Dit was 2012!

31-12-2012

En toen was er weer een jaar voorbij! Pfff 2012 zit er al weer op! Ik vond het een druk, vol, gezellig emotioneel jaar! Ik heb volop genoten van mijn 2 meiden!
Ja eerlijk is eerlijk het hoogtepunt was toch echt het behalen van het A diploma met Gina! Wie had dat gedacht zeg! Het heeft wat moeite gekost, maar toen ik van de zomer de juiste weg weer had gevonden konden we echt samen werken, super gaaf!
Van de zomer heb ik Gina laten stereliseren, qua karakter merk ik niets aan haar, ze is nog steeds gewoon Gina, die nog steeds maar 1 ding wil, werken! Maakt haar niet uit hoe als ze maar aan het werk kan.
Met Fendi zijn we de training lekker begonnen, het is een heerlijk hondje, anders dan haar moeder maar fijn om mee te werken. In het dagelijks leven is Fendi een ontzettend blij en vrolijk hondje, ze ziet overal de lol van in. Ze is makkelijk, past zich heel gemakkelijk aan. Het afgelopen jaar hebben we heel wat weekendjes weg en vakanties gehad en ook Fendi gaat daar net als haar moeder heel gemakkelijk mee om.
En nu dan op naar 2013. Tja wat gaat dat ons brengen....ik hoop met Gina nog een aantal leuke wedstrijden te lopen, en ook Fendi zal haar wedstrijd debut maken, eens kijken hoe dat zal gaan. Maar het allerbelangrijkst is en blijft genieten!

De meisjes genieten van de strandwandeling!

Kerst 2012

15-12-2012

Natuurlijk ook dit jaar weer een kerstkaartje van ons!Ja ook in 2012 moesten de meiden er weer aan geloven!

Gina!!!

08-12-2012

Zo even een Gina berichtje! Vorige week werden we gebeld door Henny van de Jacht Commisie van de FRC. Hij nodigde Gina en mij uit om deel te nemen aan de BKB. De BKB is de jaarlijkse wedstrijd tussen de beste dual purpose Flatcoated Retrievers van het afgelopen seizoen. Er mogen maximaal 16 Flatcoated Retrievers meedoen. In totaal voldoen 14 combinaties aan alle eisen uit het reglement en zijn inmiddels door de JC uitgenodigd. Phoe he dat wij hier toch aan deel mogen nemen...of we er echt helemaal thuis horen weet ik niet, maar we gaan in elk geval ons best doen en genieten van deze dag! De BKB zal op 10 maart in Oldenzaal gebouden worden. Gister was het hier in huis feest want Gina was jarig! Tjee 6 jaar alweer, wat gaan de jaren toch hard. Mijn heerlijke workaholic meisje, met haar grijs wordende bekkie, hoop nog vele jaren van haar te genieten!
  

Winner 2012

26-11-2012

Gister werd de Winner show in Amsterdam gehouden. Daar heb ik in 2007 met Gina ook aan megedaan en ik ik vond het wel zo leuk om ook met Fendi daar een keer te staan.Toen ik Fendi in augustus in de Ahoy showde was ik niet zo tevreden over haar "show gedrag". Ze bleef niet lekker staan, was erg onrustig, maar we kregen wel een Uitmuntend. Dit keer showde ze zich beter, bleef netjes staan, liep keurig mee, maar kregen we een ZG. Ach nou ja helemaal niet heel slecht natuurlijk, maar eerlijk is eerlijk ik had liever een U.
 
Niet helemaal scherp maar wel een leuk aandenken. Tjee wat is ze eigenlijk nog een langpotige spriet!

Weekendje in het Oosten

18-11-2012

Afgelopen weekend waren wij weer in het oosten te vinden, we waren uitgenodigd op het feestje van Rob, sliepen bij Helene en Rob en hebben weer een heerlijk weekend gehad. Zaterdags heerlijk gewandeld en zondagochten nog even met Fendi mee naar de training van Helene en Ki-Ki!
 
 
Links - Gina, Fendi, Usha en Ki-Ki                                                                 Rechts - Ki-Ki, Gina, Fendi en Usha

Fokdag, FRC

11-11-2012

Vandaag werd de fokdag gehouden, hier helpen Serge en ik meestal. Ik begeleid een aantal nesten. Altijd een leuke drukke dag. Dit keer was er een nest van Gina haar paps, "Floyd". En ook een nest van Fendi haar paps, "Cassio". Beide heren waren aanwezig, dus ik heb mooi even gebruik gemaakt van de gelegenheid om mijn meiden even op de foto te zetten met hun vaders! Maaike heeft de foto's gemaakt.


Papa Floyd met dochter Gina!
 
Gina, Fendi en Cassio!

Team Wedstrijd FHN

10-11-2012

Vandaag was de laatste wedstrijd van de FHN van 2012. Het seizoen werd afgesloten met de team wedstrijd. 2 jaar geleden hebben we daar ook aan me gedaan, toen deden we met 1 team mee vanuit de hondenschool en werden we eerste! Dit jaar hadden we met 2 teams ingeschreven. Het team waar Gina en ik in zaten bestond ook nog uit Barbet Barac en Labje Ollie, en het andere team bestond uit de drie zwarte labjes, Romy, Duncan en Dean. De wedstrijd werd in Piershil gehouden, leuk terrein, leuke proeven, en het weer zat mee. Onze 2 teams hadden het weer super gedaan want wij mochten met de 1e en 2e prijs naar huis. Ons team werd 1e!Ons team, ik met Gina, Astrid met Olie en Jose met Barac.

Verslag A WT Oldenzaal

09-11-2012

Verslagje Oldenzaal….tja wat zal ik er over schrijven…waar zal ik beginnen?!
Gewoon maar aan het begin denk ik, onze eerste proef op de heide;
Je stond op post op een pad aan de rand van de heide, aan de andere kant van het pad was bos, gescheiden door een smal pad. Je moest de hond eerst de heide oversturen en daar in de buurt van een den zou een dummie liggen. Als die binnen was dan moest je de hond inzetten voor 2 stuks in het bos achter je, alleen in het rechter bos zou iets liggen. Aan de voorzijde van het bos lag een gans en verder naar achter lag nog een dummie.
Hmmm, oke sturen over de heide….ik vond de afstand best pittig, en de heide kennen wij niet echt, erg uitnodigend om lekker te gaan lopen rennen, en moeilijk om een mooie lijn in te lopen. Maar goed vol goede moed begonnen we aan de proef. Ik zette Gina in schuin de heide over richting boom, who die lijn nam ze super aan. Als een speer liep ze de hei over. 1 keer op zit gezet omdat ze iets links van de boom uit kwam toen schuin vooruit gestuurd en daar vond ze mooi de dummie! Who dat was gaaf, kreeg complimenten over het dirgeer werk!  Toen inzetten voor de apporten in het bos. Heb Gina het pad ingestuurd en naar links gestuurd, daar kwam ze vlot bij de gans, die bracht ze netjes binnen. Bleek dat er een sleepje was getrokken over het pad. Daarna moest ik haar even over het sleepje sturen voor de 2e dat deed ze ook mooi en de 2e kwam vlot binnen. De keurmeester vond hier dat ik Gina niet genoeg zelf liet werken…hmm ik wilde gewoon voorkomen dat ze met alleen een zoekop in het linker bosje zou komen…daar had ze immers niets te zoeken. 18 punten

Op naar de waterproef. Je stond aan het water, een heel groot water, de overkant was 137 meter. We stonden in de zon te kijken, en de overkant was dus een grote zwarte vlek. Er viel een schot aan de overkant, daar moesten de honden een gas halen, en als die binnen was lag er nog een in een bosje naast het pad.
Nou ja breed overwater is al niet Gina haar ding…alhoewel ze de laatste tijd best heel goed gaat, maar dit was echt een beetje te gek! Ik heb haar 2 keer ingezet, maar ze ging allerlei oversprong gedrag vertonen dus ben gestopt, de andere heeft ze wel binnen gebracht. 7 punten Ach ik geloof dat er maar 2 honden van de A waren die wel naar de overkant zijn gegaan.

Op naar onze 3e proef. Een pittige proef, op de mais stoppels. Je stond op een pad tussen 2 velden met maisstoppels in. Ver schuin rechts viel een markeer, dan moest je de hond eerst naar een hoek schuin links sturen, daar lag een gans. Als de hond op de heen weg was viel er links achter de hond een schot en viel er een kraai in een hekje.
Hmmm, een pittige proef maar op zich zou Gina het wel moeten kunnen. Markeer zag ze mooi vallen, en ze liet zich redelijk makkelijk naast me zetten om haar voor de blinde in te zetten. Ik heb haar met een schuine lijn naar de hoek gestuurd, wat ze werkelijk waar perfect deed! Whau dat was echt heel gaaf, in een streep als een speer naar de hoek, daar territorium fluit en daar kwam ze met de gans! Oh was zo trots!  Kreeg complimenten van de keurmeester tot nu toe was dit de mooiste lijn zei hij. Op de heenweg was het schot gevallen, Gina had niet uitgebreid omgekeken, maar zag haar oren wel wat registreren. Toen moest de markeer gehaald worden, ze zat er niet helemaal strak op, maar wist wel waar ze wezen moest dus ook die kwam volt binnen. Toen moest ik haar inzetten voor de kraai in het hekje. Ik hoorde de keurmeester nog zeggen, die laatste kan nog wel een hele kluif worden want die heeft ze niet echt gemarkeerd. Heb haar een lijn vooruit gegeven die nam ze weer mooi aan, schuin het veld over bij het hekje sprong ze makkelijk het hekje over, pakte de kraai. Who wat ging dat gaaf zeg, tjee deze proef en de proef op de heide had ze een paar maanden echt nog niet zo goed gedaan. We kregen hier 20 punten.

Op naar de 4e proef. Je stond aan het begin van een groot weiland, omringt door prikkeldraad met daarachter bos. Schuin rechts aan de andere kant van het weiland begon een sleep, en als die binnen was dan lag er nog een dummie aan andere kant van het weiland recht voor je onder een hoogzit.
Gina ingezet voor de sleep, viel niet mee om haar naar het juiste punt te krijgen waar de sleep begon. Uiteindelijk kreeg ik haar in de buurt en toen verdween ze het bos in…Hmm iets later klonk er een hoop geblaf vanuit die kant…shit daar kwam Gina al blaffend, met haar staart laag het bos uit. Die was zich duidelijk het lazarus geschrokken van iets in het bos. Heb haar terug geroepen, maar kreeg haar niet meer in de buurt van de sleep, ze was duidelijk het vertrouwen kwijt daar in de buurt. Mocht haar nog naar de hoogzit sturen, dat ging ook niet echt makkelijk, was het contact een beetje kwijt…maar goed uiteindelijk kwam die dummie wel binnen en kregen we 5 punten voor deze proef! Oh bah baalde zo dat ze daar zo geschrokken was.

Op naar de 5e proef, Je stond aan een vijvertje, tussen 2 zand bergen in. Schuin aan de andere kant van het water begon een sleep. Als die binnen was dan lag er schuin links in de buurt van een huisje ook nog een stuk wild.
Ik hab Gina langs het water gestuurd, daar liep een natuurlijke lijn, die volgde ze mooi en kwam vlot bij het begin van de sleep. Die pakte ze op en verdween uit het zicht. En ja hoor, even later hoorde ik haar weer blaffen….daar kwam ze weer met haar staart laag terug in zich! Blijkbaar toch weer geschrokken.  Oh wat vond ik dit sneu voor haar zeg. Laat ze zich mooi sturen, loopt de sleep en schrikt dan weer. Hmm, heel vreemd, opzich geen gedrag wat ik bij Gina vind passen…maar ja waarschijnlijk was ze ze geconcentreerd dat ze niet verwacht had daar iemand tegen te komen. Kreeg nog 2 punten voor de moeite. Ik heb haar niet meer voor die laatste dummie gestuurd.

Dus ja zo eindigde onze eerste A WT met 52 punten….. Aan het slepen, en zoeken met opstakels gaan we natuurlijk trainen. Maar moet ook zeker niet vergeten dat we 2 hele mooie proeven hebben afgelegd. Proeven waarvan ik zeker weer dat ze die een paar maanden geleden echt nog niet zo netjes had gedaan. Dus ja we proberen het mooie gevoel vast te houden, en verder gaan we lekker trainen aan de mindere onderdelen, zo blijven we lekker bezig he!

Lekker weekend!

29-10-2012

Vrijdagmiddag ben ik met de meisjes naar Vlaardingen gereden, daar hebben we Maaike en Lizzy opgehaald om even te trainen met Fendi en Lizzy. Maaike had Fendi nog nooit aan het werk gezien en was benieuwd hoe ze zou werken. En ik vond het gewoon ook wel weer eens gezellig om samen te trainen. Maaike had wat leuke oefeningetjes bedacht en ik moet zeggen dat ik Fendi best heel knap vond. Lekker laten zoeken met vooraf een mooie markeer. Daarna lag er op de plek van de markeer nog een dummie. Die laten halen en nog een keer over het veld gestuurd naar het bos. Ze kwam toen iets te snel het bos weer uit, haar nog een keertje ingezet en toen kwam ze mooi terug met de dummie! Toen door naar een volgend stukje. We stonden voor een slootje met aan de andere kant een bos. Maaike is het bos ingelopen, en heeft met de eenden lokker dummies in het bos gelegd. Ik heb Fendi toen meteen gestuurd, ze ging mooi het hele vieze slootje over…en zocht mooi in het bos. Daarna zijn we verder het veld op gelopen. Maaike heeft aan de andere kant van het veld een markeer opgegooid voor Lizzy. Lizzy moest dan eerst naar het bos en mocht daarna de markeer halen. Fendi had dat natuurlijk wel gezien en had dus een mooie afleiding. Zij mocht nogmaals naar het bos. Ik heb de afstand iets ingekort, ze ging het slootje weer over en het bos in. Helaas kon ze de dummie niet vinden, Maaike is toen een stukje het bos in gelopen met Fendi en toen vond ze de dummie toch nog mooi zelf! Toen nog een lijn opgebouwd in 2e. Met een greppeltje er tussen! Dit was eigenlijk de eerste keer dat ik Fendi een lijn liet lopen die we zelf nog niet gelopen hadden. We moesten nu natuurlijk om het slootje heen. De eerste keer vlak voor het slootje in gezet, deed ze mooi. En daarna de afstand nog groter gemaakt. Afgesloten met een ABC jte! Fendi neergezet, ik ben verder gelopen. Maaike heeft iets van 30 meter naast haar een dummie opgegooid. Fendi moest eerst voor komen en mocht daarna de dummie halen. Voorkomen deed ze super, en toen de dummie halen. Mooi om te zien dat ze dat nog niet helemaal door heeft ….een markeer halen vanaf een ander punt dan waar ze hem heeft zien vallen. Ach geeft niet dat leert ze wel, moeten we gewoon gaan oefenen. Na afloop nog een lekker rondje gelopen met de 3 meisjes, want nu mocht Gina natuurlijk ook even mee.

Zaterdag hebben Gina en ik meegedaan aan de diploma dag van de Goldens in krimpen. Brrr, een koud dagje. Het overwater was de valkuil van de dag, voor ons en vele met ons. Een redelijk breed water wat Gina goed deed, alleen kon ze de dummie aan de overkant niet vinden. Voor het eerst in haar leven moest ik haar leeg terug fluiten, jammer maar helaas. We hebben verder een heerlijk gezellig dagje gehad, samen met Nadanja en Romy.

Afgelopen zondag was Fendi haar les weer. Ook daar hebben we weer een heerlijke training gehad. Met 4 hondjes “tegelijk” gewerkt, tenminste om de beuren, maar allemaal moesten ze naar een ander punt. Dat deden ze echt heel knap. Zo leuk om die jonge hondjes aan het werk te zien! Ja hoor ik geniet volop van mijn “kleine” meisje. Vind het zo leuk om haar te zien groeien in haar werk!

Weekendje hondenschool!

26-10-2012

Phoe, phoe druk, druk, druk! Hier nog even het verslagje van afgelopen weekend!
Vrijdagavond hadden we een feestje op de hondenschool gewoon voor de gezelligheid! Nou gezellig dat was het zeker!
Zaterdag weer op tijd uit bed want vandaag stond er voor Gina een behendigheid wedstrijd op de hondenschool op het programma. Dit keer ingedeeld bij de gevorderden hmmm eens kijken hoe we het er vanaf zouden brengen. Nou ik moet zeggen dat ik best tevreden was, alleen de paaltjes gingen nog niet echt lekker . In de training gaan ze steeds beter maar zaterdag liep het niet lekker. Verder heeft ze goed haar best gedaan en kregen we een mooie 3e prijs!
Ook zondag waren we weer op de hondenschool te vinden, want daar werd de werkproef van de FHN georganiseerd! Gina en ik deden mee in de B. Waren leuke proeven, Gina had het super naar haar zin, heeft haar best gedaan en met 93 punten haalden we de 1e plaats!


Dan natuurlijk ook nog eventjes een Fendi update! Afgelopen maandag heb ik haar voor het eers naast de fiets laten lopen. Nou dat deed ze bes netjes, grappig om te zien dat ze net als een jong paard loopt, nog een beetje zoekende naar de juiste balans. Maar ze deed het netjes! Dit gaan we rustig aan opbouwen.
Afgelopen zondag was er geen training, maar van de week zelf nog wel wat met haar getraind. Zo leuk om haar aan he werk te zien. Donderdag na de training van Gina liep ik nog even een rondje met beide meisjes. Toen was Rebecca met 1 van haar honden aan het trainen en zij stelde voor om eventjes met Fendi mee te trainen. Ze had net in een rietkraag wat dummies gegooid, maar die had Fendi niet gezien. We begonnen met 2 markeers, de eerste viel voor een heuveltje, en daarna viel er eentje achter het heuveltje. Dat deed ze mooi. Toen moesten we omdraaien richting het riet. Zij stuurde eerst haar hond en daarna moest ik Fendi sturen…hmm nou ik weet niet of ze dat gaat doen hoor zei ik nog. Maar ja hoor in een mooie lijn ging ze daar naartoe! Sprong het greppeltje over en ging het riet in, om er weer uit te komen,…je zag haar denken,…moet ik hier wel zijn. Ja ze ging toch weer terug, ik heb de territorium fluit gegeven en al vlot kwam ze tevoorschijn met de dummie! Who, super knap vond ik dat. Daarna moesten wij weg lopen uitzicht. Aart heeft nog 2 dummies in het riet gelegd en ook in het bos een stukje verderop. Dit hadden de honden dus niet gezien. Toen moesten we ze dus over het veld naar het bos toe sturen. Hmm ook dat had ik nog niet gedaan met Fendi. Rebecca heeft haar hond eerst gestuurd, en toen die 2 keer geweest was mocht ik eerst Fendi weer naar het riet toe sturen, dit keer was de afstand iets groter dan de eerste keer. Dit vond Fen geen probleem, ging in 1streep en vond de dummie vlot. Daarna naar het bos sturen voor de verloren zoek. Who dat deed ze ook gewoon, geen probleem, liep gewoon in 1 lijn naar het bos en met een “zoekop” ging ze mooi zoeken! Who, super knap wat was ik trots op mijn meisje!

Onderzoeken

18-10-2012

Donderdagmiddag zijn we met Fendi, Ziva en Dobber naar Best geweest voor de gezondheidsonderzoeken. Van alle drie zijn de ogen vrij, en de heup foto’s zagen er goed uit, maar dat is nog even wachten op de officiële uitslagen van de Raad van Beheer. Ook waren Maaike en Sky mee, hij moest nog voor de HD foto’s. Na de onderzoeken hebben we een lekker bos opgezocht en daar hebben de 4 pubers nog even heerlijk de benen kunnen strekken! Wat een heerlijk stel zeg zo bij elkaar. In Brabant was het heerlijk weer, dus na de wandeling hebben wij nog heerlijk buiten op het terras wat zitten drinken en eten! Nou fijn hoor dat de eerste onderzoeken achter de rug zijn. De andere drie worden ook nog onderzocht, 2 van die 3 wonen in Duitsland en België dus die moeten de onderzoeken in het buitenland laten doen. Nu ik weet dat het er bij Fendi allemaal goed uitzag ga ik lekker beginnen met fietsen en mag zij ook af en toe een sprongetje maken. Nou ja springen deed ze zelf ook al wel….volgens mij heeft ze springveren in haar pootjes…maar nu ga ik wat echte hoogte sprongetjes met haar doen.


Wat lijken ze toch op elkaar, Dobber, Fendi en Ziva, 13 maanden oud.

Gina heeft een A diploma!!!!

06-10-2012

Ohhhh, weet niet waar ik moet beginnen....maar Gina, mijn draakje heeft vandaag in Ewijk gewoon een A diploma gehaald! Tjee zeg ben echt zoooo mega trots op haar.
In oktober 2007 heb ik in Ewijk met Gina ons eerste C diploma gehaal. Ik ging er dus met een goed gevoel naar toe. Wat zou het gaaf zijn om hier bij de flatcoats een A diploma te halen.
De dag verliep lekker, jammer van het weer....het regende heel de ochtend maar ach. Gina haalde een mooi B dilpoma met 76 punten. Dus ja wij mochten gaan dirigeren!
Phoe toch weer spannend. Ik was als eerste aan de beurt...hmm, nou ja na de uitleg van het zit punt en de duif, Gina opgehaald en even ingelopen! Vol goede moet begonnen we aan de dirigeer. De eerste keer dat ik Gina op zit zetten zag ik haar even rond kijken, maar al snel zag ze mij en had ik goed contact met haar. Ze luisterde super goed naar de fluit! Had wel wat moeite om haar diep genoeg te krijgen. Ze bleef eerst op een bepaalde lijn hangen, maar goed uiteindelijk kreeg ik haar diep genoeg en kwam ze op het zitpunt. Toen door naar de duif. Lijn naar rechts, deed ze goed. Ze moest langs het bos, en een pad over wat het bos in ging, daar wilde ze even het bos in gaan kon haar snel terug krijgen, nog een keer zit en weer naar rechts waar ze bij de duif kwam! Who, daar kwam ze hoor met haar duif!!!!!
Voor de dirigeer kreeg ik een 6. Ach ik had hem!!! Toen wachten op de andere deelnemers....langzaam aan begon ik te beseffen dat we de dirigeer gewoon gehaald hadden! Tjee mijn draakje wat zo'n moeite had met luisteren en samen werken had het zo goed gedaan, gewoon constant naar de fluit geluisterd! Na mij kwamen volgens mij nog 8 deelnemers, waarvan er 2 de dirigeer haalde. Dus met z'n 3 op naar de sleep.
Oei, oei weer een spannend moment. Zou Gina de sleep aan de overkant oppakken....en zou ze hem dan voldoende lopen. Ze ging super mooi overwater, lekker zeker. Aan de overkant commando sleep gegeven en toen was het duimen en afwachten....ja hoor daar kwam ze trots aanlopen met haar eend!!! Oke ook de eend was binnen, maar ja nu nog afwachten of het voldoende zou zijn..... En ja hoor bij de prijsuitreiking bleek het zeker voldoende te zijn, met een 8 voor de sleep, en totaal dus 90 punten kregen wij de 1e prijs! Whoooo, ben zo super trots op haar! Gina, mijn draakje, mijn eerst hondje, mama van 6 heerlijke hondjes heeft gewoon haar A diploma gehaald, super gaaf!

Maaike heeft foto's gemaakt van Gina bij de sleep!


  

KNJV Proeven Oldenzaal

01-10-2012

Wat een leuk weekend hebben wij weer achter de rug! De KNJV diploma dag en de MAP stonden op het programma voor Gina in Oldenzaal!
Vrijdagmiddag al vertrokken, lekker rondje met de honden gewandeld, pannenkoeken wezen eten en toen veel te laat naar bed! Wij mochten lekker bij Helene logeren. Zaterdagochtend vroeg de wekker. Fendi mocht lekker bij Helene blijven en Serge en ik vertrokken naar Oldenzaal. Het weer zat ons mee, paar kleine spettertjes gehad, maar geen echte regen. Phoe vond het best spannend, was ondertussen alweer 4 jaar geleden dat ik mijn laatste diploma dag gelopen had…. Maar het ging lekker, Gina werkte netjes met het wild en we haalde een B diploma, tja wel zo handig als je op wilt gaan voor de A. Ja, we mochten dus gaan dirigeren, tjee zeg dat ik dat toch ooit zou gaan doen.
Toen we naar het dirigeer veld liepen was ik toch zooo zenuwachtig! Maar goed de proef werd uitgelegd. Zit punt was duidelijke en ook de plek waar de duif lag. Vanaf dat moment was mijn spanning weg. Ben Gina gaan inlopen, iets wat heel belangrijk is voor ons. Ze had er zin in, lette goed op me. Voor ons waren eerst Maaike en Marian. Maaike dirigeerde Holly super, who dat was echt heel gaaf om te zien. Zij kwam dus ook mooi met de duif terug. Daarna mocht Marian, helaas kwam die niet bij de duif.
Toen was het de beurt aan ons. Bij aankomst het zit punt en de duif nog even door genomen met de keurmeester. Toen haar ingezet voor de eerste lijn. Die nam ze mooi aan, ik heb haar halverwege toch even op zit gezet, ze moest en overgang maken van kort naar hoog gras en ik wilde voor die tijd nog even contact met haar hebben. Ze ging mooi zitten daar, alleen merkte ik meteen dat ze moeite had met het publiek, en met spelende kinderen achter de bos rand. Ze kon mij slecht vinden, had wat moeite om contact te krijgen met haar. Maar goed verder liet ze zich mooi sturen, luisterde netjes naar de fluit en kwam redelijk vlot op het zit punt. En ja toen mochten we dus door naar de duif! Lijn naar links nam ze ook mooi aan, toen heb ik haar nog en keer op zit gezet om haar iets dieper te sturen en daar verloor ik het contact met haar toen ze achter een bosje terecht kwam. Zonde, maar oh wat had ik een gevoel over deze dag! Nooit geweten dat je zo blij kunt zijn met een dirigeer die je niet gehaald hebt!
Deze dag gaf me een goed gevoel en met dat gevoel ben ik de volgende dag aan de MAP begonnen. We hadden nog geen MAP diploma, dus zou het wel heel leuk vinden om een MAP te halen….. De proeven waren leuk, niet mega moeilijk maar er zaten wel wat lastige dingetjes in. Gina heeft goed gewerkt, wild mag soms wat vloter opgepakt worden, en ze markeerde niet heel strak maar we hebben wel al het wild binnen gebracht en haalde dus onze eerste MAP!!! Super trots was ik op haar. Bij de prijs uitreiking bleek ook nog dat we een 3e plaats hadden, gaaf hoor!!!

Sylvia heeft op 1 proef nog wat foto's van ons gemaakt!


Gina wil onherkenbaar op de foto met haar gemarkeerde duif! Daarna stuur ik haar voor de "blinde" eend onder het draad door.

Fendi 1 jaar!!!

23-09-2012

Ik heb het al zo vaak geschreven..."wat gaat de tijd toch hard" maar oh oh dat is toch echt zo. 23 september 2011, vrijdagavond om 21.10 werd het eerste Miracle pupje geboren! Tjee wat ben ik trots op mij Gina, 6 geweldige hondjes heeft zij op de wereld gezet, 1 jaar oud zijn ze nu. In goede gezondheid, en stuk voor stuk genieten ze van een heerlijk flatcoat leven! Lieve Miracle pups van harte met jullie 1e verjaardag, dat er nog maar vele mogen volgen! Heel graag tot snel!
Ja, ja ook mijn Fentje Fen is 1 jaar geworden, dat vieren we natuurlijk met taart en verwennerij. Ze had geluk, want precies op haar verjaardag begon haar training! Fentje Fen nog vele jaren.

Fendi 1 jaar oud.

Fendi in de Jeugdklasse

28-08-2012

Zondag was het dan zover! Fendi mocht haar eerste show lopen, nou ja ze zou in elk geval voor het eerst een officiele beoordeling krijgen, spannend! Na haar teen avontuur van vorige week liep ze nu in elk geval weer helemaal oke, dus daar was ik wel heel erg blij mee. Ik was er al lekker vroeg en had een mooi plekje uitgezocht. De Setters waren eerst voor ons in de ring dus we hadden alle tijd. Pas rond 11.00 uur begon de keuring van de flatcoats, dan eerst de reuen en dan de teven. Phoe vond het best een beetje spannend toen we de ring in moesten, stonden Fendi en ik daar tussen al die echte "show" mensen. Eerste rondje lopen liep ze niet heel lekker, iets te springerig...staan in de lini deed ze netjes, toen wij aan de beurt waren bij de keurmeester liep ze wel netjes maar het staan lukte niet!  Ze was veel te veel met het voer bezig, en wilde niet stil staan. Jammer, jammer! He had zo gehoopt dat ze zich mooi zou showen.... Maar goed uit eindelijk mochten we toch met een U en een mooi rapport de ring verlaten, dus ben toch wel trots op mijn meiske! Nog maar wat meer oefenen op het staan, Gina kan ik nu ook mooi laten staan zonder voer, zou me bij Fendi toch ook moeten lukken....


Fendi in de ring.

11 maanden oud!

23-08-2012

Tjee mijn kleine reusje gewoon al weer 11 maanden oud! Wat gaat het hard! Vorig jaar om deze tijd was Gina gewoon 5 weken drachtig, moet er de laatste tijd zo aan terug denken. Heb zo ontzettend genoten van haar dracht. En volgende maand worden haar 6 kinderen gewoon alweer een jaar! De afgelopen dagen heb ik Fendi rustig gehouden i.v.m. haar teen. De eerste 3 dagen vond ze dat prima, maar vanaf woensdag liep ze weer normaal en gister merkte ik aan haar dat ze toch echt wel wat energie over had....ik besloot dat ze 's avonds even met mij op pad mocht! Nou daar had ze wel zin in! Had nog een duif liggen van de training van Gina, dus die nam ik mee, samen met een konijnen dummie en een kale dummie. De duif was geen enkel probleem, die werd volt gehaald, ook de konijnen dummie kwam netjes binnen en daarna een kale dummie vond zij ook geen enkel probleem! Wat is het toch een heerlijk meisje! Ze loopt gelukkig weer helemaal oke, dus ze mag zondag lekker mee naar de show in de Ahoy, voor het eerst in de Jeugd klasse, ben heel benieuwd hoe ze het gaat doen....we zullen zien!


Fendi, 11 maanden oud!

Fendi en haar plankenkoorts...

22-08-2012

Hmmm, zou Fendi niet naar de show durven….. Zondagavond terug gekomen uit Frankrijk, ik ben na de lange autorit nog even lekker een rondje wezen lopen bij ons in het bos en toen zijn we lekker gaan slapen. De volgende ochtend halen we Fendi uit de bench en die loopt me toch mank… oh nee he… Hmm, poot bekeken en bevoelt maar ik zag verder niets, merkte wel dat ze erg reageerde als ik aan de buitenkant van haar teen duwde. Toch eind van de dag maar even bij de dierenarts langs. Haar poot nog eens bekeken, en oh, oh dat deed haar echt zeer. We vonden toch een klein plekje tussen haar teen, en de buitenkant van die teen was idd opgezet. Daar zit dus hoogst waarschijnlijk een ontsteking, we konden niet zien dat er iets in zat. Dus met een antibiotica kuur en een paar dagen pijnstillers weer naar huis, verder 2 maal daags even spoelen met soda water. Nou maandag en dinsdag liep ze echt heel slecht, nu sinds di eind van de dag loopt ze beter, teen is nog wel gevoelig maar wel minder dan maandag en ze zet haar poot nu ook weer normaal neer! Dus als het een beetje mee zit kunnen we zondag gewoon mee doen aan de show in Rotterdam!


Paar dagen Frankrijk

20-08-2012

He, he wat hebben wij een paar heerlijke dagen in Frankrijk gehad. Dinsdag op woensdag nacht zijn we vertrokken en zondagavond zijn we weer thuis gekomen. Het was prachtig weer, we hadden goed gezelschap, een heerlijk huis, tuin en zwembad, en een stel heerlijke honden om ons heen, ja we hebben ons weer uitstekend vermaakt. Echt een stel heerlijk relaxte dagen gehad, lekker ontbijten, met de honden zwemmen, zonnen, lezen lekker gegeten, ja hoor echt vakantie! Wij hadden 3 hondjes mee, want Jessy was natuurlijk ook nog bij ons, en Marian heeft nu 6 honden, dus we hadden een flinke roedel zo samen. Maar dat ging eigenlijk allemaal heel goed samen. Nu is het weer stilletjes in huis, Jessy is op maandag weer naar huis gegaan, na 4 weken 3 honden in huis gehad te hebben is het ook wel weer lekker rustig om alleen mijn 2 meiden thuis te hebben.


Het hele roedeltje samen voor het huis van Marian en John, en daarnaast, onze 3 meisjes voor ons huisje!

Fendi's eerste "wedstrijd"

13-08-2012

Weer een heerlijk weekend achter de rug. Genoten van het mooie weer, en van de hondjes.
Zondag was de onderlinge wedstrijd van de jachttraining. Vorig jaar werd die ook gehouden, maar toen konden Gina en ik niet mee doen. Gina was nog loops en net een paar dagen ervoor gedekt. Nu een jaar later werd de wedstrijd weer gehouden en deed ik mee met moeder en dochter! Dat vond ik toch wel heel bijzonder.
Fendi in de beginners klasse, en Gina in de gevorderde groep. Ik heb genoten van mijn 2 meisjes, was even omschakelen tussen door, moest even op letten met wie ik liep, maar het was goed te doen.
Ik begon met Fendi op proef 1; Je stond op post. Volgt met de hond een stukje, zet de hond op zit, en legt een dummie op een aangewezen plaats. Dan terug volgen naar een paaltje. Daar werd een markeer opgegooid die de hond meteen mocht halen. Daarna moest je je omdraaien en een lijn geven op de eerder weg gebrachte dummie.
Fendi en ik hadden wat extra afleiding….er liepen 2 paarden door het veld. Het wegbrengen van de dummie ging prima, volg werk had wat mooier gemogen… Toen even wachten met het opgooien van de markeer tot de paarden voorbij waren, die haalde ze netjes binnen, toen ik me omdraaide om haar de lijn te laten lopen…kwamen de paarden er weer aan. Dus even wachten en toen sturen. Was benieuwd of ze hem nog wist, maar dat was geen enkel probleem, en van de paarden trok ze zich niets aan.
Proef 2; Je staat op post, schuin links wordt een markeer opgegooid, deze mag meteen gehaald worden, daarna valt er schuin rechts een dummie tussen de duiven lokkers, die mag ook gehaald worden.
Leuk proefje, de eerste had Fendi niet heel strak gemarkeerd, maar bleef mooi in het valgebied en vond dus zelfstandig de dummie. Daarna de markeer tussen de lokkers...hmmm die had ze nog nooit gezien.... Ze liep op de markeer af, kwam een duif tegen, snuffelde even en liep toen direct door naar de dummie.  Fendi brengt gewoon alle dummie keurig terug, zonder te klooien of iets! Heerlijk hoor.
Proef 3; Een uitdagende proef. Je staat op post, er word een dummie gegooid voor je, hond zit los naast je, je draaid om, volgt naar een paaltje verder op. Stuurt de hond naar de dummie, en als die terug is, draai je een kwartslag richting bos, daar klinkt een schot en dan mag de hond een dummie zoeken.
Op het moment dat ik met Fendi naar de eerste plek loop, loopt de helper naar achter met dummies richting bos.... De dummie valt en we volgen netjes richting paaltje. Op het moment dat wij langs het bos volgen loopt de helper in het bos en kraakt het hout....hmmm ik moest haar nog langs het bos naar de eerste dummie sturen. Was benieuwd of ze last zou hebben van de afleiding...maar nee hoor daar trekt ze zich niets van aan. Ze laat zich mooi uitlijnen richting de eerste dummie. Die komt netjes binnen, we draaien naar het bos. Het schot klinkt en ze blijft keurig naast me zitten wachten op mijn commando. Ik het zoeken was ze nog niet zo zeker dus ik was benieuwd hoe ze het zou doen...maar dat deed ze super, zocht mooi en vond de dummie vlot, knapperd!
Op naar de laatste proef, 4; Een proef waarbij je met 2 honden op post stond, er werd recht voor iedere hond een dummie opgegooid. We moesten samen met de hond de dummie halen, zelf oprapen en terug volgen.
Dan moest de hond rechts los en de andere hond moest aan de lijn blijven. Er werd kruislings een dummie opgegooid en die mocht de losse hond dan halen, daarna de ander hond.
Fendi bleef netjes zitten, volgde netjes en ik kon de dummie rustig zelf opraken. Terug op onze plek stonden wij aan de linker zijde, de rechter hond mocht eerst. Ze zat mooi rustig naast me terwijl de ander hond aan het werk was.
Toen was het onze beurt, ik deed de lijn af, de dummie werd gegooid en voor ik er erg in had vertrok Fendi..... oeps....mijn braverikje sprong gewoon in.... Met een "he Fendi" kwam ze snel weer terug aan de voet... de dummie werd nogmaals gegooid en toen bleef ze braaf zitten.
Hi, hi moest er ook stiekem wel om lachen, ze is altijd zooo braafjes!
In de training hadden we eigenlijk nog helemaal niet echte proefjes dingen gedaan…met dubbele dingen gewerkt…de lokkers zag ze ook voor het eerst. Ja ben best trots op mijn kleine meiske!
Met 71 punten kreeg ze de 3e prijs! Nr 2 had 72 en nr 3 had 73 punten!

Ook Gina heeft lekker gewerkt, lekker op zijn Gina's! Mooie dingen laten zien, mooie lijnen gelopen, een blinde lijn over een oude valplek heen...hmm dat is toch niet echt ons ding...hahah
Het markeren viel wat tegen deze dag en daar heeft ze dus ook wat punten laten liggen, maar met 66 punten werden we 2e! Knappe meid!

Ja zeg mijn eerste "wedstrijd" met moeder en dochter! Oh ben zo trots op ze! Mijn Gina heeft mij een heel prettige dochter gegeven!


Fendi & Gina trots achter hun gewonnen prijzen!

Druk/Vol weekend!

06-08-2012

Zo wij hebben een lekker druk weekendje achter de rug. Nou ja vooral een vol weekend.  Afgelopen vrijdag is ook Jessy voor haar vakantie bij ons gebracht.
Cooper was er natuurlijk ook nog, dus totaal hadden we 4 honden in huis. Hartstikke gezellig….maar ook best een drukke boel moet ik zeggen.
Vrijdagavond eerst even met alle vier gelopen, zodat ze even kennis konden maken, en even lekker uit konden rennen. Dat ging prima, Jessy had Fendi eigenlijk nog nooit gezien en ook Cooper kende ze niet echt natuurlijk. Nou zoals ik al verwacht had ging dat prima tussen alle vier de dames.
Zaterdagochtend ben ik lekker met alle vier de meiden naar het strand geweest. Dat was wel ontzettend leuk, die meiden hebben echt genoten. Moet wel zeggen dat ik aardig wat bekijks had, werd een paar aangesproken en kreeg complimenten dat ze zo goed luisterde, altijd leuk om te horen natuurlijk.
Zondags lekker bij mijn ouders zitten bbqen, alle 4 de meisjes mee, gezellig hoor! Maandagavond is Cooper weer opgehaald en ja nu dus weer 3 hondjes in huis, dat is toch net wat rustiger en makkelijker moet ik zeggen. Dus ja nu is Jessy weer van de partij, gezellig hoor, met haar 7,5 jaar komt ze al heel wat zomers haar vakantie bij ons vieren.
De afgelopen week nog heerlijk getraind met Gina, ze gaat echt wel lekker moet ik zeggen. We gaan steeds meer samen werken en dat is wel erg gaaf.


Met z'n vieren in de auto en even poseren in de duinen, lekker stel!

Weekendje in het Oosten!

31-07-2012

He, he wij hebben weer een heerlijk weekend achter de rug! Begon donderdag eigenlijk al een beetje! Eind van de middag werd Cooper gebracht. Zijn komt haar 10 daagse vakantie gezellig bij ons vieren. Eerst even een lekker ren en zwem rondje gedaan met de 3 meiden. ’s Avonds lekker uiteten geweest met de baasjes van Cooper. Vrijdagochtend nog even gewerkt en toen eind van de middag richting het Oosten! Waar wij in Enschede bij Ditmar en Freek een heerlijk weekend hebben gehad. Zo’n weekend is dan altijd te kort…of willen we te veel??? De honden hebben zich keurig gedragen, ging onderling ook allemaal prima, wat een mooi gezicht zeg die hele zwarte bende bij elkaar. Gina en Rhona waren vorig jaar samen drachtig (zie weblog). Gina mocht natuurlijk een dochter uit haar nestje houden, en alle pups van Rhona zijn weg gegaan, nu is er alleen een dochter terug gekomen bij Ditmar en Freek, dus ja er moest natuurlijk even een foto gemaakt worden van de 2 moeders met hun 10 maanden oude dochters. Die twee jonkies hebben samen heerlijk kunnen spelen. Ook Wiggie heeft het geluk een dochter bij haar te hebben, zo hadden we dus drie keer een combi van moeder en dochter. Op zondag was er voor een dagje nog een dochter van Rhona bij Ditmar en Freek, en hebben we dus heerlijk kunnen wandelen met totaal 8 flatjes, wat een genot was dat! Eind van de middag nog even bij Helene langs…ook daar was het weer veel te gezellig…uiteindelijk waren we rond 22.00 uur weer thuis! Een weekend wat voor herhaling vatbaar is!

Ditmar heeft nog wat foto's gemaakt van het hele stel:
Op de linker foto hebben we de penvriendinnen Rhona en Gina met hun dochters gezet, en rechts hebben we moeder en dochter Wiggie en Fleurie erbij gezet.


Linker foto: Rhona, Pepper, Fendi en Gina Rechter foto: Pepper & Rhona - Fleurie & Wiggie - Fendi & Gina.

Het hele stel bij elkaar! Fendi, Josie, Gina, Cooper, Pepper, Rhona, Wiggie, Fleurie.

Fendi 10 maanden

29-07-2012

Weer eens tijd voor een stand foto van Fendi! Ruim 10 maanden oud, lekker grietje!
 

De Trainingen

26-07-2012

De trainingen gaan lekker met beide meisjes. Zeker met Gina zijn we op de goede weg. Heb het gevoel dat we weer wat meer op 1 lijn komen, het vertrouwen in elkaar komt weer een beetje terug zo lijkt het. Dinsdagavond lekker getraind met Sas, Maaike en Marijke, altijd gezellig! Dit keer in Waalwijk, een paar vreemde waters. Echt bospoelen, die hebben we hier niet. Gina heeft ze gewoon allemaal blind over gezwommen, vol vertrouwen op 1 commando. Waren niet echt makkelijke watertjes. Ja was trots op haar. Verder lekker gezocht, wat blind gedaan. Moest haar hier en daar wat sturen, en ze luisterde gewoon super! Tjee zeg, was gewoon een beetje verbaasd! Ja super hoor.
Fendi is een heerlijk lekker lief meisje! Braaf! Misschien wel iets te braaf…. Of ze het talent van haar moeder mee heeft gekregen weet ik nog niet. Ze werkt wel graag, en netjes, maar is wat minder stoer dan haar moeder. Even wennen dus voor mij, maar ach we hebben alle tijd dus die nemen we ook zeker om haar de dingen aan te leren.

Een update

25-07-2012

Zo weer eens tijd voor een update!
Met Gina gaat het goed. De dagen na de operatie heb ik haar lekker rustig aan laten doen en dat vond ze heerlijk. De wondjes genezen goed, het middelste wondje duurt wat langer dan de andere twee, maar ook de middelste ziet er nu goed uit. Ze mag weer lekker zwemmen, en dat is met dit warme weer wel heel erg fijn.
Fendi haar loopsheid zit er weer op. Moet zeggen dat ze er makkelijk door heen is gekomen, volgens mij heeft mijn kleuter helemaal niet in de gaten gehad dat ze loops was. Ze bloede ook amper moet ik zeggen, dat heeft ze dus wel van haar mama mee gekregen. Fijn hoor, ze hoeft dan dus geen broekje aan.
Afgelopen weekend een super gezellig weekend gehad samen met Helene en de vier hondjes, Gina, Usha, Fendi en Ki-Ki. Vorig jaar hadden we tijdens ons jaarlijkse weekendje nog maar 2 hondjes, en nu hadden we er gewoon 4! Heerlijk hoor. Ook het weer zat ons weer mee, dus we hebben volop kunnen genieten van het zonnetje, en het strand! Zaterdags een wandeling op het strand met een aantal forum leden, we waren met 8 flatcoatjes en 7 personen. Heerlijk om al die honden te zien genieten. Ook mijn Fendi heeft genoten! Voor het eerst op het strand, ze vond het geweldig. Serge is aan het eind van de wandeling met Ki-Ki naar het strand gekomen, die heeft dus ook al eventjes kunnen genieten van het zand en het water, prachtig om te zien.
 
Heerlijk al die flatjes op het strand!

Zondags hebben we eerst nog een traininkje gedaan met Ki-Ki en daarna zijn we met Gina, Fendi en Usha nog even in Oostvoorne op het strand geweest. Tja en toen zat ons weekendje er al weer op…Helene weer op weg naar Enschede en wij nog lekker bbqen bij mijn ouders! Helene, volgend jaar weer he!


Helene heeft alle aandacht van de 4 meiden.

 

Gien onder het mes....

13-07-2012

Gina afgelopen dinsdag gesteriliseerd. Heb lang nagedacht, wel of niet…maar ik heb de laatste tijd een aantal verhalen gehoord van teven die op latere leeftijd een baarmoederontsteking kregen en dan geopereerd moesten worden. En ach een 2e nest met Gina was ik toch niet van plan, ik heb een heerlijke dochter waar ik ontzettend blij mee ben. En nu dus nog maar 1 teefje in huis die loops kan worden, wel zo makkelijk. Als ik met Gina wedstrijden wil lopen zal een loopsheid ons dus niet meer in de weg staan. Ik heb Gina in Naaldwijk via Laparoscopie laten steriliseren, ze heeft dus maar 3 hele kleine sneetjes in haar buik. Dinsdag was ze nog niet happy natuurlijk, maar nu voelt ze zich al weer prima. Natuurlijk moet ze even herstellen maar ik vind dit wel een fijne ingreep zo.

Nog een workshop

09-07-2012

Zondag hebben Gina en ik weer een workshop bij Willy en Lenk gevolgd. Deze sloot mooi aan op de vorige workshop. We begonnen de dag weer in de regen, gevolgd door hoosbuien….oh oh wat hadden we slecht weer. Maar ach het kon de pret niet drukken. De afgelopen weken veel met Gina en onze samenwerking bezig geweest. En ik moet zeggen dat gaat steeds een beetje beter. Ook Willy en Lenk zagen duidelijk verschil. Langzaam aan begint mijn vertrouwen in Gina weer wat te groeien en ook Gina krijgt weer door dat ze met mij zal moeten samen werken. We hebben leuke oefeningen gedaan, lijnen gelopen, geluisterd, en slepen gelopen, ja was weer een top dag! Nu vooral zo verder blijven trainen en zelf goed op blijven letten dat ik Gina niet te veel laat gaan, ze moet blijven inzien dat ze echt samen moet werken met mij.

Kleine meisjes....

05-07-2012

Ja, ja mijn kleine meisje is loops! Een week of 3 geleden werd zus Ziva al loops, en de laatste paar dagen dacht ik al...oei dat zal bij Fendi ook niet lang meer duren. Toch had ik echt niet verwacht dat Gina haar dochters zo jong al loops zouden worden....Gina was 18 maanden toen ze voor het eerst loops werd, en zoals ik begrepen heb waren ook Gina haar moeder en oma al wat ouder. Maar ach ja 9 maanden is niet extreem jong natuurlijk. We kunnen die eerste keer maar gehad hebben he.
Ben heel benieuwd hoe Fendi haar loopsheid door zal komen als ik met haar wandel in het bos en haar dan zie rond rennen met een leeg flesje....een lege chips zak dan vind ik haar nog zo'n puppy! ....We zullen zien.
 

Foto modellen!

01-07-2012

Vorige week op fotoshoot geweest met mijn meiden bij Marjan!
Oh wat heb ik genoten van mijn 2 meiden. Als ware foto modellen lieten zij zich in allerlei posities neer zetten, kijk hier, kijk daar, zit af, samen ze vonden het allemaal prima! Lekker stel, hier een aantal foto's


  

Training met Fendi

28-06-2012

Wel eens leuk om een training  van Fendi te beschrijven. Ik vind dat ze het al zo goed doet, sta echt versteld van het geen ze doet en hoe snel ze nu dingen oppakken. Tussen door train ik nog helemaal niet veel met haar, maar ze doet het op de training zo ontzettend leuk.
Op de training maandag waren we met 4 hondjes. We begonnen met wat volg en voet werk. Op lini volgen, kleine wendingen maken, en naderhand werd er dan 1 dummie gegooid, de hondjes moesten dan natuurlijk netjes gaan zitten. Fendi mag nog wel wat sneller gaan zitten. De gegooide dummie moesten we samen met de hond ophalen, dus hondje moest netjes volgen en je moest dan zelf de dummie oppakken. Dit ging heel netjes, allemaal mooi rustig op post.
Toen wilde Rebecca even zien hoever we met de zitfluit waren. Iets uit de groep, Fendi vrij gegeven en dan een aantal keer op zit zetten als ze lekker een stukje bij me vandaan was. Oh zo mooi om te zien.   Dat doe ze echt wel heel leuk. In het begin vond ze er niet veel aan, maar toen ben ik de beloning gaan afwisselen met een balletje en nu gaat het veel beter en leuker. Ze word er helemaal blij van, en ik dan natuurlijk ook!
Daarna moesten we allemaal 2 dummie inleveren. Er werd aan de rand van een veld een markeertje opgegooid. Beetje langs een pad, waar het gras iets korter was. Als de hond met de dummie terug kwam werd de volgende neer gelegd. Fendi zat keurig los naast me, blijft netjes zitten als de dummie gegooid word, en vertrekt vlot op "Apport". Grappig om te zien dat ze me 2 weken geleden heel gek aan zet te kijken toen ik dat zei…maar nu begreep ze hem prima! De dummie pakte ze vlot op, en kwam meteen heel netjes terug. Zittend afgeven en daarna weer netjes naast. Toen voor de tweede vooruit sturen, vertrok weer vlot, alleen hield ze net iets te vroeg bij een rietpluimpje in…en kwam toen in gelopen. Heb haar terug gefloten, Rebecca heeft toen de dummie rechtop gezet en heb haar toen nogmaals gestuurd. Toen trok ze wel mooi door, en ook die dummie kwam weer netjes binnen! Knappe meid, ik vond het toch best al een flinke afstand.
Daarna een zelfde oefening, alleen nu op een andere plek. Wij stonden midden in het veld, met hoog gras. Rebecca stond tegen de bosrand aan, en de dummie viel in de wat hogere begroeiing. Mooi om te zien dar de hondjes dat toch een beetje vreemd vinden, ze moeten daar dan echt hun neus even gebruiken, want als ze aankomen zien ze niet meteen de dummie liggen. Bij Fendi zagen we mooi dat zij al iets meer gewent is om haar neus te gebruiken, die bleef mooi op de plek en was er van overtuigd dat die dummie toch echt daar ergens moest liggen. Ze vond hem en kwam natuurlijk weer trots aanlopen. Netjes afgeven en weer aan de voet. Daarna voor de tweede dummie vooruitsturen. Mooi om te zien dat ze dat ook echt al begrijpt, zodra mijn hand naast haar hoofd komt zie je haar heel lang worden. Op de plek van de dummie de T fluit gegeven en ook de tweede dummie kwam ze weer super terug brengen.
Toen de laatste oefening. Over water. Rebecca stond aan de overkant van een slootje met 2 dummies. Fendi zat keurig los naast me, Rebec gooit de dummie op aan de overkant, ik stuur Fendi, aan de overkant pakt ze de dummie vlot en komt meteen terug! Mooi, mooi! Ondertussen legt Rebec de tweede dummie al weer neer. Fendi geeft mooi zonder schudden de dummie af! Weer netjes naast en dan stuur ik haar voor de tweede keer! Whau dat doet ze dus ook gewoon! Wat gaaf zeg. Ja een heerlijke training, wat een knap meisje zeg!

Workshop met Gina

25-06-2012

Met Fendi ben ik druk bezig, maar Gina wordt zeker niet vergeten....
Afgelopen zondag hebben Gina en ik meegedaan aan de workshop Dirigeren bij Willy en Lenk. We begonnen de dag in de regen en deze eindigden ook in regen….
Ik vond het heerlijk om weer een dagje met Gina op stap te gaan. De workshop was leuk. Gina liet geen dingen zien die ik niet van haar gewent was, haar draken streken waren ook gewoon aanwezig. En zo konden Willy en Lenk dus mooi zien wat ons probleem is. Gina is en blijft een hondje wat altijd de grenzen zal opzoeken en schroomt niet om daar over heen te gaan.
Het is mijn taak om die grenzen te bewaken en dat valt toch echt niet altijd mee…. Het vertrouwen in Gina en mij ben ik al een tijdje zoek…dat vind ik zonde, want ik weet gewoon dat ze een geweldig hondje is. Daar door weet ik niet goed hoe ik nu met haar verder moet….gaan we (ik) er nog voor en gaan we toch proberen om een A diploma te halen…of houden we het hierbij, en is ze gewoon een prima B2 hond?!
Het vertrouwen en de samenwerking tussen ons moet goed komen, daar ga ik hard aan werken en dan zullen we eens zien wat dat ons gaat brengen!

Een update!

21-06-2012

Zo de hoogste tijd voor een upadate!
Nou eigenlijk niet heel veel bijzonders te vertellen. Ben lekker aan het trainen met de meiden. Met Gina gaat het soms heerlijk, en soms is ze weer de echte draak….tja dat zal altijd zo blijven ben ik bang. Ik kan me daar heel druk om maken of eruit halen wat er in zit. Zeg ik nu heel stoer…eigenlijk vind ik het zonde. Ik weet dat het erin zit, maar ik krijg het er niet uit. Die draak heeft zo veel eigen initiatief en doorzetting vermogen dat het soms lastig is om samen te werken met haar… Maar goed we blijven eraan werken, wie weet gaat het toch nog beter worden.
Ook met Fendi ben ik lekker aan het trainen, deze week de laatste EG les. En dan verder met VEG1. Zo blijven we lekker bezig.
Ook de jachttraining gaat lekker met haar, de nadruk ligt dan vooral op appel en steadines oefeningen, maar natuurlijk wordt er ook geapporteerd! En oh dan ben ik toch zo trots op mijn meisje. Geweldig om te zien hoe ze dat doet, met zo veel rust en passie. Lijntjes lopen zijn we mee bezig, doet ze heel netjes. Van de week een markeertje met een duif gedaan, voor haar de eerste keer een duif. En eigenlijk ook de eerste keer dat er iets opgegooid werd. Ze zit naast me en eigenlijk zonder erbij na te denken deed ik haar lijntje gewoon af ….toen de duif gegooid werd dacht ik ineens, oeps…als ze maar bleef zitten, hihihi. Ja hoor dat deed ze keurig. Wachtte netjes op het commando, bij de duif zag je haar denken…hu wat is dit nou. Maar hij werd mooi opgepakt en ze kwam hem keurig bij me brengen. Ja knappe meid!
Vorige week had ik een konijn uit de vriezer gehaald. Heb een sleepje getrokken voor Fendi. Nou daar snapte ze eigenlijk helemaal niets van…ze vond het heel spannend. Ik ben samen met haar mee gelopen, het laatste stukje liep ze zelf vooruit, daar kwam ze aan bij het konijn, ik moedigde haar even aan, en ja hoor toen pakte ze hem op. Trots kwam ze hem bij me brengen. Twee dagen later nog eens gedaan, dit keer vond ze het al veel minder spannend. Het konijn lag nu net over een heuveltje. Laatste stukje liep ze weer zelf, ze was even uitzicht en toen kwam ze het heuveltje over met het konijn, ach dat is wel een gaaf gezicht hoor. Ik vind het prachtig om te zien hoe ze de dummies en dus ook het wild bij me komt brengen, gaat al keurig voor me zitten, ja een heerlijk grietje is het!

Weekendje on het Oosten!

05-06-2012

Oh, oh wat hebben wij een heerlijk weekend achter de rug. Vrijdag na het werk zijn we vertrokken richting het Oosten, Enschede was ons doel. We hebben bij Helene gelogeerd, zijn bij de pups geweest waar Helene volgende week een teefje van krijgt, gezellig bij Ditmar en Freek geweest, een bijna live paarden bevalling meegemaakt, heerlijk gewandeld door het Twentse landschap, en als klap op de vuurpijn mocht ik zondagochtend met Fendi mee trainen in de jonge honden groep van Mimi.
Ik was heel benieuwd hoe Fendi het zou doen, andere groep, nieuw terrein en wat voor oefeningen we voorgeschoteld zouden krijgen. Oh, oh ben toch zo trots op mijn meisje! Ze deed het super goed. Voor mij weer een bevestiging dat ik de juiste weg ingeslagen ben. De rustige opbouw, niet te veel laten apporteren, ja mijn “klein” meisje deed het erg goed. Was heerlijk relaxed en rustig, maar als ze aan het “werk” mocht was ze mooi alert en werkte heel netjes.
We begonnen met een stukje volg werk, en als je niet aan het volgen was dan moesten de hondjes netjes naast je blijven zitten. Fendi deed het keurig, het volgen, en het naast me zitten. Daarna vooruit sturen. Op een graspad, een meter of 30 verder stond de helper, die legde rustig een dummie op de grond. Fendi bleef keurig los naast me zitten, liet zich goed uitsturen en gaf de dummie keurig zittend af. Daarna een 2e dummie, en ook die deed ze netjes. Daarna een stukje lopen door hoog gras naar een bosje voor een verloren zoek. Hmm, dat had ik met Fendi nog niet eerder gedaan. De eerste keer dat ze het bos in moest en een prrrttt hoorde zei het haar dus ook nog niet echt wat. Maar haar nieuwsgierigheid trok haar wel het bos in, daar vond ze vlot de dummie en die kwam ze ook weer keurig brengen. Toen alle hondjes 1 keer geweest waren mocht ze nog een keertje. Prachtig om te zie dat toen ze het prrrttje hoorde ze precies wist wat dat betekende, ze liet zich mooi het bos in sturen en en vond ook weer vlot de dummie. Knappe meid! De laatste oefening was een overwater, ook daar hadden we nog niet veel ervaring in. Aan de overkant stond de helper, die gooide een dummie net in het water. Ik kon Fendi netjes los naast me zetten en haar sturen. De dummie kwam keurig binnen. Haar weer naast me neergezet en toen viel de 2e dummie net op de kant. Ja hoor ook deze dummie werd netjes gehaald en terug gebracht!
Tjee zeg wat had mijn meisje haar best gedaan, super om te zien. Het trainen met haar word alleen maar leuker en leuker!

Fendi's teen.

31-05-2012

Even een kleine update! Vorige week vond ik Fendi's teen er niet zo lekker uitzien, had het idee dat het toch wat ging ontsteken en vond haar nog steeds niet helemaal lekker lopen. Dus afgelopen vrijdag toch even langs de dierenarts. En ja zoals ik al dacht zat er toch een beginnende ontsteking, dus een antibiotica kuurtje gekregen. Het weekend heb ik haar rustig gehouden, aan de lijn uitgelaten en ze mocht met het prachtige weer niet zwemmen.....
Maar het ziet er nu wel naar uit dat het effect heeft gehad, haar teen ziet er beter uit verder heeft het tijd nodig. Het zal nog wel even duren voor haar nagel weer terug gegroeid zal zijn.

Precies 8 maanden oud!

23-05-2012

Ja, ja alweer 8 maanden oud vandaag!
Het gaat hard! Wat ben ik blij met dit hondje, ze is echt wel heel erg leuk. In sommige dingen zie ik echt mama terug maar in andere dingen is het weer een heel eigen hondje. Een echt flatje, ze vind heel de wereld leuk, en is er dan ook echt van overtuigd dat de wereld haar ook leuk vindt! Gekke Fen.
Omdat ik haar een heerlijk koppie vind hebben nog even een plaatje van vandaag!


Fendi, precies 8 maanden oud!

De Clubmatch!

21-05-2012

Gister werd de jaarlijkse Clubmatch van de FRC gehouden. Met Gina doe ik hier jaarlijks aan mee, en oh oh wat had ik er naar uitgekeken om dit jaar ook met haar dochter Fendi deel te nemen. Alle Miracle pups zouden aanwezig zijn, dus mijn dag kon al niet meer stuk. Maar Fendi besloot roet in het eten te gooien, scheurde haar nagel woensdag en liep de afgelopen dagen nog niet helemaal zuiver. Het was een rare dag, we begonnen met heel slecht weer, met het opzetten van de tenten en de opening van de dag begon het te regenen en daar stopte he eigenlijk later in de ochtend pas mee. De rest van de dag was het warm benauwd weer. Fendi stond als eerste in de puppy klasse. Ik besloot haar toch voor te brengen en dan maar te kijken hoe het zou gaan. Ik zag het al met de eerste rondje lopen, ze liep toch nog mank. Wij werden als eerste gekeurd, Fendi deed het heel keurig, liep heel netjes mee, geen gespring, niet in de lijn happen, gewoon heel mooi. Alleen tja…ze liep mank.  Zonde, zonde. De keurmeester vond het heel erg. Ze heeft wel de tijd genomen om een zeer uitgebreid rapportje te schrijven maar wij kregen natuurlijk geen beoordeling. Met een mooi rapportje, de uitgebreide complimenten van de keurmeester, ring meester en de schrijfster verlieten we de ring. Helaas onze eerste clubmatch verliep iets anders dan ik gehoopt had!
De rest van de Miracle pups hebben ook hun best gedaan; Ziva kreeg een Belovend, Joep een Veel Belovend en een 3e plaats Joey een Veel Belovend en een 4e plaats Milord een Belovend en Dobber weinig Belovend ,Joep en Joey, van harte!
Gina zou net als vorig jaar door Maaike geshowd worden, maar helaas op het moment dat Gina de ring in moest stond Maaike nog met Sky in de ring. Dus nu moest ik Gina gewoon zelf voorbrengen. Ook met Gina was ik als eerste aan de beurt. Ze deed het super netjes. Stond lekker te kwispelen, ja hoor ik was tevreden over mijn meisje. Later mochten we nog terug komen en stonden we bij de laatste 7.
De dag werd afgesloten met een BBQ, moe maar voldaan reden we weer naar huis!


Mijn twee meisjes in de ring, Fendi een beetje in de regen en Gina al weer lekker in het zonnetje!

Een klein ongelukje!

18-05-2012

Een ongelukje is zo gebeurt....Ik ging woensdag tussen de middag de meiden even uitlaten. Loop dan bij ons in het park een rondje rond de vijver. Ze liepen lekker los. Fendi liep lekker te rennen en komt op een gegeven moment naar me toe gerend en moest toen nog wel even remmen. Dat deed ze, draaide zich weer om en ik zag meteen dat ze mank liep! Shit dacht ik, als ze maar niet iets ergs bezeerd heeft. Haar meteen aan de lijn gedaan en even gevoeld en gekeken. Zag toen aan haar teen wat bloed zitten. Hmm, nou eerst maar naar huis, daar even schoongemaakt en verder gekeken. Ze bleek haar nagel aan de rand gescheurd te hebben, hij zat nog erg vast maar ze had er wel pijn van. Meteen de dierenarts maar even gebelt en daar kon ik over een uurtje terecht. Ik moest 's middags nog wel werken maar goed dit moest dan maar even tussen door.
De dierenarts constateerde inderdaad dat de nagel gescheurd was, maar nog erg vast zat. De nagel moest verwijderd worden maar zat nog te vast om dat zo even te doen. Dus Fendi moest even onder zeil. Ach arm ding. Nou ja toen ze sliep was het met een flinke trek zo gebeurt. Haar pootje wer mooi ingepakt en ze mocht weer mee naar huis. Lekker sufjes natuurlijk.
 's Avonds zouden we EG training hebben, maar ik heb Fendi natuurlijk lekker thuis gelaten. Gina mocht voor een keertje mee doen. Hahaha. nou dat was een heerlijk ontspannen uurtje hoor voor ons.
Donderdag voor Fendi een rust dagje. Met Gina lekker wezen wandelen en wezen fietsen.
Vrijdagochtend mocht het verband van Fendi haar poot er weer af. Ziet er goed uit, maar die teen is nog wel erg gevoelig. Nou ja haar nog maar even rustig houden, een paar keer per dag haar pootje even in de badedas en dan heeeel hard duimen dat ze er zondag geen last van heeft zodat ze toch lekker mee kan doen aan de clubmatch! Ik hoop het zo ontzettend. Kijk er vanaf haar geboorte al naar uit, onze eerste clubmatch met Fentje Fen.....we zullen zien.

Gezellig druk weekend!

15-05-2012

Phoe, phoe, wij hebben een gezellig druk weekend achter de rug.
Vrijdag na het werk eerst met mijn meiden naar Vlaardingen gereden. Maaike heeft Fendi mooi getrimt, die is helemaal klaar voor de clubmatch.
Zaterdag stond er een gezellige wandeling op het programma met het Flatcoated Retriever forum. Dit keer in Brabant, op de Loonse en Druunense Duinen. Wat een prachtige omgeving zeg. Fendi mocht niet heel de wandeling mee lopen, maar ze heeft het super gedaan. Bleef netjes bij de groep, luisterde naar mijn fluit en ze heeft zich prima vermaakt!
Om Gina hoef ik me nooit zorgen te maken, die vind het heerlijk om met een groep te wandelen, die vermaakt zich altijd!

Zondag heel de dag geholpen op de fokdag in Zaltbommel, Gina mocht Marijke weer assisteren en Fendi mocht lekker bij Marian in de winkel in de bench liggen.
  

Knappe Fen!

11-05-2012

Fendi is nu ruim 7 maanden. En ik ben begonnen met de los vast oefeining. Was benieuwd hoe ze dit op zou pakken, maar ik moet zeggen het valt niet tegen. Tja en wat is er nou leuker dan oefenen met je eigen dummie

 
Van een klein ondeugend pupje tot een heerlijke puber!

Update tijd!

09-05-2012

De hoogste tijd voor een update!
Onze jaarlijkse België vakantie zit er weer op. Ook dit jaar weer genoten van de Belgische Ardennen met een grote groep familie/vrienden. Gina gaat ondertussen al heel wat jaren mee natuurlijk maar dit jaar mocht ook Fendi voor het eerst mee. Ik was heel benieuwd hoe zij zich zou gaan gedragen in de drukte van zoveel mensen, de groep bestaat o.a. uit 6 kinderen. En ja Fendi is met haar ruim 7 maanden toch een jonge blij, vrolijke soms iets wat lompe flatcoat… Maar ze heeft het super gedaan, de eerste dag moest ze echt even wennen, als je haar haar ging laat gaan dan is er heel de dag iets te doen natuurlijk. Maar daarna was ze gewent aan de drukte om haar heen en ging ze ook gewoon ergens lekker liggen.
We hebben genoten van de heerlijke wandelingen, vanuit het huis liepen we zo het bos in. Op de langere wandelingen heb ik Fendi thuis gelaten en mocht Gina lekker alleen mee. Die vond het stiekem wel lekker rustig zonder haar dochter volgens mij. Ja het was een heerlijke week, ik heb ontzettend genoten van mijn 2 meiden. Nu weer thuis begint het echte leven weer, niet alleen voor ons qua werk, maar ook voor de meisjes!
Met Gina gaan we er dit seizoen nog even hard tegenaan qua training. Ik wil dit jaar nog eens goed bekijken wat we nog kunnen bereiken.

Met Fendi trainen we natuurlijk de EG op de hondenschool, en zijn we gestart met de "jachttraining". Hier zal vooral het appel de hoofd zaak zijn. Maandag hebben we de eerste les gehad. We hebben een ontzettend leuk groepje, Fendi met haar zus Ziva, broertje Dobber, labje Amy. Ben heel benieuwd hoe Fendi het echte werk gaat vinden, eens kijken of ze de passie van haar mama mee heeft gekregen. Als ik met Gina aan het werk ben kan ik me soms niet voorstellen dat Fendi dit ooit ook allemaal kan….we zullen zien wat de toekomst ons gaat brengen.Fendi en Gina samen op de baamstam, en Gina nog even met haar favorite speeltje!

Loops.....

12-04-2012

Precies 9 maanden geleden..... werd Gina loops! En nu is madam dus weer loops! Tja het zat er aan te komen natuurlijk...maar had ze nou niet nog even kunnen wachten tot na zondag! Helaas voor ons dus geen WT in Dongen aanstaande zondag. Jammer, jammer we hadden er zo'n zin in.

Gina, van alle markten thuis!

11-04-2012

Afgelopen zondag deden Gina en ik voor het eerst mee aan een behendigheids wedstrijd op de hondenschool! Oh oh wat een plezier hebben wij gehad.
Vorig jaar heb ik voor het nest een les of 5 gedaan, en nu denk ik een les of 8.... We trainen op woendsdag avond met een heel leuk groepje gevorderde mee. Gina heeft er wel talent voor denk ik, want ze kan aardig mee komen. De onderdelen beheerst ze aardig, het enige wat echt nog lastig is zijn de paaltjes, die kunnen we nog niet echt zonder belonging te gebruiken.
Voor mij zelf vind ik het vaak lastig het parcour te onthouden, zeker als er aan aantal wissels in zitten, dus dat de hond links van je loopt en dan rechts weer uit moet komen.
We hadden 4 klasses, beginners, debutanten 1, debutanten 2 en de gevorderde. Gina en ik waren bij de debutanten 2 ingedeeld.
De dag bestond uit 3 verschillende onderdelen, spel, vast parcours en jumping.
We begonnen de dag met het spel, er stonden 5 hoogte sprongen, en je moest een ei op een lepel mee nemen. Binnen 1 minuut zo veel mogelijk eieren van de ene kant naar de andere kant, de hond moest natuurlijk over de hoogte sprongen. Op dit onderdeel werden we 3e!

Daarna het vast parcours! Eerst het parcours verkennen....hmm zou moeten kunnen. Moest maar vertrouwen hebben in Gina, dat die mijn aanwijzingen zou opvolgen zodat ik me vooral op het parcour kon consentreren! Jaaa, mijn draakje deed het super goed! We werden 2e!

Dan de jumping. Weer een parcour onthouden... Dit keer een parcour zonder de toestellen met de raakvlakken, dus geen schutting, wip en katteloop. Alleen hoogte sprongen, en tunnels! Ja hoor ook hier kon ik het parcour onthouden en deed mijn Gien wat ze moest doen! Weer een 2e plaats!

Who, was best heel trots op mijn meisje. Ze had het echt super gedaan. Als mensen soms kijken naar de behendigheid dan denken een hoop mensen ach dat doe je even...maar tjee het appel is toch echt wel belangrijk zeg! Zag toch een hoop honden die ervan door gingen....hun eigen feestje gingen vieren, niet met hun baasje bezig waren.
Ja, ja die Gien van mij is toch maar van alle markten thuis he, jacht, show, GG en behendigheid! Leuk, leuk!

Hier onder nog wat foto's van de behendige Gina!


 
  

Working Test met Gina

03-04-2012

Zondag heb ik met Gina meegedaan aan de Working Test van de NLV in Son en Breugel.
Eerlijk is eerlijk ik ging er zonder enige verwachting naar toe. Ik vind Gina de laatste tijd erg wisselend. Had niet zo veel vertrouwen in haar. De ene training doet ze het geweldig en de andere loopt het gewoon niet lekker. Maar goed ik had mij ingeschreven voor deze WT dus we zouden het wel zien.  
Toen de wekker ’s morgens om 05.00 uur ging vroeg ik mij echt wel even af wat ik hier nou zo leuk aan vond… Brrr, wat was het koud ’s morgens vroeg, maar goed we begonnen met goede zin aan de eerste proef. Gina en ik zaten gezellig met Marian en Fee in de groep dus we zouden er een gezellige dag van maken.

Onze eerste proef; Je stond op post in het bos, er werd iets schuin rechts voor je een schot gelost, en daarna recht voor je, die dummie zag je vallen. De rechter dummie moest eerst binnen komen. Gina liet zich mooi naar rechts sturen, de helperen dummie waren helemaal niet te zien, ze moet achter een dicht stuk struikgewas zijn, maar Gina loste het daar mooi op en kwam met de dummie terug. Daarna voor de 2e gestuurd, had ze ook vlot, helaas deed ze op de terug weg een plas..tja dom van mij, had haar niet laten plassen en ja die loopsheid zal er toch eens aan zitten komen.  

Onze tweede proef; Je stond aan de bos rand op post. Er wordt eerst aan de linkerkant geschoten en een dummie gegooid. Daarna moest de hond eerst in het bos ergens achter een gevallen boom een dummie halen. Gina liet zich netjes door het bos richting de gevallen boom sturen, daar gaf ik een zoek op maar toen vond ik dat ze wat te diep ging, haar terug gefloten en op het juiste punt territorium fluit gegeven, toen bleef ze mooi in het gebied en vond ze de dummie. 2e dummie was ook geen probleem.

Onze derde proef; Erg leuke proef. Het terrein maakte de proef! Je stond op post. Recht voor je viel een schot en een dummie. Daarna vanaf die zelfde plek nog een schot maar nu viel de dummie schuin rechts in het water. De hoek waarin de dummies lagen was maar klein. Het was een vrij ruig veld, met allerlei begroeiing, boompjes en stuikjes. Zeker op oog hoogte van de hond. Vanaf de inzet plek was het water niet te zien. En voor de eerst gevallen dummie moest de hond eerst een stukje naar beneden en dan het heuveltje op waar de dummie lag. De dummie in het water moest eerst binnen komen. Gina zat zeer allert naast me en volgde alles goed wat er gebeurde. Nam mijn richting heel mooi aan richting water, aan de rand zag ze de dummie vlot en met een grote plons merkte ik dat ze in het water lag. Deze kwam vlot weer binnen en daarna gestuurd voor de 2e dummie. Ook deze wist ze perfect. Lekkere proef, Gina had mooi werk laten zien.

Onze vierde proef; Phoe daar maakte ik me een beetje zorgen om. Zeker omdat degene voor mij heel wat aan het fluiten was… Ja stond op post op een akker. Voor ons een gras landje met links een smal bos en rechts wat begroeiing. De hond moest schuin naar links gestuurd worden, daar begon aan de rand van het bos een sleep. Maar net voor ze de sleep oppakte zou er aan de rechter kant een schot vallen en zou er een duif vallen. Hmmm, pittige proef. Met het aankomen op de proef tuurde Gina het veld en de omgeving al af. Zij had de helpers rechts dus al vlot door. Ze zat naast me en was er ook echt van overtuigd dat het op rechts ging gebeuren. Ik stuurde haar naar de linker kant, vertrok in eerste instantie netjes, maar trok toen toch naar rechts. Daar op zit en naar links gestuurd, toen weer op zit en door gestuurd. Toen was ze bijna bij de sleep. Ik wilde haar nog een keer op zit hebben om haar iets dieper te kunnen sturen voor het oppakken van de sleep. Net toen ze zat klonk het schot rechts en zag zij de duif vallen. Hmmm, volgens mij dacht Gina toen, “ah daar is mijn beloning voor het luisteren” ik mag die duif vast eerst halen. Met een ferme NEE en de zit fluit kon ik haar voor de duif nog stoppen! Phoe mazzel! Maar goed nu moest ik haar weer bij de sleep krijgen terwijl ze daar echt wat had zien vallen. Dat viel niet tegen, met een naar links, zit en vooruit kreeg ik haar bij de sleep, die pakte ze vlot op en kwam netjes terug met de eend! De duif daarna was geen probleem, die had ze immers goed zien vallen, hahaha Phoe he, dit was voor ons toch best een pittige proef, maar was zo blij dat ze zo netjes bleef luisteren al die tijd!  

Op naar de vijfde, en laatste proef; Je liep met de hond los naast je door het bos. Moest hier en daar wat boomstammen over. Onderweg viel er links van je een schot, en viel er op het veld tussen de lokkers een dummie. Daarna weer verder volgen en toen viel er recht voor je net uit het bos, op de akker nog een dummie. Ik liet Gina eerst de dummie op de akker halen. Ze bleef eerst iets aan de rand hangen maar trok daarna iets door en kwam bij de dummie. Toen de 2e, het veld op onder het draad door, maakt even een draai en kwam toen uit bij de lokkers en de dummie. Kreeg hier van de keurmeester een opmerking van het niet zo mooi aanbieden van de dummie, maar ook een compliment voor het zelf laten werken van de hond en niet meteen in willen grijpen als ze niet binnen een paar seconde bij de dummie zijn!

Zo dat waren de proeven! Met een tevreden gevoel sloten we deze dag af. Een prachtig terrein, die de proeven leuk maakten. De organisatie had hun best gedaan, de proeven liepen bij ons lekker vlot door, het weer zat mee. Marian en Fee hadden het ook lekker gedaan, dus onze dag was geslaagd! Gezellig al kletsend zitten wachten tot de rest klaar was en op de prijs uitreiking.
Daar bleek dat Gina en ik de 2e prijs hadden gewonnen! Who, dat had ik echt niet verwacht, ja ze deed het lekker, maar ik denk dan altijd er zijn er altijd die het veel beter doen dan wij! Maar goed met 88 punten werden we dus wel mooi 2e! Marian en Fee werden 3e! en Saskia deed in de B1 mee met Flores en die werden 3e! Super, super wat een mooie dag zeg!
Tja hier en daar wat punten laten liggen op het niet zo netjes werken…Gina is vaak met het volgende apport bezig, biedt de dummie dan niet heel netjes aan. Daar verliezen we wat punten. Ik weet het van haar, maar ik krijg het er niet uit…tja!

Nel Blaakman heeft nog wat foto's gemaakt! Dank je wel Nel!

Gina en ik mochten plaats nemen bij bordje 2!
 

Gezellig weekje!

30-03-2012

Zondagavond is Cooper bij ons gebracht. Die kwam weer even een klein weekje logeren. Altijd gezellig als Coopie er is. Was de eerste keer sinds Fendi er is dat we er een logee bij hadden. Nu dus 3 flatjes in huis. Nou ook dat gaat prima hoor, de meiden gedragen zich alle drie prima. Cooper is super makkelijk, voelt zich altijd weer snel thuis bij ons en het is dat wel weer genieten om met 2 volwassen flatjes opstap te kunnen. Ook nog lekker wezen fietsen met Gina en Cooper, zo gaaf vind ik dat. Ze lopen dan samen zo netjes naast de fiets.
Dinsdagmiddag ben ik lekker met Maaike, Marijke en Mariska wezen trainen met Gina. Heerlijk gezellig ontspannen getraind in Delft. En Maaike heeft me weer even geholpen met wat foto’s van Fendi!
Woensdagavond is de EG les voor Fendi begonnen, we hebben een leuk groepje bij elkaar. Natuurlijk ook zus Ziva en broer Dobber weer gezien! Vind het toch zo leuk om die iedere week weer te zien. In mei op de clubmatch zullen we de andere Miracle pups ook weer zien! Daar kan ik nu al naar uit kijken!

Hier de plaatjes van mijn "kleine" meisje.  Maaike dank jw wel voor de foto's!


Iets meer dan 6 maanden  oud 21,3 kilo.

Wedstrijd met Gina

26-03-2012

Gister hebben Gina en ik meegedaan met de apporteer wedstrijd van de FHN op de hondenschool. Ik heb een heerlijk dag gehad met Gina samen. In tegenstelling tot onze vorige wedstrijd was Gina heerlijk ontspannen. De proefjes liepen lekker, ze was rustig, lekker met mij bezig. Ja dat was echt genieten. Van de 30 deelnemers in de B klasse haalde maar 3 een diploma. Gina en ik werden 3e met 72 punten!

Fendi 6 maanden!

23-03-2012

Ja, ja onze Fendi is vandaag precies een half jaar oud! Tjee zeg wat zijn de afgelopen maanden snel gegaan. Mijn jongste meisje wordt als maar groter en groter. Steeds meer pup af. Ze wordt al een hele dame!


Fendi 6 maanden oud, ze begint al een leeuwenkraagje  te krijgen, 's Morgensvroeg....nog een beetje slaperig!

Fendi kan zwemmen!

22-03-2012

Ja, als je bijna 6 maanden oud bent, het weer wat warmer wordt dan is het tijd om echt te gaan zwemmen! Van de week met Fendi erop uit geweest voor haar zwem lessen. Een witte bumper aan een lang touw en lekker naar het water. Eerst dichtbij gegooid zodat ze er net bij kon en daarna wat verder. Nou mijn kleine meisje had het snel door hoor. Een kleine twijfel de eerste paar keer, maar nu heeft ze het helemaal ondekt.
Dinsdag ging ik samen met Nadanja trainen met Romy en Gina. Na de training heeft ze me nog even geholpen met Fendi. Zij heeft Fendi mee genomen naar de ene kant van het water en ik stond aan de overkant. Het was dus de bedoeling dat ze naar de overkant kwam zwemmen. Nou dat deed ze hoor, geen enkel probleem!
Ja hoor Fendi is geslaagd voor haar eerste zwemdiploma!

Weekje Kaprun!

20-03-2012

Zooo, wat hebben wij een heerlijke weer achter de rug zeg! Wij zijn voor de 4e keer naar Kaprun geweest, Haus Tirol!
De afgelopen 3 keer was dat een trainingsweek, maar die werd dit jaar niet georganiseerd. Nu zijn we dus iets vroeger in het jaar op “wintersport” geweest! De week stond niet helemaal in teken van wintersport want de Flatjes Gina, Fendi, Usha en Fleurie waren ook van de partij!
Gina is al 3 keer in Haus Tirol geweest, maar voor Fendi was het haar eerste vakantie in Oostenrijk. Was erg benieuwd hoe ze zich de hele week zou gedragen, hoe ze de reis er naar toe zou doorstaan! Nou ze heeft het super gedaan. De heen en terug reis deed ze geweldig, is gewoon net als haar moeder heerlijk rustig in de auto, die twee gaan liggen en je hoort of ziet ze niet meer! Fendi vond het een groot feest daar in Kaprun! Oh oh wat is het toch een clown, ze vind zich zelf echt heeeeel grappig! En stiekem moet ik ook ontzettend om haar lachen! Ze heeft heerlijk in het beekje bij de Klamsee kunnen rennen, lekker door het water heen, in de sneeuw gespeeld, en natuurlijk mocht ze ook een keer mee in de gondel naar boven op de berg waar de rest van de groep aan het skiën was. Ze vond het allemaal prachtig! Ja ik heb genoten van mijn 2 meiden daar in Kaprun!


De voorzijde van Haus Tirol, en het uitzicht op de Gletcher!
 
De bevroren Klammsee, ook in de winter is het daar prachtig!
 
De meisjes en ik boven op de berg!

Afgelopen zondag hebben we onze laatste puppyles gehad op de hondenschool. Fendi word eind van de week 6 maanden oud, ja ja het is al een hele meid! Het puppy tijdperk gaan we achter ons laten, de regeltjes zullen wat strenger worden en ze zal rustig aan steeds wat meer getraind gaan worden. We gaan op de hondenschool verder met de EG training. Gezellig met zus Ziva en broertje Dobbel! Super leuk!
Heb haar ook nog even gewogen, ze weegt precies 20 kilo. Heb nog even terug zitten kijken bij Gina, die woog met 6 maanden 18 kilo. Ben zo ontzettend benieuwd hoe groot Fentje Fen zal worden!?

Heerlijke middag

07-03-2012

Gister hebben we een heerlijke middag gehad! Eerst ben ik even wat wezen trainen met Nadanja en Romy. Daarna gezellig met Cindy, Cooper en Mellow naar het strand geweest! Wat hebben we genoeten zeg! Het was prachtig weer, lekker rustig op het strand en de 3 dames vermaakt zich prima. Fendi mocht na onze wandeling nog even lekker rennen en nog even met haar mama op de foto!

 
Moeder en Dochter, wat een heerlijk stel! en Mellow, Cooper en Gina.


Niet helemaal een super foto, maar wel leuk om te zien hoe Fendi zich ontwikkeld! Fendi 5 mnd en 2 weken oud.

FHN Diplomadag.

05-03-2012

Afgelopen zaterdag hebben Gina en ik meegedaan aan een diploma dag van de FHN. Deze werd gehouden in Alphen aan den Rijn, leuk terrein daar. We hebben daar al vaker een proef gelopen.
Gina miste de markeer! Balen natuurlijk, ze kan eigenlijk heel goed markeren maar helaas ze liep er net boven de wind iets voorbij. Tja kan gebeuren. Dus helaas een B of C diploma zat er niet meer in.
Wat hier dan wel leuk is dat je de C onderdelen wel gewoon mee mag doen. Over water deed ze prima, ze moest zoeken op een vlak stuk, met gras en zand. Kwam even in de buurt van de helper die de andere dummies in een plastic bak had liggen, maar ging daar toch vlot weer weg en kreeg daarna verwaaiing van de dummie die in het zand lag. Kwam netjes door het water weer terug dus ik was tevreden.
Ook het lini lopen mochten we mee doen. Hmm, daar zijn we niet echt sterkt in. Nee Gina springt niet in, blaft en piept verder niet…maar naarmate de druk groter word wordt het volg werk steeds minder. Bij de waterbak stond ze even te twijfelen….op zich vreemd want ze gaat altijd met een bommetje te water eigenlijk…misschien vond ze de vijver met het gaaf erom een beetje vreemd ik weet het niet.
Toen mochten we na het lini lopen meteen door naar het dirgeren. Hmmmm, Gina stond stijf van de spanning na het lini lopen. De dirigeerproef was op het zelfde veld als waar ze had moeten zoeken voor het overwater. Tja dat werd hem niet. Eerste lijn liep ze al niet heel mooi, meteen met haar neus op de grond. En verder luisterde ze gewoon niet. Was ervan overtuigd dat ze het zelf wel uit kon zoeken. Kreeg geen contact met haar, en ja hoor met haar doorzettingsvermogen kwam ze ook nog bij de dummie! Dirigeren op het veld waar ze daarvoor vrij heeft moeten zoeken…tja natuurlijk moet ze uiteindelijk gewoon luisteren, maar dit was niet zo’n goeie combi voor mijn draak!
Hmmm, eerst dacht ik ach pech jammer dan. Maar naar mate het weekend vorderde baalde ik eigenlijk meer en meer. De laatste tijd gaan de trainingen best heel lekker maar als je dit nu zag…pfff leek nergens op. Dus ja dan ga ik weer twijfelen….hoe nu verder?? Komt dit ooit nog goed? Ik weet het niet hoor….

Afgelopen vrijdag heeft Fendi haar eerste training bij Rebecca gehad. Samen met zus Ziva en broertje Dobber volgen ze met z’n drietjes de les. We zijn bezig geweest met de beginselen. Stukjes volgen, door een vlak stukje en daarna door wat ruigeren begroeiing. Moet zeggen dat Fendi best al stukjes mooi kan volgen. Komen op de fluit, ging ook helemaal niet slecht! Zo mooi om te zien hoe ze dan aankomt rennen als ik fluit! Knappe meid. Verder wilde Rebecca even zien wat ze deed als ze een balletje mocht halen. Nou Fendi wil dat balletje graag zelf houden, maar wil hem toch ook wel delen met mij…beetje in twee strijd. Ach dat komt wel goed. Zo’n uurtje concentreren is vermoeiend voor het meiske, constant aandacht voor mij hebben niet doen waar ze zelf zin in heeft, ja dat valt niet mee.
Zondag op de hondenschool de puppy les, ja hoor dat ging ook weer lekker. Leuk om te zien hoe alle pups maar groeien en groeien! Natuurlijk ook weer even gewogen! Phoe he ik ben toch heel benieuwd hoe graat Fendi gaat worden hoor. Ze weegt nu 18,6 kilo!

Weekendje weg!

27-02-2012

Wij hebben er een heerlijk weekend opzitten!  We zijn lekker een weekendje weg geweest, even lekker eruit. Het park waar we zaten lag aan de rand van het bos dus Gina en Fendi hebben ook heerlijk genoten. Ze hebben zich heel netjes gedragen het hele weekend!Moeder en dochter even samen poseren!

Fendi 5 maanden jong!

23-02-2012

Oh oh mijn kleine meisje al weer 5 maanden! Het gaat goed met het "kleine" grietje. Meer en meer leren we elkaar kennen, en onze band wordt alsmaar hechter. Ik vind het prachtig om haar te zien opgroeien. In sommige dingen zie ik Gina terug en in een hoop dingen is ze gewoon weer heel anders, ja het is genieten!


Fendi, 5 maanden oud!

Precies 1 jaar geleden....

20-02-2012

Precies 1 jaar geleden maakte ik de fok plannen met Gina bekent. 1 jaar geleden alweer. Ik verwachte haar loopsheid echt pas rond oktober..maar Gina had andere plannen die werd op 12 juli al loops, en zo kwam alles dus in een stroomversnelling.
Gelukkig hadden Maaike en ik alles al in orde en was het fokplan al goed gekeurd. En nu 1 jaar later zijn haar 6 pups al lang en breed geboren en ondertussen alweer 5 maanden oud! En wat heb ik genoten van Gina’s zwangerschap, de puptijd en nu geniet ik natuurlijk dagelijks van Fentje Fen! Oh oh wat is dat toch een heerlijk meisje! Een heerlijk vrij en blij pupje wat de hele wereld leuk vind, en er van overtuigd is dat de hele wereld haar ook leuk vind, Ik vind het prachtig om te zien hoe zij in de wereld staat en ook hoe ze met andere honden omgaat. Ja dat is toch mooi hoor. Honden worden door haar even bekeken, blij begroet en als ze ziet dat de ander daar niet zo van gediend is loopt ze rustig verder. De ene hond rent ze op af, de ander heel voorzichtig, zij ziet heel goed hoe ze welke hond kan benaderen. We pakken de training rustig aan, ze mag heerlijk pup zijn. En zijn nu vooral bezig met de basis dingetjes. Het echte werk komt later nog wel, eerste de opvoeding en de gewonen dingetjes maar eens aanleren.

Nova op visite!

19-0-2012

Vriendin Nova kwam gezellig even op visite! Gina en Nova kennen elkaar natuurlijk goed, maar Nova en Fendi hadden nog geen kennis gemaakt. Nou dat ging prima hoor, Nova is al een beetje op leeftijd en die heeft niet zo'n zin in zo'n drukke pup om zich heen. Ach Fendi begrijpt dat prima...maar gooid dan nog wel haar charmes in de strijd om toch vriendinnetjes te worden met Nova.
Natuurlijk ook nog even een plaatje van de 3 meiden!

Gina, Fendi & Nova

Van alles wat.

18-02-2012

Eens even kijken wat ik te kletsen heb. Afgelopen week niet heel veel bijzondere dingen meegemaakt volgens mij.
Lekker met Gina wezen trainen, en dat gaat best lekker moet ik zeggen. Woensdagavond de behendigheid. Is toch wel heel erg leuk moet ik zeggen.
Met Fendi tussen door lekker wat oefeningetjes. Zo leuk om te zien hoe ze dat doet. Gewoon nog lekker als een pupje. De ene keer volop aandacht voor mij, met de zitoefeining en het vooruitsturen. En op het andere moment zit ze netjes en hop dan ziet ze een blaadje voorbij komen wat echt even bekeken moet worden! Hihi, heerlijk toch zo'n pup.

Gister was de ALV van de FRC, daar mocht Fendi mee naar toe. Ze was mee toen ze 8 weken oud was en nu 13 weken later mocht ze dus nog eens mee. Ook nu heeft ze zich weer netjes gedragen. Zo grappig om te zien hoe zijn iedereen wil begroeten. Fendi vind echt heel de wereld leuk, en is er van overtuigd dat de wereld haar net zo leuk vind! Hmmm daar moet ik wel even aan wennen....Gina heeft dat lang zo sterk niet. Die vind mij en bekende mensen leuk en verder maakt het Gina allemaal niet zoveel uit...en dat is soms toch makkelijker dan zoals Fendi is. Maar ach Fendi's gedrag is natuurlijk wel typisch Flat he!
In een hoop dingen zie ik toch ook wel weer Gina terug. De relaxed heid die Fendi kan hebben, het ergens aan aanpassen, mee ergens naar toe. Haar blik, en loopje door het bos. Heerlijk meisje!
Verder is het gewoon heerlijk om de twee meisjes in huis te hebben.


Als ik in de keuken bezig ben dan houden de meisjes de wacht!
 

Training met Gina.

12-02-2012

Weer een weekend voorbij! Zaterdagochtend ben ik met de meiden nar Waalwijk gereden, daar stond een training met Saskia op het programma. Ook Sabine en Luc waren van de partij met hun flatcoat dames. Vorige maand was ik al eens met Saskia wezen trainen, en toen hebben we vooral de zitfluit met Gina aangepakt. Nu wilde Sas zien hoe het daar nu mee ging en we hebben leuke lijnen getraind. Nou ik moet zeggen dat ik zeker niet ontevreden was over Gina. Het zitten op de fluit hebben we hard opgetraind, en daar zit zeker verbetering in, de lijnen die ze moest lopen, deed ze erg netjes. Was best heel trots op haar. Ja we hebben lekker getraind.
Zaterdagavond hadden we een verjaardag, beide meisjes mochten lekker mee, die hebben zich keurig gedragen, lekker op hun kleedjes liggen slapen onder de tafel. Zondagochtend eerst om de beurten wezen wandelen in de sneeuw! Ja, ja er viel weer nieuwe sneeuw.  En ’s middags weer met Fendi wezen trainen. Dat was weer leuk!
Ze is nu 20 weken oud en weegt 15,6 kilo! Verder doe ik met Fendi op maandagavond ringtraining. Gewoon leuk voor erbij, eens kijken of we er samen iets van kunnen leren. Voor Fendi ook weer een goede ervaring. Andere omgeving, andere honden, en natuurlijk netjes leren staan voor in de ring straks. Ach we hebben nog wat tijd om te oefenen, want de clubmatch op 20 mei is pas onze eerst volgende show! Hopelijk zit Gina dan ook weer mooi in haar vacht.

Fendi's eerste show!

07-02-2012

Zo wij hebben weer een gezellig druk leuk weekend achter de rug!  
Op vrijdagmiddag ben ik vrij, en deze vrijdag ging het ’s middags lekker sneeuwen. Er viel niet super veel maar net een mooi laagje om een winters landschap te krijgen. Gina vind het heerlijk om door de sneeuw te rennen en maar voor Fendi was het natuurlijk haar eerste sneeuw ervaring. Nou ze vond het prachtig hoor. Lekker rennen en met haar snoet door de sneeuw schuiven.

Lekker grietje in de sneeuw
Zaterdag stond de show in Eindhoven op het programma voor Fendi, en Gina mocht met Serge mee op stap. Dus de wekker ging vroeg, en we zaten lekker op tijd in de auto. Maaike zou mij gezelschap houden dus die hebben we nog even in Vlaardingen opgehaald. We waren lekker op tijd in Eindhoven, een plekje gezocht voor de bench van Fendi en haar in de bench gedaan. Ik had mijn eigen bench mee gebracht en daar kan de bovenkant van open. We zijn eerst even bij de bench blijven zitten om te kijken hoe Fendi het zou vinden. Nou ze vond het wel gezellig geloof ik. Zat heel braaf in de bench en ging ook lekker liggen. Er waren eerst nog andere rassen voor de flatcoats dus wij moesten vrij lang wachten. Maar toen de reuen geweest waren mochten wij dan toch de ring in. Was zo benieuwd hoe Fendi het zou doen….Maar oh mijn kleine meisje deed het hartstikke goed joh, ze vond de keurmeeste een hele leuke vrouw, die werd dus ook uitgebreid gedag gezegd….. ze stond best netjes en het lopen door de ring deed ze heel goed. Kreeg een heel mooi keuringsrapport met een Veel belovend, een 1e plaats en werd daarmee Beste Baby van het Ras. Fendi heeft zich echt voorbeeldig gedragen heel de dag, heerlijk rustig in de bench gelegen, trok zich niet veel aan van de drukte om zich heen, ja was trots op haar.
Hier haar keurings rapportje:
Enthousiaste Flat. Vrouwelijke verschijning die de ring rond gaat alsof ze nooit anders heeft gedaan. Vrouwelijk hoofd in volle ontwikkeling met nog duidelijke Occiput. Mooi donker oog, goed oortje, wat wispelturig door het wisselen. Goede halslengte maar voorhand wat ver naar vorengesteld. passend bone , goed lichaam, correcte hoekingen achter. Moet nog in de staart groeien. Super temprament met doede vacht in aanleg.

Maaike en Nel Blaakman waren zo aardig wat foto's te maken! Dank je wel!

 
Braaf wachten in de bench, met het dak open. En netjes door de ring lopen!
 

Staan voor de keurmeester, dat valt nog niet mee!

Zaterdagavond zijn de beide meisjes nog mee geweest op visite en ook daar hebben ze zich keurig gedragen. Lekker op een kleedje liggen slapen. Zondag weer met Fendi wezen trainen op de hondenschool, was ook weer leuk. We hebben nog een apportje gedaan,hmmm daar moet nog even aangewerkt worden, ja Fendi vond het heeeel leuk!

Twee keer trainen.

30-01-2012

Doordat we vorig weekend in Drenthe zaten had ik een training gemist met Fendi. Deze ben ik dus zaterdag wezen inhalen. Leuk om een keer met een ander groepje mee te trainen. Mooi om te kijken hoe Fendi op de ander pups reageerde. Ze vond het eigenlijk niet heel vreemd om in een andere groep mee te doen. Aan het eind van de les natuurlijk ook nog even spelen, nou dat vond ze wel heel erg leuk.
Zondag met ons eigen groepje getraind, en natuurlijk Ziva en Dobber weer gezien. Ja die groeien natuurlijk ook lekker door. Fendi en Dobber wogen 14 kilo, en Ziva een kilotje minder. Ja het gaat goed met de kids van Gina.

Eerste trimbeurt.

30-01-2012

Afgelopen vrijdag moest Fendi er echt aan geloven.....voor het eerst naar de kapper. Gina trim ik ondertussen altijd zelf, en dat zal ik straks bij Fendi natuurlijk ook gaan doen, maar nu voor de eerste keer zijn we even bij Maaike geweest.
Dus vrijdagmiddag mijn meisjes in de auto en op naar Vlaardingen, Gina werd helemaal blij toen ze bij het uitstappen zag waar ze was. Voor ik het weet stond ze boven bij Maaike bij de voordeur. Toen ze daar binnen stapte en weer tussen de andere honden liep leek het weer of ze niet weg geweest was.
Fendi vond het ook erg leuk om Maaike weer te zien, heeft heel de kamer eens even onderzocht,liep al snel met allerlei speeltjes te sjouwen en vooral het spelen met mama Gina en tante Lizzy vond ze heel erg leuk.
Daarna zijn we rustig aan de trimbeurt begonnen en ik moet zeggen dat viel niet tegen, dat ging eigenlijk best heel soepel. Tjee zeg daar kwam toch nog heel wat haar vanaf! Tja de pups hebben heel wat vacht mee gekregen van papa. Oh, mijn kleine Fentje Fen....geen puppy koppie mee! Moest er even aan wennen, maar ik hou wel van een getrimt flatje dus ik vind haar prachtig zo!

Na de trimbeurt zijn Maaike en ik nog even wat foto's wezen maken, ja in mijn eentje is dat niet handig! En oh, oh wat ben ik blij met deze foto's! Maaike dank je wel!


Fendi, wat een heerlijk smoeltje heeft ze toch!Fendi, 18 weken oud. (4mnd)

Trainen....

26-01-2012

Ja, ja ook pupje Fendi moet eraan geloven! Op zondagmiddag trainen we op de hondenschool, samen met zus Ziva en broer Dobber in een klasje. Voor mij natuurlijk super leuk om die 2 wekelijks terug te zien. Fendi doet het best leuk in het klasje. Hier word de basis gelegd, gewoon de gewonen dingetjes, de zit oefening, af, tandjes kijken, naast, volgen...dat valt nog lang niet mee! voor roepen, allerlei basis dingen. Zelf train ik dat soort dingen natuurlijk thuis en buiten onder verschillende omstandig heden. Je beseft je dan ook meteen weer hoe makkelijk dat nu met Gina is. Vooral de zit oefening is een belangrijke, en toch zo'n moeilijke oefening, want ja de hele wereld is nog zo leuk he! Een blaadje, een takje, een fietser....vogels in de lucht, gewoon alles. Daar hebben we voorlopig nog genoeg aan te trainen.
Verder ben ik een beginnetje aan het maken met het vooruit sturen. En dan niet naar een dummie, maar naar een bakje. Hierin komen dan meteen een hoop onderdelen aan bod, volgen, zitten, wachten, terug komen op de fluit, ja leuke oefening!
Vandaag was ze knap. Haar neergezet, ik rustig weg gelopen en het bakje neer gezet. Terug gelopen, en gestuurd. Deed ze heel mooi. Dus toen paar meter naar achter gelopen, Fendi weer neergezet en ik terug gelopen naar het bakje om daar wat lekkers in te doen. Terug gelopen, 15 meter was de afstand. Naast haar gaan staan en toen gestuurd. Ja hoor daar ging ze, en weer netjes terug gekomen op de fluit! Knappe puppy!

Weekend Drenthe.

26-01-2012

Daar zijn we weer! Wij hebben vorig weekend een heerlijk weekend Drenthe gehad. Gezellig met mijn ouders, zusje met man en natuurlijk mijn neefje Milan!
Ondanks de vele regen hebben we het heerlijk gehad. Gina en Fendi hebben zich keurig gedragen. Van Gina wist ik dat natuurlijk wel, die is al zo vaak met ons op stap geweest. Maar voor Fendi was dit toch de eerste keer zo een heel weekend weg. Oh, oh wat is het toch een heerlijke pup. Natuurlijk af en toe lekker ondeugend, maar toch ook wel heel gemakkelijk in een heleboel dingen. Ze is heel lief met Milan samen, geweldig om die twee samen te zien.

Milan met zijn 2 grote vriendinnen, mijn 3 schatje!
We hadden een huisje aan de rand van het bos dus we hebben heerlijk kunnen wandelen. Prachtig om moeder en dochter samen door het bos te zien rennen. Merkte wel dat Fendi nu echt steeds vrijer gaat worden, en eens even gaat kijken wat er nog meer in de wereld is…stoute pup! De komfluit kent ze heel goed…maar als er nu iets anders te zien is dan wil ze toch even wat anders gaan bekijken ipv direct terug te komen! Ja, ja werk aan de winkel dus.
Thuis doe ik heel veel met ze apart, en nu in het weekend zijn ze toch vaker samen mee geweest…dan merk ik meteen dat Fendi wel heel erg op haar mama gaat letten, en wat minder goed op mij. Dus nu thuis ze maar weer wat vaker apart mee genomen!


De meisjes onderweg tijdens onze lunch, en in het huisje op hun slaap plekje. Gina in de bench, Fendi op het kussen......
Dinsdag Fendi nog even meegenomen naar de hondenschool, gewoon even oefenen met hondjes negeren, netjes naast me zitten, en een klein rondje op het veld gelopen! Deed ze best heel netjes moet ik zeggen. Merk in de dagelijkse dingen dat zij veel meer interesse heeft in andere honden en in mensen dan dat Gina dat heeft. Dat is op zich niet erg…maar ik vind het wel heel belangrijk dat ze goed op mij let en niet zomaar overal op af stormt en niet tegen iedereen opspringt. Nu van een pup vinden mensen het nog niet zo erg maar ja….als ze straks 25 kilo weegt en modder poten heeft zit men daar echt niet op te wachten he.
Ook nog even gewogen, en ze woog dus nu met ruim 16 weken oud (4 mnd) 13,5 kilo. Het tandjes wisselen gaat rustig verder, steeds meer mooie tanden komen er te voorschijn! Met Gina lekker met de behendigheid bezig. Erg leuk hoor, Gina vind het ook erg leuk om te doen. We hebben een erg leuk groepje mensen bij elkaar, die eigenlijk allemaal redelijk fanatiek zijn. En tja als ik er dan mee bezig zijn, dan wil ik het ook goed doen….dus ook wij zijn redelijk fanatiek, en wie weet ligt er nog een andere carričre voor Gina en mij weg gelegd en gaan we nog eens een wedstrijdje behendigheid lopen.

Leuk weekend.

18-01-2012

Zo wij hebben er weer een gezellig weekend op zitten. Vrijdag de auto volgepakt, phoe die zat echt heel vol.
Daarna via de vergadering doorgereden naar Enschede. Daar zat Ditmar al op ons te wachten met een heerlijk haard vuur! Gezellig even bijgeklets en wat gedronken en toen veel te laat naar bed gegaan!
De volgende dag stond de Nieuwjaars wandeling van het Flatcoated Retriever Forum op het programma in Bussloo! We hebben daar een heerlijke wandeling gemaakt van ruim 2,5 uur. Totaal 18 flatjes en 2 pups! Ja, ja Fendi en haar broertje Milord waren ook van de partij. Natuurlijk konden zij nog niet mee lopen, dus mochten zij samen in de doggy ride! Wat hebben de honden genoten zeg van deze wandeling, we hadden een leuke groep flatjes bij elkaar. En ook Fendi en Milord hebben zich heel netjes gedragen. Af en toe mochten ze even uit de kar zodat zij ook even de benen konden strekken. Nou die waren niet onder de indruk hoor van al die honden en mensen, ze liepen rond alsof het heel gewoon was. Na de wandeling, gezellig nog wat gedronken en daarna weer terug naar Enschede.

Sylvia had haar fotocamera weer mee! Dus hier wat foto's!


Gezellig met de hele groep, en tussen door natuurlijk even een klein drankje.

Gina wacht op wat komen gaat aan de waterkant, en Gina met 2 van haar kinderen, Fendi en Milord.

Serge met de hondwagen, en 16 van de 17 volwassen flatjes samen. Gina is de 8ste flat!


Fendi heeft tot nu toe in elk geval geen watervrees!

’s Avonds nog lekker uit eten geweest, Gina en Fendi zijn gewoon thuis gebleven, die hebben heerlijk liggen slapen.
Zondags weer op tijd vertrokken want ik had ’s middags weer training met Fendi. Was wel benieuwd hoe ze het zou doen, zo na die kerst vakantie, maar dat viel helemaal niet tegen. Leuk om de andere pups weer terug te zien, wat groeien ze toch hard he! Inmiddels ruim 16 weken, en ja Fendi is flink aan het wisselen, 2 onder en 2 boven tandjes heeft ze al gewisseld.
Zondag natuurlijk ook weer even op de weegschaal geweest, en ze woog 12,6 kilo! We zijn lekker aan het oefenen met de verschillende oefeningen. Vooral de zit oefening zijn we steeds aan het opbouwen.
Met Gina heel hard bezig met de zit fluit. En het lijkt erop dat het effect heeft. Tot nu toe zie ik grote verbetering. Maar ik durf het nog niet zo goed te geloven. Afgelopen week 2 heerlijke trainingen gehad. De eerste training heb ik heeeeel veel moeten lopen,maar de training erna liet het draakje toch zien dat ze het begrepen had, fluiten is zitten!

Trainen met de meiden!

11-01-2012

Afgelopen zondag een leuke trainingsdag gehad met beide meisjes! Saskia en ik hadden afgesproken om te gaan trainen.
Op de hondenschool was het nog vakantie, dus er was nog geen puppy training. Sas wilde voor een keer de puppy training wel doen, dus heeft zijn een uurtje les gegeven aan Ziva, Dobber en Fendi. Ook Saskia’s vriendin Marijke met Kinti was van de partij. Oh was zo trots op de Jackanape’s pups! Ze deden hun best, wat zijn ze toch leuk. Lijken in veel dingen op elkaar, zeker hun koppies vind ik heel gelijk. Ja we hebben heel leuk getraind, simpele dingetjes, maar voor de pups zo belangrijk. We hebben nog een lange weg te gaan voor het echte werk.
Na de puppy training even wat gedronken en toen zijn Sas en ik met de gezusters Flores en Gina gaan trainen. Phoe dat was een leuke maar vermoeiende training. Ja, ja Gina haar zwangerschapsverlof periode zit er nu toch echt op, we gaan weer aan het serieuze werk beginnen en ik kan je zeggen….dat valt nog niet mee! De zit fluit is een drama! Is nooit ons sterkste punt geweest hoor. Maar ik heb nu wel besloten om er voor te gaan! De komende tijd zal de nadruk liggen op luisteren, en dan zullen we eens bekijken waar het ons zal brengen. Mooi om te zien hoe Gina en Flores op elkaar lijken in het werk!
Verder gaan Gina en ik op woensdagavond weer lekker op de hondenschool behendigheid trainen. Even heel wat anders, maar wel lekker samen bezig zijn.
Het weekend keek ik weer even in Fendi’s mond,en ja hoor het wisselen is begonnen, er was al 1 voortandje uit, en 2 dagen later ook het 2e voortandje. Mijn meisje is dus begonnen met wisselen. Nou hopelijk komt er weer een mooi gebit voor terug. Met Fendi natuurlijk ook lekker wat dingetjes aan het trainen. Gaat best goed moet ik zeggen. Waar ik alleen wat moeite mee heb is met het feit dat ze veel van de grond wil eten…maakt haar niet uit wat….takjes, blaasjes, papiertjes, graspollen, als je haar d’r gang laat gaan gaat echt alles naar binnen. Lastig! Gister moet Gina voor de entingen naar de dierenarts, en heb ik Fendi ook meteen voor de Rabies laten enten. Zo kunnen beide meisjes lekker mee met vakantie!

John, de man van Dorien kwam foto's maken! John mag vaker komen kijken! Super leuk deze foto's, John dank je wel!


Het hele klasje samen en Fendi netjes blijven zitten.


Klein stukje netjes volgen.


Een " lijntje" vooruit sturen.

Nog even de zit oefening en dan nog even een familie foto!

Zomaar wat plaatjes!

08-01-2012

Gewoon even wat plaatjes omdat ze zo leuk is!

15 weken oud al weer, ja het puppy gaat er steeds meer en meer vanaf. Ja natuurlijk is ze nog een pup...maar het aandoenlijke gaat er wel een beetje vanaf. Ze krijgt meer en meer een slungelig uiterlijk. Ik vind dat altijd wel wat hebben, van die lange poten en een lijfje van niets. Nee ze is zeker niet op haar mooist nu maar wel heel leuk en grappig.
Ze weegt nu 11,1 kilo! Het voer wordt wekelijks aangepast, steeds een beetje meer. Nog e9" border="0">

Fendi 15 weken!

06-01-2012

Ja, ja kleine draakjes worden groot....ook draakje Fendi wordt een grote meid.


Fendi 15 weken oud.

2012!!

01-01-2012

Zo en nu beginnen we al weer aan 2012! Ben aan het begin van een Nieuwjaar altijd nieuwsgierig naar wat het jaar ons gaat brengen.
Oud & Nieuw vind ik altijd een beetje spannend, niet zozeer het wisselen van het jaar, maar wel hoe het met de honden gaat. Met Gina hebben we natuurlijk al een aantal oud & nieuw vieringen achter de rug en die vind het allemaal prima, die maakt zich geen zorgen over het vuurwerk. Maar nu met Fendi was het natuurlijk even afwachten. Nou daarin lijkt ze in elk geval erg op haar moeder! Vuurwerk hoort bij het leven volgens Fendi….nee totaal niet onder de indruk.
Overdag ben ik heerlijk met Gina naar het strand geweest, een gezellige oudjaars wandeling gemaakt met Cindy, Cooper en Mellow, en ook Silvia en Levi waren van de partij! Fendi overdag een beetje bezig gehouden en die heeft zich de rest van de avond heel goed gedragen, en ook heerlijk in de bench liggen slapen. Om 22.30 nog een snel rondje gelopen met de meiden en toen lekker binnen gebleven. Om iets voor 12e een grote kluif gegeven en zo hebben ze niets meegekregen van al het vuurwerk. Heerlijk het is weer achter de rug!
Nieuwjaars dag merkte ik aan de meisjes dat ze toch een drukke avond gehad hadden, tja wat wil je met al die mensen om je heen. Het was vies weer, niet echt weer voor een gezellige nieuwjaars wandeling…dus lekker een beetje thuis gebleven en gewoon een rondje in ons bos gelopen.
En nu,nu begint het gewone leven weer. Gewoon weer aan het werk. De training van Gina is nog niet begonnen, maar we trainen zelf natuurlijk wel lekker. Verder hebben we voor zondag een trainings afspraak met Saskia. Eerst mogen de pups, Fendi, Ziva en Dobber even hun kunsten vertonen en daarna gaan Sas en ik lekker aan de slag met onze grote meiden. Leuk ik heb er zin in.
Dan nog een kort Fendi updateje! Het gaat lekker met het meisje, inmiddels ruim 14 weken! Ze gaat er als maar slungeliger uitzien..tjee wat krijgt ze lange benen zeg. Jammer dat de hondenschool gesloten is…ben benieuwd wat ze weegt ondertussen….misschien dat ik van de week even bij de dierenarts langs rij om haar te wegen. De afgelopen dagen is het trainen met haar er een beetje bij ingeschoten, maar dat gaan we nu weer lekker oppakken. Ik laat haar ’s morgens steeds wat langer alleen thuis tot ze een ochtend thuis kan blijven, zo kan ik de meisjes om de beurten mee nemen naar mijn werk. De zindelijkheid lijkt nu ook lekker te gaan. Met Gina ging dat eigenlijk al veel sneller goed, maar met Fendi hebben we echt wel een heel stuk meer ongelukjes gehad. Ze is dan met Gina erbij in huis toch wat drukker. In den bench is ze altijd droog gebleven, en ook de nachten gaan heel goed. Ze kan lekker uitslapen! Het is een lekker pupje, vind de wereld leuk.Is daar door dan nog wel snel afgeleid maar ze wil ook wel heel graag iets goed doen. Kan af en toe lekker gek springen en rond rennen, maar ook heerlijk kroelen. Ja een lekker meisje.
Oh en er staat voor Fendi al iets op de agenda! Ja, ja ze mag op zaterdag 4 februari haar eerste show lopen. Ik heb haar ingeschreven voor Eindhoven! In de baby klasse, gewoon voor de lol. Ben benieuwd wat ze ervan vind…we zullen zien.