Week 8

De afsluiting

29-11-2011

Vanaf maandag 14 november zijn de pupjes uitgevlogen naar hun nieuwe huis.
Op maandag vertrokken Reutje Blauw, "Milord" en Teefje Paars, " Ziva".
Dinsdag vertrokken, Reutje Oranje, "Joep", Reutje Geel, "Dobber" en reutje Groen, " Joey".
En dan woensdag hebben wij Gina en Fendi, Teefje Roze opgehaald.


Milord met zijn baasjes. En Ziva met haar vrouwtje.
 
Joep, met zijn baasjes en Dobber met zijn vrouwtjes.
 
Joey met zijn baasjes, en onze Fendi met haar baasjes.

Gina heeft voor het afscheid van ieder pupje nog even lekker met ze gespeeld, lekker 1 op 1, mams met haar kind. Prachtig om te zien, ja die Gien was toch echt wel gek op haar pupjes.

Hmmm, heb een beetje moeite om dit dagboek af te sluiten. Ik vond het een geweldige tijd, het is echt omgevlogen. Ik heb genoten vanaf het eerste tot op het laatste moment. De dekking, de zwangerschap van Gina, de bevalling, de zorg voor de pups, ja ik vond het echt geweldig om mee te maken.
Ik denk dat we voor de pups hele geweldige baasjes hebben gevonden en ik hoop met heel mijn hart dat iedereen volop zal gaan genieten en deze kinders van Gina een geweldig flatcoat leven zullen geven.
Natuurlijk hebben wij nu moeder en dochter in huis en daar was het mij om te doen maar oh oh wat zijn al die pupjes speciaal voor mij.

Dan rest mij nog 1 ding.....want eerlijk is eerlijk zonder Maaike zouden er geen Jackanape's Miracle pupjes geweest zijn! Maaike en Mark ontzettend bedankt voor deze kans. Maaike ik vind het geweldig dat je al die weken voor mijn meisje en haar kinders hebt gezorgd! Ontzettend bedankt!

Gezamelijk uitje!

12-11-2011

Voor vandaag stond er een leuk uitje op de planning! We hadden afgesproken om met de pups, de beide ouders en bijna alle pup mensen een uitstapje te maken naar de Krabbeplas in Vlaardingen. Wat dit uitje bijzonder maakte was het feit dan Anne Marie vanuit Belgie kwam met Cassio en zijn zoon Iargo! Zo hadden de pup mensen dus ook de kans om de vader van hun pup te ontmoeten. En natuurlijk was ook Gina, in badpak van de partij!
De pups zijn in de auto weer heel braaf geweest. Daar aangekomen kreeg iedereen zijn "eigen" pupje in handen. Wat leuk om te zien zeg, iedereen helemaal blij met hun pupje. De pups hebben heerlijk rond kunnen lopen tussen al de mensen en tussen de grote honden. Maaike heeft nog even laten zien dat de pups het komen op de fluit echt al beheersen. Na het uitstapje de pups weer terug in de bench in de auto en wij zijn gezellig nog wat gaan drinken op het terras, het was er echt weer voor!
Ja, ja een heel geslaagd dagje!
Nog een paar plaatjes van het uitje:


Even kennis maken met een vreemdeling, en de neusjes ruiken ook in de buitenlucht het vlees al wat klaargemaakt wordt.

Alle pups achter mams aan, en even een groeps foto.

De puppytest!

11-11-2011

Ja, ja vrijdag was het dan echt zo ver, de puppytest! Een spannende dag, voor ons, want hoe zouden de pupjes het ervan af brengen, maar natuurlijk ook voor de nieuwe baasjes want die waren natuurlijk heel nieuwsgierig welk pupje bij hun zou komen wonen.

Het was de voor de pups de derde keer dat ze een auto ritje zouden gaan maken, dit keer een rit van een half uur. En oh oh wat zijn de pups zoet in de auto. Hier en daar een piepje maar echt puppy gejank laten ze eigenlijk achter wegen.
In Pijnacker aangekomen, alles klaargezet en de pups in hun nieuwe ren gezet. Mooi om te zien dat ze daar rond stapte alsof ze niet anders gewent waren.
We zijn de test met de reutjes begonnen, geweldig om te zien hoe ze het deden. Eigenlijk hebben alle reutjes zich laten zien zoals wij ze in gedachte hadden. Heerlijke ondernemende kereltjes, die gaan heel wat mensen blij maken!
Daarna kwamen de teefjes! Oh oh wat vond ik het spannend, want ja één van de dames zou bij ons komen wonen. Als eerste mocht meisje roze en daarna meisje paars. Wat een heerlijke meisjes zeg.! Ben heel erg benieuwd hoe ze zullen gaan ontwikkelen en wat we van papa en wat we van mama terug gaan zien.
Na de test hebben Maaike en ik de heren verdeeld, ik hoop dat iedereen blij is met onze keus en dat ze een heel gelukkig flatcoat leven tegemoet zullen gaan.
Ja en natuurlijk moest ik ook gaan beslissen welke dame er bij ons zou komen wonen. Ik vond het moeilijk...beide dames zijn zo speciaal voor me. Maar uiteindelijk terug gegaan naar mijn gevoel en voor meisje Roze gekozen.

Hier ook nog wat foto's van de test:


De pup volgt de tester, en achtervolgd een speeltje aan een touw.
 
De tester wordt gedag gezegd, en de paraplu wordt onderzocht.
 
De pups apporteren graag!
 
Een naderonderzoek van de paraplu en de "hond".
 
Het hekje was geen probleem voor de pups. Even verplicht bij de tester op schoot.

Week 7

Leuke uitstapjes

09-11-2011

Afgelopen maandag zijn de pups voor het eerst opstap geweest. Ze zijn met z'n alle in de bench met de auto naar de tuin van Maaike haar ouders geweest. De auto vonden ze even wat spannend maar hebben niet heel hard zitten huilen...In de tuin moesten ze even kijken waar ze terecht gekomen zijn, maar al snel liepen ze lekker rond te rennen.

Gister waren we van plan om naar Rockanje te gaan, en daar de pups kennis te laten maken met paarden, pony's en andere dieren. Maar helaas dat ging niet door. Omdat we wel met de pups op pad wilde zijn Maaike en ik in Vlaardingen bij de surfplas geweest met de pups. De auto vonden ze prima, beetje zitten piepen maar het viel me alles mee.
Gina mocht gezellig mee! Met haar badpak aan . We hebben de pups sinds zondag gespeend, dus er mag niet meer gedronken worden bij Gina. Maar ja dat willen ze stiekem nog wel dus beschermen we Gina haar tietjes met een badpak!
De pups hebben heerlijk rond gerent, ik vond ze niet echt onder de indruk van de vreemde omgeving, ze stapte stoer rond in de grote wereld.

Ook zijn de pups gister gechipt. Het waren allemaal hele stoere pupjes ze hebben geen piepje gegeven. Volgens de chipper kunnen herder pupjes daar een voorbeeld aan nemen

Natuurlijk zijn er wat foto's gemaakt. Niet zo heel veel want ik heb vooral wat filmpjes gemaakt!
Filmpje uitstapje.


Maaike beloond de pups voor het komen op het fluitje, en de pups maken kennis met het water!


Met z'n alle in de bench in mijn auto.

Heerlijk dagje

06-11-2011

Het eerste weekend van november staat voor ons altijd voor de Working Test in Oldenzaal....maar dit jaar waren Gina en ik verhinderd ...Maaike was samen met Holly wel van de partij, en dus zorgde ik samen met Mark een dagje voor de pups.
Ik heb heerlijk van ze genoten, lekker met ze gekroeld...(nou ja vooral geprobeerd om hun scherpe tandjes te ontwijken....), en natuurlijk eten gegeven. Serge en mijn zusje kwamen nog even bij de pups kijken.
Mooi om te zien dat Gina ook erg blij was Joyce weer te zien!De pups lopen steeds met hun metalen bakjes te sjouwen....dit wilde ik zo graag op de foto zetten, maar het lukt me maar niet om daar een goeie foto van te maken, nu heb ik er in elk geval eentje.

Druk weekje voor de boeg

05-11-2011

Nog ander halve week voor de boeg.....dan zullen de pups naar hun nieuwe huis vertrekken......maar voor die tijd nog een druk programma.

Afgelopen vrijdag is de dierenarts langs geweest voor de eerste enting en de eerste controlle van de pups. Nou het zijn echte stoere pupjes hoor, bij de enting hebben ze zich niet laten kennen en geen piepje gegeven, Verder klonken de hartjes allemaal prima en verkeren ze in een prima gezondheid. Altijd fijn om te weten.
Maandag gaan de pups voor het eerst opstap, ze gaan dan de tuin van Maaike haar ouders onveiling maken.

Dinsdag komt de chipper langs, de pups zullen dan gechipt worden en daarbij dus hun stamboomnaam krijgen. Bij de dames zijn we er al uit welke ze zullen krijgen, de heren moeten we nog even bedenken.
Dinsdagmiddag gaan we met de pups naar Rockanje, hier woont mijn paarden vriendin Ingrid. De pupjes kunnen daar heerlijk rond lopen en we zullen ze kennis laten maken met de paarden, pony's en nog wat andere dieren. Leuk, ik ben heel benieuwd hoe ze daaop zullen reageren.
Vrijdag is dan de puppy test, en ik moet zeggen dat vind ik best een beetje spannend....hoe zullen ze het doen.....ben benieuwd hoe ze pups overal op zullen reageren.
Zaterdag staat er ook nog een leuk uitje op het programma. Papa Cassio komt dan naar Vlaardingen, we hebben een uitje gepland met alle pupkopers bij de Krabbeplas in Vlaardingen. Zo kan iedereen de papa van hun pupje ontmoeten en kunnen de pups hier lekker rond wandelen.

Verder geniet ik iedere keer weer van het hele spul als ik in Vlaardingen ben. Het zijn zulke heerlijke pups. Kunnen heerlijk met elkaar spelen, en zodra je de ren in stapt heb je zes kleine draakjes om je heen, komen dan heerlijk kusjes brengen, maar natuurlijk ook lekker overal in bijten met hun scherpe tandjes.
Als ze buiten de ren eten krijgen dan kunnen ze heerlijk rond rennen en lekker spelen. Ze sjouwen dan rond met allerlei speeltjes en ook de metalen voerbakjes worden in de bek genomen om er mee rond te lopen. Prachtig om te zien. Zal toch eens kijken of ik dat op de foto kan krijgen.

Ja en natuurlijk nog wat foto's. Maaike en ik zijn weer heerlijk bezig geweest. Valt soms niet mee met pups van 6 weken oud....maar ik vind ze toch wel weer heel leuk geworden.


Reutje blauw
 
Reutje groen
 
Reutje geel
 
Reutje oranje

Teefje Roze
 
Teefje paars

Week 6

Een virusje

03-11-2011

De pups zijn een beetje ziekjes geweest. Er hing een virusje in de lucht. Gina begon met het rommelen van haar darmen, een stel flinke stink scheten en een keer wat dunnere ontlasting, maar verder had zij nergens last van. Daarna volgde Fraya, die was wel echt ziek......en mocht een bezoekje aan de dierenarts brengen. Een prik tegen de misselijkheid en medicijnen erbij en ze knapte vlot weer op. Daarna deed Jasper ook nog even mee, een keer overgeven en een flinke diaree en meneer was het kwijt. Maar ja dan is het eigenlijk wachten op de pupjes he.....en ja hoor ook die kregen het virusje te pakken.
Op maandagavond vond Maaike het eerste dunnere poepje en dinsdag volgden ze allemaal met een flinke diaree, ook werden de pups misselijk en moesten ze overgeven. Tja met pupjes ga je het niet te lang af zitten wachten dus woensdag hebben ze allemaal een prikje gekregen tegen de misselijkheid. Dat hielp gelukkig snel, daarna hebben ze wat voor de diaree gekregen en al snel zag je de ontlasting ook weer verbeteren. Gelukkig zijn de pups er niet echt heel ziek van geweest, een middagje goed slapen en daarna weer lekker levendig en eten daar houden ze ook erg van!

Heerlijke pups!

31-10-2011

Oh, oh......het kwam er maar niet van om mijn site bij te werken!
De pups worden als maar leuker! Het worden steeds meer echt flatcoatjes. Ze zijn erg op de mensen gericht die bij de in de ren komen zitten. Die worden met vrolijke kwispel staartjes verwekomt. Ze komen dan lekker bij je in de buurt spelen, je krijgt likjes en kusjes en ze zetten hun scherpe puppen tandjes overal in. Ja ze zijn echt heel leuk. Ze zitten nu op 4 maaltijden per dag en Gina zorgt alleen nog voor de toetjes.

Afgelopen weekend hebben we weer veel bezoek gehad, volgens mij heeft iedereen genoten van het kleine spul!

Helene en Ditmar kwamen ook een bezoekje brengen aan de pups!


 
Ja, volgens mij heeft het bezoek genoten van het kleine spul.


En de pups.....die vinden bezoek gezellig......maar oh zo vermoeiend
 

Week 5

Niet veel bijzonders

27-10-2011

Eigenlijk is er niet heel veel bijzonders te vertellen.......Het gaat heel goed met de pups en Gina. Gina gaat steeds wat meer spelen met haar vriendinnen Holly en Lizzy, ze zit dus lekker in haar vel. De pups zijn heerlijk tevreden, slapen 's nachts goed door. Natuurlijk zijn ze wel eens wakker voor een plasje maar gaan dan eignelijk weer gewoon verder met slapen. Ze krijgen nu 3 vleesmaaltijden per dag en dat zullen er zo vanaf zondag 4 worden. Gina zal dan steeds wat minder bij hoeven voeren. Voor Gina prettig, want de melk productie kost haar natuurlijk veel energie, maar goed ze krijgt natuurlijk ook flink wat voer.

Het gaat nu echt opschieten, over ruim 2 weken zullen de pups uitvliegen. Volgende week vrijdag 4 nov zal de dierenarts langs komen om de pups te enten, ergens in die dagen zal ook de chipper wel langs komen. De week erna staan er verschillende uitjes op het programma om de pups vast kennis te laten maken met de weide wereld! Leuk hoor daar kijk ik erg naar uit.
Tja en verder.....verder genieten we gewoon volop van het hele spul! Ik vind het super om deze eerste weken van zo dichtbij mee te maken.....allemaal kleine draakjes van mijn draakje, geweldig!


Ja, ook de voetjes groeien mee! En een pupje heerlijk op mijn been, lekker slapen!

Foto shoot!

24-10-2011

Maaike maakt wekelijks kopfoto's van alle pups. Ik vind het geweldig om te zien hoe die kleine koppies verandere en uiteindelijk uitgroeien tot echte flatcoat koppies. De kop foto's zijn op de website van Maaike te bekijken Jackanapes

Zoals jullie ondertussen wel gezien zullen hebben hou ik van foto's maken, niet alleen van mooie leuke foto's maar ook van een klein beetje gekke foto's. Gina moet er regelmatig aan geloven....meer eerlijk waar zoalang Gina iets vast mag houden vind zij het allemaal prima.
Nou ja de pupjes kunnen natuurlijk nog niets vast houden,.......maar je kunt wel leuke foto's met ze maken. Dus gistermiddag lekker met ieder pupje aan de slag gegaan! Ik vind ze best leuk geworden moet ik zeggen. Ze moeten alleen  nog een klein beetje oefenen met zit, blijf en kijken Kijk zelf maar!


Zeg nou zelf, dit is toch gewoon schattig!


Reutjes Blauw, en Groen.
 
Reutjes, Geel en Oranje.
 
En de dames, Roze en Paars.

Tijd voor een update!

23-10-2011

Eens even kijken waar ik moet beginnen. De afgelopen dagen steeds maar geen tijd gehad om een update te schrijven. Inmiddels zijn de pups 4 weken oud, jeetje zeg het gaat nu echt heel hard! Nog ruim 3 weken en ze zullen naar hun nieuwe baasjes vertrekken! Maar goed het duurt natuurlijk nog wel even. Wij kunnen dus nog heerlijk genieten van het hele stel bij elkaar.

Donderdag is Maaike begonnen met een klein beetje carnibest,eerst uit de hand en 'savonds met wat pap eroverheen voor de smaak nou dat vonden ze heerlijk.
Vanaf vrijdag krijgen ze nu 2 carnibest maaltijden per dag en daar smullen ze volop van. Na de Carnibest nog een toetje van mama Gina en ook de rest van de voedingen neemt Gina nog voor haar rekening.
Ze zijn heerlijk tevreden na het eten, spelen nog wat en vallen dan weer heerlijk in een diepe slaap. Ook de nachten gaan heel goed, ze slapen na de laatste maaltijd heerlijk door tot de volgende ochtend! Zou mooi zijn als ze dat zo blijven doen!


Heerlijk smullen van de Carnibest.

Vrijdags zijn ook de nageltjes weer even geknipt, wat groeid dat toch snel he, heb Maaike nog voorgesteld om gewoon even met ze te fietsen....maar daar zijn ze nog net íets te jong voor! Grapje he, dat moge duidelijk zijn.....


Even bij de manicure langs en dan weer languit slapen.

De afgelopen dagen hebben de pups een hoop visite gekregen. Gezellig hoor. Vrijdagavond zijn Saskia en Guus langs geweest, Gina vond het super om Saskia weer te zien! Viel haar alleen en beetje tegen dat ze voor haar pupjes kwam en niet voor een training....
Tja of de pups het erom deden ik weet het niet....maar ze hebben zo'n beetje heel de avond liggen slapen.....het lijkt dan net of het hele saaie pupjes zijn....maar geloof het of niet zodra ze de deur uit stapten werden de pupjes wakker om lekker te spelen en daarna heerlijk te eten.


Mike kwam ook even bij de pups kijken en zo maken de pups ook kennis met kinderen, nou deze pup vond het allemaal prima!

Met Gina gaat het ook weer prima, die is gewoon weer heerlijk blij en vrolijk. De komende week zal ik weer een keertje met haar en wat dummies op stap gaan, daar heeft ze toch behoefte aan blijkbaar.


En verder houden ze gewoon nog steeds van heerlijk luieren!

Week 4

Verhuizing

19-11-2011

Afgelopen maandag zijn de pups verhuisd van de werpkist naar de ren verhuisd. Dat vinden ze wel erg leuk. Eerst lekker bij mama drinken en toen op onderzoek uit, de ren verkennen om vervolgens lekker bij hun vertrouwde knuffels te gaan slapen.
Gistermiddag was ik zoals iedere dinsdagmiddag weer in Vlaardingen en toen vond ik Gina een beetje anders dan ander, ze was een beetje down......Maaike was ook al opgevallen dat Gina haar draai niet helemaal kon vinden en dat ze niet zo vrolijk was als anders. He bah, niet fijn om je hondje zo te zien. Dus eind van de middag ben ik lekker even met haar op pad geweest, eens kijken of ik haar een beetje op kon vrolijken met een leuke training. Want ja als ze daar geen zin in zou hebben.....dan zou er echt iets mis zijn met haar. Toen ik uit de auto mijn dummie vest pakte zag ik haar al helemaal vrolijk worden oh ja daar had ze wel zin in hoor. Op het veld lekker wat getraind met haar, ik zag haar gewoon opknappen. Daarna nog een stukje door Vlaardingen gewandeld en toen we na ruim een uur weer terug kwamen is ze na het eten heerlijk tevreden gaan slapen. Van Maaike hoorde is dat Gina vandaag weer de oude was. Gelukkig maar!

De pups smullen iedere avond van hun pap en voor de rest van de dag van mama's melk. Aanstaande vrijdag zijn de pups 4 weken en dan zullen ze de carnibest ( Vlees) voorgeschoteld gaan krijgen. Ben heel benieuwd wat ze daar van zullen vinden.

Natuurlijk ook nog wat plaatjes:

Het eerste bezoek.

16-10-2011

Afgelopen zaterdag was het voor de puppy mensen dan eindelijk zo ver, ze mochten voor het eerst bij de pups op bezoek! Leuk om te zien hoe blij ze waren om de pups voor het eerst te zien. En prachtig om te zien hoe Gina alles in de gaten hield. Ze wilde zeker weten dat ze alle zes gewoon nog in de kist lagen toen iedereen geweest was.

's Avonds heeft Maaike de ruimte om de kist met een hekje afgezet zodat de pups wat meer speel ruimte hebbem daar maken ze gretig gebruik van, ze gaan op ontdekkings reis en ze spelen steeds meer met elkaar. Voor het slapen gaan hebben ze voor het eerst pap gekregen, nou dat hebben ze zich laten smaken hoor, heerlijk vonden ze het! Met volle tevreden buikjes hebben ze de nacht heerlijk liggen slapen.

Vanmorgen met het wegen was duidleijk te zien dat ze lekkere volle buikjes hadden van de pap en natuurlijk ook gewoon de melk van Gina, de eerste reu is de 2 kg gepasseerd! Ja van de kleine ienimienie pupjes is weingig meer over hoor!

Drie weken oud.

14-10-2011

De pups zijn nu 3 weken oud. Ze gaan zich meer en meer ontwikkelen, ik vind het nu echt hard gaan. Als ik ze 1 dag nioet gezien heb en ik zie ze weer dan zijn ze al weer veranderd. Gelukkig maar want dat betekend dat de ontwikkeling steeds door gaat. Ze groeien hartstikke goed, komen iedere dag prima aan dus zo te zien hebben ze nog steeds voldoende aan Gina haar melk. Haar tietjes tonen niet echt heel dik, maar de pups groeien er goed op.

Sinds gister hebben de pups geen halsbandjes meer om. Rond de 3 weken geeft Maaik de pups altijd een wasco stip in de kleur van de bandjes die ze gedragen hebben. Dus vanaf nu gaan de heren door het leven met een stip tussen de schouderbladen, en de dames hebben een stip op hun kont.

Aankomend weekend zullen de pup mensen voor het eerst kennis gaan maken met de pups. Ben zo benieuwd wat ze van hun vinden. En ik ben ook erg benieuwd hoe Gina het zal vinden...al die "vreemde" mensen bij haar pupjes. Als Maaike of ik een pupje pakken en er mee op schoot zitten vind ze dat geen enkel probleem, maar het kan natuurlijk dat ze op vreemde mensen toch anders reageerd.

Na het weekend gaat er het een en ander veranderen voor de pups. Dan komt de puppy ren in de woonkamer te staan en zullen de pups dus uit de werpkist gaan. In de puppy ren zal dan een grote bench komen te staan waar ze lekker in kunnen slapen.
Ook zullen de pups van de week kennis gaan maken met ander voedsel. Ze krijgen straks pap, deze bestaat uit puppymelk met nutrix. Ben heel benieuwd of ze het lekker gaan vinden....we zullen het zien.


Alle pups met stip, lekker bij mams drinken, wat worden ze al groot zeg!


Ze houden er vreemde slaaphoudingen op na

Week 3

Echte hondjes!

11-10-2011

Oh, oh wat hebben wij toch een leuke pupjes zeg! Ze worden als maar leuker, en leuker. Nu gaan het echte hondjes worden. Ze gaan steeds meer zien, en ook hun gehoor gaat zich nu ontwikkelen, je merkt echt dat ze op geluid gaan reageren, heel gaaf om te zien. Als je voor de kist gaat zitten dan krijg je reactie, komen ze echt naar je toen. Ik zie ze samen een beetje spelen, ze happen in je handen, in elkaar en in de knuffel hond. Ja geweldig om te zien. Nog even en ze apporteren een dummie
Ja het gaat lekker met de mini draakjes! Ga nu wel steeds nieuwschieriger worden naar hun karakter, ben zo benieuwd hoe die zich gaan ontwikkelen. Ik geloof wel dat het doorzettertjes zijn, als ze het niet naar hun zin hebben dan laten ze dat wel merken, voor de melk bij mams moeten ze inmiddels hard werken, dus Gina helpt wel mee met de ontwikkeling.
Ben ook heel benieuwd hoe Gina het gaat doen als de pups straks met haar willen spelen......eens kijken of ze daar op in zal gaan.
Gina doet het nog steeds prima, ze zorgt goed voor haar kindjes, maar ze is ook zeker een moeder die verder kijkt dan alleen haar pupjes. Sinds vorig weekend is ze weer lekker mee geweest met de andere honden op de grote wandeling. Naast de wandelingen met de groep hier in de buurt genoot ze hier heel erg van. Ja mijn meisje moet je wel wat te doen geven....anders gaat ze zich vervelen.

Natuurlijk ook van vandaag nog wat fototjes:


Gekke slaaphoudingen.


Lekker op het randje slapen & Verstoppertje spelen.

Beetje ziekjes

09-10-2011

Het was een druk weekendje voor mij. Zaterdag van alles te doen, maar ik kon het niet laten om toch even naar Vlaardingen te rijden om even bij Gina en haar kleintjes te gaan kijken.
De afgelopen dagen zijn de kleintjes een beetje ziekjes geweest, het begon met 2 pupjes die wat aan de diaree waren...en tja dan weet je eigenlijk al dat de rest zal volgen, dus dat gebeurde ook. Sinds vrijdag allemaal aan de diaree, en 2 pupjes wat over gegeven. Maar nu vandaag lijkt het weer beter te gaan, ze zijn allemaal weer levendig, poepjes zijn nog dun maar we zien wel al weer verbetering. Nu hopen dat het ergst achter de rug is.

Dus ja Maaike heeft het druk gehad de afgelopen dagen, want ja Gina houdt erg van haar kleintjes, maar poep...bah dat is en blijft vies voor Gina. Er zijn dus heel wat keukenrol doekjes en baby billendoekjes door heen gegaan de afgelopen dagen.

Vanmiddag natuurlijk ook lekker in Vlaardingen geweest, heerlijk zitten knuffelen met de kleintjes, en we hebben de pupjes voor het eerst ontwormt. Nou dat ging aardig soepel, volgens mij vonden ze het niet eens zo heel erg vies. Ook zijn alle nageltjes weer geknipt, dus ze liggen er weer piekfijn bij.

Natuurlijk ook vandaag weer wat plaatjes!

Met een spuitje een beetje ontwormings middel in het bekje spuiten....

Heerlijk slapen op de knuffelhond!

Ik plaats natuurlijk regelmatig wat foto's hier bij de verhaaltjes, maar ik maak er natuurlijk mee. Niet allemaal even leuk of even mooi, maar wel te leuk om er niets meer te doen...dus ik heb een foto album gemaakt voor het Miracle nest, hier de link naar het album: FOTO ALBUMVeel kijk plezier.

Verwennerij!

07-10-2011

Het is zo ontzettend gaaf om te zien hoe iedereen met ons meeleeft. We krijgen berichtjes van vrienden en bekende. Mensen weten hoeveel Gina en haar pups voor ons betekenen, weten hoe wij naar de komst van Fendi uit kijken en ja bij "gezins uitbereiding"....daar horen cadeautjes en kaartjes bij!

 

 

Twee weken!

07-10-2011

En nu gaan we de derde week alweer in! Het gaat erg goed met het hele spul. Ze blijfen lekker aankomen, alle oogjes zijn open, de kereltjes volgden de 2 dames de volgende dag al. Het lopen zie je steeds meer, als je je hand onder het hoofd houdt dan zie je ze nog steviger lopen.

Afgelopen woensdag zijn de eerste drie pups ontsnapt, . Gina stond voor de kist, en aangezien de reuk al sterk ontwikkeld is, roken de pups hun mama, deze drie gingen hun neusje achterna en plop toen lagen ze naast de kist. Maaike had er al een klein beetje opgekekend dus lag er aan de rand al een dekentje dat zodat ze niet hard zouden vallen.

Maaike heeft een i-net storing.....zij kan dus haar website niet updaten. Wat een mazzel dat dit nest nog een dagboek heeft he

Natuurlijk nog even wat plaatjes!


Ze passen nog maar net in het kratje tijdens het schoonmaken van de werpkist en reutje groen ligt heerlijk ontspannen op schoot te slapen.

Week 2

12 dagen oud.

04-10-2011

Ja hoor 12 dagen oud, allemaal de kilo gepasseerd en de 2 dames hebben de oogjes open! Nou ja nog niet helemaal open natuurlijk....maar er zijn wel degelijk spleetjes te zien!
Ik heb weer heerlijk zitten genieten van het hele spul vanmiddag. Gina lekker aan mijn voeten, de pupjes heerlijk tevreden, ja zo kan ik de middag wel door brengen.

Heb ze ook echt zien lopen, oke nog niet helemaal stevig te been, maar de buikjes gaan nu echt van de vloer, en hun bewegingen gaan meer en meer op lopen lijken. Prachtig om te zien, die ontwikkelijng gaat zo snel. De pups zijn erg blij dat het warme weer nu een beetje voorbij is. De afgelopen dagen was het zo warm, de pups hadden daar vooral na het drinken erg last van. Maar al snel had Maaike daar wat op gevonden, na het drinken even lekker afkoelen buiten de werpkist en als ze dan sliepen kon je ze weer terug leggen. Vandaag merkte ik aan de pups dat ze het niet meer zo warm hadden, na het drinken vielen ze gewoon in slaap, en ze liggen nu ook wat meer gezellig samen bij elkaar.

En natuurlijk nog even een paar plaatjes van vandaag!

 

Het gaat goed!

02-10-2011

Het gaat prima met het zestal Ik heb het weekend weer heerlijk van ze kunnen genieten. Zowel zaterdag als zondag middag ben ik in Vlaardingen geweest. Heerlijk hoor, lekker even een rondje met Gina lopen, en natuurlijk kroelen met de pup.
Toen ik vandaag bij Maaike kwam waren de pups nog niet gewogen, nou prima, dan kon ik dat mooi even doen. Ja hoor, ons eerste dikke ventje heeft de kilo gehaald, 1040...ja ja het stond er echt hoor. Klein dikzakkie!

We hebben vandaag ook afscheid genomen van mijn mooi gehaakte bandjes, ze hebben nu echte halsbandjes om, en oh oh wat staat dat leuk zeg! Maaike en ik kijken nu erg uit naar de oogjes die open zullen gaan, zo heel langzaam aan zie je de oogjes veranderen maar tot nu toe blijven ze nog gesloten.....nog even afwachten dus.


Gina heeft het druk met poetsen en voeden, dit kleine kereltje komt even over der rand "kijken".

 

Eén week oud!

30-09-2011

Oh, oh en toen waren de pupjes al weer 1 week oud! Ik had me bedacht dat ik niet in ieder verhaaltje zou schrijven, "tjee wat gaat de tijd hard...." Maar eerlijk is eerlijk, het is echt zo. Vorige week om deze tijd werd het eerste pupje geboren. Bij de geboorte lagen de gewichten tussen de 350 en 394 gram, vandaag zitten ze al tussen de 762 en 870 gram, ze hebben dus allen hun geboorte gewicht verdubbeld.

Gister heeft Maaike alle nageljes geknipt, hihi dat valt niet mee bij mini draakjes...draakjes houden namelijk niet van stil liggen. Maar met een beetje geduld is het gelukt.

Nog even twee plaatjes van gister! Hier kun je toch naar blijven kijken he. Wat een heerlijke pupjes. Je ziet ze gewoon groeien, het hele iele is er wel vanaf, en nu worden het lekkere stevige draakje.

 

Week 1

Zomaar even.

28-09-2011

Even een praatje tussen door. Het gaat goed met Gina en de pups. Ben vandaag niet bij ze geweest, maar Maaike en ik hebben natuurlijk dagelijks contact. Gina vindt poepjes opruimen een vies werkje......dat laat ze mooi aan Maaike over. Nu kregen we van Ditmar de tip om Gina wat bruin bier te geven. Hierdoor zou ze dan misschien toch de poepjes op gaan ruimen....hmm nou Gina heeft het bier haar laten smaken, maar poepjes ruimen, nee dat is niet haar taak vind ze zelf. Tja eerlijk is eerlijk ik kan het me voorstellen .

Het is geweldig om te merken dat er zoveel mensen met ons mee leven. Veel mensen volgen de website, schrijven in het gastenboek, sturen een mailtje, een smsje,een kaartje brengen een bloemetje en komen met een cadeautje! Echt ontzettend leuk.


De kaartjes, bloemen en de "kraammand" met voor ieder pupje een knuffeltje!


Nog even een plaatje van gister!

 

5 dagen oud!

27-09-2011

Het gaat goed met Gina en haar pups. Gina voelt zich een echte mama. De pups zijn tevreden, ze drinken goed en komen in gewicht heel goed aan, ja wat wil je he,....ze hoeven de melkbar maar met z'n 6e te delen.

Toen ik zatedag naar huis reed realiseerde ik me eigenlijk pas echt goed dat mijn Gina gewoon moeder was geworden! Een prachtig nestje heeft zij op de wereld gezet, wat ben ik trots op haar. Maar ook kwam het besef dat ik haar de komende weken niet bij me in huis zou hebben......oei, oei dat is even wennen moet ik zeggen. De afgelopen weken ben ik zo intensief met haar bezig geweest, ja ik moet even mijn draai vinden. Maar het feit dat Gina graag bij haar pups is maakt het een stuk makkelijker..

Zondagmiddag ben ik met Serge bij Gina en de pups geweest, die had ze natuurlijk nog niet gezien. Toen Gina ons zag was ze blij, maar niet overdreven blij,en toen we weer weg gingen keek ze niet echt op!Fijn hoor,ze is helemaal op haar plek bij Maaike en natuurlijk bij haar pups!

Vanmiddag heb ik lekker een middagje in Vlaardingen doorgebracht. Maaike was lekker trainen met Holly en Lizzy en ik ben bij Gina en de pups gebleven, nou ik kan je vertellen dat is echt geen straf hoor! Heerlijk om Gina om me heen te hebben en ik heb natuurlijk heerlijk met de pups zitten kroelen.
Natuurlijk ook weer wat foto's gemaakt! Hier onder weer wat nieuwe plaatjes.


Hier kun je toch naar blijven kijken he! Zo klein en dan al zo compleet!

 

Het Miracle nest is geboren!

23-09-2011

Donderdag eind van de middag vond ik Gina iets onrustig worden, ze was zich zelf veel aan het schoonpoetsen en begon zo af en toe wat te hijgen. Na overleg met Maaike besloot ik met Gina vast richting Vlaardingen te rijden. Daar aangekomen was het heel mooi om te zien dat Gina precies wist waar ze naar toe wilde, bij Maaike naar boven en meteen het kamertje in waar de werpkist klaar stond dat wist ze heel duidelijk nog van afgelopen zondag!
Ook bij Maaike liet ze het onrustige gedrag zien, begon daar ook redelijk snel te graven in de kist en kwam eigenlijk vanaf dat moment de kist niet meer uit, zij had echt wel besloten dat het daar moest gebeuren.
Marijke besloot ons ook gezeldschap te komen houden, Gina liet steeds het zelfde gedrag zien, dan weer hijgerig en graven om vervolgens weer rustig te gaan liggen. Het was duidelijk dat ze ergens mee bezig was maar de weeën lieten nog even opzich wachten.
Zo rond 02.30 besloten we toch maar wat te gaan slapen, Maaike gewoon boven, Marijke in de woonkamer en ik op een luchtbedje naast de werpkist, dicht bij Gina. Ik had zeker het gevoel dat Gina het prettig vond dat ik bij haar in de buurt was.

Vrijdagmorgen besloot Marijke naar huis te gaan voor haar honden en Maaike en ik hebben de dag samen doorgebracht. Honden uitgelaten, Gina ging vrolijk mee, maar zodra ze haar behoefte gedaan had wilde ze graag weer terug naar haar werpkist en zo werd ik dus de straat weer terug getrokken richting Maaikes huis! Ik vond het heel prettig aan haar te merken dat ze daar zo graag verbleef, ze had immers ook naar de auto kunnen lopen om terug naar huis te willen gaan.
Heel de dag bleef het afwisselen van onrustig hijgen en graven om vervolgens weer even wat rustig te gaan liggen. Als Maaike en ik op de bank in de woonkamer zaten had Gina ook helemaal geen behoefte om bij ons te komen liggen, zij bleef lekker in haar werpkist. Normaal gesproken zou ze dat nooit fijn vinden, achter een hekje achter moeten blijven, ze liet duidelijk zien dat dat haar plekje was.
Nadat wij zelf gegeten hadden merkte we dat Gina iets "anders" werd in gedrag, ik ben lekker bij haar in de werpkist gaan zitten wat ze volgens mij erg fijn vond. Ze kwam lekker bij me zitten en toen ik mijn handen op haar buik legde voelde ik dat de weeën waren begonnen. Ah het zou nu dus echt gaan beginnen. Marijke ingeseind, en die kwam even later ook weer aan.
Zo rond half negen hadden we het idee dat we de weeën voelde en ja hoor om 21.10 werd de eerste pup geboren! Reutje blauw is een feit! Gina heeft het geweldig gedaan, bij de eerste pup keek ze wat onwennig vond het een beetje eng, maar al vlot werd dit pupje afgelikt en mocht het lekker bij haar drinken. De pups die daarna volgden werden meteen in Gina's hart gesloten en daarmee ook in mijn hart! Om 00.40 is de laatste pup geboren, een mooie vlotte bevalling.
Ik vond het geweldig om dit mee te maken zo ontzettend gaaf om te zien hoe natuurlijk dit allemaal gaat. Gina is heel lief voor haar pupjes, nog wat onwennig maar ze doet het super!
6 Pupjes dus, geen groot nest maar daar hadden wij al de indruk van, voor Gina een mooi aantal. Voor mezelf heb ik mooi de keus uit 2 teefjes alleen hebben we best een hoop puppiemensen moeten teleurstelen....tja helaas de natuur bepaald.

Goh he, die Gina, mijn meisje heeft gewoon 6 pupjes!!! Ik ben trots, heeeeel trots!

De eerste foto's:

Gina moe en voldaan in een lekkere schone werpkist:
 

Kleine update!

22-09-2011

Ja en nu is ook voor mij het afwachten begonnen. Eerder had ik dat gevoel eigenlijk nog niet, maar nu ik zo een middag thuis ben krijg ik wel zoiets van, " nou Gien kom maar op met die pups!" Gina heeft echt een dik buikie, daar kan ik van blijven genieten, vandaar ook weer wat foto's! Ja, ja weer foto's van Gina....maar ja die pups laten nog even op zich wachten, ach lang zal het niet meer duren hoor, ze moeten er toch een keer uitkomen he!

9 weken drachtig!

21-09-2011

Ja en toen was het al weer woensdag 21 september. 9 Weken geleden is Gina voor het eerst gedekt, maar ook op donderdag en vrijdag is ze natuurlijk nog gedekt. Tja wanneer zullen de pups komen....ik weet het niet hoor! Vandaag in elk geval nog niet

Sinds maandagavond ben ik beneden gaan slapen en laten we Gina niet meer alleen thuis. Serge werkt wat vaker thuis en verder gaat ze mee naar mijn werk. Daar ligt ze normaal gesproken in de bench, maar dat ligt nu niet meer zo lekker voor haar. Dus ik leg nu haar kleedje voor de bench en daar ligt zij dan heerlijk languit, de rest kan haar gestolen worden.

Vanavond heb ik Gina voor het laatst gewogen. Tjee wat gaat dat hard zeg! Zondag woog ze 31,5 kg en nu 32,75 kg!

Normaal weegt ze 25.5 kg
5 weken: 26,6
6 weken 27,5
7 weken 29
8 weken,30,4
8,5 week 31,5
9 weken 32,75

Haar omvang
Achter de ribben van 58 - 61 - 66 -71 - 76 - 79 - 83cm
Taille van 55 - 59 - 63 - 65 - 73 - 74 - 76cm

Verder voelt ze zich nog heerlijk, eet nog graag en stiekem vindt zij het helemaal nog geen tijd voor zwangerschapsverlof ....Als ik 's middags een rondje door het bos loop met haar dan is zij er van overtuigd dat we echt nog iets leuks gaan doen. Een balletje zoeken in het bos.... even wat GG oefeningetjes zij vindt alles nog leuk!

Verder wachten wij het hier rustig af. Ja echt waar ik wacht rustig, ik denk dat het voor pupmensen, en alle andere belangstellende bijna spannender is dan voor mij zelf. Puur omdat ik Gina zie en aan haar zie dat het nog niet zover is....voor de andere is het spannend en die zitten te wachten op een berichtje van ons....
Als er nieuws is dan horen jullie het weer!


Gina houdt wel van lekker relaxen!Phoe wat een dikke buik!

8,5 week drachtig!

18-09-2011

Even een tussendoor update verhaaltje! Ondertussen is Gina 8,5 week drachtig en ja het gaat nu echt al lekker opschieten. Volgens mij voelt ze zich nog steeds prima. Merk sinds vandaag wel dat ze wat rustiger is en ze het allemaal wel prima vind, ze maakt zich niet druk. 

Vanmiddag is Gina gezellig even bij Maaike geweest, wij hadden een verjaardag waar ze normaal altijd mee naar toe gaat, maar ik vond het nu toch een beetje te druk voor haar. Bij Maaike voelde ze zich prima op haar gemak, en ze ging zelfs uit zich zelf in de werpkist liggen! Nou fijn om te weten dat ze zich daar zo thuis voelt!

Normaal weeg en meet ik haar op woensdag altijd, maar ja ik was nu wel erg nieuwsgierig,en tja wie weet zijn we dinsdag avond niet meer op de hondenschool.Dus ik ben vanmorgen even naar de hondenschool geweest om haar tussen door een keertje te wegen.

Afgelopen dinsdag woog ze 30,4 en nu 31,5, dus is 5 dagen tijd is ze 1 kilo aangekomen. Ook haar omvang weer even opgemeten en ja ook daar was weer flink wat bij gekomen.

Normaal weegt ze 25.5 kg
5 weken: 26,6
6 weken 27,5
7 weken 29
8 weken,30,4
8,5 week 31,5

Haar omvang
Achter de ribben van 58 - 61 - 66 -71 - 76 - 79cm
Taille van 55 - 59 -  63 - 65 - 73 - 74cm

Verder is het vooral rustig afwachten wanneer de bevalling zal beginnen, het kan natuurlijk woensdag zijn maar het kan ook pas eind van de week zijn, we zullen het zien. Tot die tijd geniet ik heerlijk van het kleine grut in Gina’s buik want dat blijft toch een speciaal gevoel.


Gina in de werpkist bij Maaike, en op de weegschaal.

 

Zwangerschapsverlof.....

15-09-2011

Zwangerschapsverlof....hmmm, daar vind Gina het duidelijk nog geen tijd voor.... Nee hoor als je over het algemeen lekker rustig aan doet, dus geen fiets rondjes meer, geen strand wandelingen meer maakt...dan vind zij dat ze best nog even lekker mee kan doen met de training...
Op dinsdag trainen we altijd GG op de hondenschool. Ik kan haar daar ook even wegen dus ga er in elk geval nog even naar toe. Nou als je daar dan aan komt dan is ze ervan overtuigd dat ze best nog een uurtje mee kan trainen, tja als zij nog zo duidelijk laat zien dat ze daar nog zin in heeft.....wie ben ik dan om dat niet met haar te doen. Natuurlijk houden we rekening met haar dikker wordende buik! Zo doen we niet meer mee met de hoogte dingen en tijdens het wachten mag ze van mij gaan liggen ipv al die tijd netjes te blijven zitten, maar verder kan ze nog heerlijk genieten van dat uurtje!

Op donderdagmiddag trainen we altijd in onze jachttrainings groep, de rest van de week vind ik het wel prima en ga ik niet meer op pad om met haar te trainen....maar die donderdagmiddag,,,,ja die wil ze eigenlijk niet missen.
Zo ook vanmiddag. Er zou een sleep getraind worden en die wilde we nog wel even mee doen. Nou als je haar op de sleep zou zien lopen....dan zou je echt niet geloven dat ze 8 weken drachtig is! Tjee wat blijft die hond snel zeg!

Ik ben iets eerder gesptopt met de training om samen met Gina even door te rijden naar Vlaardingen. We zijn gezellig bij Maaike thuis geweest. Ik vond het fijn dat Gina daar weer even geweest was.

Toen ik haar uit de auto haalde wist ze precies waar ze was, en liep meteen naar boven. Maaike werd blij begroet, en ook was ze blij de andere honden te zien. Leuk om te zien hoe haar vriendinnen Holly en Lizzy op haar reageerde!

Sinds een paar dagen ben ik Gina aan het tempraturen, zo hoop ik straks een tempratuur daling te zien zodat ik een klein beetje een idee zal hebben wanneer de bevalling zou kunnen beginnen. Tja het gaat nu echt opschieten zeg! Ik vind het allemaal best spannend....hoe zal het allemaal gaan verlopen?! We zullen zien!


Gina met haar dikke buikie!!


Gina 8 weken drachtig


Gina, Lizzy, Jasper en Holly

8 weken

14-09-2011

Tjee zeg die Gina....ze is gewoon al 8 weken drachtig! Ik blijf me verbazen over hoe snel alles gaat. Volgende week zullen de pups geboren worden, ik kan het me eerlijk gezegd nog niet voorstellen. Ze voelt zich nog steeds hartstikke goed, is nog steeds lekker actief en vrolijk.

Sinds vrijdag kan ik de pups goed voelen! Oh dat is echt wel een heel gaaf gevoel zeg. Als Gina 's avond heerlijk relaxed ligt en ik mijn handen op haar buik leg dan voel ik de mini draakjes heel zachtjes ploppen! Ja super om mee te maken dit.

Ook deze week weer even op de weegschaal, en de omvang ook weer opgemeten.

Normaal weegt ze 25.5
5 weken: 26,6
6 weken 27,5
7 weken 29 KG
en nu met 8 weken, 30,4KG

Haar omvang
Achter de ribben van 58 - 61 - 66 -71 nu 76cm
Taille van 55 - 59 -  63 - 65 nu 73cm

Nog even een plaatje van afgelopen weekend.


Gina 7,5 week drachig

7 weken

07-09-2011

En weer een weekje verder. Ondertussen is Gina alweer 7 weken drachtig. Over 2 weken worden de pupjes geboren! Echt heel gaaf, ik begin er steeds meer naar uit te kijken. Gina voelt zich nog steeds hartstikke goed, ze is nog steeds lekker vrolijk en actief. Krijgt wat meer eten en dat laat ze haar goed smaken. Ik ben steeds benieuwd of er een tijd komt dat ze een beetje slomig wordt en geen trek meer heeft in eten.....
Ik verdeel het eten nu wel over de dag, van de week was ze een keertje misselijk en moest ze wat overgeven, ze had duidelijk een lege maag en dus wat honger. Door haar een paar keer per dag eten te geven gebeurt dat niet meer.

Natuurlijk ook deze week weer even op de weegschaal geweest:

Normaal weegt ze 25.5
5 weken: 26,6
6 weken 27,5
En nu met 7 weken weegt ze 29 KG

Ook haar omvang weer gemeten
Achter de ribben van 58 - 61 - 66 nu 71 cm
Taille van 55 - 59 -  63 - nu 65 cm

Afgelopen zaterdag hebben we Cassio, (de vader van de pups) op de show in Friesland ook nog gezien, Maaike heeft hem geshowd en natuurlijk hebben we nog even een foto gemaakt van de aanstaande ouders!


Gina & Cassio

6 weken

31-08-2011

6 weken drachtig.....raar idee dat over een week of 3 de pupjes geboren worden. Vind het allemaal best spannend worden...hoe zal het allemaal gaan...

Maar voor nu is het vooral genieten. Heel leuk om te zien hoe Gina aan het veranderen is. Afgelopen weekend zei ik nog tegen Serge goh ik vind haar eigenlijk helemaal niet meer dikker geworden...maar toen Maaike en Marijke haar maandag weer zagen zeiden ze meteen tjee ze is al weer dikker geworden! Phoe oke dus toch. En ja nu zie ik het ook wel weer.
Verder voelt Gina zich volgens mij hartstikke goed, haar humeur is nog steeds prima. Ze wandelt nog graag en traint nog met ontezettend veel drive en plezier. Vraag me steeds af vanaf welk moment ze daar geen zin meer in heeft.

Natuurlijk weer even gemeten en gewogen
Vorige week woog ze 26,6kg en nu 27,5, dus weer wat aangekomen.
Ook haar omvang weer gemeten
Achter de ribben van 58 - 61 -nu 66 cm
Taille van 55 - 59 - nu 63 cm

5 weken foto's

25-08-2011

Vandaag even een paar foto's gemaakt van ons dikker wordende meiske! Zo leuk om haar te zien veranderen.

Van achter zie je haar middel verdwijnen.

En natuurlijk nog eentje van haar buikie!

5 weken

24-08-2011

Ja ik vind de tijd toch best snel gaan hoor! Ondertussen is Gina 5 weken drachtig en het gaat prima met haar. Ze voelt zich goed, is nog steeds heerlijk vrolijk, heeft zin in de wandelingen en met de trainingen maak je haar nog steeds heeeel gelukkig.

Ik heb Gina gewogen en gemeten.

Gina’s normale gewicht is 25.6 kilo nu met 5 weken weegt ze 26.6 Ze is dus al een kilo aangekomen!

Vorige week voor het eerst haat taille gemeten.

Achter de ribben was het 58cm, nu 61cm

Haar taille, was het 55cm, nu 59cm

Je ziet haar nu heel langzaam aan veranderen, mensen die haar niet kennen zullen het niet zo snel zien, maar bekenden zien haar nu zeker wel veranderen. Super gaaf om dit mee te maken!

De echo

18-08-2011

Ondertussen ook de echo filmpjes op you Tube gezet en ook wat foto's uitgezocht. Op het tweede filmpje kun je aan de boven kant het hartje zien kloppen.

Echo1MiracleNest

Echo2MiracleNest

Yes!!!!

18-08-2011

Joepie, joepie!!!! Gina is drachtig! Oh wat ben ik blij zeg, ja er komen pups!

We hebben een mooie echo gezien, Gina bleef keurig stil staan, de dierenarts heeft zelfs een filmpje kunnen maken waar een hartje op te zien was.
Nu natuurlijk hopen dat alles goed blijft gaan de komende weken, ik zal in elk geval goed voor Gina blijven zorgen.

Echt super leuk! Rond 21 september hopen we op een prachtig nestje!

Tja en als je in verwachting bent...dan eet je zure bommen.......

4 weken...

17-08-2011

Ja ja en morgen is het dan toch echt 18 augustus....DE dag van de echo! Ik vind het reuze spannend, durf er geen zinnig woord over te zeggen. Donderdagmiddag zullen we het weten, ik hoop zo ontzettend dat er een stel iniemininie flatjes te zien zijn!

Eind van de dag zal ik hier vertellen hoe of wat!

3 weken...

11-08-2011

Ja, ja weer een weekje verder....of dichterbij de echo....

Nou ja eignelijk niet veel te melden, behalve dat het prima gaat met Gina....ik probeer niet te veel op haar te letten en aan de andere kant hoop ik enige aanwijzingen te vinden...

Tja wat zou er in dit koppie omgaan he....

2 weken...

04-08-2011

Zo en we zitten al weer op 2 weken na de dekking!

Ik moet zeggen dat ik het tot nu toe best vlot vind gaan. Mensen vragen me merk je iets aan Gina????? Uh nou nee niet echt, ze is gewoon lekker zich zelf. En ik moet eerlijk zeggen dat ik niet te veel op die mannier naar haar wil kijken.... We moeten rustig afwachten en hopen dat er pupjes gaan komen....meer kunnen we niet doen he!

Dus blijf vooral lekker duimen voor ons! 

Ruim een week op weg..

30-07-2011

Zo inmiddels is de eerste deking al weer ruim een week geleden, nog maar 3 weekjes tot de echo.... 

Met Gina gaat het prima, merk natuurlijk nog niets aan haar, de loopsheid zit er weer op, ze is gewoon weer mijn heerlijke vrolijke graag werkende meiske!

Ik heb net de foto's en het filmpje van de dekking bij de juiste dagen geplaatst.

Laatste dekking.

22-07-2011

Zo vandaag voor de 3e en laatste dekking naar Belgie geweest. Ik vroeg me van te voren af of Gina zich nog een keer zou laten dekken, maar ja hoor met alle gemak. Hier en daar even wat spel maar ook dit keer stonden ze weer vlot voor ruim een kwartier gekoppeld. Ja en nu kunnen we alleen maar duimen en afwachten.....Ik hoop zo ontzettend dat er over 9 weken een prachtig nestje in de werpkist ligt!

Gina en Cassio gekoppeld.

Tweede dekking

21-07-2011

Vanmiddag door de regen en hoos buien weer naar Belgie gereden. Gina wist waar ze wezen moest en Cassio werd blij begroet. Dit keer nam Cassio er iets meer de tijd voor, maar daar zat Gina niet echt op te wachten .....dus madam nam de touwtjes in handen en begon Cassio lekker uit te dagen, druk spelen, even rennen en spelbogen maken. Nou daar viel Cassio wel voor! Binnen notime stonden ze weer gekoppeld, dit keer hebben ze ruim een kwartier gekoppeld gestaan.

Voor de liefhebbers hebben we deze dekking gefilmd: Gina & Cassio

Gina staat dromerig te wachten tot de koppeling voorbij is.

Morgen rijden we nog 1 keertje naar Belgie om te kijken of er nog een 3e dekking mogelijk is. Daarna is het 4 weken lang duimen draaien tot de echo! Spannend.

Eerste dekking!

20-07-2011

Phoe, phoe die Gina! Dat het een snel hondje is...dat wist ik natuurlijk wel al, maar dat ze hier ook snel in zou zijn!
Gister voor het eerst progesteron laten bepalen. Nou hier verwachte we nog een lage waarde, ze zag immers pas op dag 8. 

Gina in Sleeuwijk

Nadat Gina naar Sleeuwijk was geweest mocht ze bij Maaike nog even kennis maken met Jasper. Maaike had Jasper veiling aan de lijn, maar de twee vonden elkaar wel erg leuk, oke dat was fijn om te weten. Toen we 's middag s gebeld werden bleek dat de waarde al op 8,5 stond...oke dat is best al heel hoog. Zou ze misschien dan toch eerder loops geweest zijn....
We kregen het advies om woe naar de reu toe te gaan. Voor de zekerheid vanmorgen nog een keertje progesteron laten prikken om een stijging waar te nemen. Nou die was duidelijk te zien, want de waarde stond nu op 9,3! Dus het advies, vandaag en morgen laten dekken!

Spannend!!!! Vanmiddag vertrokken we dus naar Belgie. Daar aangekomen trok Gina me al snel de tuin in van Cassio,...hmmm zou ze het nu al weten.
Ik vond het zelf vooral spannend omdat ik hoopte op een heel natuurlijke dekking. Dus dat wij niet hoefde te helpen en Gina eventueel vast moesten houden. Nou daar was geen spraken van hoor!
Ik wachten met Gina aan de lijn achter in de tuin, Cassio kwam ook aan de lijn aangelopen en toen ze elkaar zagen waren ze blij elkaar te zien! Beide honden los gelaten en echt waar binnen 1 minuut was de dekking een feit! De eerst keer dat Cassio op Gina sprong dacht ze hu wat gebeurt er, maar daarna ging ze voor hem staan staart in de lucht, aan de kant en Cassio kon zijn gang gaan.

Ja dit was toch wel heel mooi om te zien, beide honden wisten wat ze wilde...van enig voorspel was geen sprake....nee hoor typisch Gina, het leven heeft een doel!

Gina en Cassio gekoppeld.

Eerste keer Sleeuwijk

13-07-2011

Gisteravond voor de eerste keer naar de dierenkliniek Sleeuwijk geweest. Hier hebben ze even naar Gina gekeken en een uitstrijkje genomen voor een bacteriologisch onderzoek.

Dinsdag moeten we weer terug om voor de eerste keer het progesteron gehalte te laten bepalen.

Gina is loops!

12-07-2011

Phoe wat heb ik uitgekeken naar dit berichtje! Maar ik kan het nu dan echt vertellen, Gina is loops! 
Dus een spannende tijd is aangebroken....voor ons allemaal nieuw maar gelukkig is Maaike er om ons overal mee te helpen. Stap voor stap....eerst voor een onderzoekje en dan naar de progesteron bepallingen...op naar de dekking!

Zoals het er nu uitziet zullen de pups eind september geboren worden en dan zo de 2e helft van november naar hun baasjes vertrekken!

2e keer

13-06-2011

Vandaag 2e keer gedekt dan haat

 

Fokplan

13-06-2011

Afgelopen week heeft de BC vergaderd over ons fokplan met Gina en Cassio. Maaike heeft bericht gekregen dat ons fokplan goed gekeurd is! Super leuk nieuws natuurlijk.
Weer een stapje dichterbij het nest. Nog een paar maandjes en dan zal Gina loops gaan worden......

Clubmatch

29-05-2011

Vandaag hebben Gina en Cassio meegedaan aan de clubmatch in Almere.

Gina werd door Maaike geshowd, ze deden het geweldig, het was prachtig om ze samen in de ring te zien. Gina werd in de openklasse uitgebracht en kreeg een Uitmuntend, met daarbij een 3e plaats! 

Cassio werd door Geer Peters geshowd in de kampioens klasse en Cassio werd Clubwinnaar! Super gaaf om hem door de ere ring te zien lopen. 

Cassio, winnaar van de Clubmatch 2011!

 

Fokdag

14-05-2011

Vandaag hebben Serge en ik weer geholpen op de fokdag van de FRC. Dit keer was het nest van Classic Hunters van Geer Peter ook aanwezig. Ik was daar van op de hoogte en had gevraagt of ik dit nest mocht begeleiden. De vader van dit est is namelijk Cassio, vandaar mijn intresse. Ook Cassio was aanwezig. Wat ontzettend leuk om hem weer te zien. Prachtig om te zien hoe hij zich gedraagt op zo'n dat daar binnen een hal. Ja we stonden al helemaal achter onze keuze, en die werd na deze dag alleen maar weer versterkt. De nakomenlingen die we vandaag van hem gezien hebben spraken ons weer erg aan.

Maaike heeft nog wat foto's van Cassio gemaakt, zijn vacht was na de jachten van het afgelopen seizoen al weer aardig bij gekomen!

ED Uitslag

31-03-2011

Een paar weken geleden zijn we met Gina in Best geweest om nog foto's te laten maken van Gina's Ellebogen. Vanmiddag toen ik uit mijn werk kwam lag daar de post...spannend. Eric Noordman had wel al gezegd dat de foto's er prachtig uit zagen...maar zo'n officiele uitslag blijft toch altijd spannen!
Maar we mogen zeer tevreden zijn, ED VRIJ!! 

Het ED onderzoek is bij de flatcoats geen verpicht onderzoek om met de hond te mogen fokken, maar Maaike laat dit altijd bij al haar honden doen waar ze een nestje mee fokt dus zo ook bij Gina. En ja het is toch een fijn idee te weten dat ook dit stukje gezondheid bij Gina en Cassio goed zit!

Zo weer een klein stukje dichterbij het nestje.....

Gina in ondertrouw

12-03-2011

Vandaag zijn Maaike, Serge en ik naar Belgie gereden om Cassio nog eens van dichtbij te ontmoeten.

Wij zijn het er helemaal over eens dit gaat de man van Gina worden. Wat een ontzettende leuke, lieve mooie, graag werkende reu is dit!

Zaterdagochtend ging de wekker ook weer lekker op tijd….want we gingen Gina haar toekomstige man ontmoeten! 

Eerst even langs Vlaardingen om Maaike op te pikken en toen konden we aan de rit beginnen, naar België.

Daar aangekomen Gina eerst nog even in de auto gelaten zodat wij zelf eerst alle tijd hadden om kennis te maken met de toekomstige man van Gina.

We werden heel hartelijk verwelkomt, wat een ontzettende leuke reu is hij toch. Erg op het bezoek gericht, lekker kroelen en zo konden we hem goed bekijken.
Leuk ook om een zoon van hem te ontmoeten, een heerlijke mooie reu van 13 maanden.

Na dat we wat gekletst hadden en wat foto’s gemaakt hadden, ben ik Gina gaan halen. Was benieuwd wat zij van hem zou vinden en andersom…

Nou hij was in elk geval erg van Gina gecharmeerd….en stiekem al een beetje verliefd op haar. Maar Gina is tegenwoordig een dame die weet wat zij wil…dus ze heeft haar man wel even verteld dat ze hem leuk en aardig vond,….maar voor intieme spelletjes was ze nu niet in. Oké hij begreep het en had ontzag voor haar. Zijn zoon was zich nog niet zo bewust van zijn mannelijkheid en die vond het alleen maar heel gezellig dat Gina er was.

We hebben ook nog wat leuke apporten gedaan met hem, en toen hij aan het werk was liet hij zich niet meer door Gina afleiden en werden de dummie met veel plezier geapporteerd.

De reu eigenaar was ook erg gecharmeerd van Gina, zij vond haar een mooi leuk hondje en ziet de combinatie ook zeker wel zitten.

 

Nu zijn jullie natuurlijk heel benieuwd wie de man van Gina gaat worden…

 

Het is Millerheigts Cassio geworden!

 

Leuk, leuk nu onze keuze bekent is is het vooral wachten…tot Gina loops gaat worden. Nou ja dat gaat echt nog wel een paar maanden duren dus tot die tijd vermaken we ons wel met leuke trainingen en nog wat wedstrijden! Nee, nee we vervelen ons niet hoor.

 

Cassio, wat een heerlijk hoofd!

 

Hier het stel nog even op de foto!

Gina & Cassio

Het gaat gebeuren...

20-02-2011

Eindelijk is het dan zover, ik kan jullie mee laten genieten van mijn plannen en dromen!

Sinds we Gina hebben stond vast dat er ooit een 2e flatje bij zou komen! Sinds Gina 1 jaar is, de gezondheidsuitslagen bekend waren en in orde waren, haar show werk in orde was en haar werk prima voldeed, loop ik met plannen rond. Zou ik ooit een nestje fokken met Gina. Tjee zeg, ja een pupje van mijn Gien…dat zou ik toch wel heel erg mooi vinden.
Maar al die tijd was er toch steeds wel iets wat mij aan het twijfelen bracht…waar doe je goed aan…

Moeilijk, moeilijk….mijn omgeving wist dat ik al die tijd met die plannen liep en ja zo veel mensen zoveel adviezen…maar uiteindelijk was ik toch degene die de beslissing moest nemen.

Toen Gina in december loops werd, realiseerde ik me heel goed dat áls ik toch met haar zou willen fokken, ik nu toch echt een beslissing moest gaan nemen…ze zou immers nog maar 1 keer voor haar 5e jaar loops gaan worden.

Na lang wikken,  wegen, en overleggen met deze en gene hebben we  besloten om een nestje te fokken met Gina en hier dan uiteraard een pupje van aan te houden.
Omdat Serge en ik van mening zijn dat wij zelf niet de juiste mogelijkheden hebben om het nestje bij ons thuis te fokken hebben we met Maaike afgesproken dat het nest onder haar kennelnaam, bij haar thuis gefokt zal worden.

Maaike, haar familie en honden kennen wij goed, en hebben daarom alle vertrouwen in haar dat Gina en haar pupjes straks op de juiste plek zullen zijn.

We hebben een partner voor Gina op het oog, zodra alles vast ligt zullen wij de keuze bekend maken.

Phoe he…mijn Gina krijgt straks pupjes….spannend, heel spannend. Nou ja we hebben nog even wat tijd, want ik verwacht Gina haar volgende loopsheid pas vanaf eind oktober…

 

Meer info: http://www.jackanapes.nl/puppies.html