Bijna jarig.

 

06-12-2009

Nou zeg al even niets geschreven… Eens kijken wat er ondertussen allemaal gebeurt is.

We hebben de afgelopen weken gewoon lekker getraind, gaat lekker Gina heeft er zin in, maar dat heeft ze natuurlijk altijd.
Gister ben ik weer met haar wezen jagen,  Gina deed het goed, er werd helaas niet veel geschoten, Gina heeft 2 hazen mogen halen en een eend.

Verder zitten we met smart te wachten op de pups van Santa. Zijn verwacht pups van Floyd, (Gina haar vader). Saskia heeft mij gevraagd bij de bevalling te zijn..spannend dus.

Morgen is Gina jarig en het zou leuk zijn als op die dag de pups geboren worden…maar of dat nog gaat lukken…we wachten rustig af.

 

22-11-2009

Zoals ik soms mijn stukje begin met “aan alles komt een eind” Zo zal ik vandaag mijn stukje beginnen met “eens moet de eerste keer zijn”. 

En ja vandaag was de eerste keer dat wij een WT niet gehaald hebben. 
Vanmorgen vroeg vertrokken richting Ottersum, onderweg erg slecht weer gehad, maar na een kleine 2 uur toch veilig aangekomen. 
De afgelopen week kreeg ik steeds meer het idee dat Gina toch echt binnenkort loops zou gaan worden, ze is heeeel erg snuffelig en gewoon net een beetje anders in haar doen en laten.  Nou dat beeld zette vandaag eigenlijk nog meer door. Tjee, die Gina was echt gewoon gek. Ik vond haar erg druk en hupserig..oke het is natuurlijk nooit een rustig hondje maar vandaag was ze net een tandje erger.

Bij de eerste proef moest ze 2 keer over water, eerste keer recht vooruit daar lag de dummie meteen aan de kant, en daarna links van je, daar lag de dummie een eind verder in het bos.
Hmmm, ik kreeg Gina naar de overkant maar dat koste al best wat moeite, ze moeste eerst een stuk overland, toen door een riet kraagje en daarna het water over waar ze eerst een heel stuk kun lopen.  Aan de overkant reageerde ze goed op de terretorium fluit en vond dus snel de dummie. Voor de tweede dummie inzetten lukte niet, ze had van alles in haar hoofd…snuffelde en ik kreeg haar niet door gestuurd, ze was er allemaal niet echt zeker van allemaal.

Onze tweede proef.  Eerst een groot veld over richting het bos, wanneer de hond net vertrokken was klonk er recht achter ze een schot voor de tweede dummie. De eerste lijn nam ze heel mooi aan, vol vertrouwen ging ze het veld over. Even door sturen het prikkeldraad door en toen laten zoeken, die had ze vlot. Toen naar dummie 2, dat koste heel veel moeite.  Ze bleef veel te veel aan de voor kant, was daar veel aan het snuffelen en ik kreeg heel slecht contact met haar. Uit eindelijk kreeg ik haar goed de diepte in, ze moest een heuvel over, veld en toen weer een heuvel op, en daar lag de dummie. Hier dus beide dummies binnen. Later bleek dat er toch best eenaantal honden waren die deze dummie niet binnen brachten.

Door naar de derde proef. Leuke proef. Je stond op post er ging een springkonijn op, deze werd opgeraapt, de hond die kant opsturen en daar begon de sleep. Kreeg Gina mooi die kant op, en ze zat volgens mij meteen mooi op de sleep… Duurde wel weer even voor ik haar terug zag. Ze kwam leeg terug, hmmm vreemd. Nog maals die kant op gestuurd, dat koste moeite, haar neus weer aan de grond op het veld en weining contact, nog een keer bij de sleep geweest maar nee ze kwam er niet uit. Terug ook nog gaan plassen,…hmmm vreemd doet ze nooit. Voor de tweede dummie was geen tijd meer. Hiervoor had ze het veld over gemoeten en moeten zoeken in het bos.

Op naar proef 4. Oei die was wel erg pittig. Markeer die ze moesten negeren, erlangs moesten om een blinde te halen aan het eind van een heide veld. Nou zoals Gina deze dag was had ik zelf al besloten dat ik haar eerst de markeer gewoon zou laten halen, ja dat zou me punten kosten maar ach dat maakte al niet meer uit. Markeer had ze perfect gemarkeerd, die kwam dus mooi binnen. Daarna een lijn en onderweg kreeg ze dan weer een markeer. Die heeft ze ook mooi binnen gehaald. Toen heb ik haar nog een lijn gegeven naar de blinde maar met het vertrekken zag ik al dat dat heel moeilijk zou worden Gina zo ver te gaan krijgen, nee ze was niet sloom maar ze deed gewoon een beetje vreemd. Ik had geen zin om het hele veld bij elkaar te moeten fluiten…haar luister pet had ze thuis gelaten dus dit ging hem niet worden…heb haar terug gehaald en tegen de keurmeester gezegt dat ik niet verder ging.

Op naar de laatste proef. Boven op een heuvel moest je de hond naar beneden sturen, en zo’n 100 meter nar beneden begon een sleep. Lijn naar beneden deed ze prachtig, full speed en zeker, onderaan pakt ze de sleep mooi op, maar toen… Ik hoorde haar blaffen en al snel kwam ze weer in het zicht, zij was ervan overtuigd dat he daar heel gevaarlijk was..Heb haar in gefloten en halver wegen stopte ze nog eens om snel achterom te kijken….Heb haar helemaal terug gehaald, mocht haar van de keurmeester nog een keer inzetten maar dat heb ik niet gedaan. Het was genoeg voor vandaag. Mijn draakje was duidelijk niet in haar doen.

Ach ja de eerste proef in al die tijd niet gehaald…ik denk toch echt dat ze loops moet worden. We trainen van de winter gewoon lekker verder en hopelijk zijn we straks in het voorjaar helemaal klaar voor de B2. 

 

 

Examen SHH.

 

21-11-2009

Vanmorgen hebben Gina en ik examen SHH gedaan, en we geslaagd! Op alle onderdelen hebben we GOED gehaald. Dus ruim geslaagd.  Nu we dit examen hebben gehaald mogen we verder met het G&G programma. Ach ja zo blijven we lekker bezig hè. 

Morgenochtend gaar de wekker om 05.00 uur,  dan doen we in Ottersum mee met de WT. Leuk ik heb er veel zin in. Hoop dat het weer een beetje meevalt.

Proef examen

 

17-11-2009

Afgelopen zondag was er op de hondenschool een proef examen voor het SHH examen van aanstaande zaterdag. En ja daar doen Gina en ik aan mee dus hebben we zondag ook mee gedaan. Hmm, nou op zich zou Gina het examen prima af moeten kunnen leggen alleen zaterdag ging ik daar toch echt aan twijfelen. Tjonge zeg ze was echt met van alles bezig behalve met mij. Ze had het vooral ontzettend druk met snuffelen…. Tja nu verwacht ik haar loopsheid al een maandje maar als ik haar zo zag lopen weet ik toch echt wel zeker dat die niet lang op zich laat wachten…
Nou ja we gaan het wel zien zaterdag, zou toch leuk zijn als we het SHH examen halen.

Zondag doen we mee aan de WT in Ottersum, leuk daar hebben we zin in. Ben heel benieuwd hoe de proeven zullen zijn en of Gina en ik het aankunnen…..we zullen het wel zien.

Nieuwe training

 

12-11-2009

Na 2,5 jaar trainen bij Maaike, zijn Gina en ik vandaag met een nieuwe training begonnen. Toch best een beetje vreemd om de oude vertrouwde training te verlaten. Maar we hebben een fijne training achter de rug vanmiddag, Rebecca is steng voor ons, let op de kleinen dingen maar het ging best goed.
Mooi om te zien dat Gina helemaal geen last heeft van een nieuwe groep, andere honden andere mensen maakt haar niets uit..zij wil op dat moment maar 1 ding…Juist ja lekker aan het werk.

Morgen nog 1 dagje werken en dan al weer lekker weekend. Er staat weer genoeg op het programma. Zondag hebben we het proef examen voor de SHH. Nog een weekje kunnen we oefenen en dan zaterdag 21 nov is het zover! Eens kijken of we dit examen kunnen halen.

Afgelopen zondag hebben Serge en ik een dagje geholpen bij de Fokdag van de FRC, leuk om weer zoveel flatjes bij elkaar te zien. Hier was ook Louisianne aanwezig, de fokker van Gina. Die heeft natuurlijk nog wat foto’s van mijn draakje gemaakt! 

En ook Maaike is altijd in voor een foto van mijn draakje, dus ook van haar hand een standfoto.

 

 

Gina bijna 3 jaar.

Toen Gina en ik op 25 oktober de eerste prijs wonnen bij de WT van de NLV, waren wij natuurlijk erg blij. Voor Louisianne was het helamaal een mooie dag want Floyd (Gina haar vader) werd die dag Frans werkkampioen! Ja, ja knappe vent he! Heb net de stamboom van Gina even aangepast.

Mee op jacht

 

07-11-2009

He he ik ben er moe van…Gina en ik mochten vandaag mee op jacht. Phoe spannend, hoe zou het allemaal in zijn werk gaan, wat zou Gina ervan vinden en hoe zou ze het doen…
’s Middags om een uur of 12 verzamelen in de jachthut, van daar uit nog een stukje met de auto, regenpakken en laarzen aan en daar gingen we. Uiteindelijk hield het wild zich aardig schuil… Gina heb ik heel veel aan de lijn gehouden, stukken ook los naast me laten volgen en kleine stukjes mocht ze iets voor me uit, maar ik heb wel heel goed opgeld dat ze echt bij me bleef, zo’n 10 meter voor me uit vond ik ver zat. Ze luisterde erg goed, heeft gezorgd dat er 2 fazanten opvlogen en daarvan werd er 1 geschoten, die viel aan de andere kant van een slootje dus die moest Gina ophalen. Haar eerste aanraking met warm wild, vond het wel spannend… Ze vond het volgens mij wel een beetje vreemd en moet er even aan wennen maar na wat aanmoediging nam ze hem mooi mee sprong de sloot over en bracht hem netjes bij me.
We hebben flinke stukken door het land heen gelopen, jeetje zeg wat worden je laarzen dan zwaar…ohhh echt niet normaal meer, we hoeven niet meer naar de sportschool… Gina is ook nog op 1 haas gestuurd, die lag vlak bij maar leefde nog wel. Oei dat vond ze toch wel erg heftig. Ze was er niet bang voor maar wist hem ook niet goed op te pakken. Het geweer en ik waren er vlot bij en het geweer heeft de haas van Gina overgenomen, jeetje wat zijn die beesten toch groot. 

Ik vond het een hele ervaring, zag dat Gina het snel door had, wie ze in de gaten moest houden en ook de opgaande hazen zag ze snel over het land gaan.
Ja, ja nu is Gina een echte jachthond. Totaal zijn er 2 hazen en 6 fazanten geschoten.

De geweren waren erg te spreken over Gina vonden dat ze mooie werkte en dat ze mooi bij me bleef. Maar goed daar heb ik ook erg voor gewaakt, ik wil gewoon niet dat ze veel te zelfstandig word met dit soort dingen.

Wie weet mogen we nog eens mee.

Gister had ik een lekker dagje vrij! De afgelopen 2 weken veel gewerkt en druk gehad dus deze extra vrije dag vond ik wel erg lekker. Pff wat gaat een dag dan snel zeg. ’s Morgen met Gina samen lekker uitgeslapen, toen een rondje wezen fietsen van 7 km en ’s middags nog lekker het bos in geweest! Ja was een lekker dagje!

Foto's Oldenzaal

 

04-11-2009

Hier nog wat foto's uit Oldenzaal. Het bos was al helemaal in herfst staat, prachtig hoor.

Gina, Abyy, Lizzy en Holly.

Draakje Gina.

Wat een heerlijk hondje is het toch.

Volop herfst, rood met witte stippen.

Weekend Oldenzaal

 

01-11-2009

Hehe, wat hebben wij een leuk weekend achter de rug!

Vrijdag na het werk vertrokken richting Enschede. Daar hadden we met de familie Kort, en Nihot een gezellig huisje gehuurd. Leuke lokatie, heerlijk voor de honden. Zaterdagochtend lekker puppie wezen knuffelen bij Mimi. Daarna lekker gelopen in het bos, en nog nieuwe schoenen gekocht bij de Beversport. Ondertussen waren John en Marian ook aangekomen, dus gezellig aan de borrel en aan de chinees. Toen rond 23.30 werd het toch echt tijd om ons bedje op te zoeken.
De wekker ging om 06.00 uur, vol goede moed begonnen we de dag. 


Vanmorgen toch een beetje zenuwachtig...hmm dat heb ik dus eigenlijk nooit. Ik had me echt voor genomen om er blanco in te gaan en wel te zien hoe en wat. Wist niet goed wat voor soort proeven ik kon verwachten en of we het aan zouden kunnen... Maar goed als het dan zover is ben ik toch ook wel weer zo dat ik eigenlijk best graag een diploma wil halen...
Ik kon lekker meelopen in de groep van Saskia, heel fijn! Sas dank je wel voor het wachten en de steun!

Eerste proef...oei die klonk al meteen erg moeilijk.
2 blinde lijnen, en als ze de 2e dummie oppakte klonk er schuin achter de hond een schot en viel er een markeer.
De eerste lijn nam Gina mooi een en aan het eind gaf ik haat het commando zoek op. Ze moest rechts zoeken, maar schoot links het bos in..oei, terug fluiten en daar kwam ze maar uhhhh wel met een dummie. Oh dat was niet de bedoeling, maar de keurmeester zei meteen, tja dat kan ik de hond niet aanrekenen, fout van de helper....
Oke volgende lijn, begin nam ze mooi aan toen gaf ik haar geen terretoruimfluit...en schoot ze te ver door. Zonde, na wat gefluit en gestuur kwam ze wel bij de dummie, ze luisterde hier mooi!  Op het schot draaide ze zich even om en zag de dummie mooi vallen. Ook de markeer kwam dus heel mooi binnen.

En toen...oh ons struikelblok van de dag...
Hond moest een stukje vooruit gestuurd worden richting bos, maar voor dag bos liep een sleep, schuin naar links, pakte ze aan het eind van de sleep de eend op dan viel er daar een dumie. En als laatste moesten ze nog over water gestuurd worden en lag er dicht aan de kant nog een dummie.
Nou Gina heb ik richting de sleep gestuurd...maar dat werd hem niet...ze is overal geweest, heel eind weg maar heeft de sleep niet opgepakt. En nog veel erger ze luisterde niet!    Ja ja haar drakenpet had ze ingepakt vanhuis...oh wat was ze stout zeg. Ben haar gaan halen en haar toch even verteld dat dit niet de bedoeling was...
Mocht haar nog over water sturen om geen 0 te krijgen  :roll:  Tja dat deed ze eigenlijk perfect, netjes naar de overkant en reageerde super op de terretorium fluit, ging niet verder, dus die dummie kwam mooi binnen, toch nog 5 punten  

Op naar onze 3e proef.
Ohhh jee weer een sleep... 
Hoond moest je ergens neerzetten en zelf zo'n 20 meter voor haar gaan staan met de keurmeester. Schuin links van de hond viel een markeer. Daar bleeft Gina mooi zitten. Toen terug naar de hond en recht vooruit sturen om daar de sleep op te pakken. Ze nam de lijn mooi aan liet de markeer mooi links liggen, dat vond ik toch al heel netjes van haar. Kwam toen iets te ver naar links van de sleep uit... Dus even op haar kont en naar rechts gestuurd, dat deed ze mooi en ging toen het veld over. Liep de sleep het eerste deel met een lange neus maar kwam mooi uit bij de eend en de markeer daarna was geen probleem.
Ik was tevreden.

Onze 3e proef.
Je stond op post voor een heuvel, er lag 1 dummie net op de heuvel, als ze daar mee terug kwam dan viel er schuin achter ons een dummie in het water..Ze moest dan eerst nog maals zoeken, de 2e zoek dummie lag een heel stuk dieper, ze moesten de heuvel over, een grasveld over en in het bos daarna lag de dummie.
De eerste dummie had Gina heel vlot, naar de water dummie keek ze mooi, liet zich mooi weer het bos in sturen maar nam net niet genoeg diepte want ze kwam niet bij de 2e dummie. Heel zonde....maar volgens de keurmeester voor z'n jong hondje niet heel vreemd. De water dummie bracht ze heel mooi binnen. Kreeg een compliment voor Gina's mooie werk en passie, altijd leuk om te horen.

En dan de laatste proef...oei wilde ik nog kans maken op een diploma dan moest ze deze proef wel goed doen dacht ik zo.....
Klein stukje los volgen, halverwegen viel er een in op een veldje een dummie, deze viel schuin achter een ren met wat ganzen erin. Stukje verder volgen en daar vielen voor je nog 2 dummies. Een voor het hekje en een achter het hekje.
Dan moest eerst de dummie bij de ganzen gehaald worden, nou dat deed Gina eignelijk vlekkenloos, die kwam mooi binnen.
Toen dummie 2 ook geen probleem.
Voor de 3e dummie stuurde ik haar vooruit en gaf haar een hoog, dat deed ze prachtig, toen even naar rechts..zonde maar al snel kwam ze door de schapen heen bij de dummie.
Ik was hier zeer tevreden over, de keurmeester vond geloof ik dat ik het hoog niet had mogen geven...tja ik vond het wel nodig.

Phoe we hadden alle proeven gehad, en ja ik was toch wel tevreden...behalve dan die ene proef...
Na afloop, lekker nakletsen met een hoop mensen. Leuk om de Kaprun gangers weer teug te zien, ja Oldenzaal is toch altijd wel een erg leule, gezellige lokatie.
Er waren zeer leuke proeven verzonnen en het liep volgens mij allemaal prima.
Lekker warm wachten onder het genot van een frietje en een kletspraatje op de prijsuitreiking.

Ja, ja wij hadden toch maar mooi ons eerste B2 diploma gehaald met 69 punten.
Ik ben blij en trots!
Een geslaagde dag, leuke proeven, hier en daar voor ons nog iets te moeilijk, maar we weten waar we aan moeten trainen he!

Iedereen bedankt voor de geslaagde dag.

Marijke, Willen, Maaike en Marian en John, volgend jaar weer he! Wij vonden het ontzettend gezellig!

1e Prijs!!! Joepie!

 

25-10-2009

 

Vanmorgen vertrokken vol goede moed, op naar de WT van de NLV in Son en Breugel. We waren lekker op tijd en na het aanmelden, dierenarts check mochten we beginnen met proef 5. Hier moesten ze blind overwate, dummie zoeken en op de terugweg een markeer in het water. Dat blind overwater op vreemd terrein blijf ik toch wel spannend vinden. Maar die spannng nam Gina meteen weg, ze ging ervoor, op 1 commando met een bommetje lekker op zijn Gina’s over water, super hoor. Aan de overkant vond ze hem vlot en ook de 2e dummie was geen enkel probleem. Zo de kop is er af.

Op naar proef 3. Op post…er vallen 2 markeers. 1 schuin links en de ander iets rechts, net in een greppel. Eerst de laatst gevallen laten halen, die kwam redelijk netjes binnen, iets te ruim maar oke. Toen de dummie uit de greppel. Oei dat viel niet mee, best goed gemarkeerd ze bleef redelijk in het gebed maar kreeg geen verwaaiing. De wind stond lastig en de dummie lag in een greppel die redelijk begroeid was… Tja toen Gina steeds ruimer ging zoeken dan toch maar ingegrepen en Gina gestuurd…tja dat is toch nog best moeilijk, maar we zijn er gekomen. Ja ik zeg haar wel vaker, als je naar mij luistert komt het goed …maar ja dat is toch lastig. Maar goed ook hier alles binnen.

Door naar proef 4, Duivenjacht. Op een mais stoppel veld een stukje los volgen, dan viel er voor je een markeer, en daarna links van je tussen de duivenlokker nog een markeer waar ook al 1 dummie lag. De eerst gegooide dummie moest eerst binnen komen, Gina volgde netjes, laatste stukje had wat strakker gemogen…. Netjes gemarkeerd en alle 3 de dummie kwamen mooi binnen. Met een mooi compliment van de keurmeester verlieten we zeer tevreden de proef.

Stukje met de auto voor proef 1, Drijfjacht. Samen met een andere hond. Hmm, ik werd gewaarschuwd door de voorjager waarmee ik samen moest…haar hond was onrustig en sprong in…. Nou ja oke we zullen zien dacht ik, op zich moet Gina daar wel tegen kunnen. We moesten eerst een stukje los volgen. Daarna stonden we naar het bos toe wat werd uitgedreven. Jongste hondje mocht eerst 2 dummies halen en daarna de andere hond. Gina zat heel mooi rustig naast me. Heeft 2 dummies…nou ja dummies. Het waren houten apporteer blokken met een konijnen vachtje….Hmmm Gina vind ze ook een beetje gek. Maar goed ook deze dummies zijn netjes binnen gekomen. 

Phoe nu naar de laatste proef, 2. Nazoek! Ah leuk om mee te eindigen, normaal maak ik me daar nooit zorgen om maar als ik dan weet dat dit de laatste proef is,…brrr. Maar goed Gina 2 keer ingezet, rustig afgewacht en eigenlijk gezocht zoals ik van haar gewent ben, mooi zoek werk, en beide dummies vlot binnen gebracht.

Jaaaa alles binnen met een zeer goed gevoel, mijn draakje heeft netjes gewerkt, niet stout gedaan en de dag voor haar doen rustig door gekomen. Oke als andere honden rustig liggen te liggen is Gina een en al alertheid maar oke dat ben ik gewent van haar, heel langzaam aan zie ik toch iets meer rust in haar koppie!

Deze dag liepen we gezellig met Maaike en Holly en Marijke met Abby. En natuurlijk was Serge ook gezellig mee.

Onder het genot van een kletspraatje wachten op de prijs uitreiking…. Er werden eerst aan de C honden 2 aanmoediging prijzen uitgereikt voor de 2 meest talent vollen c hondjes.

En toen vertelde ze dat ze ook in de B1 zo’n soort prijs uitdeelde. Voor de 2 hondjes die ze talentvol vonden en die een mooie werkstijl hadden laten zien! Goh wat leuk dacht ik toen ze nr 58 en 80 om riepen…mwahahah, ik was dus nummer 58….Kreeg een mooie vacht dummie. Nou een groot compliment vond ik zelf! 

Toen door naar de prijsuitreiknig. Iedereen die een diploma kreeg werd naar voor geroepen. Hmm, Maaike en ik verwachte toch steeds onze naam, maar hij werd maar niet omgeroepen….ohh jeeeee. Ja wij kregen dus gewoon de 1e en 2e prijs. Maaike en Holly werden 2e met 90 punten en Gina en ik 1e met 92 punten! Who, ik had echt wel het gevoel dat we het goed gedaan maar dit had ik toch echt niet verwacht! Wat ontzettend gaaf zeg, mijn draakje heeft dat toch maar mooi gedaan. 

Gina vol trots met haar gewonnen prijzen!

 

1 Klein nadeel aan deze 1e prijs..... Gina en ik zijn al een keer 4e geworden in de B1 ...en tja bij twee keer bij de eerste 5 moet je de B1 uit en naar de B2....oei daar had ik nog niet opgerekend.... Had voor mezelf bedacht dat ik graag in het voorjaar naar de B2 had gewild. Maar goed het lot heeft anders besloten. Ik heb volgene week nog een WT van de FRC en dan eind nov nog bij de Tollers... Eens kijken of ik dan in de B2 mee mag doen. Misschien is het nog wat te hoog gegrepen voor ons maar we zien wel, als er echt proeven zijn die ik niet zie zitten dan doe ik die gewoon niet of maar 1 deel ervan,...we zien wel. Ik zie het maar als leermoment. Ik weet ook nog niet goed wat ik kan verwachten in de B2.

 

 

Alles gaat goed.

 

15-10-2009

 

Jeetje zeg al weer veel te lang niets geschreven.

Ondertussen is Cooper natuurlijk al weer thuis. Wat was het weer genieten zeg met 2 flatjes in huis.

Met Gina gaat het lekker. Ze heeft haar logeer partij prima overleefd, natuurlijk miste ze het vrouwtje wel, en was ze erg blij mij weer terug te zien ’s middags.

 

De trainingen gaan goed, we doen nog steeds iedere week SHH en G&G training. Daar hebben we toch samen wel erg veel plezier in. We hebben een leuk groepje en trainen leuk dingetjes. Ik vind het leuke dingetjes die ik tussendoor even kan oefenen. Van de week ging ze zo mooi van zit naar sta! Leuk, leuk. En zelf ook van down naar sta. Vond ik toch best een lastige oefening om te trainen. Ze wilde steeds maar naar mij toe komen. Ook de terug plaats oefening heeft ze aardig onder de knie en het pion sturen vind ze een feestje. 

 

Het passeren van andere honden, en door de groep heet voor roepen zijn voor Gina dood normale dingen dus daar heeft ze geen moeite mee.

Het zijn verder vooral kleine dingen waar ik zelf op moet letten, mijn houding en bewegingen. Gina is echt en ogen hond dus als ik maar iets beweeg dan denkt ze al gauw dat ik daar iets mee bedoel. 

 

De jacht training gaat ook lekker, daar heeft Gina altijd zin in, werken is toch wel haar lust en haar leven. Zo langzaam aan begint er iets meer rust in haar te komen…nou ja in sommige oefeningen dan he. Lijnen lopen op geheugen doet ze echt geweldig zo mooi om te zien. Het over water lijkt er nu toch ook echt wel goed in te zitten, gister een blind over water met een moeilijke verleiding. En een over water met in het bos een sleep oppakken, ja mijn meisje deed het heel netjes! Nu nog luister op afstand en het komt vast nog eens goed. 

Over 2 weken de eerste WT weer, leuk we hebben er heel veel zin in!

 

Dit weekend ook weer iets leuks voor de boeg. Vrijdag met Maaike en Carla afgesproken, Carla heeft een pup van Maaike, nou ja door haar gefokt dan he, een kind van Holly. We gaan gezellig een stukje wandelen en dan lekker pannenkoeken eten!

 

Zaterdagmiddag zijn Gina en ik uitgenodigd om mee te wandelen met de nestwandeling van Maaike haar laatste nest. Ik als oppas tante en Gina…tja Maaike vind Gina gewoon leuk en ja ze hoort bij mij he. Nou Gina is gek op lieve flatjes dus dat gaat helemaal goed komen.

 

Zaterdagavond een verjaardag en ook zo middag een verjaardag. We zitten dus weer lekker vol gepland! Ach zo vervelen we ons tenminste niet he.

Cooper hier.

 

01-10-2009

Jeetje wat gaat de tijd toch snel!

Het is weer een gezellige boel in huize van der Horst. Cooper is er al weer de hele week. Sterker nog ze gaat morgen ook al weer naar huis. We zullen haar wel gaan missen hoor, wat een heerlijke hond. Cooper en Gina zijn ondertussen dikke vriendinnen, zo mooi om te zien. Lekker samen spelen, tijdens de wandelingen lekker achter elkaar aan rennen, Gina probeert Cooper dan in haar lange benen te bijten..hahah Tijdens het eten staan ze heel braaf naast elkaar, en dat gaat prima, prachtig hoor.

 

Lekker naar het strand!

 

Spelen op het veld bij ons achter.

 

Het weekend een druk weekend voor de boeg. Zaterdag helpen Serge en ik samen bij de MAP hier in Zuidland. Dus zijn we heel de dag onder de pannen. Gina gaat een nachtje logeren…

Zondag een verjaardag dagje, gezellig.

 

Heerlijk hondje!

 

22-09-2009

 

Oh, wat kun je soms toch genieten van een paar kleine dingetjes he. Gister heel de dag gewerkt, Gina blijft dan ’s morgens thuis, tussen de middag ga ik naar huis om haar uit te laten en dan gaat ze voor de middag gezellig mee naar het werk. Daar is ze natuurlijk helemaal aan gewent en daar ligt ze dus heerlijk te luieren in haar bench. Een heerlijk gemakkelijk hondje.

Na het werk is het dan Gina time! Ja daar kijken we toch altijd weer naar uit. Thuis even omkleden en dan lekker het bos in. Op het grote veld wat leuke gehoorzaamheidsdingetjes gedaan, lekker attent was ze en ze had er zin in, een beloning met een balletje is voor haar dan toch altijd weer een feestje. Tijdens de wandeling doe ik dan vaak het balletje ergens achter laten of verstoppen een heel eind verder lopen en dan mag zij de bal gaan zoeken. Dat vinden wij altijd een leuk spelletje, op het commando zoek de bal neemt ze een sprint zoekt de bal en komt dan met een super snelheid terug, blijf ik toch steeds weer prachtig vinden. Mijn meiske is dan een heerlijk blij vrolijk hondje.

 

Afgelopen weekend was het een druk weekend. Zaterdag hebben Serge en ik heel de dag geholpen bij de KNJV proef van de Labradors. Was een leuke lange dag, Gina is gezellig mee geweest. Ach ja hoor vind ze ook prima. Bij aankomst is ze er wel van overtuigd dat ze iets leuks zou gaan doen, maar toen bleek dat ze in de auto moest blijven is ze lekker gaan slapen en daar legt ze zich dan toch ook wel bij neer.

 

Zondagmiddag een kinderverjaardag, is Gina ook gewoon mee geweest. En ’s middags op de fiets naar mijn ouders. Dan is ze toch ook altijd weer erg blij om hen te zien.

 

Nu ook weer een druk weekje voor de boeg, vanaf morgen komt Cooper weer logeren en verder gaan we lekker trainen.

 

We zijn tijdens onze trainingsweek in Kaprun onze rode dummie kwijt geraakt...vond ik toch wel erg jammer. Maar dankzij Maaike hebben we weer een nieuwe. 

En ja Gina is er erg blij mee!

 

 

 

Bijna weer gewent.

16-09-2009

 

Tja en voor je het weet is het gewone leven weer aan den gang en is het net of je niet weg geweest bent he….

Oh, oh wat moet ik na zo’n vakantie toch altijd wennen aan het donkere weer… Heel de zomer lekker buiten geleefd en nu zijn de avond trainingen voorbij, geen lekkere bos wandeling meer ’s avonds…en ook ’s morgens om 06.30 in het donker wandelen…bah! Maar goed ook dat zal wel weer wennen.

Ik vind het altijd mooi om te zien hoe snel Gina zich aanpast. In de vakantie heeft ze heel de dag mensen omzich heen en aandacht gehad, lekker bij ons op de kamer geslapen en ga zo maar door. Nu thuis moet ik gewoon weer werken en ze vind het allemaal prima! Heerlijk makkelijk hondje is het toch!

 

Gistermiddag de dierenarts weer eens een bezoekje gebracht! Dit keer een bezoekje voor niets! Net voor de vakantie tijdens het trimmen ontdekte ik een vreemd plekje aan Gina haar rechter achterpoot …hmm even in de gaten houden dus. Ik hou niet van vreemde bultjes. Zag dat het in de vakantie toch iets groter was geworden. Dus gistermiddag toch even naar laten kijken. Nou blijkt dus gewoon een eelt plekje te zijn….

Verder verwacht ik Gina haar loopsheid binnenkort en ze plast dus heel veel. Nou is dat rond de loopsheid niet bijzonder maar omdat ze de eerste loopsheid een blaasontsteking gehad heeft ben ik toch extra alert.  Dus meteen haar urine even na laten kijken en ook daar was niets mee aan de hand! Dus ik weer gerust gesteld.

 

’s Middags nog een lekkere strand wandeling wezen maken. De familie Kort zit weer een weekje in Rockanje dus ben gezellig met hun 7 flatjes wezen lopen. Gina vind dat toch altijd wel erg gezellig hoor, leuk om te zien.

 

Vanavond weer naar de gehoorzaamheidstraining….eens kijken of ze het nog kan na de vakantie!

Terug uit Frankrijk

 

13-09-2009

 

Phoe, phoe we ziijn weer in het land… He waar zal ik eens beginnen. We hebben een heerlijke vakantie gehad, 2 weken Frankrijk, Lacanau Ocean. Het was super, we zijn door mijn ouders mee genomen met mijn zusje en haar man en nog vrienden van ons en van mijn ouders, dus totaal met z’n 8e en Gina.

Gina heeft zich echt geweldig gedragen, wat is het toch een heerlijke makkelijke hond.  De reis met de auto, in en rond het huis, dagje mee naar Bordeaux, uit eten, ja hoor met Gina kan het allemaal. Mijn voornemen was om echt lekker vakantie te houden met haar, dus geen trainingsspullen mee. En ja we hebben echt vakantie gehouden, soms lekker stout geweest, en vooral lekker verwent door alles en iedereen. Want tja als je 8 mensen om je heen hebt is er altijd wel iemand die met je wil kroelen of wil spelen. En als je draakje Gina heet dan ben je altijd in voor een apporteer spelletje en een zoek spelletje dat is helemaal top! Verder lekker gewandeld en iedere dag lekker even zwemmen in het Lacanau Lac.

Hier een aantal foto's.

Gina hielp iedere dag met het afval weg brengen.

Lekker luieren op een ligbed.

Voor de fontein in Bordeaux.

Gina op de golfbaan.

Aan het strand.

Gina aan ons zwembad.

Ja en nu begint het gewone leven weer….morgen weer aan het werk en ook voor Gina is het vrije leven weer voorbij. Van de week weer lekker trainen daar hebben we weer zin in. Verder moet ik wel weer even wennen aan de minder lange dagen…’s morgens bij het opstaan zal het nog donker zijn en ook ’s avonds zijn er geen trainingen meer of wandelingen door het bos of strand….ach ja dat zal vast wel weer wennen.

 

Gezellige boel weer.

 

25-08-2009

Oh, oh wat een gezelligheid is het weer. Cooper is maandag eind van de middag gebracht. En ach ze vond het volgens mij wel prima bij ons. Met Gina samen gaat het prima, lekker spelen en dollen samen. Ja hoor die 2 vermaken zich prima. Cooper is een heerlijke meid, die zich volgens mij al snel thuis voelt.

 

Maandagavond hebben Gina en ik onze laatste training gehad, nu gaan we eerst lekker vakantie houden en daarna gaan we weer eens kijken hoe en wat voor de winter.

Ik heb besloten om geen dummies mee te nemen op vakantie. We gaan echt lekker 2 weken vakantie houden. Gewoon lekker wandelen, zwemmen enzo maar niet trainen. Hmmm, misschien krijgen we wel afkick verschijnselen…

Gina & Cooper

Niets spannends....

 

18-08-2009

Nou eigenlijk niets spannends te vertellen hier.... We zijn gewoon nog eventjes aan het werk voor we op vakantie gaan! Ja, ja daar hebben we erg veel zin in, lekker even 2 weken genieten van het Franse leven. Eens kijken hoe ons dat bevalt.

Nu hier nog even genieten van het mooie weer, en lekker trainen met Gina. Gaat weer wat beter.

Volgende week komt Cooper een paar daagjes logeren, daar kijken we natuurlijk ook nog even naar uit he. Ben benieuwd of Gina blij is haar vriendin weer te zien, vast wel, dus dat worden weer een paar gezellige dagen.

Gezellig weekend.

11-08-2009

Zo ondertussen ben ik al helemaal gewend aan de nieuwe look van mijn site, vind hem erg mooi geworden.

We hebben weer een leuk weekend achter de rug. Mijn bedoeling was om vrijdagmiddag een middagje naar het strand te gaan…een keertje zonder Gina…maar helaas na een prachtige warme week sloeg het weer om. Geen strand weer dus. ’s Avonds nog wel lekker aan het strand (binnen) zitten eten, Gina gezellig mee.

Zaterdag, een leuke dag. Niet speciaal voor Gina maar wel voor mij, ben mij mijn zussen ( waarvan 2 vriendinnen) op de foto geweest. Niet zomaar een foto…maar allemaal nog eens in onze trouwjurken, erg leuk geworden. ’s Avonds lekker zitten bbqen.

Zondag stond er een Gina dag op het programma, we hadden afgesproken met Maaike en haar Holly, en uit Belgie kwamen Luc en Sabine met Aiko, Bailey en pupje Danske. We hebben een heerlijke zondag gehad. Lekker getraind en bij gekletst, jeetje wat gaat de tijd dan snel, voor je het weet is de dag voorbij en hadden we eigenlijk nog veel meer te kletsen!

Nu weer gewoon aan het werk!

Nieuw!

04-08-2009

Zo ik vond het tijd voor een nieuwe blik! Dus de site maar eens onderhanden genomen. Nog niet helemaal klaar mee maar tot zover ben ik er wel erg blij mee! Hoop dat de bezoekers hem ook mooi vinden en met plezier blijven lezen en kijken.

Giateravond met Gina wezen trainen, was leuk. Ben weer even blij met haar. 

Alweer augustus!

 

02-08-2009

 

Zo en toen was het al weer augustus!

Jeetje zeg, als de zomer begint dan denk ik altijd oh heerlijk de maanden juli en augustus komen er nog aan, hopelijk krijgen we een lekkere zomer, en voor je het weet is het gewoon al weer augustus. Nou ja ach het is mooi weer dus ik heb het naar mijn zin.

 

Afgelopen zaterdag een gezellige trainingsdag gehad met Saskia, Maaike en Marijke. Sas had een aantal leuke dingen verzonnen voor de training. We hadden een mooi terrein, goed gezelschap..tja wat wil je nog meer.

Nou ja een hondje wat de oefeningen goed doet he…hmm. De trainingen met Gina verlopen de laatste tijd niet helemaal zoals ik graag zou zien, moet eens goed na gaan denken hoe we dat gaan aanpakken.

Gina VOORUIT!

 

 

Gina, Santa, Abby en Holly.

 

Jessy is onder tussen al weer een week thuis en ik heb van haar baasje vernomen dat ze ons wel een beetj emist en echt weer even in het gewone ritme moet komen…tja Jes het blijft geen vakantie he.

Gina mist haar vriendinnetje ook wel denk ik. Nou ja merk op zich niet echt iets aan haar maar ze waren zo leuk samen dat ik zomaar denk dat Gina dat toch wel mist.

Afgelopen weekend is Nova nog bij ons geweest, maar die vind Gina toch een heel stuk minder gezellig en leuk dat haar vriendin Jessy.

 

Maandag avond weer bij Bert trainen ik ben benieuwd wat die weer voor ons verzonnen heeft.

Jessy weer naar huis!

 

 

27-07-2009

 

Zo voor eventjes is het weer normaal in huize van der Horst! Ja ja aan gezellige logeer partijtjes komt ook weer een eind! En oh wat hebben we het weer gezellig gehad met onze Jes. We hebben genoten van haar, gekke geklets, haar vrolijke en blije karakter, haar werklust en eigenlijk van alles. Hopelijk heeft ze het bij ons naar haar zin gehad maar dat geloof ik wel hoor. Het is een heerlijke hond, hopelijk komt ze volgend jaar ook gewoon weer lekker logeren! Ze is welkom.

 

Tja nu is Gina weer alleen…maar ik geloof niet dat ze daar echt moeite mee heeft hoor. Ze vond het wel ontzettend gezellig met Jessy erbij, er werd iedere dag uitgebreid gespeeld en gedaan, maar ach Gina is het alleen zijn ook wel gewent en in onderneem genoeg met haar dus ze weet niet beter natuurlijk.

 

We hebben nog wel een lekker weekend gehad. Zaterdag lekker op stap geweest met de dames. Eerst naar Oostvoorne daar lekker op het strand geweest, altijd leuk. Lekker rennen en spelen, het was er druk met kidsurfers maar gelukkig is het strand groot genoeg. Nog lekker op een terras gezeten, en daarna even door de vesting gelopen de haven lag vol met zeil boten, daar was het weekend een grote wedstrijd. Leuk sfeertje hing er. Kreeg bijna een vakantie gevoel.

Ik met de dames.

 

Gina & Jessy op het strand.

 

Zondag met Gina opstap geweest. Guus van Maarseveen gaf een training. Was weer leuk, leuke dingen gedaan en nieuwe stof tot nadenken gekregen.

’s Avonds is Jessy weer opgehaald en toen werd het weer stilletjes in huis.

 

Nog even genieten.

21-07-2009

Nog een paar daagjes kunnen we genieten van 2 flatjes! Maandag zal onze Jes weer naar huis gaan. Jammer hoor want wij en Gina vinden het wel ontzettend gezellig. Lekker samen spelen, rennen door het park, in huis op het kussen lekker bekvechten. Saampjes zwemmen, Jessy mag mee naar de training en Gina laat zien hoe knap ze is (meestal) Jessy laat tussen door zien dat zij ook echt wel een werk hondje is! Wat een werk lust en plezier heeft ze dan. Met z'n tweetjes naast elkaar lekker eten zonder een grom of boze blik, vind ik toch wel prachtig om te zien moet ik zeggen. Oke moest Gina de eerste dagen wel even vertellen dat het niet de bedoeling was om ook Jessy haar bak leeg te eten...tja Gina een snel en Jessy rustig op haar gemak . Ja ik geloof wel da Jessy een leuke vakantie heeft terwijl haar baasjes genieten van het griekse leven.

Morgen met Gina naar de gehooraamheid training, nog steeds erg leuk. Donderdagmiddag ook weer lekker trainen, en het weekend hebben we weer een workshop bij Guus van Maarseveen. Leuk hoor daar kijken we naar uit!

Twee dikke vriendinnen!

Gekke Jessy, gek op water!

En natuurlijk mijn draakje nog even.

Gewoon leuk!

12-07-2009

Had ik al verteld dat het zo gezellig is met Jessy erbij?! Wat zijn die 2 meiden toch leuk samen. Afgelopen donderdag is Jessy mee geweest naar de training. Heb zo genoten van haar. We hadden een leuke training, Gina heeft goed haar best gedaan. Zij moet vooral heel goed luisteren dus we maken het voor haar net even iets anders.  Voor ze mag eerst een keer zitten of terug komen. Het gaat goed en Gina heeft zo’n drive dat ik niet bang hoef te zijn dat ze niet meer wil als ze een paar keer moet gaan zitten voor ze gestuurd word. Jessy mocht een aantal oefeningen mee doen. Haar baasje heeft in het verleden wel jachttraining met haar gedaan maar toen bleek dat ze wat angstig was voor het schot is hij gestopt met haar. Donderdag hebben we dus geen schot gebruikt en ohhh wat had Jessy het naar haar zin zeg. Ze vond het helemaal geweldig, ze had het zo ontzettend naar haar zin. Jessy vind het werken super en ze doet het ontzettend graag voor mij. Heel leuk om te zien hoe ze op mij gericht is.

Twee flatjes in huis is zo ontzettend leuk. Ze zijn op veel punten best verschillend en toch lijken zo ook weer op elkaar.

Afgelopen weekend was het een lekker druk weekend. Vrijdag na het werk lekker wezen zwemmen met de meiden. Met Gina wat leuke oefeningen kunnen doen met Jessy erbij. Jes eerst de bal laten halen daarna mocht Gina maar moest ze onderweg eerst even zitten. Ja leuke dingen.

Zaterdag hadden we een bbq bij mijn zusje, lekker druk daar met een hoop mensen en wat kinderen erbij. De meiden zijn natuurlijk gewoon mee geweest en dat ging prima.  Met Jessy op e fiets…haha dat is een leuke onderneming dan zie je weer dat Gina dat echt gewent is.

Tja en nu is het al weer zondagavond…..Morgen vroeg gaat de wekker weer en begint het door de weekse weekje weer.

Gaat goed!

08-07-2009

Het is weer zo vertrouwd met Jessy erbij. Ik ken haar natuurlijk redelijk goed, en ze heeft het volgens mij erg naar haar zin bij ons. Gina vind het ook erg gezellig. Die daagt Jessy regelmatig uit voor een spelletje maar ze kunnen gewoon in huis ook heel rustig zijn. Gina is nog steeds dol op Jessy haar kussen, en Jessy is ontzettend blij met al Gina haar speeltjes .

Verder gaan de trainingen met Gina natuurlijk gewoon door en ik moet zeggen dat gaat lekker. Ben hard bezig met de zit oefeningen, luister trainingen noemen we dat  gaat vast goed komen, ooit gaat mijn draakje goed luisteren en leren dat het handig is om te luisteren zodat ik haar kan helpen  Morgen mag Jessy een middagje mee naar de training, gewoon voor de gezelligheid.

't is weer gezellig

05-07-2009

Het is hier weer een gezellige boel met Jessy. Vrijdagavond is ze gekomen. Zoals altijd was ze weer erg blij om me te zien en werd ik op de gebruikelijke mannier gedag gezegt. Zo leuk om haar weer terug te zien. Daarna weer even kennis maken in de tuin met Gina. Serge en ik zijn toen lekker het bos ingelopen zodat de dames even lekker konden rennen. De eerste nacht is prima gegaan we hebben ze niet gehoord. Jessy heeft een nieuw kussen mee en daar is Gina erg blij mee. Gelukkig vind Jessy het geen probleem en zoekt zij gewoon een ander plekje, Gina's kussen vind zij ook heerlijk liggen Zaterdagochtend ben ik een lekker eind met ze gaan lopen en lekker wezen zwemmen. Dat is natuurlijk altijd leuk he. Heerlijk om die 2 zo in het water te zien.

Mooi om te zien hoe vertrouwd het meteen is met Jessy erbij. Vrijdag hadden we een bbq bij de baasjes van Nova. Natuurlijk zijn Gina en Jessy mee geweest, dat ging prima, Jessy vond het ook geen probleem. En met Nova samen gaat dat ook hartstikke goed. Zondag hier thuis visite gehad en dat was ook erg gezellig.

 

Gina & Jessy

Jessy & Gina

Nova, Gina en Jessy

WT Steenbergen

28-06-2009

Weer een weekend voorbij! Het was een lekker weekend, gezellige dingen en mooi weer. Gina en ik mochten vandaag bij de Goldens mee doen met de WT in de B1. Deze werd gehouden in Nieuw Vosemeren. Leuk terrein, proeven lagen vrij dicht op elkaar maar de honden hadden geen last van de afleiding, tenminste Gina had in elk geval geen last van de afleiding, laat ik het zo zeggen.

’s Morgens was het flink mistig onderweg, de wereld was maar klein. Ik was de eerste van onze groep, dus mocht steeds als eerste beginnen met iedere proef.  We begonnen met proef 3:

Je stond op post, recht voor je lag een veld met hoog gras, tot aan je middel zo ongeveer.  Er klonk een schot, geen dummy te zien, Gina mocht ingezet worden en als ze halverwege was viel er uit de zelfde hoek, 3 meter verder nog een schot en werd er een dummy in het water gegooid. Gina ging mooi eerst naar de eerste dummy, en daarna bracht ze de 2e. Helaas kwam ze hier niet zo mooi terug….tja dat kost punten. Zonde. Later bleek dat de meeste honden de volgorde niet aan hielden en dat Gina het dus nog niet zo slecht gedaan had. 

Door naar proef 4:  Stond op post, er viel schuil links in een poel een dummy en schuin rechts, de hoek was hier niet zo heel groot. Zette Gina in op de rechter, die had ze vlot, kwam weer niet zo netjes terug… Inzetten voor de 2e dummy. Ze vertrok mooi, ging helaas bij de eeste valplaats kijken…. Daarna door zoeken en ze vond dan toch de 2e dummy.  Tja ook niet echt een schoonheid prijs. Ze werkt graag, dat gaf de keurmeester ook al aan, maar het niet in 1 lijn terug komen kost ons punten. 

Op naar proef 5: Hier moesten we even wachten en bij de deelnemers voor ons hoorde ik een hoop gefluit en gehandel…hmmm dit gaf mij niet zo veel moed… We stonden boven op en berg op post en er vielen 2 dummy’s bij iedere dummy die viel klonk er op beide plaatsen geluid ( schot of eendenfluit) De volgorde was vrij. Gina wel duidelijk aan gegeven dat ik de rechter eerst wilde. Ze moest de berg of, over water stukje naar rechts en dan zou ze verwaaiing krijgen. Het eerste deel ging mooi, daarna trok ze net niet genoeg door en maakt een bocht naar links…ah dat was zonde.  Heb haar op zit gezet, ( ja ja ze ging nog mooi zitten ook) Toen een lijn naar rechts die ze mooi aan nam en op het juiste punt territorium fluit gegeven. Zo dummy 1 kwam binnen, gewoon netjes in 1 streep naar mij toe! Toen uitlijnen voor de 2e dummy. Ze nam de lijn goed aan ging weer mooi naar de overkant, maar helaas was ze de makeer kwijt. Toen Gina met de eerst dummy bezig was, bleek de helper 15 meter verplaatst te zijn…. Gina bleef te veel in het midden hangen, heb haar twee keer naar links moeten sturen ( ja ja ze luisterde  eer heel netjes!) en toen had ze de dummy. Dus ja goed geluisterd, slecht gemarkeerd, niet zo veel punten. 

Proef 1:  Staan op post, moeten een stukje los volgen, dat ging netjes, halver wegen stoppen in het lange gras, hier valt een markeer. Gina ingezet, die had ze mooi gemarkeerd, ze kot terug en er valt achter haar met geluid een dummy. Ze stopt, kijkt en komt naar me toe. Ik zet haar in en ook deze had ze mooi gemarkeerd, en ze komt vlot weer terug. Tot hier dus perfect…wat doet die draak, gooide de dummy met hazenvacht neer…na een Gina foei, weer opgepakt en voorzittend afgeven…tja dat koste me dus 3 punten…de trut!

De laatste proef 2: Hier was ik best een beetje bang voor. In de wachtkamer hoorde ik al zoveel gestuur en gefluid…. We stonden op post, de helper schoot richting het hoge gras, hij liep dan 30 meter verder en stopte. Gina mocht in gezet worden en in de richting van zijn schot, zo’n 10 meter naar rechts lag dan de dummy. Gina gin mooi de richting op, liep iets te ver door, ik heb haar meteern terug gefloten, ze kwam mooi, toen arm naar rechts en terretorium fluit toen ze het gras in ging. Met deze dummy kwam ze netjes terug. Op de terug weg viel er achter haar een schot, ze stopte draaide om en zag de dummy vallen. Weer gestuurd en die had ze vlot. Zeer tevreden, met een compliment van keurmeester en helper sloten wij deze dag af. 

Al met al tevreden, zonde dat we hier en daar wat punten hebben laten liggen…zou niet nodig moeten zijn, we hebben weer wat trainingspunten gekregen. Met 80 punten en een vierde plaats  tevreden naar huis.

Weekendje met Nova

22-06-2009

 

En weer een weekend voorbij, jeetje wat gaan de dagen toch snel!

Het was weer een gezellig weekend. Zaterdag hebben Serge en ik onze trouwdag gevierd met een lekker etentje in “ons”restaurantje waar we onze bruiloft gevierd hebben, altijd leuk om daar ieder jaar weer terug te komen.

 

Vanaf donderdagavond is Nova bij ons komen logeren. Is een heerlijk makkelijk dier wat gewoon lekker met ons mee draait in de dagelijks dingen.

 

Zaterdag lekker wezen wandelen en zwemmen in de Bernisse, leuk om te zien hoe graag Nova ook zwemt.

De meiden hebben zich prima vermaakt.

Maandagavond gaat ze weer naar huis. Nou ja ach volgende week vrijdag komt Jessy haar vakantie bij ons vieren dus dan is het hier weer een gezellige boel he!

 

Eerst aanstaand weekend de WT…ben heel benieuwd.

 

Van alles wat.

18-06-2009

Gister zat mijn uitnodiging bij de post voor de WT van 2 juni. Leuk we mogen dus mee doen, weer een WT inde B1, ben heel benieuwd hoe ze het gaat doen tussen alle goldens.

Vanmiddag bij Saskia wezen trainen. Sas had aangeboden om me te helpen met wat waterwerk. Nou ik moet zeggen dat ik best heel tevreden ben. Er waren 2 waters waar ik haar een 2e keer in moest zetten en die 2e keer ging ze eigenlijk zoals het hoort, vol passie, zeker en te water zoals ik van haar gewent ben, met een bommetje! verder nog een oefening gedaan met de zit fluit...tja helaas ging dat wat minder soepen, wat een draak kan het toch zijn...madam dacht het beter te weten. Daar gaan we dus hard aan trainen, ze moet gewoon luisteren. Blijft toch altijd weer mooi om het verschil in hondjes te zien. Sabine en Bailey waren ook van de partij, was erg gezellig.

Bailey, Gina en Santa

Gewoon weekje

15-06-2009

 

Jeetje wat gaan de dagen toch snel voorbij.

Afgelopen week eigenlijk een gewoon weekje geweest. Werken, lekker met Gina wezen trainen. Gaat goed, moet alleen zelf goed op de kleine dingetjes blijven letten. Het water werk zijn we lekker weer aan het oppakken, goed op vertrouwen..voor Gina en voor mij. En dat gaat goed.

Aanstaande donderdag een middagje met Saskia trainen. Ze wil me helpen en eens kijken hoe en wat. Hopelijk krijgen Gina en ik zo het vertrouwen weer dat ze gewoon blind over water gaat! Gaat vast goed komen.

Ik heb me bij de Goldens ingeschreven voor de WT over 2 weken..nog niets gehoord, ben benieuwd of we mee mogen doen….

 

Afgelopen zaterdag ben ik weer eens naar de paarden geweest. Kom ik eigenlijk veel te weining maar ja altijd druk met van alles en nog wat. Ben een lekker rondje wezen mennen met Donald! Tja rijden onder het zadel vind ik heerlijk maar een rondje achter het paard op de bok is toch ook altijd wel heerlijk! Ing, bedankt weer he voor de gezellige ochtend!

 

Over 3 weken is het al weer juli en dan komt Jessy lekker logeren! Gezellig hoor, ze blijft ruim 3 weken bij ons, We kijken weer uit naar haar komst!

Clubmatch

07-06-2009

Hehe, de clubmatch zit er weer op! Toch altijd weer een leuke dag. Het weer zat ons ontzettend mee, pas om 17.15 begon het te regenen en toen waren zogoed als alle spullen al opgeruimd.

 

Gina stond in de openklasse. Ze zag er goed uit, had nog best een mooie vacht, haar zat goed in model, dus wij waren er helemaal klaar voor.

We mochten meteen het spits afbijten, we waren als eerste aan de beurt! Ach ja dan heb je het ook maar gehad he.

Gina stond netjes, liep mooi zoals ik van haar gewent ben en het werd gewaardeerd door de keurmeester met een Uitmuntend! Dus ik was blij, mijn dag was geslaagd. 

We mochten later dus nog eens terug komen maar werden niet geplaatst, ach met een U was ik al zeer tevreden.

De rest van de dag heb ik nog wat foto’s gemaakt, hier en daar langs de ringen gekeken maar vooral Louisianne (fokker van Gina) geholpen met haar honden.

 

Was ook erg leuk om een groot deel van de Kaprungangers nog even terug te zien.

Ja het was weer een leuke dag, het showen zit er weer op dit jaar. 

Nu weer lekker verder met de jacht en gehoorzaamheid training.

Gina in de ring

Foto's Kaprun

04-06-2009

Ik heb nog wat foto's uitgezocht van onze vakantie.

Gina bij een waterval onderweg.

 

Van daar boven zijn we komen wandelen. Van 2000 m naar beneden wandelen in 3,5 uur.

 

Blijft toch vreemd in de sneeuw met een t-shirt aan. En dan nog verbranden!

 

Plaatje onderweg naar de Grossglockner.

Holly & Gina boven.

 

Prachtig uitzicht.

.

Alle flatjes bij elkaar. 

Joepieeee, wij hebben gewonnen.

Riviertje naar de Klamssee 

Wat een heerlijke omgeving.

Gina & Holly

 

Natuurlijk een plaatje van een koe met oostenrijkse bel!

 

Haus Tirol.

Alles weer normaal.

02-06-2009

 

Hehe, ik had vorige week echt wat opstart problemen zeg. Kon na die heerlijke vakantie maar moeilijk wennen aan het gewone leventje.

Maar goed het hoort erbij he….dus na een paar dagen zat ik weer helemaal in het ritme. Tja en toen nog een lekker lang weekend met prachtig weer. We hebben ons prima vermaakt. Lekker een beetje opstap geweest, en in de tuin bezig geweest, ziet er allemaal weer gezellig uit.

 

Bas was ook nog in Hellevoetsluis met zijn baasjes. Natuurlijk moesten hij en Gina nog even op de foto. Bas is een flinke reu geworden, met een heleboel haar.

Bas & Gina.

 

Gina is maandag door Maaike getrimd, dus mijn meiske is helemaal klaar voor de clubmatch. Leuk daar heb ik echt zin in, gaan we een gezellige dag van maken. Helaas is ze sinds het weekend flink aan het verharen….tja het zat er al aan te komen he. Nou ja hopelijk blijven haar haren nog een paar dagen zitten. Ben heel benieuwd hoe ze het gaat doen zondag, we staan in de openklasse dus dat zal niet mee vallen.

Kaprun

24-05-09

Daar zijn we weer. Een paar maanden kijk je er naar uit en voor je het weet zit het er al weer op. Wij hebben een heerlijke week achter de rug.  Onze flatcoated trainings week in Kaprun! Super was het. Haus Tirol een een echte aanrader voor mensen die willen genieten van de prachtige natuur en een heerlijk huiselijk hotel. Het huis gevoel en alles mag en niet moet gevoel is hier goed voel baar. HausTirol

Na een voorspoedige reis kwamen we vorige week zaterdag in de middag aan. Kennis maken met iedereen, nog even lekker ergens zwemmen met de honden, het verliep allemaal zeer voor spoedig. Ik zal hier niet een uitgebreid week verslag gaan maken want ik heb beloofd een verslag te maken voor de Koerier.

Ik heb deze week ontzettend genoten van mijn Gina! Wat is het toch een heerlijk hondje, heb echt helemaal mijn draakje gezien deze week. Ze past zich zeer makkelijk aan in een groep, vind al die andere honden geen enkel probleem. Een wandeling van 3,5 uur in de bergen vind ze geweldig, lekker in de tuin met de andere honden ook prima, maar als er gewerkt gaat worden..ja dan komt mijn draakje helemaal tot leven. Heuvels, bergen het maakt haar niets uit…zij heeft een duidelijk doel. Die dummie binnen brengen! En dat doet ze met zo veel passie, prachtig.

Gina’s vriendin Holly was er ook bij deze week! Zo leuk om die 2 samen te zien. Holly kennen we natuurlijk maar het was wel heel erg leuk om met haar en Maaike zo’n weekje door te brengen. Je zag Holly als maar zekerder worden deze week, heb heel erg van haar kunnen genieten, Maaike en Holly zijn een mooi team samen.

Hier vast een plaatje van de vriendinnen.

Gina en Holly, trots op hun bellen!

Het gezeldschap was ontzettend gezellig, met 23 flatjes bij elkaar en volgens mij 24 personen  hebben wij ons prima vermaakt. De trainingsdagen waren leuk, de omgeving super. Ja wij kijken terug op een zeer geslaagde week in Kaprun. Zeker voor herhaling vatbaar, wie weet.

Tja en dan nu begint het gewone leventje weer he…Moeten we morgen weer gewoon aan het werk. Nou ja hoort er ook weer bij. We hoeven ons niet te vervelen he. Morgenavond de training bij Bert! Daar hebben we altijd weer zin in natuurlijk.

Bijna...

15-05-2009

Ja bijna is het vakantie... Vandaag nog even werken en dan is het zover! leuk hoor, ik kijk er erg naar uit. En natuurlijk Serge en Gina ook.

Na het werk nog wat laatste spullen pakken, auto inpakken en proberen op tijd in bed te liggen zodat we nog wat uurtjes kunnen slapen. Dan vanacht om 03.00 uur rijden, Maaike in Vlaardingen nog even ophalen en dan eens kijken hoe de reis zal verlopen.

Ben heel benieuwd wat deze week ons gaat brengen, hoe het zal zijn in Kaprun, hoe de trainingen zullen zijn, hoe de rest van de honden zijn, of het weer een beetje mee werkt....En of Gina zich een beetje gedraagt....we zullen zien.

 

Wild workshop

11-05-2009

Afgelopen zaterdag hebben we een workshop van Guus van Maarseveen gehad.
Deze workshop was gericht op het werken met wild. Maaike had deze dag georganiseerd! We waren met 6 honden, en iedere hond had zijn eigen probleempje. Er waren er die helemaal geen wild op pakte, 1 hond wilde geen fazant pakken na een nare ervaring tijdens de jacht, en Gina die is heel wisselend in het werken met wild, soms perfect en dan weer wat slordig…ze ziet er dan vooral de lol van in.

De workshop werd gegeven in Almere. Een prachtig terrein, van alles wat, veel bos, leuke paadjes en veel water.
Bij aankomst een kopje koffie en toen we compleet waren zijn we begonnen. Guus had alle honden even besproken om zo een beeld te krijgen van hoe en wat. We begonnen met wat dummie apporten. Zo kon hij mooi de hond en voorjager goed bekijken.

Hij had hier en daar leuke tips en truuks.
Steeds liepen we wat verder zodat we op een nieuw terrein weer een andere oefening konden doen.
We begonnen met wild met een verloren zoek. Guus stond in het bos zodat hij kon zien wat de hond met de eend zou doen. Via een walky talkie werden we op de hoogte gehouden.

Gina vond de eend vlot en pakte hem zonder aarzelen op en bracht hem netjes terug.
Toen na de lunch een sleepje. De honden moesten zelfstandig in het bos een sleepje oppakken.
Gina was de 2e hond. Voor de eerste hond was er een sleep getrokken met een haak naar rechts. Voor Gina zou het begin van de sleep het zelfde zijn, alleen bij de haak naar rechts ging hij iets verder en zou dan naar links gaan.

Ik was heel benieuwd wat ze ermee zou dien want er liep dus een vals spoor in het bos. Guus zei me dat ik vertouwen moest hebben, een hond kan onderscheid maken in een ouder en vers spoor…hmm nou ja oke we zullen zien. Dit hadden we nog nooit gedaan.

Dus in het bos laten zoeken en ze zat eigenlijk meteen op de sleep. Ik kon haar al snel niet meer zien, maar Guus stond een stukje verder. Gina loopt hard…soms iets te hard. Ze liep eerst de haak naar rechts maar kwam er al heel snel achter dat ze verkeerd zat, toen weer terug de sleep weer opgepakt en uitgelopen.

Kreeg nog een goeie tip om Gina iets rustiger te laten lopen zodat ze wat geconcentreerder kan werken.
Verder nog een apport uit water en in een lijn, Gina heeft eigenlijk heel de dag heel netjes gewerkt met het wild.
Heb Guus dus niet het stoute gedrag kunnen laten zien van Gina…. 
We hebben de laatste tijd eigenlijk niet met wild gewerkt…dit was dus weer het eerst sinds tijden… En ze deed het dus eignelijk heel goed.

Dagje DD

08-05-2009

Het werd weer eens tijd voor een dagje DD (Dark Devotion, fokker van Gina).
Zo’n dag staat altijd voor een plezierige dag. We hebben ons dan ook weer prima vermaakt, en zijn met de nodige stof tot nadenken naar huis gereden.

Het was een lange dag, goh ook dat is een vast gegeven voor een dagje DD!
Zat om 07.30 in de auto, eerst naar Waalwijk waar ik met Sas ben mee gereden., toen door naar Limburg.
Eerst even bij kletsen en toen naar Buitenaken, om daar boven op de berg te trainen. Dat was leuk, we hadden het ons zelf niet makkelijk gemaakt, Loes schoot 6 dummies die om de beurten binnen gehaald moest worden.

Er waren dummies bij die lastig neer gekomen waren.
Toen lunchen bij Loes waar Michelle ondertussen ook terug was van haar werk.  Na de lunch zijn we naar As gereden en daar wachte Math met Troy ons op.

We hebben daar leuk getraint, gekeken naar de honden , tips gekregen en ga zo maar door. Na de training…was het ondertussen al avond…Tja mooi weer, goed gezeldschap dan gaat de tijd erg snel he…Door naar de Mac, afscheid nemen en toen op maar Hellevoetsluis via Waalwijk.
Het was een korte nacht maar ach het is het waard geweest.
Heb nu weer een nieuwe impuls gekregen wat het trainen betreft….Ik heb Gina te veel vrijheid gegeven, moet durven ingrijpen en niet met minder genoegen nemen.

Gina krijgt een vinger en neemt beide armen….
Ik weet het van haar, zo’n type is het, en toch laat je het gebeuren….steeds een beetje meer en daar maakt Gina gretig gebruik van.

Weer even wat stapjes terug en eerst maar luister training gaan doen 

Natuurlijk even op de foto, Gina met papa en met de hele groep van vandaag.

Floyd & Gina

Ootje, Oban, Troy, Santa, Floyd en Gina

Morgen een dagje wild workshop, ben heel benieuwd wat dat ons gaat brengen. Gina kan soms een beetje slordig zijn met het wild…

We hadden duif in Limburg en toen deed ze het eigenlijk gewoon perfect….snap je soms niet he een hond…. 

 

 

03-05-2009

 

He he, we zijn al weer even thuis maar het kwam er steeds niet van om een verslagje te schrijven.

We hebben een heerlijke vakantie gehad. Het huis was prima, lekker ruim, mooie tuin met zwembad erbij. We hebben het gezellig gehad, Gina heeft zich voorbeeldig gedragen, zo mooi om te zien hoe ze met de kleine kinderen omgaat. Ze horen er gewoon bij voor haar, en ook de kinderen zijn heel lief voor Gina.

We hebben echt een weekje vakantie gehouden en niet getraind in die week. Was van plan om wat gehoorzaamheid dingetjes te oefenen maar er is niet echt iets van gekomen, ach een weekje vakantie is ook wel eens lekker. Ze heeft heerlijk door de bossen kunnen rennen, iedere keer verbaas ik me weer over het gemak waar mee zij door het bos rent…bomen, takken, berg op en af, het maakt haat niets uit. Een riviertje waar wij via allerlei boomstammen overheen proberen te klimmen..Gina rent een en zwemt natuurlijk gewoon door de rivier en dan het liefst een aantal keer heen en weer!

 

Zaterdagochtend ben ik al weer met haar naar de gehoorzaamheid training geweest…maar Gina zat nog een beetje met haar hoofd in Belgie geloof ik….het vakantie gevoel was nog erg aanwezig…ach we gaan weer aan de slag nu he!

 

WT Bergschenhoek

Verslag volgt nog!

Beetje vreemd

23-04-2009

Hmmm, beetje gekke dag vandaag. Heel de week druk geweest, met van alles en nog wat. Nog wel lekker kunnen trainen van de week. Gina is helemaal van haar schijnzwangerschap af….nou ja ze heeft er zelf geen last van gehad, en de meeste mensen zullen ook niets aan haar gemerkt hebben…maar mensen die haar goed kennen die is het wel opgevallen. Na de loopsheid is ze net iets rustiger, ietsjes makkelijke Nu is het weer voorbij en zie ik mijn drukke, hard werkende soms iets ongeduldige Gina weer terug. Hmmm, ik moet zeggen dat ze de afgelopen weken toch ietsjes makkelijker voor te jagen was, hahaha Maar goed ik moet nu gewoon zelf heel scherp zijn…dan gaat het vast goed komen.

Ja gekke dag schreef ik…dat komt vooral doordat de rest van onze Belgie groep vandaag al is vertrokken naar Belgie…en Gina en ik gaan morgen dus pas na de Workingtest! Dus voor ons nog even een nachtje slapen, morgen de WT en dan lekker vakantie.

Michelle en Ootje komen zo hier naar toe. Ze blijven een nachtje logeren zodat Michelle morgen niet midden in de nacht al moet vertrekken om hier de WT mee te doen. Gezellig.

Tot over een weekje!

Alles weer normaal.

20-04-2009

 

Zo alles is weer normaal in huize van der Horst. Serge is donderdagavond al thuis gekomen. ’s Morgens kreeg ik een berichtje van hem, het was aan het regenen in Frankrijk, dus tja dan is skiën niet meer zo leuk he. Ze zijn dus een dagje eerder vertrokken.

Nou Gina en ik hebben ons prima vermaakt maar het is wel weer zo gezellig nu hij weer thuis is he! Nu een klein weekje werken en dan onze België week! Heerlijk een weekje in de Ardennen, ik heb er zin in. Voor Serge de 3e vakantie dit jaar voor mij de eerste. 

 

Afgelopen week heerlijk getraind met Gina zowel de gehoorzaamheid als de jachttraining. Ben nog steeds blij met haar, ze vind het leuk en doet het goed. Soms misschien een beetje stout maar ach dat hoort erbij he!

 

Afgelopen zondag was er een fokdag van der FRC (flatcoated Retriever Club) Ik was gevraagd om die dag te komen helpen als nestbegeleider.

Leuk, wist niet helemaal wat me te wachten stond maar via de mail en telefoon was mij al het een en ander verteld. Zo’n dag wordt georganiseerd door dr FRC voor nesten die zo ongeveer 1,5 jaar oud zijn. Ze bekijken de honden dan ( het liefst in bijzijn van vader en moeder) op uiterlijk, en er worden wat testjes gedaan, die volgend zijn op de puppy test die de hondjes gehad hebben toen ze zo’n 7,5 week waren.

En er is een mogelijkheid om de ogen en de knieën te laten controleren die dag.

Ik heb als nest begeleider dus een aantal nesten begeleid die dag, om ervoor te zorgen dat iedereen bij elkaar bleef en op het juiste tijdstip bij de verschillende locaties was.

Een leuke dag, heb heel veel verschillende flatjes gezien, groot klein, druk en rustig,. Ja ik heb genoten. Serge en Gina zijn ook mee geweest, hier en daar heeft Serge nog wat hand en span diensten kunnen verrichten en hij heeft voor het draakje kunnen zorgen.

 

Aan het eind van de dag heb ik de tester gevraagd of ze Gina ook nog wilde testen..was zelf ontzettend benieuwd hoe ze het zou doen en hoe hun bevindingen waren….

Nou ik kan er kort over zijn…ik zag gewoon helemaal mijn Gina, gewoon zoals ze is…

Een leuk hondje wat graag wil werken…op het moment dat er iets van “werk”  in haar zicht heeft, dan kan de hele wereld om haar heen gestolen worden..ander honden of mensen zijn niet interessant.

Is ze vrij…tja dan voelt ze zich ook vrij…. Daar kwam het draakje weer helemaal naar boven..staat ze onder appel…ja dan komen we er wel.

Heb niets gezien van haar wat ik niet wist, ook de mensen die Gina kennen herkende haar gedrag helemaal, leuke test. Tis maar goed dat ik haar verder ken, 

 

Zo en nu nog een paar dagen werken en wat trainen en dan de WT in Bergschenhoek….En dan daarna direct door op vakantie! Heerlijk ik heb er ontzettend veel zin in.

 

Paasweekend.

14-04-2009

 

Zo ons drukke paasweekendje zit er op. Het was een heerlijk weekend. Zondag een lekker rustdagje, nou ja ik was wel al vroeg uit bed want ik zat om 08.20 al op het paard! Verder gewoon lekker bij ons in het bos gewandeld, thuis beetje gerommeld en Gina heeft vooral lekker geluierd…

Op de fiets naar opa en oma, lekker gegeten en toen weer naar huis.

 

Maandag een gezellige wandeling met 10 flatcoatjes op het strand. Hier in Hellevoet was het mooi weer, het zonnetje scheen….maar op het strand was het ontzettend mistig, stond wat wind en het was niet echt warm…maar ach de honden hadden er totaal geen problemen mee en ze hebben zich prima vermaakt met z’n allen.  (foto volgt)

’s Avonds had ik gewoon training…vroeg me nog even af of Gina nog wel genoeg energie zou hebben na 3 uurtjes strand…Maar ze had er zin in en ik heb niet aan haar gemerkt dat we er al een paar uur strand op hadden zitten.

Leuke training, ze ging best lekker. Beetje stout met de zit fluit , maar wel mooi 2 keer blind over water gegaan! 

 

Vanuit Frankrijk (van Serge) goede berichten, die hebben prachtig weer en kunnen nog prima skiën. Vrijdag komt hij weer thuis.

Zaterdag

11-04-2009

Wij hebben een leuke dag achter de rug. Vanmorgen met Saskia en Michelle afgesproken om met z’n drieen te gaan trainen. We hebben een leuke dag gehad, lekker getraint en genoten van de hondjes. Ik vond het ontzettend leuk om ootje weer terug te zein. Na onze vakantie in Limburg vorig jaar heb ik iets met dat hondje. Vind haar zooo leuk. 

Natuurlijk moest het trio nog even op de foto, helaas was ik mijn camera vergeten dus even met de telefoon gemaakt.

Ootje, Santa en Gina

We hebben leuke proeven getraint en je kon toch heel goed het verschil in training zien.  Santa en Gina zijn gewoon veel meer gewent om zelfstandig te werken terwijl Ootje meer gewent is om gestuurd te worden.

Nog 2 weken en dan is de Working test…ben heel benieuwd hoe het allemaal zal gaan.  We hebben heel wat water werk gedaan,  een paar keer op zicht en de laatste 2 waters blind…en ja mijn draakje ging mooi blind over!  Was blij en trots op haar. We blijven lekker oefenen en zo rustig aan komt het vertrouwen vast wel weer teug.

Vind het altijd zo mooi om te zien dat Gina zo lekker voldaan is na een training, heelrijk gewoon. Ze licht ook heerlijk languit op haar kussen nu, lekker te snurken.

Serge is vertrokken richting Frankrijk, dus Gina en ik hebben het rijk alleen.  Morgenochtend ga ik paardrijden en ‘s avonds lekker bij mijn paps en mams eten! Rust dagje voor Gina.

 

 

Druk weekje / weekend

10-04-2009

Zo weer een week voorbij! Druk weekje achter de rug. De zondag training is verplaatst naar de maandagavond. Leuk training gehad. Gina heeft goed haar best gedaan. Dinsdag heb ik heel de dag gewerkt en is Gina een dagje bij opa en oma wezen spelen. Vind ze altijd erg gezellig. ‘s Avonds ben ik nog even met haar wezen trainen, paar keer over gestuurd, tja als als ze maar gezien heeft gaat ze prima over. Verder nog wat lijnen gelopen, het was vooral luister training…haha Was trots op mijn draakje,  er was heel wat afleiding maar ze heeft goed geluisterd en de juiste dummies zijn binnen gekomen. 

Woensdagavond naar de gehoorzaamheid geweest, leuk hoor de juf vond dat we goed vooruit gegaan zijn. Dat is leuk om te horen, we oefenen niet voor niets he.

Donderdag met Maaike wezen trainen, dit keer een ander terrein. In Reeuwijk, prachtig daar zeg.

Vrijdag, goede vrijdag…nou ja ik moest gewoon heel de dag werken. Na het werk met Gina even naar Zuidland gereden om wat waterwerk te doen. Ging goed, op zicht en met onthouden  gaat het prima.

En toen was het al weer weekend! Een druk weekend voor de boeg. Serge gaat vanaf morgen nog een weekje skieen dus Gina en ik zijn weer een weekje samen!

Morgen ga ik trainen met Michelle en Saskia. Zondagochtend ga ik weer eens paardrijden…dat zal wel spierpijn worden want het is al weer een tijdje geleden. En maandag 2e paasdag heb ik met wat baasjes en flatjes afgesproken om een lekkere strandwandeling te maken.

Dus nee ik geloof niet dat ik me ga vervelen. 

04-04-2009

Gina en ik hebben een leuke dag gehad! We hebben mee gedaan aan de Working Test van de NRC bij de Initiatie klasse.

Ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten, hoe het niveau zou zijn en wat voor proeven we zouden krijgen. De regels zijn wat strenger als bij de andere working testen die wij tot nu toe gelopen hebben.

Ik wist dat de hond dus echt niet mocht piepen op post…. Ik heb mij ingeschreven met het idee, goh eens kijken hoe het in zijn werk gaat en we zullen wel zien.

Maar goed natuurlijk ging ik ook et het idee er naartoe van goh zou toch leuk zijn als we het zouden halen he… De afgelopen weken met Gina aan het trainen geweest en toch maar eens wat meer op het piepen gaan letten.

En ja het ging goed, Gina heeft goed gewerkt, alle dummy’s zijn binnen gekomen, kleine schoonheid foutjes…maar met 87 punten eindigde we toch mooi op de 4e plaats! En ja wat voor mij vandaag het belangrijkst was, ….zonder te piepen! Ja ja mijn draakje is mooi stil en steady geweest! Dus ik ben trots en blij.

Eens kijken of we hier mee door kunnen gaan. We zullen zien. Het was een ontzettend gezellige dag, leuk gezelschap en een leuke locatie Het niveau van de proeven was niet super moeilijk, maar voor nu voor Gina vond ik het wel even fijn! Even kijken of we een beetje rust kunnen vinden.

Lekker weekje

01-04-2009

 

Dinsdagmiddag was ik vrij, en het was heerlijk weer. Gina en ik zijn een middagje oppad geweest. Eerst een tent voor Gina wezen kopen. Een nylon bench. Handig om mee te nemen als we naar de show gaan, of voor in de vakantie. Was benieuwd of Gina er makkelijk in zou gaan. Nou ze had er geen moeite mee hoor.

 

Daarna nog even wat wezen trainen met haar. Een pittig overwater gedaan, ja ze ging netjes over. Leuke lijnen gelopen en wat met de zit fluit...beetje stout maar na een goed gesprek leek ze weer te berijpen wat ik van haar wilde 

Gina in haar nieuwe bench.

 

Omdat Gina en ik aanstaande zaterdag een Working Test hebben ben ik gisteravond naar de gehoorzaamheid geweest.

Dus weer een andere groep honden en als extra afleiding waren ze aan de andere kant van het veld ook nog bezig met de behendigheid les!

Maar goed ik kan eigenlijk wel zeggen dat Gina dat allemaal niet echt afleiding vind… Afleiding voor haar zijn dummy’s….

 

Het was een leuke les, Gina heeft haar best gedaan, volg werk was best goed, beter dan de vorige keer, ja we hebben geoefend van de week.

Verder bleef ze netjes liggen, en met het apporteren was ze alert, maar mooi stil en lette goed op mij.

We mochten laten zien hoever we met de oefening zijn met het “terug plaats sturen” nou dat is dus een oefening die ik nog nooit gedaan had met Gina… Tenminste tot vorige week.

Ik ben dat van de week gaan aanleren, helemaal vanaf het begin en ik moet zeggen dat ze dat eigenlijk heel vlot oppakt. Natuurlijk nog maar kleinschalig maar ik vind het leuk om te zien dat ze iets totaal nieuws toch vlot begrijpt.

Ja leuk om even op een andere mannier met haar bezig te zijn. En Gina…ja volgens mij vind ze het leuk, ach eigenlijk vind die alles leuk he samen met mij.

Dus we gaan lekker door zo samen.

 

Aanstaande zaterdag dus de WT, nou ben heel benieuwd hoe het zal gaan en wat voor proeven we krijgen…we zullen zien.

Serge gaat niet mee…die mag hondenoppas spelen …Nova, Luna en Sien komen een nachtje logeren.

 

 

Drukke week.

29-03-2009

 

Zo het weekend zit er weer op! Jeetje wat gaan de weekenden toch altijd snel voorbij he…

We hebben een drukke week en een druk weekend achter de rug!

Heel de week verjaardagen gehad, en verder natuurlijk gewoon gewerkt en getraind.

 

Afgelopen zaterdag zijn we voor het eerst naar de gehoorzaamheid geweest. Ik vond het leuk en Gina heeft zich volgens mij ook goed vermaakt. Is toch even wat anders…we moeten toch met elkaar bezig zijn, zonder dat er dummy’s gehaald hoeven ten worden.

Nou ja er was ook een oefening waarbij een dummy gehaald moest worden en waar ze iets moest zoeken. Ja dat vind Gina dan toch wel erg leuk. Maar goed nu eens kijken of we de andere oefeningen ook leuk kunnen maken zodat ze wat meer aandacht voor mij krijgt. 

Heb leuke tips gekregen dus daar gaan we van de week eens mee aan de slag.

 

Zaterdagavond Serge zijn verjaardag gevierd, was weer een gezellige drukte. Nova (de rotweiler) was er ook, en die is een nachtje blijven slapen. Is altijd gezellig.

Volgend weekend komt ze weer een nachtje, en dan komen ook Luna en Sien een nachtje logeren, dus een gezellige boel bij ons thuis.

 

Zondag lekker wezen trainen, ik was tevreden over Gina. Bij een moeilijke over water heeft ze zich mooi door mij laten sturen. Ze had aan de overkant goed succes, dus ik was erg trots op haar! Knappe meid. 

Zo rustig aan komt het vertrouwen wel weer terug dat is leuk om te zien.

Vanaf volgende week gaan we weer op de avond trainen, dus dat betekent dat we de zondag weer vrij hebben voor ons zelf.

 

Aanstaande zaterdag hebben we een WT, in Almkerk. Ben heel benieuwd wat ze voor proeven verzonnen hebben!

 

 

 

 

 

Gaat allemaal goed!

25-03-2009

 

Nou zeg, komt er steeds niet van om hier een verslagje te schrijven…

Eens even kijken wat er allemaal gebeurt is.

 

Vorige week zijn Gina en ik met Ingrid (van de paarden) en haar 2 hondjes Tommie en Devil wezen wandelen. We hadden heerlijk weer, de honden hebben genoten, Gina lekker gezwommen en Ing en ik hebben lekker bij kunnen kletsen. Wordt tijd dat ik weer eens een middagje paard inlas!

(foto volgt)

 

Verder lekker wezen trainen met Gina, gaat goed, het waterwerk is wisselend. Ik bouw het rustig op, doe lekker alles in zicht wat ze dan moet onthouden. Op zich gaat dat goed, er is alleen een water wat ze echt vreemd vind. Ze moet daar schuin over en ik zie dat ze daar wat onzeker is.

Ik ben daar di middag nog geweest en toen ging het al veel beter dan afgelopen zondag.

 

Verder liep ik al een tijdje te bedenken dat ik eigenlijk nooit een echte gehoorzaamheid cursus had gedaan met Gina.

Nou ja niet dat ze dat soort dingen helemaal niet kan…want ik heb haar natuurlijk gewoon zelf een heleboel geleerd maar ik was eigenlijk zelf vooral heel nieuwschierig hoe zo’n curcus zou zijn. Wat moet je precies allemaal doen en hoe gaat het in zijn werk….

En natuurlijk ook, hoe zou Gina het vinden?

Misschien vind ze het leuk of ze vind het misschien saai…

Hoeveel aandacht zal ze voor mij hebben als er geen dummies in het spel zijn….

Dus ik ben vorige week eens langs gegaan bij de hondenschool hier in Hellevoet en heb een proef lesje mee gedaan met Gina.

Was leuk, Gina deed het netjes en we gaan vanaf volgende week dus gezellig op zaterdag ochtend naar school. Zal mij benieuwen….

 

Verder weinig bijzonderheden….we zijn lekker aan het trainen, vooral het water werk moet weer wat stabieler worden.

Nog ruim 4 weken dan hebben we de WT van de FRC, en daarna gaan we lekker een weekje op vakantie.

Heb zin in de WT, altijd leuk een dagje tussen de Flatjes! Er gaan een hoop bekenden dus het zal een gezellige dag worden, hopelijk gaat Gina haar best een beetje doen.

Niet veel bijzonders...

16-03-2009

 

Zo he vorige week helemaal niets geschreven…hmm saai he!

Nou eens even kijken wat we allemaal beleefd hebben. Op zich niet echt veel bijzonders eigenlijk…..

 

Ik moest vorige week donderdag werken, dus geen training helaas. Nou ja we zijn dinsdag met Saskia haar trainingsgroepje wezen trainen in Bergschenhoek, was erg leuk. We hebben veel waterwerk gedaan, en ik moet zeggen dat ik best tevreden was over Gina.

Ook afgelopen zondag lekker wezen trainen, en ja het ging lekker. Zie aan Gina dat ze al weer wat zekerder gaat worden met het oversturen! Dat is wat we toch willen he, fijn.

 

Gistermiddag nog even in Heenvliet bij de Osha’s wezen kijken. Die hadden een leuke training met Sabine en Luc, met Bailey en Aiko, en ik heb Nancy en Stefaan ontmoet met hun flatjes Gigo en Eltjo. Leuk hoor.

Ben even wezen kijken en toen weer naar huis gegaan.

Luc heeft nog even van mijn draakje kunnen genieten.

 

Nu deze week, gewoon werken en lekker trainen, verder geen bijzondere dingen op het programma eigenlijk.

Stemmen!

06-03-2009

 

Even een vraagje aan alle bezoekers van mijn site.

Willen jullie stemmen op Lupa?

Lupa is een flatcoat, en is vorige week overleden aan kanker. (hystiositaire sarcoma)

Nu is er een foto wedstrijd waarbij de baasjes van Lupa een mooi foto schilderij kunnen winnen.

En ja als iemand dat verdient zijn zij het wel. Dus stem op Lupa (onderste foto), geef Lupa 10 botjes en alle andere foto’s 6 botjes, dit is belangrijk voor de punten telling.

http://www.mijndier.nl/site/vote.asp?p=32&e=31&m=31

 

Dank jullie wel!!!

Mogen naar Engeland.

06-03-2009

Twee weken geleden heb ik bij Gina bloed laten prikken om te bepalen of ze voldoende afweerstoffen heeft voor de Rabies. Gina krijgt ieder jaar de Rabies enting omdat ze natuurlijk mee gaat op vakantie. Maar stel dat ik een keer naar Engeland zou willen dan moet ze dus getest zijn en moet ik een officieel document kunnen laten zien. Afgelopen maandag kreeg is de uitslag, ze mag mee de uitslag was ruim voldoende dus dat is mooi. Nu moeten we nog een half jaar wachten en dan mogen we Engeland in!

Gistermiddag lekker wezen trainen met Gina, ik moet zeggen dat ze het goed deed. We hebben veel water werk gedaan, een hoop op zicht, dingen die ze moest onthouden en ik zie haar dan toch wel zeker te water gaan, fijn om te zien, dit gaan we lekker uitbouwen zo.

Na de training voor een laatste keer bij de pups van Maaike langs geweest! Het weekend gaan ze naar hun nieuwe baasjes...goh ik zal de bezoekjes gaan missen, heb volop genoten de afgelopen 7 weken!

 

Leuk weekend

02-03-2009

 

Zo dat was weer een lekker weekend! Vrijdagavond op visite geweest, Gina gezellig mee geweest. Och wat is ze dan toch een makkelijke hond. Een nieuw huis, even alles bekijken, hier en daar een aai halen en dan rustig liggen.

 

Zaterdagochtend vertrokken naar Alkmaar! Ja ja even op visite bij Jessy en haar baasjes.

Het ontvangst comité stond ons al op te wachten, die gekke Jessy ging helemaal uit haar dak toen ze Gina en ons zag! Heerlijke hond is het toch. 

Gina en Jessy waren ook erg blij om elkaar te zien. Na een kletspraatje een hapje en een drankje zijn we lekker wezen wandelen, bij Schoorl! Prachtige omgeving daar zeg. Zo leuk om te zien dat Jessy zich ook regelmatig even kwam melden bij mij! 

Het duurt nog eventje maar we kijken weer uit naar Jessy haar vakantie bij ons. In juli komt ze weer gezellig logeren, leuk hoor.

Jessy en Gina, en uitpuffen op een bankje.

 

Draakje op een stammetje.

 

Jessy na een zand badje.

Hihi, eigenlijk zou Jes wat vaker moeten komen logeren...ze moet nodig naar de kapper 

 

Zondag lekker wezen trainen. Nu het weer beter word kunnen we weer lekker aan de gang met het water werk! Dat is weer even nodig. Gina heeft geen moeite met de kantjes of het water, maar het blind gaan of vanaf een flink stuk uit de kant vind ze het toch lastig. We hadden een mooie opbouw gister dus het ging goed, maar toch zie ik soms niet echt de Gina die ik gewent ben. We blijven er dus lekker aan trainen. Verder deed ze het allemaal prima.

De Koud wild test.

22-02-2009

Zo zaterdag hebben Gina en ik mee gedaan aan de Koud Wild Test van de labradors in Numansdorp.

Vorige maand natuurlijk bij de Flatcoats, dus ik was erg benieuwd wat het verschil zou zijn en hoe het hier allemaal zou gaan. Het terrein was heel anders, meer grote open vlakte, lekker in de klei grond gestaan…jeetje wat worden je laarzen dan zwaar zeg, en ohhh, wat zagen Gina haar poten eruit zeg.

En de drifts waren iets minder heftig. Het was wat meer te overzien.

Maar goed we begonnen op linie met een markeer apport. Gina en ik hadden nummer 14 en onze groep bestond uit de nummer 7 t/m 14. Dat betekende dus dat wij meestal als laatste aan de beurt waren…hmmm. Maar goed ze deed het goed.

Ik zal niet alle drifts bespreken maar 1 vond ik wel erg leuk.
We stonden op lini op een kleiveld.
Aan 1 kant was een bos rand wat met een hoop herrie werd uit gedreven. Daar was op zich niet veel van te zien maar natuurlijk wel te horen.
Links van ons stonden in de verte een geweer met werper, nou die had Gina natuurlijk gezien. Dus die was ervan overtuigd, die moet ik in de gaate houden daar gaat het gebeuren, tijdens het uitdrijven van het bos heeft ze niet opgekeken, ze hield het geweer maar in de gaate. Zag wel haar oor af en toe bewegen.
Maar goed ik dacht toen, oh jee als ik haar straks naar het bos moet sturen dan ben ik heel benieuwd.... :confused: 
Wij moesten toen eerst naar het bos..hmm, ik draai me om, Gina draait mooi mee en je zag haar denken, oke eerst daarnaar toe. Ze vertrok mooi op mijn commando, niks geen twijfel om eerst naar die markeer te gaan. Mooi om te zien dat ze dus zonder haar ogen ook heus wel wist dat er in het bos ook iets gebeurt was...
Maar ja daar was niets te zien dus dacht ze ach dat zie ik straks dan wel als ik in het bos ben, hahah
Daarna mocht ze naar de markeer en ook die was geen probleem.


Ik heb bij haar wel een verschil gezien in vergelijking met vorige maand. Ze had meer rust. Oke ze was niet stil, maar ze zat veel rustiger. Verder heeft ze netjes gewerkt, de grote gans vond ze een beetje vreemd en wat zwaar, maar kwam hem netjes brengen. Met het zoeken lag er een konijn, en die liet ze een keer vallen, maar die kwam daarna ook binnen.

Ook op deze dag met 21 deelnemers zag en hoorde je toch dat er maar een paar waren die het gehaald zouden hebben. Ja ook bij de labs dus veel verkeerd postgedrag, veel honden zien inspringen en ook geluid horen maken. Toch zonde, maar het dus zeker niet zo dat alleen de flatjes dat doen. 

Ik heb een leuke dag gehad, Gina was de enige flatcoated retriever, verder was er 1 Golden en 2 Chessen. Naast het commentaar over het piepen ook zeker complimenten gekregen over Gina van de keurmeester en ook van een aantal deelnemers, dus ja dat is natuurlijk altijd leuk he!

Zondag weer lekker wezen trainen bij Bert. We hebben het waterwerk weer opgepakt, dat was een tijd geleden he. Ging goed, maar goed we hebben nu ook lekker alles op zicht gedaan en dan is het eigenlijk geen probleem voor Gina…ben benieuwd hoe het straks gaat als we weer wat blind overwater gaan trainen.

 

 

Alles oke hier.

18-02-2009

Zo het gaat hier allemaal weer goed. Ziek zijn is niets voor mij heb ik wel gemerkt, bah.

Gina d’r loopsheid zit er ook weer op. Ze verliest al een aantal dagen geen bloed meer, haar tut is ook weer aan het schlinken en de reuen…nou die vind ze niet interessant.

Ze is lekker vrolijk en een beetje gek dus ze voelt zich prima.

Heerlijk hoor kunnen we ons straks weer overal vertonen.

 

Dinsdagmiddag ben ik bij Maaike geweest, heerlijk genoten van 9 kleine zwarte monstertjes! Oh wat zijn ze leuk zeg.

 

Afgelopen zondag wezen trainen, ik was er samen met nog iemand dus we hadden bijna privé les. Leuk ik had een aantal vragen en dingen die ik graag wilde behandelen. Ik heb weer een hoop inspiratie op kunnen doen, en Gina deed het goed. We hebben weer wat om mee verder te gaan.

 

Morgenmiddag gaan we trainen, geen les maar wel zelf afgesproken met ons groepje. Ik heb dus een aantal leuke dingen in mijn hoofd. Verder gaat er wat wild mee, zodat we dat nog even kunnen oefenen voor de KWT zaterdag.

Ben heel benieuwd hoe Gina het zaterdag zal doen. Zal toch weer iets anders zijn dan vorige maand denk ik. Nou ja het geluid maken heeft Gina nog niet afgeleerd…dat weet ik van haar. Maar ik hoop verder mooi werk van haar te zien.

 

Saai weekje

12-02-2009

 

Phoe he echt weer tijd voor een verhaaltje he!

Eens even kijken waar ik zal beginnen. Met Gina haar loopsheid gaat het prima, ze heeft er niet veel last van eigenlijk, in huis is ze wat rustiger dan anders maar buiten is ze gewoon zoals ze altijd is. Ze verliest maar weinig bloed en houd zich zelf goed schoon. Net zoals de eerste loopsheid eigenlijk.

In huis draagt ze geen broekje alleen als we bij andere zijn, nou dan vind ze het ook geen enkel probleem, ze zit er helemaal niet aan ofzo.

 

De afgelopen week ben ik een beetje ziek geweest en Gina was dus ook een beetje zielig…niet lekker wandelen en trainen met het vrouwtje. Dan zie je wel weer dat ze eigenlijk een vreselijk makkelijk hondje is want ze past zich dan prima aan.

Gelukkig was Anne Marie zo aardig om haar van de week 2 keer mee te nemen voor een lekkere wandeling met Luna en Sien, dus heeft ze toch nog lekker kunnen rennen.

Vorige week donderdag ging de training niet door en ook zondag ben ik niet wezen trainen ivm de verjaardag van mijn sch vader. Donderdagmiddag wel weer wezen trainen, oh die Gina had er toch wel erg veel zin in hoor. ’s Avonds lag ze heerlijk voldaan op haar kussen, vind ik altijd zo’n heerlijk gezicht.

 

Aankomende week nog even lekker trainen en dan volgende week de koud wild test! Ben benieuwd hoe het dit keer zal gaan.

 

Vorige week vond ik het wel weer tijd voor een bezoekje aan de kapper. En aangezien ik zelf graag Gina haar kapper wil zijn heb ik dat dus zelf gedaan. Ik heb natuurlijk geen trimtafel ofzo... Maar daar hebben we het volgende op gevonden. Gewoon de tafel even vrij maken kleedje erop en trimmen maar. Gaat prima.

Gina zit erbij als of ze dagelijks op tafel zit...nou nee hoor normaal gesproken niet 

De tijd gaat snel.

02-02-2009

Jeetje zeg wat gaat de tijd toch snel!

Als of het gisteren was!
1 februari 2007! Het was de grote dag, wij gingen onze pup ophalen.
Dat er ooit een hond zou komen dat stond vast, dat het een flatcoated zou worden stond ook al vast, en dat het een teefje zou worden en dat ze Gina zou gaan heten dat stond ook al vast...
Maar wanneer dat ooit zou zijn...dat wisten we nog niet.
Door gebeurtenissen in ons leven werd het uiteindelijk 2007.

Mijn draakje werd als eerste geboren, het roze teefje! Na 8 weken wachten, fantaseren en heeeeel veel lezen en verhaaltjes schrijven was het dan eindelijk zo ver! Wij mochten Miss Miracle op gaan halen.
De naam Miss Miracle heeft ze de eerste dag gekregen en vanaf die tijd is ze omgedoopt tot, "Gina Drakestina"! Mijn draakje!
Ze is leuk, lief, geweldig maar ooh zo'n draak af en toe.
Ik ben zo gek op die hond dat het soms gewoon zeer doet!
En nu is ze al 2 jaar bij ons!

Gina 8 weken.

Gina 2 jaar.

 

Afgelopen weekend is ze dan toch loops geworden, ja het zat er al een tijdje aan te komen maar het zette steeds maar niet door! Er zit nu 8 maanden tussen de 2 loopsheden, nou netjes toch?! Nou ja 3 weken voor de volgende koudwild test dus als het goed is ze dan weer mooi van haar loopsheid af. Zou dus precies mooi aankomen. Vorige loopsheid heeft ze geen broekje aan gehad, zijn we vooral thuis geweest. Ze houd zich zelf erg schoon en als ze iets lekte dan had ik gewoon van die vochtige schoonmaak doekjes in huis. Maar de komende week hebben we veel bezoekjes in de agenda staan waar Gina normaal gewoon mee naar toe gaat dus zal ze nu toch een mooi broekje aan moeten gaan doen denk ik...ben benieuwd wat ze daarvan vind!

Weekend KWT.

25-01-2008

 

Hehe, eens even kijken waar zal ik beginnen. Het was een leuk weekend! Gina en ik hebben ons erg vermaakt zo met z’n tweeën.

 

Vrijdagavond vertrokken naar Herveld. Daar hebben we bij kennissen geslapen, ikke boven en Gina gewoon beneden.

Zaterdagochtend op tijd uitbed, en toen op weg naar Vilsteren. Lang leve de navigatie!\We kwamen mooi op tijd aan en werden hartelijk ontvangen. Op een prachtig terrein zouden we die dag vertoeven. Na een kop koffie of thee met een krentenweggen kregen we een korte introductie. Oke geen wedstrijd vandaag (dat wist ik) maar een test. Er werd duidelijk verteld hoe het in zijn werk ging en wat we een beetje konden verwachten.

 

Ik wist voor ik aan deze dag begon wat de min punten zouden zijn van Gina en mij. Helaas zit haar passie ons hier een beetje in de weg..…tja het is zonde om te zeggen maar mijn draak maakt geluid… dat weet ik natuurlijk, en ik wist ook dat ik daar een opmerking over zou gaan krijgen. Verder springt ze eigenlijk nooit in (vertrekt niet zonder commando), maar wil haar voetjes of kontje nog wel eens bewegen…tja ook dat mag niet. Dus met deze dingen in mijn gedachte begonnen we aan de dag.

 

Eerste drift.

We stonden met 3 hondjes op post,  het stuk wat schuin voor ons lag werd uitgejaagd.

Keurmeester vroeg aan ons alle drie of we los of aangelijnd wilde voorjagen. Nou moet ik zeggen dat ik Gina eigenlijk altijd los naast me zet, maar door de vraag van de keurmeester begon ik te twijfelen en heb ik haar toch de eerste drift maar aangelijnd gehouden…stom eigenlijk dat je dan ineens gaat twijfelen en het anders gaat doen dan dat je normaal doet…

Met een hoop geluid en veel schoten gebeurde er van alles. Hier en daar zagen we wat wild door de lucht vliegen. Tja helaas daar kwam Gina haar bekende snurkje al naar boven…

Gina en ik mochten als eerste aan het werk. Ze ging mooi op een duif af die ze had zien vallen pakte hem vlot op, tot 2 meter voor me! Toen dacht ze ZO en nu even het vrouwtje pesten…, draak. Uiteindelijk toch binnen gebracht en aan de voet. Na de andere 2 deelnemers mochten wij nogmaals, en toen kwam de fazant keurig netjes binnen, geen stout gedrag meer.

Toen alle deelnemers 2 maal geweest waren, zei de keurmeester dat er waarschijnlijk nog 1 stuk wild lag…Gina mocht nogmaals ingezet worden.

Ze kwam vlot met het laatste stuk wild binnen, een konijn, ook dat deed ze netjes. Toch leuk om te laten zien dat het geen probleem was voor Gina om nogmaals het zelfde stuk uit te zoeken en er ook gewoon iets vond.

 

Tweede drift.

Op linie door een jonge aangeplant bosje. Zo’n 30 meter voor ons liepen de geweren. Er gebeurde veel, Gina vond het ook erg spannend, heb haar wel los voorgejaagd, maar helaas ook hier weer wat geluid en zo heel af en toe liep ze iets te ver vooruit…

Kreeg dan wel weer een compliment van de keurmeester dat ze perfect ging zitten op het schot, en zo mooi blijft zitten als er een andere hond haar passeert.

 

Toen in de middag de derde drift.

 

Duivenjacht. We stonden op 2 verschillende plaatsen op post aan de rand van een mais veld.

Op 2 verschillende plaatsen stonden de geweren. Hier was het vooral heel lang wachten, goed markeren en ook de markeers goed kunnen onthouden. Voor zowel de hond als de voorjager.

Hier heeft Gina best mooi werk laten zien er lag er aan onze kant 1 maar daarvoor waren er al 2 aan de linker kant gevallen. Ik moest Gina naar links sturen. Ze nam mooi mijn richting aan. Terwijl ze op weg was naar links werd er rechts van haar nogmaals geschoten, maar ze liep mooi door.  Stopte toen iets te vroeg. Ze moest er echt voorbij lopen wilde ze verwaaiing krijgen. Gina even op de verkeerde plaats zoeken en toen dacht ze oh wacht daar rechts heb ik ook wat gezien. Ik moest haar dus stoppen…hmmm zou me dat lukken, het was toch een flinke afstand! Ja, ja ze stopte mooi, ging netjes zitten en liet zich heel mooi terug naar links sturen! Knappe meid. Nu vond ze snel de duif en bracht deze netjes binnen.

 

De vierde drift.

Weer linie lopen, dit keer ging het beter, was een stuk rustiger, markeerde het wild goed en liet zich mooi sturen naar het juiste wild.

 

 

 

 

Vijfde en laatste drift.

We stonden op 2 plaatsen op post en het bos voor ons werd uitgejaagd. Weer met veel lawaai en veel schoten. Nu liet ze toch ook mooier postgedrag zien dan in de ochtend. Nee zeker niet perfect maar minder onrust als in de ochtend. Ook het wild wat ze binnen bracht kwam mooi binnen zonder stout gedrag.

 

Gedurende de dag meerdere keren met de keurmeesters gesproken over het post gedrag van Gina, nou ja niet alleen over het postgedrag ook over haar werk natuurlijk. Tja die onrust is zonde, het is een hondje wat zeker iets in haar mars heeft, ze vonden haar werkstijl mooi om te zien, maar ja met dit gedrag komen we er op een veldwedstrijd natuurlijk niet.

Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik ook nooit aan een veld wedstrijd gedacht heb,….

Ik heb Gina 2 jaar geleden gekregen en toen ben ik met jachttraining begonnen, eens kijken wat we er van vinden, als het niet leuk is ga ik wel iets anders met haar doen.

En ja dan blijkt dus dat we het samen wel erg leuk vinden en steeds een stapje verder komen. Hartstikke leuk natuurlijk maar echte ambities had ik niet toen ik er mee begon. Ja en nu is het toch steeds leuker en wil je graag steeds een stapje verder he.

De vraag aan de keurmeester, wat moet je doen aan dit gedrag….en zou je dit er nog uit krijgen of is het al te laat? Nou een echt goed antwoord heb ik niet gekregen eigenlijk…

Het zit in de hond, die heeft zo ontzettend veel passie en wil heel graag aan het werk.

Wat ik wel hoor is dat je van jongs af aan hier meer op zou moeten zitten, dus mee naar trainingen, steadiness oefenen, en amper of niets laten apporteren…mee op jacht om te kijken…

 

Aan het eind van de dag werd iedere deelnemer besproken. Er waren 10 deelnemers en er waren er 2 die te horen kregen dat ze in Nederland mee zouden kunnen doen aan een veldwedstrijd.

De rest van de deelnemers kwamen hier niet voor in aanmerking en over het algemeen kwam dat dus door het post gedrag.

 

Tja hoe kijk ik nu terug op deze dag.

Heel goed, de organisatie was top, sfeer was goed, gezellig met iedereen. Keurmeesters namen alle tijd om je iets uit te legen en eventueel advies te geven.

Hoe kijk ik nu na deze dag naar Gina….eigenlijk met dezelfde ogen. Ik hoorde deze dag een aantal mensen zeggen, goh normaal doet ze dit niet of, thuis zou ze het zo doen. Nee ik heb hier geen andere Gina gezien dan ik normaal gesproken zie eigenlijk. Misschien iets meer onrust, maar op een training gebeurt er ook niet zoooo veel als nu tijdens de drift.

Ik heb wel een aantal dingen die ik wil gaan trainen, of ik het geluid er echt uit zal krijgen…dat betwijfel ik. Maar ik zou wel graag meer rust in haar willen zien, dus moet ik zelf met niets minder tevreden zijn en ik weet van mezelf dat ik af en toe net iets te snel tevreden ben, dat is eigenlijk zonde. Gina neemt het ervan.

Dat zie ik ook met het volg werk…dat moet zo op linie toch eigenlijk ook wel beter.

Maar goed het was een leuke leerzame dag, en we hebben weer iets om voor te trainen. Over 4 weken is de volgende KWT….ben benieuwd of ik het in die tijd iets verbeterd krijg.

 

Na dat we uitgekletst waren, ben ik met Gina naar ons logeeradres gereden. Who wat was dat prachtig zeg. Het lag in het bos aan de rand van een riviertje en keek uit over een heel groot veld, prachtig hoor. Nou ja dat zag ik natuurlijk de volgende ochtend pas want het was erg donker toen ik daar aankwam natuurlijk.

Ik was de enige gast die nacht dus we hadden het rijk alleen daar. Ik heb ’s avonds lekker een filmpje zitten kijken en wat zitten bellen met mensen die nieuwsgierig waren naar onze dag. Dus ach de avond was zo voorbij, lekker op tijd naar bed gegaan en de volgende morgen weer op tijd opgestaan. Daar even een lekker rondje door het bos gelopen met Gina en na het ontbijt weer vertrokken.

 

Ik had met Willeke en Mila afgesproken om nog te wandelen onderweg naar huis. We hebben bij Soest gewandeld bij de Lange Duinen, who prachtig daar zeg, de hondjes hebben zich prima vermaakt er wij zijn weer even bij gekletst! Was gezellig Willeke.

 

En toen kwam ik om 14.00 uur weer thuis! Ondertussen was Serge ook weer terug van zijn vakantie. Dus alles is weer normaal in huize van der Horst.

 

 

Lekkere jas.

21-01-2009

Als het koud is en Gina nat is kan ze daar prima tegen natuurlijk, zolang ze maar in beweging is, is er niets aan de hand. Maar laatst hadden we een Wt waarbij het ijzig koud was en toen ze nat was moesten we lang wachten voor de volgende proef...tja dat is dan niet zo lekker voor de spieren...

Dus toen dacht ik, ik moet een jasje voor haar, natuurlijk krijgt ze die niet aan op de gewone wandelingen ofzo...maar voor zo af en toe is het handig. Ik heb er toen eentje gekocht en die is erg mooi, ook waterdicht. maar ik wilde ook graag nog eentje van Fleece. Nu heb ik een handige moeder...dus ik dacht die kan ze vast maken aan de hand van het gekochte model.

En zie hier, Gina met haar fleece jas! Mam, bedankt namens Gina!

Saampjes!

19-01-2009

Zo Gina en ik zijn helemaal alleen! Nou ja normaal zijn we natuurlijk maar met z'n drieen, maar Serge die zit lekker met zijn gat in Frankrijk! Nou ja eigenlijk staat hij met zijn voeten in de sneeuw.

Nou ja ik vermaak me wel hoor. Afgelopen weekend is vriendje Mike wezen logeren, was gezellig en Gina vond het ook erg leuk. Met wandelen vond Mike het natuurlijk hartstikke leuk om de bal in het bos te verstoppen. Zondagmorgen lekker vroeg wakker  en toen Mike opgehaald is zijn Gina en ik lekker wezen trainen. Was weer erg leuk, Gina heeft goed haar best gedaan.

Nu deze week gewoon werken, ach die week is zo voorbij. Vrijdagavond vertrekken Gina en ik al naar Herveld om daar een nachtje te logeren en vandaar uit gaan we dan naar Vilsteren voor de KWT! Heb er zin in, ben heel benieuwd wat ons allemaal te wachten staat.

Laatst kreeg ik nog nieuwe foto's van Floyd! Gina haar papa! Oh ik vind het zo'n lekker ding!

 

Triest

14-01-2009

Op het ene moment krijg je leuk nieuws dat er pups geboren zijn en het volgende moment krijg je te horen dat Gina haar oma is overleden! Triest hoor, Louisianne sterkte!

DARK DEVOTION APRIL'S WATER BUBBLES         12-04-2000 - V  14.01.2009

 

Leuk nieuwtje.

14-01-2009

Even een leuk berichtje!

Vanacht zijn bij Maaike de Pups van Holly geboren. 9 stuks, 3 teefjes en 6 reutjes. Maaike en Holly van harte gefeliciteerd, geniet maar lekker.

Even een plaatje van Maaike, Holly met haar kroost.

Gister heb ik de uitnodiging ontvangen voor de Koudwild test van 24 januari in Vilteren van de FRC. Leuk hoor, nu maar even duimen dat Gina nog even wacht met haar loopsheid! Dan kunnen we lekker samen opstap. Ik heb er zin in. Serge gaat een weekje skieeen dus Gina en ik zijn samen. Normaal gesproken gaat Serge altijd wel mee naar de wedstrijden, zeker als ze zo'n eind weg zijn. Maar nu moeten Gina en ik dus met z'n tweetjes rijden, tja en Gina is een heerlijke hond maar in de auto slaapt ze...een beetje saai dus. Ik vind na zo'n dag het terug rijden niet echt fijn.....maar daar heb ik het volgende op bedacht! Ik ga lekker daar blijven slapen in een bed en breakfast! Lekker hoor, en dan de volgende morgen op mijn gemakje naar huis! Goed geregeld toch!

Na als die vorst is het weer even wennen aan het weer. Nou ja het is niet meer zo koud, maar wel weer erg nat! Met de vorst was alle blubber in het park lekker bevroren natuurlijk, nu is het weer allemaal blubber, wat dus ook betekent dat ik weer met een modder hond thuis kom...nou ja maar een keertje extra stofzuigen he.

Morgen weer lekker trainen, we gaan gewoon met ons donderdag groepje zelf trainen, gezellig.

Drukke week

11-01-2009

 

Goh toch gek om 2009 te schrijven.

Maar goed de eerste gewone week zit er weer op! Beetje gekke week geweest.

Zondagavond ontdekte we een bultje op Gina haar poot, zit een beetje aan de binnenkant vaan haar poot.

Hmmm, ik hou niet van bultjes….dus dinsdag maar even een bezoekje gebracht aan de dierenarts. Hij heeft er wat vocht uit gezogen en dat zou hij bekijken. Na 1,5 uur kon ik bellen voor de uitslag. Nou ondertussen met Gina maar even het strand opgelopen om de zinnen te verzetten…

Gelukkig goed nieuws het is een histyocitoom. Goedaardig dus. Komt regelmatig voor bij jonge honden. Tja nu moet ik dus alleen nog beslissen of ik het wil laten zitten en af wil wachten of het zelf weg gaat (wat meestal gebeurt schijnt het..) of dat ik het toch weg wil laten halen….

Nou daar moet ik dus nog even over na denken!

 

Verder was het van de week flink koud! Maar met goed aankleden was het goed uit te houden. Donderdag met Marijke en Willem afgesproken om te gaan trainen.

Het was hartstikke mistig en erg koud, daar moesten we dus echt onze training op aanpassen want door de mist zagen we de honden met een lange lijn niet weer lopen en ook kregen ze weinig verwaaiing.

We hebben lekker getraind, maar toen tenen er na 2 uurtjes bijna afvroren vonden we het wel genoeg…

 

Zaterdag had ik met Saskia en Hanneke afgesproken om te trainen. Saskia wilde graag wat waterwerk doen, en ook voor Gina is dat een goeie training…..maar ja alles is nu bevroren…de afspraak stond al een tijd dus we zijn wel gewoon gaan trainen, en hebben andere leuke dingen gedaan. Sas en Hanneke hebben me wat dingen laten zien en wat tips gegeven om wat lijnen te lopen, leuk zo weet ik ook weer een beetje waar ik zelf mee verder kan. Gina en ik zaten wel op de goede weg. Ik heb met Gina een goede opbouw volgens mij, maar om weer eens wat te zien en te horen van iemand anders is altijd goed.

Gina, Luca, en Santa

Santa & Gina

 

Zondag bij Bert wezen trainen, was ook weer erg leuk! Gina had de smaak te pakken! Zij vind het helemaal niet erg om een paar dagen achter elkaar te trainen! Bij Bert lekker lijnen gelopen, zoeken onder verleiding, een heel stuk lini lopen gedaan, dat was een mooie oefening. Ja moet zeggen dat ik erg tevreden was over Gina, de verre markeers kwamen heeeel mooi binnen! Knappe meid, en ook de lijnen lopen gingen goed.

 

Maaike heeft nu vakantie, maar op donderdagmiddag trainen we gewoon zelf!

Hoop deze week leuk nieuws te krijgen over de pups van Holly.

Het gewone leven start weer...

04-01-2009

Zo alle pret zit er weer op! Vanaf morgen begint het gewone leven weer! Jammer hoor, ik hou wel van dit soort dagen. Maar helaas er moet weer gewerkt worden.

We hebben er een paar heerlijke dagen opzitten. Oud en nieuw zijn we prima door gekomen, Gina heeft van al het vuurwerk geweld niet veel meegekregen...nou ja ze heeft het wel gehoord en gezien maar het boeit haar allemaal niet zo veel. Oudjaar was bij mijn ouders, daar heeft ze gewoon net als anders lekker op haar kussen gelegen, beetje rond gelopen en verder vond ze het allemaal prima.

Wij waren vrijdag 2 januari nog lekker vrij en zijn toen een dagje naar Duitsland geweest. Daar woont Serge zijn broer met vrouw en kinderen. Lekker een rondje wezen wandelen en 's middags nog wezen winkelen in Kleve, Gina gezellig mee, die vind het allemaal prima, geen probleem.

Zaterdag wilden wij wat winkels bezoeken, dus een rondje in de omgeving gereden, en onderweg Gina natuurlijk de benen lekker laten strekken.

En vandaag hadden we een leuke dag. 's Morgens onze zondagochtend training. Ging goed, Gina heeft haar best gedaan, we hebben weer eens lini gelopen en ik moet zeggen dat dat erg goed ging. En toen na de training door naar het strand! Daar had ik een wandeling georganiseerd voor het flatcoated forum. Was erg leuk, we hadden zotaal volgens mij 13 honden bij elkaar. Een leuk groepje dus. Heerlijk gewandeld, een tussen stop in Rockanje bij de 1e slag en aan het eind bij de auto nog een lekkere warme chocolademelk met heerlijke cake! Ja was een geslaagde dag, gaan we vast nog eens vaker doen!

De hele groep bij elkaar, behalve de fotograven....

Alle flatjes bij elkaar.

 

Vanavond nog een beetje uitrusten, kerstspullen opruimen en morgen weer aan het werk!