Gina 4 jaar!

 

07-12-2010

Ja, ja die Gina alweer 4 jaar, tijd om weer een nieuwe pagina te openen.

Vanaf nu gaan we verder in haar dagboek v.a. 4 jaar!

De teamwedstrijd

 

28-11-2010

 

Zo qua wedstrijden is het jaar voor ons afgesloten! Vandaag hebben we nog meegedaan met de tramwedstrijd van de FHN. Deze werd in Alphen aan de Rijn gehouden en Gina en ik zaten in het team met Nadanja en Romy(labrador) en met Petra en Troy (Rotweiler). Rebecca was onze teamcaptan.

We hebben ontzettend leuke dag gehad, leuke proefjes, prachtig mooi weer, oke koud meer wel een mooie dag.  En wat hebben onze honden mooi werk laten zien zeg.

Totaal konden er 300 punten gehaald worden op 5 proeven. Wij zijn 1e geworden met 272 punten.  De nummer 2 had 227 punten, dus ja we hebben het echt goed gedaan!

Troy's Haren, Troy, Romy en Gina

Met mijn been gaat het nu een heel stuk beter, kan weer lekker een uur met Gina wandelen, heerlijk hoor. Merk wel dat mijn kuit nog niet helemaal de oude is, maar met wat oefeningen gaat dat wel goed komen!

 

van alles!

 

23-11-2010

Afgelopen zaterdag ben ik met Gina weer mee geweest op jacht. We hebben ons weer prima vermaakt, met mijn been gaat het gelukkig weer wat beter dus ik kon aardig uit de voeten.
Dit keer zijn Maaike en Holly ook mee geweest, en de dames waren blij elkaar weer te zien.

Zondagmiddag nog even wat getraind voor de teamwedstrijd voor aanstaande zondag, ging prima, het team is er helemaal klaar voor.

Phoe zeg al weer bijna een jaar voorbij, wat gaat het toch hard. Gina en ik zijn al weer bijna jarig. Ja en als je jarig bent….dan krijg je vaak een cadeautje he!
Ik heb zelf het plan een nieuwe fotocamera te vragen, nou ja een bijdrage daaraan….en de camera die ik op het oog heb, mocht ik deze week lenen van Cindy en Martijn. Zo kan ik mooi kijken hoe hij me bevalt. Nou tot nu toe bevalt hij me prima!

 

Gina mee naar de fokdag

 

15-11-2010

Zomaar even een verhaaltje.
Gister waren Serge en ik heel de dag aan het helpen op de fokdag van de FRC.
Ik als nestbegeleider en Serge filmt de werktestjes.

Gina was natuurlijk met ons mee, maar het zou een saai dagje voor haar worden..want ja vrouwtje was druk bezig de hele dag.
Bleek dat Marijke die de werktestjes uitvoerde best een hondje kon gebruiken om steeds een dummie te apporteren.
De test honden moeten dan op lini staan met hun baasjes er word dan een dummie opgegooid, en er word gekeken hoe de honden reageren, die dummie moet dan door de hond van de tester opgehaald worden, ook hier kijken ze dan hoe de honden op de hond reageerd.

Nou ik zei dus tegen Marijke dat ik Gina mee had en dat ze die best mocht gebruiken...Marijke kent Gina heel goed en Gina kent Marijke heel goed en is gek op haar.
Gina is natuurlijk mijn draakje, een workaholic....en ja eerlijk is eerlijk werken met mij vind ze geweldig...maar werken met iemand anders vind Gina ook prima. :wink2:
Ik was dus niet bang dat ze voor Marijke de dummie niet wilde halen.
Zo mocht Gina dus heel de dag gezellig bij Marijke zijn, nou ja tussen door lag ze gewoon in de bench en haalde Marijke haar er steeds even uit om de testjes te doen! En Gina...ja Gina vond het geweldig, wat een plezier had zij zeg.

Af en toe stond ik een aan de zijlijn te kijken en moest dan zo om Gina lachen..wat is het toch een lekker grietje! Ja heb genoten van mijn meiske, lekker dumies halen, als er andere honden naar haar toe kwamen of zelf een keer de dummie van haar afpakte......dan bleef ze zo braaf, geen grommetje of iets, wat is ze toch een heerlijk sociaal draakje!

GG1 & WT Oldenzaal

 

08-11-2010

 

He he wat een weekend!

Maar wel een ontzettend gezellig weekend! Het begon op vrijdagavond, “even” bij vrienden langs. Lekker zitten kletsen, wijntje erbij.

Toen zaterdagochtend op tijd uit bed, Gina eten geven, spullen pakken en naar de hondenschool voor ons GG1 examen.

Was er niet echt zenuwachtig voor. Vorig examen had Gina echt heel slecht gedaan, toen had ze er echt geen zin in. Dus ik had nu echt zoiets van, eens kijken of ze het nu wel naar haar zin heeft, zo niet…dan geen examen meer voor ons!

Volgens de weersvoorspelling zouden we een ochtend in de regen staan, maar tjee wat hadden we een mazzel zeg. Het was eigenlijk hartstikke mooi weer. 
Goed we begonnen het examen met het passeren, daarna het volg werk, met daar in het riem sturen, de posities en eindigde met het hoog apport! Gina deed het netjes, volgde mooi, posities deed ze prachtig, ging mooi dicht bij de riem liggen, en ja het hoog apport maak ik me nooit zorgen om.

Toen het sorteren, op zich netjes, pakte vlot het juiste stokje op, maar legde hem toen even neer om hem goed op te pakken en speelde er in haar mond iets mee…tja dat mag natuurlijk niet.

We sloten af met de blijf oefeningen. Eerst 1 min zitten waarbij je 10 meter voor de hond moet staan. Daarna door met de blijf oefening, 2 minuten uitzicht.

Geen enkel probleem voor Gina, deed ze heel mooi.

Je moet voor dit examen minimaal 185 punten halen en Gina haalde er 217! 

Ja was best trots op mijn meiske. Ze deed het goed, en had er plezier in, voor mij toch het aller belangrijkste!

 

Na het examen snel naar huis, daar nog wat laatste spullen pakken en om 12.00 uur zaten we in de auto richting Enschede. Toen we bij Helene aankwamen werden we vrolijk begroet door Helene en Usha, Gina was ook erg blij om Usha weer te zien. Wat een leuke meiden zo samen.

Lekker even wat gedronken en toen op naar Ditmar en Freek.

Tjee wat woonen die prachtig zeg. We hebben een leuke rondleiding gekregen, lekker bij de paarden gekeken, ja in mijn hart blijft ik toch altijd wel een paarden meisje hoor.

Vanaf hun huis even lekker met de hondjes gewandeld, Mimi was ook van de partij met Orange en Nighty.

Daarna lekker genoten van warme chocomelk met rum en slagroom! En mijn mee gebrachte appeltaart! Ja als je het dan doet…dan maar meteen goed he!

Ditmar en Freek ontzettend bedankt voor jullie gastvrijheid!

Hmm, uiteindelijk werd het toch nog wel laat toen we daar weg reden…dus chinees gehaald en lekker bij Helene en Rob zitten eten. De avond vloog voorbij…en uiteindelijk niet echt vroeg naar bed. De hondjes waren wat onrustig ’s nachts..dus na een kort nachtje ging de wekker weer!
Op naar Oldenzaal voor onze jaarlijkse WT!

Tjee wat is het daar toch altijd gezellig! Een hoop bekende mensen, prachtige omgeving en leuke proeven.

Gina en ik zaten in de groep met Saskia en Santa, Maaike met Fraya en Holly, en ook Wilma en Tika waren van de partij!

Ditmar had voor mij de fiets mee gebracht en Maaike had haar step mee.

 

 

We begonnen bij proef 9

Je staat op post met je hond in een bospad. Aan de ene kant valt er een markeer, dan moet je je omdraaien en moet de hond eerst 2 maal een dummie in het bos zoeken. Het bos was flink begroeid met varens en vooral veel bramen.

Gina zat natuurlijk eerst te popelen om de markeer te halen, maar draaide toch netjes met mij mee om zich het bos in te laten sturen. De keurmeester vond haar zoek patroon erg mooi en genoot van haar enthousiasme en van het feit ze zich absoluut niet uit het veld liet slaan door de vele bramen struiken. De eerste dummie vond ze heel vlot, voor de tweede had ze wat meer tijd nodig en heb ik haar een zoek gebied opgegeven. Deze bracht ze toen ook binnen, de derde dummie was geen probleem. Ze heeft er alleen wat schrammen rond haar ogen aan overgehouden...(van de bramen)

 

Door naar proef 7

Je stond op post aan een water poel, aan de overkant werd een markeer opgegooid. Deze moest als laatste binnen komen. Je moest de hond eerst via een pad richting bos sturen om daar een sleep op te pakken. Wanneer de hond terug kwam en bijna bij je was werd er links van je op een weiland aan de andere kant van het prikkeldraad een markeer gegooid.

 

Gina keek goed naar de markeer aan de overkant van de poel, liet zich heel netjes richting de sleep sturen, liep de sleep netjes uit en kwam snel terug. En toen…

Door Gina’s snelle terug komen werd de markeer wat laat geschoten en gegooid, en ik maakte zelf de fout door de eend vlot aan te pakken. Had beter kunnen wachten tot de markeer gevallen was en daarna de eend pas aan te pakken. Hierdoor had Gina de valplek van de markeer niet precies gezien. Ze liet zich makkelijk die kant op sturen en vond de markeer met behulp van mijn territorium fluit vlot.

Toen ze terug kwam liet ze heel duidelijk zien dat ze de markeer aan de overkant nog wist. Liet haar eerst even rustig zitten en toen stuurde ik haar, ook deze kwam vlot binnen.

Keurmeester was heel erg te spreken over Gina…alleen moest ik haar wat beter lezen. Had moeten wachten met de eend aanpakken, tja dat wist ik zelf ook wel…maar die markeer viel zo laat dat ik daar niet zo mee bezig was, zonde! En toen zij duidelijk liet ziend dat ze die markeer nog wist had ik haar direct mogen sturen ipv haar eerst rustig te laten zitten..

Tja ik wil juist wat rust..en hij vond juist dat ik best op haar mag vertrouwen en haar daarin wat mag geven.

 

Proef 1

Je staat op post aan een groot water, recht tegenover je zie je land en schuin rechts zie je land.

Er ligt schuin rechts een dummie net op de kant. Wanneer de hond onderweg is op de heenweg, valt er links in het water een verleiding, die moet als 2e binnen komen.

 

Tja…de valkuil voor ons. Hier hebben we geen dummie binnen gebracht, ik krijg Gina niet schuin over water..

 

Proef 4

Je staat op post, met een stuk naar beneden het water.

Er valt links van je een dummie in het water, dan valt er helemaal rechts van je een dummie in het water, en als laatste valt er om 1,5 meter afstand, vlak voor je dus nog een dummie net op het land.

 

Op zich geen moeilijke proef, maar Gina was heel de dag al erg hupsig…

Ik maakte zelf een fout door na de eerst gevallen dummie niet om te draaien naar de rechterzijde.

Kreeg Gina goed naar links, daar ging ze goed naar toe, keek 2 keer en wilde toen naar de middelste…..draak! Maar met een NEE, ging ze terug naar links, keek over het water en toen met een bommetje te water, die kwam dus vlot binnen. Toen de rechter…die had ze dus niet zien vallen… Stuurde haar die kant op, deed ze prima, zocht daar eventjes en die had ze ook snel.

De dummie vlak voor ons was ook geen probleem.

 

Proef 5

Onze laatste proef…

Een leuke lastige proef.

Je stond op een veld, een een groot water. Aan de waterkant stond een helper.

Schuin links moest je de hond achter een hekje weg brengen, en zelf weer naar de inzet plek lopen bij de keurmeester.

De helper aan de waterkant, loste een schot, dan moest de hond naar de voorjager komen. Op rechts in een puntje van een bosje hing een dummie in de boom, zo’n 1 meter hoog..

Als die binnen was moest je de hond langs de springbak, langs de helper van het schot sturen..en dan verderop, links richting bos en fietsen stalling daar lag de 2e dummie!

 

Hmmm, met een heel hard hoofd liepen Gina en ik naar onze laatste proef. Ik was me bewust van het feit dat als ik nog een diploma wilde halen, ik echt wat goeie punten nodig zou hebben voor onze laatste proef…

Gina naar de bak gebracht, daar bleef ze netjes zitten…op het schot zag ik haar net 2 keer zo lang worden…Toen influiten…ik had echt verwacht dat ze met een omweg zou komen…maar nee in 1 streep kwam ze terug, ervan overtuigd dat ik haar dan richting schot zou gaan sturen, hahah

Toen had ik even wat moeite om haar naar het bos puntje te sturen..Gina trok erg op dat schot. Maar het lukte en ze vond de dummie daar vlot! Oke dacht ik..maar nu komt de moeilijkheid.

De 2e dummie…was best een flinke afstand.

Stuurde haar vooruit…ging bij de bak kijken..wilde richting het schot, maar daar kon ik haar van weer houden…Kreeg haar toch verder, luisterder redelijk…. en toen door wat eigen initiatief…en doorzettingsvermogen van Gina kwam ook de 2e dummie binnen! 

 

Hmm, niet helemaal super tevreden…want ik wil zo graag een mooi luisterend hondje…maar ja volgens de keurmeeste mag ik het werk wat Gina laat zien ook best waarderen…

 

Tijdens deze proef heeft Ditmar nog wat foto's gemaakt van ons! Altijd leuk.

Dank je wel Ditmar!

 

Phoe ik was moe…gewoon van de dag, mijn been, Gina’s drukte…het korte nachtje. Had even wat tijd nodig om de goeie dingen van de dag in te zien…

Maar eigenlijk heeft ze ook best heel mooi werk laten zien.

Was erg benieuwd of we een diploma zouden halen..

Lekker in het restaurant zitten kletsen met een hoop bekenden en wachten op de prijsuitreiking.

Ja, ja we hebben er weer een B2 diploma bij, 66 punten,..is natuurlijk niet heel veel, maar als je je bedenkt dat we op 1 proef 0 punten gehaald hebben, is het nog zo slecht niet.

 

Verder een gezellige dag gehad, genoten van het honden werk om ons heen, Santa die echt lekker gaat, half zusje Tika, vriendin Holly die haar eerste B2 WT haalde en dan vooral van Fraya! Deze dame liep haar laatste wedstrijd en haalde een heel mooi B2 diploma! Ja daar waren we toch even ontroerd van bij de laatste proef!

 

 

 

 

 

 

 

 

Been enzo!

 

05-11-2010

Pff, nou inmiddels weer wat dagen verder…van de week toch maar even langs de dokter geweest met mijn been. Die stuurde me door naar het Ziekenhuis om foto’s te laten maken. 

Hmm, nou na een ochtendje zh, zit ik dus in het verband. Er was toch een scheurtje in mijn kuitbeen te zien, ja en verder had de huisarts al gezegd dat die kuitspieren een flinke opdonder gehad hebben en die ook wat beschadigd zullen zijn.

Nou ja gelukkig geen gips! 

 

Maar goed nu dus even een beetje voorzichtig aan doen.

Komt niet helemaal lekker uit want er staat een hoop op het programma het weekend!

Morgen doe ik met Gina GG1 examen, na het examen gaan we naar Enschede, daar logeren we bij Helene en Usha, en staan er allemaal gezellige dingen op het programma.

Zondag de WT van Oldenzaal, altijd leuk! Ja daar zijn we toch ieder jaar weer van de partij he, leuk. Ben heen benieuwd hoe Gina het gaat doen, hopelijk gedraagt ze zich een beetje!

 

Genoeg leuke dingen dus, hopelijk gaat het goed met mijn been!

 

Zeer been....

 

31-10-2010

Zo eens even kijken hoor wat heb ik allemaal te kletsen.

Afgelopen week ben ik met Gina mee geweest op jacht. We hebben een leuke middag gehad. Gina heeft zich netjes gedragen, en hele mooie markeer (fazant) uit het bietenveld gehaald.
Alleen gin het net voor de laatste drift mis….we moesten van het ene veld naar het andere…hier voor moesten we een slootje over. Oei, oei, nou heb ik wel lange benen maar ben niet echt heel lenig. Tja tijdens de sprong heb ik dus mijn voet en mijn knie/kuit bezeerd!
Al strompelend ben ik het veld door gekomen naar de auto. De afgelopen dagen veel last gehad en strompelend door het leven gegaan, maar het lijkt nu iets beter te gaan.

Donderdagmiddag wilde ik toch graag even naar de training met Gina. We zouden een sleep oefenen en ja zo voor de WT wilde ik diet toch wel heel graag nog even oefenen. De sleep deed Gina heel netjes, verder nog wat andere oefening gedaan, maar met mijn zere been was het niet echt een succes.

Zaterdag had ik met Saskia afgesproken om samen te trainen. Saskia had Florés mee en ik natuurlijk met Gina. Serge wilde ons wel helpen dus dat was nu erg fijn. We hebben leuk getraind. Tjee wat lijken Gina en Florés toch op elkaar, geweldig om te zien die twee gezusters!
Na afloop had Saskia nog een paar oefeningen verzonnen voor Gina en mij. Nou dat viel niet tegen, Gina luisterde goed en de oefeningen lukte mooi.
Ja heb weer genoten van mijn draakje. Hopelijk doet ze het weekend ook zo goed haar best, we zullen zien!

Gina & Florés

Nu zondag was er een wandeling van het forum in Reeuwijk, ik zou hier ook aan mee doen….maar met de toestand van mijn been was dat niet echt heel handig. Dus ik ben een uurtje later gegaan met Gina, klein stukje gelopen en Gina vooral lekker laten zwemmen. Leuk om de bekende en de honden weer even terug te zien. Onze vriendin Cooper was ook van de partij! Oh, oh wat een heerlijke hond is dat toch, hihi de Coopie was zo blij me te zien, prachtig hoor.

Nieuwe vriendjes!

 

20-10-2010

Ha, leuke datum om te plaatsen...

Toen de kleine Milan nog in zijn mama's buik zat hadden we bedacht dat het leuk zou zijn als hij op 10/10/10 of 20/10/2010 geboren zou worden...Maar nee zo klein als hij is, besloot hij lekker zijn eigen gang te gaan en kwam op 11/10/10...ach ook een leuke datum he!

Natuurlijk zal hij ook veel met Gina te maken krijgen, tja die hoort nou eenmaal bij ons he. Dus afgelopen week maar eens kennis laten maken. Ach die Gina, wat is het dan toch en lieverd he. Heel voorzichtig kwam ze even bij hem kijken. Normaal wil ze de kinderen in onze omgeving best even een kus geven bij het passeren...maar nee Milan werd voorzichtig besnuffeld en haar tong bleef netjes binnen.
Nu moet ik er wel bij zeggen dat dit geen garantie is voor de toekomst hoor,  Ook Milan zal regelmatig getrakteerd worden op een dikke kus van Gina.

Milan & Gina

Milan!

 

11-10-2010

Vol trots.....neefje Milan is geboren! Wat een prachtig mannetje zeg.

Mag ik jullie voorstellen:

Milan, 49 cm en 3250 gram.

Zo klein en nu al zo bijzonder.

Niets bijzonders...

08-10-2010

 

Hmm, word weer eens tijd voor een nieuw verhaaltje he!

Eens kijken wat hebben we allemaal meegemaakt.

 

Afgelopen zaterdag hebben Serge en ik geholpen bij de MAP van de NLV. Was weer een gezellig dagje. Gina mocht mee en had nog een taak ook. Ik stond met haar bij een waterproef. Als de deelnemer de eend niet uit het water haalde moest Gina zorgen dat deze toch uit het water kwam. De meeste eenden werden natuurlijk gewoon door de deelnemende hond opgehaald, maar zo af en toe moest Gina de eend uit het water halen. Verder lag ze dus gewoon oppost te wachten, nou mooie oefening voor haar. In het begin was ze nog wat onrustig maar na een paar deelnemers, was ze mooi rustig.

 

Zondag een lekker dagje! Phoe was ook wel nodig want sinds we terug waren uit Italie, was het iedere dag de wekker heel vroeg.  Dus beetje uitgeslapen, in huis wat gedaan en toen had ik eters hier thuis.

 

Afgelopen week gewoon gewerkt en lekker met Gina wezen trainen.

 

Verder is het een spannende tijd….want mijn zusje Joyce is deze maand uitgerekend…dus ja ja binnenkort word mijn kleine neefje geboren! Leuk we kijken ontzettend uit naar dit kleine ventje! 

Weekend Oldenzaal

 

27-09-2010

 

Het weekend zit er weer op! Wat een leuk weekend was dat zeg.

Vrijdags na het werk lekker mosselen gegeten bij mijn ouders, jammie!

Toen naar huis en nog wat spullen pakken voor het weekend.

 

Zaterdagochtend de wekker om 6 uur en om een uur of 7 zaten we in de auto richting Oldenzaal.

Daar om een uur om 09.30 aangekomen. Altijd lekker vertrouwt om daar weer te zijn.

Gezellig met Maaike en Marijke de hele dag rondgelopen en lekker bij de verschillende proeven gekeken.

Met zijn alle bij Siemerink wezen eten en na het eten op naar onze slaap plekjes.

’s Avonds daar met zijn alle gezellig een borreltje zitten drinken, tjee wat hebben we een lol gehad zeg. We hadden met Anneke, Maaike, Willem en Marijke, John en Marian, Saskia een slaap plekje geregeld.
Zondagochtend de wekker dan toch weer vroeg, honden uitlaten, lekker ontbijten en op naar Oldenzaal. Aanmeleden, langs de dierenarts even wachten en op naar de eerste proef.
Hmmm, toch een beetje zenuwachtig…hoe zou het gaan. 

’s Morgens waren er 3 proeven en in de middag ook nog 3.

 

Onze eerste proef.

Er lagen 2 eenden in het bos, de keurmeester vertelde welke kant ze oplagen. Een recht vooruit en 1 rechts op de rand van de inzet plek. Volgorde was vrij.
Gina eerst recht ingezet voor de eerste eend. Die kwam netjes binnen, pakte de eend snel op en bracht hem keurig.

Toen naar de rechter ingezet, ze kwam iets aan de onderkant van de rand aan, maar kreeg mooi verwaaiing, ook deze eend kwam netjes binnen.

Nou de kop was eraf, ik was heel tevreden. 

 

Onze 2e proef.

Er lag blind naast een bosje achter een stuk brandnetels een duif. Als de hond deze opgepakt had en terug kwam klonk er aan de rechter kant een schot en viel er nog een duif.

Gina vooruitgestuurd, kwam mooi uit bij de brandnetels, daar territoriumfluit gegeven en ook deze duif kwam mooi binnen. Zag Gina niet echt opkijken bij het schot, maar aan haar houding te zien kon ik er op vertrouwen dat ze het wel had gezien. Ik zelf had het niet gezien dus zij moest het zelf oplossen Haar met een apport die richting uitgestuurd, en zij liet inderdaad perfect zien dat ze wist waar ze wezen moest. Dus ook hier heel super gewerkt. 

 

Onze 3e proef.

Op een pad moest je een stukje volgen, tijdens het volgen klonk er schuin achter je een schot en viel er een eend over de rietkraag net in het water.

Recht voor je in een pad lag aan de rechterzijde een konijn.

Hmm, Gina had het geweer natuurlijk al zien staan, en ja dan is haar volgwerk helaas niet zo super…zonde, wel netjes stil gaan staan op het schot, we hoorde geen plons maar wel het riet geritsel met het vallen van de eend.

Maar goed ze moest nu eerst vooruit naar het konijn. Het konijn lag niet zo ver, maar Gina ging zo snel… gaf haar territoriumfluit terhoogte van het konijn, maar vond haar niet snel genoeg tekenen…dus even de kom fluit en direct de territoriumfluit nogmaals, toen zat ze goed, pakte het konijn heel mooi op en bracht hem goed bij me. De eend was geen probleem, vol overgave stortte ze zich in het riet en zocht naar de eend. Ook die kwam mooi binnen. 

 

Met een zeer tevreden gevoel sloten we de ochtend af. Moesten best lang wachten voor de middag proeven begonnen dus Gina lekker in de auto gelegd, kon ze even rustig liggen.

 

Onze 4e proef…

Hmm, bij het lezen van de proef begon mijn voorgevoel al wat op te spelen. Je stond aan de waterkant, recht voor je aan de andere kant van het water op een soort eilandje achter een heuvel lag een gans. En schuin links net in het water lag ook al een gans.

Tja schuin overwater…ik weet het, dat is niet Gina haar ding…

Ik besloot om eerst voor de gans recht voor ons te gaan. Toen ik aan de waterkant aankwam lag er een grote boomstronk in het water waar Gina heel raar nar keek…hmmm.

Haar ingezet en zonder enige twijfel stortte ze zich in het water….zowat boven om die stronk! Toen ze er achter kwam dat het niets was, wilde ze zich bijna omdraaien, dus nogmaals vooruit, ze ging toen mooi naar de overkant. Daar zocht ze goed en kwam keurig met de gans terug.

Hmm, toen gans nr 2….tja dat lukte dus niet. Kon haar niet schuin over krijgen. Ze ging toch weer naar de overkant, op zich hield ik wel mooi contact met haar, dacht misschien krijg ik haar dan naar links,…maar ook dat lukte niet.

Haar terug gehaald en toen langs de kant nog geprobeerd. Maar daar hadden we niet genoeg tijd meer voor. Ze kwam toen te hoog uit en kreeg haar net niet meer naar beneden.

Helaas niets aan te doen.  Op zich best tevreden dat ik wel contact bleef houden met haar. En de eerste gans was mooi binnen gekomen.

Op naar de 5e proef, nou ja we lagen er nu toch al uit dus daar lag geen druk meer op.

 

Onze 5e proef.

Je stond op post, schuin rechts zou een markeer met een fazant vallen. En in het bos recht voor je lag al een konijn, die gezocht moest worden, volgorde was vrij.

We zouden eerst voor de markeer gaan. Gina zat keurig naast me, bleef netjes zitten, haar gestuurd op de fazant. Die had ze vlot, pakte hem snel op en kwam er snel mee terug, tot 4 meter voor me! Grr, daar gooide ze hem neer en was stout! Nee, nee dame, ook op een proef pikt het vrouwtje dit niet. Dus in een opwelling ben ik naar haar toe gestormd en laten merken dat ik dit niet pik…

Hmmm hoe zou de keurmeester hier op reageren…nou daar kreeg ik een groot compliment van! Dat ik het goed aangepakt had!Pfffff, oke zo voelde het op dat moment natuurlijk nog niet…. 

Baalde van Gina, de hele dag echt perfect gewerkt met het wild, zo netjes, geen een keer neer gelegd of iets… en nu dit!

Maar goed dit was dus onze 2e 0!

Op naar de laatste proef..

Twijfelde nog even of ik die proef nog moest doen. Las in het boekje dat de proef met 2 eenden was.. Oke dat durfde ik wel aan, als het met fazant was geweest had ik het niet gedaan.

 

Onze 6e proef.

Stond oppost aan de waterkant. Rechts van je werd een eend met schot in het water gegooid. En schuin links achter de riet kraag lag ook een eend.

Hmm, in principe dus weer een schuin water.. Ik besloot eerst voor de gemarkeerde eend te gaan, oke draakje kon toch nog mooi werken, eend kwam perfect binnen.

Toen eend nr 2. Ik besloot Gina over het land te sturen, recht vooruit, zit en dan naar recht en haar daar te laten zoeken!

Ja ook hier weer super gewerkt, luisterde en kwam supersnel met de eend terug. De keur meester wilde haar de eend op zien pakken dus die moest hard lopen, hahaha

 

Nou we hadden de dag in elk geval heel mooi afgesloten!

Met een beetje gemengd gevoel sloten we de dag af. Op vier en een halve proef had ze echt super mooi werk laten zien. Die gans die we misten…tja jammer, ik kreeg haar daar niet, had ik achteraf misschien toch anders aan moeten pakken…

Maar dat stout doen met die fazant…ja daar baal ik dan wel weer erg van.

 

Nou ja we hebben weer wat te trainen he! Komende maanden gaan wel weer lekker aan de slag voor de B2 WT’s!

 

Verder hebben we een heerlijk weekend gehad in Oldenzaal, allemaal bedankt voor de gezelligheid!

En tot 7 nov, dan zijn we weer van de partij!

 

 

Leuk weekend voor de boeg!

 

24-09-2010

Ja, ja wij hebben een leuk weekend voor de boeg!

 

Sinds we terug zijn uit Italië is het gewone leventje weer helemaal aan de gang. Van de week hard aan het trainen geweest. De regeltjes weer even wat aangesterkt, en lekker veel met wild getraind!

En ja ik durf het bijna niet te zeggen, maar zeker het werken met wild gaat erg goed, heb geen stout gedrag meer van haar gezien, het oppakken gaat in een flits, en ze brengt het allemaal keurig binnen. 

 

We vertrekken zaterdagochtend vroeg richting Oldenzaal, daar is dan de KNJV diploma dag van de FRC, er doen een hoop bekenden mee dus we gaan lekker een dagje rond kijken en een beetje supporteren.

We hebben met de Fam Kort, Anneke en Marian, een leuke slaap plaats gevonden. Wij blijven daar dus ook lekker slapen om zondag mee te kunnen doen aan de MAP!

Best een beetje spannend, onze eerste MAP. Ben heel benieuwd naar de proeven en hoe Gina het ervan af zal brengen. Zou leuk zijn als we deze MAP kunnen halen..we zullen zien.

 

Italie

 

19-09-2010

 

Na 2 heerlijke weken in Italie gaat nu toch echt het gewone leven weer beginnen. Wat hebben we het heerlijk gehad. We hebben genoten van mooi weer, een heerlijk omgeving, prachtige steden, en natuurlijk van ons draakje Gina. Ja ook Gina heeft van haar Italiaanse vakantie genoten. Heerlijk overal nar toe mee, dagje naar Florence, kleine wijn dorpjes, ritje in de trein, Gina vond het allemaal prima. Wat is ze toch makkelijk tijdens zo’n vakantie. 

Ja en als de vakantie dan voorbij is….dan begint het gewone leven weer. Dit keer voor Gina qua training meteen serieus want we doen zondag mee aan de MAP in Oldenzaal. Voor ons de eerste MAP…dus ik ben heel benieuwd. Deze week nog lekker met wild trainen en dan hopen dat ze zich zondag van haar beste kant laat zien! Zal mij benieuwen. 

Apporteer + GG

 

29-08-2010

 

Zo phoe, phoe wat een week. Afgelopen week nog lekker aan het trainen geweest, ging best lekker moet ik zeggen.
Vanaf donderdag zijn we aan de verjaardagen begonnen, donderdagavond een verjaardag, vrijdag na het werk met Gina lopend naar de volgende verjaardag. Toen zaterdag vroeg opgestaan, nog even Gina lekker uitgelaten. En op naar de hondenschool, daar zouden we mee doen aan de apporteersport. We hebben een leuke gezellige dag gehad, ’s morgens vond ik Gina nog erg druk, maar later werd ze wat rustiger. Ze heeft de proeven leuk gelopen, op zijn Gina’s….netjes recht voorzittend afgeven…nee daar heeft het draakje geen tijd voor. Heel mooi gemarkeerd, roepen door verleiding..dan komt ze kijkt niet naar de verleiding, maar kijkt wel even bij de keurmeester of die heel misschien geen dummie gaat gooien,…tja dat kost punten.

Dan uitsturen, naar een punt, haar daar laten zitten. Als ze zit, word er met schot een dummie gegooid, ze moet dan eerst terug aan de voet en daarna de dummie halen.

Hmmm, hier kwam haar drakenpetje toch om de hoek kijken….luisterde slecht.  Nog net een 6 gekregen!

Al met al een mooi B diploma met 70 punten, dus ben best tevreden. 

 

Toen zondag het GG1 examen.
Nou daar kan ik kort over zijn….Gina bakte er niets van! Ze had geen puf, was niet echt gemotiveerd, zo heb ik haar nog nooit gezien. Waarschijnlijk toch nog moe van de zaterdag, de hele dag wedstrijd, toen op verjaardag, en laat pas thuis.

Het enige wat ze echt goed deed, was de zit oefening, down uitzicht, het apporteren, en het sorteren…tja dat zijn de leuke dingen he!

Dus helaas geen diploma. We proberen het in november nog 1 keertje, eens kijken of ze het dan wel leuk kan vinden, anders geen examens, maar blijven we lekker trainen, dat vind ze wel leuk!

 

Nu deze week ben ik druk op het werk, verder natuurlijk gewoon lekker trainen met Gina. Het volgende wat op het programma staat is de MAP eind september.

Gezellig weekend!

 

22-08-2010

 

Oh, oh wat heb ik een heerlijk weekend gehad! Donderdagmiddag is Helene met Usha aangekomen in Hellevoet. Zij kwamen voor 2 nachtjes logeren.
Eerst donderdagmiddag een rondje hier in “mijn” bos gelopen. Toen lekker gegeten en na het eten nog wat leuke dingen getraind in Zwartewaal. Had Usha sinds de kaprun week niet meer aan het werk gezien en tjee wat is het toch een leuk hondje.

Vrijdagochtend op ons gemak opgestaan, gek hoor zo’n vrije vrijdag! Toen zijn we naar Zuidland gereden om daar lekker te trainen. Hebben verschillende water proefjes gedaan. Usha en Gina hebben mooi gewerkt, was trots op mijn meisje.
Het was vrijdags heerlijk weer, dus toen we ’s middag weer thuis kwamen hebben we nog heerlijk in de tuin gezeten.
Aan het eind van de middag naar het strand geweest, daar van Hellevoet naar Rockanje de 2e slag gelopen, en heerlij op het terras zitten eten. De meiden hebben heerlijk aan onze voeten gelegen, lekker voldaan van de dag.


Usha & Gina

Ik werd vrijdags gevraagd om zaterdagochtend mee te gaan op de eendenjacht. In eerste instantie had ik nee gezegd omdat Helene en Usha bij mij logeerde…maar op aandringen van Helene ben ik toch mee gegaan. Toch weer een ander soort jacht he..was benieuwd hoe Gina het zou doen.
Helaas waren we een dag te laat voor de eenden, ze kwamen niet op de juiste plek zoals de 2 dagen ervoor.
We hebben vanaf 06.00 uur tot 08.30 op post gezeten. Uiteindelijk heeft Gina 2 eenden, 1 kraai en een duif kunnen halen.
In het begin heb ik Gina aan de lijn gehouden en na het eerst apport heeft ze keurig net voor me los gezeten zodat ze het veld goed kon over zien. Daar zat ze keurig mooi stil oplettend alles in de gaten te houden.

Ja was echt een heerlijk weekend! Helene en Usha, bedankt voor de gezelligheid.

Deze week nog wat trainen voor het weekend! Zaterdag doen we mee met de apporteer wedstrijd en zondag het GG1 examen. Een druk weekendje dus.

 

Naar Jessy!

 

18-08-2010

Afgelopen weekend weer een gezellig weekend gehad.  Zaterdag de jaarlijkse schoonmaak dag bij de paarden die we afsloten met een gezellige BBQ. Gina lekker mee geweest natuurlijk. Bij het schoonmaken lekker rond gelopen, overal een beetje kijken, ja hoor Gina heeft zich prima vermaakt. 's Avonds met de bbq lekker naast mijn stoel gelegen.

Zondag hadden we in Alkmaar afgesproken met de baasjes van Jessy. Oh, oh die gekke Jes, die was zoooo blij om ons te zien. Ja heerlijk om haar weer even te zien.
Lekker even bij gekletst en nog even een eindje wezen wandelen in Bergen, prachtig gebied zeg, jammer dat het zo'n eind weg is.

Natuurlijk ook de meiden nog even op de foto gezet.

Gina & Jessy

Jessy & Gina

Lekkere training.

 

10-08-2010

 

Soms heb je van die trainingen dat je denkt, oh wat ik heb toch een heerlijk hondje, en soms heb je ook trainingen dat je denkt…hmmm dit komt niet meer goed… 

Gister had ik met Saskia en Santa afgesproken.

Ook Gina’s half zusje Florés was mee. Eerst de 3 meiden even uitgelaten, toen de oudste in de auto en eerst wat dingetjes met Saskia en Florés gedaan. Sas en Florés gaan eind van de maand op voor hun eerste C diploma en ze wilde nog een aantal onderdelen oefenen. Was best eventjes nodig..hihi Florés kan zo af en toe nog een beetje stout zijn, is een heerlijk jong hondje wat nog een hele jachthond carrière voor zich heeft. Nou het kleine meisje deed haar best en heeft mij mooie dingetjes laten zien…Leuk om dingen van Gina in haar terug te zien.

Daarna Santa en Gina te voor schijn gehaald!

Oh, oh wat hebben we lekker getraind zeg. Ja echt dit was zo’n training dat je denkt, who het gaat ooit nog eens wat worden met mijn draakje. Haar drakenpet stond de goede kant op, ze heeft mooi gewerkt! We hebben mooie lijnen gehaald, ook het links en rechts leuk opgebouwd. En ik moet zeggen dat viel helemaal niet tegen.

Heb contact met haar, Gina krijgt wat meer rust lijkt het wel, ja echt genieten. 

De training afgesloten met een mooie sleep.  Ondertussen was het flink gaan regenen wat het niet makkelijker maakte… Het oppakken ging niet helemaal soepel, ze hadden beide wat moeite met het eerste stuk, maar toen ze er eenmaal opzaten liepen ze hem heel mooi uit!

Oh dat blijft toch genieten he, echt zo gaaf om te zien!

Ja was weer een leuke training! Sas het was weer gezellig en leerzaam!

 

Fotoshoot

 

08-08-2010

Zondag stond een een leuke middag op het programma. Ik had met Marijke afgesproken om met mijn camera en Gina eens oppad te gaan voor een fotoshoot!

We hadden in Reewijk afgesproken, is een prachtig terrein en daar hebben we leuke foto's kunnen maken.

Hier vast een paar waar ik zeker niet ontevreden over ben!

 

Weer mee op jacht!

 

08-08-2010

Afgelopen zaterdag nogmaals met Gina mee geweest op de duiven.
Waren nu met 2 geweren en ik als enige met hond, dus ik dacht leuk kan Gina lekker aan het werk.
Maar de duiven hadden het niet zo op ons duivenstalletje voorzien...jammer.
Toch een aantal mooie apporten kunnen halen, totaal weer 10 duiven.
Ze is weer heel mooi stil oppst geweest.
Ontzettend gaaf om te zien dat ze het aardig door begint te krijgen. Als er duiven over vliegen zie je haar in de lucht kijken. Als ze ziet dat het geweer zich klaar maakt om te schieten dan zie ik Gina groter worden.

1 Keer niet zo goed geluisterd... :hmm: Er was een duif aangeschoten, die hebben we niet zien vallen. Achter het stoppelveld lag nog een veld waar de gerst nog op stond... de duif was op het stoppelveld gevallen maar ging al snel de gerst in. Ik moest Gina voorbij de lookers sturen, dat was niet zo'n probleem maar toen moest ze nog 2 val plekken over... Kreeg haar niet goed doorgestuurd. Keer terug gehaald, iets opgelopen en nogmaals gestuurd, toen kwam ze wel doep genoeg en mooi onder de wind uit, die duif had ze dus mooi binnen.
Er was ook nog een duif in een slootje terecht gekomen...ook niet gezien. Hier voor was ze al 2 keer het slootje over geweest om daar 2 duiven te halen. On onder de wind te komen moest ze nu dus ook weer aan de andere kant van het slootje zijn.
Haar gestuurd en toen ging ze te diep, terug gehaald, T-fluit bij het slootje, en toen zocht ze mooi het slootje uit..wist niet precies waar hij geland was..ik had het niet gezien en het gewees zij, ergens hier in de sloot...
Maar ze had hem vlot dus dat was netjes.

Ja was heel trots op mijn meisje, kreeg complimenten van beide geweren, en een uitnodiging om later in het jaar eens mee te gaan ergens anders op de eenden :razz:

Ja een A diploma, blijft een droom, maar dit is toch ook wel heel gaaf. Tjee zeg ik weet nog dat ik 2 jaar geleden om me heen hoorde dat mensen mee gingen op jacht met hun hond dat ik dacht who dat zou gaaf zijn...en nu mogen Gina en ik gewoon mee.
Echt top!
Ook nu helemaal niet stout gedaan met de duif! Gewoon oppakken en binnen brengen.
Dood of aangeschoten, maakt haar niets uit. 2 fladderde nog weg toen ze er bijna bij was, nou dan is ze heel vlot met pakken zeg. Heel mooi.

Gina weer alleen!

 

03-08-2010

 

Tjee zeg wat is het dan ineens rustig in huis…met maar 1 hond.

Vanaf begin juni hebben we logee’s gehad, eerst de jonge puber Vico, wat een plezier had Gina daar mee, als het aan Vico lag hadden ze heel de dag gespeeld samen. 

Daarna onze lik koningin, Cooper. Heerlijk, lekker vertrouwt, als bijnaam heb ik haar boerinneke gegeven, hihi. Is gewoon een heerlijke grote teef, soms een beetje lompig …maar oh wat is het een lieverd. Cooper komt al een paar jaar en het is altijd vertrouwt om haar weer in huis te hebben.

En dan als Laatste onze Jessy, heerlijk hondje wat al heel wat vakanties bij ons door gebracht heeft, voelt zic altijd goed thuis bij ons, kan het heel goed met Gina vinden en mee op training dat vind ze super. 

En Gina,…die vind het allemaal oke. Een logee is leuk en gezellig maar alleen vind ze eigenlijk ook wel prima.

 

Nu dus weer alle tijd voor het draakje. Kunnen we mooi wat korte traininkjes doen voor de komende examens! Eind van de maand het GG1 examen, ben benieuwd op zich beheerst ze alle onderdelen..maar ja op zo’n dag moet ze het wel net doen he.

En dan doen we ook nog mee met de diplomadag van de FHN, voor de apporteersport. Leuk net weer iets anders dan de diploma dagen die wij eerder via de jachtverenigingen en KNJV gedaan hebben. We zullen zien wat we ervan maken.

Gina en de gans

 

31-07-2010

Tjee wat zijn die ganzen toch groot he...
Vraag me dan altijd af hoe de honden doe beeste op moeten pakken.
Donderdag op de training hadden we een verloren zoek met een gans.
In een bergachtig ruw terrein, Gina zocht, vond hem vlot, pakte hem vlot op en kwam naar me toe!

Maar dan.....dan is ze stout en steekt een middelvinger naar me op! :evil:
5 a 10 meter voor me gooid ze de gans op de grond....Als ik haar duidelijk maak dat dat niet de bedoeling is, pakt ze hem wel weer op en komt dan terug..

Maar goed zou fijn zijn als ze dat gewoon in 1 keer doet he.
Dus had de gans mee genomen en ben daar gister na het werk nog even mee gaan trainen.
De eerste 2 keer Gina om de hoek van een bosje laten wachten, ik de gans weg gebracht en haar hem laten halen. Ik stond dan om de hoek, dus zodra ze de hoek om kwam was ze bij me.
Oke dat ging goed. Toen de gans nog eens een eindje weg gebracht en haar hem weer laten halen, nu stond ik dus wel gewoon in het zicht. Met een flinke kom hier en hou vast...kwam ze keurig terug. Oke de mensen die mij kennen die begrijpen dan dat ik een niet heel zacht stemmetje heb op dat moment... :wink2:
Daarna nog een keer op een nader stuk, een hele lange lijn laten lopen...en ja ook die kwam super binnen, tjee zeg zo groot als die gans dan is (2400 gr) zo klein als Gina is...zo hard kan ze er dan toch mee rennen, wel een heel gaaf gezicht!
De draak...ze kan het dus wel gewoon...ze neemt me alleen in de maling he.
Maar goed zo hebben we weer wat te trainen he! :roll:

Kijk ze kan hem dus makkelijk een tijdje vasthouden. Hier was ze terug gekomen, heb haar laten zitten en toen mijn camera uit mijn zak gehaald. Geen probleem...draak!

Daarna nog heerlijk met de meiden gelopen en gezwommen! nog heeeeel eventjes genieten van mijn twee flatjes he, maandag gaat Jessy weer naar huis!

Fotoshoot

 

28-07-2010

Met de meisjes en de camera op pad geweest!


Jessy!

Gina!

Fotoalbum.

 

25-07-2010

Hier op de website komen natuurlijk regelmatig wat foto's voorbij en hier in het fotoalbum staat er een aantal, maar die zijn ondertussen al wat ouder.
Omdat ik hier op de site niet zoveel foto's kan plaatsen, hou ik altijd al zelf een online fotoalbum bij. Ingedeeld per jaar en per maand.
Zat het van de week allemaal nog eens terug te kijken en bedacht me toen dat het wel leuk zou zijn om die link hier nog even te plaatsen!

FotoalbumGina

Duivenjacht!

 

24-07-2010

Oh oh wat hebben Gina en ik een leuke dag gehad! Ja, ja mijn draakje is een echte duiven jachthond! Wij mochten vanmiddag mee op de duiven. Spannend hoor, hadden we nog nooit gedaan dus wist nog niet precies hoe en wat.
Aan gekomen op het tarwe stoppelveld een mooi plekje uitgezocht aan de rietkraag, daar samen met Lucien( de jager) het hutje opgezet en de duivenlokkers in het veld gezet, Gina vond het maar wat spannend maar die bleef netjes zitten daar waar ik haar geparkeerd had.

Toen het hutje in, Gina er net naast gezet en afwachten maar…..
Er zijn heel wat duiven langs gekomen maar vooral de brutale tamme duiven, die zijn echt een stuk minder schuw dan de houtduiven, het duurde even bij mij, maar op een geven moment zag ik ook het verschil. 
Ben echt wel heel trots op mijn meisje, ze heeft heel mooi stil net naast het hutje gezeten, en uiteindelijk alle 10 de duiven prachtig binnen gebracht, sommige had ze zien vallen, andere moest ik haar blind naar toe sturen, bij 2 echt even bij sturen, maar dat ging prima.
Zo gaaf om haar gedurende de middag te zien groeien.  Zat in de lucht naar de duiven te kijken, als ze lande spitste ze haar nek en oren. En als Lucien zijn geweer uitstak zag ik Gina 30 cm groter worden.
Ook in het apporteren zag ik haar groeien, de 2e duif die ze moest halen, leefde nog aardig, oeps dacht ze dat kan het vast niet zijn, maar na nog een commando pakte ze hem en kwam ze trots naar me toe. Gedurende de middag maakte het haar niet meer uit of ze nog leefde of niet, sturen, oppakken en snel weer terug! Ja heel gaaf! 

Nu ligt ze heerlijk voldaan aan mijn voeten, en ik..ik ben trots op mijn meisje! Mijn jachthond!

Gina met "haar" 10 duiven.

 

Gina gaat lekker!

 

23-07-2010

 

Durf het bijna niet te zeggen, maar Gina en ik lijken weer op 1 lijn te zitten. 

Na de teamwedstrijd eind mei kwam ik echt even in een dipje qua training met Gina. Tjee zeg wat hadden we het moeilijk…

We zaten gewoon niet op 1 lijn, Gina ging veel te veel haar eigen gang en ik kreeg geen contact met haar. 

Dus de training aangepast en de gewone regeltjes thuis ook weer eens even goed bekeken. En ja zo langzaam aan lijkt steeds beter te gaan!

Afgelopen week ook weer heerlijk getraint, dinsdag was Saskia met Santa hier heen gekomen en hebben we lekker getraint in Zwarteweel.

En donderdagmiddag ben ik alleen met Nadanja en Romy wezen trainen.

Het is mooi om te zien dat Gina steeds meer samen gaat werken, gaat de oefening soms niet in een keer goed dan komt ze mooi terug en lossen we hem op. 

Verder druk met wild  aan het trainen voor de MAP eind september.

 

Gisteravond was het lekker afgekoeld dus ben ik nog even met de meisjes wezen fioetsen, wilde even bij mijn ouders en bij mijn zusje langs. Dan moet ik een heel stuk door Hellevoetsluis fietsen en dan kunnen ze niet los lopen, nou geen probleem, heb mijn springer weer even aan de fiets gezet, Jessy aan de springer aan de binnen kant en Gina gewoon aan de lijn aan de buitenkant.

Oh wat kan ik dan genieten joh, zo gaaf met 2 flatjes aan de fiets.  Had wel bekijks en kreeg nog van 2 mensen een compliment dat er zo mooi uitzag!

Zal van de week eens kijken of Serge er een foto van kan maken.

 

Weer een weekje!

 

18-07-2010

 

Weer een week voorbij.

Eens kijken wat we allemaal gedaan hebben met de meisjes. Jessy is gewoon nog steeds een heerlijke flatcoat. Zo vertrouwt dat ze weer bij ons is.

Donderdag middag met Gina wezen trainen. Rebecca had een paar leuke pittige oefeningen voor ons verzonnen, viel soms niet mee maar we hebben het goed opgelost.

Daarna met Jessy naar kapper Maaike, tjee die Jessy zag er niet uit hoor, wat een haar. Maar nu…ze ziet er weer uit om door een ringetje te halen. 

(foto volgt nog)

 

Van de week ’s avonds nog met de meiden wezen fietsen, leuk hoor doen ze goed samen. Hier op het fietspad kunnen ze een heel groot stuk lekker los, maar ook samen aan de lijn ging prima.

 

Vrijdag na het werk zijn we lekker in Rockanje wezen wandelen samen met Ingrid en Yantha. Oh, oh wat hebben ze genoten, heerlijk rennen en zwemmen.

 

Voor ons een heel relaxed weekend gehad. Lekker beetje uitgeslapen, met de honden gelopen, lekker gezwommen en zondag nog met Gina even wezen trainen.

En nu weer een nieuwe week, vol met werk en leuke trainingen.

Probeer nu zeer regelmatig met wild te trainen, ik heb ons ingeschreven voor de MAP van de FRC in september in Oldenzaal. En tja dan moet madam wel een beetje netjes met wild werken he, dus daar trainen we hard aan!

Word onze eerste MAP die we gaan lopen. 

Jessy is er weer.

 

13-07-2010

Zo daar zijn we weer. Na een weekje rust in huize van der Horst is Jessy sinds afgelopen vrijdag weer bij ons. Heerlijk om haar weer bij ons te hebben.  Zo vertrouwt, ze komt immers al sinds de zomer van 2005 jaarlijks bij ons.

Ja wandelen met 2 flatjes is gezellig, en trainen met 2 flatjes…ja dat vind ik echt een feest. 
Vanmiddag na het werk met beide dames even weg geweest, tijdens een rondje hier en daar een oefening gedaan.  Eerst moest Jessy weer even herinnert worden dat niet alle dummies  voor haar waren. Dus even wat steady oefeningen gedaan.
Daarna wist Jessy wat de bedoeling was, bleef ze netjes op haar plaats als ik met Gina bezig was en haalde ze mooi de dummie op die ik aanwees.

Ja leuk hoor, we hebben genoten. Daarna lekker afgesloten met een zwempartij. Hopelijk houden Jessy haar darmen zich een beetje rustig want die waren een beetje van slag toen ze hier kwam.

 Hier nog wat leuke plaatjes:


Gina & Jessy, samen in de auto.Jessy geniet van een zwempartij.


Jessy & Gina, heerlijke flatjes.

 

Cooper bijna weer naar huis.

01-07-2010

Tjee wat gaan we weken toch snel he.... Cooper gaat morgen al weer naar huis. Oh wat heb ik genoten de afgelopen weken van "mijn" twee meiden. Heerlijk hoor op stap met 2 flatjes, ja dat is toch altijd weer een feestje.

Vanmiddag ook weer heerlijk met ze oppad geweest. Eerst lekker wat getraint met Gina. En daarna met de meiden nog lekker wezen zwemmen. Tijdens de training mocht Cooper lekker mee en voor wat afleiding zorgen, deed ze graag hoor, lekker een balletje halen en zelfs ook een dummie uit het water gehaald!

Nu is Gina 1 weekje alleen en dan vanaf 9 juli komt Jessy voor 3 weken, leuk! Kijk weer uit naar haar komst.

Hier nog wat leuke plaatjes van de dames!

Gina & Cooper

Cooper in het water.

Gina wacht op een balletje!

Cooper die de dummie haalt.

 

Zomers weekend!

 

27-06-2010

 

Phoe he als we in Nederland dan zomer hebben dan ook meteen maar goed he! Heerlijk hoor deze zomerse tempraturen.

We genieten volop, lekker buiten zitten, bbqen, zwemmen met de hondjes. Je hoort mij niet klagen.

Gelukkig kan Gina best goed tegen de warmte. 

 

We hebben weer een leuke week en heerlijk weekend achter de rug.

Training met Gina gaat lekker, durf het bijna niet te hard te zeggen, maar zo heel voorzichtig lijkt het steeds een beetje beter te gaan.

 

Vrijdagavond hadden Serge en ik een bruiloft, we mochten de meiden een avondje bij Joyce en Johan laten. Die hebben ze een gezellige avond bezorgt!

Zaterdag waren Luna en Sien bij ons, goh is toch een hele roedel als je die dan met z’n 4e gaat uitlaten. Maar onderling ging het prima.

Lekker zitten BBQen bij ons thuis en ’s avonds Luna en Sien weer thuis gebracht.

 

Zondag stond er een dagje Belgie op het programma. We hadden ’s morgens afgesproken om wat te trainen met Luc en Danske, Saskia had Santa en Flores mee, Dirk had zijn Goldens, Lab en een springer mee. En ik had natuurlijk Gina en Cooper mee.

Leuk getraint, Coopie heeft zelfs een dummie geapporteerd! Gina heeft goed haar best gedaan, haar draken gedrag niet laten zien, mooi gemarkeerd, netjes blind overwater op een onbekend water, ja was trots op mijn meiske! 

Na de training door naar Sabine, die zat met een heerlijke lunch op ons te wachten. Heerlijk gezellig zitten eten, kwebbelen en natuurlijk met de pups geknuffeld.

Wat een heerlijk nestje zeg. 4 half zusjes en 4 half broertjes van Gina.

Spannend welke van de dames bij Luc en Sabine blijft wonen!

 

Bedankt voor de gezellige dag!

 

Nu al weer de laatste dagen met Cooper, vrijdag gaat onze vriendin weer naar huis!  Dan een weekje rustig in huize van der Horst…..de week erna komt onze Jessy logeren! Leuk.

Gina's WK 2010

 

22-06-2010

Gina is een echte oranje fan. 

 

Gezellig weekend!

 

21-06-2010

 

He he wat gaan de dagen toch snel he.
Wij genieten nog steeds van onze Coopie Joepie, tjee wat is het toch een ontzettend lieve makkelijke hond. Altijd vrolijk en in voor iets leuks, mee op visite, ze vind het allemaal prima. 
Afgelopen weekend, was Rotweiler Nova ook bij ons. Ach ja zo heb je 1 flatje in huis en zo heb je 3 grote honden in huis rond lopen, maar ach alle drie zijn ze makkelijk dus dat gaf geen probleem.

We hadden een gezellig druk weekend. Vrijdag een bbq bij ons thuis, erg gezellig geweest, en de 3 honden hebben zich keurig gedragen. Zaterdag moest er natuurlijk voetbal gekeken worden en zondag was onze trouwdag en het was ook vaderdag. Dus wij hebben met alle hondjes de vaders bezocht.

 

Is toch gewoon een lekker stel! Cooper liggend, daarachter Nova en Gina.

 

Een heel weekje!

 

15-06-2010

 

Eens even kijken wat we afgelopen week allemaal meegemaakt hebben.
Donderdagmiddag ben ik zelf even met Gina wezen trainen, er was geen les. Lekker even alleen oppad met Gina, leuke lijnen gelopen, en luister training gedaan. Daarna door naar Vlaardingen, daar hadden we met Maaike afgesproken om Gina te trimmen voor de clubmatch.

Vrijdag had ik Gina na de wandeling mooi gewassen. Ze zag er helemaal tip top uit! 
Zaterdag zijn Serge, Gina en ik naar Bergschenhoek geweest om daar bij de Working test te kijken waar Saskia aan mee deed. Ik heb Gina niet meegenomen naar de proeven. Die is in de auto geweest, en later is Serge terug gegaan. Toch best vreemd om daar rond te lopen zonder hond om mee te doen….
Heb lekker bij alle proeven kunnen kijken, leuke proefjes die Gina best aan had gekund volgens mij, maar het was goed zo, even wat rust voor ons op wedstrijd gebied.

Toen de proeven klaar waren zijn we nog even met de honden wezen wandelen, ik wilde Gina schoon en droog houden voor de clubmatch van zondag. Ach Gina gaat niet zelf het water in dus daar maakte ik me niet zo’n zorgen om……nee daar niet om, maar tja toen ze iets vies tegen kwam..moest daar natuurlijk in gerold worden..bah!  Toch maar even schoon laten zwemmen. Het viel mee, ze droogte netjes op, en haar vacht glom nog mooi.

Na de wedstrijd door naar een bbq verjaardag.

 

Zondag stond de clubmatch op het programma. We zaten lekker vroeg in de auto om vervolgens om 08.00 uur aan te komen in Almere. Wat hebben we een leuke gezellige dag gehad. Heb heeeel veel foto’s kunnen maken, Gina geshowd, ze kreeg een ZG. Ook voor Marian nog een hondje geshowd, en eind van de Maaike nog geholpen. Verder lekker gekeken en gekletst, ja hoor ik heb me prima vermaakt.


Ik met Gina in de ring voor de keurmeester.

Gina en ik.

Cindy en Martijn kwamen Cooper brengen. Zij hebben lekker even rond gekeken, en zijn toen eind van de middag zonder Cooper weer vertrokken. Ach en Coop, die vond het wel prima. Die vind het bij ons ook erg gezellig. 

Aan het eind van de dag zijn wij nog blijven bbqen, en de meiden hebben lekker in de auto gelegen.

Thuis gekomen ben ik nog even een rondje door het park gelopen en daarna zijn ze beide lekker gaan slapen.

 

Verder is het weer heerlijk genieten met die 2 meiden. Wat zijn ze makkelijk samen.

Kunnen zelfs mooi samen naast de fiets lopen. 

 

Vanmiddag had ik met Saskia afgesproken om te gaan trainen. Eerst even met alle vier gelopen, daarna even getraint met Flores, en Cooper mocht met mij mee. Leuke dingetjes gedaan, wat is die Cooper dan toch een lekker ding, die had echt plezier.

Daarna mochten Cooper en Flores in de auto lekker uitrusten en zijn Sas en ik met Santa en Gina aan de slag gegaan. Saskia had wat leuke luiter training verzonnen, en ik moet zeggen dat Gina het eigenlijk heel netjes deed. Natuurlijk kwam hier en daar het draakje om de hoek kijken maar nee, nee dat pikken we niet meer, dus mooi opgelost.

Sas lekker getraind, dank je wel, doen we snel nog eens over he!

 

Gezellig weekje, en Vico weer naar huis.

 

08-06-2010

 

We hebben een gezellig weekje achter de rug. Ondertussen is Vico al weer naar huis, maar we hebben genoten van deze jonge puber. Volgens mij heeft hij zich prima vermaakt maar hij was natuurlijk ook erg blij om zijn vrouwtje weer te zien. 

De afgelopen week natuurlijk ook nog bezig geweest met de training van Gina. Vico kon mooi als afleiding dienen. Gina moest hele stukken volgen terwijl Vico lekker los mocht rennen. Tijdens de trainingen zie ik wel wat verschil. Gina zit rustiger naast me en volgt tijdens de training veel beter. We blijven dus rustig door gaan met deze aanpak. 

Afgelopen zondag kregen we bezoek van Cindy en Martijn met Cooper en Mellow. Cooper komt vanaf zondag hier haar vakantie weer doorbrengen. Hmm,  4 flatjes bij elkaar…ja dat is een groot feest natuurlijk. Gelukkig viel het weer mee, en hebben we de middag lekker in de tuin door kunnen brengen. Tijdens de wandeling zijn de vieze slootjes en watertjes niet overgeslagen dus dat was erg fijn! 

Gina, Vico, Cooper, Mellow

Aanstaand weekend is de WT van de NLV, hier zou ik met Gina aan meedoen maar heb deze afgezegd.  Saskia doet wel mee, dus ik ga wel gezellig naar Bergschenhoek om haar te supporteren.

Zondag is de clubmatch van de Flatcoat Retriever Club, altijd een leuke dag. Gina doet mee in de openklasse. Ben heel benieuwd hoe ze het zal doen, voor het mooie iets te weinig geoefend met mooi staan maar oke…we zullen zien.

 

Vico komt logeren!

 

01-06-2010

 

Zo daar zijn we weer! Phoe, phoe zat gqua training evnetjes in een dipje maar met wat hulp hier en daar zie ik het wel weer zonnig in.
Hier en daar met wat mensen gesproken, zelf nog eens goed nagedacht en wat plannetjes gemaakt. Draakje Gina heeft de afgelopen dingen wel heel veel leuke dingen gedaan he…2 keer mee op vakantie, lekker bij ons op de kamer slapen, veel leuke dingen gedaan, haar schijnzwangerschap is helemaal voorbij. (jammer want dan is ze meestal net iets makkelijker..), ze is gewoon net iets te veel verwent de laatste tijd. Verder heb ik qua training weer wat te veel toegelaten..tja dan neemt ze het ervan he. 

Van de week ook alles met mijn trainster besproken en met een goed plan van aanpak moeten we best nog wat verder komen.

Dus voorlopig richten we ons op de trainingen! Even geen leuke proeven voor ons. Ik heb ook de WT van de NLV 12 juni afgemeld.

 

Verder is het een gezellige boel in huis! Vico is gebracht om een weekje vakantie te vieren bij ons! Erg gezellig. Een lekkere puber reu van 9 mnd! Gina vind hem stiekem wel leuk hoor, maar ze voelt zich zelf een hele dame. En Vico…ja die vind Gina erg leuk, en hij probeert haar steeds uit te dagen voor een spelletje. 

 

Gina & Vico! Lekker stel.

 

Teamwedstrijd

 

30-05-2010

Hmm, heb nog even getwijfeld of ik dit verslagje wel moest plaatsen..

Maar natuurlijk doe ik dat he. Er zijn dagen dat ik heerlijk geniet van mijn draakje en haar werk lust maar er zijn ook zeker dagen dat ik dreig haar op marktplaats te zetten. Gelukkig overheersen de geniet dagen wel maar gister heb ik haar meerdere malen verteld dat ik haar op marktplaats zou zetten. Wat ik natuurlijk niet echt doe he….laat dat even duidelijk zijn!

Gister deden we dus mee aan de teamwedstrijd van de NLV, in Barneveld.
We hadden een leuk team, Hanneke, met Luca als A hond, Ik met Gina als B hond en Bert met Abby als C hond.
Nou de eerste proef liep lekker, een mooie markeer voor Gina, niets op aan te merken, alle drie de honden mooi gewerkt. Dit was ook meteen de laatste proef waarbij het bij alle drie lekker ging.
Vooral Gina heeft het verpest voor het team, tjee wat was die stout zeg, echt geen land mee te bezeilen, drammerig, druk en vooral helemaal niet luisteren, moeilijk contact mee te krijgen, ging op 1 proef totaal haar eigen zin! 
En ze is zelfs voor het eerst ingesprongen op een springkonijn… Ohhhh, wat was ik boos zeg.

Van de 16 teams zijn we als 10e geëindigd. Luca heeft de dummies die Gina niet binnen kreeg uiteindelijk gehaald, en Luca miste een van zijn eigen dummies.

Tja en wat nu he….moet eens goed na denken hoe nu verder met Gina, het gedrag wat ze gister liet zien is niet iets van nu, dat zie ik altijd al…
Mensen om me heen zien dan vooral wat ze niet goed doet…tja dat zie ik zelf ook wel. Alleen kunnen ze me niet vertellen hoe ik het opgelost krijg. Nou ja maar eens goed nadenken, dit schiet niet op zo, op deze mannier gaan we niet verder komen. 

Heb me over 2 weken ingeschreven voor de WT van de NLV, maar twijfel sterk of we daar wel aan mee moeten doen…

 

Open dag

 

25-05-2010

Nadat we zaterdag avond thuis gekomen waren uit Oostenrijk stond voor zondag 1e Pinksterdag de opendag van de hondenschool op het programma.

Gina en ik zouden mee doen aan de demonstratie GG en de Apporteer demo. Om 09.15 stonden wij dus weer fris en fruitig bij de hondenschool. Het weer was al heerlijk, alles zag en mooi uit, het zou een mooie dag worden.

De demonstraties gingen goed, er waren een hoop mensen op deze dag afgekomen en de sfeer was super. Eind van de middag zijn Gina en ik moe en voldaan weer lekker naar huis gegaan. Even omkleden en toen lekker zitten BBQen bij mijn ouders, een leuke afsluiting van de vakantie.

 

Deze week verder Gina wat rust geven. Woensdagavond gewoon de GG training en donderdagmiddag de jacht training, verder geen extra trainingen deze week. Zaterdag doen we mee met de teamwedstrijd in Barneveld.

 

Kaprun!

 

24-05-2010

 

Daar zijn we weer! Eens even kijken waar ik zal beginnen. Wij hebben weer een heerlijke flatcoat week gehad in Kaprun. Ook dit jaar waren Mimi en Harry weer zo vriendelijk geweest om deze week te organiseren in Haus Tirol in Kaprun en oh wat hebben we weer genoten.

Genoten van alles eigenlijk, natuurlijk van mijn eigen draakje Gina, maar ook zeker van de andere flatjes, het gezelschap, de prachtige omgeving en van Haus Tirol!

Vrijdag 14 mei de dag na Hemelvaart zijn we vertrokken. Maaike en Holly reden weer met ons mee. Gina en Hlooy zijn goede vriendinnen dus dat gaat prima samen in de auto.

Na een voorspoedige reis kwamen we eind van de middag aan in Kaprun. Er waren al een aantal mensen van de groep. En ja als je dan de auto parkeert voor Haus Tirol is het toch net thuis komen he, heerlijk. Even lekker wat drinken, spullen naar “onze” kamer brengen en daarna lekker even met de honden naar de Klamm See, lekker even de benen strekken en even lekker plonzen.

De volgende dag druppelde de rest van de groep binnen, eind van de middag was iedereen er, lekker even borrelen en ’s avonds lekker eten.

Zondag hadden Hilbert en Ailice een leuke wandeling voor ons uitgestippeld. Om 11.00 uur te voet naar de Mais Kogel Bahn, daar met de Gondel naar boven 1545 meter hoog. Eerst daar boven een uurtje rond gelopen in de SNEEUW! , toen lekker wat eten en drinken, en daarna een prachtige toch naar beneden gelopen. Uiteindelijk waren we iets voor 17.00 uur weer terug in Haus Tirol. En ja ook dit jaar de volgende dag spierpijn…maar toch een stuk minder dan vorig jaar! 

Op maandag stond de training van Henry op het programma. In een prachtig gebied, de Moor van Kaprun.

Het Thema van maandag was Markeren. Een ontzettend leuke training gehad, helemaal op Gina’s lijf geschreven, heeft mooie dingen laten zien, was trots op mijn meisje.

Dinsdag was de dag van Mimi, we zijn ’s morgens vroeg vertrokken naar de Hinter See, tjee wat een mooi gebied zeg. Oke het was koud…zo’n 3 graden en het sneeuwde en regende maar dat mocht de pret niet drukken. Het thema van dinsdag was verleidingen. Ook deze dag was voor Gina een super dag, wat heeft ze mooi gewerkt zeg, heerlijk om te zien dat ze zich niet zo snel laat afleiden, verschillende dingen op zicht, heel ander terrein dan wat wij in Nederland hebben het maakte haar niet uit. Een ontzettend leuke dag gehad. Ook van de andere honden heel mooi werk gezien, toch net allemaal weer een beetje anders. Zo zie je maar, geen een hond werkt hetzelfde en ook geen ene voorjager jaagt hetzelfde voor!

De dag werd afgesloten met een lekker broodje hamburger en salade’s in Haus Tirol!

Woendag een vrije dag. Hmm, ook best fijn. Net wat langer kunnen slapen. ’s Morgens nam Hilbert ons mee voor een rondje Klamm See. Een lekker ontspannen wandeling die we afsloten met een lekkere chocolade melk en een stuk Apfelstrudel!

’s Middags nog even lekker naar Zell am See geweest, gewoon lekker rond gekeuteld terwijl de hondjes lekker uitrusten op de kamer.

En toen was het al weer donderdag! Jeetje zeg wat gaan de dagen dan snel.

Donderdag net als vorig jaar naar Rauris. Alleen de toch ernaar toe is al een belevenis, prachtige natuur daar.

Deze dag was in handen van Henny & Henry, een leuke jachtdag met dummies. Drie posten. We begonnen met een drijfjacht. Mooi om het verschil te zien met vorig jaar, Gina was nu een stuk rustiger op post. Daarna moesten we op de berg met z’n drieen op post gaan staan en vielen er onderaan op 3 verschillende plaatsen markeers. Dit vond ik echt een spuer proef, zo mooi om de honden hier op te zien werken. De ene neemt de berg voorzichtig naar beneden, de ander zoekt een paadje en de ander zoals Gina die neemt gewoon een rechte lijn naar de markeer en laat zich door het terrein niet remmen of sturen.

De laatste post was een stukje lini lopen. Het Lini lopen op zich vond ik zelf niet slecht gaan, heb Gina los voorgejaagd, heel die dag trouwens. De werpers waren alleen niet zo goed te zien, en steeds moest ik Gina op de blinde dummies sturen…tja dat was iets te veel van het goede, bij de laatste kreeg ik echt geen contact met haar…gewoon in haar eigen wereldje bezig, nee dame ook in Oostenrijk ben ik daar niet van gediend. Dus haar gaan halen en verteld dat dit echt niet de bedoeling was! Ach ja ze wilde natuurlijk toch even laten zien aan iedereen dat haar naam Gina Drakestina niet zomaar verzonnen is he! 

’s Middag toen de ander groep aan de beurt was een lekker stukje wezen wandelen en nog wat leuke foto’s gemaakt.

En toen was het al weer vrijdag! De slot dag. Een wedstrijdje met een glimlach en een dikke knipoog! Wat hebben we een lol gehad. Dit jaar is Mimi er helemaal buitengehouden. Henry en Harry hadden de touwtjes in handen. 

We waren in groepjes van 3 ingedeeld, ik zat met Annelies en Hilbert in het team. Bij de Klamm See waren ’s morgens 2 proefjes, en s’middags in de tuin hadden ze 3 proefjes/spelletjes uitgezet. Met ontzettend veel lol hebben we deze dag beleefd, die afgesloten werd met een heerlijke bbq!

Tja en toen was het toch echt tijd om te gaan inpakken want de volgende dag zouden we na het ontbijt weer vertrekken. 

 

Zaterdag een prima terug reis gehad, de meiden hebben lekker liggen slapen achterin, die hebben we tussendoor even uitgelaten en gingen net zo makkelijk de auto weer in.

Wij kijken terug op een fantastische Kaprun 2010 week!

Iedereen ontzettend bedankt voor deze super week!

(Foto's volgen nog!)

Lekker meiske!

 

10-05-2010

Gewoon zomaar een plaatje! Wat is het toch een lekker meiske he!

Gina 3 jaar en 5 mnd.

Weekje Belgie!

 

09-05-2010

 

Het was de afgelopen week even stilletjes hier op de site! Ja wij waren een weekje op vakantie! Hebben heerlijk genoten van een weekje Belgische Ardenne. Zoals ieder jaar weer lekker een weekje genieten met vrienden en familie! En ja natuurlijk is ook Gina van de partij.

Heb heel de week weer van mijn meiske genoten. Tjee wat is ze dan toch makkelijk. Met 19 personen, waarvan 5 kinderen is het natuurlijk best druk in en om het huis. Gina heeft het ook heel de week druk gehad met alles in de gaten houden, tja als een echte flatcoat moet je natuurlijk overal met je neus bij zijn he. Met de kinderen ging het ook weer prima samen. Met de grootste is het natuurlijk al leuk, want die zijn wel in voor een verstop spelletje  en met de kleintjes doet Gina lief en zachtjes. 

Het huis lag aan de rand van het bos dus dat was heerlijk. De eerste ochtend liep ik om 07.30 al heerlijk te genieten in het bos samen met Gina. Gedurende de week best wat wild gezien, herten en ook een vosje.

Maar goed het zit er weer op, we moeten weer een jaar wachten. Ach het huis voor volgend jaar is ook al weer geboekt, dus we hebben al weer wat om naar uit te kijken.

 

Tja en nu weer aan het werk he. Deze week zit al weer vol geplant met wat trainingen en oefen avondjes voor de demo op de hondenschool, 1e pinksterdag!

 

WT Spaarnwoude

 

 

25-04-2010

 

Nog een beetje in de roes van gister stonden we vanmorgen vroeg weer op! Oei 05.00 uur de wekker is best vroeg! Maar ach we gingen voor een leuke dag. Het was gister zo goed gegaan, kon me niet voorstellen dat we 2 van zulke goede dagen zouden hebben.

Phoe 07.30 aanwezig zijn in Spaarnwoude was best heel vroeg. 
Na het aanmelden opweg naar de eerste proef, we liepen vandaag gezellig met Saskia en Santa, Maaike en Holly en Marian en Fee.
Hmm de eerste proef klonk in het boekje niet helemaal als onze proef!

 

De hond moest een heel breed water over, daar in het bos een dummie zoeken. Als ze terug aan de voet zaten werd er een lastig markeer gegooid, als die dan binnen was moest de hond een schuine blinde lijn richting een bosje aan nemen en in dat bosje hing iets van de grond nog een dummie.

Tja Gina en een breed over water…dat is toch een combi die niet helemaal bij elkaar past he. En nee ik kreeg haar dus niet over, ze vertoonde heel onzeker gedrag. Jammer maar helaas. De markeer deed ze echt perfect, kreeg zelfs nog een compliment van de keurmeester. Tja die dacht natuurlijk even dat ze niet wilde werken omdat ze niet overwater wilde, haha 

Ook de lijn naar het bosje en het zoeken deed ze heel netjes.

 

Op naar de volgende proef.

Je stond met de hond op een heuveltje. Schuin richting een hoek, aan de overkant van een slootje zou een sleep beginnen. Als de sleep binnen was moest je je omdraaien en dan viel er aan de overkant van een slootje in een ruig gebiedje een markeer. Dan weer terug draaien, de hond vanaf de heuvel naar beneden sturen, slootje over, bos in en daar eerst zoeken. Als die binnen was mocht de markeer gehaald worden.
Nou de honden voor mij bleken heel veel moeite te hebben met de sleep… het zoeken was lastig en de markeer was ook niet gemakkelijk.
Gina en ik begonnen vol goede moed. De sleep werd getrokken met dummies, normaal gesproken trainen wij dit met wild,….maar goed we zouden wel eens zien hoe ze het zou doen. Ik heb haar de juiste kant opgestuurd, moest haar even sturen om op het juiste punt te laten uitkomen maar ze luisterde heel netjes en kwam mooi onder de wind bij de sleep, ook op het commando sleep reageerde ze netjes. Zag wel dat ze de sleep liep maar niet zo zeker als anders.. dus stond best een beetje gespannen te wachten. Maar ze kwam mooi terug met de dummie! Oke die was binnen. Gekeken naar de markeer, toen omgedraaid om Gina de heuvel af te sturen, slootje over het bos in. Nam de lijn weer netjes aan, en toen laten zoeken in het bos. Dat viel niet mee daar is ze best een tijd aan het werk geweest, maar ze kwam terug met dummie! Toen naar de markeer. Die was heel lastig, ze stopte steeds te vroeg, daar rook ze blijkbaar iets en nam dan de natuurlijke route die daar lipe, steeds naar rechts. Ik heb geprobeerd haar te sturen maar kreeg haar niet op het juiste punt. Helaas niet gelukt.

 

Naar proef 3!

Je stond midden op een weiland. Je moest de hond door een draad hek sturen, naar de kant van het weiland, ze moesten dan naar links de sloot over, dan de heuvel op het bos in. Het eerste stuk van het bos was onbegaanbaar door een dikke rand bramen dus ze moesten diep genoeg gaan om het bos in te kunnen. Als de eerste dummie binnen was, liep je samen met de keurmeester terug naar de ingang van het weiland, halverwege viel er in een weiland er tegenover een markeer, deze viel dan weer in een weiland daarnaast. Dus weer een greppeltje en een draad hek door.

Phoe weer een blinde lijn en best wat gestuur bedacht ik me… Mijn draakje had een goeie dag. Gina aan de voet gezet, rustig gestuurd. Na een paar keer fluiten en sturen kwam ze mooi aan de overkant van de sloot en vond ze de weg het bos in. Hier vond ze ook netjes de dummie. Toen volgen richting rand van het weiland. Hmm, de keurmeester had mijn dummie aangepakt en liep hier dus mee in zijn hand, tja Gina was er dus van overtuig dat hij die dummie zou gaan gooien. 

Ze keek gelukkig wel op het schot aan de overkant! Nog een stukje verder volgen en toen mocht ik haar sturen. Ze kwam iets te diep uit, heb haar terug gefloten en toen kwam ze netjes bij de dummie! Phoe ook weer binnen.

 

Op naar de vierde proef.
Daar hebben we best even zitten wachten, en tja van het wachten werden we niet heel vrolijk…weer een sleepje die een hoop honden niet goed liepen. Dat voorspelde niet veel goeds.

Je stond met de hond aan de rand van een slootje, aan de overkant was een bos met een natuurlijk pad, daar moest je de hond in sturen en halverwege het pad begon een sleep. Deze liep naar links weg, je kon dus de hond niet meer zien. Als ze ergens links de dummie oppakte en terug kwamen viel er een schot en werd er naast de hond een dummie in het water gegooid. Die mocht gehaald worden als de eerste dummie binnen was.

Nou hier ging Gina zonder problemen naar de overkant, het pad in en toen was ze best een beetje stout, ging het bos in en kwam op mijn terug kom fluit heel slecht terug. Uiteindelijk kwam ze wel terug en kon ik haar het commando sleep mee geven. Het duurde even maar ze kwam wel terug met de dummie, op het verleidings schot en de dummie keek ze mooi, maar kwam netjes eerst de eerste dummie binnen brengen. De 2e dummie was natuurlijk geen probleem. 

Hmm, nog maar 1 proef te gaan. Deze moest ze dan wel doen want die punten zouden we wel hard nodig hebben om een diploma te halen.

 

Onze laatste proef.

Op een mega groot veld lag er de heuvel op, op een bepaald punt een dummie. Als de hond daar mee terug kwam werd er links op het veld een markeer gegooid, wanneer de hond daarmee terug kwam werd er schuin nog een markeer gegooid.

Nou voor ons was deze proef snel klaar. Ik kreeg Gina niet bij de eerste dummie. Mocht haar op een gegeven moment best nog eens inzetten, maar ik heb er voor gekozen om te stoppen. Ik vond het genoeg, geen zin om haar helemaal stuk te fluiten, het was genoeg voor vandaag had al zoveel gefloten. Nee helaas zover zijn we nog niet.

 

Toch ben ik zeker niet ontevreden over vandaag. Het overwater lukte niet, tja dat weet ik dat is een punt waar we mee aan het werk moeten, iets in Gina is daar onzeker op. Komt nog wel goed. Verder heeft ze best heel goed geluisterd, ik had het idee dat we wel echt een team waren. Ook tussen de proeven door zag ik steeds wat meer rust bij haar, net als gister trouwens.

Dus nee geen diploma vandaag maar zeker geen ontevreden gevoel!

 

WT Bergschenhoek

 

 

24-04-2010

 

Phoe, phoe dat was me het dagje wel. Onze eerste Working Test van het jaar 2010. 
Vandaag organiseerde de FRC de 1e WT in Bergschenhoek. Altijd een mooi terrein. Ik zou deze dag met Saskia en Santa samen oplopen.
Hmm, begon de dag met een beetje vreemd gevoel. De training gaat lekker de laatste tijd (oke op een aantal dingen na…) maar ik vind de B2 toch nog wel erg moeilijk..

Maar goed we zaten in een ontzettend gezellig groepje, liepen lekker met z’n 6e op. 5 Flatjes en 1 labrador.
De proeven waren leuk, niet altijd gemakkelijk maar lekker afwisselend.

We begonnen bij proef : het moeras.

Je stond met de hond aan de rand van een water/moeras op post. Ver aan de overkant stonden de helpers achter een rietkraag, niet in het zicht. Er werden 2 markeers opgegooid met schot. Niet heel hoog dus nog niet eens zo goed te zien voor de honden. Achter die rietkraag lag ook nog een greppelslootje wat de honden over moesten.
Hmm, leuke proef, ik vond dit een leuke proef om met Gina mee te beginnen, lekker met schot, best een flinke afstand door het water ploeteren, kon Gina mooi haar eerste energie even kwijt! 

In het boekje stond dat je 8 min de tijd kreeg voor deze proef. Bij de deelnemers die voor ons waren bleek dat je die tijd best nodig had, geen gemakkelijke proef dus. Hmm, Gina dacht daar heel anders over, binnen de 4 minuten waren beide dummies binnen. Tjee zeg wat werkte ze daar mooi. Recht op haar doel af, liet zich nergens door tegenhouden, ze vond beide dummies heel vlot.

Met een goed gevoel op naar de volgende proef!

 

Proef: met het springkonijn

Oei hier maakte ik me best een beetje zorgen om… 

Je stond op post er werd uitgelegd dat er verder op bij een boompje een dummie zou liggen. Maar voor je de hond in wilde zetten ging er een spring konijn op. Deze ging de heuvel op en moest dus genegeerd worden. Als de blind dummie bij het boompje binnen was mocht je de hond inzetten op het konijn, dit bleek een sleepje te zijn, als het konijn binnen was werd er verderop nog een duif geschoten waarbij ze de valplek bij het boompje voorbij moesten.

Bij aankomst op de proef zag ik Gina al flink in de rondte kijken, alles in haar opnemen, hmm hier en daar een helper…leuk dacht ze. Op het spring konijn keek ze mooi, maar bleef keurig zitten. Ik draaide ietsje naar links om haar in te zetten richting het boompje, fluitje klaar voor het geval ze toch richting spring konijn zou gaan…maar nee hoor, ze nam mijn lijn heel mooi aan! Bij het boompje territorium fluit…daar vond ze hem niet zo snel en ging toen iets richting ge helper die daar zat, meteen op zit gezet. Deed ze heel netjes. Naar links gestuurd, toen kwam ze iets voor het boompje uit, weer zit en vooruit gestuurd, territorium fluit en toen had ze de dummie. Rustig in gezet naar de plek waar het spingkonijn heen ging en haar daar zelf laten werken, ze kwam keurig netjes met het konijn terug. Weer aan de voet voor de duif. Heel mooi gemarkeerd, geen last van de andere valplek en ook de duif kwam keurig binnen. Phoe he was best heel trots op mijn draakje, netjes geluisterd, heel mooie gewerkt!

 

Proef: Het hek.

Een proef met flink wat obstakels…een hek, en een heuvel op, vol brandnetels en berenklauwblad.

Je stond oppost met de hond en schuin rechts voor je achter een hek viel een schot en werd er een dummie opgegooid, maar door het hek en de bomen was dat niet zo goed zichtbaar voor de hond. Als die dummie binnen was moest je de hond schuin de heuvel opsturen naar een punt wat uitgelegd werd door de keurmeester, daar zou de hond dan ook een dummie vinden.

Gina reageerde mooi op het schot, meteen rechts van mij was een gat in het hek waar ze door heen kon dus ik dacht ik stuur haar die kant op en dan zal ze zelf wel naar links trekken. Hmm, niet helemaal goed ingeschat van mij, ze nam keurig mijn richting aan…en trok dus naar rechts ipv naar links richting schot. Zij zal vast gedacht hebben dat ze het schot eerst moest negeren…Terug gefloten en toen trok ze dus wel richting het schot, daar even gezocht en vond vlot de dummie.

Op naar de blinde op de heuvel. Ze nam mooi mijn lijn aan. Liet zich niet tegenhouden door alle brandnetels en prikkels daar. Trok toen even naar de werper die links zat, daar op zit gezet en naar rechts gestuurd, ze kwam mooi onder de wind, territorium fluit nog even gegeven en vond de dummie vlot!

Who die Gina mooi geluisterd meiske! 

 

Zo de eerste 3 proeven zaten erop!

Nog 2 te gaan.

 

Proef: de lijnen

Je stond met de hond op post en voor je langs het water lag een dummie. Als de hond die binnen had moest je je omdraaien. Schuin voor je richting een stel berken moest de hond het bos in en daar in het bos lag ook een dummie, aan de rand van het bos was al een val plek van de andere dummies, die moest de hond dus negeren. 

Tijdens de uitlag van de keurmeester zag ik Gina al weer rond kijken… hmm, de helper die op de huevel “verstopt”zat had zij al weer opgemerkt!

Toen ik Gina in wilde zetten voor de eerste lijn zag ik haar meteen naar de helper kijken…  Helaas daar trok ze dus meteen naar toe. Oke met veel moeite kreeg ik haar daar weer weg. En uiteindelijk toch op de plek van de dummie, die was dus binnen, maar verdiende geen schoonheidsprijs.
Op naar dummie 2! Lijn nam ze goed aan en net voor het bos trok ze de heuvel op…dat was niet de bedoeling. Heb haar terug gehaald, en nogmaals ingezet, deed ze keurig trok mooi door langs de andere valplek, zocht in het bos en kwam terug met de dummie! Phoe ook hier weer alles binnen!

 

 

 

En toen op naar de laatste proef. Op de een of andere mannier vind ik de laatste proef altijd het spannendst.

In het boekje klonk deze proef niet heel erg moeilijk totdat de keurmeester ons nog eens duidelijk uit kwam leggen hoe de proef eruit zag. Oh jee, toen werd ik toch wel een beetje bang hoor…. 

Je stond op post, rechts van je liep een groot water. Hier en daar een flinke rietkraag, en een boom aan het water. Achterin klonk een schot en werd er een eend tussen de lokkers gegooid, de hond werd daarop uitgestuurd en als hij vertrokken was klonk er ter hoogte van de hond nog een schot en werd er een gans tussen de lokkers gegooid. Maar de verre eend moest eerst binnen komen dus de gans moest genegeerd worden.
Gina zat mooi attent naast me, ja hoor ook in de laatste proef had ze veel zin!

Keek mooi op het schot, de eend kwam niet echt boven de rietkraag uit maar ze wist duidelijk waar ze wezen moest ondanks dat de werper ook uitzicht was. Ik stuurde haar duidleijk die richting op en ze vertrok heel zeker! Had wel meteen mijn fluitje bij de hand voor als ik moest ingrijpen bij het 2e schot voor de gans. Toen het schot klonk zag ik vluchtig haar hoofd even naar rechts draaien maar ze ging resoluut door naar de eerste eend! Who, dit vond ik toch wel heel knap! De andere honden hadden met deze proef toch erg veel moeite gehad. Eend kwam heel snel binnen, weer netjes aan de voet gezet en toen op de gans gestuurd, ook dat was geen probleem, wat een groot ding was dat zeg!

Yes, alles binnen! We zouden een mooi diploma krijgen. Tjee wat was ik trots op haar zeg, ze had heel mooi gewerkt, had leuke complimenten gekregen van keurmeesters, geluisterd! Ja echt met mij samen gewerkt, knappe meid! 

 

Het wachten op de prijs uitreiking was geen straf! Heerlijk mooi weer, auto schond lekker in de schaduw, Gina kon dus lekker uitrusten in de auto.
Er waren ook een aantal Kaprun gangers dus we hebben heerlijk in het zonnetje op onze stoeltjes zitten kletsen.


Ja voor mij was de dag al prima he, Ik was heel trots op mijn draakje, groepsleden hadden zich wel bedacht dat ik misschien wel eens een prijs zou kunnen krijgen..hmm, nou ik ga er eigenlijk altijd maar vanuit dat er nog veel betere honden zijn dan wij he…dus nee daar rekende ik niet op! Maar ja ja, tot mijn grote verassing wonnen we dus de 2e prijs! Who. 87 punten. Jeetje zeg dat was wel echt heel graaf! Nummer 1 had 88 punten dus we hadden het echt heel goed gedaan.

Met een heeeeel trots gevoel lekker naar huis gereden.

 

 

Op naar zondag de WT bij de Goldens in Spaarnwoude! Ach als dat niets word dan is het jammer, vandaag was super.

 

 

Klein wonder!

 

22-04-2010

Vandaag een heerlijke zonnige dag, eeen mooie dag om iets mooi's te vertellen lijkt me zo. Nee dit keer gaat het niet om Gina....
En nee ook niet om mij zelf. Nou ja een klein beetje dan want ik ben er best heel trots op!

Ik ga namelijk in oktober tante worden, ja, ja mijn zusje Joyce en haar man Johan verwachten eind oktober hun eerste kindje! 
Nou ik kan jullie vertellen dat dit kleintje naast een stel fantastische ouders ook een heel leuke oom en tante zullen krijgen!

En ja daar hoort natuurlijk een foto bij he!

Mag ik jullie voorstellen, Pukkie, 13 weken oud!

 

Trainen Bergschenhoek

 

20-04-2010

 

He he Gina en ik hebben een heerlijke middag gehad.

We hadden vanmiddag met Saskia en Santa afgesproken om samen te trainen in Berschenhoek. Tjee wat is dat toch een mooi terrein zeg.
We hebben wat leuke waterproeven gedaan, en 2 slepen. Ik moet zeggen dat het best goed ging. Hadden we even nodig, het blind overwater blijft toch een bottelnek….

Verder netjes geluisterd, rustig aan de voet, en 2 mooie slepen gelopen. Was een gezellige ontspannen middag.

Flores, Saskia’s jongste was ook mee en mocht tussendoor even uit de auto. Een heerlijk puppen meiske, zo vrolijk, vind zichzelf net als Gina erg leuk! Is sommige dingen is het net haar grote zus!

 

Woensdag nog GG training op de hondenschool. Donderdag weer een vol programma, eerst de jachttraining, dan ga ik paardrijden en daarna meteen door naar de hondenschool om nog te oefenen voor de demo.

Vrijdag doen we niets! Ik werk heel de dag en wandel dan alleen met Gina.

Zaterdag de WT in Berschenhoek, en zondag in Spaarnwoude! Zal mij benieuwen…..

 

Nieuwe logee

 

19-04-2010

Afgelopen zondag hebben wij kennis gemaakt met Vico. Hij kwam met zijn baasjes natuurlijk gezellig naar Hellevoetsluis. Daar lekker een wandeling gemaakt door “ons” bos. Hij kan het prima vinden met Gina, blijft tijdens de wandeling lekker bij je in de buurt,  is gewoon een leuke vrolijke jonge reu van 7 mnd.  
Het was best warm weer, dus Gina was wel in voor een zwempartijtje! Vico eigenlijk ook wel…alleen durft hij nog niet zo goed, hihi.
Aan de buitenkant van het bos ligt wat schoon water, daar laat ik Gina altijd zwemmen, verder zijn er in het bos hier en daar nog wat slootjes…met juist ja heel vies water. Daar mag Gina niet zwemmen, maar goed dat doet ze ook niet. Op 1 van die slootjes ligt een vieze drap laag met wat kroos erop…en Vico was er echt van overtuigd dat hij daar wel kon lopen…Oeps, nee dat ging natuurlijk niet, dus Vico ging koppie onder. Achos de ziel…hij had dus meteen wat extra parfum bij zich, hahah 

Vico en Gina na hun zwem partij!

 

Deze kennismaking was vast een voorproefje op zijn logeerpartij. Vico komt in juni een weekje logeren bij ons. Gezellig we kijken er naar uit.

Heerlijk weer een zomer genieten van 2 flatjes, eerst komt Vico, daarna Cooper en als laatst komt onze Jessy logeren.

 

 

Training enzo

 

18-04-2010

Afgelopen donderdag ging de training bij Rebecca heerlijk, Gina was mooi rustig, en liep de sterren van de hemel, mooie lijnen, luisterde heel goed, ja was helemaal blij met mijn draakje! Na het trainen ben ik lekker gaan paardrijden, Gina kan dan na de training lekker slapen in de auto dat is geen probleem.

Na de paarden meteen door naar de hondenschool. Daar even oefenen voor de apporteer demo van de opendag. Ook dat ging lekker, Gina had dus een heerlijk dagje, en mijn beentjes waren moe toen ik ’s avonds thuis kwam.

Vrijdag een rustig dagje, heel de dag gewerkt en na het werk lekker met Gina gewandeld.

Zaterdagmiddag naar Waalwijk voor een leuke training. Gina en ik zijn met Anneke en Indy mee gereden, wel zo gezellig. Verder waren Marian met Fee, Marijke met Abby en Maaike met Holly van de partij.

Saskia had Grace mee genomen. Een prachtige omgeving daar, net weer wat anders dan hier he.

Het was een heerlijk ontspannen training, lekker in het bos met verschillende water, ik was eigenlijk tot aan de laatste oefening heel blij en trots op mijn draakje…
Het laatste overwater lukte gewoon echt niet…waarom niet…tja als we dat wisten. Gina is dan gewoon echt niet zeker van haar zaak.
Dus helaas dan toch met een beetje raar gevoel afgesloten en weer naar huis gereden…

Sas, super bedankt voor de leerzame middag!

 

Workshop weekend!

 

14-04-2010

Afgelopen weekend weer een druk weekend gehad.

Zaterdagochtend op de hondenschool geoefend (GG) voor de Demonstratie voor de opendag op 23 mei. We hebben iets leuks in elkaar gezet, nu nog een paar keer oefenen zodat het lekker soepen loopt allemaal.
Zaterdag eind van de dag afgesproken met het team waarmee we de teamwedstrijd doen op 20 mei. Ook dat liep allemaal lekker, honden werken mooi, geen last van elkaar.
De zaterdag afgesloten met een etentje bij de Griek, heerlijk om in de zomer stemming te komen, als het weer nu nog een beetje mee gaat werken dan gaat het vast goed komen! 

 

Zondag stond de workshop “Lijnen en verleidingen” van Guus van Maarseveen op het programma. Vorig jaar hebben we al 2 keer een training bij hem gevolgd en nu dus de workshop die via de FRC georganiseerd werd.

Het was een leuke gezellige dag met oa. Maaike, Marian en Saskia. Ook Mimi was van de partij dus we hebben alvast lekker over Kaprun kunnen kletsen. 

De workshop was leuk, de ochtend was helemaal op Gina haar specialiteit gericht. Ze deed het heel netjes, keek mooi naar de verleidingen maar ging er niet op af. Wisseling van terrein, door begroeiing heen, grasstroken, dat maakt haar niet uit, heeft ze geen last van.

’s Middags was het minder…qua niveau zijn we echt nog niet zo ver. Verre blinde lijnen waarbij er heel wat verleidingen waren, dummies die met de dummie launcher geschoten werden, een haas die Gina helemaal had zitten volgen… 

Nee zover zijn we nog niet.

Guus vond Gina zeer zeker wel vooruit gegaan ten opzichte van een jaar geleden. Dat vond ik dan weer wel heel leuk om te horen, ze is voor haar doen echt wel wat rustiger. Verder vond hij dat ik best een stapje verder mocht gaan, hij vond mij wat te voorzichtig trainen…tja dat klopt wel, ik vind het soms moeilijk om verder te gaan…omdat ik dan bang ben dat het fout gaan. Maar volgens Guus mag ik best wat stoerder zijn in de training, en wat meer op Gina haar kunnen vertrouwen. Oke we gaan er mee aan de slag en houden het in ons hoofd.

 

Na zo’n dag blijft dat altijd nog aardig in mijn hoofd rond malen en heb ik echt even tijd nodig om dat allemaal te verwerken…een nachtje slecht slapen als gevolg… 

 

Maandagavond op de hondenschool geoefend voor de jachtdemo van 23 mei. Ach ja Gina heeft er altijd zin in he..

Dinsdagmiddag wilde ik alleen een sleep trainen, ja ik heb me ingehouden heb echt alleen de sleep gedaan, die ze trouwens super liep, heel mooi. Verder even een vrije middag, nog lekker gelopen met haar en ze heeft lekker gezwommen.

 

Zaterdag heeft Saskia een leuke training op het programma staan voor ons in Waalwijk..ben heel benieuwd!

 

Geslaagd!

 

06-04-2010

 

Zo de paashaas heeft zijn eieren weer gepakt, de pasen zit er weer op!

Afgelopen zaterdag moesten Gina en ik ons om 10.00 uur melden op de hondenschool. Het GGb examen stond op het programma. Nou Gina gaat door het leven als een gehoorzame hond hoor, ze is geslaagd. Op zich deed ze alle onderdelen netjes..alleen het terug plaats sturen niet.. Kan ze best hoor normaal, maar nu dacht ze een paar meter voor de riem…goh ik ga hier alvast liggen. Muts! Nou ja daar kregen we dus een 0 voor, jammer maar helaas. Gelukkig voor de andere onderdelen wel voldoende punten om het diploma te krijgen. 
Dus nu op naar de GG1, maar daar zullen we nog even voor moeten trainen he, alles op zijn tijd.

We gaan ons nu eerst richten op de komende WT’s. Zaterdag gaan we voor de teamwedstrijd trainen, en zondag volg ik de Workshop bij Guus van Maarseveen, dus weer een lekker druk weekend. 

 

Leuk weekend!

 

29-03-2010

Oh, oh wat hebben wij een lekker weekend gehad. Vrijdag na het werk, lekker op de fiets gestapt en met Gina naar het Ravensebos gereden. Heerlijk stukje gelopen met Anne Marie en de hondjes, en daarna weer terug gefiets.
Zaterdagochtend moesten Gina en ik ons om10.00 uur melden op de hondenschool om te oefenen voor de Demo GG op de opendag (1e Pinksterdag). Met z’n 8e hebben we iets leuks verzonnen, nog een paar keer oefenen en dan gaat het helemaal goed komen.
Het was een mooie dag qua weer, dus ’s middag met Serge en Gina nog even naar het winkelcentrum gefietst. Gina is dan zo’n heerlijk makkelijk hondje. Gezellig even mee winkelen, netjes wachten in de winkels en weer terug op de fiets. Toen we eind van de middag met de fiets op verjaardags visite wilde gaan liep Gina niet helemaal lekker….hmm, haar voeten even bekeken…oeps Gina haar voeten moeten na een winter even wennen aan het lopen naast de fiets… Net een beetje te ver afgesleten , dus maar met de auto weg.

En toen was het zondag 28 maart, de Flatcoat Fun Dag! 
Wat was het een leuke dag. Ik heb het met heel veel plezier beleefd, leuke mensen met leuke flatjes. De workshops waren leuk, volgens mij was het voor iedereen een geslaagde dag! Op naar volgend jaar!

Ik wilde graag eens kijken wat Gina van de behendigheid toestellen zou vinden. Dus ik mocht tussen 2 groepen in “even” met Gina oefenen. Oh, oh die Gina kan altijd nog een 2e carrière beginnen hoor. Hans (instructeur) en mensen langs het veld geloofde niet dat Gina het nooit gedaan had! Wat was dat leuk zeg, Gina keek nergens van op, deed het met zoveel gemak en plezier!  Er zijn leuke foto's gemaakt dus die volgen nog.
Ja mijn doel ligt echt wel bij de jachttraining maar oh wat vind ik dit ook een leuke sport zeg!

Behendige Gina!
René dank je wel voor de foto's!

Hier nog de voorkant van het boekje,...natuurlijk met Gina 
Melissa, dan je wel voor het ontwerp!

Aanstaande zaterdag GGb examen, van de week dus nog even wat oefenen en dan zaterdag voor het echie…zal mij benieuwen!

 

Leuk weekend.

 

21-03-2010

En toen was het al weer zondagavond, tjee wat gaan die weekenden toch snel.
We hebben weer een heerlijk weekend achter de rug. Zaterdag een rustig dagje, niet veel bijzonders gedaan.

Vandaag een heerlijke strand wandeling gehad door de FRC georganiseerd. Totaal met zo’n 35 flatjes volgens mij.
Zo’n mooi gezicht al die flatjes bij elkaar. Wat hebben we toch een heerlijk ras.
En wat voor mij extra leuk was…mijn twee logeer vriendinnen waren er. Jessy en Cooper, heerlijk om die 2 terug te zien, volgens mij vonden ze het ook leuk mij weer te zien, zo mooi om altijd te zien dat ze mij echt herkennen, heerlijke meiden.

En natuurlijk DE kans om Gina samen met haar twee logeer vriendinnen op de foto te zetten. 

Jessy, Cooper en Gina

Gina en Jessy


Nog een paar maandjes dan komen de meiden weer logeren, eerst komt Cooper en als die weer naar huis is komt Jessy huize van der Horst weer onveilig maken, ik kijk er weer naar uit!

Verder een druk weekje voor de boeg, de laatste voorbereidingen voor de Flatcoat Fun Dag, lekker trainen met Gina, Serge zijn verjaardag en nog een aantal verjaardagen. Ach ja het houd je van de straat he!

 

De Crufts

 

16-03-2010

Oh, oh wat heb ik een leuk weekend achter de rug zeg!

 

Zaterdag overdag een rustig dagje, lekker even met Gina op het strand geweest en verder een beetje in huis gerommeld. ’s Avonds eerst richting Vlaardingen, daar hadden we afgesproken met Marian, Maaike en Marijke. Op naar Engeland om de Crufts eens mee te maken.

In Oosterhout op 21.00 uur op de bus gestapt. We hadden een heerlijke plaats, de bus was lang niet vol dus we hadden alle vier een eigen bank. We hebben plezier gehad in de bus, lekker kletsen…weinig geslapen. Zondagochtend in Engeland aangekomen, een heerlijk uitgebreid ontbijt stond er voor ons klaar. Lekker zitten eten en toen op naar de NEC hallen, tjee wat is dat groot zeg.

Op de plattengrond hadden we al bekeken waar de hal en ring zou zijn waar de Flatcoats gekeurd zouden worden. We hebben ons prima vermaakt heel de dag! Mooie honden gezien, hier en daar nog wat bekende mensen, ja heerlijk hoor.

Tussen het flatjes kijken door nog even een beetje wezen winkelen, jeetje wat is het daar groot zeg!

Eigenlijk is 1 dag te kort, als we nog eens gaan dan gaan we 2 dagen, 1 dag flatcoats kijken en 1 dag lekker rondlopen, kijken en winkelen.

Zondagavond weer vertrokken en op maandagochtend was ik weer thuis! Lekker moe, maar heel blij om mijn draakje weer te zien, heerlijk!

 

Marijke, Maaike en Marian ontzettend bedankt voor het gezellige weekend! 

 

Verder lekker druk met het regelen en voorbereiden van de Flatcoat Fun Dag.
Ontzettend leuk, maar veel werk. Ach hopelijk loopt het allemaal goed en wordt het een leuke dag.

 

Vanaf deze week met Gina weer lekker naar de hondenschool voor de GG training. Tijdens haar loopsheid mochten we niet mee doen, maar daar zijn we weer vanaf dus kunnen we weer aan de slag.

 

Pffff, wat was ze druk!

 

11-03-2010

 

Pff, soms heb je van die dagen….vanmiddag met wezen trainen met de groep. We hadden leuke oefeningen, maar oh Gina was vreselijk…zo ontzettend druk. Ja madam is weer helemaal van haar loopsheid af hoor. Nee aan werklust geen gebrek…

De oefeningen werden voor ons dus net wat aangepast, waar andere een lijn mochten lopen, mochten Gina en ik de dummie samen ophalen, netjes volgend…. Kreeg alle tijd om Gina pas uit te sturen als ze netjes rustig was.

Uiteindelijk heeft ze mooi gewerkt maar oh, oh ik werd er zelf vooral ontzettend moe van en zelfs een beetje kriebelig…

Van de week dus alleen rust training en een sleep!

Hoop maar dat ze snel weer schijnzwanger gaat worden, 

 

Ja, ja zaterdagavond vertrekken we naar Engeland, leuk, leuk ik heb er zin in.

 

 

Van alles

 

08-03-2010

 

Zo inmiddels zijn we weer een paar weekjes verder, de loopsheid schiet al lekker op. Nog een paar dagen en dan mogen we ons overal weer vertonen. Is toch altijd even uitkijken deze weken waar we wel en niet kunnen lopen.
De jachttrainingen zijn gewoon lekker door gegaan, alleen de GG training op de hondenschool niet. Volgende week kunnen we dat ook gewoon weer oppakken.

 

Afgelopen weekend ben ik (zonder Gina) op de hondenschool gaan kijken bij de apporteer wedstrijd, leuk om eens te zien hoe het werkt, ontzettend jammer dat wij niet mee mochten doen… Nou ja in oktober dan misschien.

 

Zondagochtend ben ik lekker wezen paardrijden, en daarna hebben we lekker in Oostvoorne gewandeld. Toen eind van de middag toch even naar de hondenschool want daar werd het proefexamen gehouden voor de GGB. Gina en ik doen 3 april mee. Ze deed het best netjes maar had niet heel veel zin… tot ze mocht apporteren….toen was ze er weer helemaal bij.

Ik moet zelf even wat kleine dingetjes letten, doe veel met hand gebaren, in de jacht is dat prima maar bij de GG zien ze dat liever niet daar willen ze dat ze naar de stemcommando’s luistert.

 

Verder zijn wel lekker aan het trainen, gaat lekker. Probeer wekelijks de sleep te trainen, die zullen we straks in de B2 WT natuurlijk weer krijgen. Ben heel benieuwd hoe we dit seizoen door gaan komen. 

 

Aanstaand weekend moet ik mijn draakje 2 nachtjes gaan missen…  . Ik ga met Marian en de dames Kort naar de Crufts. We vertrekken zaterdagavond en komen ma ochtend weer terug. Ben heel benieuwd hoe het zal zijn, ik ben er nog nooit geweest. Gina blijft gewoon thuis bij Serge.

He he eindelijk...

 

22-02-2010

 

Zo alle sneeuw hier is inmiddels verdwenen, heerlijk hoor. Oke we hebben er nu regen voor terug gekregen…dat is nou ook weer niet waar ik op zat te wachten maar ach!

 

Gina vond het ook duidelijk al die tijd te koud….nu de tempratuur wat hoger is geworden vond ze het wel een mooie periode om loops te worden. Goh ja mocht ook wel hè na 1 jaar en 2 weken.  Helaas voor ons dus geen apporteer wedstrijd op de hondenschool. Jammer had er graag aan mee gedaan.
Verder is het wel een mooie tijd, als de jachtproeven straks beginnen hebben we geen last meer van loopsheden.

Nu dus de komende weken weer even goed opletten met wandelen, dan is de regen weer wel handig want dan is het overal lekker rustig 

 

Verder weinig nieuwtjes eigenlijk.

Nog steeds sneeuw!

 

18-02-2010

Zo heel langzaam aan verdwijnt hier de sneeuw weer! Gelukkig want ik ben er eigenlijk wel klaar mee. Van mij mag het lekker voorjaar worden...maar dat zal nog wel eventjes duren.

Afgelopen zondag met Gina nog even wezen trainen, ja ze ging lekker. Zo langzaam aan steeds een beetje meer contact met haar.
Het was al weer even geleden dat Gina gezwommen had, het grote water was gewoon open dus daar heeft ze nog even 2 keer kunnen plonzen. Brrr, zij liever dan ik.

Dinsdagmiddag was een mooie middag. Zonnetje erbij, ja lekker. We hebben genoten van een gezellige wandeling met Gina haar maatjes.

Sendo, Gina, Sheila, Romy en Mason

Nu vanmiddag weer training gehad, Gina had wat concentratie problemen bij de eerste oefening, was wat afwezig en net wat te veel voor zichzelf bezig....maar na haar even goed toegesproken te hebben dat dit toch echt niet de bedoeling was ging het lekker.
Vanavond nog even op de hondenschool oefenen voor het FHN examen van 6 maart.

Alles weer oke!

 

09-02-2010

 

He he, nou mijn draakje is weer helemaal beter hoor! Vrijdag op het werk heeft ze nog heerlijk uitgerust, maar ik merkte al dat ze zich weer een heel stuk beter voelde. Zaterdag was het weer helemaal oke, lekker naar het bos geweest, heerlijk gelopen. Af en toe een balletje laten zoeken, ja daar had ze nu toch echt weer zin in. Mijn meiske is er weer helemaal! Gelukkig, oh wat voelde ze zich ellendig zeg.

 

Zondag heel de dag op visite geweest in Herveld, altijd erg gezellig. Gina natuurlijk ook lekker mee. Nog even het bos in geweest daar, ja daar is Gina altijd voor in.  

Vanavond de G&G les ingehaald van vorige week, leuke les! Gina had er echt weer zin in. Andere groep, dat maakt haar eigenlijk niets uit. Ze doet gewoon lekker haar ding. Het niveau van deze groep ligt wat hoger maar ik moet zeggen we kunnen toch aardig mee komen. Gaan nu ook een begin maken met het sorteren, ben heel benieuwd hoe snel ze dat gaat oppakken.

 

Morgenavond onze eigenles weer. En donderdagmiddag begint de jachttraining weer na de winter vakantie, leuk! Eens kijken wat Rebecca allemaal voor ons verzint.
Verder nog wat leuke plannen qua examens op de hondenschool. Ach ja zo blijven we lekker bezig he! 

 

Nog niet helemaal beter.

 

04-02-2010

Zo langzaam aan gaat het iets beter met Gina. Gister is ze heel de dag mee geweest naa het werk. Heerlijk dat dat kan. Ze heeft lekker in haar bench heel de dag liggen slapen. 's Avonds mee geweest naar mijn schoonouders, lekker op haar kussen gelegen, en daar merkte ik dat ze zich wel weer wat beter ging voelen.
Vanmorgen werden we weer vrolijk begroet en had ze ook trek in eten.
Vanmiddag haar even mee genomen naar de training, maar daar had ze toch nog niet echt de puf voor. Wilde wel maar kwam echt nog wat energie gedaan, dus na 1 oefening zijn we lekker weer naar de auto gelopen. Hoe ze is op een training is echt wel een graad meter voor mij. Daar heeft ze eigenlijk altijd zin in en ze gaat er altijd 100% voor, nu niet dus nee ze is nog niet helemaal oke. Nog even een beetje bij tanken dus! 


 

Rara dagen.

 

02-02-2010

He he een paar rare dagen achter de rug! Door omstandigheden waren Luna, Sien en Indy het hele weekend bij ons, dus het was een flinke drukte in huize van der Horst! 

En nu na het weekend in Gina ziekjes geworden...vanaf zondag merkte ik dat ze aan de diaree was. Och ja dat kan een keer gebeuren. Maar al snel merkte ik dat ze zich echt niet goed voelde, wat overgeven, de diaree werd erger en ze wilde maandagavond niet eten alleen maar liggen slapen..
Dus dinsdag toch maar even de DA gebelt en 's avonds kon ik langs komen met haar. Ze had toch ruim 40 graden koorts..ze heeft een injectie gekregen voor de misselijkheid en de buikpijn, verder een antibiotica kuur, probiotica en een isogel. Als het goed is moet woensdag de koorts flink gaan zakken en moet ze zich na een paar dagen wel beter voelen.
De komende dagen dus even een beetje rustig aan en haar lekker verwennen.

Van alles wat.

 

25-01-2010

Hmm, al even niets gemeld hier zie ik. Eens even kijken wat er allemaal gebeurt is… Nou niet zo heel veel eigenlijk. Ben lekker aan het trainen met Gina, en ik moet zeggen het gaat best lekker. Natuurlijk blijft ze af en toe een lekker draakje , maar krijg wel weer het gevoel dat we samen werken en dat madam weer door heeft dat ik bepaal hoe en wat. Verder is het natuurlijk gewoon nog steeds een heerlijk hondje, ik geniet zo van haar. Haar passie in het werk en daarnaast haar gemakkelijke karakter in het dagelijks leven. Ja voor mij toch echt een maatje. 

De eerst WT zijn weer ingeschreven, leuk. We hebben nog even tijd om lekker te trainen in april beginnen we pas. Gina en ik zijn gevraagd om met de team wedstrijd mee te doen op 29 mei in Barneveld. Erg leuk. Twee jaar geleden hebben we mee gedaan als C hondje nu dus als B hond. Vorig jaar vond ik Gina daar nog niet aan toe, ben heel benieuwd hoe ze het nu gaat doen? We zullen zien.

De afgelopen weken is Indy regelmatig bij mij. Wat een ander type hondje is dat zeg, ja oke ze is nog een pup maar je ziet toch heel duidelijk dat bepaalde ras typisch trekken er echt al inzitten. Gina vind die drukte maker maar zo zo….ze doet niet lelijk tegen haar en heel soms doet ze stiekem een beetje spelen met haar, maar ze is vooral heel wijs…vind ze zelf! 

Indy wil zoooo graag bij Gina liggen...

Gistermiddag hebben Serge Gina en ik een gezellige middag in Waalwijk gehad. 6 Weken geleden heb ik daat de 3 half zusjes en broertje van Gina geboren zien worden, en nu gingen we ze weer even bezoeken. Oh wat een heerlijke pups zeg, prachtige mooie zwarte bolletjes. We zijn eerst lekker met Saskia, Guus en de volwassen honden naar het bos geweest. Daarna mochten Gina, mama Santa en het trio mee naar het bos. Zo mooi om te zien, wat waren ze stoer zeg, helemaal niet onder de indruk, ze stapte parmantig door het bos. Gina is een lieve grote zus, voorzichtig en ach verder vind ze de pups wel prima.
Nog even en dan vliegen de 2 pups uit en blijft alleen pupje Flores bij Saskia en Guus wonen, ben heel benieuwd of het net zo’n draakje wordt als Gina, ze hebben immers dezelfde papa.

 

Eerste week van het jaar.

 

11-01-2010

Ondertussen zit de eerste werkweek in 2010 er al weer op! Ach ja eigenlijk net zoals in 2009 he. De gehoorzaamheid training op de hondenschool zou voor ons woensdag weer beginnen maar door de gladheid en de sneeuw is die nog een weekje uitgesteld, jammer want Gina en ik hadden er eigenlijk wel weer zin in.

De jachttraining start in februari weer, maar wij zijn zelf met de groep wel lekker aan het trainen en in ben met Gina zelf ook weer aan de slag gegaan. Korte trainingen waarbij appel de inzet is. Ik heb het mezelf niet gemakkelijk gemaakt, wil de trainingen zo opzetten dat zij niet weet wat ze kan verwachten, zo kan ze niet vooruit denken en moet ze vooral goed luisteren. Valt niet mee om haar steeds voor te zijn, want madam denkt het al snel zelf goed te weten… Maar ach zo blijft het lekker uitdagend he! 

 

De afgelopen week hebben we Indy op bezoek gehad. Indy is een Duitse Staande Langhaar pup van 5 maanden. Ze is van Anne Marie haar moeder, maar die heeft helaas haar enkel gebroken…dus Indy logeert zolang bij Anne Marie. Ik help zo af en toe met de opvang van Indy en ga op zaterdagmiddag met Indy naar de hondenschool voor de cursus. Phoe is weer even wat anders zo’n pup hoor…Indy is een heerlijk hondje wat eigenlijk heel graag wil werken, dus ze moet lekker bezig gehouden worden.

Het is een lekker meiske, ze vind Gina erg leuk en Gina voelt zich bij haar een hele grote meid.

 

Verder ben ik druk bezig met de planning voor de komende tijd, de eerste Working Testen staan weer op het programma, ik zal binnenkort de planning eens plaatsen.

 

Een nieuw jaar!

 

02-01-2010

2010….Goh moet toch altijd weer een beetje wennen aan een nieuw jaar tal. Maar ach uit ervaring weet ik ondertussen ook dat je er na een aantal werk dagen zo weer aan gewent bent.
Oud & Nieuw zit er weer op. 2009 is weer afgesloten, toch altijd leuk om even terug te blikken. Het is een mooi jaar geweest, heb weer een heel jaar kunnen genieten van Gina. De gewone dingen, vakanties, wandelingen uitjes maar ook zeer zeker genoten van het werken samen met Gina, haar werklust en doorzettingsvermogen doet mij keer op keer gloeien, prachtig om te zien. Ja genoten heb ik van mijn draakje in 2009 en ook voor 2010 in dit mijn voornemen. Wat de resultaten ook mogen zijn in 2010, ik wil genieten van mijn draakje! Als ze nou een beetje gaat luisteren dan gaat dat vast helemaal lukken! 

Oudjaar avond hebben we gezellig met de hele groep gevierd bij Joyce en Johan, was erg gezellig. Gina heeft daar een heerlijk kussen en daar heeft ze van genoten hoor! Heerlijk languit, af en toe eens een rondje voor een kroel en dan weer lekker luieren. Overdag ben ik een lekker eind met haar wezen lopen in het bos en duinen, en verder hebben we ’s avonds alleen even snel een plas gedaan.
Om 0.00 uur heb ik haar een kluifje gegeven dus van het vuurwerk heeft ze niet veel mee gekregen. Altijd weer blij dat we het er weer zonder kleerscheuren vanaf hebben gebracht!
Op 1 januari hebben we een heerlijke Nieuwjaarswandeling gemaakt, lekker uitgewaaid en afgesloten met een lekkere warme choc en lekker wat te eten aan het strand. Een goed begin van het nieuwe jaar! 

Vanaf volgende week de training weer lekker oppakken, deze weken is er van trainen niet veel gekomen, we hebben echt lekker vakantie gehouden, nu word het tijd om weer aan de slag te gaan. We hebben nog een paar maandjes voor de Working Testen beginnen, leuk ik krijg er weer zin in.

Kerst enzo!

 

28-12-2009

Tjee zeg Kerst 2009 zit er al weer op! Het waren leuke gezellige dagen. Gina heeft zich weer super gedragen, gezellig mee geweest alle dagen.  Ze heeft zich weer keurig gedragen overal! Oke alleen een staatslot een beetje versnipperd…maar alle stukjes waren er nog dus we hebben hem kunnen plakken. Tja ze mocht steeds alle cadeaupapiertjes verscheuren….zij wist niet dat dit geen afval papiertjes was  

Na de kerstdagen hebben we een heerlijke flatcoat strandwandeling gehad. Deze had ik georganiseerd voor en met de leden van het Flatcoated Retriever Forum.  Het was een heerlijke wandeling, we zijn van Hellevoetsluis naar Rockanje gelopen. Bij de strandtent lekker wat gegeten en gedronken en toen weer terug gelopen. Helaas werd het weer op de terug weg wat minder maar ach wij flatcoat eigenaren zijn niet bang voor wat mider mooi weer, dus we hebben tot en met de laatste minuut genoten van alle flatjes samen. Altijd een mooi gezicht hoe goed dat samen gaat.

Nu nog een paar dagen werken in 2009 en voor we het weten is het al weer 2010! Eens kijken wat ons dit jaar weer gaat brengen. 
Ik wil Gina in deze tijd van het jaar niet alleen laten, ze is nu helemaal niet bang voor het vuurwerk en dat wil ik graag zo houden! Dus vandaag is ze lekker bij opa en oma geweest en dinsdag en woensdag gaat ze lekker mee naar het werk! Donderdag ben ik lekker vrij, dan ga ik ’s morgens een flinke wandeling maken met haar en de rest van de dag en avond zal ze het met een klein rondje moeten doen, dan ga ik hier in Hellevoet niet te veel met haar over straat!

Sneeuw!

 

20-12-2009

 

Jeetje wat een winter hier in Nederland! Leuk hoor, al vanaf donderdag genieten wij hier van een pak sneeuw. Afgelopen donderdag hadden we de laatste training van dit jaar, nu hebben we even wintervakantie.
Donderdag na de training zijn we met de trainingsgroep lekker wat wezen eten om het jaar af te sluiten, altijd gezellig. In januari starten we weer.
De laatste training van het jaar was dus in de sneeuw. Oei dat is toch even wat anders, we hadden leuke oefeningen en ik moet zeggen dat Gina best lekker ging, ze was in elk geval een stuk rustiger dan vorige week,…pfff toen was ze erg druk.

Hier nog wat foto's van de winterse training.


Serge heeft donderdag en vrijdag thuis gewerkt, dus die is lekker een paar keer met Gina de sneeuw in geweest. Ook het weekend was het volop genieten, jeetje wat kan Gina daarvan genieten zeg. Als het aan haar lag zou ze heel de dag wel buiten in het park willen rond struinen.

 

Gina geniet!

 

Ach volgens mij wordt er nog meer sneeuw voorspeld dus we kunnen onze lol nog op de komende dagen.

 

 

Santa!

 

13-12-2009

Goh blijft toch een beetje gek om als datum alweer de 12e maand in te tikken, het jaar 2009 zit er gewoon al bijna op. Voor ons altijd een drukke maand. Veel verjaardagen en natuurlijk de feestdagen.
Afgelopen donderdagmiddag met Gina wezen trainen, nou dat ging niet helemaal oke... Misschien zat ik al met mijn hoofd in Waalwijk (ivm de aankomende bevalling van Santa) en Gina die zat met haar hoofd...tja waar zal die gezeten hebben . In elk geval niet helemaal bij de training. Ik blijf erbij, dat mijn meisje echt loops moet worden...maar de vraag is wanneer gaat die komen. Vind haar wat minder geconcentreed, en ontzettend druk en hupsig... De training verliep dus redelijk moeizaam, maar goed met wat geduld uiteindelijk toch goed afgesloten. Hmm, Gina moet maar snel loops gaan worden...of zou ze aan vakantie toe zijn?!

Na de training heb ik Saskia gebelt om te vragen hoe het met Santa ging, ja die was zich toch echt aan het voorbereiden op de komst van de pups...Spannend dus. Ik ben mij gaan omkeden en ben in de auto gestapt opweg naar Waalwijk, daar kwam ik mooi optijd aan. Werd erg blij begroet door Santa. Leuk. Zo wij waren er klaar voor!
Ik heb een prachtige avond gehad, heb alle 3 de pups geboren zien worden en hier en daar Saskia wat kunnen helpen hoop ik. Prachtig hoor, heel bijzonder. Over een paar jaar weer Sas?! 
Van harte met dit mooie trio, geniet maar lekker.


Santa, met haar drie pups, 2 teefjes en 1 reutje.

Het weekend lekker in en om het huis gerommeld, vast wat kerstcadeautjes in huis gehaald, kerstboom opgezet. Verjaardags feestje gehad, ja een lekker weekend.
Zondagochtend ben ik lekker even wezen uitwaaien op het strand met Gina. Heerlijk koud winter weer, zonnetje erbij. Ja wij hebben genoten.

 

Mooi cadeau

 

07-12-2009

Ja als je jarig bent dan krijg je een cadeau! Gina is verwent door Joyce en Johan met een mooie beer. Ze is er ontzettend blij mee 
Joyce en Johan, dank je wel.

Feest, Gina 3 jaar

 

07-12-2009

Ja, ja vandaag is het feest! Draakje Gina is vandaag 3 jaar geworden, jeetje wat gaat het hard zeg, mijn dame al weer 3 jaar. Vanmorgen natuurlijk een liedje voor haar gezongen. Gister heeft ze van opa en oma en een mooie knuffel gekregen.

 

Ja en als je jarig bent...dan moet je natuurlijk op de foto!

Oke dit vond Gina prima! :cool:
Afbeelding

Hmm, van het hoedje was ze niet echt weg maar oke zo braaf als ze is...blijft ze braaf zitten! :roll:
Afbeelding

Ah ja kijk dit is leuk, lekker iets in mijn bek! :D
Afbeelding


En ja weer een jaartje verder dus tijd voor een nieuw dagboek.