken, beetje langs de winkeltjes struinen en hier en daar een beetje bijkletsen. Maaike had mijn favoriete bruintje “Wina” ingeschreven. Wientje deed haar best, showde zich heel netjes en mocht met een prachtig keurverslag en een Uitmuntend achter het bordje 3 plaatsnemen. Gaaf, van harte Maaike.


Knappe Wientje!

Jessy weer naar huis

21-07-2015

En toen was er nog maar 1….Jessy is weer naar huis.
Ruim twee weken is ze bij ons geweest, en we hebben weer genoten van deze dame. Ondertussen alweer 10,5 jaar oud, maar ze rent nog heerlijk mee. En zwemmen, ja dat is nog steeds haar aller grootste hobby, heerlijk daar kan ze zo van genieten!
Fendi vond het wel gezellig volgens mij met Jes, af en toe speelde ze wel even samen. Maar alleen vind Fendi het volgens mij ook wel prima.
Daarin lijkt ze wel op haar mams, die vond het ook altijd gezellig met een loge, maar als die weer naar huis ging vond ze het ook geen probleem om weer alleen te zijn.

Weekendje in het Oosten

20-07-2015

Wij hebben weer een heerlijk weekend achter de rug!
Lekker een weekendje in het oosten geweest. Vrijdagavond vertrokken en zondagavond weer thuis gekomen. Lekker gewandeld met de hondjes, wij lekker gebbqed, ja hoor heerlijk weekendje! Jessy was natuurlijk nog gezellig bij ons, dus die is lekker mee geweest en heeft ook genoten volgens mij.
Was toch best een beetje vreemd om bij Helene te zijn zonder onze Gien…we hadden wel vier hondjes, maar toch voelde het een beetje vreemd.


Usha, Ki-Ki, Jessy en Fendi

Fen kan weer rennen!

06-07-2015

He, he na 4 weken voet zorgen kan Fen weer lekker zonder schoen door het leven! Joepie, weer lekker rennen, zwemmen en komende week ook weer trainen hopelijk. Voet is netjes geheeld, ik zie nog wel een plekje maar er moet natuurlijk weer eelt gevormd worden.

Vorige week hebben we Cooper te logeren gehad, altijd gezellig met Coopie erbij. Die voelt zich altijd zo heerlijk thuis. Sinds woensdagavond is Jessy erbij gekomen voor ruim 2 weken. En afgelopen zaterdag is Cooper weer opgehaald, maar die komt in oktober nog een keer logeren. Onze Jessy is ondertussen al weer ruim 10 jaar! Die komt dus ook gewoon al weer 10 jaar bij ons logeren. Toch een beetje vreemd gevoel dit jaar, Jes kwam al bij ons voor dat we Gina hadden…nu is Gien er niet meer, en Jes komt nog gewoon lekker logeren. Jes doet het goed, zie wel dat ze wat ouder wordt, maar is nog steeds heerlijk blij en haar grootste hobby is en blijft lekker zwemmen!


Fendi, Jessy en Cooper

Fen onder het mes

19-06-2015

Ach die Fen voor het eerst onder narcose. Ik heb haar gister laten steriliseren. Met pijn in ons hart hebben we besloten geen nestje te fokken met haar.
We kunnen ons lekker richten op het werken met haar, en ik vind een risico op een baarmoederontsteking bij een oudere teef een eng idee. Dus heb ik er voor gekozen haar te steriliseren. Ik heb dit net als bij Gina in Naaldwijk laten doen, en dat is weer prima verlopen. Fen voelt zich weer helemaal prima. Van de drie kleine wondjes heeft ze geen last. Ach ivm met haar voet moet ze toch ook nog rustig aan doen, dus het kwam nu mooi uit. Twee vliegen in een klap zullen we maar zeggen.

Geen teamwedstrijd

13-06-2015

Helaas, helaas Fen en ik kunnen niet deelnemen aan de teamwedstrijd. Of wat vind ik dit balen zeg…nee haar voet is echt nog niet voldoende geheeld, daar zijn we nog wel even zoet mee. Ontzettend jammer, want ik keek heel erg uit naar deze dag.


Christel met Jayjay, Ik met Fendi en Sas met Santa

Tja en dan moet je je dag toch een andere invulling geven he, hahaha Ik had voor een paar weken een step te leen van Maaike. Zo kon ik eens kijken of ik het leuk vond. Ja dat beviel me eigenlijk wel. Dus vandaag zijn we zelf een step gaan kopen. Een mooie Kickbike Sport, ik ben er super blij mee. Als Fendi haar voet strakjes weer helemaal oke is, mag ze lekker mee een rondje steppen.


Mijn nieuwe step!

Indy komt logeren

10-06-2015

Afgelopen weer hebbeb wij Indy een weekje te logeren gehad. Zij is ook gezellig mee geweest naar Willingen. Toen we Willingen besproken was Gina er natuurlijk nog. Wij zouden dus zoiezo al met twee honden gaan. Nu viel Gina natuurlijk weg, en vroeg Anneke of Indy bij ons kon logeren, nou ja geen probleem, Indy is een makkelijke hond dus ze is lekker met ons mee geweest. Ze heeft zich volgens mij prima vermaakt daar.

Weekendje Willingen

08-06-2015

Wij hebben een heerlijk weekend achter de rug! We zijn lekker met een groepje Flatcoats en hun baasjes naar Willingen geweest.
We logeerde weer in het hotel van Marga en Robin, waar we in januari ook al eens geweest waren. In januari, in de sneeuw en kou. En dit weekend hadden we prachtig weer, en zeker vrijdags zomerse tempraturen. We zouden op vrijdag aankomen, en dan op zaterdag en zondag lekker trainen met de honden.
Vrijdags waren wij er al lekker op tijd, na een drankje op het terras lekker een wandeling gemaakt met de honden, heerlijk langs het water zodat het voor de honden niet te warm was.
Na de wandeling zag ik Fendi een beetje mank lopen, en ja hoor, een flinke snee in haar voetzooltje! Oh shit zeg, daar ging ons trainings weekendje.
Ik had van te voren zo ontzettend veel zin om lekker met mijn meisje daar te trainen! Dus helaas geen leuke wandelingen en trainingen meer voor Fendi. Rust houden met haar voetje….
Zaterdag is de teamwedstrijd van de FRC, en daar zouden we aan mee doen. Of dat voor ons nog door gaat is even afwachten…
Verder hebben we een ontzettend gezellig weekend gehad en genoten van alle hondjes. Ik heb de trainingen met Usha gedaan, mijn grote vriendin heeft genoten volgens mij.


Van links achter naar rechts voor: Indy, Fendi, Eowyn, Lumi, Runa, Nimeuh, Mimi, Hila, Kiki, Usha Wichie, Fleuri, Rhona, Touch, Harley, Flynn, Pip en Jorja.
En de foto rechts, Fendi en Indy wachten rustig tijdens een training.

Het gaat oke

01-06-2015

Ondertussen al weer ruim een maand zonder Gina, heel langzaam aan begin ik een klein beetje te wennen. Maar tjee wat mis ik mijn meisje! Geen Gien die riem het laatste stukje naar huis wil dragen, geen Gien die de sleutelbos uit mijn handen trekt, die naast je staat als je een banaan van de fruitschaal pakt…en zo zijn er talloze dingen en momenten dat ik aan haar denk. Maar het is zoals het is, en ons leven gaat verder.

Met Fendi gaat het goed. Trainingen weer lekker op gepakt, ze gaat lekker. We zijn een paar keer met het team wezen trainen en dat loopt lekker. We hebben een leuk team en de hondjes kunnen prima met elkaar overweg, en ja ook de voorjagers onderling kunnen het prima vinden met elkaar.
Met Fendi heb ik wat MAP’s ingeschreven, ben heel benieuwd. Met Gina heb ik eigenlijk alleen de MAP van de flatcoats gelopen en meer niet. Met Fendi wil ik graag wat meer map ervaring op doen, dus we gaan eens kijken hoe dat zal gaan verlopen.


Hihi, gekke Fen helemaal blij met haar gevonden schoen, en lekker wat waterwerk gedaan.

Weekje Belgie

20-05-2015

Ruim drie weken zonder onze Gien. Tjee wat mis ik mijn meisje ontzettend. Het is stil in huis, en erg rustig met wandelen en trainen.
Met Fendi gaat het goed, die leeft haar blije leventje verder en geniet van de aandacht, wandelingen en trainingen met mij. De afgelopen week hadden wij ons jaarlijkse vakantie weekje in de Ardenne. Ik zag er tegenop om te gaan, maar ook zeker om weer thuis te komen, want ja nu zou ons “gewone” leventje met dus maar een hondje echt gaan beginnen. Maar we hebben een fijne week gehad, erg gezellig en Fendi heeft genoten, heerlijk gerent en gezwommen, is door alle kinderen heerlijk gekroeld en heeft heerlijk bij ons op de kamer geslapen.


Fentje even poseren in de vakantie.

Pfff.....

28-04-2015

Ja het is snel gegaan en toch ook weer niet.
18 maart kregen we te horen dat Gina ziek was en waarschijnlijk niet lang meer bij ons zou zijn. Dik 5 weken hebben wij nog volop genoten van ons meisje! We hebben er uit gehaald wat er nog in zat, zoveel mogelijk fijne uitstapjes gemaakt en onnoemelijk veel geknuffeld met haar!
Zondagmiddag hebben wij nog een heerlijk rondje gewandeld met onze twee meiden samen, genieten door dik en dun. Gina heeft nog heerlijk gerend en gezwommen, ik heb nog foto's en filmpjes gemaakt. Het was een fijne wandeling, maar ook ontzettend moeilijk omdat we wisten dat dit de laatste zou zijn.

De laatste dagen wilde ze niet meer eten, hier en daar kreeg ik er nog een brokje in,vlees wilde ze niet meer, een stukje banaan draaide ze haar hoofd voor weg, wat ze altijd zo lekker vond.
Het geen wat ze nog binnen kreeg, kotste ze dan 1 of 2 keer per dag ook weer uit.
Verder lag ze veel op het laminaat, niets voor haar, zij lag altijd in de mand of op een kussen. Haar ademhaling ging ietsje korter, en haar buik voelde niet goed, ik voelde een verdikking in haar buik.
Nee dit was niet wat ik wilde voor haar. Super moeilijk, want als ik thuis of beneden kwam, als we gingen wandelen was het een jonge hond waar je niets aan merkte.

Ik wilde perse niet wachten tot we thuis met een hoopje "ellende" zouden komen te zitten. Of dat er misschien een bloeding in haar buik zo komen.
Dus hebben wij de vreselijk moeilijke beslissing genomen om maandag met een nog "vrolijk" kwisppelende hond bij de praktijk aan te komen.

De arts voelde een tumor in haar buik, hij dacht aan de lever, vooral ook omdat ze zo slecht was gaan eten, en haar smaak en reuk veranderde.

Ontzettend moeilijk, maar ik heb er toch een goed gevoel bij. Een Gina waardig bestaan heeft zij gehad, tot op de laatste dag! Zo had ik het al die weken voor ogen. Het enige wat nu in het weekend niet ging is de arts thuis laten komen....maar het was oke zo, we hadden de arts die ik graag wilde, en de praktijk voor ons alleen, dus alle zorg en tijd. Ze is rustig ingeslapen.
We hebben Gina daarna mee naar huis genomen, zodat dochter Fendi afscheid kon nemen.
Als afsluiting hebben wij Gina naar het crematorium in Numansdorp gebracht, heel fijn dat we daar terecht konden. Wat een fijne omgeving daar.
Ja mijn verstand weet dat het goed is zo, ik heb alles de afgelopen weken zo geregeld zoals ik het wilde, zoals ik het beste vond voor mijn meisje. Maar men wat is dit ontzettend moeilijk en zwaar. Ik mis haar nu al zo ontzettend, dat doet zeer!

Ik durfde vanmorgen niet naar beneden...ik wist dat daar kwispel kontjes op me stonden te wachten....maar niet dat ene kontje

Gientje pientje....wat zal ik mijn meisje gaan missen.


De allerlaatste foto van mijn meiden samen, moeder en dochter. Zo bijzonder!

Dag lieve Gien!

27-04-2015

Met vreselijk veel pijn in ons hart hebben wij vanmiddag afscheid genomen van onze Gien! Mijn meisje, mijn maatje, mijn geweldige werk hondje! Voordat haar leventje geen Gina waardig bestaan meer zou zijn hebben we haar laten gaan.
Gientje, ze kwam in ons leven na een moeilijke periode, zij heeft mij absoluut geholpen met de verwerking daarvan. 8 jaar lang heeft zijn voor plezier gezorgd, door haar is ons leven zoals het is. Alles op hondensport gebied heb ik met en van haar geleerd. Ze hoorde bij ons gezin.
Dochter Fendi zal het zonder haar moeten stellen, en wij ook!
Dag Gientje pientje, dag draakie, bedankt voor de geweldige jaren samen.


Mijn mooie lieve Gien!

Gina

20-04-2015

Mijn lieve schat....ze gaat nu toch wat achteruit.
Vorige week merkte ik dat ze minder graag at. Bak ging wel gewoon leeg, maar normaal is het twee keer met je ogen knipperen en dan was het op. Nu ging het rustiger. En wat op viel was dat haar urine erg donker was, beetje troebel.
Vrijdag even bij de da langs geweest, urine mee genomen. Hmm de da voelde toch ook wat in haar buik...kon niet zo voelen wat precies. Kan bij de lymfe zijn, of bij de darmen.
Om precies te weten hoe of wat zouden we een foto moeten maken, en dan vergelijken met de scan.
In de urine werd ook wat gevonden, ik ben de naam even kwijt, maar een bepaalde waarde was veel te hoog. Tja dat zag ik met het blote ook ook wel. Om precies te weten of het van de darmen, lever of nieren afkomt zou je bloed onderzoek moeten doen.
Maar ja met en de foto en het bloedonderzoek is het dan...dat we weten waar het vandaan komt maar we kunnen er niets mee.
Dus ja de arts zei me al dat ik er rekening mee moet houden dat er al meer speelt...het is niet alleen haar poot en de uitzaaiing in de longen....er is verder binnen in ook zeker wat gaande.. Zij zei me dus al, kijk goed naar haar, hoe reageert ze op eten, is ze misselijk moet ze overgeven, dat zijn ook dingen die vertellen hoe het met haar gaat.

Pfff moeilijk hoor, ja natuurlijk blijf ik haar in de gaten houden. Alles valt me op, er ontgaat me niets.
Wat me ook opvalt is dat ze nu bijvoorbeeld vaak gewoon op het laminaat gaat liggen, terwijl het echt een kleedjes en kussen hond is, normaal gesproken lag ze nooit op de kale vloer.

Als je haar dan gister weer rond ziet lopen toen ze mee was naar een training van Fendi, helemaal blij toen ze ook een dummy mocht halen! Bah, bah wat is dit moeilijk zeg.
Ze voelt zich echt nog wel blij, maar ze gaat toch ook echt wel achteruit.


Gienepien, lekker gezwommen

Niet onze dag

13-04-2015

Fen en ik hadden gister niet onze dag… We deden mee met de OWT in Heerle. Het weer was goed, de proeven waren pittig…maar Fen zat niet lekker in haar vel. Ze is nooit echt gek op prikkels maar nu had ze er wel heel erg veel last van. Jammer maar helaas geen goeie dag voor ons, we waren lekker op tijd thuis.
Met Gina gaat het eigenlijk nog steeds wonderbaarlijk goed. Eerlijk gezegd had ik een paar weken geleden niet gedacht dat ze toch nog zo goed zou zijn. Ik ben realistisch genoeg dat ik heel goed weet dat het ook zo om kan slaan maar voor nu genieten we echt van haar. Zaterdag is vriendin Cooper nog gezellig langs geweest, zo leuk om te zien hoe blij Gina en Cooper zijn om elkaar weer te zien.


Mijn meisjes samen, Gina mee als supporter en hoofdsteuntje

Fendi in de Novice

06-04-2015

Zo het weekend zit er weer op. Tijd voor een Fendi verhaal. Fen is net van haar loopsheid af, en ze mag meteen aan de bak. Zaterdag stond onze eerste Novice OWT op het programma. Door de situatie thuis met Gina en Fendi net na haar loopsheid gingen we er eigenlijk zonder verwachtingen naar toe. Zou wel zien hoe Fen het zou doen. Het waren leuke proeven, Fendi heeft mooi en wat minder mooie dingen laten zien, maar we hebben een mooi certificaat gehaald met 76 punten. Best trots op mijn meisje!
Met Gina gaat het goed, we hebben een lekker paasweekend gehad, lekker gewandeld. Ze doet het goed op deze medicijnen.

Een geniet weekend!

30-03-2015

We hebben een fijn weekend achter de rug. Genoten van mijn meiden samen. Vrijdagmiddag ben ik lekker op pad geweest, heerlijk de duinen in! Gina deed het goed, heeft lekker lopen rennen, even plonsen in een watertje, wat had mijn meisje het naar haar zin. Zaterdag met Serge samen een wandeling gemaakt in Rockanje, heerlijk. Gina was helemaal in haar nopjes toen ze de paraplu mocht dragen.
Zondag was het ontzettend slecht weer. Sas zou komen, die wilde Gina graag nog in haar goede doen zien. We hebben in de storm en regen heerlijk gelopen langs het strand, nou ja vooral in de duinen, daar liepen we nog een klein beetje uit de wind. Oh en Gina had het zo naar haar zin. Gina is altijd super blij om Sas te zien. Toen ze binnen kwam bij ons was ze helemaal verrast. Tijdens de wandeling heeft ze heerlijk gerent en zelfs nog even gespeeld met Jillisz. Ja was weer een heerlijke middag, die pakt niemand ons meer af.

Even schrikken!

26-03-2015

Phoe die Gina heeft ons even laten schrikken. Woensdag vond ik haar wat slomig…niet echt blij. ’s avonds vond ik haar heel triest, wilde niet lekker gaan liggen. Bleef een tijd staan, ging dan een hele tijd wel zitten en na een hele poos ging ze pas liggen. Haar blik was ook heel sneu.
Ik dacht eerst dat ze het misschien benauwd zou hebben, maar haar ademhaling was gewoon rustig. Ik ben haar ’s avonds de tramadol erbij gaan geven en daar knapte ze uiteindelijk donderdags goed van op.

Mijn blije meisje is er weer. Nu krijgt ze dus 1 maal daags een rymadil en 3 maal daags een 50mg tramadol.

Een fijn weekend

22-03-2015

We hebben een fijn weekend gehad. Helene en Rob waren hier, vast voor Serge zijn verjaardag. Natuurlijk hebben we veel over Gina gesproken, zijn er ook heel wat traantjes gevloeid. Maar we hebben ook zeker genoten van de meisjes samen. Lekker gewandeld en veel geknuffeld. Gien doet het goed, ze loopt en rent prima, eet graag en is lekker vrolijk.

Langs mijn eigen da

20-03-2015

Vandaag even een afspraak gemaakt bij mijn eigen dierenarts. Om met hem de scan nog eens door te spreken, te overleggen over pijnstilling en ik had wat vragen over de euthanasie strakjes. Nee dit zijn niet de leukste gesprekken maar ik wilde gewoon echt een aantal dingen voor mezelf en voor Gina straks duidelijk hebben. Geen pijn, plezier in het leven en leuke uitstapjes maken, dat is nu ons doel!

Klap in je gezicht!

18-03-2015

En dan ineens een klap in je gezicht….nou ja dat is dan nog zacht uitgedrukt.
Vanmorgen met Gina in Utrecht geweest voor een CT scan.
Arme Gien helemaal onder narcose.
De arts had slecht nieuws. Er zit een tumor, met al een flinke uitzaaiing in de borstholte.
Heel hard maar we zullen met een paar weken afscheid moeten nemen van onze Gien!
De arts vroeg zelfs of we haar nu nog wel wakker wilde laten worden.

Oh ik ben zo ontzettend verdrietig, ja ik weet dat het veel voorkomt bij de flatcoats, en ergens in mijn hoofd hield ik hier dus ook echt wel rekening mee, maar ik had zo gehoopt dat het mee zou vallen.
Voor nu ligt ze lekker te slapen onder een dekentje en mag ze rustig bijkomen. Verder lekker onder de pijnstillers de komende tijd en maar zien hoe lang ze nog bij ons mag blijven. Ze mag heerlijk eten wat ze wil hoeft niet meer strak te luisteren, (oke nog wel een beetje) en gaan we zo veel mogelijk leuke dingen doen.
Ik zal goed naar haar kijken en als ik merk dat ze het benauwd zal krijgen of te veel pijn gaat hebben zullen de juiste beslissing nemen.


Mijn meisje, 8 jaar en 3 maanden oud

Niet goed met Gien

16-03-2015

Helaas het gaat niet goed met Gina. Afgelopen week de pijnstillers afgebouwd, en vanaf zaterdag liep ze toch weer slecht.
Zondag op de fokdag van de FRC de arts Dhr Meij weer even laten kijken, en die vond haar eigenlijk ook slechter lopen dan twee weken geleden. Oh shit zeg echt balen.
Tja hoe nu verder, hij rade aan om toch een foto/scan te laten maken, om dat goed te kunnen vaststellen wat er aan de hand is. Ze reageert op pijn in de elleboog, dus daar zit iets niet goed.
Nu dus even afwachten wanneer we te recht kunnen.

Fendi loops

13-03-2015

Nou die Fendi weet het mooi uit te kienen, die is mooi loops geworden. Over drie weken hebben we onze eerste OWT, dus dan is ze mooi weer van haar loopsheid af.
We kunnen nu alleen volgende week niet meedoen aan de FHN proef op de hondenschool dat is wel jammer.

Logee Romy

12-03-2015

Nou het gaat nog steeds goed met Gina. Ze heeft woensdagavond de laatste halve pijnstiller gekregen dus vanaf nu eens kijken hoe ze zal lopen. Op zich heb ik er wel een goed gevoel bij, maar ik vind het ook wel een beetje spannend. Hoop zo dat het allemaal mee valt en dat het niets ernstigs is.
Ze staat nu anderhalve week op rust en ik mis haar nu al met de wandelingen en trainingen.

We hebben Romy een weekje te logeren. Romy is de grote vriendin van Gina, zij hebben altijd samen getraind en zijn altijd heel blij om elkaar te zien.
Nadanja krijgt vandaag haar nieuwe pupje Chap in huis. Chap kan zo eerst rustig wennen in huis aan zijn nieuwe baasjes, andere honden en dan volgende week gaat Romy weer naar huis.
Ondertussen genieten wij van labje Romy, gezellig hoor.

Promotie Fendi

05-03-2015

En dan ineens heeft Fendi echt het plekje van Gina over genomen. Ze doet in de behendigheidsles mee van Gina en op donderdagmiddag heeft ze ook een plekje veroverd. Maar goed dat was toch wel al de bedoeling.
Ik had net een paar lessen behendigheid met Fendi gedaan in een “beginners” groepje. Ze vind het geweldig, ze wordt er super blij van. Nu gaan we kijken of ze het aankan om met wat aanpassing in de groep van Gina mee te trainen.

Gina

04-03-2015

Ik geloof dat het best goed gaat met Gina. Ze liep 23 uur na haar eerste pijnstiller, voor ze haar 2e kreeg eigenlijk al weer best goed. Maar goed ik weet ook wel dat het lastig beoordelen is met pijnstilling. Want ja hoe ze zou lopen zonder weet je dan niet, we houden dit even vol zo. Ze staat op rust.... en oh dat vind ik vooral zelf maar niets. Gina is makkelijk en schikt zich in haar luie leventje nu. Is ook nog maar een paar dagen zo natuurlijk.

Gina verhaaltje

02-03-2015

Afgelopen zaterdag was ik in Krimpen om te kijken bij de Chamions Trophy. Honden waren mee, heel de tijd gewoon aan de lijn gelopen en toen ik terug liep liet ik ze even los. Gina liep toen meteen mankend weg. Shit even laten lopen, maar het werd niet beter. Hmm misschien iets in haar voetzooltje ofzo.
Zondagmorgen vond ik haar nog steeds erg slecht lopen.zag niet echt iets aan haar voet.
We waren zondags op de fokdag van de Flatcoats om te helpen.
Daar is ook altijd een Orthopeed aanwezig voor het Patella onderzoek.
Ik wilde een paar mensen laten kijken hoe Gina liep. Ik kon zelf niet goed zien welke kant ze nou mank liep. De Orthopeed, Dr B. Meij die keek ook even mee, en zag dat het dus links zat. Hij stelde voor om Gina even op de tafel te zetten en even te kijken.
Phoe dat een poot zo kan buigen en strekken zeg, bah. Maar goed uiteindelijke reageerde ze dus met een zielige piep op haar elleboog.
Bah, zo naar om te zien.
Met hem besproken hoe en wat. Ik heb haar voor het nest, toen was ze ruim 4 op ED laten onderzoeken toen was het perfect.
Hij zei dat het bij honden van haar leeftijd, die een “belastend” leven leiden wel vaker voorkomt dat ze toch een blessure aan de elleboog krijgen, terwijl ze vrij waren.

Tja en Gina heeft natuurlijk niet een lui leven gehad. Hij adviseerde rust, wel beweging, maar geen zware belasting enzo. Dus geen jachttraining en behendigheid. Wel wandelen, en als ze beter loopt stukjes fietsen.
Verder moest ik haar op de pijnstillers/ontstekingsremmers zetten.
Over twee weken is er weer fokdag en dan moest ik even laten weten hoe het zou gaan. Nou ja dan heb ik Gina toch ook weer mee dus kan hij mooi even bekijken hoe ze dan loopt.
Mocht ze dan niet beter lopen dan zouden we misschien een foto moeten laten makenmaar hij zei al vaak zie je het niet op een foto en moet je een scan laten maken.
Oh bah vind het best wel erg.mijn Gien die eigenlijk nooit echt iets mankeert en gewoon lekker rond rent. Jakkie
En dan ineens is haar leventje veranderd. Tja met zulke dingen heb ik dan altijd zo iets van als dat eenmaal begint dan komt dat bij een hond van deze leeftijd gewoon nooit meer echt goed.
Maar goed nu eerst maar twee weekjes op de pijnstillers, en rust houden en dan gaan we wel weer verder kijken.
Dus geen trainingen meer voor Gina, dochter Fendi zal haar plekje in gaan nemen. Nu was dat toch wel al de bedoeling natuurlijk, alleen nu heeft het een beetje een naar smaakje voor mij.

Familie weekendje

17-02-2015

Ons jaarlijkse familie weekend zit er ook weer op. Vorig jaar nog met Lieke bij Joyce in haar buik, en nu was het grietje natuurlijk ook lekker mee. Heb weer een heel weekend lekker genoten van mijn twee schatten. Lieke is een heerlijk grietje, altijd blij en vrolijk, en Milan, mijn grote vriend lief en lekker ondeugend. Mijn meiden hebben zich weer voortreffelijk gedragen, wat zijn ze toch makkelijk en ontzettend lief met de kinderen. Dit jaar zaten we in Drenthe, in het Land van Bartje, wat een prachtig park is dat zeg. Voor de kinderen leuke dingen te doen. En met de honden liep ik aan de achterzijde zo het bos in, heerlijk om ’s morgens de dag te beginnen met een lekkere wandeling.

Heerlijke wandeling

25-01-2015

Gister hebben wij een heerlijke wandeling in Waalwijk gemaakt. We zijn met het "Marijke" flatcoatvrienden groepje lekker dor de waalwijkse bossen gelopen. Na de wandeling heerlijk zitten lunchen, helemaal goed geregeld door Sas. Deze traditie houden we erin, lekker samen zijn met Marijke in ons hart bij ons.


De hele honden groep bij elkaar, mooi stel

Goed begin

12-01-2015

We zijn het nieuwe jaar weer goed begonnen. Afgelopen weekend, er even tussen uit geweest. We zijn samen met Marian, John en dochter Jennifer een weekendje in Willingen geweest. Helaas geen sneeuw, maar vanuit Hotel Zum Paradies kun je heerlijk wandelen dus dat hebben we dan ook gedaan.
Marga en Robin hebben daar een heerlijk hotel, en een hondje bij Marian vandaan, een zoon van Fee, en een broertje van hun Soof. Het was ontzettend leuk om Tygo te zien, wat een heerlijk ventje. Onze meiden hebben een weekend heerlijk genoten. Ze kunnen het altijd prima vinden met het 5 tal van Marian dus daar hoeven we ons nooit zorgen om te maken.
Wij zijn vrijdags vroeg vertrokken zodat we nog wat aan onze dag hebben. Lekker op tijd aangekomen in Willingen, daar lekker wat gedronken, de kamers bekeken en toen lekker wezen wandelen met het hele stel, totaal 9 flatcoats. Er lag hier en daar nog wat sneeuw/ijs, dus even oppassen waar het glad was. ’s Avonds lekker genoten van een heerlijke Schnitzel die Robin voor ons gemaakt had.
Zaterdag na een heerlijk ontbijt, erop uit met de hondjes. Marga had voor ons een leuke wandeling uitgestippeld. Wat een mooie omgeving zeg. Zondagmorgen ook nog een leuke wandeling gemaakt, met een gondeltje bij de beroemde springschans naar boven, en daar een stuk gelopen naar de ski piste (waar geen sneeuw lag) Even lekker een warme chocomelk gedronken en toen weer terug. Tja en toen eind van de middag was het toch echt tijd om onze spullen te pakken en weer richting huis te rijden. Het was een top weekend, we komen zeker nog eens terug in Zum Paradies!.


Lotte, Fendi, Gina, Maxi, Linde. Fee en Soof

©2011