Afsluiting 2011!

31-12-2011

31 december,de laatste dag van het jaar ieder jaar weer.  Voor mij altijd een moment om het dagboek af te sluiten en terug te kijken op het afgelopen jaar. Vorig jaar sloot ik af met: We zullen zien wat 2011 ons gaat brengen,wie weet iets leuks!
2011 heeft ons een hoop gebracht!
Begin 2011 hebben zijn de fokplannen met Gina vormen aan gaan menen.
De eerste helft van het jaar hebben we 3 B2 WT gelopen en we hebben ze alle 3 gehaald. Mooi resultaat, maar ook zeker weer duidelijk gezien waar onze "problemen" liggen. Op de clubmatch dit jaar is Gina door Maaike Kort voor gebracht en dat resulteerde in een mooie 3U in de openklasse. Wat was ik trots op mijn mooie meisje, ze showde zich heel mooi samen met Maaike.
Toen Gina in juli al besloot loops te worden zijn de rest van de wedstrijd plannen de kast in geschoven, we zijn nog wel lekker blijven trainen maar ik moet eerlijk zeggen wel met een andere doelstelling dan normaal. We hadden voorlopig geen wedstrijden in het vooruitzicht. Daar lag de aandacht ook helemaal niet. Want mijn Gien zou gedekt worden…met hopelijk een mooi nestje pups als resultaat.
Ja hoor 2011 heeft ons zeker “iets leuks” gebracht. Op 23 september zijn de 6 Jackanape’s Miracle pups geboren! Wat heb ik genoten van deze maanden, vanaf Gina loops werd tot het moment dat de pups de deur uit gingen heb ik genoten.
En ja waar het ons om te doen was, een dochter van Gina in huis! Oh wat is dat geweldig zeg. Meisje Roze, Jackanape’s Lovely Miracle is bij ons komen wonen. Fendi is tot nu toe een heerlijke pup, lekker ondeugend kijken wat ze allemaal wel en niet mag maar bovenal een lief meisje. Gina geniet van haar dochter om haar heen, ze spelen ontzettend leuk. Maar za af en toe verteld Gina ook dat Fendi niet zomaar alles mag. Ja ik geniet volop van mijn 2 meiden.
Wat 2012 ons allemaal gaat brengen? We zullen zien. De training met Gina zal weer opgepakt worden ik hoop weer wat vooruit gang te zien en wat mooie resultaten te kunnen halen. Met Fendi pakken we het rustig aan, eerst maar eens een goede basis erin trainen en dan zien we wel weer. Maar op nummer 1 zal staan genieten van deze 2 heerlijke meisjes!

Tijd voor een update!

28-12-2011

Jeetje zeg het is echt al weer veel te lang geleden dat ik iets op de site gezet heb. Maar oh oh wat vliegen de dagen voorbij.
Eens even kijken waar ik zal beginnen.
Met Gina, toen de pups bijna de deur uit gingen ontdekten we een plekje boven haar oog. In eerste instantie leek het een kaal plekje van een wondje. We dachten dat dat door het spelen met de pups was gekomen, maar eenmaal thuis zag ik toch dat het een bultje werd. Hmm, ik hou niet van bultjes. Heb de dierenarts er even naar laten kijken maar zo op het eerste gezicht kon zij ook niet zeggen wat het zou zijn. Ik vond het toch groter worden dus heb ik besloten het weg te laten halen en te laten onderzoeken wat het was. Op vrijdag 16 december is het weg gehaald. Ach die arme Gien onder het mes. Bah, ik vind het maar niets je hond zo onder narcose te zien gaan. Na de operatie werd ik gebeld dat Gina wakker was en dat ze opgehaald wilde worden…hmm, Gina vond het niet zo gezellig daar, en zat te huilen. Thuis is ze lekker op haar kussen gaan slapen. Ze herstelde vlot, en voelde zich al snel weer helemaal oke. Ik heb alleen de meisjes de eerste 5 dagen gescheiden gehouden want ik was veel te bang dat ze met het spelen de wond stuk zouden maken. Het was dus even een paar dagen passen en meten hier in huis…de ene in de bench, de ander er uit. Maar het ging best goed. Gelukkig zijn ze beide aan de bench gewent. Met 5 dagen moest ik even terug voor controle en was ook de uitslag binnen! Nou het bultjes was helemaal verwijdert de wond zag er prima uit, en de uitslag was ook goed, een goedaardig bultje! Phoe gelukkig! Ondertussen begint het haar weer een beetje te groeien dus het gaat er steeds beter uitzien.
Gina is nu na het nest aardig begonnen met verharen, ze is nog niet kaal maar als ik af en toe in de woonkamer kijk verbaasd me dat! Tjee wat een haar verliest die zeg. Ach verder voelt ze zich prima, ziet er goed uit, haar conditie is prima en ja het verharen hoort erbij he! Met een beetje geluk komt het wel weer goed.
Dan het kleine draakje Fendi!  Ach het is zo’n heerlijk meisje! Ja ze is echt heel erg leuk. Ze hoort er ook gewoon helemaal bij. Ze doet het heel goed, draait lekker mee in ons leven, kan me haar niet meer weg denken. Over het algemeen vind ik haar een heel makkelijk, lief pupje. Natuurlijk kan ze ook wel lekker ondeugend en een beetje stout zijn, maar ach dat hoort erbij he.
De afgelopen weken waren druk, met wat verjaardagen, en de kerst natuurlijk. Maar het kleine meisje heeft zich er heel goed door heen geslagen. Lekker overal naar toe mee geweest. Niets van de tafels gepikt…en heerlijk liggen slapen.
Met mijn neefje Milan samen gaat ze ook heel goed, heb dan echt het idee dat ze zachtjes met hem doet, en Milan is helemaal niet onder de indruk van Gina en Fendi. 1e Kerstdag hebben Serge en ik een lekker stuk gewandeld door Hellevoetsluis heen naar onze ouders. Gina kan natuurlijk gewoon lekker mee lopen maar Fendi mag nog niet zo ver lopen…maar daar hebben we een oplossing voor. Ik heb een doggy ride te leen, met een wandel kit erbij. Dus wij lekker lopen en Fendi in de kar. Had ik al een paar keer eerder gedaan en dat gaat prima. Op sommige plekjes kan ze even lekker los mee lopen en de grootste stukken zit ze lekker in de kar.
Phoe he ondertussen is ze al weer 3 maanden! Aanstaande vrijdag 14 weken! Denk zo dat ze onder tussen wel rond de 10 kilo zal wegen. We hebben nu een paar weken geen training op de hondenschool dus kan haar niet wegen nu. Zal proberen van de week eens wat nieuwe foto's te maken, dat schiet er een beetje bij in de afgleopen week..

Lekker grietje!

13-12-2011

Zo inmiddels heeft Fendi 3 nachten beneden geslapen en dat gaat prima. Ze gaat 's avonds de bench in alsof het de gewoonste zaak van de wereld is, en slaapt gewoon heerlijk door tot de volgende morgen. Als Serge beneden komt dan moet Fendi nog even geduld hebben tot ik benden kom en dat vind ze nog een beetje vreemd, maar ook daar zal ze wel aan wennen. Ze zat nog een klein beetje te piepen maar ging al snel weer rustig liggen. Ook als ik 's morgens met Gina uit ga en Fendi dus weer even in de bench moet begint ze door te krijgen. Op het werk doet ze het ook super. Ze houdt zich heel braaf in de bench, eigenlijk hoor ik haar helemaal niet. Maandagochtend ben ik begonnen met haar eerst even thuis te laten en haar dan na 1,5 uur op te gaan halen. Ook dat was geen enkel probleem.
Verder zijn we rustig aan wat dingetjes aan het oefenen, de zit oefening, onder allerlei omstandigheiden. Goh dat je dan toch zo trots kan zijn op een pupje wat kan gaan zitten en even kan blijven zitten. Ach ja het lijkt zo simpel.....maar voor een pupje kan het soms zo moeilijk zijn he. Voor het maken van wat foto's is het heel handig dat ze al eventjes kan blijven zitten.

Ja gaat goed met het meiske!

 
Mijn jongste grietje, 11 weken oud. Wat een heerlijk smoeltje heeft ze toch!

Uit logeren.

10-12-2011

Zo Fendi haar eerste logeer partij zit erop! Ja, ja ze is al uit logeren geweest, helemaal alleen zonder haar moeder.
Er was gisteravond een uitje met mijn werk en daar konden de meiden natuurlijk niet bij zijn. Hmm, nou moet ik eerlijk zeggen dat ik het altijd lastig vind om de zorg voor de meisjes uit handen te geven.....
Maar aan de andere kant vind ik het ook wel belangrijk dat ze ook ergens anders kunnen zijn. Gina mocht naar mijn ouders, die hebben we 's avonds laat weer opgehaald.
En Fendi die mocht naar mijn vriendin met de 2 border terriers, Luna en Sien. Gina is als pup zijnde ook eens een weekje geweest. Fendi mocht een nachtje blijven logeren, dat vonden ze daar wel erg gezellig. Fendi heeft zich heel netjes gedragen, ging prima met de hondjes en de 2 katten. Mijn vriendin vond haar een heerlijke pup.
Hier thuis slaapt Fendi nog bij mij boven. Handig, mooi voor de band opbouw en vooral heel gezellig. Maar ja het is natuurlijk niet de bedoeling dat ze voor altijd boven blijft slapen....
Afgelopen nacht heeft ze bij mijn vriendin gewoon beneden geslapen en daar heeft ze het heel goed gedaan, heerlijk van 0.00 tot 08.00 uur geslapen, mijn vriendin moest haar zelfs wakker maken!
Nou we gaan vannacht eens even kijken of ze hier ook zo braaf beneden gaat slapen.......wordt vervolgt!

5 Jaar!!!

07-12-2011

Zo eens even een berichtje helamaal alleen voor mijn Gientje!
Tjee zeg wat gaan de jaren toch snel. Die Gina is gewoon al weer 5 jaar. Natuurlijk is ze lekker verwent, met wat lekkers, een gekookt eitje, en de vele knuffels! Maar als je jarig bent dan hoort daar een taart bij natuurlijk. Die taart die houdt ze tegoed, die doen we het weekend nog wel


Mijn heerlijke meisje, 5 jaar oud!

Tijd voor een update!

05-12-2011

Jeetje zeg wat gaan de dagen snel voorbij! Eens even kijken waar ik zal beginnen.
Het gaat goed met de kleinen Fendi. Ondertussen al weer ruim 10 weken oud, en ze weegt nu 6.8 kilo.
Ik vind haar een heerlijk grietje, een liefje. Maar ik noem haar ook regelmatig een wolfje in schaapskleren.....want het lieve grietje kan ook zo af en toe lekker druk zijn, rond rennen en dan vooral haar moeder overal bijten.....nee die Gina wordt niet ontzien door haar dochter.

Ondertussen ook weer gewoon aan het werk, en we beginnen een aardig ritme te ontwikkelen. 's Morgens met opstaan en uitlaten moest ik vooral even een handige mannier verzinnen. Maar ik geloof dat we die aardig onder de knie hebben. Uitbed om een uur of 6, aankleden dan eerst Fendi uitlaten. Dan thuis komen, de dames even eten geven, Fendi in de bench en met Gina een rondje lopen. Daar moet Fendi nog wel even aan wennen, want na een nacht zo snel de bench al weer in, is niet leuk...Maar ja het is niet anders. Ze begint er al aan te wennen.
Dan kunnen de meisjes even spelen en kan ik me omkleden voor het werk.
Dan blijft Gina 's morgens thuis en zijn Fendi en ik om 07,45 op het werk. Daar eventjes rond lopen en dan de bench in. Dit vond zij vanaf dag 1 geen enkel probleem, gaat heerlijk liggen slapen. Ik werk de ochtend tot 12.00 uur en heb tussen door nog een kwartiertje pauze, dan loop ik nog een klein rondje met Fendi.
Als ik een halve dag werk dan hebben we de middag lekker voor ons zelf. Als ik heel de dag werk dan halen we tussen de middag Gina op, rijden naar het park en lopen we daar een rondje! Gezellig met mijn 2 meisjes! Maar het is wel even opletten.....Gina die word daar een beetje stout van...want die denkt dat ik niet op haar let... en Fendi,...die vind het geweldig met haar mama samen, maar gelukkig blijf ik tot nu toe nog goed contact met haar houden.
Dan weer naar het werk, beide meiden in hun eigen bench en dan werk ik tot 16.30 met ook tussen door weer een pauzetje. Na het werk gaan we er in het donker op uit met de doggy ride! Fendi kan dan lekker mee, maar hoeft niet het hele eind te lopen.
In de toekomst wil ik de meiden afwisselend mee nemen naar het werk, maar ik vind Fendi nu nog te klein om een halve dag thuis te laten. Dat gaan we straks rustig opbouwen.

Ik werk nu 2 hele dagen en drie halve. Op de vrije middagen train ik vaak met Gina of we gaan ergens lekker wandelen. Fenid gaat dan gewoon mee. Aangekomen op de lokatie, doe ik even wat met haar, en dan gaat zij de auto in, en ga ik er met Gina opuit. Fendi is heel makkelijk in de aut, gaat heerlijk liggen slapen. Ja ideaal zo op deze mannier.

Ik merk aan Fendi dat ze steeds meer intresse krijgt in andere honden, de eerste week vond ze ze vooral erg spannend, maar nu begint ze ze steeds leuker te vinden. Werk aan de winkel dus voor mij, want ik heb geen zin in een hond die denkt dat ze naar alle honden toe kan gaan. Gelukkig houd ze heel erg van lekkers, dus tot nu toe kan ik haar aardig afleiden bij het passeren.

Afgelopen weekend een gezellig weekend, ik was jarig vierde dat samen met mijn vader bij mijn ouders thuis. Een huis vol visite dus. Gina en Fendi waren natuurlijk ook van de partij. Dat Gina zich keurig gedraagt op zulke avonden dat wist ik natuurlijk al maar ik was wel erg benieuwd hoe Fendi zich zou gedragen. Nou dat deed ze eignelijk heel keurig! Ze stapte dapper rond tussen an die mensen, ging ook heerlijk liggen slapen, het enige wat iets minder is is dat zij denkt dat de oude kat van mijn ouders best met haar wil spelen....hmmm niet dus! Ja, ja Fendi is er van overtuigd dat de kat haar heeeel leuk vind! Nou ja dat zal ook wel goed komen neem ik aan.

Ja het is genieten met die 2 meiden in huis, ze zijn samen zoooo leuk!

Natuurlijk nog een paar plaatjes van de meisjes!


Heeeeel snel naar het vrouwtje!
 
Met vallen  en snel weer opstaan!
 
Op mijn verjaardag ligt Fendi lekker aan oma's voeten, en Milan lekker bij oma opschoot.
 
Wat een heerlijk stel he, moeder en dochter!

 

Voor het eerst naar school.

27-11-2011

Ja hoor vandaag was de dag....Fendi mocht voor het eerst naar school. Fendi zit samen met zus Ziva en broer Dobber in de klas. Oh wat vind ik het heerlijk om die 2 iedere week terug te zien.
Ik geloof dat Fendi het leuk vond op school, ze heeft haar best gedaan.
Vrijdagavond mocht Fendi nog eventjes mee naar het centrum. Ik moest even in 2 winkels zijn dus even met Serge en Fendi samen op stap geweest. Ach zo mooi om te zien hoe dapper ze daar dan rond stapt. Blijft mooi op mij letten dus ja ik was tevreden.
Zaterdag overdag een rustig dagje. Voor het eerst samen met mams op stap geweest. Even een klein rondje gelopen met beide dames, leuk hoor!

Nog geen super foto maar het is nog even oefenen.....
En toen in de middag naar mijn ouders vertrokken. Mijn paps was jarig. Er kwam nog wat meer visite dus wat was een mooie test voor Fendi. Maar dat ging eigenlijk prima. Ze heeft zich heel netjes gedragen.
Nu zondag eerst met haar naar school geweest en daarna ook nog een verjaardag. Ook daar heeft ze zich netjes gedragen, ach ze was zo moe.....dus heeft lekker aan mijn liggen slapen.

 

Een week thuis!

23-11-2011

Tjee zeg wat vliegen de dagen voorbij! Ondertussen zijn Gina en Fendi al weer een week thuis! De afgelopen dagen volop genoten van mijn 2 meiden.
weekend was lekker, maar toch nog een beetje rommelig. Sinds maandag is Serge weer gewoon naar de zaak en ben ik dus alleen met de meiden thuis geweest. We hebben een aardig ritme gevonden. 's Morgens opstaan, Fendi plassen, de meiden eten geven, dan een rondje met Fendi. Terug thuis nog even spelen en dan weer lekker de bench, ik ga me dan verder even aankleden enzo en dan lekker met Gina op pad. Fendi blijft dan gewoon lekker thuis en als ik na een uur thuis kom ligt ze heerlijk relaxed te slapen.
Verder natuurlijk wat uitstapjes gemaakt met Fendi. Iedere dag wel even ergens anders naar toe. Mooi om haar daarin te zien groeien. De hele wereld is natuurlijk nog nieuw voor haar.


Fendi op ontdekkings reis, steeds een stapje verder.

Met Gina lekker wezen trainen, en oh oh wat genieten wij daarvan zeg! Heerlijk om weer met haar bezig te zijn. En volgens mij geniet Gina er net zo van. We pakken de training gewoon rustig weer op en we zullen de komende tijd eens bekijken hoe het allemaal gaat lopen.
Vanmorgen ben ik met Gina heerlijk naar het strand geweest, Fendi is 2 uur thuis gebleven en daar had ze geen probleem mee.
Ook hebben we vanmiddag een ritje in de doggy ride gemaakt! Nou dat vond ze eigenlijk wel prima. Met een kauwstaafje erbij vermaakt ze zich prima.


Gina geniet heerlijk met mij samen op het strand!

Tja en dan begint morgen het gewone echte leven weer....hmm, mijn vrije week zit er al weer op! Eens kijken hoe we onze draai kunnen gaan vinden. Zal best weer even wennen zijn voor ons allemaal, maar ik vind het ook wel lekker dat we weer wat regelmaat gaan krijgen. Morgenochtend neem ik Fendi mee naar het werk, Serge werkt thuis en die kan Fendi dan halverwege de ochtend ophalen. Zo kan ze mooi al even wennen op het werk.
Moet zeggen dat ik dat best een beetje spannend vind, hoop dat ze zich netjes zal gedragen op het werk.

Een heerlijk grietje!

19-11-2011

Oh oh wat is die Fendi toch een heerlijk grietje! Het gaat heel goed met haar. De nachten gaan prima, ze vind het volgens mij heel gezellig naast mijn bed. Ligt heerlijk te slapen en om 07.00 uur dan is ze uitgeslapen en begint onze dag. Na het plassen en even spelen met mij is ze heeeel erg blij om haar mama weer te zien, en Gina is dan ook ontzettend blij om Fendi weer te zien. Zo mooi om die 2 samen te zien!
Ik moet er wel opletten dat we ze niet te veel samen laten spelen want dan kom je er niet meer tussen. Maar goed de bench training van Fendi is in volle gang dus de dames zijn niet constant samen. Verder neem ik Gina natuurlijk gewoon mee voor de uitgebreide wandelingen en gaat Fendi zeer regelmatig alleen met mij mee.
Het lopen aan het lijntje gaat best goed, en zo langzaam aan zie je dat ze steeds wat zekerder over straat loopt.

Gister heb ik haar ook nog even mee genomen op stap, ja ik kon het niet laten.....maar ik was zooo benieuwd of ze mijn nieuwe paarse puppy dummie wilde aporteren....

Ja, ja dat wilde ze wel! Ach zo mooi om te zien! Het 2e plaatje helemaal niet scherp maar ik vond hem zo schattig!

Gisteravond was de algemene leden vergadering van de FRC, daar wilde Serge en ik graag naar toe, maar ja Fendi wilde ik nog niet onder brengen. Dus wat doe je dan....juist ja dan neem je haar mee. Was wel erg benieuwd hoe ze dat zou vinden.....eerst meer als een uur in de auto, dan even een plasje doen en mee de zaal in. De auto ging goed, in het begin een klein concertje gehad maar als snel is ze lekker gaan slapen. Ook in de zaal heeft ze zich heel netjes gedragen, had een kleedje mee, kluifje erbij een speeltje en madam heeft zich eigenlijk heel de avond heel netjes gedragen.

Vandaag een dagje in en rond het huis. Wat gewandeld, langs de winkel gelopen, kennis gemaakt met winkelwagentjes, fietsen, brommers.....gewoon de normale dingen. En 's middags is Serge met Fendi samen nog bij zijn ouders geweest. Ook daar heeft ze zich heel netjes gedragen.
Ook is ze nog even op de weegschaal geweest, 5,2 kilo weegt ze. Ik weet nog dat Gina met 8 weken ook 5 kilo woog.

Gina ook nog gewogen vandaag, die woog 25,3 kilo. Dus die zit al weer mooi op haar gewicht. Ach ja als je haar ziet zou je niet zien dat ze net zes pups gehad heeft. Ze ziet er echt heel goed uit, ach ja ze zal straks haar vacht gaann verliezen....maar ja dat hoort erbij he.


En nog even 2 grotere plaatjes! Lekker grietje.

De eerste dag.

17-11-2011

Na een voorbeeldige nacht de eerste dag hier thuis voor Fendi! Nou ik moet zeggen die dag was heerlijk! Volop genoten van mijn twee meiden in huis. Vanmorgen na het eten en spelen voor Fendi haar in de bench gelegd en zelf gaan douchen en lekker met Gina wezen lopen. Serge werkt thuis dus die kon mooi kijken hoe en wat. Nou ze heeft gewoon heerlijk liggen slapen.
In de ochtend ben ik met Fendi een klein stukje de straat uit gelopen aan de lijn. Eventjes vond ze het een beetje gek zo'n halsbandje om je nek, maar ze liet zich snel verleiden tot een wandelingetje. Ja dat viel helemaal niet tegen. Zelfs een poepje gedaan aan de lijn.
Vanmiddag mocht ze mee op stap! Ik had met Nadanja en Seraja afgesproken en beide meiden mochten mee. In de auto heeft Fendi een klein beetje zitten piepen maar al snel is ze lekker gaan liggen. In Zwartewaal haar even rond laten lopen, zo kon ze rustig rond kijken en kennis maken met labrador Sheila, oe dat was best even spannend, maar later was het wel oke. Dar een klein rondje gelopen met haar, zo mooi om te zien hoe ze dan achter ons aanhuppelt door het gras.
Daarna mocht ze weer in de auto en mocht Gina eruit. We hebben even heerlijk een klein uurtje getraind! Ja daar had mijn meisje wel weer erg veel zin in hoor!

Na de training met Gina, Fendi nog even mee genomen. Er is daar een stukje met wat hoog gras en wat riet, en daar heeft ze haar eerste training gehad,....haha. Lekker door heen gelopen en haar geroepen uit de armen van Nadanja, gaaf om te zien hoe snel ze naar me toe komt rennen door het hoge gras als ik haar fluit!
Ja een heerlijk dagje, nu maar hopen dat de nacht weer zo lekker verloopt!


Lekker even in de tuin spelen met wat speeltjes, en binnen lekker met mama spelen!
 
Stiekem op mama's kussen gaan liggen, en lekker mee opstap.

Romy, Sheila en Gina, de trainings maatjes!

De meisjes thuis!

16-11-2011

Ja, ja de meisjes zijn lekker thuis! Woensdagochtend ben ik nog gaan werken en daarna zijn Serge en ik naar Vlaardingen gereden om de meisjes op te halen! Oh oh wat hebben we uitgekeken naar dit moment!
Gina sprong in de auto en ging liggen, ze deed alsof het heel gewoon was. Ik kreeg Fendi van Maaike aangereikt, goh best een gek gevoel moet ik zeggen, aan de ene kant is Fendi al zo bekent en vertrouwd en toch voelt het nieuw!.Ja voor Maaike ook het afscheid van Gina en Fendi! Wat ben ik haar dankbaar voor dit kleine meisje! 8 Weken lang heeft zijn voor Gina en haar kinders gezorgd, super hoor Maaike ontzettend bedankt, zonder jou had dit allemaal niet mogelijk geweest.

Onderweg is Gina gewoon gaan liggen en Fendi heeft op schoot eventjes wat zitten piepen maar niet echt een concert gegeven. Uiteindelijk ook gewoon in slaap gevallen, ach het is maar een ritje van een half uur das dat is te overzien. Thuis aangekomen ben ik met Fendi meteen de tuin in gelopen, daar kon ze mooi een plas doen en even op onderzoek gaan. Nou dat vond ze wel erg leuk. Daarna naar binnen waar ook mama Gina was. Lekker rond gescharreld en met mams gespeeld. Prachtig om die 2 samen te zien. Gina vind het spelen met haar dochter leuk, maar Fendi krijgt wel meteen wat regeltjes mee. Nee, nee er mag niet meer aan de tiet gezeten worden, en als Gina lekker ligt te slapen dan wenst ze niet gestoord te worden. Mooi om te zien dat Fendi haar taal prima begrijpt maar ook al haar charmes in de strijd gooit om haar moeder toch te verleiden tot een spelletje.

's Avonds nog wat visite gehad, mij zusje en onze ouders zijn Fendi even komen bewonderen en Gina weer even een knuffel gebracht. Ja en natuurlijk nog wat cadeautjes....daar is Gina gek op!
Nadat Fendi om 23.00 uur gegeten had nog even rond laten lopen en buiten gelaten zijn we om 0.00 uur naar boven gegaan....hmm was heel benieuwd hoe de nacht zou gaan. Gina bleef gewoon beneden en Fendi mocht in de bench naast mijn bed. Toen we in bed stapte heeft ze 2 piepjes gegeven en is toen lekker gaan slapen. 's Nachts is ze nog 2 keer eventjes wakker geweest, maar zonder mijn ingrijpen ook gewoon weer lekker verder gaan slapen tot dat ik haar om 07.00 uur uit de bench haalde! Wat een heerlijk grietje zeg! Nee ik klaag niet hoor over de eerste nacht, hier teken ik voor!


Lekker even een dutje doen in de bench!

Fendi!!!!

11-11-2011

Jaaaa, daar is ze dan, onze Fendi!!!!! Vandaag hebben we de puppy test gehad. Het was leuk, maar oh zo moeilijk...ik heb naar mijn gevoel geluisterd en voor meisje Roze gekozen. Ben heel blij met dit meiske, een dochter van Gina, geweldig. Nog een paar dagen en dan komen mijn meisjes lekker thuis!

 

Na 6 weken mee op jacht

06-11-2011

6 Weken geleden werden Gina haar pupjes geboren....en gister mocht ze al lekker mee op jacht! Oh oh wat heeft ze het naar haar zin gehad. Je ze heeft goed voor haar pups gezorgt maar dit is toch wat ze het liefst doet hoor, heerlijk aan het werk.
Maaike had het druk met puppy visite dus kon niet mee, maar Marijke is gezellig met  Holly mee geweest. De dames hebben goed gewerkt, en wij hebben genoten.


Gina & Holly voldaan in de auto na de jacht.

Nog anderhalve week dan komt mijn meiske weer thuis! En dan natuurlijk met haar dochter Fendi! Super hoor, ik kijk uit naar hun komst!

Eén van de twee.....

24-10-2011

Zal mijn Fendi worden.....

Vrijdag is Saskia bij de pups komen kijken en nam voor Fendi een cadeautje mee! Oh, oh wat ontzettend gaaf. Het zal nog even duren voor zij hem zal kunnen apporteren maar eens komt die dag....


De meisjes, teefje Roze en Paars.


Wat een heerlijke pups, hoe kan ik daar straks nou tussen kiezen.

Jessy was er ook nog!

24-10-2011

Op dinsdagmiddag is Cooper weer opgehaald, en van dinsdagmiddag tot vrijdagmiddag is Jessy bij ons geweest. Ja, ja ook van Jessy hebben we nog heerlijk een paar dagen kunnen genieten, gezellig hoor. Ben lekker met haar wezen wandelen en heb haar nog een paar keer aan het werk gezet. Daar heeft ze toch altijd zo ontzettend veel plezier aan. Prachtig om te zien.
Maar ja ook Jes is weer naar huis.....en ja wij zijn dus nu weer hondloos! Phoe stilletjes hoor in huis. Begin Gina nu toch echt wel te missen hier om me heen! Nou ja nog even doorzetten dan is ze er weer, ik kijk uit naar haar thuiskomst!


Natuurlijk nog even een plaatje van Jessy, met haar grijze bekkie!

 

Het zit er weer op!

11-10-2011

Zo inmiddels zit Cooper haar vakantie er alweer bijna op! Morgen vertrekt ze weer naar huis...jammer hoor!

Maar volgens mij heeft ze weer een heerlijke vakantie gehad bij ons. We hebben lekkere wandelingen gemaakt, stukjes met de fiets weg geweest, op dinsdag mocht ze met mij mee naar Vlaardingen, ze is met Serge mee geweest naar het werk, mee geweest op visite bij vrienden, mijn ouders en naar mijn zusje, Cooper vind het allemaal gezellig!
Ja heerlijke hond is ze, we hebben weer genoten! Op naar de volgende vakantie Coopie Joepie!
Als ze de volgende keer komt logeren is Fendi hier natuurlijk ook in huis, ben heel benieuwd hoe dat dan allemaal zal gaan.

En dan als Cooper morgen naar huis gaat.......dan komt onze vriendin Jessy gezellig logeren! Ja ja we zitten nog niet zonder hond! Het is herfst vakantie en Jes haar baasjes gaan lekker op stap. Vinden wij natuurlijk helemaaaal niet erg! Heerlijk om Jessy weer even in huis te hebben.

 

Vandaag is het Feest!

11-10-2011

Ja, ja vandaag is het FEEST! Mijn kleine vriend, en neefje Milan is vandaag jarig! 1 Jaar geworden,tjee zeg wat gaat tijd snel!

Heerlijk weekend.

09-10-2011

Wat is het toch heerlijk om Cooper in huis te hebben. Ze past zich zo ontzettend makkelijk aan. Vrijdagavond is ze gebracht en ze doet alsof ze hier woont. Ook zonder Gina voelt ze zich helemaal thuis bij ons. Zaterdag ochtend ben ik heerlijk met Cooper op het strand geweest. We hebben beide heerlijk genoten.

 

Daar is ze weer!!!!

07-10-2011

Na twee weken in een leeg huis rond gelopen te hebben hebben we weer heerlijk een hond in huis! Joepie, joepie, Coopie is er weer! Ik kijk natuurlijk altijd uit naar haar komst als ze voor een vakantie gezellig bij ons komt logeren, maar dit keer nog wat extra, want ja nu Gina uit logeren is is het hier wel heel saai en stilletjes in huis hoor! Dus heerlijk vanaf vanavond weer een wandelingetje en morgen trekken Cooper en ik er lekker opuit samen!

Briefwisseling

07-10-2011

Gina en Rhona hebben nog steeds wekelijks contact met elkaar. Ook Rhona haar pups zijn geboren dus de dames hebben elkaar heel wat te melden.

Weblog Rhona&Gina

Weekend in Friesland

05-09-2011

Afgelopen weekend was er een extra Clubmatch van de FRC. Deze werd in Friesland gehouden, in het prachtige Gaasterland, Harich. Gina kon natuurlijk niet meer mee doen maar wij vonden het wel leuk om er naar toe te gaan om wat te helpen en te kijken.

Omdat het toch een heel eind rijden was zijn we vrijdags al die kant op gegaan. We hebben daar samen met Marian en John  en 3 van hun honden in een leuk Bed and Breakfast gezeten en er meteen maar een gezellig weekend van gemaakt.

Vrijdagavond heerlijk buiten zitten eten op een gezellig dorpsplein, zaterdag heel de dag op het prachtige terrein rondgebracht waar de clubmatch gehouden werd en zaterdagavond heerlijk buiten gezeten. Zondag hebben we na het ontbijt nog een lekker wandelingetje gemaakt en toen zijn we na een lekker kopje koffie en een plak friessuikerbrood weer naar huis gereden.

Ja was een heerlijk weekend, door het mooie weer hadden we ook echt een beetje het vakantie gevoel.

Gina heeft zich keurig gedragen het weekend, zaterdag heerlijk relaxed in de schaduw gelegen, beetje rond gekeken, lekker gewandeld, ja hoor die zwangere dame maakt zich niet druk!

Natuurlijk ook nog even een fototje!


Lotte, Fee, Linde en Gina.

Duivenjacht

20-08-2011

Gina en ik werden afgelopen zaterdag uitgenodigd om weer mee te gaan op duivenjacht! Nou daar hadden wij wel zin in. Dat kan ze nog makkelijk met haar 4 weken dracht.

Haha, nou zoals het zaterdag was kan ze met 9 weken ook nog wel mee. Gina heeft 1 duif kunnen halen. Maaike en Lizzy mochten ook mee. Helaas voor Lizzy dus niet echt een leerzame jacht ervaring.

Ach Maaike en ik hebben het gezellig gehad samen..

 

Kleine vakantie

19-08-2011

Omdat ik straks mijn vrije dagen een beetje wil bewaren voor als de pups er zijn en Gina weer thuis komt met haar pup hebben we dit jaar niet echt een vakantie gepland.

Vrienden van ons waren zo aardig om ons in frankrijk uit te nodigen. Daar hebben we een paar heerlijke dagen gehad! Echt even het vakantie gevoel. Heerlijk plekje in Frankrijk, lekker weer, goed gezeldschap, een heel stel flatjes om ons heen, ja we hebben genoten!

Zenna, Linde, Lotte, Fee, Macy en Gina

 

Leuk weekend

11-08-2011

Ja het is alweer donderdag maar hier nog even een verslagje van afgelopen weekend. Het was een leuk gezellig weekend.
Vrijdag na het werk kwamen Helene en Usha voor een weekendje naar Hellevoetsluis.
Na aankomst eerst even met de 3 meiden wezen wandelen, oh oh wat een feest! Jessy is gek op water, maar ze mag van mij gewoon niet altijd en vooral overal zwemmen...het sterft hier namelijk van de vieze slootjes. Gina gaat die vieze slootjes niet in, die weet natuurlijk niet beter dan dat ze niet overal mag zwemmen. Jessy heeft dat in haar vakantie ook altijd al snel door.
Waar Usha woont is niet overal water...en daar waar water is mag ze normaal dan ook lekker zwemmen.
Maar goed vrijdag had ik heel de dag gewerkt, Usha had er een flinke autorit opzitten, de honden waren dus erg uitgelaten en lekker vrolijk. Helene en ik hadden natuurlijk veel bij te kletsen! En ja je raadt het al, het eerste de beste vieze slootje wat we tegen kwamen....lagen Jessy en Usha in!  Hmmm, nou ja daarna moesten ook de andere slootjes het ontgelden! Oh oh wat hebben die dames een lol gehad, je zag ze genieten. Ach we kwamen ook nog wat schoner water tegen. En Gina.....die heeft zich ook prima vermaakt...niet met de slootjes...maar met een gevonden duif! Vol trots kwam ze hem laten zien. Duif aangepakt, en in de bosrand gegooid. Heel stuk verder gelopen allerlei paadjes genomen en op de terug weg rent Gina een heel eind vooruit een pad in...juist ja het pad waar we de duif hadden achter gelaten! Daar kwam madam weer heel trots met haar duif! Nou ja weer aan gepakt en weg gegooid in het bos. De volgende dag moest ze natuurlijk even kijken...maar hij lag er niet meer!


Usha, Gina en Jessy

Zaterdagochtend eerst een rondje in het bos, toen zijn Helene en ik even gaan winkelen en eind van de dag lekker naar het strand, we zijn van Hellevoet naar Rockanje gelopen en daar lekker zitten eten.
Zondag eerst lekker naar Zwartewaal geweest, daar hebben de meiden heerlijk kunnen rennen en zwemmen, in schoon water! 
's Middags mochten ze mee naar de Vesting lekker de toerist uitgehangen, rondje gelopen en lekker op het terras gezeten!
Tja.....en toen zat ons weekendje er al weer op!


Usha, Gina en Jessy

Ondertussen is het al weer donderdag.... de dag dat onze Jessy weer naar huis gaat. Vanmiddag is ze door haar baasjes weer opgehaald! Natuurlijk was ze erg blij om hen weer terug te zien. Zal haar wel even missen hoor hier in huis, heb weer ruim 2 weken ontzettend van haar genoten. Het is en blijft een heerlijke hond.

De vriendinnen

04-08-2011

Hier nog steeds een gezellige boel met de 2 meiden. Jessy voelt zich helemaal thuis bij ons, en Gina vind het erg gezellig met haar vriendin.

We hebben heerlijke wandelingen gemaakt en natuurlijk zijn er weer de nodige foto's gemaakt!

 

Romy, Sheila. Gina en Jessy                                                   Yantha, Gina en Jessy

En nog even de meisjes appart op de foto!

Jessy

En mijn meiske.

 

Daar is ze weer!

27-07-2011

Ja, ja daar is onze Jessy weer! Haar jaarlijkse logeerpartij is weer aangebroken!
Gezellig hoor, maandagavond is ze gekomen en ze gaat de 12e weer naar huis.

Altijd weer mooi om te zien hoe blij ze is om ons te zien. Ze past zich net als andere jaren weer gemakkelijk aan leven en voelt zich al snel thuis.
Jessy kwam binnen met lange haren....hmm, daar kan ik niet zo heel goed tegen  Ik hou van getrimde flatjes...dus de schaar erin. Nu ziet ze er weer netjes verzorgd uit!
Heb overgens toestemming van haar baasje hoor!

Dus weer heerlijk even van 2 flatjes genieten in huis.

Jessy & Gina

Verder loopt Gina haar loopsheid weer op z'n eind! We kunnen ons straks weer overal vertonen! Gister wezen wandelen met een gecastreerde reu, nou Gina liet duidelijk merken dat ze reeds getrouwd was en geen intresse had in andere reuen! 

Snelle Gien!

20-07-2011

Ja ja die Gina is snel! Heel snel.

Vandaag is Gina voor het eerst gedekt, een mooie natuurlijk dekking, ik ben er blij mee!
Zie
Dagboek Miracle pups

Briefwisseling

18-07-2011

Toen wij in mei een weekendje in Enschede waren is er een goede vriendschap gesloten tussen Gina en Rhona. Die 2 hebben het hele weekend met elkaar gespeeld en gerend.
Beide dames hopen straks voor de eerste keer moeder te worden....nou ja hun baasjes hopen dat natuurlijk vooral, zelf zijn ze zich nog nergens van bewust. 

De dames mogen onderleiding van Freek met elkaar kletsen....zie Weblog Q20 op de website van Quails.

Weblog Q20

Gina is loops!!!

 

12-07-2011

Ja, ja de natuur kan soms raar lopen! De laatste dagen had ik al het idee dat Gina haar loopsheid wel eens veel eerder zou kunnen komen dan ik in eerste instantie gedacht had...
En ja hoor vanmorgen is ze dan toch echt al loops geworden! 

 

Gina met haar canadese gans....

 

11-07-2011

Zo het weekend zit er weer op!

Afgelopen donderdag een leuke training gehad bij Rebecca, het was zwaar…maar wel erg leuk. Gina had moeite de verleiding naast haar te leggen, en zich te concentreren op de eerste proef…maar uiteindelijk is het gelukt.
Vrijdags na het werk nog even een uurtje met Nadanja samen wezen trainen, we hadden 2 duiven mee en daar heeft Gina heel netjes mee gewerkt dat is geen enkel probleem. We hadden wat leuke (blinde) lijnen uitgezet en daar moest hard voor gewerkt worden…..maar uiteindelijk heeft Gina mooi geluisterd en lekker gewerkt!

Zondag zijn mijn ouders weer terug gekomen van vakantie, die zijn 3 weken in Canada geweest! En ja als opa en oma dan op vakantie zijn geweest en een cadeautje meenemen voor haar dan is Gina natuurlijk ook weer blij!

Gina is blij met haar cadeautje io Canada!

En nog even een strand plaatje!

 

 

Weer een verhaaltje

 

30-06-2011

He wat gaat de tijd toch snel….

Eens even kijken wat we allemaal meegemaakt hebben sinds we terug zijn uit Kaprun.

Nou op zich niet heel veel spannende dingen volgens mij. Ben natuurlijk gewoon lekker aan het trainen. Dat gaat lekker, zo langzaam aan ga ik steeds wat meer rust zien bij Gina. Ook het luisteren op afstand gaat steeds beter, ik merk dat we wat meer contact blijven houden. 

De GG training staat even op een laag pitje, de avond werd veranderd en ik wilde toch graag op de woensdagavond blijven trainen. Op woensdagavond hebben ze wel een redelijk gevorderde behendigheid groep…..tja en eerlijk is eerlijk die behendigheid blijft toch altijd kriebelen bij mij.
3 Weken terug heb ik een les meegedaan om te kijken hoe Gina en ik het zouden doen, en in welke groep we zouden passen. De trainster vond dat wij het best heel goed deden, ik was zelf ook best heel trots op Gina. Wat deed ze dit goed zeg, de hoogte sprongen zijn geen probleem voor haar de tunnels neemt ze als of ze nooit anders gedaan heeft, en de kattenloop vind ze helemaal het einde! Dus ja we mochten in deze les mee komen doen. We hebben er nu 3 lessen opzitten en we kunnen over het algemeen best goed mee komen.
Ach het zal voorlopig maar voor een paar maandjes zijn, als ze straks loops word en gedekt zal zijn dan zullen we natuurlijk de behendigheid laten rusten.

Tja…de grote vraag, wanneer gaat ze nou precies loops worden….ik moet eerlijk zeggen dat ik er best naar uit begin te kijken! Maar ja moeder natuur zal het tijdstip bepalen he,….
Ik ben zo benieuwd hoe het allemaal zal gaan verlopen? Gaat alles lukken, hoeveel pups zal ze krijgen? Welke mensen willen er een pupje van Gina….spannend allemaal.

Heb voorlopig geen wedstrijden meer ingeschreven, hoop dat we van de zomer nog mee kunnen op de duivenjacht…..en eind september heb ik alleen de MAP van de FRc nog ingeschreven, daarna mag ze wat mij betreft loops worden, hihi

 

Kaprun 2011

 

11-05-2011

Daar zijn we weer! Wij hebben wederom een geweldige Kaprun week achter de rug. Vrijdag 3 juni zijn we vertrokken, Maaike en Lizzy reden ook dit jaar weer met ons mee. Dit jaar mocht Lizzy haar moeders plekje in nemen, de afgelopen 2 jaar is Holly mee geweest. Met Gina en Lizzy samen ging het ook weer super goed samen, dat zijn echt 2 dikke vriendinnen geworden de afgelopen week.

Toen we vrijdags aankwamen in Haus Tirol werden wij weer heel hartelijk ontvangen door Alice en Hilbert, en ja hoor ook dit jaar voelde het weer als thuis komen, het was weer heerlijk om daar te zijn.

We hebben ons weer prima vermaakt met heel de groep, ook met de nieuwe mensen erbij voelde het weer als vanouds. De trainings dagen waren weer heerlijk, Gina heeft me alleen gevraagd of ze in het vervolg niet gewoon heel de dag mee mag trainen ipv alleen de ochtend of middag…zij vond het weer  geweldig. Het terrein wat daar zo anders is dan hier, neemt ze met alle gemak. Laat zich niet afleiden door obstakels of omgevingen, wat heb ik weer van haar genoten! Haar werklust is en blijft super, haar omgang met andere honden, haar aanpassingsvermogen, ja ik hou d’r van, het is en blijft mijn geweldige meiske! 

Iedereen weer bedankt voor deze geweldige week!

 

Natuurlijk ook dit jaar weer een thema foto!

 

 

Lizzy & Gina

Gina in de sneeuw.

Gina & Lizzy met op de achtergrond Kaprun.

Gina & Lizzy zittend, Tika ( Gina's halfzus) vooraan.

Het was geweldig, we weer genoten!!!!

Clubmatch 2011

30-05-2011

Alvast even snel een berichtje, foto's volgen nog!

Gister heeft Maaike Gina geshowd op de clubmatch. Er stonden 33 honden ingeschreven in de openklasse teven. 14 daarvan kregen een U, waaronder Gina. En Gina werd 3e
Oh wat ben ik trots op mijn meisje, ze deed het geweldig goed samen met Maaike, stond heerlijk te kwispelen in de ring, ze had er duidelijk plezier in.

Maaike hartstikke bedankt voor het showen van mijn meisje, het zag er super mooi uit!

Eind van de dag mocht Gina nog een keer de ring in, dit keer in de nakomenlingen klasse. We stonden met Floyd en 5 van zijn nakomelingen, en wonnen deze klasse, super gaaf!

Cassio, Gina haar toekomstige partner, was ook van de partij, hij zag er prachtig uit, showde zich super en werd uiteindelijk ook club winnaar, als daar straks geen prachtige pups van gaan komen! 

Van alles.

28-05-2011

Oh oh veel te lang niets geschreven….!

Eens kijken waar ik zal beginnen. Op zaterdag 14 mei hebben Serge en ik weer geholpen bij de fokdag van de FRC! Is altijd een leuke dag, met veel flatcoatjes.
Ik heb het nest van Geer Peters begeleid. Ik had speciaal gevraagd of ik dit nest mocht begeleiden omdat de vader van dit nest Cassio is. Dus ja ik had wat extra interesse in dit nest. Wat extra leuk was dat Cassio ook van de partij was. Zijn eigen baasje kon niet, zij was met Cassio’s zoon op de show in Goes, maar Cassio kwam met Geer en Wil mee. Oh oh wat is het toch een heerlijke reu! Het nest van hem sprak me erg aan! Dus ja we staan nog steeds achter onze keuze!

Gina haar papa “Floyd” was er ook! Altijd leuk om hem weer even terug te zien. Is en blijft een heerlijke hond.

Vorig weekend zijn Serge en ik een weekendje in het Oosten van het land geweest! We zijn vrijdag eind van de dag aangekomen in Enschede, en hebben het weekend bij Ditmar en Freek door gebracht! Natuurlijk omdat we dat erg gezellig vinden, maar ook zeker omdat er een nest pupjes was…Wichie heeft 11 pups gekregen samen met Floyd, de papa van Gina! Dus ja daar was ik natuurlijk erg in geïnteresseerd!  We hebben heerlijk van de pups genoten, zijn met ze op stap geweest, hebben ze zo het weekend een beetje leren kennen!
Gina vond het heerlijk daar, was dikke vriendinnen met Rhona geworden, die 2 waren zooo leuk samen. Lekker spelen en rennen, ja die 2 hebben zich goed vermaakt.  Voor Serge en mij weer een bevestiging dat 2 flatcoatjes echt heel leuk zijn!
Hebben ook een deel van de Kaprun groep weer gezien….ja ja het schiet al weer op! Gezellig.

Morgen ook weer een leuke dag op het programma! De Kampioens Clubmatch van de FRC! Ja dat word weer vroeg uit bed…op naar Almere. Gina ziet er ondanks dat ze wat uit vacht raakt nog best mooi uit… Maaike mag haar dit jaar showen, kan ik lekker eens naar hun kijken en foto’s maken,leuk hoor!

 

WT Bergschenhoek

19-05-2011

Zo hier dan ons WT verslagje van 7 mei. 

Onze eerste proef: nr 4

Je stond met 2 voorjagers oppost.
Voor de linker voorjager viel er schuin over een breed water op de kant een markeer, nadat deze gevallen was viel er rechts over de rietkraag een dummie in het water, hier kon je de val plek niet zien, hoorde alleen de plons.

De linker hond moest eerst schuin naar de overkant voor de markeer. Als de hond goed op weg was kreeg de rechterhond de opdracht om de dummie uit het water te halen, als die dan op de terugweg was dan viel er nog een schot en een dummie in het bosje helemaal rechts. Deze moest dan ook door de rechterhond gehaald worden.

Daarna moest je van plaats veranderen.

Gina en ik begonnen op de rechter positie.
De linker hond had veel moeite met de markeer, en ging niet overwater. Ik mocht Gina inzetten voor de dummie uit het water, die had ze vlot. Toen op de terug weg de markeer viel was ze al bij me, die heeft ze dus niet zien vallen. Maar met wat hulp van mij, kwam ook die vlot binnen. Daarna van plek ruilen. Gina moest nu de dummie schuin aan de overkant halen...Hmm, niet onze specialiteit...Ze had wat moeite maar met wat aanmoediging van mij sprong ze het water in naar de overkant.

Daar had ze de markeer ook vlot, en kwam netjes terug. Een lekker begin van de dag voor ons! 

Op naar onze 2e proef, nr 7
Een leuke Gina proef!

Je stond voor een greppel/slootje op post, het terrein voor je was wat heuvelig en er stond wat hoge begroeiing.

Schuin rechts van je viel een schot en een markeer. De hond moest deze halen, en op het moment dat ze de dummie opgepakt hadden viel er helemaal links, uit het zicht van de voorjager een schot en werd er een dummie gegooid. Als de hond goed op zou letten dan zou de hond deze dummie zien vallen.

Gien had er zin in, zat mooi alert naast me, de markeer had ze vlot, op het moment dat het schot gelost werd zag ik haar stokstijf stil staan, en keek ze goed waar de dummie viel. Na dat ze de eerste dummie afgegeven had, dtuurde ik haar met een apport die kant op. Meer kon ik niet doen, zij moest het zelf oplossen daar. Nou daar had ze geen enkele moeite mee, ook de 2e dummie kwam heel snel binnen.

Op naar de 3e proef, nr 8 .
Hmm, hier hadden we al het een en ander over gehoord...lastig terrein er waren honden die hier het terrein niet door wilden...

Je stond oppost, boven op de berg met een geweldig uitzicht.
Voor je lag een heel begroeid gebied, vol prikkels, brandnetels...en weet ik wat..
Er viel eerst links onder een dummie en daarna rechts onder een dummie.

Gina had geen enkele moeite met dit terrein, ze kijkt niet op een prikkeltje meer of minder als er gewekt moet worden. Ik vond het zelf lastig te zien waar de dummies gevallen waren...

Eerst naar de linker gestuurd, ze moest even zoeken daar, maar deze kwam mooi binnen.
Echt markeren was in dit terrein ook niet echt goed te doen. Daarna de rechter dummie. hier nam ze eerst net niet genoeg diepte, maar trok toch goed door en ook deze dummie kwam binnen.

Onze 4e proef, nr 1.
Je stond oppost aan de waterkant van een breed water. Je moest de hond oversturen, wanneer ze bijna aan de overkant waren viel er rechts van de hond tussen de lokkers een dummie. Deze moest genegeerd worden. Links aan de overkant net in het water bij een polletje lag de eerste dummie.

Als die dummie binnen was mocht die uit het water gehaald worden, en daarna lag er rechts in een bosje ook nog een dummie.

Hmm, nou vol goede moed begonnen Gina en ik. Had wat moeite Gina over te sturen..maar na 2 keer inzetten zwom ze vol vertrouwen naar de overkant.

Toen ze er bijna was viel het schot en de dummie rechts van haar in het water. Heb haar nog een "vooruit" gegeven en ze zwom netjes naar de overkant. Daar trok ze toch naar rechts....

Bleef wel contact met haar houden, maar kreeg haar echt niet ver genoeg naar links. Zonde hoor, ze moest een meter of 40 naar links, maar de rechter dummie trok haar aandacht toch te veel.

Heb haar uiteindelijk terug gefloten, dat deed ze netjes, ze is niet alsnog de water dummie gaan halen onderweg.
Vanaf de voet heb ik haar weer het water ingestuurd, en de waterdummie laten halen. Die had ze heel vlot binnen, die was ondertussen toch aardig afgedreven. Daarna naar de andere dummie in het bosje gestuurd. Ook die kwam binnen. Oh zonde dat ik haar niet naar links kreeg zeg. Gaat ze mooi overwater...heeft ze daar geen succes, jammer!

Op naar onze laatste proef! nr 3  
Een leuke spannende drukke proef!

Je staat op post, op een soort dijkje, met links een strook gras en riet. Rechts van je ook gras en daarna de bossage.

Vlak voor je zit er aan de linkerkant een helper.

Rechts zit een helper, en staat er een springbak met gaas erom heen.

Verderop aan de rechterzijde staat een jachthut met een helper.

Bij de jachthut valt er een schot richting het bos, de helper zwaait met een dummie maar gooit deze niet.

Dan loopt hij naar links het dijke over, lost nog een schot en gooit daar een dummie net bij het riet.

Dan gaat er vlak voor ons een spring konijn op, en ligt er binnen het hekje een dummie met konijnen vacht.

De dummie in de springbak was de laatste die binnen moest komen voor de andere 2 was de volgorde vrij.

Ik heb Gina eerst naar de rechter bij het bosje gestuurd, daar had ze wat moeite en trok even naar links, haar op zit gezet en naar rechts terug gestuurd, deed ze netjes en vond de dummie.

Toen naar de linker, lijn nam ze mooi en en kwam mooi bij de dummie uit.
Op naar onze laatste dummie van de dag, ook die was geen probleem, ze heeft geen moeite met springen dus dat deed ze makkelijk!

Met een tevreden gevoel sloten we deze dag af!
Het was super mooi weer, leuke proeven, ik vind het hier altijd een gaaf terrein!

Zo onze WT proeven zitten er op.

Ik wil proberen na de zomer nog een paar MAP's te lopen en dan mag ze wat mij betreft loops gaan worden, spannend...

 

Vakantie Belgie

11-05-2010

Zo eindelijk even tijd om een praatje te plaatsen!
Vorige week hebben wij weer genoten van ons jaarlijkse weekje Belgische Ardennen. En wat hebben we het weer heerlijk gehad!

Het blijft toch ieder jaar weer bijzonder, een groep van 20 mensen, in de leeftijd van 0 jaar tot 70 jaar!
Gina heeft zo ontzettend genoten! We hadden een heerlijk huis aan de rand van Ovifat. Het huis stond een de rand van het bos, en vlak bij de Skipiste! Niet dat we konden skieen maar het was wel leuk om er overheen te wandelen en om het zo in het voorjaar te zien, jaren geleden hebben we op die zelfde piste geskied!

We hebben dus lekker veel kunnen wandelen, verschillende routes gelopen, nog een ree gezien en natuurlijk weer spierpijn in mijn scheenbenen gekregen.

Natuurlijk heb ik ook dit jaar weer genoten van Gina. Zo mooi om te zien hoe zij zich altijd aanpast. Zo veel mensen om haar heen, kinderen die rond rennen, haar roepen, en met haar willen spelen. 
Mee geweest naar het dolhof, in de auto wachten terwijl wij inkopen doen, ze vind het allemaal prima!
Volgend jaar gaan we natuurlijk weer, maar dan zal het voor ons toch een beetje anders zijn....dan gaan er als alles goed zal gaan 2 flatjes mee! Wat een heerlijk vooruitzicht zeg, ik kijk er nu al naar uit!

Foto's volgen nog!

 

 

Werkproef FHN

26-04-2011

Zo de paashaas is weer naar huis! Wij hebben een heerlijk druk gezellig weekend achter de rug.

Met maandag als afsluiting de Werkproef van de FHN in Alphen aan de Rijn.
We deden met een groepje van de hondenschool samen mee in de B klasse.

We begonnen met een verloren zoek. Er werd links in een bosstrook geschoten en daarna rechts in de bosstrook. Je mocht zelf kiezen welke dummie als eerste gehaald werd, heb Gina eerst de rechter laten halen en toen de linker, dat ging prima, die waren vlot binnen, lekker proefje om mee te beginnen.

Daarna een proef waar je met 2 honden tegelijk op post moest staan. Ik stond met een labrador samen. Gina en ik begonnen op de rechterkant. Er viel vanuit een hutje een schot en de dummie viel achter een net. De lab begon al te rennen toen het schot viel….Gina trok zich daar niets van aan en bleef netjes zitten. Toen de lab terug was moest hij deze aanlijnen en daarna werd de markeer voor Gina gegooid, deze viel rechts van de hut. Jammer genoeg markeerde Gina deze niet heel goed…liep te ver op de lijn door. Draaide om en kwam toen wel bij de dummie.
Toen moesten we van plek wisselen.
Nu zou de eerste dummie voor Gina zijn, de lab moest aan de lijn blijven. Deze markeerde Gina super, nam de lijn sprong over het hekje en kwam bij de dummie. Daarna moest de lab de rechter dummie halen, Gina zat weer netjes naast mij en de lab sprong al weer in op het schot, maar ook dit keer trok Gina zich daar niets van aan.

Op naar onze 3e proef. Dit was een parcourtje met een knip oog! Je moest terwijl de hond naast je zat een schot lossen, er ging dan een springkonijn op, stuk volgen, hond bij een paaltje achter laten, voor roepen, dan een hoog apport, weer een stuk volgen, nog een apport met een 3 delige dummie, en dan een eitje kapot tikken!

Nog 2 proefjes te gaan.

Na een lange zit…wachten…

Leuke proef.
je stond op post, schuin links stond een helper. En heel ver weg langs een waterkant aan de rechterkant stond een helper, deze gooide met schot een dummie in het water. Ik mocht Gina hierop inzetten, ze had hem goed gezien, en ging op zijn Gina’s met een bommetje te water. Toen ze bijna bij me terug was blies de andere helper op de eendenfluit. Er lag zo’n 5 meter voor haar een houten apporteerblok in het hoge gras. Ik heb Gina uitgelijnd, ze kwam iets boven de wind uit. Haar even terug gefloten, territoriumfluit gegeven en toen vond ze het blok, wat ze direct oppakte en ermee terug kwam.

Netjes gewerkt, begreep later dat er heeeel veel honden waren die het blok niet mee wilde nemen. Nou daar had Gina geen enkele moeite mee!

Toen de laatste proef!
Je stond op post, op een groot veld, voor je stonden lokkers met daar tussen een aantal dummies! Ik moest Gina daar 1 dummie vandaan laten halen en op de terug weg viel er vanuit een hutje wat rechts stond een schot en een dummie. Nou dat deede ze super, lijn nam ze mooi aan, markeer zag ze mooi vallen en beide dummies kwamen vlot binnen.

Phoe was toch een lang dagje maar erg gezellig.
Bij de prijsuitreiking bleek dat Nadanja met Romy en Gina en ik beide 92 punten hadden, Romy is jonger dan Gina dus zij kregen de 1e prijs en wij de 2e! Ja we hadden goed ons best gedaan! 

Working Test Biddinghuizen

17-04-2011

De working test van de NLV in Biddinghuizen. Vroeg opgestaan, want het was een eindje rijden, maar de locatie is het zeker waard. Wat een ontzettend leuk terrein daar.

Na het aanmelden, bezoekje langs de dierenarts voor controlle, op naar onze eerste proef!
Gina en ik waren als eerste van de groep aan de beurt…hmmm, nou ja je bent dan alleen bij de allereerste proef als allereerste aan de beurt he.

Proef nr 7

Je stond op post en er zouden 2 markeers vallen. Schuin links viel hij als eerste in het riet, en daarna rechts van je. De helper stond in de bosrand, gooide dan in het bos aan de andere kant van het pad. Volgorde was vrij.

Ik moest Gina zo neerzetten dat ze beide valplekken zou kunnen zien, oke tijd om te draaien had ik dus niet begreep ik. Nou ja Gina heeft daar niet zo’n moeite mee dus heb haar aan de voet gezet zodat ze beide markeers kon zien.
Heb Gina de laatste gevallen dummie als eerste laten halen, deze had ze meteen, dook op het juiste punt het bos in en kwam snel terug. Daarna de eerst gevallen dummie laten halen. Die was in het riet gevallen, dat viel niet mee, stond geen wind zag aan haar houding dat ze niet echt verwaaiing kreeg, maar ze had hem redelijk vlot.
Zo de kop was eraf, de eerste proef hadden we gehad, lekkere proef om mee te beginnen. 

Proef nr 8

We staan aan de waterkant op post. De overkant is een heuvelig terrein. Schuin aan de overkant staat een helper in het zicht. Deze schiet met een dummielauncher een dummie naar rechts.  Wanneer de hond met de eerste dummie op de terug weg is, schiet de helper die daarbij staat nog eens en ziet de hond dus deze dummie vallen.

Gina zat mooi rustig maar zeer attent naast me.  Ik zie de helper aan de overkant staan, maar had me niet geresaliseerd dat hij met een dummie launcher zou gaan schieten en dat die dummie dus zo ver naar rechts zou gaan vallen. Maakte ook geen verschil hoor, hetr was alleen een verassing. De dummie ging dus niet hoog door de lucht, maar vooral ver naar rechts. Heb Gina met een “apport” gestuurd, ze had de afstand door de heuveltjes niet helemaal goed ingeschat, voor haar zich zou hij 1 heuvel eerder moeten liggen…toen ze op dat punt bleef hangen heb haar even doorgestuurd en toen had ze vlot de dummie. Toen ze net terug wilde komen viel er achter haar een schot, ze stopte direcht, keek om en zag de dummie mooi vallen, even wachten en toen direct terug. Who, super mooi om te zien dat ze mooi keek waar de dummie viel. Toen ze de dummie ingeleverd had, haar aan de voet gezet en direct gestuurd.  Nu moest ze laten zien dat ze nog precies wist waar hij lag….ja hoor dat wist ze heel goed, tot op de cm! Prachtig, hiermee had ze de mindergoed gemarkeerde dummie weer goed gemaakt! Ik was trots!

Proef nr 9

Een heftig proefje!
Je stond op een breed bospad. Je moest een paar passen volgen, dan zou er een springkonijn op gaan, deze ging van rechts naar links. Daarna viel er rechts uit het bos nog een schot, daar lag een konijn. Daarna viel er recht voor je in het pad een schot, kwam er van links een dummie het pad op, en werd weer naar links terug getrokken. Dit was het begin van de sleep, die dan rechts het bos in zou gaan. Voor de B2 was de volgorde vrij…de A moest de sleep eerst binnen halen.

Phoe druk proefje, er gebeurde veel, en allemaal redelijk snel achter elkaar!
Heb Gina eerst vooruit gestuurd, om de sleep te laten lopen. Ze ging heel mooi het springkonijn voorbij, ook het schot rechts in het bos liet ze rechts liggen, maar de sleep oppakken ging niet helemaal van een leien dakje….haar koppie zat vol, en dan kan ze even niet de rust vinden om de sleep op te zoeken….ging toen eerst naar links het bos in…tja zij had daar die dummie naartoe zien verdwijnen…en de helpers stonden daar! Uiteindelijk toch rechts het bos in gekregen…maar nog niet op de sleep. Heb haar terug gehaald, en nogmaals een lijn vooruit gegeven, toen het sleep commando, en ja toen viel het kwartje! Even wachten en daar kwam madam vol trots met het konijn. Netjes bij me gebracht. Toen rechts het bos ingestuurd, daar even laten zoeken en ook konijn 2 kwam keurig binnen.
Jammer dat ze niet wat meer rust heeft…en ja ze had wat beter mogen luisteren, maar toch met een tevreden gevoel de proef afgesloten.

Proef nr 3

Je stond in het zand, aan de waterkant. Met schuin voor je een rietbos/kraag.
Hier lagen 2 dummies.

 Gina nam mijn schuine lijn het riet in mooi aan. Ik had geen idee of ze links of rechts lagen,…dus ze moest het zelf oplossen, Zag dat ze geen verwaaiing kreeg. Ze zag in het water wat liggen en moest haar even overtuigen dat dat het niet was…Toen ze het riet wilde verlaten, kon ik haar mooi stoppen en terug sturen. Met het terug komen van de eerste dummie zag ik dat ze verwaaiing kreeg van de 2e dummie, dus die was ook snel binnen.

Proef nr 6

Onze laatste proef!
Je stond oppost, achter een rietkraag.  Er viel een schot vanuit een bootje wat aan de overkant lag, deze gooide een dummie in het water, die dummie zat aan een touwtje vast en werd weer in de boot gehaald. De hond moest dan naar de overkant, een rietkraag door en daar een sleep oppakken, de heuvel op. Wanneer de hond terug kwam zou er in het water nog een eend vallen.

Ik moest plaats nemen bij het rechterpaaltje, het schot viel, de dummie hoorde we vallen en toen stuurde ik Gina….helaas iets te vroeg…want nu zou zij zien dat de dummie de boot werd ingehaald. Ze zwom dus fanatiek richting boot en ja zij had daar die dummie gezien dus was er van overtuigd dat ze daar moest zijn voor die dummie….zonde! Kreeg haar met veel moeite doorgestuurd de overkant op. Daar door de rietkraag heen had ze de sleep op moeten pakken….maar toen begon het! Op de een of andere mannier schrok ze zich kappot van de helpers die daar stonden, ze begon te blaffen, staart laag en wilde weg lopen….ik kreeg haar niet gekalmeerd, en toen ik haar al blaffende weg hoorde rennen, heb ik haar terug gefloten, was ineens zo bang dat ze in paniek weg zou rennen. Gelukkig kwam ze snel naar mij terug en daar was ze vlot gekalmeerd! Ze kreeg nog wel de kans om de eend uit het water te halen, dat deed ze gelukkig nog vlot en had geen last van haar schrik!

Phoe het zat er weer op…..had een erg goed gevoel over de dag….alleen baalde ik toch een beetje van die laatste proef.  Ja ik had haar zelf te vroeg ingezet….maar ja ze ging wel een eind zwemmen, kreeg haar uiteindelijk toch aan de overkant…
Aan de andere kant vond ik het ook weer een beetje een gekke proef...de hond had de dummie zien/horen vallen in het water....moest dan

En uiteindelijk moest ik ook wel een beetje om haar lachen…dat ze zo rond die boot bleef zwemmen, ervan overtuigd dat ze daar een dummie vandaan moest komen. Het is dat ze niet in de boot kon komen…

Tja en toen weer wachten…op de prijsuitreiking! Nou we waren in elk geval niet de laatste! We hadden toch best een heel mooi certificaat met 74 punten gehaald! 

Ja hoor gezellig dagje gehad tussen al die labjes.

 

 

Cooper hier.

17-04-2010

Ja dat de tijd snel gaat dat weten we ondertussen wel. Afgelopen week een heerlijk weekje gehad. Cooper was heel de week nog bij ons. Ja het is iedere keer weer zo maar ik blijf het prachtig vinden om te zien hoe zij zich hier altijd thuis voelt. Past zich meteen helemaal  aan ons leven aan.

We hebben de week heerlijk gewandeld en gefiets, ja dinsdagmiddag een rondje wezen fietsen met de 2 dames. Het eerste stuk kunnen ze los, en het 2e stuk is langs de weg dus dan moeten ze aan de lijn. Nou dat gaat zo makkelijk, ik geniet zo zo ontzettend fan het fietsen met 2 flatjes!

Vrijdag zat de logeer partij er weer op….Coopie moest weer naar huis. We hebben eerst nog een lekkere strand wandeling gemaakt, heerlijk gegeten en toen was het weer tijs om afscheid te nemen! Ach Coopie zie ik tussen door ook nog wel en de volgende logeerpartij staat al weer gepland.

Natuurlijk zijn de meiden ook nog even op de foto gezet 

Cooper & Gina.

Jut en Jul op het bankje!

Zaterdags de WT in Biddinghuizen, verslag volgt nog.

 

 

Weer een week voorbij!

10-04-2011

Weer een hele week voorbij!
Eens even kijken hoor wat hebben we van de week allemaal beleefd?

De dinsdag na de WT ben ik met Gina oppad geweest voor wat waterwerk. Het geen ik gedaan heb ging lekker, wat ik wilde lukte niet helemaal door de harde wind en stroming die er stond, maar met een tevreden gevoel ging ik weer naar huis. 

Woensdag avond weer GG training gehad, dat ging lekker! En donderdagmiddag weer training bij Rebecca. Had met haar de proeven van de WT door genomen. De training ging heerlijk, Gina luisterde netjes, had goed contact met haar, stuk lini lopen ging ook helemaal niet verkeerd, ja ja zo gaan we steeds een stapje verder de goede richting op!

Donderdag avond is onze vriendin Cooper weer gebracht! Oh oh wat is ze toch een heerlijke hond, zoooo blij om mij weer te zien. Als haar vrouwtje dan weg gaat kijkt ze even en dan gaat ze met een diepe zucht aan mijn voeten liggen, oke ik blijf weer lekker hier! 
Ze is dan zo op haar gemak bij ons.

Zaterdag zijn we nog een eind met ze gaan fietsen en tussen door lekker zwemmen. Ik had maar 1 bal bij me, maar dat is geen probleem. Ik noem de naam van de hond waar ik de bal voor gooi en die gaat hem halen, de ander blijft dan netjes in het water aan de kant staan wachten op haar beurt! Dat vind ik toch zo gaaf!
Heerlijk gewoon, zo makkelijk als dat gaat! Leuk om in de toekomst ook met de nieuwe pup te doen!

Zondag stond er een lekkere strand wandeling op het programma! De FRC had een wandeling in Hoek van Holland georganiseerd. We hadden een leuk groepje bij elkaar, en hebben heerlijk gewandeld en lekker op het terras in het zonnetje gezeten.

’s Avonds het weekend afgesloten met de eerste BBQ van het seizoen!

Ja een heerlijk weekend!

Gezellig weekend

03-04-2011

He, he wat heb ik een gezellig weekend gehad!
Begon vrijdag na het werk! Helene en Usha uit Enschede, zouden bij ons komen logeren. Zij deden zondag ook mee met de WT en Bergschenhoek is bij ons vandaan en stuk dichterbij dan vanuit Enschede.
Ze kwamen vrijdags al zodat we zaterdag ook nog een gezellig dagje hadden.
Voor het eten vrijdag zijn we eerst nog een lekkere wandeling bij ons in het bos gaan maken, zo konden de meisjes even lekker de benen strekken en een beetje plonzen want het was best warm geworden. Tjee wat waren Gina en Usha blij om elkaar te zien. Dat was echt genieten, in huis zochten ze elkaar steeds op. Lekker een beetje spelen op het kussen, met een speeltje, of samen in de tuin lekker even spelen.

Ja 2 flatjes samen is toch wel ontzettend leuk hoor! 

Zaterdagochtend lekker rustig aan opgestaan, en toen lekker naar het strand, daar was het heerlijk, maar toch door de wind een beetje fris. De honden vonden het heerlijk, die hebben heerlijk lopen rennen en natuurlijk lekker in de zee gebadderd!
Nadien hebben Helene en ik nog lekker op het terras gezeten.
Toen de meisjes thuis gebracht, en wij nog even naar het Centrum, he zo’n dag is toch altijd weer zo voorbij…
’s Avonds nog een gezellig feest, Helene is gezellig mee geweest en de meisjes zijn samen thuis gebleven zodat die lekker uit konden rusten voor zondag!

Phoe wat gaat zo’n weekend dan toch snel voorbij! Helene en ik hadden samen en met de hondjes nog veel meer willen doen! Nou ja ze moet gewoon nog maar eens vaker komen logeren he! 

Usha en Gina in de duinen.

 

En nog 2 in een lijstje van mijn draakje!

 

Eerste WT 2011

03-04-2011

Hier een verslagje van onze WT.

Proef volgorde was, 4, 5, 1, 2, 3.

We begonnen met proef 4.

Je stond op post, met voor je een terrein met wat zand, heuveltjes links een bosje, voor je wat begroeiing en rechts van je een bos randje.

Schuin rechts voor je stond de helper in het zicht. Die schoot 2 keer en gooide 1 dummie. Links richting bos lag al een dummie. Volgorde vrij.
Gien had er zin in, de eerste proef, liep netjes mee naar de proef en zat mooi naast me terwijl de eerste schoten vielen en de dummie viel. Ik heb haar de gemarkeerde eerst laten halen. Die kwam vlot binnen, bij het terug komen zag ik haar wel erg rond kijken of er misschien niet nog iets zou gaan gebeuren.

Toen voor de 2e dummie, had haar iets schuin naar links een lijn gegeven, die nam ze we aan, maar voor het bosje ging ze toch richting de eerste plek, tja misschien kan ze tellen…ze had er immers 2 schoten gehoord, 
Heb haar even daar gelaten zodat ze zelf kon zien dat er niets meer lag, toen ze achter dat bosje uit het zicht verdween heb ik haar terug gefloten, waarop ze netjes terug kwam. Iets voor mij op zit gezet, en toen schuin links naar achter gestuurd. Die richting nam ze heel mooi aan, en vond daar dus vlot de dummie.  Maar toen….kwam ze dus terug op het zand gedeelte en toen dacht ze, ik ga hier een spelletje spelen…ik ga de dummie begraven…! Ja, ze was even bang dat ze de naam drakestina zou gaan verliezen denk ik … Maar goed daar met een flinke HE FOEI, kwam ze dan toch vlot terug!
He balen, dat kost natuurlijk veel punten. 12 punten

Op naar proef 5.
Een proef bij het moeras. Je stond op post. Voor je lag een soort moeras water. Water met allerlei begroeiing, soort eilandjes, rietstengel… sommige stukken moet de hond zwemmen en sommige stukken kunnen ze lopen.
Recht voor je valt een schot, je ziet daar niets. Achter de rietkraag bij de bomen ligt dan een dummie.
Daarna valt er heel ver links van je een schot en ziet de hond de dummie in de lucht.
Volgorde vrij.

Nadat we ruim 2 uur hebben zitten wachten zijn we aan de beurt.
Gina zat ook hier weer netjes naast me, zat goed naar de schoten te kijken en had de gemarkeerde volgens mij goed gezien. Heb haar eerst de gemarkeerde laten halen. Het lastige was dat ze daar helemaal uit zicht gaan. De valplek van de dummie kun je vanaf de inzet plek niet zien, dus ze moest het daar echt zelf op gaan lossen. Nou daar heeft Gina niet zo’n moeite mee dus die dummie vond ze ook aardig vlot. De helper liet via de walki talki weten dat ze de dummie had. Normaal gesproken zou ik rustig wachten tot ze weer terug kwam…maar omdat ze bij de vorige proef die dummie neer gooide had ik iets te weining geduld…. Het duurde echt een tijdje voor ze weer in het zicht kwam, dus heb ik een keer de kom fluit gebruikt. Toen ze weer in het zicht kwam, kwam ze keurig naar me toe.
Oke toen de tweede dummie. Weer gestuurd, ze wilde toch weer naar die oude valplek, nog net in het zich heb ik haar op zit gefloten en meer naar rechts getuurd, maar toen ze weer uit het zicht ging is ze toch weer richting de eerste plek gegaan…tja en dan zie je dus niets meer. Toen heb ik dus vertrouwd op Gina haar werk en haar haar werk laten doen. Ze is vanaf die oude plek, door getrokken naar de achter zijne en heeft zo de andere dummie gehaald, de wind stond daar gunstig dus dat heeft ze heel mooi opgelost. Kreeg van de keurmeester een complimetn dat zij dat mooi zelf opgelost had. Maar kreeg ook 2 punten aftrek omdat ik de kom fluit had gebruikt…had vertrouwen moeten hebben op haar dat ze heus wel terug kwam maar daar wat tijd voor nodig had… Tja opzich heeft hij daar natuurlijk gelijk in, maar ja hij had onze vorige proef niet gezien he, 14 punten.

Proef 1.

Je stond boven aan een heuvel, en beneden aan de heuvel lagen van links naar rechts op drie aangewezen plekken drie dummies.
Eentje schuin links, naast een bosje, eentje recht voor je, en eentje schuin rechts in de buurt van een bruin paaltje…Volgorde vrij, maar wel de dummie binnen halen waar je aan begonnen bent.

Hmm, dit zijn voor ons toch wel de moeilijke proeven….de luister en stuur proeven en zijn voor ons gewoon best nog lastig.
Maar goed ik had boven aan op de berg gekeken hoe de wind zou staan en koos ervoor om van links naar rechts te werken.
Bij de eerste lijn kwam ze iets rechts van de eerste dummie uit, en toen had ik dus het idee dat ze verwaaiing kreeg van de middelste dummie…Hmm, die wind stond daar beneden dus net anders. Kon haar wel mooi op zit zetten, en terug naar links sturen, toen kwam ze door de rare heuvels, iets naar boven. Weer op zit en toen doorgestuurd, toen kwam ze mooi onder de wind voor de linker dummie.
Oke, dat was 1. Op naar de tweede, de middelste. Niet zon hele mooie eerste lijn, heb haar 1 keer terug naar links moeten sturen, maar ook daar luisterde ze weer heel netjes en met de territorium fluit erbij had ze ook de 2e dummie heel mooi. Phoe nu de 3e nog. Deze lijn nam ze super mooi aan, moest ook nog een paadjes kruisen maar ze hiel de lijn goed aan. Op het juiste punt de territorium fluit en ook dummie 3 kwam mooi binnen!
Phoe he dit hadden we echt samen opgelost, was best heel trots! 17 punten.

Proef 2

Je stond op post, een heel eind van de waterkant, net schuin op een heuvel. Voor ja lag een groot water. Met aan de overkant een helper in een bootje. Rechts aan de waterkant tussen wat bomen stond ook een helper goed in het zicht.
Er viel eerst vanuit het bootje aan de overkant een dummie in het water, en daarna schoot en gooide de helper aan de kant een dummie in het water.
In het boekje stond dat de dummie aan de overkant kickdood was.

Spannend proefje. Gina was erg gericht op de helper aan de kant, die stond heel goed in het zicht.
De helper in het bootje, gooide eerst en schoot daarna, Gina keek even snel op het schot, en daarna weer snal naar de helper aan de kant. Nadat ook die dummie gevallen was heb ik haar die eerst laten halen. Ze liep even een paar keer langs de kant, en toen ze de dummie in het water zag liggen ging ze met een bommetje te water.
Toen de 2e dummie. Aan de voet liet ze duidelijk zien dat ze wist waar ze heen moest…maar helaas kreeg ik haar niet zo ver het water in. Ze is dan net wat onzeker…vind die afstand dan moeilijk…ik weet het niet. Denk ook dat het dan nog eens lastig is dat ik een eind van de kant sta…Tja jammer maar helaas. Dat verre brede water blijft lastig voor ons, terwijl ze zo gek op water is… Nou ja het is niet anders… 7 punten.

Proef 3.

Ja staat boven aan en heuvel, er liggen blind op 2 plaatsen dummies.
Schuin links onderaan de berg. De route naar beneden is een ruwe begroeiing, met stekels, brandnetels en hier en daar een struikje bramen.
De 2e dummie ligt schuin achter je. Beetje de heuvel op. Er werd via een boom in de verte, een struikje links en een paaltje rechts een lijn aangegeven waar hij ongeveer zou liggen.

Hmm, weer 2 blinde…dat werd dus weer luisteren, 
Oke vol goede moed zijn we begonnen, die andere blinden waren immers ook goed gegaan. Heb Gina goed in de juiste richting gezet, bedacht hoe de wind zou staan, en haar de lijn gegeven, die ze door al die begroeiing heel mooi aan nam. Ze kwam links van de dummie uit, liep iets te ver door, maar op de kom fluit kwam ze meteen terug en met de territorium fluit erbij had ze direct de dummie! Yes!
Op voor de 2e, die was iets moeilijker, want als ze te ver zouden lopen dan zou ze achter de heuvel uit het zicht gaan…
Deze lijn nam ze iets minder mooi aan, ze ging al snel wat te ver naar rechts. Heb haar iets door laten lopen. Toen op zit gezet, en daarna schuin links doorgestuurd. Daar kwam ze mooi onder de wind en vond zo de dummie.
Phoe he ik had echt een heel goed gevoel bij deze proef. Saskia was al klaar met haar proeven en was bij ons komen kijken. Zij vond ook dat Gina en ik mooi samen hadden gewerkt. 
De keurmeester vond het blijkbaar niet zo heel knap…want we kregen maar 12 punten… Tja er zullen honden geweest zijn die hier misschien mooier werk hadden laten zien…maar ik vond voor Gina en mij het super gaan.

 

Uitleg van de proef, en het uitsturen voor de eerste dummie.

Gina op de terug weg met de eerste dummie.

 

Uitsturen voor dummie 2.

Zitten en contact maken, daarna sturen.

 

Gina op de terugweg met dummie 2! Mooi gewerkt, ik ben zeer tevreden.

Tja nou ja of ik een diploma zou halen zou dus nog spannend worden…want ja op de eerst proef hadden we heel wat laten liggen met het stout doen, op de proef met het water 1 gemist…en ik had verder nog geen punten gehoord….

BIj de prijs uitreiking bleek dat Saskia en Flores de 1e prijs hadden gewonnen met hun eerste WT in de C! Super gaaf hoor! Van harte!
Ben nog heel voorzichtig gaan vragen of ik een diploma had gekregen….ja nog net met 62 punten…Ha, nou dat is natuurlijk niet veel, maar goed ik vind mijn eigen gevoel altijd het belangrijkst, en bij een aantal proeven had Gina mooi werk laten zien. Ze was redelijk rustig de dag, op de proeven geen piepje gegeven, netjes naast me gezeten. En bij de luister en stuur proeven heeft ze geluisterd!

 

ED Uitslag!

31-03-2011

Een paar weken geleden zijn we met Gina in Best geweest om nog foto's te laten maken van Gina's Ellebogen. Vanmiddag toen ik uit mijn werk kwam lag daar de post...spannend. Eric Noordman had wel al gezegd dat de foto's er prachtig uit zagen...maar zo'n officiele uitslag blijft toch altijd spannen!
Maar we mogen zeer tevreden zijn, ED VRIJ!! 

Het ED onderzoek is bij de flatcoats geen verpicht onderzoek om met de hond te mogen fokken, maar Maaike laat dit altijd bij al haar honden doen waar ze een nestje mee fokt dus zo ook bij Gina. En ja het is toch een fijn idee te weten dat ook dit stukje gezondheid bij Gina en Cassio goed zit!

Zo weer een klein stukje dichterbij het nestje.....

Aanstaande zondag doen Gina en ik mee met de WT in Bergschenhoek van de GRC. Best weer even spannend zo'n eerste WT in het seizoen. De trainingen gaan lekker op het moment nu maar hopen dat ze dat zondag ook laat zien! We gaan voor een leuke dag en een goed gevoel!

Leuk weekend!

21-03-2011

He, he we hebben weer een leuk vol weekend achter de rug!
Vrijdagavond met mijn zusje en 2 vriendinnen lekker ergens wat wezen eten en toen naar de film, Gooische Vrouwen, tjee wat een lol hebben we gehad zeg. 

Zaterdagochtend op tijd opgestaan, eerst met Gina een rondje gedaan en toen naar de show in Leiden. Lekker weer wat flatjes gezien, hier en daar wat bekende mensen en wat ik vooral erg leuk vond was dat Cassio er ook was!
Zijn zoon deed mee, en won zijn klasse! Verder kon ik mooi nog even met Cassio kroelen en hem ook in een andere omgeving even mee maken, tjee wat is het toch een lieve makkelijke reu! Ja ik kan wel zeggen dat ik echt voor hem gevallen ben! 

Zaterdagavond nog lekker met Gina gefietst, goh wat loopt ze toch altijd gemakkelijk in draf naast de fiets, blijf ik toch altijd mooi vinden op te zien.

Zondag ging de wekker weer vroeg want de Flatcoat Fun Dag stond op het programma, net als vorig jaar had ik de organisatie van deze dag op me genomen.
Wat hadden we een geluk met het prachtige weer, volgens mij was het voor de deelnemers een leuke dag.
Gina was gezellig mee, had een bench voor haar binnen staan en zo tussen door mocht ze even mee aan de wandel, ja zelfs op zo’n dag kan ik dn weer van haar genieten, wat is ze dan gemakkelijk. Tussen al die andere honden en mensen, bekende en onbekende. Zo leuk om te zien dat Gina vooral gek is op bekende mensen voor haar! Als ze dan ergens een stem hoort dan zie je aan haar reactie dat ze die kent!

Voor aanstaande week niet heel veel bijzondere dingen op het programma, gewoon lekker trainen en werken.

 

Afgelopen week!

17-03-2011

 

Afgelopen zondag had k met Saskia en Flores afgesproken om samen te trainen. Het was een mooie dag, heerlijk weer dus Serge is gezellig met mij en Gina mee geweest. Handig want zo hadden we er meteen een helper bij!

Oh, oh wat lijken Gina en Flores toch op elkaar, nu Flores wat ouder word zie ik steeds meer overeenkomsten.

We hebben heerlijk getraind, lekker waterwerk gedaan maar oh wat vond ik Gina weer druk…..

 

Dinsdagmiddag heerlijk van het prachtige weer genoten op het strand, tjee wat was het lekker zeg, van mij mag het voorjaar nu toch echt beginnen hoor!

 

 

Gina met haar vriendin Romy

 

Woensdagavond stond ons GG avondje weer op het programma! Nou dat heb ik geweten,….oh oh jullie hadden haar moeten zien! Gina was er echt van overtuigd dat zij de leukste hond van heel de hondenschool was, zij vond zichzelf zoooo grappig.

Ze was druk hupsig…. Sommige oefeningen leken nergens op…en andere oefeningen waar ze normaal wat moeite mee heeft deed ze super!

En toen ineens begon het mij te dagen…… juist ja ze is weer helemaal van haar “schijndracht” af!

Na haar loopsheid merk je nauwelijks iets aan haar, ze werkt nog steeds als een trein, is vrolijk, niet truttig…krijgt geen tietjes, geeft geen melk, en gaat niet met knuffeltjes lopen slepen…

Maar na die weken,…denk je oh ja…..ze had toch net een beetje “last” van een schijndracht…ze is dan net ietsiepietsie rustiger…het hete is er ietsjes van af!

Nou ze is weer helemaal de oude hoor! Dus ik moet weet op mijn hoede zijn…madam haar touwtjes weer even aantrekken en duidelijk laten merken dat mijn regels gelden. 

 

Donderdagmiddag heerlijk getraind, qua tempratuur viel het tegen, tjee wat was het koud zeg! Maar het draakje heeft mooi gewerkt, leuk waterwerk gedaan, ze liet zich mooi overwater sturen, ook met een aantal afleidingen! Ja heerlijk getraind!

 

We hebben ons voor 3 april ingeschreven voor de WT bij de Goldens…heb nog niets gehoord, maar ik hoop wel dat we mee mogen doen, heb best weer zin in een dagje Working testen!

Gina in ondertrouw!

14-03-2011

Weer even tijd voor een update!

 

Afgelopen week was het weer Crufts time! Ik ben weer met Marian, Marijke en Maaike naar de Crufts  geweest. Net als vorig jaar met de nachtbus. We hebben weer ontzettend veel lol gehad, weinig geslapen  en genoten van de prachtige flatcoats op de show.

Ik heb voor Gina nog een leuke knuffel mee gebracht en een nieuw vetbed, erg leuk een lila/paarse!

 

Vrijdagochtend moe en versleten thuis gekomen, heel de dag nog druk in de weer geweest, maar eind van de begonnen mijn benen en ogen toch wel erg moe te worden…

Maar ach ik kreeg nog eters, dus iets makkelijks gekookt en nog een gezellige avond gehad.

 

Zaterdagochtend ging de wekker ook weer lekker op tijd….want we gingen Gina haar toekomstige man ontmoeten! 

Eerst even langs Vlaardingen om Maaike op te pikken en toen konden we aan de rit beginnen, naar België.

Daar aangekomen Gina eerst nog even in de auto gelaten zodat wij zelf eerst alle tijd hadden om kennis te maken met de toekomstige man van Gina.

We werden heel hartelijk verwelkomt, wat een ontzettende leuke reu is hij toch. Erg op het bezoek gericht, lekker kroelen en zo konden we hem goed bekijken.
Leuk ook om een zoon van hem te ontmoeten, een heerlijke mooie reu van 13 maanden.

Na dat we wat gekletst hadden en wat foto’s gemaakt hadden, ben ik Gina gaan halen. Was benieuwd wat zij van hem zou vinden en andersom…

Nou hij was in elk geval erg van Gina gecharmeerd….en stiekem al een beetje verliefd op haar. Maar Gina is tegenwoordig een dame die weet wat zij wil…dus ze heeft haar man wel even verteld dat ze hem leuk en aardig vond,….maar voor intieme spelletjes was ze nu niet in. Oké hij begreep het en had ontzag voor haar. Zijn zoon was zich nog niet zo bewust van zijn mannelijkheid en die vond het alleen maar heel gezellig dat Gina er was.

We hebben ook nog wat leuke apporten gedaan met hem, en toen hij aan het werk was liet hij zich niet meer door Gina afleiden en werden de dummie met veel plezier geapporteerd.

De reu eigenaar was ook erg gecharmeerd van Gina, zij vond haar een mooi leuk hondje en ziet de combinatie ook zeker wel zitten.

 

Nu zijn jullie natuurlijk heel benieuwd wie de man van Gina gaat worden…

 

Het is Millerheigts Cassio geworden!

 

Leuk, leuk nu onze keuze bekent is is het vooral wachten…tot Gina loops gaat worden. Nou ja dat gaat echt nog wel een paar maanden duren dus tot die tijd vermaken we ons wel met leuke trainingen en nog wat wedstrijden! Nee, nee we vervelen ons niet hoor.

 

Hier het stel nog even op de foto!

 

Gina & Cassio

 

 

Vorige week

23-02-2011

Door alle drukte rondom het aankomende nest vergeet ik helemaal onze belevenissen van vorige week!
Op woensdag hadden Gina en ik met Wilma en Tika afgesproken om samen in Zuidland te trainen. We hebben een heerlijke middag gehad, en vooral waterwerk gedaan.


Gina met haar halfzus Tika

Donderdag was een leuke dag. Eerst 's morgens gewerkt en daarna met Gina wezen trainen. Toen snel naar huis, en met Serge samen richting Burg Haamstede, daar zaten Ditmar en Freek, met hun honden Rhona en Wiggie in een vakantie huis.
Tjee zeg eigenlijk is Burg Haamstede hiet verweg voor ons en toch komen we er nooit! Na aankomst even het vakantie huis bekeken en toen een leuke wandeling gemaakt. Prachtige omgeving daar.
De 3 hondjes gingen prima samen. Na de wandeling lekker zitten kletsen en daarna heerlijk gegeten!

Wiggie, Rhona en Gina.
Gina doet niet aan hijgen...die zit heel geconcentreerd naar Ditmar te kijken die achter mij met een dummie stond...

 

Gina...en pups...

20-02-2011

Eindelijk is het dan zover, ik kan jullie mee laten genieten van mijn plannen en dromen!

Sinds we Gina hebben stond vast dat er ooit een 2e flatje bij zou komen! Sinds Gina 1 jaar is, de gezondheidsuitslagen bekend waren en in orde waren, haar show werk in orde was en haar werk prima voldeed, loop ik met plannen rond. Zou ik ooit een nestje fokken met Gina. Tjee zeg, ja een pupje van mijn Gien…dat zou ik toch wel heel erg mooi vinden.
Maar al die tijd was er toch steeds wel iets wat mij aan het twijfelen bracht…waar doe je goed aan…

Moeilijk, moeilijk….mijn omgeving wist dat ik al die tijd met die plannen liep en ja zo veel mensen zoveel adviezen…maar uiteindelijk was ik toch degene die de beslissing moest nemen.

Toen Gina in december loops werd, realiseerde ik me heel goed dat áls ik toch met haar zou willen fokken, ik nu toch echt een beslissing moest gaan nemen…ze zou immers nog maar 1 keer voor haar 5e jaar loops gaan worden.

Na lang wikken,  wegen, en overleggen met deze en gene hebben we  besloten om een nestje te fokken met Gina en hier dan uiteraard een pupje van aan te houden.
Omdat Serge en ik van mening zijn dat wij zelf niet de juiste mogelijkheden hebben om het nestje bij ons thuis te fokken hebben we met Maaike afgesproken dat het nest onder haar kennelnaam, bij haar thuis gefokt zal worden.

Maaike, haar familie en honden kennen wij goed, en hebben daarom alle vertrouwen in haar dat Gina en haar pupjes straks op de juiste plek zullen zijn.

We hebben een partner voor Gina op het oog, zodra alles vast ligt zullen wij de keuze bekend maken.

Phoe he…mijn Gina krijgt straks pupjes….spannend, heel spannend. Nou ja we hebben nog even wat tijd, want ik verwacht Gina haar volgende loopsheid pas vanaf eind oktober…

Binnenkort zal ik een pup pagina openen waar straks alle info over het nest te vinden zal zijn.

Meer info: http://www.jackanapes.nl/puppies.html

 

Allerlei leuks!

14-02-2011

 

Zo, he he wat hebben wij een lekker weekend achter de rug! 

Afgelopen donderdag lekker getraind, het draakje deed het lekker, mooie lijnen gelopen, hier en daar met wat verleiding, netjes geluisterd, ja was tevreden.

 

Zaterdagochtend ben ik met Nadanja en Romy mee geweest naar hun training. Zij trainen bij Marianne, dit keer in Oosterhout. Ik wist dat Sabine en Luc uit Belgie daar ook zouden trainen, en ik hoorde ook dat Saskia met Flores mee zou trainen.

Tijdens de training heb ik wat foto’s gemaakt, leuk om te doen, als ik zelf train komt dat er niet zo van.

Het was leuk om Gina’s half zus Flores weer eens aan het werk te zien, oh, oh wat lijken die 2 in het werk toch op elkaar! 

Na de training van de groep, ben ik met Gina dezelfde oefeningen nog gaan doen, Nadanja en Saskia zijn nog mee geweest. Ik was heel benieuwd hoe Gina dit zou doen….Het was in een bos, met juist ja allemaal bomen…dat is op zich niets bijzonders natuurlijk, maar bij ons in de buurt hebben we zulk bos gewoon weg niet…dus Gina en ik zijn niet gewent om in een bos lijnen te lopen.

Maar tjee zeg, ik kon echt heel trots op haar zijn, wat deed ze het goed. De dummies hebben we op verschillende plaatsen samen weg gebracht, en toen vanaf allerlei plekken gestuurd. Ze nam mijn lijnen mooi aan, liet zich niet hinderen door bomen, bosjes of omgevallen bomen. Toen we alle dummie sbinnen hadden vond Saskia het leuk om nog 2 blinde dummies weg te leggen…hmm, dan krijg ik dus wel een beetje de kriebels! 

Maar nee ik moet zeggen het viel niet tegen…tja ze moet wat sneller op de fluit gaan zitten…. Maar ik merk wel dat ze meer contact met mij gaat zoeken, ze laat zich eindelijk helpen door mij.

Dus ja Gina en ik hebben genoten van een leuke ochtend.

 

’s Avonds hadden we nog een verjaardag, en Gina mocht natuurlijk gezellig mee.

 

Zondag stond er ook een leuk dagje op het programma!

Een gezellige flatcoat forum wandeling, hier in Hellevoetsluis op het strand.

We waren totaal met 13 personen en uhhhh volgens mij 14 flatjes. We zijn van Hellevoetsluis naar Rockanje gelopen, daar lekker even wat gedronken en toen weer terug naar Hellevoetsluis gelopen.

Met een groepje van 11 personen de dag afgesloten met een lekker etentje!

Wat hebben de honden genoten van de zee en het strand! Maar volgens mij hebben ook de mensen het naar hun zin gehad, dus zeker voor herhaling vatbaar! 

 

Flores & Gina

 

Gina & Cooper

 

Alle 14 forum flatjes, samen op de foto. Gina is de 8e van links.

4 jaar bij ons!

 

01-02-2011

 

 01/02…tjee zeg, precies 4 jaar geleden haalde we ons kleine pupje Gina op uit Limburg. Daar was ze dan, mijn kleine draakje. Wat had ik uitgekeken naar haar komst!

En zie nu 4 jaar later is ze uitgegroeid tot een mooie volwassen flatcaot dame! Nog iedere dag ben ik blij en trots dat ik haar vrouwtje mag zijn. Geniet van de vele leuke momenten met haar.

 

Afgelopen weekend een heerlijk weekend gehad met mijn ouders, zusje, zwager, en Milan. Lekker een weekendje Center parcsen, het was ontzettend gezellig, heerlijk gewandeld, gegeten en natuurlijk genoten van mijn kleinste vriendje Milan!

En Gina….die vond het maat wat gezellig, iedereen die haar wel even een kroel wilde geven, lekker op de kamer slapen en heerlijke wandelingen. Wat mooi om te zien hoe zij zich altijd maar aanpast. 

 

Dinsdag moest er weer gewerkt worden. Vond Gina ook geen probleem, we hebben heerlijk getraind. Ze heeft me weer mooi werk laten zien, luisterde netjes en tja, natuurlijk weer vol werk passie!

 

Mooi meisje!

17-01-2011

Zo Gina is weer van haar loosheid af. Afgelopen week moest ik veel werken dus voor Gina was het een saaie week.
Afgelopen weekend heb ik het goed gemaakt met haar, heerlijk naar het strand geweest, lekker wezen fietsen en natuurlijk ook hier weer naar "ons" bos geweest.
Zondagmiddag was het heerlijk weer dus nog even met Gina en camera oppad geweest.

Gina moest hoognodig naar de kapper, dus zondag even de scharen tevoor schijn gehaald. En ja ze ziet er weer prachtig uit.

Oh wat kun je dan verliefd worden op je eigen hondje he! Maar ja zeg nou zelf, dat kan toch ook niet anders.

Een nieuw jaar.

 

07-01-2011

 

Ook in 2011 gaan de dagen weer snel voorbij!

 

Wij hebben een gezellige oud en nieuw viering gehad, Gina is al het vuurwerk geweld weer prima door gekomen. Blijf het toch ieder jaar weer een beetje spannend vinden moet ik eerlijk zeggen.

Ze geeft eigenlijk niets om al het vuurwerk, en ja dat wil ik dan heel graag zo houden he. Dus oudejaarsdag zijn we wat verder van de bewoonde wereld wezen wandelen zodat ze haar energie even lekker kwijt kon en de rest van de middag en avond moest ze het doen wet een snel rondje. Wij waren bij vrienden hadden de muziek lekker aan en om 0.00 uur krijgt Gina altijd een lekkere kluif, dan heeft ze wat te doen en hoeft ze zich niet druk te maken over het vuurwerk.

 

Nieuwjaarsdag, een lekkere strand wandeling gemaakt, dus we zijn het jaar goed begonnen.

 

Verder hebben we de afgelopen weken echt een beetje vakantie gehouden en ik moet zeggen dat is ons goed bevallen, met al die sneeuw was het ook lastig trainen, maar wel heerlijk wandelen.

Vorige week heel rustig de training weer een beetje opgepakt, met als grootste doel, genieten van mijn draakje!

Ik moet zeggen, de vakantie heeft haar goed gedaan, ze heeft geen last van de loopsheid en had natuurlijk goede zin om lekker aan het werk te gaan. En ja ik heb genoten van haar.

 

 

 

 

Weer een jaar voorbij

29-12-2010

Het jaar loopt op zijn eind..voor mij altijd een moment om eens terug te kijken naar het afgelopen jaar.

Gewoon naar ons leven maar ook zeker naar mijn ding met en rond om Gina. Het afgelopen jaar weer heel wat ondernomen met haar. Leuke dingen gedaan. Heel wat trainingen passeren de revue.
We hebben het qua training niet gemakkelijk gehad, meer en meer realiseer ik me dat mijn draakje haar draken streken niet kwijt zal raken..(en toch blijf ik hoop houden) 

We blijven tegen een aantal zaken aanlopen en ik blijf het moeilijk vinden die goed op te lossen. Meer en meer realiseer ik me ook dat ik hier alleen maar wijzer van zal worden, en mijn ervaring straks alleen maar kan gebruiken bij een volgende hond.

Mijn doel/droom is/was altijd wel om met haar een A diploma te halen.

Ik merk nu dat dat een redelijke druk is die ik bij mezelf heb neergelegd. Want wat nou als het niet lukt…

De laatste maanden besef ik me dat ik zo af en toe vergeet te genieten van de trainingen met Gina. Ze heeft immers zat kwaliteiten….daar moet ik dan zo af en toe even aan herinnerd worden. En als ik dan met die ogen naar haar kijk dan zie ik toch een geweldig werk hondje wat 100% leeft voor het werk. Alleen het vaak zelf probeert op te lossen en mij niet zo nodig heeft. 

Ik doe eigenlijk nooit aan goede voornemens voor het nieuwe jaar, maar heb me wel voorgenomen om het nieuwe jaar van Gina te gaan genieten in de trainingen. De lat niet te hoog te leggen voor mezelf, en als dat A diploma er niet komt…nou dan niet. Kan ik in elk geval wel zeggen dat ik van haar genoten he!

En ach zo oud en bejaard is ze nog niet he..wie weet halen we ooit dat A diploma nog wel, op een draakje wat op 7 of 8 jarige leeftijd een A haalt kan ik net zo trots zijn hoor! 

 

Natuurlijk hebben we ook ontzettende leuke dingen mee gemaakt, als ik op werk gebied terug kijk naar de reslutalten van het afgelopen jaar mag ik best trots zijn op haar lijkt me zo.
En verder in het gewone leven hebben we ook veel plezier gehad. Leuke vakanties, waar ze altijd zo ontzettend makkelijk is, zich super aanpast aan alle omgevingen en situaties.
Leuke logeer partijen van een stel heerlijke flatjes, Gina vind het allemaal prima.

 

 

We zullen zien wat 2011 ons gaat brengen….wie weet iets leuk!

 

Gien in de sneeuw!

23-12-2010

Oh, oh die Gina geniet zo van de sneeuw! Heerlijk rollen, en gek doen, ja ja dan heeft ze het naar haar zin hoor....Ze vergeet jammer genoeg nog wel eens dat er in de sneeuw ook gewoon geluisterd moet worden...ja het draakje geniet van de vakantie periode qua training.

Gina 4 jaar oud, geniet van de sneeuw!

Bijna kerst...

17-12-2010

Ja, ja het gaat al opschieten...tjee zeg is het toch bijna kerst. Leuke, gezellige dagen altijd.
Maar voor de kerst altijd een drukke tijd. Voorbereidingen...kerst inkopen, huis gezellig versieren en natuurlijk gewoon werken en lekker trainen met Gina.

Afgelopen week de laatste GG training gehad, was een leuke laatste les, nu hebben we 3 weekjes vakantie. Tenminste de hondenschool is gesloten, maar wij trainen zelf vast nog wel een paar keer tijdens de vakantie.

Natuurlijk heb ik ook dit jaar weer een leuke kerst/nieuwjaars boodschap gemaakt voor jullie!

Gina 4 jaar

 

07-12-2010

Vandaag is het FEEST!!!!

Onze Gina is jarig! Tjee zeg 4 jaar al weer wat gaat het hard. Ik weet nog zooo goed dat ze geboren werd en duidelijk werd dat 1 van de 5 teefjes bij ons zou komen wonen.
De afgelopen 4 jaar hebben we al zoveel meegemaakt samen. Hopelijk komen daar nog veel meer mooie momenten bij de komende jaren.

Gina 4 jaar.