Het jaar zit er op!

30-12-2013

Tijd om het jaar af te sluiten. We hebben een mooi jaar gehad. Volop genoten van moeder en dochter in huis. Ik blijf dat toch heel bijzonder vinden. Fendi is echt wel een ander hondjes dan haar mams maar zie toch ook echt wel overeen komsten. Ik en echt heel blij dat we in 2011 de beslissing hebben genomen om met Gina een nestje te fokken en dat Maaike ons daar mee geholpen heeft. Wie weet gat dat in de toekomst met Fendi ook wel gebeuren….we zullen zien.

Afgelopen jaar met Gina aan de BKB mee gedaan, dat verliep niet helemaal zoals ik graag zou zien, ze voelt zich daar niet prettig op een sleep… ook tijdens de WT in Oldenzaal eind van het jaar liet ze dat weer zien. Maar ze haalde daar toch een mooi A WT diploma en heeft zich dus ook voor 2014 gekwalificeerd voor de BKB, dat vind ik we heel eg gaaf.
Wat ik in 2014 verder met Gina ga don weet ik nog niet, ik elk geval blijven we lekker trainen want Gina is gewoon echt gemakt om te werken, ik weet zeker dat zij heel ongelukkig zou worden als er niet meer getraind zou worden. Afgelopen winter zijn we ook een paar keer mee geweest op jacht, en dat was toch wel heel erg gaaf, wie weet mogen we in de toekomst nog eens mee.

Fendi heeft zeker qua wedstrijden een top jaar gehad! Als ik terug kijk op hoe zij zich heeft ontwikkeld kan ik heel trots zijn op mijn dametje.
In het voorjaar een C diploma gehaald en toen de WT gaan lopen, van de FHN een A diploma en een werkproef, en als afsluiter van het seizoen een heel mooi B diploma gehaald in Ewijk!
Ze heeft 10 proeven gelopen in 2013 en daarvan is ze er bij 7 in de prijzen gevallen! Zo’n mooi jaar krijgt ze nooit meer!
Ze is een heerlijk hondje om mee te werken, dat doet ze ontzettend graag, is lekker snel en wil het graag goed doen voor je. Verder is ze vooral een heerlijk blij hondje, past zich gemakkelijk aan. Kan goed overweg met mens en dier. Haar aller grootste hobby is haar mama plagen, maar in huis is ze ook heel gek op lekker kroelen!
Voor 2014 hebben we natuurlijk ook weer genoeg plannen; ik wil heel graag met Fendi een OWT halen, voor haar en voor mij een nieuwe tak, eens kijken hoe het ons bevalt, misschien vind ik het niets….en misschen is het niet Fendi haar ding, we zullen het zien.
Dan zou ik graag een WT in de B1 willen halen en als het lukt in het KNJV seizoen een mooi B diploma halen, nou ja eigenlijk 2!
Verder gaan we vooral door met genieten, we hebben een aantal vakanties in de planning staan en er zullen vast weer vele uitjes volgen, op naar 2014!

Henny's jachtdag

22-12-2013

Zo hčhč wij hebben een heftig weekendje achter de rug. Begin van de maand kregen wij het trieste bericht dat Henny Herstenberg ernstig ziek is en waarschijnlijk niet lang meer in ons midden zal zijn. Henny organiseert met zijn hulpteam al jaren de proeven in Oldenzaal. Oldenzaal hebben wij sinds onze eerste wedstrijd met Gina in november 2007 in ons hart gesloten, en daar horen Henny en Corrie absoluut bij. Een speciaal vriendenteam uit het oosten hebben de koppen bij elkaar gestoken en er werd de 21ste Henny’s Jachtdag georganiseerd. Een dag voor hondenvrienden van Henny, een gezellige onderlinge “wedstrijd”. Wij zijn vrijdagavond al weer richting Enschede gereden, daar logeerde we bij Ditmar en Freek. Zaterdagochtend toen we aankwamen bij Siemerink stonden Henny en Corrie ons al breed lachend op te wachten. Wat was het fijn om ze te zien. Een knuffel en dikke kussen kreeg iedereen die aan kwam. De proeven waren prima te doen, Gina en ik deden mee in de ver gevorderde klasse. We hebben een heerlijke dag gehad, Gina heeft lekker gewerkt, de sfeer was super. Voorjagers onder elkaar, mensen die gewoon kwamen kijken, Henny en Corrie liepen lekker rond en je zag ze genieten! Helemaal top! Aan het eind vd dag lekker bij Siemerink na zitten kletsen en toen kwam er nog een soort van prijsuitreiking. Helene werd met 74/80 punten 1e met Usha, wat het bijzonder maakte was dat Usha door Henny en Corrie gefokt is! Heel gaaf. Mijn draakje had ook haar best gedaan want ze werd ook met 74/80 punten 2e, ze is wat ouder dag haar vriendin Usha.
Het was een hele bijzondere dag, met vooral een emotioneel einde. Lieve Henny en Corrie, wij wensen jullie nog vele mooie momenten!

Zondags hebben Ditmar, Helene en ik nog even lekker getraind met onze “jonkies”. Lekker bij Ditmar op het terrein, wat leuke lijnen gedaan, wat markeer werk, en een gave fazanten sleep. Van afstand naar een oude markeer pek gestuurd, daar moesten ze de sleep oppakken. Deze liep in een U, ze moesten een hek onderdoor, greppeltjes over, een pad over. Heel wat “hindernissen” dus. Fendi had even wat moeite met een stukje waar de sleep het open veld op ging en waar ze de wind in de rug had. Maar ze lost het heel mooi op. Ze kwam terug naar het hek, snuffelde daar even goed, en pakte toen de sleep mooi op! Heel gaaf om te zien. Ze kwam terhoogte von ons uit bij de fazant, pakte deze mooi op en kwam weer over de sleep terug! Knap ding!

Nog een keer op jacht!

14-12-2013

Vandaag mochten Gina en ik weer een dagje mee op jacht in Belgie! Zelfde locatie als vorige maand. Gezellig met Sas en Jet samen.
We begonnen de eerste drift bij de vijvers op de eenden. Gina en ik hadden een mooi plekje en ze heeft flink wat eenden kunnen halen. Op een gegeven moment was ze weg om een eend te halen toen er nog eentje voor mij in het water viel. Deze was aangeschoten en hiel zich stil onder wat takken in het water. Toen Gina terug was stuurde ik haar het water in, ze zag de eend en ging erop af, maar toen ze in de buurt kwam zwom de eend weg…ja zag Gina denken, oh nou dan niet….met een ja toe maar wist ze dat ook deze eend binnen moest komen, deze dook onder, maar Gina heeft geen probleem met een duikje, dus ze dook de eend achter na en kwam er mee in haar bek weer naar boven. Oh gaaf om te zien zeg. De driften hierna waren op de fazanten, op dezelfde locaties maar ook op een andere dan vorige maand. Wat is het toch een mooi gebied daar. Er zat nog voldoende wild, dus Gina heeft weer hard kunnen werken. Tjee wat heb ik weer van haar genoten zeg, zo ontzettend gaaf om te zien hoe zij dit doet. Bramenbegroeiing geen probleem, door of aangeschoten wild, het word netjes binnen gebracht. Netjes los op post naast me, ja super. Hier is mijn draakje voor gemaakt.


Gina komt terug met een hen, en daarna nog even op de foto met een haan.

Gina 7 jaar!

07-12-2013

Vandaag is het feest! Mijn meisje is jarig en ze is al weer 7 jaar geworden! Tjee zeg 7 jaar gewoon al weer. Ze krijgt een mooi grijs snuitje, en dat is dan ook wel het enige wat "oud" is aan haar. Ze is nog steeds heerlijk actief, werken is haar leven dat is wat ze graag doet! Ik hoop nog heel lang te kunnen genieten van mijn draakje!
 Ze krijgt een heerlijke verjaardag, want we starten de dag met een lekkere training, wat wil je als Gina zijnde nou nog meer 


Gina 7 jaar, geniet met volle teugen van een wandeling op het strand!

Logee Indy

28-11-2013

Vorige week hebben wij Indy te logeren gehad, haar baasjes hebben genoten van een vakantie op Curaçao en Indy heeft het volgens mij prima naar haar zin gehad bij ons. Ze is samen met Serge en Fendi mee geweest met de flatcoat wandeling in Bussloo en verder heeft ze natuurlijk genoten van onze dagelijkse wandelingen. Lekker in het bos hier en op het strand. Gina en Fendi vonden het ook weer gezellig, wat zijn die meiden toch makkelijk. Af en toe even lekker spelen met z’n drieën en verder hoorde Indy er gewoon helemaal bij. Makkelijke hond is het dus dat ging prima.


Fendi, Indy en Gina

Gina op jacht in Belgie!

18-11-2013

Oh oh wat heb ik een leuk weekend achter de rug! Het begon op vrijdagavond, een etentje met de familie ter ere van de 96ste verjaardag van mijn oma.
Toen zaterdagochtend om 04.30 de wekker, spulletjes pakken, hondjes verzorgen en met Gina op weg naar België via Waalwijk. In Waalwijk mijn auto geparkeerd en daarvandaan samen met Sas naar Belgie. Sas en ik mochten met de half zussen Flores en Gina mee op jacht. Sas was daar al vaker geweest, maar voor Gina en mij was het de eerste keer daar. Ik vond het best effe spannend zo’n grote jacht, hoe gaat het allemaal in zijn werk, wat wordt er van ons verwacht en hoe zou Gina het doen. We kwamen ruim op tijd aan, ons goed aangekleed en de hondjes nog even uitgelaten. Toen wachten op de rest, er kwamen nog 2 Duitse dames met labjes en nog een man uit België met 2 chessen. Het duurde even voor de mannen met de geweren kwamen.
We begonnen op de eenden, ik ben met een jager naar achter gelopen, de rest zou vooraan bij de vijvers blijven. Moesten heel hard doorlopen, want ze zouden al vlot beginnen, nog voor wij op de juiste post waren hoorde we de eerste schoten al. En voor ik het in de gaten had werd er ook bij ons al geschoten, Gina meteen aan het werk gezet. Die had al heel vlot daar wat de bedoeling was, tjee die was helemaal in haar element zeg. De schoten vlogen ons om de oren natuurlijk niet alles raak maar Gina heeft lekker kunnen werken, volgens mij had ze de eerste drift iets van 12 eenden.
Toen door naar de volgende drift. Ik ben met iemand mee gelopen die een aantal spanieltjes bij zich had, wat een leuke hondjes zeg! De volgende drift was op de fazanten, in een prachtige omgeving, tjee zeg echt prachtig daar. We stonden een beetje in een dal. Toen de drijver begonnen zag ik achter mij al heel wat fazanten weg lopen, tjee wat zijn dat toch een prachtige dieren. Toen ze eenmaal begonnen te vliegen werden er heel wat geschoten. Ik had mijn fototoestel mee genomen, ik dacht leuk kan ik een foto maken van Gina als ze terug komt met een fazant, hahah nou daar was echt geen tijd voor! Ik weet niet meer hoeveel Gina er daar heeft gehaald, ik was de tel al snel kwijt.
Super om te zien hoe Gina alles in de gaten houd, de fazanten in de lucht volgt, aan geschoten of kick dood het maakt haar niet uit, alles word netjes binnen gebracht!
Hierna nog een drift in het bos, Gina en ik stonden tussen 2 geweren in. Ze zat los naast me en ik zag haar steeds van links naar rechts kijken, ja madam weet heel goed dat ze die geweren in de gaten moet houden, die zorgen voor haar werk!
Toen was het tijd voor de lunch. Hondjes lekker in de auto, die konden even lekker uitrusten. ’s Middags hebben we nog 1 drift gedaan, en combinatie van eenden en fazanten. We stonden met ons rug tegen het bos, aan een water. Ook hier heeft Gina weer lekker kunnen werken. We stonden weer tussen 2 geweren in. Het laatste geweer stond net aan een ander water, dus we moesten beide kanten goed in de gaten houden.
Toen we uiteindelijk bij de auto terug kwamen werd het al donker. Tjee wat hebben wij een geweldige dag gehad zeg! Ben echt super trots op Gina, wat deed ze dit mooi zeg, helemaal in haar element. Dit was echt een dagje samen genieten, pakt niemand ons meer af! Sas dank je wel he!

Serge was zaterdag met Fendi en Indy naar de Flatcoat wandeling in Bussloo en ook die hebben zich prima vermaakt. Ik had zondagochtend vroeg met Fendi een training mij Sas. Dus Serge is Gina en Fendi in Waalwijk om komen ruilen en Fendi en ik zijn in Waalwijk blijven slapen.
Zondags hadden Fen en ik een lekkere training, mijn dametje heeft haar best weer gedaan. Toen ik ’s middags thuis kwam, uiteindelijk nog een druk middagje met boodschappen, eters bij ons thuis maar toen ik ’s avonds in bed lag ging het kaarsje al snel uit! Phoe he wat een leuk weekend was dat weer! Nu is de grootste drukte wel een beetje voorbij qua honden activiteiten. Gewoon lekker de winter door trainen en dan straks weer wat plannen maken voor het nieuwe jaar!


Het uitzicht vanaf onze inzet plek, en Sas en ik samen met onze dames bij het tablau van deze drift.

Gina wacht geconsentreerd op wat komen gaat, rechts nog een geweer bij de vijver naast ons.

En nog twee foto's van zondag, de training van Fendi, tijdens het overwater, deed ze heel netjes!

Team wedstrijd

14-11-2013

Zondag werd de teamwedstrijd gehouden van de FHN in Alphen a/d Rijn. De afgelopen 2 jaar heb ik steeds met Gina meegedaan, dit jaar mocht Fendi mee doen. Voor Fen de eerste teamwedstrijd. Ons team bestond uit ik met Fendi als A hond, Seraja met Shaila als B hond en Nadanja met Romy de C hond. Rebecca was mee als onze teamcaptain. Zij kon dan mooi kijken hoe de proef in elkaar zat en hield alles goed in de gaten zodat wij vooral met onze hond bezig konden zijn. Na een kopje thee begonnen we aan onze eerste proef.
Proef A;Je stond met z’n drieën naast elkaar, er werd op ongeveer 30/40 meter een dummie opgegooid, die mocht de eerste hond halen, wanneer die op de terug weg was viel er weer een dummie die mocht de tweede hond halen en als die weer op de teug weg was werd er weer een dummie opgegooid, die ging 8 minuten door, je moest zo veel mogelijk dummies binnen halen, maar wel iedere hond even veel. Nou dat ging lekker vlot, Fen twijfelde even bij het houtenblok, maar ook dat kwam binnen, totaal hadden we er 16. Nou lekker begin. 60 punten!
Proef B; Op het grote veld stond je op post met z’n drieën naast elkaar. Achter je bij het hek lagen drie blinde dummies. Voor je stond iemand met pistool, schuin links bij de vijver stond een werper en aan de bosrand stond iemand bij een spring konijn. Aan het eind van het veld in het bos stond iemand maar die was niet zichtbaar. Als eerste klonk er een schot ver in het bos, daarna werd er in het midden voor ons geschoten en een dummie in de vijver gegooid, daarna werd er weer in het midden voor ons geschoten en ging het springkonijn op. Deze werd netjes opgeraapt en daar lag dan een dummie in het bos. Fendi stond links en moest de dummie uit de vijver halen, Shaila rechts in het bos en daarna moest Romy helemaal naar achter. Die drie kwamen soepel binnen. Nu de drie achter ons nog, Fen had eerst had moeite om richting het hek gestuurd te worden, maar ook die kwamen soepel binnen. 59 punten
Proef C; We staan binnen een vierkant, er valt op rechts een schot en een markeer op het puppenveld, hier staat een hek omheen, met aan de zijkant een opening. Daarna valt er voor ons een schot en een markeer op links en op rechts. En er liggen op links in een klein bosje en net naast het bosje 2 blinde. Verder liggen er recht voor je achter de twee markeers in een bosrandje ook nog 4 dummies. Iedere hond moest hier 3 dummies binnen brengen. Romy de 2 blinde op links en 1 uit de bosrand, Fendi de 2 markeers en 1 uit de bosrand, Shaila de markeer op het puppenveld en 2 uit de bosrand. Hier kon Shaila de laatste dummie uit het bosrandje niet vinden dus hebben we er ivm met de tijd voor gekozen om Romy erbij te zetten, die vond de dummie wel. 51 punten
Proef D; Op het grote veld. Je staat naast elkaar. Voor iedere hond staat op een lijn 5 paaltjes. Je moet de hond neer zetten en dan zelf bij iedere paaltje zichtbaar voor de hond een dummie neerleggen. Als eerrste moet de C hond gestuurd worden dan de B en dan A hond. Hierna mochten we het zelf bepalen, we hadden de honden ook tegelijk mogen sturen maar dat vonden we veel te rommelig, dus we hebben ze gewoon om de beurt gestuurd, deden ze eigenlijk perfect met veel gemak. 60 punten.
Proef E; met z’n drieën op lini volgen. Fendi op rechts, Shaila in het midden en Romy links. Rebecca, de kerumeester en iemand met pistool liepen iets achter ons mee. Er viel achter ons een schot, en er vielen uiteindelijk 2 dummies in de vijver op rechts, 3 dummies links. Toen we aan het eind van het veld kwamen werd er met de dummie launcer nog een dummie ver het veld op geschoten. Ik heb Fendi vooral naar de dummies in de vijver laten kijken. Shaila eerst een markeer laten halen, daarna Fendi 2 keer naar de vijver gestuurd, Shaila nog een markeer, en Romy heeft de laatste 2 markeren gehaald die Nadanja en Rebecca nog perfect wisten te liggen. Zo rommelig als het bij een aantal teams voor ons ging, zo strak en soepel ging het bij ons. Met een who en de complimenten van de 2 keurmeesters, 60 punten!
Tjee wat hadden wij een leuke dag gehad zeg! Hondjes hebben hartstikke mooi gewerkt, ben trots op mijn kleine reusje. Die heeft mooi gewerkt, was wel erg fanatiek…is de goeie zin. Ze had er zin in zeg, phoe.
Bij de prijsuitreiking bleek dat wij voor het derde jaar naa huis mochten met de 1e prijs! Seraja mocht de prijs in ontvangst nemen, dit was voor Shaila haar laatste wedstrijd, mooie afsluiting lijkt me zo! Meiden bedankt weer voor de gezellige dag!

WT Oldenzaal

05-11-2013

Eerste weekend van november, de WT van de FRC in Oldenzaal. Ook voor ons ieder jaar weer vaste prik. Alleen 2011 hebben we niet meegedaan, toen had Gina pups. Ook dit jaar waren we weer van de partij, Gina en ik. Onze 2e keer in de A in Oldenzaal. Ook dit weekend mochten wij weer bij Helene en Rob logeren, gezellig. Ik had me voor genomen om te genieten van Gina haar goeie dingen en proberen er het beste van te maken. Het zou onze laatste kans zijn om ons te kwalificeren voor de BKB….. Toen de proeven begonnen was het droog…..voor de middag werd er wel slecht weer voorspeld.

We begonnen bij proef 10; Je staat op post, schuin links ligt een langwerpig watertje, recht voor je een bos, en rechts van je wat ruig terrein met daarin een greppel. Er valt rechts achter de greppel een eend. Helper zagen we niet staan, maar de eend wel door de lucht vliegen. Er moet eerst een konijn gehaald worden, deze ligt aan de andere kant van het water, achter een bergje. Gina keek netjes naar de markeer, kreeg haar makkelijk weg gedraaid richtig het bos naast het water. Ik heb er voor gekozen Gina links van het water te sturen, ik weet dat zij toch niet schuin het water over zwemt, lijn nam ze mooi uit, en daar in het bos heeft ze het zelf uitgezocht, kwam vlot bij het konijn. En ook de markeer kwam netjes binnen, 19 punten.

Proef 9; Ja staat oppost aan het begin van een groot weiland, omheind met prikkeldraad. Schuin aan de overkant buiten het weiliand net in de bosrand ligt een eend. En aan onze kant langs het draad, maar ook net in de bosrand ligt een gans. Gina nam de eerste lijn richting eend redelijk aan, maar toen werd het luisteren al snel wat minder ….duurt te lang voor ze gaat zitten op de fluit, daardoor is ze dan al weer veel te ver, richting neemt ze vervolgens wel goed aan. Uiteindelijk, kwam ze iets te diep uit, maar daar lost ze het dan zelf op, en zo kwam de eend binnen. Toen de lijn naar de gans, keurmeester gaf al aan, dat ze na een bepaald bosje moeten komen willen ze verwaaing krijgen….Hmmm Gina vloog een stukje te vroeg het bos in….luisterde niet naar mijn terug fluiten…maar zelfstandige draak kwam vol trots met de gans terug. 13 punten.

Proef 8; Ja staat oppost voor een snelstromende beek voor je, een de overkant ligt een weiland, omheind door prikkeldraad. Schuin links achter het draad net in het bos ligt een dummie, en schuin rechts net in het bos ligt ook een dummie. Hmmm, spannend proefje! Ik vond het redelijke afstanden, en met dat beekje er tussen was ik bang dat ik het contact met Gina kwijt zou raken, zeker na de vorige proef….Maar eigenlijk ging het heel goed, ze luisterde netjes naar de fluit nam de richting heel mooi aan, en beide dummies kwamen dus netjes binnen! 18 punten.

Proef 7; Je staat op post, met voor je een greppel, en dan een langwerpig weiland, omheind met draad/band. Schuin rechts, achter de omheining achter een bergje ligt een foameend. Schuin links in de hoek van het weiland ligt een kraai. Gina eerst naar rechts gestuurd, keertj een beetje bijsturen en toen had ze de eend. Mooi om te zien dat zij zich helemaal niet door de omheining laat tegenhouden. Daarna naar de kraai, heel even het contact kwijt, mijn stem er even bij en toen luisterder ze weer netjes. Ook de kraai kwam netjes binnen, 18 punten.

Proef 6; onze laatste proef. Hier voor hebben we lang gewacht. Er waren voor ons nog C honden bezig toen het noodweer los barste, regen, hagel en onweer….de proef werd een tijd stil gelegd. Dus eer wij starten was het al best laat. Je staat op post, er valt links achter een waterbak een kraai, maar de hond moet eerst op een ganzensleep gestuurd worden. Die begint schuin voor je en loopt dan achter een berg aarde langs de rand van het weiland. De honden hadden erg last van het “valse” loopspoor van de helper. Gina zag de kraai goed vallen, en liet zich goed de richting opsturen van de sleep, haar neus ging al heel snel naar de grond….tja niet heel vreemd, daar had net de helper gelopen met een krant met ganzen…ze verdween dus even het bos in, waar de helper naar toe was gegaan, uiteindelijk kwam ze terug en kreeg ik haar op de sleep. Zag al snel dat ze die niet lekker zeker liep, zag haar halverwege stilstaan en toen brak ze hem af. Daarna wel weer op de sleep, weer halverwege stilstaan, heel gespannen…. Met het commando sleep ging ze wel weer verder…toen ze bijna aan het eind was stond ze weer stokstijf stil, en uiteindelijk ging ze weer blaffen …..heb haar terug gefloten en de kraai laten halen, dit deed ze zonder problemen. Balen zeg….slepen, Gina en Oldenzaal in toch een vreemde combi. 10 punten.

Hmmmm, beetje dubbel gevoel, punten wist ik natuurlijk niet, maar dat ik minimaal 60 punten zou hebben verwachte ik wel. Maar dat sleep probleem blijf ik toch wel heel bijzonder vinden….balen hoor. Aan de andere kant had ze ook heel mooi werk laten zien waar ik eigenlijk ook wel heel tevreden over was. Toen we ons certificaat kregen bleken we 78 punten te hebben, nou helemaal niet slecht lijkt me.
Een tevreden gevoel overheerst, mijn draakje heeft bijna op iedere proef heel mooi werk laten zien, het is en blijft een super werk hondje.
Eens kijken of ik de sleepsteen bovenwater kan krijgen!
Nu aanstaande zondag met Fendi de teamwedstrijd van de FHN nog en dan zitten de wedstrijden er even op voor ons! Moet zeggen dat ik dat niet zo heel erg vind, tjee de afgelopen maanden hebben we best heel veel gedaan. Voor Fendi haar eerste teamwedstrijd, met Gina heb ik er al heel wat gedaan, ben heel benieuwd hoe dochterlief het gaat doen!

Fendi's weekend!

28-10-2013

Phoe he wat een weekend! Ik zit nog steeds te glunderen!
Wij hadden weer een logeer weekendje in het Oosten, we mochten weer bij Helene logeren.
Zaterdagochtend vroeg zijn Helene en ik met onze jonkies vertrokken naar Laren, om daar mee te doen aan de WT die georganiseerd werd door de Chessen. Voor mij een heel nieuw terrein. Een ontzettend leuk terrein met uitdagende proeven. Voor Fendi zou dit haar laatste WT in de C klasse zijn.

Onze eerste proef; Je staat op post, er moet een stukje gevolgd worden, op het moment dat je bij een kruising komt, (recht voor je een pad, links een pad en schuin links een bos) valt er links in het bos een schot en daarna in het pad een schot en daar zien we de dummie vallen. Volgorde was vrij.
Fendi volgde redelijk netjes, keek naar het schot links in het bos en zag ook de markeer in het pad goed vallen. Die op het pad heeft ze als eerste binnen gebracht. Liep er eerst iets overheen, maar draaide toen mooi terug. Keurmeester vertelde waar de dummie ongeveer in het bos lag, achter een hele hoge wortel/takkenbos. Ik heb haar een lijn gegeven het bos in, en toen een zoekop. Ze moest even zoeken maar vond toen mooi de dummie! Phoe fijn hoor, want er waren al een hoop hondjes die die niet binnen brachten. 17 punten

Op naar proef 2; Je stond op een groot veld oppost. Voor je viel er een schot en er werd een dummie in een smal diep slootje gegooid, als die gevallen was moest je wegdraaien en volgen naar een paaltje een stukje verder. Dan mocht de hond de dummie uit het slootje halen, als die binnen was moest je je weer omdraaien en dan werd er vanaf een bosrandje een markeer gegooid.
Fendi lette goed op, zag de dummie in het slootje mooi vallen. Ze liet zich ook netjes meenemen, volg werk moet wat netter. Dummie uit het slootje had ze zo binnen, en ook de markeer deed ze keurig! 19 punten

Op naar de 3e proef; Op de schaatsvijver. Je staat op post aan het water, er valt aan de overkant een schot en er valt een dummie achter een damwandje tussen twee eilandjes. Wanneer de hond op de terug weg i valt er links van de inzet plek een schot en een dummie in het water.
Fendi laat zich met een apport naar de overkant sturen, daar eventjes zoeken maar heeft de dummie vlot, helaas keek ze alleen niet op het schot, nog wel even op de plons van de dummie maar ja dat was wat te laat. Toen ik haar wilde inzetten voor de 2e dummie zag ik dat zij dach dat ze veel verder het water op moest…hmmm, haar wat geprobeert bij te sturen, en uiteindelijk zag ze de dummie liggen, phoe dat was effe spannend. Maar goed wel binnen, 15 punten

De 4e proef, Je stond op een dijkje, voor je lag een groot water. De singerwinger schoot een dummie heel ver op het water, lastig te zien door de zon en door de donkere bosrand. Deze mocht de hond halen en als ze dan bijna terug waren dan viel er een schot rechts naast de inzet plek, de helper stond in de bosrand en de dummie lag al een stuk voor hem.
Fendi zat meteen heel alert naast me over het water te turen. Het geluid herkende ze meteen van onze trainingsweek in Duitsland. Ze zag de dummie mooi vallen, en ging er in 1 streek op af, mooi om te zien ws dat het loopwater was, zwaar ploegen dus op zo’n afstand! Toen ze terug kwam kreeg ze het schot wel mee, alleen keek ze de andere kant op. Ik heb haar naast me gezet, uitgelijnd, gestuurd en de territoriumfluit gegeven, en de dummie had ze meteen! Yes 20 punten!

De laatste proef! Je staat op post op een groot veld met voor en links van je bos. Je moet de hond achter laten en zelf een dummie weg leggen voor de bosrand. Op het moment dat je terug loopt valt er op 90 graden een schot met een markeer. Volgorde is vrij. Toen ik teug kwam heb ik haar eerst de markeer laten halen, niet heel strak gemarkeerd maar hij kwam vlot binnen, daarna de dummie die ik zelf had weg gebracht, die was ook geen probleem. 18 punten!
Met een tevreden gevoel sloten we de proeven af Fendi had netjes gewerkt, ik heb genoten van mijn meisje! Bij de prijsuitreiking leek dat Fendi een mooi diploma gehaald had met 89 punten en een 2e plaats won!
Who een super mooie afsluiting van ons WT seizoen in de C klasse, gaaf!


Fen haalt de verleidings dummie, en heel trots op de foto met de prijswinnaars

Zondag
Nog een beetje in de roes van zaterdag stonden we zondagochtend vroeg op om naar Ewijk te vertrekken!
Hier zou ik met Fendi voor het eerst een poging wagen om een B diploma te halen. We deden mee aan de diploma dag georganiseerd door de NLV. Helene was zo lief om mij de hele dag te supporteren! En we zaten ook in de groep met trainingsmaatje Seraja met Gib!
We begonnen met overwater. Fendi ging mooi op 1 commando over, zocht de dummie en kwam jammer genoeg over de naast gelegen brug terug. Een 9!
Daarna een eind lopen naar het verloren zoeken; hier zaten we even te wachten en het bleek een flink slagveld te zijn, verschillende honden voor ons vonden de dummie niet… Hmmm, Fen zocht fanatiek, ik kon haar verder niet zien, de keurmeester liep een klein stukje het bos in en kwam er weer uit. Toen hoorde ik verder op een schot, en zag ik Fendi stil staan, en even later aan de andere kant er weer uit komen, zonder dummie….hmmm vreemd. Haar nogmaals het bos ingestuurd, en toen kwam ze met de dummie terug. Begreep van de keurmeester dat ze de dummie had toen zij het bos uitkwam….hmmm Ik heb het idee dat Fen op het schot reageerde, of ze is “geschrokken” of ze was gewoon “stout” en dacht elders een dummie te vinden….we gaan het in de training eens bekijken. Een 7! Toch blij zeker als je weet dat er zo veel de dummie gewoon niet vonden!
Door naar volgen en uitsturen, volgen ging redelijk, liep soms iets te wijd van me, ik zag het al, er lagen allemaal distels, een 8.
Uitsturen, ze vertrok als een trein, ik riep haar naam en floot. Mijn fluitje klonk bij de laatste toon iets anders dan anders. Fen draaide direcht om en ging keurig zitten, hihi, dus nogmaals gefloten en toen kwam ze als een trein terug. Een 9!
Toen kwamen we langs down uitzicht. Blijf ik altijd een spannende oefening vinden, maar dit keer helemaal niet nodig een 10! Fen mocht 2 keer, ik was al met iemand anders gegaan en daarna nog een keertje met Gib.
Ook de 2e keer bleef ze keurig liggen!
Toen naar het spannendste onderdeel van de dag; markeren…Fendi is daar gewoon nog niet zo ervaren in. Laatst zei onze trainer Aart al dat ze of voor een 10 markeert of voor een o. Ze heeft nog niet de ervaring om met de wind en de helper te werken…spannend dus. Fen zat keurig naast me, wel erg gespannen, en markeerde voor een 10! Ook de afwerking was keurig dus we kregen een 10!
Who daar was ik wel super blij mee. Er zijn er zo ontzettend uitgevallen op de markeer! Het was niet een heel gemakkelijk veld, en het waaide natuurlijk ook ontzettend hard, met daarbij de buien verdeeld over de dag!
Op naar de twee laatste onderdelen, kort apport en uit water. Ondertussen was het een flinke blubberpoel geworden daar natuurlijk…was benieuwd of Fen wel zou gaan zitten. Kort apport deed ze heel netjes, lekker snel en blij naar de dummie en weer terug, en madam ging ook netjes zitten. Een 10!
Toen nog het uitwater, bleef weer netjes zitten, kwam uit het water en daar stond de keurmeester precies tegenover haar, tja in al die regenkleding en met hoeden en petten op kan ik me zo voorstellen dat iedereen er het zelfde uitziet, dus even een kleine “Fen” en toen had ze door dat ze bij mij moest zijn…een 9!
Zo he knappe dame onze eerste poging en met 72 punten haalde ze een mooi B diploma!
Mijn weekend kon niet meer stuk. Het bleek wel een flink slagveld geweest te zijn, en waren maar weinig B diploma’s gevallen, er gingen ook maar 5 honden op voor het dirigeren. Uiteindelijk bleken er maar 8 B diploma’s gehaald te zijn, waarvan er 4 de dirigeer niet gehaald hadden. Dus maar 4 echte B diploma’s! Phoe he en daar zaten wij gewoon bij! Toen bij de prijsuitreiking ook nog eens bleek dat we de 1e prijs wonnen kon ons weekend echt helemaal niet meer stuk! Tjee zeg mijn reusje flikt het gewoon! Ik geloof dat ik de komende week nog met een smile van oor tot oor rond blijf lopen!

Knappe meiden!

24-10-2013

Zo moeder, zo dochter!
Zondag heb ik met beide meiden mee gedaan aan de werkproef van de FHN op de hondenschool hier in Hellevoetsluis. Gina in de C klasse (is de hoogste klasse hier) en Fendi in de A klasse.
Voor beide dames de eerste werkproef in deze klasse. We hadden een heerlijke zonnige dag, leuke proefjes en de dames hebben goed hun best gedaan.
Ze werden beide 1e met 93 punten! Who dat was echt gaaf, dus ben lekker trots op moeder en dochter!
We hadden de mazzel dat Marlies Kloet er was, en haar camera mee had, ze heeft o.a een paar mooie foto's van mijn meiden gemaakt!
Eerst wat plaatjes van Gina!

 
  

En nog een stel van Fendi!


  

Afgelopen week een aantal keren wat met Fendi getraind, oa het markeren op de terug weg. Naar aanleiding van de WT van vorige week was ik benieuwd of ze zou kijken, want dit deed ze vorige week op de WT dus echt helemaal niet. Nu op de training kijkt ze dus gewoon altijd, heel duidelijk! Het verschil was wel dat ze op de WT op alle drie de proeven uit het water kwam….en dat er geschoten werd. We gaan dus op de trainingen nog eens even verder bekijken hoe en wat. Maak me er niet echt zorgen om, komt goed!

Volgend weekend een druk weekend voor Fendi! Zaterdag de WT in Laren, leuk ik ben daar nog nooit geweest. Heel nieuw terrein dus voor ons. En zondag de diploma dag in Ewijk…eens kijken of we een B diploma kunnen halen. Als het er nog niet inzit, ook prima dan aan we daar in het voorjaar lekker voor. Twee dagen achter elkaar een wedstrijd…. Niet echt heel handig misschien maar ik had mij dus in de data vergist. Nou ja we zullen wel zien, misschien met Fendi wel eens en nooit weer…. De week erna is het Gina’s beurt weer, de WT in Oldenzaal!

WT Oudewater

15-10-2013

Afgelopen zaterdag deden Fendi en ik mee aan de WT in Oudewater, deze werd georganiseerd door de NLV op een nieuwe locatie. Wat hadden we een geluk met het weer, de voorspellingen waren in eerste instantie niet zo best, maar uiteindelijk was het eigenlijk hartstikke goed weer en het zonnetje kwam zelfs nog door.

We begonnen bij proef 1; Je staat op post op een grasstrook met voor je een watertje, aan de overkant staat de helper, er valt schuin links een markeer in het water, wanneer de hond met de dummie weer op het land komt valt er rechts naast je een markeer op het land. Fendi zat netjes naast me, ik was iets schuin naar links gaan staan zodat duidelijk was waar ze naar toe moest. Markeer uit het water was geen probleem, ging vlot te water en kwam netjes terug. De markeer op het land viel redelijk dichtbij, maar die had ze duidelijk niet gemarkeerd. Kwam met wat zoek werk wel binnen. 16 punten

Proef 2; Je staat op post met rechts naast je een slootje. Je moet de hond achterlaten en dan zelf een dummie in het water gooien. Dan terug naar de hond en die laten halen, op het moment dat de hond weer terug komt valt er schuin links voor je nog een markeer in het gras. Fendi bleef netjes zitten en de water dummie kwam ook netjes binnen, alleen reageerde ze helemaal niet op het schot van de markeer…die had ze dus echt niet gezien…hmmm, nou ja met wat gezoek is die wel binnen gekomen, zonde. 14 punten

Proef3; Je staat op post aan een waterpoel, de helpen staat schuin aan de overkant. Er valt een markeer net in het water, wanneer de hond weer op het land komt valt er net links van de voorjager een markeer. Water dummie was prima, maar helaas weer niet gekeken naar het markeertje op het land. Wel binnen gekomen, 17 punten.

Na drie dezelfde soort proeven kregen we nu wat anders!
Proef 4; Walk up met 2 voorjagers tegelijk. Stukje volgen, er valt een markeer rechts en daarna links. De rechter hond moet de linker halen en de linker hond de rechter . Dan weer een stukje volgen, makeers vallen weer, maar nu mag de linker hond als eerste werken. Fendi los voorgejaagd, ze volgde netjes ging mooi zitten op het schot, bleef keurig op haar beurt wachten en markeerde de dummie. Kreeg alleen punt aftrek omdat ik Jaa braaf zei toen ze met de dummie terug kwam. 18 punten.

Proef 5; Je stond op post met op een redelijke afstand voor je 2 helpers, deze stonden aan een komwater. Vanaf de inzetplek zag je geen water. Er viel een schot en een dummie in het water. Deze mocht de hond halen en als de hond op de terug weg was dan werd er weer een dummie in het water gelegd, maar wel zo dat de hond geen plons kon horen. Daarna moest je de hond dus nogmaals terug sturen! Kijk dat vonden Fendi en ik nou een gave proef, deed ze perfect met de complimenten van de keurmeester voor Fendi haar focus en mijn rustige voorjagen,20 punten!
Hmm, beetje gemengde gevoelens na deze wt, heel jammer dat ze niet markeert als ze terug komt met een dummie, waarschijnlijk toch te weinig getraind, daar gaan we dus aan werken. Wel heel tevreden over de laatste 2 proeven, toch wel heel fijn om te zien dat ze heerlijk rust op post is, en lekker snel in het werken.


Gekke Fen die laat ook alles toe, handvat om haar snuit en ik zeg, even blijven zitten hoor, nou oke dat doet ze dan ook!

Ewijk

07-10-2013

Afgelopen weekend hadden de meiden en ik het rijk voor ons alleen! Serge was een weekendje in Barcelona. Nou wij hebben ons prima vermaakt hoor. 
Zaterdagochtend vroeg vertrokken richting Ewijk, daar deden Gina en ik mee aan de diploma dag van de FRC. Was een gezellige dag, mooie terrein, prachtig weer en goed gezelschap, Gina heeft netjes gewerkt, we haalde een B diploma met 77 punten (phoe zo'n hoog diploma hadden we nog niet eerder gehaald). Dus we mochten op voor het dirigeren. Maar helaas daar kwamen we niet door, jammer, jammer. Op zich deed ze het helemaal niet slecht, maar ze moet gewoon wat sneller gaan zitten…zonde.
Fendi is gezellig als supporter mee geweest en heeft zich keurig gedragen, lekker meisje!
Zondags stond de training van Fendi op het programma, dat ging ook weer lekker. Ben zo benieuwd hoe ze de WT gaat doen aanstaande zaterdag. We mogen mee doen in Oudewater, leuk een heel nieuw terrein voor ons.

Oldenzaal

01-10-2013

Zo het KNJV weekend van de FRC zit er weer op. Zaterdag deden Gina en ik mee, onze laatste KNJV proef...Ze haalde weer een B diploma dus we mochten op voor het dirigeren, maar helaas moest ik haar al vlot weer terug halen. Op zich vond ik haar niet eens zo slecht, ze liet in elk geval geen draken gedrag zien. Jammer hoor, had het leuk gevonden om met haar een KNJV A te halen. Nou ja het is niet anders, nog maar eens goed nadenken of ik het volgend jaar nog eens ga proberen...zaterdag nog lekker een dagje Ewijk en daarna lekker weer een WT, dat is toch eigenlijk wel veel leuker he!

Fendi 2 jaar!!!

23-09-2013

En toen was het alweer 23 september!
Twee jaar geleden werden de pups van Gina geboren! Tjee wat is de tijd toch hard gedaan. Ik denk nog zeer regelmatig terug al die periode, wat heb ik daar van genoten zeg. Ja ondertussen is mijn kleine reusje, de plaaggeest, Fendi al weer 2 jaar!
Hmmm dan ben je toch wel een beetje kleuter af he! Het is iedere dag genieten met deze blije flatcoat in huis, het leukst wat er is is je eigen moeder plagen….maar ook lekker werken doet ze heel graag. De rust die zij heeft, maar daar naast het snelle en alerte werk, ja dat maakt haar toch wel tot een heel fijn werk hondje! In oktober heb ik haar nog ingeschreven voor twee working testen, deze mag ze dan nog in de C klasse lopen, en dan hoop ik daarna een B diploma met haar te halen. Kunnen we strakjes lekker naar de B1. Voor alle Miracle baasjes van harte met jullie hondjes, blijf lekker van ze genieten, iedere dag weer!
 

Met mama Gina gaat het ook prima. De trainingen zijn na de vakantie weer opgepakt en dat viel niet tegen moet ik zeggen. Meestal is Gina na een vakantie nog stouter en eigenzinniger dan normaal, maar dit keer valt het mee. Van het weekend ook nog lekker getraind met haar. Ging best lekker. Zaterdag mag ze haar beste beentje voorzetten in Oldenzaal….we zullen zien!

Zomervakantie 2013

17-10-2013

Ja, ja ook onze zomervakantie zit erop.
We hebben twee heerlijke weken genoten in Zuid Frankrijk. Hadden daar een prachtig huis en ook de dames waren natuurlijk mee. De meiden hebben zich prima vermaakt, iedere dag in een meer zwemmen, lekker wandelen en verder gewoon een beetje in en rond het huis en zwembad scharellen. Vooral Fendi heeft zich goed uitgeleefd, tjee wat een maffe hond kan dat toch af en toe zijn. Ja een beetje gek is ze wel
Tja en nu zit ook meteen de zomer erop. Jammer, maar de herfst is nu echt begonnen…. Ach ja eens moest het ervan komen he.
We pakken de trainingen weer lekker op, Gina mag over een kleine twee weken haar kunsten vertonen in Oldenzaal, onze laatste kans op een KNJV A….we zullen zien. Fendi’s training hebben we ook weer opgepakt, die heeft in Oktober nog twee working testen in de agenda staan.

Natuurlijk ook nog even wat vakantie plaatjes!

Verdrietig nieuws

02-09-2013

Vorig jaar tijdens onze vakantie in Kroatie kregen we te horen dat de fokster van Gina, Louisianne Schmit ernstig ziek was....en niet meer beter zou worden. Nu tijdens onze vakantie in Frankrijk kregen wij te horen dat zij overleden was. Oei dat deed me heel wat. Dankzij haar zijn wij in het flatcoat wereldje terecht gekomen, Ik ben haar zeer dankbaar dat wij in 2007 ons pupje Dark Devotion Miss Miracle mee naar huis krijgen. Loes bedankt!
 

Show Rotterdam

26-08-2013

Afgelopen zondag was de show in de Ahoy in Rotterdam. Petra had mij gevraagd of ik Fendi’s zus Ziva wilde showen.
Op het laatste moment had ik Fendi toch nog ingeschreven, zij zou dan door Maaike geshowd worden. De zussen stonden dus samen in de tussenklasse, Helene sliep het weekend hier en zou met Ki-Ki meedoen in de Jeugdklasse.
We waren lekker op tijd in de Ahoy, we hadden alleen de pech dat er in onze ring eerst nog andere rassen gekeurd werden…dus we waren pas laat aan de beurt. De zussen hebben het goed gedaan. Ziva had er wel lol in, voor Fendi hoefde het zo. Beide dames kregen een Uitmuntend, Ziva met een 2e plaats en Fendi met een 3e plaats!
Erg leuk om samen met Maaike deze twee Jackanape’s meiden te showen.

KNJV Biddinghuizen

13-08-2013

Afgelopen zaterdag hebben Gina en ik meegedaan aan de KNJV proef in Biddinghuizen. Mooie locatie, gezellige proef. Maaike reed samen Abby gezellig met ons mee, en wij zaten samen in de groep. Serge was ook mee en Fendi mocht ons komen supporteren. Ik was erg benieuwd hoe zij zich zou gedragen die dag. Of ze erg onrustig zou zijn als ik met Gina bezig zou zijn. Maar ze heeft zich heel de dag super braaf gedragen, fijn hoor!
Gina ging lekker die dag, was relaxed maar had er zoals altijd erg veel zin in. We begonnen met een 10 voor markeren, dat was een lekkere start. Daarna door naar overwater, daar heb ik de afgelopen weken hard aan gewerkt….dat blijft toch een minder puntje bij Gina, onbekend water. Maar ze ging als een speer over! Yes!
Totaal haalde ze met twee 10 en zes 9’s een mooi B diploma! We mochten op gaan voor het dirigeren. We waren nog maar net klaar, hondjes lagen net even in de auto toen we hoorde dat de eerste groep al op mocht voor het dirigeren… Was eigenlijk helemaal niet zenuwachtig, ik had er zin in, en Gina ook merkte ik toen ik haar uit de auto haalde. Maar helaas het lukte ons niet. De harde wind maakte het lastig, ze liet zich teveel afzakken door de wind en ik kreeg haar echt niet tegen de wind ingestuurd.
Jammer maar helaas, geen A voor ons.
28 september hebben we nog 1 kans in Oldenzaal, we zullen zien.

Van alles wat!

07-08-2013

Jeetje zeg, al weer veel te lang geen update gedaan hier!
Eens even kijken waar ik zal beginnen; 20 juli heb ik met Gina mee gedaan aan de KNJV wedstrijd in Heerle, was een leuke dag, Gina gedroeg zich lekker, was niet mega druk tijdens het wachten, keurig met het wild, alleen ging ze helaas niet over water! Dus helaas geen dirigeren voor ons….jammer!

Het weekend van 27 juli hebben wij in Enschede door gebracht. Een heerlijk weekendje in het Oosten, lekker gewandeld, beetje getraind, uit eten geweest, en genoten van de paarden bij Ditmar en Freek!

Dinsdag 30 juli had ik een middagje afgesproken met Maaike en Mariska om samen te trainen. Maaike en ik zijn eerst met Gina en Holly op pad geweest, ik wilde graag het water daar doen met Gina. En daarna hebben we een super gave sleep gedaan. Who, die deden de meiden goed zeg, super gaaf. Daarna kwam Mariska met haar flatjes, Luna en Hailey. Leuk om Hailey weer even te zien, lekker sprietje is dat toch. Toen mocht Fendi mee trainen. Maaike vond het leuk om Fen eens aan het werk te zien. Ze kent mama Gina natuurlijk heel goed, en ze ziet wekelijks zus Ziva op de training . Fendi heeft lekker gewerkt, mooi water werk mooie lijnen met hier en daar een verleiding en een heel kappe sleep gelopen!

Heb tot op het laatst toe getwijfeld….zou ik Fendi inschrijven voor de show in de Ahoy of niet…het zou de laatst keer zijn dat ze in de tussenklasse geshowd mocht worden. Zus Ziva was al ingeschreven, en Petra had mij al gevraagd of ik haar wilde showen. Nou heb Fendi toch maar ingeschreven, Maaike gaat haar showen, leuk!

De afgelopen 3 weken heeft Jessy haar vakantie weer bij ons doorgebracht! Altijd gezellig als Jes er is. Die komt al heel wat jaren dus die kennen we goed, en zij ons natuurlijk.
Hier nog even een paar plaatjes.
 
  

Tja en nu richten Gina en ik ons even op 10 augustus! Dan mogen we mee doen aan de KNJV in Biddinguizen. Ik had op 17 en 24 aug ook nog KNJV proeven ingeschreven, maar helaas daar mogen we niet mee doen. Dus nu alleen 10 aug en 28 september in Oldenzaal nog. We zullen zien, ik zou het wel heel erg leuk vinden als Gina een KNJV A zou halen.

Trainings/flatcoat week Sauerland

24-06-2013

Dit jaar stond er ipv een weekje Kaprun een weekje Sauerland op het vakantie programma. We hebben genoten van een prima hotel, een prachtige omgeving, heerlijke trainingen en een goed en gezellig gezelschap! Gina en Fendi hebben zich weer keurig gedragen in zo’n vreemde omgeving binnen een groep flatcoats. Ja dat blijft toch altijd mooi om te zien. Fendi vind het helemaal geweldig die andere flatjes om lekker mee te ravotten, Gina vind de bekende honden erg leuk de rest vind ze prima, en de jonkies moeten niet te lomp of te druk zijn met haar, dan laat ze even weten dat ze daar niet van gediend is. Mooi hoor die hondentaal. Voor Gina waren de trainingen leuk, zij is inmiddels aardig wat gewent natuurlijk. Ze heeft zich prima vermaakt, lekker snel en op zijn Gina’s!
Fendi heeft ook lekker gewerkt, die had wel wat last van de warmte. Heeft door de verschillende terreinen zeker het een en ander bij geleerd en heeft ook mooi kennis kunnen maken met een zinger winger! Heel gaaf om te zien hoe ze na de eerste keer op dat ding reageerde. De eerste keer wist ze echt niet wat het inhield, maar daarna wist ze heel goed dat dat ding een dummie ging schieten na het eenden gekwaak!
Natuurlijk zijn er ook nog wat foto's gemaakt.
 
Fendi had al een naamdummie....maar Gina dus niet, tja dat kon natuurlijk niet he!
 
Op een warme vrije dag een dagje aan het water doorgebracht, nadat alle hondjes heerlijk gezwommen en gerent hadden gingen de meeste lekker ergens in de schaduw liggen...Gina niet...die wacht, en wacht aan de waterkant op actie.
 
Prachtige omgeving.


We hebben het weer super naar ons zin gehad! Iedereen bedankt voor de gezelligheid!

Britannic Wisselbeker!

12-06-2013

Wat een verassing, Gina heeft de Britannic Wisselbeker van 2012 gewonnen. Zij was op een certificaatdag van de FRC de beste Flatcoat. Ik kreeg hem overhandigd van Saskia de Kort, zij had hem in 2011 gewonnen. Super gaaf zeg, mijn draakje vereeuwigd op zo'n mooie beker!
 

Nieuwe loge

12-06-2013

Hailey is een paar daagjes hier komen logeren! Altijd weer leuk om een nieuw logeetje in huis te hebben. Hailey is van Mariska en Rene en woont in Vlaardingen. Ze is 9 maanden oud. Ik was erg nieuwsgierig naar haar, kende haar nog niet zo goed. Maar oh oh wat een ontzettend leuk hondje zeg. Een lekker sprietje wat zich perfect aanpaste. Ze voelde zich eigenlijk al direct thuis. Gina vond het prima, en Fendi vond het geweldig! Een lekker speel en ren maatje erbij. Vond het eigenlijk gewoon jammer dat ze maar zo kort kwam!

Gina's A WT!!

10-06-2013

Yes, Gina heeft haar eerste A Working Test gehaald, zij behaalde een gedeelde 5e plaats met 73 punten op de WT van de NLV in Borculo!
Ben echt super, super trots op mijn draakje! Ik had me voorgenomen om lekker te genieten van haar, de week ervoor heb ik me ook niet te veel zorgen gemaakt. Had het druk gehad op mijn werk en dus ook niet echt extra getraind ofzo. Had nu ook echt zoiets van ze moet het gewoon kunnen. We sliepen het weekend weer gezellig in Enschede bij Helene. Serge en ik zijn ’s morgens vroeg vertrokken en Fendi mocht lekker bij Helene blijven.
Onze eerste proef, Je stond op een heel groot veld omringt met bos. Er viel schuin rechts een schot in de bosrand, maar de hond moest eerst recht voor je een lijn lopen richting het bos en daar in dat bos moesten ze zoeken. Hmmm, ik was als een na laatste van de groep en voor mij hoorde ik al een hoop gefluit, en haalde een aantal honden de dummie uit het bos niet… Oh jee zou het zo moeilijk zijn…van al dat gefluit word ik altijd een beetje zenuwachtig… Maar goed Gina naast me gezet, ze registreerde het schot, maar nam mooi de lijn aan naar het bos. Op 1 commando, vooruit, en bij het bos zoekop! Het duurde eventjes maar ze kwam toch mooi met de dummie terug! Yes, dat was gaaf. Daarna naar de 2e gestuurd, lijn nam ze weer mooi aan, kwam iets achter de helper in de bosrand terecht, daar kreeg ze geen verwaaiing. Haar iets terug gehaald en naar rechts gestuurd, toen kwam ze er weer even uit en moest ik haar terug fluiten, omdat ze het gebiedje verliet…..hmmm, kreeg hier 5 punten.
Tweede proef; Je staat op post met rechts verscholen achter hoog gras en wat bosjes een poeltje water. Hier valt een schot en je hoort een plons van de dummie in het water. De hond moet eerst vooruit, een strook wat hoger gras, met links een bosrand en rechts ook begroeiing. Van de keurmeester krijg je te horen dar aan het eind in het hoge gras, dus niet in de bosjes een dummie licht. Het schot en de plons werden goed geregistreerd door Gina, liet zich mooi vooruit sturen. Op de plaats van bestemming territoriumfluit gegeven. Ik moest goed zorgen dat Gina in het gebiedje bleef, zodra ze er iets uit zou gaan dan zou ze het bos in kunnen schieten en zou ze uit zicht zijn…Gina deed het super. Ze bleef mooi op de juiste plek zoeken. Daarna naar de poel gestuurd, ik denk dat hij vrij lastig gevallen was. Maar ook die had ze mooi gevonden. Kreeg een compliment van de keurmeester voor het mooie voorjaag werk! En toen ik bij de proef weg liep deden de 2 helpers die bij de poel stonden hun petje voor ons af! Altijd leuk.
Derde proef; je staat aan de waterkant, er valt aan de overkant aan de rechterkant een schot, net aan het begin van een bos, de dummie ligt er al, in het gras, voor het bos. De hond moet eerst aan de overkant helemaal op links een sleep oppakken. Gina naar de overkant gestuurd, daar heb ik zelf haar niet helemaal netjes voorgejaagd, gaf haar veel te vroeg de vrijheid om de sleep op te zoeken…. Dat bedacht ik me dus ook, haar weer in zicht gehaald en haar naar links gestuurd, daar pakte ze mooi de sleep op, verdween achter de dijk en toen zag ik haar niet meer. De keurmeester stond achter mij op de dijk zodat hij de sleep wel kon zien. Toen ze terug kwam met de eend, haar voor de tweede dummie weer naar de overkant gestuurd. Daar liep ze de dijk op en keek naar rechts. Op de dijk heb ik haar op zit gezet en naar rechts gestuurd. Ik denk dat ze zelf wel die kant op had gegaan, maar ik durfde het risico niet te nemen dat ze het bos in zou verdwijnen en dan uit mijn zicht zou zijn.
Vierde proef; Je stond op een groot veld met redelijk hoog gras met nog een combinatie oppost. Er viel op links en op rechts een markeer. De linker combi mocht de rechter markeer halen en de rechter combi mocht de linker markeer halen. Daarna wisselen, dat deed Gien keurig, 20 punten!
En dan de laatste proef, Ook weer met z’n tweeën. Klein walk upje, op een veld, rechts aan de andere kant van het veld in een bosrandje viel een schot, dummie lag er al, daarna weer volgen en dan viel er schuin voor je op een veld erachter ook een schot. De dummie lag daar op een veld tussen wat takkenbossen in. De andere combi moest eerst de gene halen die op het andere veld lag en ik moest Gina naar de bosrand sturen. Dat deed ze mooi, nam de lijn weer mooi aan. Daar even de territoriumfluit en toen had ze de dummie, daarna wisselen. Ook de 2e lijn nam ze mooi aan, moest haar daar ietsje bij sturen. Het volg werk mag bij Gina altijd beter…tja ik weet het.
Who, wat was ik tevreden over haar werk zeg, echt lekker gewerkt. Een fijne dag met een goed gevoel!

Workshop lijnen lopen

29-04-2013

Afgelopen zaterdag heb ik met Fendi de workshop “lijnen lopen” bij Willy Walbeek en Lenk Krispijn gevolgd. Wat een ontzettende leuke dag hebben we gehad zeg.
Ik vond het heerlijk om een dagje op pad te gaan met mijn meiske. We verzamelede op een voor mij onbekende lokatie, mooi terrein, lekkere grote velde waar het gras al best hoog stond, en de hele dag kwam daar niemand anders, geen wandelaars of iets, mooi hoor.
De groep werd in 2e gedeeld, een groep met 6 flatcoats bij elkaar en een groep met wat weimeraanders, labjes en een drenth.
Wij begonnen de ochtend bij Lenk, op een groot veld een hele lange lijn. Deze werd opgebouwd, eerst halverwege en steeds verder. Fendi ging als een trein, op 1 commando in een rechte lijn, geen enkel probleem.
Daarna wisselde de groepen en gingen wij naar Willy op een ander veld. Hier waren 2 lijnen uitgezet, eentje voor je en eentje links. Hier werden de lijnen op gebouwd, met zelfs een vooruit, zit naar links. En aan het eind een mega verre lijn vooruit (275 meter) en een schuine naar links. Fendi had er mega zin in, ze had alle vertrouwen in mijn vooruit commando, ging zitten op de fluit en ook de lijn naar links was geen enkel probleem! Who dat was gaaf zeg!
In de middag verhuisde we naar een ander terrein, met water! Hier werd een lijn opgebouwd met het water ertussen, water was zo’n 35 meter breed. Nou ik ben met Fendi nog niet blind overwater aan het sturen, dus er werd even een dummie opgegooid en stuurde haar een eindje van de kant vandaan. Dat was geen probleem voor haar. Toen iedereen geweest was, wilde Lenk Fendi nog een keertje sturen, maar dan dit maal zonder dat er iets opgegooid werd, ook dat was geen probleem.
Als laatste nog 1 oefening, een ander water, wat ietsje breder was, aan de overkant een meter of 30 van de kant stond een wit baken, daar begon een sleep… Hmm, heb eigenlijk nog te weinig gesleept met Fendi maar de keren dat ik het gedaan heb deed ze het eigenlijk heel goed. We stonden aan het water en ik heb haar laten zien dat de helper weg liep met de sleep, voor haar genoeg motivatie om haar naar de overkant te sturen, ze trok meteen naar het witte baken, snuffelde daar even, ik heb haar daar het sleep commando gegeven en ja hoor die sleep pakte ze zonder aarzelen op. Liep mooi zeker op de sleep, oh dat blijft toch altijd gaaf om te zien he! De sleep werd met een koet getrokken….tja dat kende ze dus niet. Ze stond erbij te snuffelen maar vond het een beetje vreemd. De afstand tussen ons was natuurlijk erg groot, en het waaide ook nog eens flink. Normaal zou ik haar met mijn stem wel kunnen aanmoedigen maar dat haalde ik niet, dus ik floot haar terug….tja dat deed ze hoor, kwam als een speer…maar helaas wel zonder de koet, hahah
Heb haar daarna de koet nog een keertje laten halen en toen pakte ze hem mooi op met mijn aanmoediging! Tjee zeg wat heb ik genoten van mijn kleine reusje! Ze heeft zulk mooi werk laten zien! Who.

Gien Drakestien

13-05-2013

Zo vandaag kreeg ik bericht dat ik met Gina mee mag doen aan de WT in Borculo van de NLV. Eens kijken of we een A WT kunnen halen… De komende weken Gina in de trainingen kort houden, madam moet na een vakantie altijd weer even door hebben dat luisteren ook echt luisteren betekend!

Clubmatch FRC

12-05-2013

Vandaag hebben we een dagje doorgebracht in Lelystad. Daar werd de Clubmacht gehouden van de FRC. Altijd weer een leuke dag. Dit jaar op een andere locatie, normaal wordt deze dag in Almere gehouden maar daar was op 30 april het clubgebouw afgebrand. KC Lelystad heeft een mooie locatie waar je nadien ook nog even heerlijk kunt wandelen met de honden.
Gina mocht meer als supporter, zij werd voor het eerst niet geshowd tijdens de clubmatch. Fendi mocht in de tussenklasse verschijnen. Ze zag er mooi uit, had haar de dag ervoor lekker gewassen, vacht zag er mooi uit, glom mooi. Ze deed het netjes, liep mooi, stond netjes, maar helaas de keurmeester vond haar geen Utje waard, we kregen een ZG. Ach ook helemaal niet slecht natuurlijk, maar ik had gewoon op een U gehoopt.
Verder heb ik heel de dag met mijn camera rond gelopen om voor de sfeer foto’s te zorgen voor de FRC. Het weer viel mee, er was veel regen voorspeld, maar we hebben eigenlijk maar 1 klein buitje gehad. Aan het eind van de dag hebben we genoten van een lekkere BBQ.


 Mijn mooie meisje, ruim 19 maanden oud.

Weekje Ardennen

11-05-2013

Afgelopen week was onze jaarlijkse België week! Een heerlijke vakantie in de Ardennen, met een grote groep familie en vrienden. Natuurlijk gaan de meiden dan ook mee. Die hebben zich weer keurig gedragen. Vorig jaar mocht Fendi nog niet met alle wandelingen meelopen, maar dit jaar kon ze lekker mee. We hebben een aantal mooie wandelingen gemaakt, de meiden hebben zich heerlijk uit kunnen leven.
 

Strand wandeling Hoek van Holland

29-04-2013

Gister hebben we een heerlijke strandwandeling gehad in Hoek van Holland, georganiseerd door de FRC. We hadden prachtig wandelweer, een leuke groep mensen en honden. Helene was het weekend bij ons met haar meiden dus die heeft ook lekker mee gewandeld.


De hele wandelgroep samen.

WT, Bergschenhoek met Fen

21-04-2013

Zo he he eindelijk even tijd om een updatje te schrijven van afgelopen weekend! We hebben weer een heerlijk weekend achter de rug, gezellig, mooi weer en een super mooi resultaat!
Vrijdagavond kwam Helene met haar meiden Usha en Ki-Ki al bij ons. Zij bleef bij ons logeren om de volgende dag gezamenlijk naar de WT in Bergschenhoek te gaan, ik met Fendi in de C en zij met Usha in de B2!
Bergschenhoek, is altijd een ontzettende leuke locatie, alleen wel veel lopen Wij begonnen achteraan.

Onze eerste proef; Je staat op post aan een kort gras/zand veld. Schuin links voor je staat een helper, deze gooid 5 dummie voor zich. Rechts van je stond een camouflage net, daar achter stond ook een helper, deze gooide ook 5 dummies op. De hond moest de dummies op links ophalen en jij zelf de dummies rechts, en dan om de beurten…. Hierbij ging het er natuurlijk om dat de hond nestjes bleef zitten en de dummies niet wisselde. Fendi deed het netjes, ik heb haar wel gewoon ingefloten, ze wisselt eigenlijk nooit en dat wil ik graag zo houden. Hmm, nou sorry ik vond dit echt een vreemde proef, snap de essentie wel, maar naar mij idee had het wel iets anders gekund de hond 5 keer op dezelfde plek een dummie laten halen…beetje saai. 18 punten.

Tweede proef; Je staat aan de waterkant in een jacht hutje. Rechts aan de waterkant staat een helper, die gooid een dummie tussen de eenden lokkers in het water. Door de harde wind dreef deze erg snel af. Als de hond met de eerste dummie op de kant was viel er aan de linkerkant een schot en viel er nog een dummie in het water. Lastig proefje, doordat je in het hutje stond was het zich lastig, de harde wind maakte het moeilijk, de lokkers, en de waterkant is is redelijk hoog en stijl.
Ik heb Fendi in het hutje op zit gezet en ben zelf een stapje naar achter gaan staan om haar goed zicht te geven. Zag haar wel meteen reageren op het schot rechts. Ze moest door een kleine opening het hutje verlaten en dan rechts af naar de dummie. Ik kon dus niets meer dan apport zeggen, de rest moest ze zelf uitzoeken. Ze keek even raar naar de lokkers in het water…die had ze nog niet eerder gezien. Daarna had ze even wat moeite om te water te gaan, maar toen ze ging wist ze waar ze naartoe moest en zwom vlot naar de dummie toe. De dummie moest ze weer in het hutje afgeven, ik mocht er niet uitkomen. Net voor ze het hutje in kwam viel de 2e dummie op links. Deze had ze goed gezien, nu ging ze vlotter te water en ook deze kwam netjes binnen. Phoe pittig proefje zeg, bleek dat er een hoop hondjes waren die hier het eerste apport miste. 18 punten.

Derde proef; Staat op post, recht voor je valt een dummie, deze moet je zelf ophalen. Hond blijft zitten en als je de dummie oppakt valt er schuin rechts een schot en een konijnen dummie binnen een hekje. Als je terug bij de hond bent mag je de hond sturen naar het hekje, wanneer de hond daar de dummie oppakt klinkt er in het bosje naast het hekje een schot, hier ligt nog een verloren zoek. Fendi bleef netjes zitten toen ik de dummie ging halen en keek mooi op het schot bij het hekje. Toen ik terug kwam bij haar haar naast gezet richting het hekje, ze spong meteen het hekje over over. Daar lag een konijnen dummie daar stond ze eventjes gek naar te kijken. Maar die kwam netje binnen, toen moest ik haar naar het bos sturen, hmm dat vond ze lastig, ze ging vlot het bos en maar kwam als snel weer het bos uit bij het hekje. Ik heb haar terug aan de voet geroepen en opnieuw het bos in gestuurd, toen vond ze de dummie. 17 punten.

Vierde proef; Je stond op post aan een ronde poel, deze stond vol met riet en begroeiing, een zwaar begaanbaar poeltje met dikke modder. Er stond links een beetje achter het riet een helper en beter in het zicht op rechts een helper. Er viel eerst op links een schot en een dummie in de poel, als de hond bijna bij je was met de eerste dummie dan viel er rechts nog een schot en een dummie net in de poel. Bij aankomst zag Fendi de helper op rechts heel duidelijk staan, tja zij was er dus echt van overtuigd dat het daar zou gebeuren. Hmmmmm, toen het schot links klonk en de dummie in de poel voel reageerde ze gelukkig wel. Ik stuurde haar met Apport…ze ging meteen richting de rechter helper..oepssss, haar terug aan de voet gehaald en uitgelijnd op de linker. En ja hoor daar ging ze, recht op haar doel af, door de poel heen ploeterend naar de dummie. Dat vond ik wel even spannend want ze moet echt even doorzetten om er te komen, maar dat deed ze netjes. Ook de terug weg kwam ze weer door de poel. Toen ze bijna aan de kant was viel het schot rechts, dit hoorde ze natuurlijk wel, maar ze keek niet om. Haar aan de voet gezet en naar de rechter gestuurd, deze had ze duidelijk niet zien vallen. Maar ze loste het mooi op, wist wel waar ze zo’n beetje moest zijn dus ze zocht op de juiste plek! Knappe meid, vond het gaaf dat ze zo doorzette en gewoon recht door de poel ging en er niet om heen liep! 18 punten.

Op naar de laatste proef; Je stond op post aan de water kant, een eindje verderop links stond een helper, deze gooide een dummie in het water, deze mocht direct gehaald worden. Als ze op de kant waren viel er rechts van je nog een dummie in het water. Moeilijkheid hier waren vooral de kanten, hoog en stijl. Fendi zat netjes naast me, toen ik haar stuurde wist ze waar ze wezen moest, ze had alleen wat moeite om het water in te gaan, maar goed ze ging en kwam netjes terug met de dummie, tweede dummie zag ze mooi vallen. Hier zette ik haar alleen niet zo netjes in, ik zei eerst dat ze naast moest terwijl zij al iets naar de waterkant liep voor de tweede dummie. Toen besloot ik eigenlijk om haar toch apport te geven. Omdat ze bij de eerste wat moeite had om te water te gaan wilde in niet te veel druk op haar leggen door haar weer naast me neer te zetten nu ze zo duidelijk liet zien dat ze wist waar ze wezen moest… Ze ging voor de tweede dummie een stuk makkelijker te water, geen twijfel meer. 18 punten!

Woh dit was onze tweede WT! En we hadden weer alle dummies binnen, gaaf zeg. Ik vond dat mijn meisje netjes gewerkt had, ze had alleen wat vlotter te water mogen gaan, maar later bedacht ik me dat Bergschenhoek echt wel bekent staat om de moeilijke kanten…en zijn best een heel stel honden die gewoon helemaal niet te water gaan…tja dan heeft mijn meisje het toch eigenlijk heel mooi opgelost, misschien even getwijfeld, maar ze is wel alle keren gegaan.
Tja voor mij even wennen om met haar te lopen en niet met Gina, die gaat altijd met een bommetje te water. Fendi doet het een stuk beheerster. Verder zag ik dat Fendi echt nog ervaring op moet doen met zulke proeven, 2 helper, op verschillende plekken gebeurt iets, voor Gina zo vanzelf sprekend, die tuurt altijd de locaties af als we aankomen,…Fendi nog niet. Grappig om dat verschil te zien. Ik was absoluut tevreden over haar, maar ging er helemaal vanuit dat er combinaties waren die vast veel meer punten zouden hebben. Stond heerlijk relaxed bij de prijsuitreiking te klappen voor de nummers 3 en 2! Tot mijn grote verbazing werd voor de 1e plaats Jackanape’s Lovely Miralce omgeroepen  dat wat waren wij! Woh die Fen, met 89 punten de 1e prijs, super gaaf zeg!

Fendi's eerste WT!

15-04-2013

Gister hebben Fendi en ik meegedaan aan de WT van de GRCN in Dongen. Leuk terrein en een stel leuke proeven. Voor mij al weer een tijdje geleden dat ik een C working test gelopen had en voor Fendi haar eerste WT. Was van te voren erg benieuwd wat voor proeven we konden verwachten. Het waren leuke proeven, sommige vond ik best pittig voor een C hondje. Fen heeft het netjes gedaan, ik merkte van de week al dat ze na haar loopsheid wat tuttig was, erg kroelerig, snuffelig en gewoon iets anders dan ander…was dus erg benieuwd hoe ze zo’n dag zou beleven. In de wachtkamer is ze heerlijk relaxed, en de proeven deed ze netjes, maar ik zal idd wel wat tuttige dingetje terug.

Verslagje van onze proeven, Onze eerste proef; Je staat met je hond oppost, voor een vijver, aan de andere kant van de vijver zijn 2 bulten, op de rechter een helper en op de linker een helper. De rechter schiet en gooit een dummie in de vijver, volt daarna valt er links een schot en daar valt de dummie op de berg. Fendi zat netjes naast me. Ziet de dummie in het water vallen en blijft heel geconcentreerd naar die dummie staren.iets te geconcentreerd want het schot en het vallen van de 2e dummie krijgt ze helemaal niet mee. Ik zette haar in voor de water dummie, dar deed ze keurig, vanaf de voet recht door het water naar de dummie, en weer recht terug. Geen poging om om te lopen ofiets…maar toen kwam het moeilijke deel…. De 2e dummie. Ik zette haar naast me neer, en lijnde haar naar de 2e, ze ging die richting op maar sloeg ging toen toch het water in, heb haar even laten gaan zodat ze kon zien dat er in het water niets meer was. Toen kwam ze de kant op en liep toch toch de berg op, Yes daar vond ze dan toch de 2e dummie! Gaaf. Pittige proef, de hoek tussen de twee dummies was heel klein en ze vielen snel achter elkaar. Ze moesten voor die tweede dummie dus eigenlijk de valplek in het water voorbij. 17 punten

Onze 2e proef; Je stond op een akker(die net gemest was..) met achter je een bos. Er viel schuin voor je op zo’n 60 meter een markeer. Die mocht de hond meteen halen, en daarna lag er nog een verloren zoek in het bos. Markeer deed ze keurig, ze mocht wat enthousiaster terug komen wat mij betreft het laatste stukje. Daarna omdraaien voor het zoeken, toen had ze haar aandacht er niet helemaal bij…. Stuurde haar vooruit richting het bos, en toen draaide ze weer om richting de markeer. Terug aan de voet en nogmaals richting het bos gestuurd, in het bos ging wel zoeken maar niet echt fanatiek, kwam nog een keer het bos uit en heb haar nogmaals het os in gestuurd, toen zocht ze wel beter en vond de dummie… Hmm hier vond ik haar echt niet in haar goeie doen. Maar goed we hadden ze binnen! 13 punten

Onze 3e proef; Een echt C proefje. Staat met de hond op post en schuin links voor je valt een dummie. Deze moet je zelf halen, hond blijft zitten. Wanneer je de dummie opgeraapt hebt valt er op schuin rechts voor de hond een schot en een markeer. De hond moet eerst voorkomen en mag dan de markeer halen. Nou deed Fen super, kwam netjes, heb haar naast me gezet uitgelijnd en gestuurd, ze kwam mooi bij de dummie en bracht deze netjes terug. 19 punten

4e Proef; Je staat op post, met schuin links wat brem begroeiing en aan de rechter zijde een akker. Schuin links staat een helper verschuild achter een camouflage net en daarnaast staat ook nog een helper. Er wordt geschoten en er valt eerst links een schot en een markeer tussen de lokkers, daarna valt er een 2e schot en valt er een markeer op de akker, volgorde vrij. Fendi zat mooi attent naast me, ziet de linker markeer kijken en blijft daar erg geconcentreerd naar zitten kijken. Maar gelukkig kijkt ze nu wel naar de andere helper als het schot valt en ziet ze ook de 2e markeer vallen. Heb haar eerst naar de rechter, de laatst gevallen markeer gestuurd, daar laat ze zich gemakkelijk naar toe sturen en die had ze ook mooi gemarkeerd. Daarna terug aan de voet en rustig ingezet voor de andere tussen de lokkers, ze keek even bij de lokkers maar kwam al snel bij de dummie. Netjes gewerkt, 19 punten.

Onze laatste proef! Een proef met z’n tweeën. Ik deed deze proef samen met een Golden. Naast elkaar op post, met voor je links een helper en op rechts een helper. Stukje volgen, halt houden er valt eerst aan de rechter kant een markeer, de rechter hond mag die halen. Dan weer een stukje volgen, halt houden en dan valt er links een dummie en die mag de linker hond halen. Honden moeten in principe los voorgejaagd worden. Ik begon met Fendi aan de rechter zijde, stukje volgen deed ze keurig, halt houden en toen ons nummer genoemd werd stuurde ik haar weg, ze was net vertrokken en voor ik met mijn ogen knipperden zag ik de golden achter haar aan gaan…Hmmm die voorjager begon heel hard te roepen en fluiten..oei ik zag Fendi meteen inhouden en omkijken….Heb haar toen meteen blij en vrolijk naar me terug geroepen…ze kwam vlot terug. Golden werd aangelijnd en de dummie werd voor Fendi opnieuw gegooid, die mocht ze halen, gelukkig vertrok ze weer zonder aarzel en kwam de dummie netjes binnen. Daarna weer een stukje volgen en toen viel de linker dummie voor de Golden. Daarna van plek wisselen en nogmaals het zelfde. Fendi heeft netjes gevolgd en is keurig blijven zitten als de andere hond aan het werk moest, ik was zeer tevreden! De keurmeester ook want we kregen 20 punten! Yes!

Zo dat was onze eerste Working Test, ondanks Fendi haar tuttige dingetjes heb ik van haar genoten, het is een heerlijk meiske! Braaf, relaxed en ze deed wat ze moest doen! We waren lekker optijd klaar, Fen was echt wel moe van alle indrukken. Wij hebben heerlijk in het zonnetje op het terras zitten wachten. Ik had niet overal de punten gehoord dus had eigenlijk niet echt een idee hoeveel punten we totaal zouden hebben. Ach maakt mij ook niet uit, we hadden alles binnen, hadden een mooi diploma mij kon niets meer gebeuren. Tijdens de prijsuitreiking begonnen ze met de 10e plaats. En eerlijk ik was super verbaasd dat mijn naam werd genoemd toen de 2e prijs werd uitgereikt, zo he mijn Fentje Fen is gewoon 2e geworden op haar eerste WT met 88 punten, super gaaf, ben trots op mijn kleine reusje! Met een heerlijk voldaan en trots gevoel weer terug naar huis.


Beetje moe....maar wel trots op haar eerste beker

WT Son, met Gina

07-04-2013

Tja waar zal ik eens beginnen.
Proef 1: Op een akker stond een jachthutje, aan de linkerkant van de akker was een ruig gebied, met bomen, bramen en door gras enzo. Aan de overkant een strookje bos, met daar achter een greppeltje en een grasstrook. De hond zat voor een jachthutje, en jij achter de hond in het hutje. Er viel schuin links een schot en recht voor je. De helpers stonden uit het zicht. De linker moest eerst binnen komen, daarna die recht voor je. Gina registreerde de 2 schoten goed. Ik zette haar naast me neer en de lijn schuin over de akker nam ze echt perfect aan, toen kwam ze bij het ruige gebied en liep ze iets door, kwam toen achter langs het bosje daar in. Ik heb haar toen ingefloten en territorium fluit gegeven. En eerste instantie luisterde ze toen ook al niet snel genoeg naar de komfluit, bleef daar maar zoeken…maar goed die dummie kwam redelijk vlot binnen. Door voor dummie 2. Ook deze lijn nam ze weer perfect aan. Daar begon de ellende. Ze kwam te diep, ging de greppel over, dus terug gefloten territorium fluit, daar bleef ze zoeken, maar vond hem niet, nou daar heb ik geprobeerd haar bij de dummie te krijgen maar ik kreeg gewoon geen contact met haar…ging veel te veel haar eigen gang. Toen ik haar terug moest fluiten luisterde ze helemaal niet. Liep een heel eind naar rechts over het loopspoor van de helpers…op een gegeven moment ben ik weg gelopen en toen kwam ze eindelijk aan gelopen…en dan ook nog met zo’n houding van…ik kom heus wel hoor, had alleen nog even iets anders te doen! Grrr

Proef2: Ja stond aan het begin van een akker. Schuin links was een bosje daar vandaan werd er een flink stuk de akker op een markeer gegooid. Als die binnen was, moest je ze langs de valplek naar een blinde sturen. Wanneer die binnen zou zijn viel er nog maals een schot en zou de markeer achter de valplek van de eerste markeer vallen.
Markeer had Gina mooi binnen, maar toen begon de ellende! Stuur haar op de blinde, lijn nam ze redelijk aan. Bleef even hangen bij de valplek, maar kreeg haar al snel weer verder. Maar ook daar ging ze op een gegeven moment helemaal uit de hand, ging veel te diep, toen veel te veel naar rechts en kwam noooooiiiittt meer terug! Ben haar zelfs gaan halen…maar ach boeide haar niets hoor.
Toen had ik het zo gehad met haar, deze proeven had ze gewoon moeten kunnen! Toen we naar onze 3e proef liepen kwamen we Saskia tegen. Die kwam kijken, dus ik zei hier Sas heb je een hond en mijn nummer, veel plezier! Nou Sas wilde de 3e proef wel doen met Gina.

Proef 3: Je stond op post met voor je een langwerpige strook bos. Daar liepen wat drijvers van je weg, en bleek heel diep een dummie te liggen, en rechts naast het bos lag nog een akker, daar lag ook nog een dummie, net uit jou zicht. Gina zat keurig attent naast Sas, de dummie diep in het bos was geen probleem voor haar die kwam vlot binnen. De 2e lukte niet, nam de richting wel aan, maar luisterde heel slecht, en ook het terug komen was weer lastig! Hmmm, ik wist dat we geen diploma meer gingen halen ja dan zou ze de laatste proeven beide volle bak moeten halen. Sas vond het leuk om de laatste proeven ok met Gina te doen. Gina is gek op Sas, die vind haar helemaal leuk, en ja eerlijk is eerlijk, maakt Gina niet uit wie ze aan de andere kant van het touwje heeft… Dus Sas heeft ook de laatste 2 proeven gedaan met Gina.

Proef 4: Je stond op post voor het water, aan de overkant op ongeveer 100 meter viel een schot, daar zou een ganzen sleep beginnen. Als ze aan het eind de gans op pakken, zou er daar een schot vallen waar een markeer (eend) viel. Als de gans binnen was wilde de keurmeester duidelijk zien of de hond de eend gemarkeerd had, je mocht ze naar de overkant sturen en als ze voorbij een punt waren mocht je niets meer zeggen. Gina registreerde het schot aan de overkant heel duidelijk. Op 1 commando naar de overkant ze liep direct verder, kwam op de sleep, en deze liep ze perfect hartstikke zeker, gans pakte ze mooi op en kwam terug, zelf zag je de markeer niet vallen. Gans heeft ze niet neergelegd of iets, ze kwam er mooi mee terug. Toen weer aan de voet en met een commando, vooruit weer naar de overkant gestuurd, daar liet Gina duidelijk zien dat ze wist waar ze wezen moest. In 1 streep naar de eend oppakken en terug! Who zei de keurmeester, dat is nog eens markeren! Ja hier was ik echt mega trots om haar zo te zien, niet geen probleem met een sleep, zo zeker, geen twijfel mogelijk! Super hoor.

Proef 5: In een lastig bramen bos werd een klein drijfjachtje gehouden van links naar rechts. Er lag helemaal inks een dummie aan de andere kant van een greppel en er lag er eentje helemaal rechts. De rechter had Gin aals eerste, de 2e koste wat moeite, ze liep heel erg op de voetsporen van de drijvers….uiteindelijk terug aan de voet en met een paar keer vooruit naar de linker gestuurd, toen nam ze de juiste diepte aan en kwam ze bij de dummie.

Dus tja.ik ben super blij dat ze die sleep en het overwater zo goed deed, dat was heel gaaf om te zien, kreeg er kippevel van! Heel mooi. Denk echt wel dat het trainen daarop geholpen heeft. De eerste verre lijnen liep ze echt super mooi! Ook dat is wel iets waar ze op vooruit is gegaan!
Maar dat luisteren dat is en blijft een probleem. Dus tja nu maar eens goed nadenken wat ik verder wil met haar.

Overgens heeft Gina geen last gehad van haar mond.....


Een vermoeiend dagje voor Gientje!

Fendi's eerste Oldenzaal

06-04-2013

Zaterdags stond de diploma dag van de FRC in Oldenzaal op het programma voor Fendi. Voor Fendi de eerste wedstrijd in Oldenzaal, leuk! Ook broer Milord was van de partij. Fendi en ik hadden 3 weken terug ons C diploma al gehaald dus de druk was er voor ons wel een beetje af.
We begonnen net als 3 weken terug weer met afliggen uit zicht en kort apport. Fendi en Milord mochten samen. Hier moet Fendi echt wat zekerder in worden, ze was meteen toen ik weg liep gaan zitten en net toen ik terug kwam was ze gaan staan…zonde, een 7.
Kort apport deed ze netjes zag met het oppakken van de dummie haar iets rond kijken dus ik heb even gefloten, een 9.
Toen door naar volgen en vooruitsturen. Volgen deed ze netjes, een keertje snuffelen, een 9.
Het uitsturen, dat blijf ik voor die jonge hondjes toch altijd een lastige oefening vinden. Maar ook dat deed Fen netjes, op de terug weg ietsje snuffelen bij een bosje, een 9. Helaas ging broer Milord hier op af, het vooruit sturen zit er bij hem nog niet voldoende in, hij begreep er niets van, had toch geen dummie gezien daar. Helaas, daar moet nog even op geoefend worden.
Toen ons laatste onderdeel, apport uit water. Nou daar kunnen we kort over zijn, dat deed ze eigenlijk perfect, een 10! Yes, we hadden ons tweede C diploma, vorige keer met 42 punten en nu met 44! Mooi, mooi, ben trots op mijn meisje! Dit waren de eerste diploma dagen op naar onze eerste Working Test. Aanstaande zondag mogen we meedoen in Dongen. Ben ontzettend benieuwd hoe ze dat gaat doen, is ze er al aan toe….we zullen zien.

Frank heeft nog wat foto's gemaakt! leuk, dank je wel Frank.


Met Myriam en Milord samen naar de volgende proef.

Blij, terug na de proef volgen en uitsturen!
 

Gina's tand

05-04-2013

Vrijdag eind van de middag naar Enschede vertrokken! Cooper had mazzel die mocht natuurlijk ook lekker mee. We hadden met Helene afgesproken om meteen nog even een klein rondje in het bos te lopen, konden de meiden even lekker de benen strekken. Tjee wat is die Cooper toch ook een makkelijke hond die is donderdag eind van de dag bij ons gebracht en die vind het allemaal weer helemaal prima!
Toen we bij Helene binnen kwamen vond Gina een lekker kauw kluifje waar ze lekker op ging liggen kluiven. Even later zie ik haar al bek likkend rond lopen, ik doe haar mond open en zie dat er een tand helemaal los zit in haar mond,…oei…en nu!
Helene heeft haar dierenartsen praktijk gebeld en we konden meteen terecht, daar zaten we dan vrijdagavond 21.30 bij de da! De tand bleek afgebroken te zijn, het eerste stuk kon er zo uitgehaald worden, maar de wortel zat nog verder in de kaak, tja die krijg je er niet zo 123 uit…dus Gina moest onder narcose. Ach arm ding, gelukkig ging de narcose heel soepel, via een infuusje in haar poot. Ze ging rustig onder zeil.
Om de rest van de wortel eruit te halen was nog een hele klus, er moest flink gewroet worden, het werd een flink gat. Hechting erin, pijnstiller via het infuus en een stel pijnstillers mee voor de komende dagen… Wakker worden ging ook weer soepel, naar de auto liep ze natuurlijk nog een beetje dronken. ’s Nachts mocht Gina lekker bij ons op de kamer liggen.
Afgelopen zomer gooide er iemand een balletje die ving Gina, maar helaas waren er meerdere honden bij en een andere hond ging ook voor de bal… Toen zagen we meteen dat Gina’s tandvlees flink beschadigd was, het duurde best even voor dat die scheur weer hersteld was maar verder heeft ze er geen last van gehad. Afgelopen week zag ik haar al eens eerder bek likken maar kon zo gauw niets zien. Met de dierenarts vrijdag er nog overgehad en waarschijnlijk is van de zomer die tand al gebroken….je zag nu ook dat die tand wat verkleurd was. Tjee zeg dat ze daar geen pijn aan heeft laten zien…de dierenarts zei al, wij mensen rennen daar voor gillend naar de tandarts….bewijst maar weer dat die flatcoats heel anders met pijn om gaan dan wij mensen.


Hier is het eerste stuk tand eruit, nu nog onder narcose de rest eruit halen...


Onder narcose is de rest eruit gehaald, nu even wachten voor ze weer wakker is. Arm ding!

Fokdag

18-03-2013

Twee keer per jaar wordt de fokdag gehouden. Normaal gesproken helpen Serge en ik daar altijd, maar dit keer mocht Gina met haar kinders zich presenteren. Dus ik had een dagje vrij qua helpen.
Alle 6 de “pups” waren aanwezig! Super om heel het nest compleet te hebben op zo’n dag! Alleen moesten we het zonder papa Cassio doen, helaas moest Anne Marie zich afmelden, zij had de griep te pakken.
We begonnen met het show gedeelte, alle hondjes waren netjes getrimd dus ze dagen er tiptop uit! Als eerste mocht mama Gina zich even laten zien. Zo leuk om haar met Maaike te zien showen! Ze vind dat volgens mij toch echt wel leuk. Daarna de reutjes en en als laatste de dames. De keurmeester was zeer tevreden over ons nest! Altijd leuk om te horen natuurlijk.
Daarna door naar de gedrag/aanleg test. Omdat Fendi loops was heb ik haar een beetje uit de buurt gehouden, anders hadden de reuen alleen maar oog voor hun zus. Ook hier kwamen de hondjes goed uit de verf, leuk om ze zo te zien. Er moesten nog 3 hondjes voor het PL onderzoek en 2 voor het oogonderzoek, ook dit was prima in orde!
Ja Maaike en ik waren al tevreden over het nest, maar het is nu toch ook wel heel leuk dat ze er op de fokdag ook zo goed uitkomen! Naderhand nog wat leuke foto’s gemaakt en een lekker rondje over het veld gelopen, jammer voor Fendi maar zij moest in de auto. 
Iedereen ontzettend bedankt voor jullie komst! Hoop jullie nog regelmatig terug te zien.
’s Middags zijn Petra en ik nog wezen trainen, nou na zo’n druk weekend voor Fendi en Ziva ging dat toch ook heel lekker, de meiden hadden geen last van vermoeidheids verschijnselen, dat kwam ’s avonds thuis pas naar buiten!

 

Afspraak is afspraak.

17-03-2013

Dat Fendi haar loopsheid eraan zat te komen dat weet ik al weken....reuen vonden haar heerlijk ruiken en ook aan haar gedrag merkte ik het...Maar ja ik had een aantal wedstrijden ingeschreven dus ik hoopte dat het een beetje gunstig zou uitpakken. Ik heb iedere keer gezegt, Fen na zaterdag mag je loops worden, die afspraak maken we! Nou met Fendi kun je wat afspreken hoor! Zaterdag na de wedstrijd hadden wij nog een etentje, dus thuis gekomen Fendi eten gegeven en weer weg. Ik kom 's avonds laat thuis, haal haar uit de bench en ja hoor loops! Nou mooi uitgekiend, nu kan ze ook gewoon mee doen aan de diplomadag van de FRC in Oldenzaal, dan is ze mooi weer van haar loopsheid af!

Fendi haar eerste C diploma!

16-03-2013

Fendi heeft haar C diploma gehaald!
Ik was zo benieuwd hoe Fendi zo’n wedstrijd dag in een vreemde omgeving zou doorstaan. Zou ze heel gespannen zijn, druk of juist heel rustig zijn…
We hebben meegedaan aan de diploma dag van de Labrador Kring, deze werd gehouden in Voorthuizen, Zeumeren. Voor ons een nieuw terrein, ik was er nog nooit eerder geweest.
Petra en zus Ziva gingen ook met ons mee. Petra en ik zaten lekker bij elkaar in de groep, wel zo gezellig.
We begonnen de dag met afliggen en daarna meteen het kort apport.
Fendi en ik mochten beginnen, nadat ik het af commando had gegeven liep ik weg, ik zag eigenlijk meteen al dat ik iets te snel weg was gelopen. Na 2 minuten mocht ik terug komen en toen zag ik dat ze was gaan zitten. De keurmeester vertelde dat ze was gaan zitten en ze had haar bek een keertje afgelikt, ik kreeg een 7! Hmm, vreemd maar oke… Kort apport deed ze perfect, een 10!
Door naar uit water. Oh wat was het daar koud! We zaten volop in de wind te wachten, maar gelukkig ging het daar lekker vlot. Fendi werd een beetje jolig aan de waterkant, ik lijnde haar af, en toen dacht ze, he gezellig even bij de helpers kijken…Hmm, haar naast me gezet en de proef kon beginnen, ze bleef keurig naast me zitten, haalde de dummie netjes alleen ging ze uitgebreid schudden, zonde, een 8.
Door naar de laatste 2 onderdelen, volgen en daarna uitsturen en komen. Volgen deed ze netjes, had wat strakker gemogen, een 9.
En toen het uitsturen, dat vind ik altijd een spannende oefening. Stuur haar weg, dat deed ze mooi, zonder twijfel vertrok ze, met een Fendi, en de fluit riep ik haar terug, ze draai direct op en kwam toen langs een heel stel molshopen…dat rook wel erg lekker, daar bleef ze wat te lang hangen dus moest nog een commando gebruiken, toen kwam ze keurig voorzitten! Een 8!
Yes, Yes we hadden ons eerste C diploma gehaald! Super gaaf! Ook zus Ziva heeft haar C diploma gehaald en won ook nog eens de 2e prijs! Gaaf hoor. De zussen hebben zich heel de dag keurig gedragen, waren lekker relaxed in de wachtkamer, na afloop heerlijk in de auto liggen slapen. Ja hoor dat ging helemaal goed.


Fendi wacht bij mijn rugzakstoeltje en na afloop zitten Fendi en Ziva lekker in de auto.

Gina op de BKB!

13-03-2013

Gina’s BKB!
Voor Gina en mij de eerste keer dat we waren uitgenodigd voor de BKB. Van te voren wist ik niet wat we konden verwachten, wat voor proeven zouden we krijgen, hoe zou de sfeer zijn.
Toen we aankwamen bij de schaapskooi werden we hartelijk ontvangen. Kopje koffie of thee een openingspraatje en toen gingen we op weg naar de eerste proef.
Gina en ik waren als laatste aan de beurt. Toen wij aan de beurt waren stond er heel wat publiek op de brug. Je stond op post aan de waterkant, helemaal links een bruggetje en helemaal rechts een bruggetje waar dus een heleboel mensen op stonden. Schuin voor je lag een groot eiland en schuin rechts was ook een kant.
De hond moest langs de rand gestuurd worden, daar zou een sleep beginnen, op het eiland lag een verloren en op het andere land aan de overkant lag ook nog een verloren.
Gina een lijn gegeven richting het beginpunt van de sleep, die nam ze goed aan, op de plek van de sleep tekende ze direct, zocht even liep een stuk en toen zag ik haar naar de overkant staren….ik zag al snel aan Gina dat ze zich heel onzeker voelde….uiteindelijk liep ze heel voorzichtig en onzeker de brug op…maar ze durfde aan de overkant niet het bos in te gaan om eventueel de sleep daar op te zoeken…nee, dit zag er niet goed uit.
Heb haar terug geroepen, ze was heel warig en druk. Ik probeerde haar naar de overkant te sturen, richting het publiek, maar ze kon zich niet concentreren. Toen heb ik besloten haar naar het eiland te sturen, ook dat koste heel veel moeite maar ze ging naar de overkant. Daar het zoek commando gegeven…maar ik zach het direcht dit was Gina niet, ze bleef aan de kant, en had niet de moed om te gaan zoeken… Heb haar terug gefloten….1 proef, 0 punten een onzekere hond en dus een onzekere Danny!


Op naar onze 2e proef. Je stond op post met voor je een heel groot veld, in de verte stonden 2 drijvers, dmv een drijfjachtje werden er 2 kraaien geschoten. Maar je moest eerst de hond op een sleep sturen deze begon schuin rechts van je. Van de keurmeester hoorde je alleen het beginpunt en hij zei dat het eerste stuk langs de bosrand liep, meer wist ik dus niet.
Ik gaf Gina een lijn, bij het begin van de sleep bleef ze even hangen, ik heb haar een keer uit het bos terug gefloten en toen pakte ze de sleep mooi op, deze ging in een rechte lijn richting de drijvers..…en de kraaien. Ik stond alleen maar in mezelf de denken, “ga door meisje, blijf zeker op die sleep”. Op een geven moment zag ik haar nog steeds rechtdoor lopen maar twijfelde of ze nog op de sleep liep…maar goed ik wist niet hoe de sleep liep dus ik kon niets doen. Maar als snel zag ik Gina weer omdraaien en toen nam ze de haak naar links. Yes ze zat weer op de sleep en had de kraaien dus genegeerd! Aan het eind van de sleep lag een haas, deze pakte ze vlot op en kwam er netjes mee terug! Phoe was zo blij dat ze de sleep nu goed gelopen had, nu was ze dus helemaal niet onzeker!
Toen moesten de kraaien nog binnen komen, hmm dat koste me meer moeite dan ik had verwacht. Gina trok toch weer naar het eind punt van de sleep. Maar goed uiteindelijk kon ik haar door sturen naar de kraaien, en ook die kwamen beide binnen.
Zo de ochtend proeven zaten erop! Even lekker opwarmen en wat eten.

Na de pauze begonnen we met proef 4. Je stond op post met schuin links een waterpoel, aan een kant langs het water liep een dijkje. Er viel een dummie aan de overkant van het water, deze viel achter een bergje. Voor je lag een stukje bos, hier lag een fazant, en op rechts stond nog een helper, deze gooide een dummie bij zich vandaan, deze viel aan de andere kant van een greppel. Vanaf de inzet plaats was de greppel niet te zien, je zag alleen maar een paar bergen met takken enzo liggen. De fazant moest als eerste binnenkomen, daarna was de volgorde vrij.
Ik had de dummie aan de linkerkant goed zien vallen, alleen de dummie rechts niet. Weet niet hoe dat kwam…. misschien stond ik net achter een boom ofzo…in elk geval zag ik niet waar hij gevallen was.
Gina eerst ingezet om te zoeken, ik moest haar wel even duidelijk maken dat ze echt eerst moest zoeken, ze trok eerst naar de markeers, maar goed de fazant kwam netjes binnen.
Daarna ingezet op de linker, die wist ze prima te liggen. Toen op naar de rechter, ik had gehoopt dat Gina wel wist waar hij lag, maar helaas ze kwam niet diep genoeg en ik kreeg haar niet op de juiste diepte! Zonde hoor.

Op naar onze laatste proef! Je stond met de keurmeester net voor de opening van een weiland. Hond aflijnen en al volgend het weiland op lopen, de keurmeester legt ondertussen de proef uit.
Links naast het weiland ligt er in een bosstrookje een dummie. Recht voor je net buiten het weiland aan het begin van het bos staat een hoog zit, hieruit wordt Gans, Gans geroepen. Daar begint dus een sleep. Wanneer de hond het bos in is verdwenen valt er op ruim 200 meter schuin rechts in het weiland een markeer. Deze ziet de hond niet vallen alleen de voorjager.
Ik verstond in eerste instantie niet wat er uit de hoog zit geroepen werd. Ik besloot Gina daarnaar toe te sturen en een zoek op te geven, ik verwachte wel dat daar ergens een sleep zou beginnen. Ze tekende meteen op de plek, rook duidelijk iets maar helaas ook hier durfde ze het bos niet in…heb haar nog een keer een vooruit gegeven en toen ging ze wel het bos in…kwam weer terug en heb haar nogmaals vooruit gestuurd.
Toen viel er schuin rechts een schot, ik zag de markeer goed vallen, phoe dat was best ver…..Het duurde te lang voor Gina terug kwam met de gans…de keurmeester zocht contact met de keurmeester in het bos en het bleek dat Gina stokstijf stil stond in het bos….shit! Ze durfde dus weer niet verder de sleep te lopen.
Ik heb haar terug gefloten en toen schuin naar links gestuurd voor de verloren in de bosstrook, die had ze vlot, mooi want dan had ze daar wel weer even succes.
Toen nog de verre markeer, nou ze heeft wel eens mooiere lijnen gelopen, maar met wat gestuur kwam ze er toch! Dit bleek een 5 kilo zware hazen dummie te zijn…..dat had je als voorjager pas door als je hem aanpakte van de hond!

Zo onze BKB zat erop! Het was een koude witte dag! De organisatie was super, alles goed geregeld, netjes verzorgd en het waren 4 ontzettende leuke proeven. Van te voren wist ik helemaal niet wat we konden verwachten, ik hoopte vooral dat Gina zich netjes zou gedragen, dat ze netjes zou zijn met het wild en zou luisteren. Dat heeft ze gedaan, wild deed ze keurig, luisteren op z’n Gina’s maar ze ging in elk geval niet haar eigen gang!
En toch heb ik een beetje raar gevoel overgehouden aan deze dag… Ik zag op 2 proeven een hond die ik niet ken zoals Gina…onzeker het bos in, slepen niet durven uitlopen, niet gaan zoeken in het bos… Dat pas gewoon niet bij haar, Gina de rauwdouwer, de doorzetter, de zelfstandige werker….. we hebben een probleem dat is wel duidelijk. Gina heeft een trauma, ze is onzeker op de sleep het bos in, en wordt onzeker van helpers op de sleep. Er moet dus een keer iets gebeurt zijn, ze zal ergens van geschrokken zijn. Waarschijnlijk op de WT in Oldenzaal, toen is ze al blaffend met haar staart heel laag het bos uitgekomen. Balen hoor. Nu eens gaan bedenken of we dit nog op kunnen lossen, en of ik daar nog heel veel tijd in wil en kan gaan steken! Ik ging niet voor een prijs, alles binnen was ook nog niet eens mijn doel, mijn doel was een fijne dag samen met Gina, een goed gevoel over mijn hondje….helaas is dat niet gelukt.

Een succesvol weekend!

05-03-2013

Wij hebben een succesvol weekend achter de rug! Na een wat minder weekje wat Gina betreft…Gina en ik zaten de afgelopen 2 weken niet helemaal op 1 lijn.
Gina zit heerlijk in haar vel! Voelt zich zelf geweldig en heeft het gevoel de hele wereld aan te kunnen. Dat maakt de training met haar niet altijd gemakkelijk.
Ik had zelf waarschijnlijk de teugels iets te ver laten vieren…en tja dat kan bij Gina eigenlijk niet, dan neemt ze het ervan!
Met Fendi ging de training lekker, afgelopen donderdagavond een keertje meegetraind op de hondenschool. Daar hebben we het A programma nog een keertje getraind en dat ging prima.
Zaterdagochtend had ik het SHH (sociale huishond) examen van de FHN met Fendi op de hondenschool. Nou mijn reusje deed het gewoon echt super. Je kunt per onderdeel een matig, voldoende of een goed halen, en ze haalde op ieder onderdeel een Goed! Dus met glans geslaagd, knappe meid!
Zondag stond de diploma dag van de apporteersport van de FHN op het programma. Ook lekker bij ons op de hondenschool. Voor de eerste keer een wedstrijd lopen met 2 honden, was benieuwd hoe dat zou bevallen. Nou dat ging op zich prima. Ik liep met Fendi mee in de C groep van Gina. Er zat ruim voldoende tijd tussen Fendi en Gina, dus ik kon ze mooi omwisselen in de auto. En ach Fendi hoefde natuurlijk alleen de vijf A onderdelen te doen.
Fen deed het netjes, volgen had beter gekund ze was er niet helemaal bij, was haar eerste oefening, had haar misschien iets eerder uit de auto moeten halen.
En de blijf oefening verliep niet lekker. Een bij ons in de groep had erg veel interesse voor Fendi, zijn baasje lette niet goed op, die reu kwam achter Fendi te liggen, daar was ze dus al niet helemaal gerust op. En aan de andere kant van de dijk waar ze lagen was een proef bezig, daar werd veel gefloten en geschreeuwd en geschoten, de hond kwam dan ook nog eens over de dijk kijken, hmm, nee Fendi vond het helemaal niets, die is dus opgestaan, maar verder niet van haar plaats gekomen, dus we kregen toch een 8!
De overige oefeningen deed ze keurig. Ik had niet overal haar punten gehoord, maar wist wel dat ze haar diploma gehaald had, mooi, mooi.
Met Gina moest ik naast de B oefeningen (markeren, zoeken en appel en apport) de C onderdelen nog doen, over water, dirigeren en linielopen.
Over water vond ik lastig, dat is bij ons op de hondenschool een lastige vijver die ze in de lengte over moeten zwemmen. Ze ging vol overgave het water in, kwam keurig aan de overkant, met het zoeken bleef ze in eerste instantie wat voor aan en daarna bij de helper hangen maar uiteindelijk vond ze netjes de dummie!
Op naar het dirigeren, geen gemakkelijk terrein,…een omgeploegde akker. Schuine lijn naar het zit punt en dan een lijn naar rechts aan de kant waar de dummie lag. Schuine lijn nam Gina eigenlijk perfect aan, alleen luisterde ze niet zo perfect naar de zit fluit ….daar moest ik dus wat meer handelen, ach de keurmeester wil dan toch zien dat ze te dirigeren is, dus al had ze meteen gaan zitten zou ik haar toch nog wat moeten sturen. Maar goed ik had haar op het zit punt en ze mocht naar rechts, die lijn nam ze netjes aan, kwam iets achter de dummie uit, even in gefloten en zo kwam ze netjes bij de dummie! Yes!
We kregen een mooi applaus en gejuich van onze toeschouwers!
Toen op naar onze laatste proef, linielopen. Met 4 honden tegelijk, Gina moest als laatste, volg werk had iets mooier gemogen, maar was zeker tevreden.
Toen ik de dummie aanpakte kregen we een mooi applaus van onze supporters!
Yes, wij hebben ons C diploma! Weer een klein stukje dichterbij ons doel voor 2013!
Hondjes verzorg, lekker in de auto neergelegd en gezellig binnen zitten wachten op de prijsuitreiking.
Tot mijn grote verbazing hoorde ik dat Fendi met 45 punten een 2e prijs won! Gaaf, had ik helemaal niet op gerekend! Ik wilde gewoon dat A diploma hebben, hahah
Na de prijsuitreiking van de B door naar de C! Ik had eigenlijk helemaal niet meegekregen hoe de andere C kandidaten het ervan afgebracht hadden, er waren er 13 gestart en er waren uiteindelijk maar 2 diploma’s gevallen.
Gina haalde met 98 punten een 2e prijs! Gaaf, ben trots op mijn meiden! Een geslaagd weekend dus!

Familie wandeling

25-02-2013

Afgelopen vrijdag hadden we een kleine familie wandeling. Ik had in Rockanje op het strand met Petra en Dorien afgesproken. We hebben dus heerlijk gewandeld, met mama Gina, zoon Dobber en dochters Ziva en Fendi! Wat een heerlijk stel bij elkaar zeg!


Ziva, Fendi, Gina en Dobber. En Dobber en Ziva tijdens een trekspelletje!
 Gina links, Fendi op de stam en Dobber ernaast.

Weer een update!

21-02-2013

De hoogste tijd voor een update!
We hebben het niet super druk nu, beetje stilte voor de storm want vanaf volgende week gaat de drukte beginnen. Dan staan er weer wat wedstrijden en uitjes op het programma. We zijn wel lekker aan het trainen, over 2 weken mag Gina meedoen aan de BKB! Aan de ene kant vind ik het spannend en twijfel ik nog steeds of we daar wel thuis horen. Aan de andere kant heb ik ook zin in een gezellige dag. We doen met een aantal mee waar Gina en ik altijd mee getraind hebben, dat vind ik toch ook wel heel bijzonder. Gina zit lekker in haar vel, iets te lekker ben ik bang!  Ze vind zich zelf er leuk goed en grappig. En vind vooral dat ze het allemaal zelf wel op kan lossen….De Draak!
Ach ja we zullen zien wat 10 maart ons brengt!
Dan hebben we nog Fendi…..wat zullen we daar eens over zeggen, . Mijn lieve brave Fentje Fen is en beetje aan het puberen geloof ik! Vorige week heeft ze verdeeld over de week al 2 boodschappentassen in 1000 stukjes gescheurd….een kladblok gelezen…en een auto vooruit scherm gescheurd! In de training vind ze dat ze het allemaal zelf wel kan uitmaken….madam vind volgen onzin, netjes naast zitten is ook niet meer nodig, ze wil gewoon het apport halen… Dus we trekken de touwtjes weer even aan en zorgen dat de regeltjes weer duidelijk zijn, ach zal wel weer goed komen, moet er zelf alleen even aan wennen want zo ken ik haar niet.
Verder geniet ik ontzettend van haar, qua werk ga ik haar steeds meer waarderen, het is mooi om te zien hoe graag ze werkt. Ja ben erg blij met haar.
Vanaf volgende maand gaat ze wat wedstrijden lopen, ben heel benieuwd hoe ze het zal gaan doen, en hoe zij zulke dagen zal beleven.

Traing Fendi

08-02-2013

Misschien weer eens leuk om een verslagje van de training van Fendi te maken.
We begonnen met een stukje linie lopen, netjes volgen met wat wendingen en wat voet werk, netjes mee draaien met korte draaien. Ging redelijk, mag iets strakker. En bij het halt houden moet Fendi sneller gaan zitten. Zij stopt wel, maar vind dat ze ook wel gewoon kan blijven staan….
Daarna op 3 verschillende plekken een markeer opgebouwd. Dus een markeer opgegooid, daarna de afstand vergroot en nogmaals gemarkeerd. Vanaf het midden, eerst een markeer op rechts, daarna eentje recht voor je, hier moesten ze tussen 2 bosjes door, en daarna nog een markeer op links hier lagen veel molshopen. Fendi markeerde netjes, was zeker tevreden.
Nadat we allemaal geweest waren lagen er op alle drie de plekken voor iedere hond nog een dummie. Daarna moesten we dus om de beurten terug sturen naar de eerdere valplekken. Zonder twijfel liep Fendi alle drie de lijnen! En waar ik ook erg blij mee ben, ze wisselt niet!  Knappe meid.
Als afsluiter nog een leuke oefening in het bos. Je stond op een pad met voor en achter je bos. In het bos voor je stond een werper, die gooide een markeer achter een grote omgevallen boom. Niet heel goed zichtbaar dus allemaal. Fendi mocht beginnen, zonder twijfel in een rechte lijn het bos in, sprong met gemak over de boom, op de val plek moest ze even zoeken maar toen ze hem had kwam ze vlot weer terug. Toen alle honden de eerste gehad hadden liepen we het bos achter ons in en moesten ze nog een lijn lopen naar de eerdere val plek waar steeds een dummie lag. Hier hadden een aantal toch een klein beetje moeite mee, ze moesten het pad over waar we net gestaan hadden, en weer die boom over. Fendi vond het geen probleem, die nam de lijn mooi aan, ging vlot, vond de dummie snel en was zo weer terug!
Lekkere training, knappe meid! Verder geniet ik iedere week weer van Gina haar andere dochter, Fendi’s zus Ziva! Zo gaaf om de 2 zussen aan het werk te zien.

Nest reunie

30-01-2013

Afgelopen zondag hebben we de nest reunie gehad van het Jackanape's Miracle nest! Gina met alle zes haar kinderen compleet!
Oh oh wat heb ik genoten, volgens mij heb ik van begin tot eind met een glimlach op mijn gezicht gelopen . Het was super om ze allemaal terug te zien, vond het zo ontzettend gaaf om ze allemaal terug te zien.
Ze wonen immers niet allemaal naast de deur, maar iedereen was er! De ochtend begon met een hoop regen....we hadden om 12.00 uur afgesproken, en om 12.15 werd het droog! We zijn heerlijk van Hellevoetsluis naar Rockanje gelopen, daar wat gegeten en gedronken en toen heerlijk in het zonnetje weer terug naar Hellevoet gelopen.
Ik denk dat Maaike en ik zeer tevreden mogen zijn over de nakomelingen van Gina. Een heel homogeennest. Het zijn heerlijke blije vrolijke flatjes! Met de reuen onderling ging het erg goed, geen bravour gedrag onderling, gewoon heerlijk rennen en spelen met elkaar.  
De gezusters Ziva en Fendi hadden wel wat fans achter zich aan...tja Ziva net loops geweest, en Fendi moet nog loops worden. Maar de dames hebben heerlijk kunnen rennen met hun mama en broers.
Een zeer geslaagde wandeling, zeker voor herhaloing vatbaar. Ik ben heel blij met de kinderen van Gina, en ook intzettend blij met hun baasjes. Stuk voor stuk fijne mensen, die volgens mij ook ontzettend blij zijn met een nakomeling van mijn draakje!
Iedereen ontzettend bedankt voor jullie komst, ik hoop dat wel dit nog eens kunnen doen, en dat we elkaar natuurlijk hier en daar nog zullen treffen, maar ik heb zo'n idee dat dat wel goed zit!


Begin van de wandeling, nog een grijze lucht, maar wel droog. De hondjes vermaken zich prima!
 
Natuurlijk ook even een groepsfoto vlnr; Joep, Milord, Gina, Fendi, Ziva, Joey, Dobber en Lizzy. En op de terug weg een lekker zonnetje!

Nieuwjaars wandeling!

26-01-2013

Zo vandaag was het weer tijd voor onze jaarlijkse nieuwjaars flatcoated wandeling. Het was de bedoeling dat we weer een rondje in Bussloo zouden wandelen, maar ivm het ijs hebben we besloten om naar Het Leesten in Apeldoorn te gaan. Absoluut geen straf want het is daar prachtig. Vandaag nog lekker in de sneeuw gelopen. Was weer een geslaagde wandeling. Na de wandeling nog lekker wat gedronken en een pannekoek gegeten.
Morgen weer een leuk uitje op het programma! Dan hebben we de nest reunie, ja ja zien we alle kinders van Gina weer terug! Oh heerlijk kan niet wachten tot het zover is.


Bijna heel de groep bij elkaar.
 
Beetje sneeuw..., Fendi & Gina. En nog even een bankjes foto!

Weekendje Duitsland!

22-01-2013

Afgelopen weekend hebben wij een heerlijk weekend in Duitsland. Gezellig met mijn ouders, zusje, zwager en neefje Milan. Heerlijk genoten van het prachtige sneeuw landschap in de Moezel. De meiden hebben zich weer keurig gedragen en natuurlijk ook heerlijk genoten van de sneeuw wandelingen. We zaten op een park van Landel en hadden een heerlijk ruim lux huis. Zaterdags even naar Trier geweest, mooie stad, alleen was het natuurlijk wel erg koud. Het landschap zag er zo met de sneeuw prachtig uit, het was echt genieten tijdens de wandelingen.


De meisjes poseren even en Gina probeert een sneeuwbal te vangen.
 
Gina & Fendi!

Bij Jessy op bezoek!

14-01-2013

Zo wij hebben weer een lekker weekend achter de rug!
Vrijdagmiddag even naar Vlaardingen geweest, om lekker even met Maaike en de hondjes te wandelen en daarna Marijke even een bezoekje te brengen, fijn om de Kortjes weer even te zien!
Zaterdag stond er een bezoekje Alkmaar op het programma. We hadden in Schoorl afgesproken om eerst even lekker te wandelen met Jessy, Gina en Fendi! Oh wat is het daar toch heerlijk wandelen, prachtige omgeving, En het was er nog wit ook. Heerlijk om Jessy weer te zien. Die is van de week ook al weer 8 jaar geworden, phoe wat gaat dat toch hard, Ze komt al vanaf 2005 haar vakantie bij ons vieren, en ze was weer ontzettend blij om ons te zien, gekke Jes! Als we niet opgelet hadden zat ze bij ons in de auto toen we 's avonds weer naar huis gingen!


Fendi, Jessy en Gina.

Zondagmiddag lekker even met Fendi weze trainen, samen met zus Ziva. De meisjes gaan lekker. leuke lijnen gelopen, wat links en rechts gestuurd en afgesloten met een paar leuke markeren, Nog 2 maandjes....dan gaan we onze eerste poging doen voor het C diploma, spannend!

Een nieuwjaar!

11-01-2013

2013! Tjee al weer een nieuw jaar voor de boeg! Toch altijd een beetje gek om weer een jaar voor je te hebben.
Wij hebben een paar gezellig kerst en oud en nieuw dagen achter de rug! Helene en Rob zijn hier geweest met oud en nieuw en omdat Helene en ik altijd tijd te kort komen zijn ze al op zaterdag gekomen. We hebben heerlijk langs het strand gelopen, lekker getraind met Fendi en Ki-Ki! Leuk om die twee jonge hondjes samen te zien!
Oudjaarsdag had ik een flatcoat strandwandeling georganiseerd, heerlijk met 13 honden even uitwaaien langs het vuurwerk vrije strand.

12 flatcoats, en de cocker, Tictac

Ook oud en nieuw is prima gegaan met de vier honden, we waren gezellig bij mijn zusje en daar hebben ze zich keurig gedragen. Nieuwjaardag nog een gezellig strandwandelingetje gemaakt, ook Milan was mee naar het strand! We hebben genoten! Tja en nu begint het nieuwe jaar! Genoeg plannen weer, leuke weekenden, vakanties, trainingen en wedstrijden staan er weer op het programma! De trainingen zijn nog niet officieel begonnen, maar we trainen natuurlijk wel lekker zelf! Zal van de week de plannen eens invullen bij Gina en Fendi!

Hier nog even wat foto's van de afgelopen dagen.


4 Vrolijke flatcoats bij elkaar, Usha, Ki-Ki, Gina en Fendi.

Milan met zijn 2 grote vriendinnen, Gina & Fendi! Lekker stel met z'n drie!