Laatste berichtje van het jaar!

31-12-2007

Nog even een laatste berichtje in 2007! Er wordt hier al flink geknalt de laatste dagen. Gina trekt zich er eigenlijk wienig of niets van aan! hopelijk blijft dat zo! Ik ben vanmiddag nog lekker even het park/bos ingeweest met haar, heeft ze nog even de benen kunnen strekken. In de verte hoor je dan het vuurwerk wel maar we komen in elk geval niemand tegen die iets afsteekt. Voor de rest van de avond zal ze het met een snelle plas en poep ronde moeten doen. Ik ga het niet opzoeken, we gaan oud en nieuw bij andere vieren, normaal gesproken zou ik daar heen lopen maar dan moeten we echt door Hellevoetsluis lopen dus doen we lekker niet en gaan we zo gewoon met de auto.

Vorige week samen met Flatcoated Mila naar het strand geweest, het was een prachtige dag, en op het strand was het ook erg lekker, de 2 dames hebben zich prima vermaakt.

Gina (1 jaar) en Mila (6 mnd) even poseren voor de foto.

Heb ook nog een leuke foto van de flatjes waar we op donderdag mee samen trainen.

Vlnr: Bono, Fee, Gina en Santa.

Update

21-12-2007

 

Weer even tijd voor een update volgens mij…

Nou eigenlijk niet zo heel veel meegemaakt de afgelopen week. Zondagochtend wezen trainen bij Cora, oh die Gina gaat echt lekker! Moet zelf heel goed op blijven letten dat ik op het juiste moment wel of niet iets zeg. Mijn houding is erg belangrijk merk ik…met uitlijnen moet ik vooral op mezelf letten, en dan gaat Gina ook goed. We hebben met een eend getraint! Oh wat deed ze dat netjes zeg. Keurig vast pakken en netjes terug brengen en zittend afgeven! Vind ik er toch wel erg mooi uitzien hoor, Gina met eend! Ja ben erg tevreden over mijn draakje!

Dinsdagmiddag met Ingrid (van de paarden) afgesproken om te wandelen met de honden. Gina vond het gezellig en toen we terug kwamen bij de auto had ze eigenlijk nog geen zin om weg te gaan…tja helaas het was over met de pret! We moesten op pad voor kerstcadeautjes. Gina gezellig mee geweest naar de winkels! En nu merkte ik dus meteen hoe fijn het is dat ik veel tijd heb gestoken in de socialisatie en hoe fijn het is dat ze goed luistert! Ze gedraagt zich keurig in de winkels. In sommige winkels moest ik even rondlopen en dan kon ik haar gewoon af leggen. Ik liet haar in een hoekje van de winkel liggen en ik kon rond lopen, ook gewoon uitzicht. Liepen mensen langs haar maakt niet uit…tja alleen als ze heel leuk tegen haar zeggen dat ze zooo’n braaf leuk hondje is...ja dan wil ze wel even gaan zitten voor een kroel! Kom ik dan aanlopen, gaat ze snel weer liggen. In de winkels hoorde ik vaak, "och kijk eens wat een brave hond, die kun je nog eens meenemen! Oh wat een mooi braaf hondje zeg!"

Tja zeg nou zelf dat is toch altijd leuk om te horen!

 

Ik heb een nieuwe camera gekocht. Een kleinere voor erbij. Heb natuurlijk mijn spiegelreflex maar wilde een compact die ik makkelijk mee kan nemen. Dus zo kan ik met trainen en met de wandelingen wat vaker foto’s maken!

Gina 1 jaar oud, winter in het park bij ons achter.

 

Goh het jaar zit er al weer bijna op….2007 was een jaar waarin ik heeeeel veel tijd heb gestopt in de opvoeding van Gina. Is zeker niet altijd gemakkelijk gegaan maar het is al die tijd wel waard geweest. Als ik nu zie wat een hondje van 1 jaar allemaal kan ben ik best trots op ons samen!

Op naar de feestdagen en dan een nieuw jaar! 2008, wat zal het ons allemaal gaan brengen? Ik ga in elk geval weer proberen deze website goed bij te houden dus ik hoop dat jullie het leuk blijven vinden om ons te volgen!

 

 

Training

12-12-2007

Ben best heet trots op Gina! Gistermiddag met de ander groep mee wezen trainen en ze deed het erg goed. Ik was erg benieuwd hoe het zou zijn. Andere mensen, andere honden en een ander niveau.

Nou Gina was niet onder de indruk had veel oog voor de dummie. Luisterde goed en was goed geconcentreerd.

Ik heb zelf goed opgelet, de rust genomen en haar goed voor kunnen jagen, dus de training ging goed en we konden eigenlijk zonder probleem met deze groep mee trainen.

Nu even vakantie….nou ja Maaike heeft vakantie en wij trainen met ons eigen groepje gezellig door op de donderdag!

Leuke verjaardag!

10-12-2007

Gina heeft een leuke verjaardag gehad  Iedereen heel erg bedankt voor de felicitaties, erg leuk.

Heb van haar avond eten een leuke taart gemaakt! Nou ze vond het prachtig hoor, hihi, nou ja vooral erg lekker!

Netjes wachten tot je mag eten! Moest natuurlijk eerst het kaarsje uitblazen!

Oke nu dus 1 jaar, tijd om weer serieus te doen he! Ach ik vond het leuk en Gina is erg blij met de koekjes en het nieuwe speeltje wat ze van de "Opa's en Oma's " heeft gekregen!

Zondagochtend weer lekker wezen trainen, ze deed het erg goed, ben heel tevreden over ons samen! Netjes voorkomen ben ik nu op aan het letten en dat begrijpt ze best goed! Donderdagmiddag moet ik werken dus ik ga dinsdagmiddag bij Maaike meetrainen, een hele andere groep dus voor ons, ik ben benieuwd!

Gina 1 jaar!!!!

07-12-2007

Gina is geen puppy meer! Nee vandaag is ze 1 jaar geworden. Wat is het snel gegaan. Ja ik vond de puppy tijd leuk en aandoenlijk maar ik moet eerlijk zeggen dat ik deze leeftijd nog veeeel leuker vind.

Ik heb haar leren kennen, weet hoe ze in elkaar zit (meestal), we begrijpen elkaar, qua training gaat ze lekker, en ze mag nu gewoon steeds meer. Lekker een uur lopen, wat we nog wat uit kunnen gaan bereiden nu, vanaf volgend jaar ga ik rustig aan het lopen naast de fiets trainen en opbouwen.

Leuk hoor.

Voor de foto even een feesthoedje op! Hihi, Gina is zo'n lekkere muts dat ze gewoon rustig blijft zitten voor de foto! Niet zo'n mooie foto maar het was niet zulk lekker weer om buiten een foto te maken...dus het moest binnen.

Fotobewerking

05-12-2007

Sindskort ben ik bezig met een fotobewerkings progamma! Fotografie is al een tijdje een hobby van me maar het was er nooit van gekomen om me te verdiepen in het bewerken van foto's! Nou eindelijk ben ik er dan voor gaan zitten, is erg leuk om te doen, veel werk maar leuk!

Hier zomaar mijn eerst plaatje!

Centerparcs!

02-12-2007

Zo ons midweekje weg zit er ook al weer op! Goh wat gaat dat toch altijd snel voorbij. Maar we hebben het heerlijk gehad, goed weer dus lekker door de Limburgse bossen kunnen wandelen. Gina heeft het heerlijk gehad, ook met de 2 kindern Mike en Kim ging het hartstikke goed samen. Deze vakantie goed opgelet of Gina me in de mailing nam omdat ze iets te veel verwend werd...tja even ging het daar mis mee, maar dit keer was ik snel op mijn hoede en na een juiste correctie zaten we weer op 1 lijn

Vanmorgen lekker wezen trainen na een weekje vakantie en dat ging erg goed, ze had er zin in en luisterde goed! Dat moeten we hebben.

Gina in Limburg, bijna 1 jaar.

Nog een paar nachtjes slapen en dan is mijn meiske alweer 1 jaar....niks geen puppy meer, maar een echte jonge hond. Leuk hoor. Nog eens even verzinnen wat ik haar zal geven voor haar verjaardag...

Winner

26-11-2007

Zo de Winner zit er ook weer op!

’s Morgens om 05.20 opgestaan….spullen gepakt, Gina uitgelaten, eten gegeven en in de auto. Met Saskia afgesproken in de parkeer garage waar we net na elkaar aankwamen. We waren er lekker vroeg om 07.30, was maar goed ook want al snel werd het een heel stuk drukken. Maar gelukkig hebben we nog een bench weten bemachtigen, dus Gina en Santa hadden een lekker plekje, vonden de dames prima!

Zo’n dag bestaat vooral uit wachten, kijken, beetje rondlopen, winkelen en als hoogte punt nog even de hond showen.

Gina stond met 14 honden in de ring een grote groep dus, deze klasse is voor hondjes van 9 t/m 18 maanden. Tja dan zie je toch best veel verschil tussen die honden.

Gina deed het goed was braaf liep netjes. We zouden nog best wat ring training kunnen gebruiken voor het netjes staan…..

We hebben een mooie beoordeling gekregen met een Zeer Goed!

Hieronder het rapport, en nog een foto!

 

’s Avonds thuis alle spullen ingepakt en nu lekker een weekje center parcsen! Lekker wandelen in de Limburgse bossen! Heerlijk we zullen ons vast vermaken!

Het weekend

19-11-2007

Het weekend zit er weer op. Het was een druk weekend maar wel erg gezellig. En Gina heeft volgens mij ook een leuk weekend gehad!

Zaterdagochtend met wandelen ging Serge mee, mooi want dan kon hij even helpen met wat oefeningen die ik lastig alleen kan trainen met Gina.

Gina moet toch echt leren de dummy te respecteren als ik haar voor roep….en dus niet eerst die dummy halen en dan voor komen…Nou ja hier moeten we echt goed op trainen maar dat gaat vast wel goed komen…

Verder hadden we een feestje van mijn sch ouders, met een wandeling, is Gina gezellig mee geweest, ze vond het heerlijk.

Voor de feestavond heb ik haar bij mijn vriendin met de 2 border terriers gebracht dus Gina is lekker uit logeren geweest.

Omdat ik de training op zondagochtend niet wilde missen heb ik Gina zondagochtend vroeg weer opgehaald en zijn we lekker in Simonshaven wezen trainen. Het gaat goed Gina heeft zich van haar goede kant laten zien!

 

Aanstaande zondag gaan we naar de Winner! Dus morgenavond ga ik met Gina langs Maaike, zij zal Gina dan trimmen, dan is ze er helemaal klaar voor! Van de week nog even goed oefenen met staan en dan hopen we er het beste maar van. In de baby en puppy klasse hebben we steeds een mooie beoordeling gekregen, hopelijk krijgen we dat zondag weer. Zou leuk zijn.

 

Nog even een leuk plaatje!

Lekker uitwaaien

13-11-2007

Pfff, wat een herfst weer zeg! Storm en regen, jakkie!

Ik wilde er vanmiddag lekker even opuit met Gina. Had zomaar bedacht dat het wel lekker was om even uit te waaien op het strand. Ja en het was echt UITWAAIEN! Wat een wind zeg. Maar ach we laten ons door het weer niet tegen houden he  Dus waxjas aan, laarzen aan, lekkere sjaal om en hupsa naar het strand!

Het was erg hoog water. Ben op het strand helemaal niemand tegen gekomen. Gina vond het heerlijk, die had er echt plezier in.

Klik hier onder voor een filmpje!

Strandfilmpje

11 maanden!

06-11-2007

Wat een herfst weer zeg…phoe regen en storm dat is wat we horen en zien. Nou Gina is altijd in voor een zwempartij maar om nou te moeten zitten op nat wegdek..bleee krijg je natte koude billen van! De muts….

Gina is morgen 11 maanden en weegt zo’n 24 kilo! Wat een grote meid al weer he. Bijna geen pupy meer! Heb vanmiddag eindelijk een standfoto kunnen maken. Phoe valt toch echt niet mee, moet nog heel hard oefenen voor de Winner eind van de maand! Staan we straks tussen allemaal van die profie voor brengers..tja dan moet ik mijn meiske natuurlijk wel netjes voor kunnen brengen….dus we gaan hard oefenen de komende weken, gelukkig hebben we nog eventjes...

Gina 11 maanden oud!

Paar weken terug hebben we lekker gewandeld met vriendin Nova, de damens hadden het gezellig, hier nog eventjes een leuke foto!

Gina en Nova.

Working test

05-11-2007

 

Onze eerst Working test zit er op!

Zondagochtend…of eigenlijk nacht om 05.15 in de auto op weg naar Oldenzaal. In het donker aangekomen daar….maar al snel werd het licht en zagen we in wat voor mooie omgeving we stonden, de prachtige herfst kleuren werkte natuurlijk ook erg mee.

 

We waren lekker op tijd dus het aanmelden ging vlot, daarna nog een kopkoffie en na het welkoms praatje en jachthoorn gefluit konden we op weg naar de eerst proef. Toch wel spannend want tja wat kun je allemaal verwachten.

Het waren erg leuke proeven en met veel plezier zijn we ze alle 5 door gekomen, Gina heeft alle dummies terug weten te brengen, niet allemaal zoals het eigenlijk zou moeten….

Bij twee proeven moest ze ergens blijven zitten, eerst naar mij toe komen en dan de dummie halen…maar Gina vond het wel zo makkelijk om die dummie dan direct maar mee te nemen..tja dat was niet helemaal de bedoeling. Maar de rest van de proef werd wel netjes gedaan!

 

We waren redelijk op tijd klaar en toen begon het wachten op de overige deelnemers en op de prijsuitreiking….maar het wachten was gezellig, we zaten lekker binnen in het restaurant, hondjes mochten mee naar binnen, dus dat was gezellig, Gina heeft het grootste deel lekker liggen slapen.

Heb weer een aantal mensen ontmoet, leuk lekker zitten kletsen.

En toen was daar de prijsuitreiking, nou Gina en ik hebben een mooi diploma gehaald met 77 punten. Niet echt slecht denk ik voor de eerste keer en voor zo’n jong hondje!

Om 18.30 richting huis gereden en om 21.45 waren we thuis!

Was een erg leuke dag!

 

Wil iedereen ook nog even bedanken voor alle felicitatie berichtjes in het gastenboek na het behalen van ons C diploma vorige week! Erg leuk. het is leuk om deze site bij te houden en zeker als je dan merkt dat er veel mensen mee kijken en lezen!

Morgen...

03-11-2007

Morgen doen Gina en ik mee aan de Working test in Oldenzaal! Spannend hoor, de eerste wedstrijd. Ben heel erg benieuwd hoe het zal gaan. Heb vertrouwen in mijn meiske en hoop dat we een leuke dag hebben. Donderdag met de training hebben we een aantal WT proefjes geoefend en ik moet zeggen dat dat eigenlijk heel goed ging....we zullen zien. Vanavond vroeg naar bed want morgen gaat om 04.30 de wekken.

Ik moet hoognodig weer een nieuwe stand foto maken van Gina maar dat kan ik niet in mijn eentje...En ja het al zo vroeg donker he...Hopelijk van de week even. Heb van de week nog wel even een leuke herfst foto gemaakt!

Gina, bijna 11 maanden oud!

Ons eerste diploma

27-10-2007

Jaaaaa, we hebben een C diploma! En oh wat ben ik trots! Het was een hartstikke leuke dag. Heel leuk om zo'n dag met je hondje op pad te zijn. 's Morgens om 06.00 uur in de auto op weg naar Ewijk, we waren er lekker optijd, en zo langzaam aan kwamen er steeds meer deelnemers. Nummer ophalen en het boekje waar alle deelnemers in staan, kijken welke proef we eers moeten doen...

Begonnen met down uitzicht: een 8

Aport uit water: een 8

Volgen aangelijnd en los: een 10

En toen waar ik me zorgen om maakte,

Uitsturen en terug komen op bevel....: een 6 Uitsturen deed ze super, nam een mooie lijn aan, ging als een speer.....maar toen het terug komen...tja daar ligt ons probleem, had toch heel wat commando's nodig voor ze netjes voor kwam 

En als laatst afgeloten met een kort apport: een 10

Totaal dus 42 punten, nou vind ik toch heel netjes voor een eerste C diploma met een hondje van 10 maanden!

Het is heel leuk om na al die maanden trainen een diploma te halen!

En ja nu we ons C diploma hebben mogen we volgende week zondag meedoen met de Working Test in Oldenzaal! Lekker in de buurt he! Maar lijkt me wel heel erg leuk!

Wachten voor de eerste proef!

Echt heel trots!

Nog een paar dagen...

23-10-2007

 

Nog een paar dagen.....en dan hopen Gina en ik ons C diploma te halen!

 

Afgelopen zondag nog even wezen trainen…ja de diplomadag komt nu al aardig in zicht dus het word spannend! Gina deed het best goed, hoop dat ze het zaterdag ook zo goed gaat doen. Ze beheerst alle onderdelen dus het zou moeten lukken….nu maar hopen dat ze een goede dag heeft en netjes naar me luisterd!

We gaan met een heel groepje dus een gezellige dag zal het in elk geval worden. Als het weer nou ook nog even mee werkt dan gaat het vast helemaal goed komen!

 

Nog even 2 plaatjes!

Concentratie voor het uitsturen....

 

Netjes zonder schudden de dummie afgeven.

Genieten!

19-10-2007


Ik geniet eigenlijk iedere dag wel van Gina maar soms zijn er van die momenten dat je heel trots kunt genieten!
Zoals gister. We zouden bij mijn sch ouders gaan eten. Nou dat is een leuke wandeling ernaar toe, loop ik bij ons door het bos en dan daarna helemaal over de Zeedijk langs het Haringvliet.
In het bos bij ons kwam ik een aantal honden tegen, paar aan de riem en verderop stond een stel met 2 New foundlanders, 1 daarvan is nog een pup van 5 mnd.
Gina was iets achter gebleven, ik wilde haar even aanlijnen dus floot haar in met mijn fluitje…hupsa madam kwam meteen en ging als een trein voor me zitten!
“Zo he, mijn complimenten hoorde ik….” Ja ik hoorde het goed die vrouw van de New Foundlanders gaf me een compliment dat Gina zo goed luisterden, ze vond het knap dat ze zo in een keer naar me toe kwam terwijl er allemaal honden bij liepen!

Nou dat vond ik echt leuk! Natuurlijk heeft ze ook echt haar momenten dat ze niet zo goed luister…vooral met het trainen als madam ergens een dummie in haar kop heeft, maar met dit soort dingen kan ik zeggen, ja ze luistert goed!
Onze wandeling ging verder, lekker over de dijk, en oh als je haar dan toch zo lekker ziet rond rennen dan kan ik dus echt genieten, zo’n lol in haar eentje, af en toe even bij het vrouwtje kijken en dan weer lekker rennen, om kijken of ik er nog wel ben hapje gras, lekker rollen in het gras, heerlijk gewoon!
Aangekomen bij mijn sch ouders, iedereen even gedag zeggen, en dan lekker aan mijn voeten liggen…

Nu ik toch bezig ben met trotse verhaaltjes kan ik er wel meteen 2 plaatsen!

Gina gaat mee naar mijn werk zoals jullie misschien wel weten. Ze blijft ook wel een paar ochtenden thuis maar gaat ook mee. Ze ligt op mijn werk dan gewoon in de bench. Maar goed van de week dus mee naar het werk, en we kregen iemand op bezoek die een nieuw programma kwam demonstreren, nou die vergader tafel staat ongeveer naast Gina haar bench.
Als pup zijnde ben ik heel streng geweest naar alle mensen die op kantoor kwamen, geen aandacht zolang ze in de bench zit…
En dat heeft toch echt zijn vruchten afgeworpen. Mensen naast haar, die dus nu wel eens naar haar kijken of zeggen dat ze zo’n mooi lief hondje is…maakt haar niets uit hoor, ze ligt lekker en de wereld kan haar gestolen worden…
Tot dat ze uit de bench is…tja dan moet iedereen toch even vrolijk gedag gezegd worden.
Heerlijk hoor zo’n hond, die zich netjes gedraagt en daardoor lekker mee kan naar mijn werk!

De uitslag

11-10-2007

Gister bij de dierenarts geweest voor de uitslag van het onderzoek. Hetgeen ze weg had gehaald uit Gina haar lip was opgestuurd.

Vond het toch wel erg spannend hoor, was bang dat het toch niet goed zou zijn...tja je hoort zulke enge dingen tegenwoordig. Maar het was niets ergs. Ze had twee dingetjes weg gehaald. De grootste bult was een wratje...en nog een ander klein dingetje wat ze met scheren tegen gekomen was dat was een ontstekinkje. Hechtingen zijn er ook uit nu, ziet er allemaal weer netjes uit!

Update

08-10-2007

 

Zo volgens mij is het wel weer even tijd voor een update he!

Nou daar komt ‘ie dan.

Het gaat uitstekend met Gina. Ze heeft echt geen last van het wondje. Afgelopen woensdag zijn we voor controle geweest, en het was prima allemaal.

Ze mag weer zwemmen, en verder is het nog even afwachten op de uitslag…

 

Verder hebben we van de week even een trainingsdipje gehad….weet waar het aan ligt en waar we aan moeten werken dus dat gaan we dan doen he! Zondagochtend nog wezen trainen en ze ging lekker, vrouwtje en Gina zijn weer vriendinnetjes!

Na de training naar Hulst geweest, gezellig bij oma op visite, Gina vind het allemaal prima. Lekker stukje gewandeld en 's avonds nog uit eten geweest, Gina lekker mee, kleedje naast mijn stoel en je ziet haar de hele avond niet...gaat ze lekker slapen.Update

Foto album

02-10-2007

Heb weer nieuwe foto's in het album gezet!

Gina'sfotoalbum

Gaat prima

30-09-2007

Nou het gaat prima met Gina hoor! Merk eigenlijk helemaal niets meer aan haar! Vanmorgen gewoon lekker wezen trainen met haar en dat vond ze weer heerlijk.

Ik laat haar nog niet alleen zonder kap, wil niet hebben dat ze eraan gaat krabbelen. Dus als ik weg ga of 's nachts krijgt ze de kap om, dan kijkt ze natuurlijk heel zielig maar verder heeft ze er gaan last van.

Woensdag moeten we voor controlle.

Heel zielig...

28-09-2007

Hehe, dat was me het dagje wel!

Achos ik vind haar zo zielig…en ze kan zo ontzettend goed zielig kijken…tja daar is het vrouwtje gevoelig voor!

Maar goed het is allemaal goed gegaan, vanmorgen heb ik haar gebracht ben bij haar gebleven tot ze sliep. Ze was verder niet nerveus ofzo dus dat was zo gebeurt, ik zou haar eind van de middag weer ophalen.

Daar was Gina het alleen niet zo mee eens! Hihi, werd om 12.00 uur gebelt of we haar konden komen halen….oke geen probleem,, Serge werkte thuis dus die zou op haar passen.

Bij de dierenarts aangekomen hoorde we dat ze een prive concert had gegeven…hmm vonden ze niet eens mooi. Tja Gina dacht ik ben wakker, ik kan weer naar het vrouwtje hoor!

Bij de da was ze al erg blij om me te zien, sprong hoog in de lucht.

Thuis heeft ze rustig gelegen en een beetje rond gelopen, ik ben nog even gaan werken.

Toen ik thuis kwam was ze weer erg blij, heb niet het idee dat ze zich beroerd voelt ofzo….Wilde eigenlijk ook wel even lekker spelen…maar ja ze heeft dus zo’n gekke kap om. Tja dat is toch niet echt handig. Maar ja ik wil niet dat ze eraan krabt dus laat hem toch maar om, anders moet ik haar constant in het oog hebben en steeds NEE zeggen als ze probeert te krabben. Verder loopt ze er vrolijk mee rond, is er niet angstig van of zo alleen botst ze overal tegen aan…

Maar goed dik hoop dat ze vlot zal herstellen en dat de kap lekker af kan!

Ben echt wel heeeeel zielig hoor!

Met 2 weken hoop ik de uitslag te horen van het bultje, dus even duimen dat het niets ernstigs is!

Onder het mes.

26-09-2007

Gina heeft een bultje op haar lip...begon natuurlijk met iets heel kleins...dacht eerst aan een wratje.
Maar vond het toch wel erg groeien, na de vakantie waren er steeds meer mensen die het opviel. Dus gister naar de dierenarts, had voor mezelf al uitgemaakt dat het weg gehaald moest worden.
Dus vrijdag moet mijn meiske onder het mes! Achos zo sneu.... Maar ja het hoort er gewoon niet dus weg ermee, laat het wel even opsturen en onderzoeken....

Moet haar om 09.15 brengen, blijf dan bij haar tot ze slaapt en haal haar dan later weer op.

Weer thuis

24-09-2007

Zo daar zijn we weer! Terug van een heerlijke vakantie! We hebben het erg naar ons zin gehad! Gina is een ietsie pietsie verwent…maar nu gaat het normale leventje weer beginnen dus daar zal ze ook vast snel weer aan wennen!

Ze heeft zich voorbeeldig gedragen, wat een makkelijk hondje is het toch! Lief in de auto, kan overal makkelijk mee naartoe, stads bezoekjes, restaurants, terrasjes maakt allemaal niet uit! Ze vind gewoon alles goed. Hebben lekker kunnen wandelen en Gina heeft zo goed als iedere dag wel ergens gezwommen, ja was echt lekker.

Een dikke kus!

Komt er nog iemand met me spelen????

 

Gister al weer lekker wezen trainen met Saskia en Santa, leuk om weer aan de slag te gaan met haar!

Moeten nog hard oefenen voor de diploma dag 27 okt! Hoop zo dat we het gaan halen, op zich zou het moeten lukken, maak me alleen een klein beetje zorgen om het uitsturen en komen op bevel! Hard voor trainen dus de komende weken.

 

Vanmorgen toen ik ging wandelen viel het een beetje tegen…donker om 06.45…hmmm daar moet ik dus nog even mijn draai in gaan vinden!

 

Donderdagmiddag lekker weer met de groep trainen!

Laatste berichtje

05-09-2007

 

Nog even een laatste verhaaltje…nou ja natuurlijk niet het allerlaatste maar wel het laatste verhaal voor onze vakantie!

Vrijdag vertrekken we voor 2 weken naar Oostenrijk! We gaan naar Karintie, helemaal in zuid Oostenrijk, tegen de Italiaanse en Sloveense grens aan. Hoop dat de weer goden  een beetje aan ons denken…ach als het in elk geval maar een beetje droog is! In Karintie zijn een hoop meren dus met een beetje geluk kan Gina lekker zwemmen daar!

Donderdag spullen inpakken, ’s avonds nog even trainen, ja ik wil zo min mogelijk missen en het is de eerst training van het nieuwe seizoen he…

En dan vrijdagochtend vroeg vertrekken we. Ben benieuwd wat Gina er van zal vinden, ach ze is in de auto altijd erg makkelijk dus daar maak ik me niet zo’n zorgen om. En verder vind ze het vast erg gezellig om 2 weken met ons door te brengen!

 

Tot over 2 weken!

 

WT + album

31-08-2007

 

Gisteravond hebben we de laatste training bij Maaike afgerond met een Working test. Maaike had 4 leuke proeven verzonnen. Hierin werden verschillende onderdelen bekeken en daar konden we dan punten voor krijgen.

Het was leuk, Gina deed het best goed en we werden nog 1e ook! 

Het eerste trainingsseizoen zit er op, maar gelukkig gaan we vanaf volgende week gewoon lekker verder!

Kunnen we mooi nog oefenen voor ons C diploma wat we 27 oktober hopen te halen!

 

Verder ben ik van de week druk bezig geweest met een foto website!

Ik heb nu alle foto’s van Gina erop staan erg leuk geworden. Via deze link FOTOALBUM kun je de foto’s van Gina bekijken. Het leukst is om de slideshow met een muziekje te bekijken!

Even een leuk plaatje!

28-08-2007

Gewoon een leuk plaatje...

Gina in de voortuin terwijl ik aan het opruimen ben.

Show Rotterdam

27-08-2007

De dag begon voor Gina en mij al lekker vroeg. Om 07.15 zaten we in de auto richting Rotterdam. Voor ons lekker in de buurt, hoefde dus ook niet te zoeken waar ik moest zijn want de Ahoy is bekent terrein.

Gelukkig waren we (had met Saskia afgesproken) er al lekker vroeg, er stond al een rijtje maar we hadden lekker wel een bench voor de honden. Dat is wel erg fijn, zo hebben de honden toch een rustig plekje. Gina moest even wennen, maar ze vond het verder wel goed en ging ook wel rustig liggen.

Zo’n show dag bestaat vooral uit wachten, rond kijken, kletsen en oh ja heeeeel even de ring in met de hond!

Gina heeft weer een Veel Belovend gekregen, ben ik natuurlijk hartstikke trots op!

Verder kreeg ze een 1 plaats en werd ze beste pup van het ras….maar ja dan moet ik er wel eerlijk vertellen dat we de enige waren in de ring Maar goed als je geen VB haalt dan krijg je dit ook niet.

Aan het eind van de dag moesten we dus ook nog in de grote ere ring verschijnen, ja hoor met een tribune en muziek...grappig hoor. Maar deze keurmeeste viel geloof ik niet op een flatcoated want ze keek niet echt naar Gina...ach maakt me niet uit, het was leuk om mee te maken!

 

Deze week is voor mij weer een normalen werk week, dus gewoon di en do middag weer vrij. Wel weer zo gezellig voor Gina. Kunnen we weer lekker gaan trainen.

 

Plannen genoeg

21-08-2007

Zo daar zijn we weer even.

De trainingen bij Maaike zitten er op! 20 Lessen hebben we gehad….phoe snel gegaan zeg. Als je zo terug kijkt hebben we veel geleerd zeg, tussen door nog met Gina op workshop geweest en als ik zie wat we nu allemaal doen, ben ik best heel trots op haar, en een beetje op mezelf natuurlijk. We zijn nog lang niet uitgeleerd want er moet nog heel wat werk verzet worden maar ik heb alle vertrouwen in Gina.

Gelukkig gaan de trainingen gewoon door in de winterperiode, alleen dan op donderdagmiddag ipv donderdagavond! We trainen met dezelfde groep verder dus dat is wel erg gezellig.

We gaan ons voor 27 oktober opgeven voor een diploma dag. Eens kijken of we dan een C diploma kunnen halen. Nou we hebben nog 2 maanden, zou toch moeten lukken.

Verder hebben we aankomende zondag een show in de Ahoy, spannend hoor. Ach we doen vooral voor ons plezier mee, een leuk dagje met Gina opstap.

Gina word 7 september 9 maanden dus we mogen nog net met de puppy klasse meedoen.

Als we in november meedoen met de Winner show in Amsterdam dan gaan we voor het echie!

 

En over 2,5 week lekker met vakantie naar Oostenrijk, daar hebben we zin in, Gina gaat natuurlijk gezellig mee. Lekker wandelen en zwemmen in Oostenrijk, ze zal het vast gezellig vinden!

 

Dus genoeg plannen!

Naar de kapper

14-08-2007

Zo Gina is vanmiddag naar de kapper geweest, tja volgende week zondag naar de show en dan moet ze natuurlijk haar beste beentje voorzetten. Dus vandaag een beoekje gebracht aan Maaike. Altijd gezellig en Gina ziet er weer mooi uit! Gina heeft zich keurig gedragen op de trimtafel, in het begin vond ze het een klein beetje eng maar daarna gaf ze zich wel over en lag op haar gemak!

Hieronder twee foto's, de eerste van gister en de tweede  en derde van vanmiddag na de trimbeurt! Wat is het toch een heelijk hondje, met een lekker koppie!

Van alles wat

13-08-2007

 

Daar zijn we weer eventjes. Eens kijken waar ik zal beginnen….

Het gaat goed met Gina, de training gaat erg goed. Wat een plezier heeft ze daar in zeg, heel erg leuk om te zien. Ik wilde graag een flatcoated retriever en zou het leuk vinden om eens te kijken of ik en de hond jachttraining leuk zou vinden. Nou ik vind het leuk en Gina vind het ook helemaal geweldig. Dit is gewoon echt een hondje wat voor je wil werken, zou heel zonde zijn als ik daar niets mee zou doen.

De 20 trainingen bij Maaike zitten er al weer bijna op…..volgende week sluiten we die af met een working testje, eens kijken wat we de afgelopen maanden geleerd hebben.

Gelukkig betekent dit niet het einde van de trainingen want we gaan van de winter gewoon door, maar dan op de donderdagmiddag ipv de avond.

 

Toen Jessy hier in de vakantie was had ze een lekker kussen bij zich. Heeeel af en toe mocht Jessy op haar eigen kussen liggen, want de rest van de tijd had Gina het ingepikt……

Gina zit nog steeds in de bench maar zo’n kussen vond ze toch wel heel lekker.

Dus afgelopen zaterdag hebben we haar een lekker groot kussen cadeau gedaan, ze vind het helemaal geweldig, geniet echt van haar nieuwe bed!

Tja ze kijkt een beetje slaperig maar het was al laat....

 

Gister lekker stukje wezen wandelen en zwemmen in de Bernisse, Gina vond het heerlijk, lekker veel water en het vrouwtje had een balletje mee dus dan is het altijd leuk!

 

Verder moet ik natuurlijk even vermelden dat Saskia de Kort zaterdag haar KNJV A diploma heeft gehaald met Grace!

Sas van harte jullie hebben het verdient!

 

Lekker varen

06-08-2007

Het weekend zit er weer op! Het was in elk geval een erg zonnig weekend! Heerlijk hoor.

Zondag zijn we met Han en Hanky wezen varen.

Was erg benieuwd wat Gina ervan zou vinden. Ik was een tijdje geleden al eens met haar in de haven wezen kijken, maar toen vond ze het erg eng om op de stijger te lopen. Dit keer liep ze zo mee…..Toen de boot opgetild en dat vond ze toch wel griezelig…we vaarden vrijwel meteen de haven uit en Gina kroop snel bij me opschoot.

Na een stukje varen hebben we het anker uitgegooid en zijn wel lekker blijven dobberen. Dat vond Gina een stuk beter, liep lekker rond ging lekker in de schaduw liggen en kwam gezellig bij ons op de bank zitten zodat ze alles kon zien wat er om haar heel gebeurde.

Had haar wel een halsband en een touw eraan omgedaan voor het geval dat…dan had ik tenminste houvast.

We hebben haar maar niet laten zwemmen…tja de boot uit was niet zo’n probleem maar ze moet natuurlijk ook de boot weer in….

Het terug varen vond ze niet eng meer, heeft heerlijk op het achter dek gelegen, heb haar natuurlijk wel even vast gehouden

Weer visite

03-08-2007

Van de week hebben Gina en ik weer visite gehad. Nancy met haar gezin en Ace kwamen een middagje naar Hellevoetsluis. Gezellig over van alles en nog wat zitten kletsen. Eind van de middag nog heel even het strand opgelopen. Ace vond het helemaal super die was nog nooit op het strand geweest….tja dat hebben ze niet in Ede he.

Ace is dus een flatcoated die niet zwemt…hihi, gaat wel het water in achter een bal aan maar als hij denk dat hij te ver moet stopt hij. Gina vind het dan geen probleem om de bal te halen, haha

Daarna lekker op het strand op het terras zitten eten, was erg gezellig.

 

 Ace & Gina

 

Weer rustig...

30-07-2007

 

Phoe volgens mij heb ik een hoop te vertellen.

Met de training van Gina gaat het goed, ben heel erg blij met het resultaat van de workshop die we gevolgd hebben bij Louisianne vorige week. Gina komt de dummie keurig terug brengen, het volg/voet werk daar werken we hard aan en de steadines word ook steeds beter. Moet goed op letten dat ik zelf scherp blijf en dat ik het leuk en spannend hou.

Donderdag weer wezen trainen en de andere cursisten vonden Gina en mij erg veranderd..ja het gaat lekker!

 

Zaterdag moest Saskia ( La Demisa ) wild halen in Hellevoetsluis. Dus was het wel zo leuk om af te spreken om te wandelen. Zij had Grace en Santa mee en we zijn dus met vier honden naar het strand geweest, de honden hebben zich echt goed vermaakt, wat een plezier hadden die zeg! Na het wandelen lekker op het terras gezeten om wat de drinken en te eten, en de honden gedroegen zich voorbeeldig hebben lekker liggen soezen! Iedereen die het terras op kwam werd vrolijk begroet door Santa!

Jessy & Gina

vlnr: Grace, Jessy, Santa en Gina

 

Zondagmiddag hebben we Jessy weer naar huis gebracht. Tja de logeerpartij zat er al weer op! Wat is dat snel gegaan zeg….

Oh wat zal Gina haar missen….ikke ook hoor.  Gina en Jessy waren echt dikke vriendinnen.

 

Dus het is weer rustig in huize van der Horst. Nu gewoon weer werken, wandelen en lekker trainen!

 

Jessy

24-07-2007

Jessy was nog nooit getrimt....en dat was ondertussen toch hard nodig. Dus met toestemming van haar baasje bij Maaike een afspraak gemaakt om haar te laten trimmen. Nou ik kan niet anders dan zeggen dat ze erg mooi is geworden, jeetje het lijkt wel een andere hond, hoop dat haar baasje haar nog wel herkend 

Vanmorgen voor de trimbeurt.

En zoals ze nu is.

Workshop

22-07-2007

De workshop zit er op!

Vrijdagmiddag vertrokken, na een lange reis van bijna 4,5 uur met veel fille en regen uiteindelijk aangekomen in het hotel.

Zelfde kamer als ik in maart had! Gina is een echt reis hondje,  Past zich makkelijk aan vind het allemaal prima. Maar ik moet zeggen, Jessy heeft zich ook keurig gedragen.

We zijn in Epen lekker op een terras wezen eten. Hondjes mee, hebben zich voorbeeldig gedragen.

’s Nachts lekker in de bench geslapen, we hebben ze de hele nacht niet gehoord.

Zaterdagochtend op ons gemak opgestaan en na het ontbijt naar Louisianne gereden, 400 meter verderop!

Joyce met Yada en Michal met Rufus waren er ook, die hadden we in het hotel al gezien.

Eerst onder het genot van wat te drinken het een en ander door gesproken, waar zaten de problemen en hoe kunnen we die aan pakken.

Toen met de honden het veld op. Verdeeld over de dag hebben we heel wat dingen gedaan. Louisianne heeft veel uitgelgd, ook veel laten zien met haar verschillende eigen honden. En zo steeds verder op de dag zag je de honden groeien en gingen ze het steeds beter doen.

Zo moet Gina de dummie aan bieden 

Aan het eind van de dag, onder het genot van een lekker stuk vlaai en wat te drinken de dag nog door gesproken en toen vertrokken we rond 19.00 uur weer naar Hellevoet. De honden hebben op de terug weg heerlijk liggen slapen.

Loes, heel erg bedankt voor de leerzame dag!

Nachtje weg

20-07-2007

We gaan een nachtje weg. Gina en ik gaan zaterdag weer een workshop volgen in Limburg, bij de Fokster van Gina. En Serge en Jessy gaan gezellig mee. Dus vrijdagmiddag vertrekken we richting Limburg, daar slapen we dan een nachtje zodat we zaterdagochtend lekker in de buurt wakker worden. Ben benieuwd hoe de twee dames het vinden in het hotel.

Verder gaat het erg goed met die twee, het zijn echt dikke vriendinnen. Het los lopen en luisteren van Jessy gaat ook erg goed. Gaat ook niet meer overal het water in, dus dat loopt een stuk rustiger.

Gisteravond met Gina wezen trainen, Serge en Jessy zijn ook meegeweest en de meeste dingen mocht Jessy ook meedoen, dat vond ze wel heel erg leuk!

Drukke boel

16-07-2007

Phoe, phoe het weekend zit er weer op.

Vrijdag lekker met Jessy en Gina wezen zwemmen bij het Haringvliet, dat was dikke pret wat een plezier hadden die twee zeg.

Was een gezellige boel bij ons thuis zaterdag en zondag! 3 honden, Jessy was er natuurlijk al vanaf dinsdag en het weekend was Nova er ook bij. Nou ze hebben zich keurig gedragen hoor.

Lekker met z’n drietjes naar het park geweest, ze vonden het erg leuk.

 

Tja en nu weer gewoon aan het werk he…..

Dubbel plezier!

12-07-2007

 

Met 1 flatcoated heb je lol en plezier, maar met 2 heb je dus echt dubbel zoveel lol en plezier!

Wat zijn ze leuk zeg samen.

Het zijn net twee kleine kinderen, Als Jessy een speeltje in haar bek heeft dan pakt Gina het snel af! Heeft Jessy dan een ander speeltje dan moet Gina dat ook weer hebben.

 

Gistermiddag naar het park/bos geweest en Jessy dit keer ook los gelaten. Ging echt hartstikke goed. Oke de eerste vieze sloot kon ze niet weerstaan maar daarna heb ik haar toch 2 keer met een ferme NEE uit de sloot weten te houden! Hoop dat dat gaat werken, want ik zou het fijn vinden als ze niet overal in duikt……

Gina mag best zwemmen maar alleen als ik er iets in gooi…zou fijn zijn als Jessy dat ook gaat begrijpen.

 

Verder komt ze constant bij me kijken. Zie echt wel verschil met vorig jaar! Als ze 100 meter verder iemand zag lopen was ze weg….vanmorgen liep ze los, zagen we 40/50 meter een man met 2 hondjes lopen en ze bleef keurig bij me! Knappe meid.

 

Dus het gaat lekker, we hebben nu al volop lol.

Zwemfilmpje

test

 

Even een test filmpje, al iets ouder. Gina lekker aan het zwemmen.

Onze logee

10-07-2007

Zo Jessy heeft haar intrede gedaan in huize van der Horst!

Heerlijk 2 flatjes in huis. Nou ja eens kijken of ik dat eind van de maand nog zeg, maar nu vind ik het helemaal super!

Ze hebben goed kennis gemaakt, jeetje wat kunnen die 2 spelen zeg, leuk om te zien.

Natuurlijk even een foto van de 2 dametjes hier in de tuin!

Er zullen de komende 2 weken nog wel meer belevenissen en verhalen volgen. Ben erg benieuwd wat we allemaal mee gaan maken.

Phoe, phoe even rusten

09-07-2007

 

We hebben weer een gezellig weekend gehad. Luna en Sien zijn komen logeren, vind Gina altijd erg gezellig, en Luna en Sien gelukkig ook. Gaat goed die drie dametjes samen. Aan de riem lopen ze keurig aan de linkerkant naast elkaar, en als ze los lopen dan luisteren ze prima.

 

Maar ja van zo’n weekendje word je wel moe en als het zonnetje dan schijnt…tja wat is er dan lekkerder om samen met het vrouwtje even uit te rusten….

Tja ik weet het opvoed kundig misschien niet helemaal oke, maar ohhhhh zo gezellig!

 

Gina 7 maanden oud!

Vanaf morgen krijgen we onze zomer logee Jessy voor ruim 2 weken te logeren! Gezellig. Ze is al 2 zomers eerder bij ons wezen logeren als haar baasjes met vakantie gingen maar toen hadden wij Gina natuurlijk nog niet….

Ben erg benieuwd hoe het zal gaan…twee van die zwarte monsters in huis!

Zal vast goed gaan, Gina en Jessy hebben elkaar al eens ontmoet en dat ging toen erg goed.

Het strand

03-07-2007

He he, we hebben een gezellig maar druk weekend achter de rug!

Vrijdag is Joyce mijn zusje getrouwd en daar zijn we het hele weekend mee in de weer geweest, maar nu zijn ze lekker aan het genieten van hun huwelijksreis  op Bali dus hebben wij een beetje rust!

 

Gina is het weekend uit logeren geweest bij Anne Marie en heeft zich samen met Luna en Sien prima vermaakt!

Heeft weer flink wat nieuwe indrukken opgedaan en kwam zondag moe en voldaan weer thuis.

 

Gistermiddag ben ik even met haar op het strand geweest. Niet te lang natuurlijk, maar ze vond het geweldig! Het waaide flink maar van de hoge golven trok ze zich niet veel aan, lekker even uitwaaien en gek doen!

 

Op het strand, bijna 7 mnd oud.

Hoezo aan het puberen...

 

22-06-2007

Gina heeft haar naam weer even ingeruild voor Drakestina...... 

Ja heus waar, honden komen ook in de pubertijd, niet pas bij een jaar of 12, nee rond de 6 maanden. Nou Gina is een hondje volgens het boekje hoor..…..

Merkte het met trainen al een beetje, dummie niet goed terug willen komen brengen…dat soort dingetjes…maar oke dacht ik nog, goed trainen en een beetje strenger zijn dan gaat dat wel goed komen.

Maar nu kwam ik van de week thuis uit mijn werk en toen had zij dus bedacht dat je als je alleen thuis zit in de bench je ook leuke spelletjes kan bedenken. Zoals het kussen waar je normaal heerlijk op slaapt te plukken en er zo voor te zorgen dat heel de bench vol ligt met de vulling!

Als je dan klaar bent met de vulling, nou dan neem je toch gewoon het kleed wat het vrouwtje gezellig op de bench had gelegd....

Oeps….wat gaan we hier nu dan aan doen……..tja ik heb geen zin om iedere dag een nieuw kleed voor haar te kopen dus gaat ze mooi zonder kleed in de bench!

Verder maar even goed op haar letten en even kijken hoelang ze van plan is dit vol te houden….

 

 

Verder gaat het met trainen wel al weer beter. Nog lang niet perfect natuurlijk, maar merk wel dat er vooruit gang in zit, dus wel blijven lekker door gaan.

Zijn we weer

20-06-2007

 

Zo daar ben ik weer even. Beetje vreemde tijd achter de rug, dus even geen kletspraatjes bij gehouden.

Met Gina gaat het goed. Is een echte waterrat geworden, sinds ze echt lekker zwemt heeft ze ontdekt dat waterplassen ook best heel leuk zijn om mee te spelen, lekker stampen en met je snoet er in! Heerlijk wat een plezier heeft ze dan.

Ik ga een paar keer per week zwemmen met haar, ze vind het heerlijk, kan er geen genoeg van krijgen, leuk hoor.

 

Afgelopen weekend heeft haar vriendin Nova bij ons gelogeerd, dat was natuurlijk weer dikke pret. Heel erg leuk om die twee samen te zien. Genieten om lekker met ze te wandelen, wat kunnen die twee lekker spelen en rennen zeg!

 

Toen ik gistermiddag uit mijn werk kwam was ik iets minder blij met Gina….Ze vond het nodig om haar kleedje in de bench iets kleiner te maken……..

Waar dit nou weer vandaan komt…dat doet ze anders nooit…..

6 maanden!

07-06-2007

Vandaag is Gina een klein beetje jarig!

6 maanden oud. Wat is ze toch een lekkere slungel, vooral op een stand foto is goed te zien dat ze op een langpootmug lijkt

Gina 6 mnd.

Heb voor de komende tijd een nieuwdagboek gemaakt, dus vanaf nu verder in dagboek 2 van 6 mnd. Eens kijken wat we allemaal nog mee gaan maken met dit draakje.

Zomaar

04-06-2007

 

Zomaar even een verhaaltje.

Heb ik al eens verteld dat Gina een heerlijk hondje is…vast wel he.

Het weekend weer even gewogen..had al het idee dat ze weer wat zwaarder geworden was en ook weer wat groter, nou is dat natuurlijk ook de bedoeling he….ze weegt nu dus 18 kilo. Tja ik dacht al zoiets te voelen bij het in en uit de auto tillen…

Nou ja mijn spierballen ontwikkelen zich aardig. En dan te bedenken dat ze nog wel een aantal maanden getild zal moeten worden…..

 

Donderdag is ze 6 maanden. Vanaf 6 maanden gaat ze nog maar 2 keer per dag eten. Ben benieuwd, ze zal best even raar staan te kijken als ze tussen de middag ineens geen eten meer krijgt.

Het weekend nog lekker ergens wezen zwemmen, ze vind het heerlijk. Had geen dummie of balletje bij me maar een leeg bierblikje vind ze ook leuk om te halen.

puber

01-06-2007

Gina is een lekkere puber....

Heeft haar naam Drakestina weer teug gekregen, 

Merk dat ze wat ouder word en dus het vrouwtje gaat uit proberen, Gina vind het hele leven een spelletje. Dus moet goed op de regeltjes blijven letten.

Hier nog even wat plaatjes.

 

Pinksterweekend

 

30-05-2007

 

Een weekend vol indrukken voor Gina.

Zaterdag hebben we haar meegenomen naar Heenvliet. Een dorp hier in de buurt waar heel het weekend festiviteiten waren. Kermis, braderie en paardenmarkt.

Zaterdagmiddag zijn we met haar over de kermis gelopen en langs wat kraampje. Nog even bij de paarden marathon wezen kijken ze vond het allemaal prima.

Op de kermis in Heenvliet 26/05/07

 

 

Zondag was er hier in Hellevoetsluis opening van het watersport seizoen, dus ook braderie en een muziek tent. Is ze ook gezellig mee geweest. Op het terras nog wat gedronken en dan gaat ze rustig liggen. Aandacht genoeg voor haar, kinderen vinden het altijd leuk om haar even aan te halen, Gina vind het allemaal best.

 

Ben ook nog even met haar wezen zwemmen, eerst de dummie nog even aan het touwtje gadaan, maar ze ging zonder twijfel het water is dus heb de dummie los van het touw nog eens gegooid en die haalde ze ook netjes op! Leuk hoor.

Leuke training

25-05-2007

Gisteravond weer wezen trainen met Gina, dit keer in het bos de Ruyven, ook wel bekent als het homo-bos! We zijn dus netjes op de paden gebleven. 

Was weer een leuke training, het is mooi om te zien hoe de pups vooruit gaan en steeds meer beginnen te begrijpen.

Ik ben zelf de laatste tijd met Gina vooral met zwemmen bezig geweest en dat heeft zijn vruchten afgeworpen! Gister na wat aanmoediging een aantal dummies uit het water gehaald, ze moest te water en meteen zwemmen, kon dus niet eerst staan. En ze heeft zelfs over water gezwommen, ik via het bruggetje naar de overkant en daarna Gina bij me roepen. Wat een gaaf gezicht zeg, even een plekje zoeken waar ze te water kon en hupsa daar kwam ze naar me toe gezwommen! Wat was ik trots op haar zeg echt heel leuk!

 

Verder gaat het hartstikke goed met haar, het is gewoon een heerlijke pup. Word al flink groot nu en weegt zo’n 15 kilo.

Over 2 weken word ze al weer 6 maanden. Gaat wel erg hard hoor, ik vind het leuk dat ze wat ouder word, ze mag qua wandeling nu net wat meer en gaat steeds meer dingen begrijpen. Nog even en ze is echt groot dus nog maar lekker genieten van dit pup zijn!

 

Keuringsrapport

Hier het keuringsrapport en de vrije vertaling ervan:

 

Elegant, goed in balans, goede lengte van de nek met goed geplaatste schouder.

Steile voorhand

Goede bovenbelijning

Goede hoekingen in achterhand

Stabiel en in balans in beweging

 

Veel Belovend!

 

1e prijs!!!

21-05-2007

Afgelopen zondag 20 mei was de clubmatch van de flatcoated retrievers. Het leeek me leuk om dat een keertje mee te maken en had Gina ingeschreven voor de baby klasse teven. Hier in doen teefjes van 12 weken tot 6 maanden mee.

We vertrokken ’s morgens om 07.00 uur richting Almere, zo zouden we er lekker op tijd zijn en hadden we rustig de tijd om een plekje te zoeken en even te kijken hoe het allemaal in zijn werk zou gaan.

Inschrijvingsnummer opgehaald en al snel moesten Gina en ik de Ring in. Nou daar stonden we dan met een aantal ander pups. Iedereen die ik kende wensten ons veel succes. Nou ja ik stond er heel ontspannen bij want ach ik wilde dit gewoon eens mee maken dus we deden voor de lol mee.

We moesten als eerste een rondje lopen voor de keurmeester en Gina werd grondig bekeken, toen mocht ik de ring weer verlaten en de keurmeester zei dat ik straks nog eens terug mocht komen…..nou oke is goed. Ach ja wist ik veel, hahah

Dus toen alle pups stuk voor stuk gekeurd waren bleven de beste over en die moesten nog een keer de ring in.

Ja en hier hoorde Gina dus ook bij!

Nog een keer een rondje lopen, pups werden allemaal nog een keertje goed bekeken en ondertussen werden er in de ring 4 bordjes (1 t/m 4) met bekers neer gezet. En toen kwam het…..Gina en ik werden gefeliciteerd en we mochten dus bij het bordje nr 1 gaan staan!

Jaja, Gina heeft gewonnen en werd dus 1e van de babyklasse teven!

 

’s Middags moesten we dan nog eens de ring in en moesten we het opnemen tegen de nr 1 van de babyklasse reutjes.

Het reutje heeft de 1e prijs gewonnen en Gina heeft haar 2e beker in de wacht gesleept en is dus reserve kampioen baby klasse geworden!

 

Buiten die twee mooie bekers om hebben we een hele gezellige dag gehad, aantal bekenden en een aantal nieuwe gezichten leren kennen en wat waren er een hoop honden zeg! Echt heel leuk om bij elkaar te zien 325 inschrijvingen waren er.

 

Dus ja een geslaagde zondag. Misschien gaan we volgend jaar wel weer meedoen, eens kijken hoe dit meisje uit gaat groeien. Hoe dan ook voor mij blijft ze de mooiste en de liefste!

 

Rondje lopen zodat de keurmeester het gangwerk kan beoordelen.

Mooi staan voor de keurmeester!

De felicitatie en de prijs in ontvangst nemen.

Het weekend

14-05-2007

Zo het weekend zit er weer op. Altijd jammer dat die maandag al zo snel weer komt, maar aan den andere kant de vrijdag is er ook meestal weer snel.

Het weekend is Gina weer naar zwemles geweest….we blijven rustig oefenen tot ze echt heeeel goed kan zwemmen. Nou ja dat kan ze best al wel alleen weet ze dat zelf nog niet zo goed.

 

Zondag 20 mei gaan we meedoen met de clubmatch. Gewoon voor de lol en voor de gezelligheid, Gina doet mee in de baby klasse, hier krijg je volgens mij nog geen officiële beoordeling, maar ik vind het leuk om eens te kijken hoe dat allemaal in zijn werk gaat.

Met de training zijn we ook steeds een beetje ring training aan het doen, dus netjes staan en netjes lopen zodat de keurmeester goed naar Gina kan kijken.

En ja dan moet ze er natuurlijk ook mooi uitzien, dus ben ik druk bezig met haar poten te trimmen. Is heel wat werk dus ik probeer steeds een beetje te doen. Zet haar dan op de tafel zodat ik niet ze hoef te bukken!

 

Buiten op de "trimtafel"

Zondag kwamen haar twee vriendinnetjes een dagje. Altijd gezellig. Zijn net een stel kleinen kinderen, als de 1 een speeltje heeft wil de ander dat hebben en proberen ze dat heel sneaky van elkaar af te pakken. Prachtig om te zien.

’s Middags ben ik dus met drie honden naar het park geweest, ging prima en als ze aan de riem lopen, lopen ze keurig netjes met z’n drieën aan de linkerkant.

De drie vriendinnen.

Leuke trainig

11-05-2007

 

Gister weer een erg leuke training gehad.

Zo leuk om te zien dat Gina vol power en met zo veel passie op de dummy afgaat.

Serge is ook even komen kijken, nu heeft hij eens kunnen zien waar ik altijd over vertel.

Leuke onderdelen behandeld!

O.a ook het zwemmen, maar daar moet ze toch nog aan werken, nou ja we blijven gewoon oefenen, ze kan zwemmen moet er alleen nog wat zekerder voor worden, komt wel goed!

Volgende week Hemelvaart maar de training gaat gewoon door! Leuk, Gina en ik hebben er nu al zin in! 

 

Op bzeoek

10-05-2007

Gistermiddag even bij Marianne op bezoek geweest. Zij heeft o.a. een Hollandse herder pup, die een maandje jonger is dan Gina. Ze hebben leuk gespeeld en natuurlijk moesten ze even op de foto.....viel niet mee om ze alle vier te laten zitten. Maar het is gelukt.

 

5 maanden

07-05-2007

 

Gina is al weer 5 maanden.

Iedereen heeft me gewaarschuwd, geniet van je pup voor je het weet is ze groot.

En wat word ze al groot he, soms kan ze liggen slapen helemaal opgerold als een drolletje dan is ze toch nog wel klein en soms als ze languit ligt vind ik haar ineens al een grote dame worden.

Vanmorgen toen we de deur uit gingen stond ze even gek te kijken…tja regen hebben we al 6 weken niet gehad dus dat was best even gek.

Eerst dacht ze als ik nou dicht bij het vrouwtje blijf lopen dan kunnen we best samen onder de plu. Maar toen ik haar in het park los liet vond ze het toch wel lekker.

 

Gister hebben we haar weer even gewogen 14 kilo weegt ze.

Verder ziet ze er goed uit, vacht glimt lekker en word steeds groter, een lekkere langpoot mug is het, haha

 

Gina 5 mnd

België week

06-05-2007

Zo weer terug van weg geweest.

Onze jaarlijkse België week zit er weer op! Jammer maar aan alles komt een eind.

De week was heerlijk, we hebben super mooi weer geweest en ik vond het helemaal leuk dat Gina erbij was. Wat heeft die zich voorbeeldig gedragen zeg. De groep bestaat uit 20 mensen met de leeftijd van 1 jaar tot + 65. Dus genoeg variatie. De kleine kinderen die erbij waren kent Gina wel maar normaal heeft ze die natuurlijk niet heel de dag om haar heen. Maar wat is ze lief voor ze zeg.

Gina, moest ’s morgens in de bench blijven tot ik er was om haar eruit te halen, uit te laten en eten te geven. Nou ben ik best een ochtend mens maar ik was niet als eerst uit bed, de kinderen waren al vroeg en ook een aantal volwassenen waren al voor mij op. Maar Gina wachtte keurig op haar beurt, zonder te piepen of iets tot ik haar uit de bench liet.

Hebben lekkere wandelingetjes in het bos gemaakt, natuurlijk heb ik die wel aangepast aan haar leeftijd, ze mag immers nog niet te lang mee, daar moeten we nog een jaartje voor wachten.

Bij onze eerst wandeling na aankomst meteen maar even kennis gemaakt met een heerlijk hoop stront! Bleee, daar had ze dus lekker in liggen rollen, meteen maar even in bad geweest!

Ze is mee geweest naar een stadje, gewoon als of het heel normaal is, op het terras lekker in de schaduw liggen met een bakje water ze vond het allemaal prima.

Tja in de vakantie mag altijd net wat meer he 

En natuurlijk had ik de dummie meegebracht. Zo hebben we dus nog een aantal keer een beetje kunnen trainen, een leuk bos om eens wat dingetjes te oefenen!

We hebben donderdag 1 training gemist maar kijken alweer uit naar donderdagavond!

Morgen weer aan het werk! Phoe zal wel weer tegen vallen voor mij en voor Gina, weer een beetje rust en reglmaat.

Op vakantie

26-04-2007

 

Zo nog 1 nachtje slapen en dan is het weer België time! Ons jaarlijkse uitje gaat er dit jaar iets anders uitzien…..Gina gaat mee. Toen we begonnen met de België vakanties gingen er twee honden mee, de Golden en een Bouvier. Na jaren zonder hond op vakantie te zijn geweest komt Gina ons nu gezelschap houden. Leuk hoor!

Vanmiddag de tassen inpakken, vanavond nog even trainen en dan morgen lekker op stap.

Ben erg benieuwd hoe ze het zal vinden, vast heel gezellig.

Na de vakantie zal ik verslag uit brengen.

 

Leuk weekend.

23-04-07

 

We hebben er een druk weekendje opzitten…..

Gina heeft zich weer voorbeeldig gedragen. Is gezellig mee geweest op visite.

 

Zondag naar Boxtel geweest om kennis te maken met Basje! Dit is een Bobtail pup van 13 weken.

Gina en Bas vonden elkaar erg leuk en hebben lekker in de tuin gespeeld.

 

Gina en Basje aan het spelen.

 

’s Middags tijdens de BBQ bij Joyce kwam Gina haar grote vriendin Nova nog langs, altijd erg leuk om te zien hoe die twee met elkaar om gaan. Nova maakt heel duidelijk uit wanneer er gespeeld word en wanneer het spel weer over is. En Gina begrijpt dat uitstekend dus is er geen probleem tussen die twee.

Gina en Nova.

Zo trots!

 

20-04-2007

 

Wat kun je soms toch enorm trots zijn op je pup! Ja echt waar, ik ben best heel trots op Gina.

Ze doet het zo vreselijk goed allemaal.

Woensdagavond weer met Gina naar het Haringvliet geweest, dummie aan een touw en steeds verder gegooid. Ze ging hem steeds keurig halen. Kon op het laatst niet zien of ze nu aan het zwemmen was of nog net kon staan.

 

Donderdagavond weer wezen trainen, dit keer een andere locatie.

De training is zo ontzettend leuk, Gina vind het geweldig heeft er heel veel plezier in, en ik natuurlijk ook. Het is leuk om zo met haar bezig te zien.

Bij de training kwam ook een apport uit het water. Was erg benieuwd of ze hem zou gaan halen. Dit keer een gewone dummie, zonder touwtje…..

Voor de zekerheid hebben we Santa (van Saskia) mee laten kijken, als Gina hem dan niet zou gaan halen Santa hem kon halen!

Maar dat was niet nodig hoor, hupsa zo het water in waar ze eigenlijk maar 2 stappen kon lopen en ze zwom netjes naar de dummie.

Zo ontzettend leuk om te zien!

 

Voor een uitgebreid trainingsverslag kun je hier kijken trainingsverslag

 

Geen watervrees!

17-04-2007

 

Na Gina haar kroos avontuur was ik toch benieuwd of ze het water nog wel in durfde…zou zonde zijn als ze nu meteen watervrees had ontwikkeld…..

Dus gisteravond gewapend met water dummy naar het Haringvliet. Was wel zo slim geweest om een touw aan de dummy te maken. Ze was hiervoor nog niet echt wezen zwemmen dus had niet het idee dat ze dat nu ineens wel zou gaan doen.

Dummy een aantal keer in het water gegooid en zolang ze grond onder haar voeten voelden ging ze hem vrolijk halen keer op keer. Maar echt zwemmen doet ze nog niet. (Was dus erg blij met mijn touwtje aan de dummy!) Geeft niet dat komt vanzelf, ik wilde alleen weten of ze het water nog wel in ging en dat deed ze.

Dit keer is mijn vader met de film camera mee geweest, volgende keer zal ik de fotocamera weer meenemen.

Zonnig weekend

16-04-2007

Het is weer tijd voor een update!

Met Gina gaat het hartstikke goed. Op donderdag zijn we weer lekker wezen trainen bij Maaike, Gina vind het erg leuk. Is leuk om te zien wat een lol ze erin heeft, daar doen we het toch voor he!

 

Van de week bij Gina haar tekenband om gedaan. Gaan over 2 weekjes naar de Ardennen en een hond onder de teken leek me niet zo'n god idee...dus even voorbereidingen treffen. Moet wel zeggen dat ik er eigenlijk niet zo van hou maar ja je moet toch wat he 

 

Gister bij Jessy in Alkmaar op bezoek geweest. Jessy is onze logeerhond, ze is al twee zomers bij ons wezen logeren en hebben altijd erg veel plezier met haar gehad. Als het goed is zal ze ook deze zomer haar vakantie weer bij ons doorbrengen. Dus eens kijken of Gina en Jessy elkaar een beetje aardig vinden. Nou dat vonden ze hoor!

 

 

Gina heeft nog geprobeerd of ze over water kon lopen…..Hihi, er lag kroos op het water en ze waren aan het spelen. Gina nam een flinke sprong en toen, plons daar lag ze, midden in de sloot.

Ze schrok er wel van, maar ze kan zwemmen en kwam netjes naar de kant gezwommen en klom zelf de sloot weer uit!

Helaas had ik net geen fotocamera bij me maar je kunt je voorstelen hoe ze eruit zag….

 

Jessy is een flinke dame geworden, de eerste zomer dat ze kwam logeren was ze een maand of 8, daarna een jaar ouder en nu al weer ruim twee jaar.

Even een foto van haar.

 

Paasweekend

09-04-2007

We hebben een lekker paasweekend gehad.

Vrijdag toen ik met Gina ging wandelen en lekker langs de waterkant liep heeft Gina innig kennis gemaakt met het water, hihi. Ze liep lekker te dollen en in het water te happen, tot ze een te grote sprong maakte en helemaal in het water terecht kwam . Daarna ging ze er nog wel een keertje drinken dus ik denk niet dat ze er heel bang voor is geworden...maar ze ging ook niet terug om te gaan zwemmen...ach komt nog wel.

Verder het weekend lekker mee opstap geweest, was weer gezellig ze heeft zich weer voorbeeldig gedragen.

Vrijdagavond ook de dummies besteld dus hopelijk krijgen we die van de week binnen zodat we lekker kunnen gaan trainen, leuk!

Gina is ondertussen alweer 4 maanden, wat gaat het toch hard.

Eerste training

05-04-2007

Gisteravond hebben Gina en ik de eerste jachttraining gehad bij Maaike en Marijke Kort

Wat was dat leuk zeg. Moesten er een stukje voor rijden….zeker met de files maar het was het zeker waard.

Na een voorstel rondje moesten we allemaal een stukje volgen laten zien. Ging best aardig, Gina was een beetje onstuimig, werd erg vrolijk van al dat heerlijke gras, andere omgeving en de andere hondjes.

Daarna een oefening om te kijken hoe ze terug komt en reageert op de fluit. Gina werd met een dummy door Marijke meegelokt en toen zei stil stond moest ik Gina in fluiten. Dat deed ze hartstikke netjes, kwam meteen naar me toe.

Daarna een apport. Eindje verder gooide Marijke met een leuk geluidje een dummie neer, Gina moest naast me zitten en op het commando “apport” de dummy halen en terug brengen. Voor Gina was dit de eerste keer dat ze een dummy moest halen, heb ik nog helemaal niet met haar geoefend. Ze speerde met veel passie op de dummy af, wat een mooi gezicht zeg. Hij lag in redelijk hoog gras, ze moest even snuffelen maar vond hem al snel. Pakte hem keurig op en was toen zo blij dat ze hem had dat ze niet meteen terug kwam  hahaha. Daar moet nog even opgeoefend worden…ze is nu ook aan het wisselen en daardoor kan het ook nog wel eens lastig zijn, ze wil dan graag ergens op kauwen.

Daarna moesten we een lijn lopen. Op een pad, 20 meter verder een dummy neerleggen met de hond aan de voet. Dan terug lopen, Gina netjes naast me laten zitten en voooooruit sturen.

Deed ze netjes en dit keer kwam ze beter naar me toe.

Les afgesloten met het commando af / down. Daar moeten we ook nog even aan werken, ze doet het wel maar moet nog leren om dan even te blijven liggen.

De avond sluiten we in het donker met een kop koffie af! Het was een leuke avond, volgende week weer op dezelfde plek!

 

Deze week waren er 2 kleine pups van 8 weken bij, die gaan later naar een andere groep en dan blijven wij met de wat grotere pups in 1 groep.

 

 

Tussendoor even een kopje koffie met stroopwafel.

Gaat weer goed

02-04-07

Het gaat weer goed met Gina. De medicijnen zijn goed aangeslagen. Ze heeft weer mooie drollen.

Verder voelt ze zich prima, is lekker vrolijk en vind het heerlijk om bij me te zijn.

Buiten gaat ze steeds meer op onderzoek uit. Alles wat we tegen komen is leuk, vooral als het iets is wat ze in haar bek kan doen. Echt een leuk gezicht.

Ze is wel heel erg op mij gericht. Met Serge wil ze niet echt graag mee uit. Het weekend probeerde twee andere het nog, maar nee Gina gaat op haar kont zitten nadat ze een plas heeft gedaan en wil eigenlijk gewoon weer naar huis.......papkind!

Donderdag beginnen we met de jachttraining, leuk heb ik echt zin in.

Nog even een leuk plaatje tussen door.

 

Dierenarts

30-03-2007

 

Toch blij dat ik even bij de dierenarts langs geweest ben. Ondanks dat ze zich helemaal niet ziek gedraagt is er toch wel iets mis. Ze heeft trek, speelt, is vrolijk enz. Maar haar darmen zijn toch wel van slag.

De da heeft wat ontlasting onder de microscoop bekeken en daar bleken toch wel wat “beestjes” in te krioelen. Ben alleen vergeten hoe ze heten…,wokkelvormige beestjes had hij het over.

Volwassen honden hebben ze ook vaak zei hij maar die hebben er geen last van, tja zo’n pup is toch net wat vatbaarder hè.

Dus wat medicijnen mee gekregen en wat lichtverteerbaar voer. Met 2 dagen moet ik verbetering zien en met 5 dagen moet het echt over zijn.

Vanmorgen had ze al weer een mooier drolletje dus dat zal wel goed gaan komen.

Heb haar ook nog even op de weegschaal gezet bij de da. 10 kilo.

16 weken

29-03-2007

 

Gina is vandaag 16 weken. Vanavond weer even wegen, ben benieuwd want ik heb het idee dat ze best wat is afgevallen nu ze een beetje ziekjes is.

Ga vanmiddag toch even met haar langs de dierenarts. Ontlasting is wel wat beter en ze hoeft ook niet meer iedere wandeling te poepen..maar ik ben toch niet helemaal tevreden. Toch maar even naar haar laten kijken.

 

Verder is ze aan het wisselen, tja kleine hondjes worden groot….hihi ze mist 4 voor tanden, 2 boven en 2 onder. Ben benieuwd wanneer haar nieuwe tanden komen, als het goed is moet dat toch binnen een paar dagen gebeuren dus ik hou het in de gaten.

 

Knappe meid

28-03-2007

 

Gina is echt een knappe meid!

Slaapt lekker beneden in de bench, wacht ’s morgens rustig op haar beurt tot ik het deurtje open doe.

’s Morgens als ik naar mijn werk ga dan blijft ze thuis en als ik haar dan later ophaal dan ligt ze lekker te slapen.

Dus dat gaat echt super, wel heel fijn hoor.

 

Met haar buik lijkt het ook beter te gaan, ontlasting lijkt weer wat dikker te worden nog geen echte drollen maar ik denk dat dat wel goed gaat komen.

 

Gistermiddag was ik in de tuin bezig maar dat valt toch niet echt mee met een pup die je graag wil helpen…..bij ieder schepje wat ik deed, zat er een neus bovenop. Dus ik heb Gina maar even vast gezet aan de riem, ze is toen lekker gaan liggen. Tja ook dat moet ze leren.

 

Verder is het een tevreden en vrolijk hondje. Van de week was het een echte verjaardags week, gaat ze lekker mee. Neem een kleedje voor haar mee en daar gaat ze lekker liggen, vind ze geen probleem.

Buiten is ze lekker vrolijk, loopt te spelen met van alles wat ze tegenkomt. Mensen laten heel wat slingeren en dat vind Gina geen probleem. Lege flesjes, verpakkingen eigenlijk vind ze alles leuk.

Terug van weg geweest

26-03-2007

Zo daar ben ik weer. Tja was er even een weekje tussen uit. Dus even geen Gina verhaaltjes.

We zijn een weekje naar Oostenrijk geweest en Gina is bij Anne Marie wezen logeren.

Is allemaal hartstikke goed gegaan! Is dikke vriendinnen geworden met de 2 border terriërs Luna en Sien. Lagen lekker met z’n drieën in de mand te slapen.

Ik was erg blij om haar gister weer te zien en zij gelukkig ook wel om ons weer te zien,

 

Gister was ze wel aan de diaree, en ’s avonds ook nog over gegeven, ze voelde zich dus niet zo lekker. Ze heeft beneden geslapen. Is goed gegaan, had wel de kamerdeur beneden open gelaten zodat ik haar goed kon horen mocht er vannacht iets zijn. Met die diaree zat het me toch niet helemaal lekker. Maar ze is de nacht goed door gekomen en was vanmorgen lekker vrolijk toen we beneden kwamen. Ze had nog wel diaree dus ik geef haar nog even geen eten, eerst maar even tot rust laten komen.

 

Weer even een stand foto!

 

 

Gina 15 weken oud. 

 

Verzamel verhaaltje

12-03-2007

 

Weer even een verhaaltje.

Het gaat goed met Gina, vorige week is ze iedere ochtend alleen thuis gebleven als ik naar mijn werk ging. Na een uurtje ben ik haar dan weer gaan halen.

De buurvrouw bracht mij iedere dag verslag uit hoe het gegaan was en hoelang ze had zitten janken.

Vrijdagmorgen toen ik haar ging halen dacht de buurvrouw dat ik haar mee had genomen want ze had haar dus helemaal niet gehoord! Kijk, kijk we gaan de goeie kant op!

 

Donderdag weer naar de dierenarts geweest, ze heeft haar laatste inenting gehad. Ook meteen tegen Rabies laten enten want volgende maand gaat ze natuurlijk met ons mee naar Belgie en daar is het een verplichte enting.

Meteen anti worm tabletjes mee genomen, ook tegen hartwormen en tegen de vossenlintworm want die komt in Belgie nog voor.Ook hebben we anti-teken middel meegenomen. Dus we zijn er klaar voor we kunnen naar Belgie!

Verder vond de dierenarts haar er goed uitzien, ze heeft zich weer keurig gedragen. Voorlopig hopen we er niet meer te komen.

 

Ze groeid goed, weegt ondertussen al weer 10 kilo. Ze word al aardig groot en krijgt lange benen.

 

Het weekend weer naar de puppycursus geweest. Nou ja wat kleine aanwijzingen en verder gaan we ons straks richten op de jachttraining. Die begint in april en daar heb ik erg veel zin in, ben heel benieuwd wat we daar allemaal gaan leren.

 

Zondag hebben we bij Han en Hanky gegeten en die hebben ook een hondje Daisy. Daisy is al wat op leeftijd en heeft niet zo’n zin in zo’n jonge pup…..

Gina wil eigenlijk alleen maar spelen en begrijpt maar niet waarom Daisy niet met haar mee wil doen…..

 

Deze week gaan we weer verder oefenen met het alleen thuis blijven!

13 weken

08-03-2007

 

Gina is vandaag 13 weken, gister was ze 3 maanden oud. Jeetje wat gaat het hard, iedereen die haar af en toe ziet ziet haar steeds weer groeien, ze word echt groot. En lekkere pluizenbol met lange slungel benen.

 

Het is een heerlijk hondje, met hier en daar haar ondeugende momenten maar voor al een lekkere kroeldoos.

 

Van de week ben ik even met haar bij de trimsalon geweest. Gewoon om even kennis te maken en te kijken hoe ze daarop zou reageren. Nou dat vond ze geen probleem hoor, ze is in de droogmachine geweest en heeft even op de trimtafel gestaan. Nageltjes een klein beetje geknipt, lekker wat brokjes gekregen en toen weer naar huis.

Helaas mijn fotocamera vergeten…..volgende keer zal ik hem meenemen.

 

Het lopen gaat goed, ze loopt lekker mee, trekt niet meer aan de riem als we naar huis lopen. Maar ik moet wel goed opletten dat ik niet te snel tevreden ben met wat ze doet. Op mijn strepen blijven staan want anders neemt ze een loopje met me.

Maar het is leuk om wat dingetjes met haar te oefenen, en ook resultaat te zien.

Zaterdag weer naar de puppycursus, dat is 2 weken niet geweest dus daar zullen ze haar ook wel groot vinden. Leuk, ik heb wel zin om wat met haar te gaan doen.

Volgende maand begint de jachttraining, ben heel benieuwd hoe dat zal zijn, voor mij ook nog allemaal erg nieuw en voor Gina natuurlijk ook.

 

Verder zijn we hard aan het oefenen, met alleen thuis blijven. Iedere ochtend blijft ze nu een uurtje thuis en daarna ga ik haar ophalen. De buurvrouw geeft me verslag van hoe het gegaan is. Ze is nog wel aan het janken en piepen maar ze zegt dat er ook wel steeds meer stille momenten zijn dus hoop dat het steeds een beetje beter zal gaan.

Nou ja hier moeten we even doorheen zeggen de kenners dus daar vertrouwen we dan maar op.

 

 

Workshop

04-03-2007

Zo daar zijn we weer, terug van weg geweest!

Wat hebben we een leuk weekend gehad. Het was super om samen met Gina opstap te gaan. Echt waar ze heeft zich voorbeeldig gedragen, alsof het een hondje is wat maandelijks op reis gaat.

Vrijdagmiddag, na het werk vertrokken naar Saskia, daar alle spullen bij haar in de auto, hondjes even kennis laten maken en toen op weg naar Limburg. Onderweg nog een keertje gestopt en daar afgesproken met Joyce en Michal.

In het Hotel aangekomen alle spullen naar de kamers gebracht en nog even met de hondjes het bos in geweest. Even lekker de benen strekken. We kwamen nog wel een jager tegen, oeps wij hadden dus alle reeën weg gejaagd….dat zal die niet zo leuk gevonden hebben…

Hondjes in de bench en wij hebben beneden in het hotel zitten eten. Saskia is nog wel een keertje wezen luisteren maar er kwam geen geluid uit de kamers, dus die lagen allemaal lekker te slapen. Wij hebben van 18.30 tot 22.00 uur beneden gezeten en de honden hebben zich voorbeeldig gedragen.

’s Nachts is het ook prima gegaan…hihi Santa kan lekker snurken en baasje Saskia doet gezellig mee.

Volgende morgen lekker ontbeten en de hondjes weer gewoon boven op de kamer in de bench, niets aan de hand.

Hier boven: vlnr Michal met Rufus, Saskia met Santa, Danny met Gina en Joyce met Yada

Om 10.00 uur waren we bij Louisianne en begon de workshop met totaal 9 pups.

Helaas zaten de weer goden ons niet zo mee…..storm en regen, de dakpannen van de buurman vlogen van het dak!

’s Middags na de lunch zijn we het bos ingegaan, daar hadden we niet zo’n last van de wind en het was ook wat minder gaan regenen.

De workshop was leerzaam, we werden haarfijn op onze fouten gewezen en hebben heel wat leerzame tips gekregen, dus we kunnen aan de slag.

Gina is nu ruim 12 weken dus ik ga nu wat dingetjes van haar verwachten, de babytijd zit er op!

De honden waren moe, heel erg moe na zo’n dag, die hebben we onderweg dan ook niet gehoord in de auto, hebben heerlijk liggen slapen.

Ja het was een leuk weekend, erg gezellig en heel leerzaam, wie weet voor herhaling vatbaar over een paar maanden.

Op reis

02-03-2007

 

Gina en ik hebben een leuk weekend voor de boeg! We gaan samen op reis.

Vrijdagmiddag vertrekken we richting Limburg, rijden dan via Waalwijk om daar vandaan met Saskia en Santa mee te rijden. Wel zo gezellig, kunnen wij lekker bijkletsen en Santa en Gina lekker slapen.

Joyce en Michal komen ’s middags ook naar Limburg en dan blijven we met z’n vieren en de vier pups in een hotel slapen. Zaterdag hebben we dan de workshop bij Louisianne.

Ben erg benieuwd hoe het zal zijn, als het goed is komen er ook pups van het nest van Gina en ook van het M nest.

 

Gina is ondertussen al weer 12 weken, gister weer even op de weegschaal met Serge…..9 kilo weegt ze. Pfff ze word echt al een groot puppy hoor.

Verder gaat het lekker met haar, is lekker ondeugend maar ook erg gezellig en lief.

Gistermiddag weer bij de paarden geweest en daar heeft ze zich prima gedragen, knappe meid hoor.

 

Na het weekend zal ik verslag uitbrengen van onze avonturen in Limburg.

 

Oefening baart kunst

27-02-2007

Nou ben zo trots op Gina dat moet ik gewoon even komen vertellen hier  Zoals ik al eerder schreef ben ik aan het oefenen met de "kom fluit" Als het goed is moet ze komen als ik fluit, wel zo handig voor de mensen die hier aan het bos/park wonen als ik Gina moet roepen, hahah. Mijn stem heeft een redelijk bereik, maar de fluit zullen we straks met de jachttraining nog hard nodig gaan hebben. Dus ik ben hard aan het oefenen. Riep haar met mijn stem en zodra ze dan naar me toe kwam dan floot ik snel, ook als ik haar eten gaf dan floot ik af en toe.

Gister was ik met haar aan het wandelen en toen liep ze een eindje bij me vandaan. Ik dacht eens kijken of ze reageerd zonder dat ik haar met mijn stem roep maar alleen het fluitje gebruik.....en ja hoor, ik floot, koppie ging omhoog en ze kwam meteen aangespurt! Echt heel leuk om te zien die reactie.

Ik merk ook dat haar gedrag wat aan het veranderen is......'s morgens geen gejank en gepiep meer, wacht gewoon rustig op haar beurt tot ze de bench uit mag, ook op mijn werk word ze steeds rustiger. In het begin was het echt piepen en janken als ik een paar meter weg liep of het kantoor uit ging, nu soms alleen nog een piepje maar lang zo erg niet meer als in het begin! Dus ja het draakje gaat het leren, eindelijk het vertrouwen dat ik echt weer terug kom en haar heus niet achter laat. Werkt voor mij ook een heel stuk rustiger kan ik je vertellen.

 

 

Nieuwe grote vriendin

25-02-07

Vrijdagavond kregen we visite. Och niets bijzonders zou je zo zeggen, nee dat is het ook niet maar Dennis en Angelique namen Nova mee! Nove is een Rotweiler teefje een echte schat en heeft een streepje voor bij mij. Maar hoe zou ze reageren op Gina....en wat zou Gina van zo'n grote hond in huis vinden?

Buiten even kennis laten maken, in de tuin was Gina nog even een beetje afwachtend....Bleef dicht bij het vrouwtje, maar vond het toch ook wel heel spannend. Nou die twee hadden elkaar helemaal gevonden hoor. Gina bleef Nova uitdagen en Nova vond Gina eigenlijk best leuk, wel een beetje druk en baldadig natuurlijk. Dus als Gina iets te hard in Nova haar staart beet, dan werd even duidelijk gemaakt dat ze daar niet van gedient was, en ja dat begreep Gina gelukkig heel goed.

Gina is het weekend ook nog meegeweest naar Patty en Jaco, die hebben twee katten en daar reageerd ze eigenlijk niet zo op. Katten rennen ook niet heel hard weg en zo leert Gina dus dat die katten er ook gewoon bij horen.

Verder probeer ik het fluitje te oefenen maar dat valt niet mee hoor....ze blijft zo netjes bij me in de buurt als ik haar los laat lopen..... En als ik haar een keertje bij me roep dan komt ze echt meteen naar me toe. Mooi gezicht is dat.

11 weken

23-02-07

 

Het gaat hard, heel hard. Gister hebben we haar weer gewogen en na drie keer gekeken te hebben woog ze toch echt 8 kilo. Tja ze moet niet te hard groeien want dat is niet goed, maar ja ze krijgt echt niet te veel voer…..is nog steeds lekker slank dus ik ga ervan uit dat het goed gaat.

 

Gister is ze met me mee geweest naar de paarden! Oei dat vond ze wel erg spannend allemaal, maar zolang ze bij het vrouwtje is, kan ze de hele wereld aan, hahaha

 

Op het moment dat ik ben gaan rijden heb ik haar in de auto gedaan en daar heeft ze bijna 2 uur heerlijk liggen slapen.

Dan piept of jankt ze niet……vreemd hoor. Want als ze even alleen thuis is dan weten de buren meteen dat ik even weg ben…..

Maar ja dat zal ook vast nog wel goed gaan komen.

 

Verder merk ik aan haar dat ze wat wil gaan doen…een rondje door de wijk vind ze niet meer zo leuk….

Denk dat ze zich dan een beetje gaat vervelen dan. Dus het word tijd voor onze jachttraining…kunnen we eens aan de slag.

Nou ja rustig aan, maar dan weet ik een beetje wat ik kan gaan doen met haar.

 

Verder luistert ze best goed. Zeker als ik haar buiten los heb lopen….blijft erg bij me in de buurt en af en toe probeer ik haar eens bij me te roepen.

Als we ander honden tegen komen wil ze best even snuffelen, maar ik ga daar niet op staan wachten, loop rustig door en dan komt ze me keurig heel hard achterna rennen.

 

Dus ja het gaat allemaal goed hier, het is een heerlijk draakje!

lekker weekend

19-02-07

Zo weer even een update.

Met Gina gaat het lekker. Zindelijkheid gaat echt perfect. Eigenlijk heeft ze alleen in de eerst paar dagen een paar plasjes binnen gedaan, zullen er niet meer dan 3/4 geweest zijn. En nu eigenlijk helemaal niets meer.

De bench houd ze ook netjes droog.

 

Het is een heerlijk hondje, vind het gezellig om met ons mee te gaan ergens naartoe. In de auto gedraagt ze zich super, ook als we haar even in de auto laten, gaat ze gewoon lekker liggen en wacht rustig tot we weer terug komen.

 

Het weekend een stukje in het bos gelopen, nou ja Gina mag nog maar een klein stukje lopen dus het was niet ver, en ik heb haar terug gewoon gedragen.

Daarna ergens een warme choc gedronken en Gina is daar lekker onder de stoel blijven liggen.

 

We hebben ook nog geprobeerd om een echte stand foto te maken……maar dat valt nog niet mee hoor. Het danoontje vond ze in elk geval lekker. Nu haar staartje nog netjes naar achter.

Ach we kunnen in elk geval mooi zien hoe groot ze al geworden is.

 

Deze week weer werken, Gina weer mee in de bench. Eens kijken of ze zich weer goed gaat gedragen.

 

10 weken

16-02-07

En toen was Gina alweer 10 weken. Jeetje wat gaat het hart zeg. Ze woont al weer 2 weken bij ons! Gister hebben we haar weer even gewogen, gewoon op onze weegschaal, en ze weegt gewoon bijna 7 kilo. Tja we vonden al dat ze zo groot werd, nou dat klopt dus! Het is wel een lekker slank dametje dus dat zit wel goed.

Het is druk, gezellig en af en toe moeilijk met zo’n pup in huis…..

Maar bovenal erg leuk. Leuk om te zien dat ze sommige dingen snel door hebben en leren. Merk aan haar dat ze steeds meer behoefte krijgt aan wat beweging, lekker even uitrennen in het gras vind ze heerlijk.

Verder zijn we hard aan het werk dat ze erop moet vertrouwen dat ze best even alleen kan zijn, dat ik echt wel weer terug kom. Nou ja we blijven flink oefenen en dan zal het vast goed gaan.

 

Op mijn werk gaat het redelijk goed, de ene keer piept ze wat meer dan de andere keer. Over het algemeen ligt ze gewoon lekker te slapen.

 

Gistermiddag met “dummie” en fluitje opstap geweest, eens kijken of ze dat een beetje door wil gaan krijgen….leuk om te doen. Alvast een klein beetje oefenen voor onze puppyworkshop van 3 maart bij Louisianne (de fokster van Gina)

 

Zaterdagochtend weer naar puppy cursus, nou ja daar moet je je niet te veel van voorstellen maar het is leuk.

 

Dus over het algemeen gaat het goed met haar, en is het nog steeds erg leuk!

Het weekend zal ik proberen weer wat foto’s te plaatsen.

Aan het werk

13-02-07

Zo de nieuwe week is al weer begonnen en dus werd het tijd om weer aan het werk te gaan. Voor Gina ook wel goed denk ik, zo krijgen we een beetje regelmaat.

Over het slapen 's nachts gaan we het vooral niet hebben!

Gina is gister en vandaag ook weer meegeweest naar het werk. Lekker in de bench naast mijn bureau. Ik vond het zelf best spannend want hoe zou ze zich gaan gedragen en zou ze niet tot overlast zijn.....maar het ging prima. Ligt eigenlijk bijna heel de tijd te slapen. Als ik pauze heb ga ik lekker even met haar lopen, beetje spelen. Tussen de middag lekker eten en daarna gaat ze zelf de bench weer in. Ze weet al helemaal waar haar plekje is. Ook het waterbakje om de hoek van de deur weet ze prima te vinden, knappe meid hoor.

Ze moet wel erg wennen aan het feit dat ik wel eens even weg loop maar ook echt weer terug kom....maar ik denk dat dat wel goed gaat komen.

Verder groeit ze erg hard, word al een flinke dame. Heb haar nu op het werk nog in een kleinere bench zitten, maar dat zal niet lang meer duren denk ik.

Gaat goed

10-02-07

Met Gina gaat het goed. Het is een lekker klein draakje.

Donderdag naar de dierenarts geweest, voor haar tweede enting. Natuurlijk weer een spannende gebeurtenis, maar ze heeft zich keurig gedragen. In de auto gaat het ook steeds beter. Als ik haar in de auto til, dan gaat ze netjes zitten zodat ik haar riem af kan doen. Misschien in het begin nog even piepen maar dan gaat ze al snel lekker liggen. Van de enting heeft ze verder geen last gehad. Ze groeid lekker, zie haar ook echt al veranderen. Krijgt al een echte flatcoade snuit.

Met de bench training gaat het de ene keer beter dan de andere keer. We blijven goed oefenen en dan gaat het vast helemaal goed komen.

Vanmorgen naar de pupycursus geweest, nou ja dat stelde niet veel voor hoor. Zijn maar met 2 pups en we hebben vooral gepraat, en wat uitleg gehad. Toch voor Gina weer spannend natuurlijk, dus toen we thuis kwamen lekker in de bench liggen slapen.

Het lopen in de wijk gaat ook steeds beter. Moet er goed opletten dat ze links blijft lopen en niet zelf gaat bepalen waar ze loopt. Als we weer in de buurt van huis komen dan merk ik dat ze het gaat herkennen en loopt ze zo naar huis! Slimme meid hoor.

Bij oma op visite

06-02-07

Nieuwe dag, nieuwe kansen zullen we maar zeggen.

Een heerlijk nachtje gehad, lekker geslapen, om 05.30 even laten plassen, de bench weer in en om 06.45 wakker geworden van Serge die beneden kwam...

Vanmorgen met de auto weer naar het haringvliet gereden, daar een klein stukje gewandeld, helemaal los! Nou daar is nog geen moelijkheid aan hoor, want ze volgt me op de voet! Zo erg dat ik niet eens een foto kon maken... Toen weer terug met de auto naar huis. De auto is nog wel erg spannend voor haar hoor...even wennen dus, maar dat komt vast goed.

Thuis lekker slapen in de bench met het deurtje dicht. Gaat een heel stuk beter dan gister. gelukkig want ik had er even een zwaar hoofd in.

Vanmiddag nog even met de auto bij oma op bezoek geweest. Nou dat was wel heel spannend, deuren die allemaal zomaar open gaan, mensen met hele vreemde karretjes en een lange gang met allemaal deuren. Tja en dan kom je in een woonkamer en dan ga je lekker aan het vrouwtje haar voeten liggen want die zijn vertrouwd. Maar na een tijdje werd ze toch wel nieuwschierig en ging ze op onderzoek uit. En ja als ze dan wat tegenkomt waar je aan kunt trekken......

 

phoe,phoe

05-02-2007

Phoe, phoe dat was me het dagje wel!

Gina moet toch echt aan de bench gaan wennen en dat valt niet mee.....Zodra het deurtje dicht gaan komt het wolfje naar boven in haar en dan weet zo ongeveer heel de buurt dat ze in de bench zit. Maar mensen om me heen zeggen dat ik even door moet zetten en dat het goed komt dus daar probeer ik dan maar in te blijven geloven, maar dat valt soms niet mee hoor.

Verder weer aan het riempje gewandeld, gaat best goed, alleen is Gina volgens mij rechts, haha. Ik wil graag dat ze aan de linkerkant van me loopt maar zij vind blijkbaar de rechterkant fijner lopen. We blijven rustig oefenen.

Zaterdag begint de puppycursus, ben heel erg benieuwd hoe ze het zal vinden.

Voor donderdagochtend een afspraak gemaakt bij de dierenarts voor haar tweede enting.

Zaterdag hebben we haar trouwens nog gewogen en ze weegt 5 kilo.

Het weekend

04-02-07

We beginnen aardig te wennen aan een pup in huis! Het is een klein draakje, met een heerlijk koppie! Wat een schatje.

Het liefst is ze bij me, ligt ze lekker aan mijn voeten en op zijn tijd lekker spelen is altijd leuk.

Het weekend voor het eerst aan het riempje gewandeld in de wijk! De eerste keer snapte ze er helemaal niets van, ging op haar kont zitten, en dan in haar nek krabbelen want ja zo’n riempje in haar nek was ze natuurlijk niet gewend, maar de tweede en derde keer ging het al een stuk beter. Loopt nu eigenlijk best heel goed mee. Af en toe als we iets eng tegenkomen, een auto of een fietser….dan gaat ze even zitten maar als ik haar dan enthousiast bij me roep dan komt ze snel weer naar me toe.

Vandaag een stukje in de auto mee geweest, hebben we een piep klein rondje gelopen bij het Haringvliet. En toen weer terug in de auto.

Ook weer geoefend in de bench met het deurtje dicht…..dat valt nog niet mee, maar het lijkt erop dat er iets meer stille momenten komen….nog even doorzetten dan maar, ze zal er toch aan moeten wennen.

Met de zindelijkheidstranig gaat het ook best goed, pas 1 ongelukje thuis gehad, ik doe haar vaak even naar buiten en ik geloof dat ze redelijk begint te begrijpen dat ze in het perk een plasje moet doen!

Eerste nacht

02-02-2007

De eerste nacht zit erop! Nou is hartstikke goed gegaan hoor.

Voor het slapen gaan nog even een plasje gedaan en toen de bench in met het deurtje dicht. Ik lekker op een matrasje naast de bench. Ze begon in het begin nog wel een beetje te piepen maar toen ik mijn hand een beetje door de bench heen deed kwam ze er lekker tegen aan liggen en viel ze al snel in slaap.

Ik slaap erg licht dus ben veel wakker geweest, gewoon als ze zich omdraaide ofzo. Uur of 05.00 werd ze wakker en heb ik haar even buiten laten plassen, toen de bench weer in en nog een uurtje geslapen. Om iets over 06.00 staat Serge ook op dus zijn Gina en ik ook opgestaan. Toen was ze het ook wel een beetje zat denk ik.

Weer even naar buiten en toen lekker gegeten, heeft al haar brokjes opgegeten. Verder doet ze heel veel slapen, tussen door even naar buiten heel even spelen en dan weer lekker slapen. Zo komt ze de dag wel door.

Is nog moeilijk foto's maken hoor van zo'n klein zwart monstertje....denk dat dit haar lievelings knuffel gaat worden.

Daar is ze dan!

01-02-2007

Hehe, daar is ze dan eindelijk!

Vanmorgen vroeg vertrokken, gelukkig hadden we niet veel fille dus kwamn mooi op tijd een uur of 10 aan in Epenheide.

Eerst "even"  bijkletsen met Louisianne, gezellig. Nog even gekeken bij de training die zij samen met Kimberly deed, erg leuk om te zien. Gina en ik hebben nog heel wat te leren.

Kreeg bij Gina niet eens een gebruiksaanwijzing.......dat moest ik zelf maar uit gaan zoeken. Nou ja de tijd zal het leren dan he. Om 14.15 moesten we dan toch echt vertrekken wilde we nog in het licht thuis komen. Louisianne had ons al gewaarschuwd, zodra we Gina kregen moesten we snel in de auto stappen, want zelfs na al die nesten die ze al gefokt heeft blijft ze dit een emotioneel moment vinden. Dus Gina in mijn armen en toen vlot de auto in.

De autorit ging erg voorspoedig, in het begin nog wel even gepiept, maar eenmaal op de snelweg, ging ze lekker liggen en een beetje slapen. Het was toch een rit van ruim 2,5 uur en ze heeft zich echt super gedragen hoor. Op het laatst werd ze steeds wakkerder en werd ze het wel zat, maar ja dat mag dan ook wel. Thuis gekomen, snel naar de tuin en daar heeft ze geplast. En ze blijkaar was ze toch een beetje misselijk van het autorijden want ze moest ook een beetje overgeven.

Binnen lekker in de bench liggen slapen, beetje rond kijken en ook wat gegeten en gedronken.

Heel wat visite gehad vanavond, erg gezellig. Gina vond het allemaal best, als ze sliep sliep ze en anders wilde ze best even komen kijken. natuurlijk vond iedereen haar leuk, lief, mooi en een schatje! Maar ja dat is ze ook!

Ben heel benieuwd hoe het vanacht zal gaan......ik ga lekker naast haar slapen, hopelijk is ze zo een beetje op haar gemak.

 

Nog een paar daagjes!

29-01-2007

 

Het weekend alvast de bench van zolder gehaald en in de kamer gezet. Even passen en meten hoe en waar hij het beste uitkwam maar hij heeft nu een goed plekje gekregen.

Nu nog twee daagjes werken en dan is het eindelijk donderdag 1 februari!

We vertrekken om 07.00 uur vanuit Hellevoetsluis, hopelijk hebben we niet al te veel fille.

En Limburg zullen we ook niet met een kwartiertje weg zijn…en zo zijn we dan toch in de middag weer thuis. Kan Gina nog even lekker in het licht wennen aan haar nieuwe huis en baasjes!

Ik ben de week erna nog lekker vrij. Kunnen we goed aan elkaar wennen en dan heeft Gina even de tijd om aan de bench te wennen voor ze met me meegaat naar het werk.

 

Alvast even voorstellen

25-01-2007

De puppy test zit erop, dus de fokker heeft alle pups aan een baasje toegewezen.

Ik wil jullie alvast even voorstellen aan Miss Miracle " Gina"

Druke tijd

22-01-2007

Nog anderhalve week en dan is het eindelijk 1 februari!

De pups hebben nog heel wat in de planning staan voor ze naar hun nieuwe baasjes gaan.

Morgen worden de pups getest, dus dan gaan ze kijken naar de karakters en word het uiterlijk eens goed onder de loep genomen, spannende dag dus.

Woensdag zal de fokster weten welke pup naar welk baasje gaat. Dus wie van die zwartjes gaat Gina worden.

Vrijdag met z’n allen naar de dierenarts, voor de laatste check.

Maandag komt de chipper langs, dan krijgen ze allemaal een chip. Dinsdag krijgen ze een ogentest, daar moeten ze een eindje voor rijden…dus weer een ervaring rijker.

Woensdag kan de fokker dan alle papieren in orde maken en dan donderdag…….dan mogen we haar eindelijk ophalen. Dus vroeg in de auto, hopen op niet al te veel fille en dan lekker met Gina naar huis rijden.

Spannend hoor, ben zo benieuwd hoe het allemaal zal gaan

5 weken

11-01-2007

Vandaag is Gina 5 weken oud! Dus nog 3 weken wachten en dan mogen we haar ophalen!

Van de week nog wat spullentjes gekocht voor haar. Nog een bench erbij, dan heb ik er 1 voor op mijn werk en 1 voor thuis, wel zo makkelijk anders word het iedere dag wel een heel gesleep.  Heb ook 2 riemen besteld, 1 pupyriem en 1 voor als ze een echte grote hond is! Verder nog wat speelgoed dingetjes dus ze kan zich vermaken straks. Nu alleen nog een wat grotere voerbak en dan heb ik alles wel zo'n beetje volgens mij.

Tja alleen nog 3 weken geduld he.....

Pups kijken

07-01-2007

Zaterdagochtend vroeg opgestaan! Leuk, vandaag richting Limburg naar de pups kijken.

Na 2,5 uur rijden kwamen we aan in Epen. We moesten " even" op Louisianne wachten, maar toen ze aan kwam werden we hartelijk ontvangen met een stuk limburgse vlaai natuurlijk! Hmm, lekker hoor. Ondertussen kwamen de mama’s van de twee nestjes ook gezellig binnen in de keuken. Leuk om moeder en dochter te zien. Wat een verschillende honden zijn dat zeg! Hebben eventjes zitten kletsen…hahah nou ja eventjes! Erg leuk om al die verhalen te horen. Wat een passie straalt daar vanaf. Toen naar de pups! Wat een scheetjes zeg, heerlijk om ze te zien. Ze zijn allemaal even leuk, ben blij dat ik zelf niet hoef te kiezen zeg….

Uiteindelijk was het pas eind van de middag dat we weer vertrokken bij Louisianne vandaan….

Op naar Valkenburg want daar hadden we een hotelletje geboekt. Heerlijk weekend gehad en zondag middag nog even bij Netty langs. Was gezellig, altijd leuk om ze weer even live te zien.

Nog 1 nachtje!

05-01-2007

Ja nog 1 nachtje slapen en dan is het zover....

Haha, hoe blij kun je zijn. Nou ja ik vind het erg leuk om bij de pups te gaan kijken. Ben erg benieuwd hoe ze zullen zijn en ook naar Caprice en Floyd.

Zondagavond komen we pas weer terug, maar ik zal proberen zo snel mogelijk te komen vertellen hoe het was.

Op pup bezoek

02-01-2007

Zaterdag 6 januari reizen we af naar Limburg. We gaan dan voor het eerst bij de pups kijken. Leuk we kijken er erg naar uit.

Ben heel benieuwd hoe ze zullen zijn en natuurlijk ook naar de ouders, naar de andere honden en naar Louisianne.

Voor ons is het toch 2,5 uur rijden en als we dan toch een eindje moeten rijden dan maken we er meteen maar een gezellig weekend van. Dus we hebben lekker een hotelletje geboekt in Valkenburg. Zo kunnen we mooi op zondag nog een bezoekje aan Netty brengen.

December 2006

31-12-2006

Na een rommelig en druk jaar hebben we nu echt besloten om voor een flatcoated retriever te gaan.

Dat we dit ras wilden stond al lang vast, hier waren we voor gevallen en een ander ras zou ik niet kunnen verzinnen.

Het kan allemaal zo maar heel snel gaan. Op een vrijdagmiddag in december waren we bij Saskia en bleek er bij Dark Devotion de vorige dag een nestje geboren en daar was een teefje " over".

Na goed overleg en wat info hier en daar heb ik gebelt en zijn we in aanmerking gekomen voor een teefje!

Pffffff, nu dus nog 8 lange weken wachten! Op 1 februari mag Gina bij ons komen wonen