Weer een jaar voorbij

31-12-2014

Zo na een paar heerlijke feestdagen is het tijd om het jaar weer af te sluiten! Een jaar waarin veel gebeurt is. We hebben mooie momenten beleefd met de meiden. Gina mag nu qua wedstrijden echt lekker met pensioen. Ik vind het mooi geweest zo, heb veel bereikt met haar, ze heeft me geweldige dingen laten zien de afgelopen jaren. Maar ik heb geen zin meer in haar drakenstreken, het is mooi geweest zo.

Met Fendi hebben we een mooi jaar achter de rug. Ik sloot 2013 af met de doelen voor haar om een OWT te halen, een B1 WT te lopen en ik wilde graag een KNJV B diploma halen…eigenlijk wel 2! Nou die doelen hebben we prima gehaald. We hebben mooie OWT’s gelopen, waarvan eentje een 3e prijs en dus een uitnodiging voor de finale (maar helaas ze was loops). Verder hebben we 2 mooie KNJV B diploma’s met 73 punten. Ook de B WT is gelukt.

Verder hebben we een paar heerlijke vakanties achter de rug. Weekje, Ardenne, Engeland en Kaprun. Nog een paar dagen Frankrijk, en dan nog een stel geweldige jacht dagen waaraan beide dames hebben deel genomen! Super hoor, hopelijk mogen we volgend jaar ook weer mee.

Natuurlijk waren er ook wat mindere gebeurtenissen. In november hebben we afscheid moeten nemen van Marijke Kort, wat zullen we haar gaan missen……

Op naar 2015. Eens kijken wat dat ons zal brengen, met Gina zal ik nog wel blijven trainen, gewoon omdat we daar beide plezier aan beleven. Maar dat zal er wat minder fanatiek aan toegaan, we hoeven niets meer te bereiken hebben geen doelen meer, alleen maar lekker genieten.
Met Fendi moet ik eens even gaan kijken hoe en wat. We zullen vast wat WT’s lopen en in het najaar wil ik graag wat MAP’s lopen, verder zien we wel. Lekker genieten van mijn heerlijke dame.

Henny's Jachtdag

29-12-2014

Gister werd de 2e Henny’s Jachtdag gehouden. Een bijzondere dag. Vorig jaar kreeg Henny te horen dat hij ziek was en het waarschijnlijk niet lang meer zou maken. Er werd een prachtige hondendag georganiseerd die dit jaar een vervolg kreeg, met Henny erbij! Alles stond in het teken van het goeie doel! Uiteindelijke is er ruim 12.500,- euro opgehaald, wat een geweldig resultaat! Het was een mooie dag, de sfeer wat heerlijk. We hadden een super leuke groep, ook een bijzondere groep. Op zich een vertrouwd groepje, Maaike, Marian, Helene, Ditmar, Amber en Willem. Het bijzondere was dat onze mannen dit keer ook een hond voorjaagde! Zo stond John, met Fee, Rob met Usha, Freek met Wiche, Marc met Casey en Serge met Gina in het veld!
Dat was echt super gaaf, zo mooi om Serge met Gina aan het werk te zien. De proeven waren helemaal Gina haar ding. Ze deden het erg goed. Complimenten voor de onervaren heren, hartstikke leuk! Ik deed zelf mee met Fendi, mijn dametje had er lekker zin in en heeft super mooi gewerkt!


Ons groepje van P3 bij elkaar!

Mooie jacht

10-12-2014

Gister weer en dagje wezen jagen in België, samen met Sas naar een prachtige jacht. Vorig jaar een paar keer met Gina geweest, dit keer mocht Fendi mee. Nou madam heeft ondertussen wat ervaring op gedaan en doet eigenlijk niet onder voor haar moeder tijdens de jachten. Ik vind haar zelfs wat gemakkelijk, ze is wat relaxter en luistert gewoon wat beter als ik haar moet bijsturen. Aangeschoten wild wat nog fladdert of probeert weg te komen, het is voor Fendi geen probleem. Ze heeft mooie apporten laten zien, het nazoeken vind ze prachtig, en aantal keer kwam zij nog weer trots aanlopen met een eend of fazant, ja was weer een top dag.
 
 
Fen tijdens onze laatste jacht dit jaar, we hebben genoten.

Gina 8 jaar!

07-12-2014

Vandaag is het feest! Onze Gina is jarig. 8 jaar, een echt veteraan. Haar snuitje is al wat grijs, en dat is zo ongeveer wel het enige wat haar leeftijd verraad. Gelukkig maar want we genieten nog steeds van alle leuke actieve dingen samen, lekker wandelen, trainen, mee op jacht, naast de fiets mee. Ja hoor ik hoop nog wel een paar jaar van mijn draakje te genieten.

Onze veteraan, 8 jaar, een echte diva!

Samen op jacht

22-11-2014

Van de week nog een dagje wezen jagen in België. Dit keer op de eenden, fazanten en wat hazen. Serge was ook gezellig mee, mazzel voor beide dames dus. Gina mocht met Serge mee, en Fen met mij. Dames hebben goed gewerkt, de soms zware begroeiing vormde geen probleem. Ik vind het zo’n gaaf gezicht om Gina en Serge samen op post te zien staan. Serge die nog nooit een hond heeft getraind staat gewoon op jacht met mijn Gina. Gina die soms heerlijk eigenwijs kan zijn, en op een jacht vooral alleen hard wil werken. Ja mooi stel samen, als ik dan aan het eind van een drift hun kant op kom lopen en Serge dan hoor zeggen, “goed zo Gina kom maar”…ja dan ben ik wel trots op die twee.

Dagje jagen

17-11-2014

Wij hebben zondag een leuke jachtdag in België gehad. Maaike en ik mochten mee op een jacht waar ook Gina’s zoon Milord aanwezig was! We hebben een leuke dag gehad, ik had Fendi mee en Maaike had Holly en Abby mee. De dames hebben mooi werk laten zien. Heb erg genoten van Fendi, voor haar de eerste keer op de fazantenjacht. Maar wat deed ze dat goed zeg. Zo mooi om te zien hoe ze omging met wild wat aangeschoten was en soms dus nog weg probeerde te komen. Eerst stond ze even raar te kijken en vroeg mij nog toestemming, maar met een “ja toe maar” ging ze als een speer achter de fazant aan, werkte dan mooi zelfstandig in het bos tussen de bramen het spoor uit, heel gaaf. Vol trots kwam zij dan met haar fazant aan. We hebben nu ook Milord aan het werk gezien. Heel gaaf, hij gaat wekelijks mee en kent het spelletje door en door, weet precies wat er van hem verwacht wordt en werkt heel mooi. Zag wel het een en ander van zijn mama terug. Super leuk dat Myriam en Frank de kans hebben om wekelijks met Milord te werken, je ziet ze genieten. Reutje blauw, een lekker ventje.


Fendi met haar fazant, en de drie meiden even samen, Abby, Holly en Fendi

Dag lieve Marijke

08-11-2014

Een verdrietige dag, onze lieve Marijke is overleden. Ik heb Marijke voor het eerst in april 2007 ontmoet op de eerste training van Gina bij Maaike. Maaike en Marijke, altijd samen op stap. Wij hebben met een flatcoat vrienden groepje intensief contact gehad. We hebben vele proeven gelopen, uitstapjes naar de Crufts gemaakt en nu moeten we haar gaan missen. Ik heb zo ontzettend veel fijne herinneringen aan haar. Altijd positief en geintreseerd in andere.
 

Gina's laatste WT

03-11-2014

Afgelopen zondag werd de WT van de FRC in Oldenzaal georganiseerd. Ik heb nog een keertje met Gina meegedaan, dit zou haar laatste WT zijn. Op de eerste 2 proeven ging het redelijk, alles kwam binnen. Maar toen begon het, Gien Drakestien wilde haar wedstrijd carričre op haar manier afsluiten, en wel als de enige echte Gina Drakestina! Laat ik het zo zeggen, zij heeft lol gehad, en ging totaal haar eigen gang…oeps! Ach ja ik kan me er niet meer druk om maken, ik zal niet meer boos op haar worden. Zij heeft mij prachtige dingen laten zien, ik ben super trots op alles wat we samen bereikt hebben. Heb zo ontzettend veel van en met haar geleerd. Ik blijf zelf gewoon lekker wat met haar trainen, omdat ze dat nog steeds zo ontzettend graag doet. Gina aan het werk zien blijft prachtig, ze wordt er blij van en doet dat nog steeds met 100% inzet.

WT Laren

27-10-2014

Afgelopen zaterdag met Fendi meegedaan aan de WT in Laren van de Chessen. Vorig jaar heb ik daar ook met Fen meegedaan en vond het toen een erg leuke wedstrijd. Vorig jaar in de C, nu in de B1. Ontzettend leuke proeven, lekker afwisselend, leuke sfeer, ja leuke dag geweest. Fen heeft een paar hele mooie dingen laten zien, en ook wat dingetjes waar ik wat minder blij van werd.
Onze eerste proef, Je staat aan het water, er val eerst aan de andere kant net in een laag watertje een dummie, dan omdraaien en de hond blind naar de overkant sturen richting het eiland. Daar ligt blind een dummie. Fen na de markeer netjes gedraaid, ze liet zich keurig het water insturen en zwom mooi richting de overkant. Toen ze iets over de helft was begon de keurmeester tegen mij te praten, en op dat moment draait Fendi zich om en komt terug gezwommen, shit! Ze laat zich niet meer terug sturen. Haar opnieuw ingezet, zwemt een stukje en komt dan toch weer terug. Nee iets weerhoud haar ervan. Helaas op onze eerste proef dus meteen 1 dummie gemist. 9 punten.
Tweede proef, Je staat met je gezicht richting het bos waar een schot valt, dan draai je 90 graden om en moet je ze blind het bos in sturen om daar te zoeken. Wanneer die dummie binnen is, mogen ze de dummie bij het schot zoeken. Dat deed Fen met gemak, draaide netjes mee, zocht lekker vlot, keurig gedaan. 20 punten Onze derde proef, Een dubbel markeer. Er valt eerst een beetje in hoog gras, met hier en daar wat struikjes een markeer, dan kun je snel draaien en valt er een markeer op de akker. Voor de hond op de akker is, moeten ze een strook hoog gras en wat andere begroeiing door. De werper zit aan de andere kant van een greppel op een weiland. Eerste dummie was dichtbij, die zag Fen makkelijk vallen. We draaide om, maar de tweede zag ze niet vallen, zat naar rechts van een boom voor ons te kijken en de markeer viel links van de boom. Haar vooruit gestuurd, maar ze ging dus iid naar rechts, terug gefloten en voor de strook met gras enzo op zit gezet, toen weer vooruit gestuurd. Die lijn nam ze mooi aan, maar liep toen te ver links, ging het weiland op, haar ingefloten, weer op zit en naar rechts gestuurd, toen kwam ze mooi bij de dummie. Jammer dat ze hem niet markeerde, maar ik was wel heel blij dat ze zo netjes luisterde! 14 punten
Onze vierde proef, met twee honden op lini volgen door de akker. Rechts van je achter de greppel in het weiland zaten 2 helpers, een aan het begin en een verderop. Tijdens hel volgen viel er rechts een schot en lag er een dummie blind in een pluk begroeiing. Verderop bij het eindpunt viel er een markeer net op de akker. De linker hond mocht eerst de markeer halen, daarna mocht de rechter hond de blinde halen. Hmm, pittig proefje, voor wij aan de beurt waren zagen we hier een hoop combi’s op struikelen. Fendi en ik begonnen aan de linker kant, en mochten dus eerst de markeer halen, ik heb ervoor gezorgd dat ik een klein stukje voor liep zodat ze de markeer goed kon zien. Haar gestuurd, ze liep er iets overheen maar liet duidelijk zien dat ze wist waar ze wezen moest dus die kwam vlot binnen. De andere voorjager is een tijd bezig geweest voor de blinde, maar helaas die kwam niet binnen. Er stond ook werkelijk geen zuchtje wind. Daarna terug naar het begin en daar nogmaals het stuk volgen, dit keer liepen wij aan de rechter zijde. Op het eerste schot Fendi wel gedraaid, er was natuurlijk niets te zien maar ik wilde haar toch even die kant op laten kijken. Toen de andere hond met de markeer bezig was heb ik Fendi naast me gezet, en naar mij laten kijken. Daarna omgedraaid stukje richting de blinde gezet en haar een lijn gegeven. Op de plek waar de dummie lag de territorium fluit gegeven en ze had meteen de dummie! Who dat was gaaf, hihi kreeg zelfs een applaus van de mensen die aan de kant stonden te kijken. 19 punten.
Op naar onze laatste proef, weer een proef met 2 Stukje volgen, halverwege een keer laten zitten en weer verder volgen. Er werd dan rechts in het bos een drijfjachtje gehouden, en in het bos links viel 1 schot. Linker hond moest eerst links in het bos zoeken en de rechter hond rechts. Daarna nog eens wisselen. Volgen ging aardig door de blubber. Fen moest eerst links het bos in. Ze ging als een speer het bos in, en kwam er iets later ook als een speer weer uit…zonder dummie. Hmm ik denk dat ze geschrokken is van de helper verderop. Haar weer het bos in gestuurd en toen ging ze die kant een beetje uit de weg, maar uiteindelijk kwam ze wel terug met de dummie. Daarna moest ze rechts in het bos nog zoeken, dat ging niet echt lekker overtuigend maar de dummie kwam wel binnen. 16 punten. Totaal haalde we een diploma met 78 punten, niet slecht maar op twee proeven liet ze dan toch gedrag zien waar ik niet heel blij van werd, jammer dat ze daar zo reageerde.
Nou ja voorlopig geen proeven meer. We trainen lekker door van de winter, en dan eens kijken of ik in het voorjaar een wat stoerder hondje zie op de proeven. Ik hoop het.
Aanstaand weekend staat de WT in Oldenzaal op het programma! Altijd een leuke lange dag, ik doe dit jaar nog 1 keertje mee met Gina Drakestina! Haar laatste WT, als ze haar juist petje opzet en we halen hem dan hopen we nog 1 keertje mee te mogen doen aan de BKB, mooie dag om haar carričre mee af te sluiten. Ik heb er zin in, lekker genieten van mijn draakje! En trainingsmaatje Romy zal er ook zijn, gezellig!

WT Oudewater

06-10-2014

Zaterdag hebben we meegedaan aan de WT in Oudewater. Vorig jaar deden Fendi en ik in de C mee, en nu in de B1. Ik had gehoopt dat we nu op een ander stuk van het terrein de proeven zouden hebben, vorig jaar waren de B1 proeven elders. Maar helaas ze hadden het dit jaar omgezet, en zo hadden wij dus weer het zelfde terrein. We hebben de hele dag samen met Petra en zus Ziva opgelopen.
We begonnen met proef 2 Op post aan de kop van een smal slootje. Er lopen 2 werpers aan de rechterzijde van het slootje. Er valt eerst een dummie aan de rechterkant, de werpers lopen door en dan valt er een dummie aan de linkerkant van het slootje. Hmm het leek niet zon moeilijke proef, maar toch viel het niet mee. Het terrein met veel distels en hoge begroeiing maakte het lastig. Fendi met wat stuur werk uiteindelijk wel bij de dummies gekregen, was wel blij met haar luister werk.
Proef 3 Op post aan een poel, er valt een schot schuin links aan de overkant, daar valt achter de rietkraag een dummie, ietsje later valt er rechts net in het water ook nog een dummie. Fendi zag denk ik de dummie aan de overkant niet goed vallen. Ik stuurde haar en ze kwam snel weer terug, haar toen vooruit naar de overkant gestuurd, daar kwam ze vlot bij de dummie, daarna naar de rechter gestuurd, die wist ze nog prima.
Proef 4 Je staat aan de kopse kant van een bos. Er klinkt ver in het bos een geluid, er liggen 2 dummies. Fen ging als een speer het bos in, kwam terug en liet zich makkelijk een tweede keer sturen. De andere dummie lag dichtbij, het duurde even voor de die vond.
Proef 5 Een dubbel markeer. Er valt eerst op links een dummie net in een slootje, daarna valt er verderop aan de rechter kant een dummie in het hoge riet. De volgorde is vrij. Ik heb Fendi eerst naar het water gestuurd, deze wist ze prima. Daarna naar de rechter en ook deze kwam keurig binnen, mooie proef 20 punten.
Proef 2 Aan de overkant van een sloot, in een stuk vol distels, brandnetels en een bosje liggen 5 dummies. Je hebt 7 minuten de tijd om deze binnen te brengen. Hmm, op het eind van de dag, na bijna 2 uur wachten was dit nou niet echt een heel lekker proefje om de dag mee af te sluiten. Fen liet zich gemakkelijk oversturen en vond de eerste dummie snel, liet zich daarna ook weer makkelijk oversturen maar had toen wel heel erg last van de distels en brandnetels…tja het is geen Gina. Na 3 dummies vond ik het welletje, we hadden best nog tijd maar ik vond het genoeg zo, ik kreeg haar niet meer gemotiveerd om nog door de distels te gaan.
Totaal haalde we 71 punten, niet echt slecht maar ook niet super. Ach nou ja volgende keer misschien beter.

KNJV weekend Oldenzaal

29-09-2014

Zo eens even een verslagje van ons KNJV weekend in Oldenzaal. Vrijdagavond aangekomen in ons logeerkamertje bij Helene en Rob!
Zaterdag heeft Helene met Ki-Ki meegedaan aan de KNJV dag en ben ik met haar mee geweest om haar een beetje te supporteren.
Zondag heb ik met Fendi meegedaan aan de MAP. Onze eerste MAP, ik was eigenlijk van plan om volgend jaar pas te mappen, maar ik kon nu de KNJV dag nog omzetten dus ik dacht kom we kijken gewoon eens hoe en wat.
We begonnen met proef B1; Een dubbel verloren zoek, eerste een stukje volgen met de keurmeester mee. Je stond in het bos op een paadje, er lag rechts een gans en links in het andere bosje een eend. Ik heb Fendi eerst rechts laten zoeken, ze ging lekker vlot het bos in en zoeken. Ze had alleen te veel tijd nodig eer de gans binnen kwam, toen hadden we niet voldoende tijd meer voor de eend, he jammer zeg.  0 punten

Proef B2 Zo op het eerste gezicht vond ik dat een serieus moeilijke proef… Hond achter laten en zelf met de keurmeester mee lopen. Schuin rechts word geschoten, er valt een duif achter een hekje en een kraai aan onze kant van het hekje. Hond voor roepen of ophalen en de kraai word door de werper weer weg gehaald. Er licht dan recht voor ons, onder het prikkeldraad door net over het pad in de begroeiing nog een konijn. Fendi bleef netjes zitten en keek mooi naar de duif en kraai. Kwam netjes bij me en toen heb ik haar richting het hekje ingezet. Ik was heel benieuwd of zo op de val plek van de kraai zou blijven hangen. Ze nam de lijn netjes aan, rook even op de val plek van de kraai en sprong toen direct het hek over naar de duif, oppakken en weer netjes over het hek terug, dat springen is geen enkel probleem voor Fen. Daarna rustig ingezet naar het konijn, ze ging toen toch te veel naar rechts, heb haar terug gezet en opnieuw ingezet, toen ging ze mooi de juiste richting op, ging makkelijk het draad onderdoor, en daar heeft ze het mooi zelf opgelost en kwam vlot bij het konijn. Goh he dit deed ze toch best heel netjes. 85punten

Proef B3 Na een flinke wandeling aangekomen bij onze derde proef. Je staat op post aan de beek. Aan de overkant van de diep gelegen beek in een weiland valt schuin links een schot, de schutter loopt naar rechts en even later valt er nog een schot en valt er vanuit het bos een duif. Daarna ligt er links van je blind nog op een hoog eilandje een gans. De markeer heeft Fendi mooi zien vallen, gaat gemakkelijk door de beek, naar boven door de begroeiing, het draad onderdoor en loopt direct naar de val plek van de duif. Daarna ingezet naar de gans, lijn nam ze keurig aan, met de territorium fluit geef ik aan dat ze daar moet zijn, en dan verdwijnt ze uit zicht, onder aan het eilandje. Ze is daar even bezig geweest, komt weer in het zicht en blijft een beetje hangen op plekken waar de gans gelegen heeft waar andere honden uitgekomen zijn…ik zie haar wat onzeker worden…heb haar nogmaals gestuurd, maar toen probeerde ze die plek te vermijden en heb haar dus terug gehaald en ben gestopt, jammer maar helaas. De middag proeven, 0 punten

Proef B4, Je staat op post aan de water kant. Als je aankomt lopen staat er al iemand met een gans aan het water, dat ziet de hond duidelijk. Je moet de hond echter eerst vooruit sturen richting een paadje het bos in, daar ligt ergens een eend. Op het moment dat de hond onderweg is (of soms al in het bos is), valt er een schot en valt er naast de inzet plek een gans in het water. Fendi zag die man met die gans al staan, maar liet zich keurig de juiste richting in sturen. Op het moment dat er geschoten werd was zij nog niet in het bos, ze stopte direct op het schot en zag de gans dus mooi vallen in het water. Ik heb haar door gestuurd, ze kwam nog een klein stukje terug, op zit gezet en doorgestuurd. Toen ging ze mooi het bos in en vond de eend. De gans daarna kwam ook netjes binnen. 85 punten

Proef B5, Op het zelfde veld als proef B2, maar nu was ze inzet plek aan de andere kant van het hekje. Er viel eerst een duif aan de achter kant van het hek, de honden moesten echter eerst naar een bosje aan de andere kant van het draad. Daar lag een konijn. Fen mooi naar de markeer laten kijken, toen 90 graden gedraaid richting bos, haar vooruit gestuurd, ze ging netjes het draad onderdoor, en zocht in het bos. Ik denk dat ze ergens instapte want ik hoorde op een gegeven moment een piep uit het bos komen, maar gelukkig zette ze door en kwam ze vlot met het konijn terug. De duif was geen probleem, netjes over het hek heen en terug. Who deze proef deed ze mooi, er waren een hoop honden die toch moeite hadden met die verleiding. 100 punten

Proef B6, Onze laatste proef van de dag, een water proef. Aan de overkant ligt een gans, de keurmeester verteld waar deze ligt. Wanneer de hond terug komt met de gans door het water, word er achter hun geschoten en in het water net achter hun een eend gegooid. Fendi naar de overkant gestuurd, en haar daar laten zoeken, kwam vlot bij de gans die ze vlot oppakte en meenam. Netjes terug door het water, toen de eend achter haar viel zag ik haar oren even bewegen maar meer ook niet. Gans aangepakt, en weer richtig het water gezet. Hmm ik zag dat de eend helemaal onder het water lag, heel lastig zichtbaar. Fen gestuurd, zij ging gemakkelijk het water weer in richting overkant. Ja zag haar hoofd in de buurt van de eend een paar keer op en neer kijken, zo van hie moet toch ergens iets liggen…maar ze zag hem gewoon niet terwijl ze er vlak langs zwom. Ze ging de kant op en draaide meteen om, ik heb haar toen terug gefloten en toen zag ze de eend liggen. Netjes gewerkt dus, ze wist heel goed waar ze wezen moest, jammer dat de eend niet gewoon zichtbaar was. 95 punten
Onze eerste MAP ervaring. 4 mooie proeven, en twee halve mindere. Jammer, daar had ze wat meer ballen moeten hebben. Maar over de 4 andere ben ik zeker tevreden.Fendi en Gina tijdens de training met een gans.

Fendi 3 jaar!

23-09-2014

Ja, ja vandaag is het Feest! Jackanape’s Lovely Miracle, onze Fendi is jarig! 3 Jaar alweer!
Oh oh ik denk nog zo ontzettend vaak aan de nest en pup periode, wat was dat leuk zeg. Nog steeds ben ik heel blij dat Maaike ons de mogelijkheid heeft geboden om een dochter van Gina in huis te hebben.
Ja een dochter van onze Gien Drakestien dat is wat ik graag wilde, en nu hebben we Fendi, een heel ander hondje dan haar moeder, maar toch zie ik ook zeker wel overeenkomsten. Fendi is een heerlijk meisje, wat eigenlijk bij mij iets te veel in de schaduw staat van haar moeder. Dat is niet eerlijk, ze verdient het niet want wat heeft ze al mooie dingen laten zien op werk gebied. Het is een hondje wat graag luistert en samenwerkt, dat heeft ze niet van haar mams, hahah
Het afgelopen jaar heeft ze mooie proeven gelopen in de starters klasse op de OWT’s, een WT in de B1, in Frankrijk de Epreuve B gehaald en 2 mooie KNJV B diploma’s gehaald, en nu net ook nog mee geweest op jacht. Verder is het trainen met een feestje. Zo anders dan met Gina, die is altijd druk, druk en wat drammerig…Fendi is lekker relaxed en wacht op haar beurt. Als zij dan aan de beurt is dan is ze er ook helemaal. Verder is ze een makkelijk en ontzettend lief hondje, altijd in voor iets leuks, maar houdt ook echt van lekker kroelen, en ja haar aller grootste hobby is nog steeds haar moeder plagen!
Lieve zus en broertjes van Fendi; Ziva, Milord, Dobber, Joep en Joey van harte met jullie 3e verjaardag!

Als je jarig bent dan hoort daar natuurlijk wel een mooie foto bij


Jackanape's Lovely Miracle,  "Fendi" vandaag 3 jaar oud! Heerlijk, heerlijk hondje is het toch.

Mee op jacht

22-09-2014

Ja, ja van af dit weekend mag Fendi zich ook een echte jachthond noemen! Wij hebben een super weekend achter de rug.
Ik kreeg de mogelijkheid om mee te gaan op jacht in Belgie. Eerst ben ik donderdag een dagje met Gina geweest, en daarna zaterdag en zondag nog. Serge is ook gezellig mee geweest en zo hebben wij er een leuk weekend van gemaakt. Mooie jacht, gezellige groep mensen, genoeg wild en fijne honden. Zaterdagochtend Fendi voor het eerst meegenomen. Voor haar de aller eerste keer op jacht. Wat heeft ze het netjes gedaan zeg. Zat heerlijk relaxed en stil naast me tijdens de drift. Hihi de eerste keer dat ik haar op een aangeschoten eend stuurde die weg liep toen Fendi erbij kwam stond ze heel vreemd te kijken. Oke eend als jij weg loopt dan mag ik niet achter jou aan, je zag haar denken. Maar madam groeide enorm tijdens de jacht en zeker op zondag zag ik dat ze enorm veel geleerd had dit weekend. Zo ontzettend gaaf om te zien. Natuurlijk is Gina ook niets tekort gekomen, zaterdagmiddag mocht zij met mij mee en mocht Fendi lekker uitrsuten. En zondag is Serge met Gina mee geweest, zo leuk om die twee naast mij te zien.
 
Fendi trots met haar eendjes.
 
Serge met Gina naast mij op post, en tja ik maar denken dat wij hier in " zeeland" alleen maar klei hadden....

MAP training

17-09-2014

Op dinsdag heb ik nu Gina en Fendi een aantal keer samen mee genomen naar de training met Nadanja en Romy. Nou ik moet zeggen dat viel niet tegen. We hebben met de komende map vooral lekker met wild getraind en dat deden de dames keurig. Met Fendi nog niet zo heel veel met wild getraind maar ze doet het eigenlijk best makkelijk en werkt er keurig mee. Ben heel benieuwd hoe ze de MAP zal doen volgende week. Of ze er qua proeven al helemaal aan toe zal zijn…ik durf het niet te zeggen. Misschien is het nog wel wat te hoog gegrepen, nou ja dat weten we dan meteen he! We gaan het wel zien.

Weken vliegen voorbij

11-09-2014

Oh oh wat gaan de weken toch hard. We zitten gewoon alweer in september. In deze maand moet ik toch vaak aan september 2011 denken. Toen was Gina drachtig van haar pupjes! Oh oh wat heb ik toen genoten van het nestje. En nu is al weer bijna drie jaar geleden dat Fendi geboren werd. Maaike en ik zijn al een beetje aan het rond kijken of we een geschikte reu kunnen vinden voor Fendi. Wie weet krijgt mijn Fentje Fen in de toekomst ook wel pupjes…
Afgelopen weken lekker met de meiden aan het trainen geweest. Gina is nog steeds even fanatiek, heerlijk om met haar te trainen, ze blijft draken streken uithalen, maar oh oh wat kan ik genieten van haar. Fendi is na haar loopsheid iets rustig geweest, mensen die haar niet kennen merken niet veel aan haar, maar ik zelf zie dan net wat kleine dingetjes aan haar. Maar nu is mijn blije gekke spring in het veld er weer! Ze gaat lekker in de training. Zijn nu wat meer wild aan het trainen en ik moet zeggen dat doet ze eigenlijk heel gemakkelijk. Geen probleem voor haar, fijn! Nog een paar weekjes en dan mogen we weer een weekendje naar het oosten voor het KNJV weekend van de FRC, gezellig.

Lekker naar Frankrijk

11-08-2014

Vorige week hebben wij een paar heerlijke dagen gehad in Frankrijk. We zijn weer voor 5 dagen bij Marian en John geweest. Lekker genoten van het Franse leven, we hadden prima weer, lekker eten, goed gezelschap, en natuurlijk een heerlijk stel flatcoatjes bij elkaar! De dames, Fee, Lotte, Linde, Maxi, Soof en Sem vonden het prima dat Gina en Fendi hun vakantie kwamen vieren!
De komende weken hebben wij het rustig qua wedstrijden, wel even lekker. Kunnen we de komende weken lekker trainen voor de MAP. Ik was van plan om pas volgend jaar voor de MAP’s in te schrijven. Maar nu ik de 2 KNJV B diploma’s al heb, heb ik de KNJV van de flatcoats omgezet naar de MAP. Tja of Fen er al helemaal aan toe zal zijn, dat weet ik nog niet…maar ach we zien wel. Ik heb met Gina niet veel MAP’s gelopen dus zo kan ik mooi wat ervaring opdoen met Fen.

Tweede KNJV B diploma

15-09-2014

Zo mijn knappe Fen heeft afgelopen zaterdag in Vriezenveen haar tweede KNJV B diploma gehaald!
Wat hebben we een leuke dag gehad daar. Prima organisatie, leuke sfeer, erg leuk. Ik vond het leuk om op een voor ons vreemd terrein een proef te lopen. Fendi heeft de proeven weer netjes doorstaan, vorige proef hadden we een 7 voor het konijn, dit keer een 8, dat was een beetje mijn streven! Het overwater was op deze proef niet gemakkelijk bleek, daar zijn heel wat nullen gevallen. Fendi ging mooi op 1 commando over, de keurmeester ze dat de overkant een probleem was, de honden konden er moeilijk uit, op 1 punt konden ze eruit, Fendi kwam rechts van dat punt uit aan de overkant. Ze heeft op verschillende plekken geprobeerd eruit te klimmen, maar ging steeds verder naar rechts…Ze kwam terug, heb haar nogmaals gestuurd, en toen probeerde ze er wel naar links om eruit te komen! Phoe gelukkig! Zo haalde we dus net als vorige keer met 73 punten een B diploma! Blij, blij!
Nu hebben we de 2 KNJV diploma’s die nodig zijn om mee te mogen doen aan de MAPs, weer een doel bereikt voor dit jaar!

Fendi's eerste KNJV B

21-07-2014

Zaterdag hebben Fendi en ik onze 2e KNJV gelopen. Dit keer met het gewenste resultaat, Fen heeft een mooi KNJV B diploma gehaald met 73 punten! Joepie!
Deze dag werd door de Labrador Kring georganiseerd. Het was een ontzettende warme dag, maar de organisatie was goed geregeld. Bij iedere proef stonden emmers water, en de honden mochten nadat het apport uit water klaar was gebruik maken van dat water. Fendi is een hondje wat zich niet opwind in de wachtkamer, dus geen onnodig gestress voor haar. Verder had ik haar een koelband omgedaan en we konden overal in de schaduw zitten. Fendi heeft de dag heerlijk relaxed doorgebracht, in de wachtkamers lag ze heerlijk rustig, geen gehijg. We begonnen de dag met de markeer, deed ze mooi, nam de lijn mooi aan wist waar ze zijn moest en pakte de eend vlot op om hem vervolgens keurig af te geven, een 10!
Door naar het volgen en uitsturen, volgen deed ze mooi, een 10, uitsturen en komen, ging goed, ze had iets vlotter terug mogen komen, rook nog ergens wat, een 9.
Door naar down uit zicht en het kort apport….hmmm spannend! Down uit zicht samen met Maaike en Abby. We kwamen aan bij de plek, op het veld afgeschermd met een stuk zeil. Ik liep naar de mij aangewezen plek om Fen neer te leggen, en Fendi dacht dat ze over de afzetting moest springen…hihi. Haar aan de juiste kant neergelegd, en samen met Maaike weg gelopen, net voor ik de hoek om ging nog een keer omgekeken, toen zag ik dat Fendi net ging zitten. Dus nog een keer af gezegd. Toen is ze netjes blijven liggen, een 9.
Op naar kort apport, brrr. Fendi pakte het konijn niet meteen op, maar nam hem dit keer wel mee, een 7! Phoe gelukkig, tenminste niet weer een 0!
Door naar apport uit water. Deed ze keurig een 10!
Daarna naar het zoeken, we waren meteen aan de beurt. Netjes gezocht en ook keurig de eend gebracht, een 10.
Op naar het laatste onderdeel, overwater. Vind ik toch ook nog een spannend onderdeel. Voor ons vielen er best een paar nullen…hmm. Was ook geen gemakkelijk water, een grote beetje ronde poel, best een stukje zwemmen. Inzet plek was op een soort strandje. Fendi dacht bij de eerste keer inzetten ook dat ze aan het strand was geloof ik.Was niet heel geconcentreerd denk ik. Ze liep een beetje door het water…... Haar opnieuw ingezet, toen ging ze keurig vlot in een rechte lijn naar de overkant. Daar vond ze de eend en kwam weer keurig terug en gaf de eend weer mooi zittend af, een 8!
Yes ons eerste B diploma was binnen, gaaf! Heel trots op mijn meisje die met dit warme weer keurig gewerkt heeft.
Nu willen we er natuurlijk graag nog een B bij hebben zodat we mogen gaan mappen!
 
Fendi lekker rustig wachten op haar beurt, en lekker moe en voldaan met haar diploma.

Eerste KNJV dag

12-07-2014

Onze eerste KNJV zit erop, we hebbenn meegedaan in Bidinghuizen. Hmm niet helemaal met het resultaat waar ik op hoopte... Fendi deed het over het algemeen eigenlijk best heel lekker, we haalde vier keer een 9 en drie keer een 8. Maar helaas ook een keer een 0! Ze wilde het konijn niet meenemen....grrrr. Van de week heel de week mee getraind, en dan bracht ze hem prima, maar op de een of andere mannier stond dit konijn madam niet aan. Jammer maar helaas, volgende week gaan we het weer proberen!
Afgelopen vrijdag zijn Petra en ik naar Hendik Ido Ambacht geweest, om daar gezellig met Dorien en Dobber te wandelen! Oh oh wat is die Dobber toch een heerlijk hondje. Zie er veel van Gina in terug, leuk om te zien. Helaas voor Fen mocht zij niet mee doen aan dit feestje. Zij mocht lekker luieren thuis en zich voorbereiden op zaterdag! Jessy mocht natuurlijk wel mee, oh oh die heeft zich heerlijk vermaakt. Lekker rennen en zwemmen, heerlijk vond ze het!

De Epreuve!

07-07-2014

Mijn knappe Fen heeft gister haar Epreuve B Selectief gehaald in Frankrijk. Dit is een soort toelatingsexamen om mee te mogen doen aan de veldwedstrijden in Frankrijk. Het zijn leuke proefjes die op zich prima te doen zijn, maar het is zeker niet zo dat je het cadeau krijgt, dat was gister ook wel te zien, ik denk dat ongeveer de helft er in slaagde om het diploma in de wacht te slepen, de rest lukte het niet. We waren met een leuk groepje, Sas kwam ons supporteren, Sabine, Ilse en Philip uit België deden mee en fungeerde voor ons als tolk, nogmaals dank! En Bianca deed mee met Lexy, ook zij slaagde erin om het diploma te halen, gaaf, van harte Bianca! Bij de uitreiking van de diploma’s werd ik als laatste naar voren geroepen met een groot compliment van de keurmeester, zij was zeer onder de indruk van het werk van Fendi, ze vond haar een ontzettend leuk werk hondje! Super leuk om te horen natuurlijk!
 
Fentje moe en voldaan na haar Frankrijk avontuur.

Nu gaan we ons richten op ons KNJV seizoen. Ik had al wat KNJV proeven ingeschreven, en omdat ik Fendi haar loopsheid in augustus verwachte had ik de eerste proeven ingeschreven, dus aanstaande zaterdag starten we met onze eerst KNJV proef. Eens kijken of het ons lukt om een B diploma te halen, altijd weer spannend! We zullen zien.

Jessy is er weer!

04-07-2014

Ja hoor daar is ze weer, onze logee Jessy! Heerlijk om haar weer in huis te hebben, zij komt de komende 3 weken haar vakantie weer bij ons vieren. Zo leuk om haar ieder jaar weer in huis te hebben, ondertussen alweer 9,5 jaar. Haar grijze snuitje wordt steeds grijzer!De drie meiden, Fendi, Jessy, en Gina.

Geen OWT finale

17-06-2014

De planning na de Kaprun vakantie lag al vast, er stond nog een OWT en de OWT finale op het programma. Maar helaas hadden Fendi en de natuur een iets andere planning. Madam besloot loops te worden…..oeps 2 maanden eerder dan ik verwacht had. De afgelopen keren had ze er steeds ruim 8 maanden tussen zitten, nu dus maar 6 maanden…. Helaas onze OWT en de Finale ging voor ons dus niet door. Oh wat ontzettend jammer zeg. Maar goed niets aan te doen….de natuur laat zich niet plannen.

Weekje Kaprun

15-06-2014

Nadat we vorig jaar onze retriever trainings week in Duitsland gehouden hebben, dit jaar toch weer besloten om wat verder te rijden en lekker naar Kaprun te gaan!
Zaterdag na een reis van een uur of 11 met best wat fille weer veilig aangekomen in Kaprun, meteen even doorgereden naar de Klamsee om de meiden even lekker de benen te laten strekken en even te laten zwemmen.
Zondag; een prachtige maar zware wandeling gemaakt in de bergen met zo’n 30 graden…oei dat was voor vele iets te veel van het goede!
Maandag en dinsdag leuke trainingen gehad op prachtige lokaties. Met Gina waren we hier al eerder geweest natuurlijk, maar voor Fendi was het de eerste keer.
Woensdag een lekkere vrije dag.
Donderdag en vrijdag weer heerlijk getraind.
We hadden een ontzettende leuke groep mensen en honden bij elkaar. Mensen en honden konden het goed vinden met elkaar. Andere jaren gingen wij mee als deelnemer, dit jaar waren we deel van de organisatie. Samen met Helene, Ditmar en Lenk hebben we geprobeerd er een succesvolle week van te maken, en volgens mij is dat aardig gelukt.
Ik heb ontzettend genoten van mijn meiden! Gien Drakestien was maandag en dinsdag een beetje erg stout….maar mijn draakje heeft het donderdag weer goed gemaakt door heerlijk te werken en te luisteren.
Fentje Fen, zo braaf als meestal, heeft heel lekker gewerkt, leuk om te zien dat ze aardig stabiel is in haar ding, andere groep of terrein maakt haar eigenlijk niets uit. Ook weer wat bijgeleerd over haar, waar ik zeker wat mee kan!
Foto's volgen

Weekje werken

03-02-2014

Na een weekje Engeland even een weekje hard werken! De meiden hebben een weekje om bij te komen want vanaf 7 juni staat het weekje Kaprun in de agende! Heerlijk een weekje vertoeven in Haus Tirol bij Hilbert en Alice.

Trainings week Engeland

02-06-2014

Wat hebben wij een super week in Engeland gehad zeg!
We, Aart, Rebecca, Astrid, Seraja en Nadanja, en ik mochten een weekje verblijven bij Ute en Zena in Engeland. Daar werden we zeer gastvrij ontvangen en hebben we de hele week genoten van Engeland.
We hebben ontzettend gave trainingen gevolgd, eerst een dagje bij Basil Smith en daarna nog 2 dagen bij Ricky Meloney.
Gina heeft laten zien dat ze haar naam Drakestina nog steeds graag wil behouden. Laten we zeggen dat het niet helemaal haar trainingen waren. Maar ach ik vond het geweldig dat ze mee was, ze heeft ook zeker best mooi werk laten zien, en echte toekomst plannen heb ik toch niet meer met haar. Ik ben trots op wat ik met haar bereikt heb en dat pakt niemand ons meer af!
Fendi heeft heel mooi werk laten zien, leuk om te zien dat we de training met haar goed aanpakken, de Engelse waren erg over haar te spreken, altijd leuk om te horen natuurlijk.
We zijn nog een dag naar de Sherborne fair geweest, ontzettend leuk om dat sfeertje eens mee te maken. We hadden heel wat bekijks toen we daar met 9 honden rond liepen. Op woensdag hebben we een wandeling gemaakt door het Exmoor gebied, dit ligt vlakbij Ashmill waar we logeerde,t ja als je er zo dichtbij bent kan dat natuurlijk niet ontbreken. Een prachtig gebied, waar koeien, paarden en schapen rond lopen. Er schijnen ook wat slangen voor te komen maar die zijn we gelukkig niet tegen gekomen!
Ja een super week, waar we erg van genoten hebben!
Foto's volgen nog.

Weekje Ardennen!

10-05-2014

Wij hebben weer een weekje genoten van de Belgische Ardennen! We hebben mooi weer gehad, we hadden een prachtig huis, dicht bij het bos dus de meiden hebben weer heel wat kilometers gemaakt. En wij natuurlijk ook. Ja weer volop genoten van moeder en dochter!


Mijn heerlijke meiden, genieten in Belgie!

OWT & FHN Werkproef

28-04-2014

Oh oh zie dat ik na de OWT van 12 april helemaal nog niet verteld heb hoe die is gegaan.
Nou mijn kleine reusje mar OWT nummer 3 achter haar naam zetten. Dit keer deden we mee aan de OWT van de NRC, in Almkerk. Het leuke aan dit terrein vind ik zelf dat ik daar ooit met Gina mijn eerste OWT heb gelopen. Gina haalde toen ook een mooi certificaat in de starters klasse en haar dochter deed dat dit keer ook! Fen heeft haar best weer gedaan ze werd 5e met 82 punten.

Zaterdag de 19e deed ik met Gina mee op de hondenschool aan de werkproef, Gien was een beetje stout…Ze was niet echt geconcentreerd en ik denk dat mijn dametje de proeven ook niet echt uitdagend vond…dus maakte ze haar eigen feestje. Ze haalde 79 punten.

Nu is het even gedaan met de proeven! Ook wel even lekker moet ik zeggen, in juni pakken we de draad weer op, dan staat er voor Fendi nog een OWT in de agenda. En daarna gaan we ons opmaken voor het KNJV seizoen. Hopelijk zal haar loopsheid geen roet in het eten gooien, we gaan het zien.
Voor Gina zullen er niet echt meer wedstrijden op het programma staan, maar natuurlijk nog wel een heel stel leuke trainingen. We hebben ons jaarlijkse weekje Ardennen nog in de planning staan, en verder een trainingsweek in Engeland en een trainingsweek in Kaprun! Dus we hoeven ons niet te vervelen voorlopig.

WT Simonshaven

08-04-2014

Zondag hebben Fendi en ik voor het eerst mee gedaan aan een WT in de B1. Hm nou we hadden niet helemaal onze dag geloof ik.
Het waren pittige proeven, maar op zich best te doen denk ik als Fendi haar koppie er goed bij had gehad, en dat had ze duidelijk niet. Ze liet zich op de sleep afleiden door vissers tentjes die verder op stonden, die kunnen wel eens heeeeel gevaarlijk zijn. En ook de helper in het bos was echt even te veel voor haar.
Jammer, jammer haar koppie was duidelijk nog niet helemaal opgeruimd na de zaterdag, nou ja dan weten we dat ook weer. Geen 2 wedstrijd dagen achter elkaar voor mijn kleine reusje! Ze heeft me ook zeker mooie dingen laten zien.

De eerste proef viel er een hele verre markeer in het water. Deze werd door een zinger winger gegooid, die om de hoek uit het zicht stond. De dummie was slecht te zien door de begroeiing en bomen aan het water. Maar Fen zwom zonder enige twijfel zo naar de dummie, phoe die lag echt ver op het water. Toen ze terug op het land kwam viel er schuin achter de inzet plek een schot en daar lag net in de begroeiing nog een dummie. Fen registreert als ze uit het water komt het schot niet helemaal dus ik moet haar flink wat sturen, maar mijn meisje luistert heel netjes dus die dummie komt ook binnen. 14 punten

Tweede proef, Er word op het begin van de sleep geschoten, als de hond terug is van de sleep, ligt er in een bosrandje nog een verloren. Het duurde even voor Fen de sleep oppakte (tja ik heb ook nog heeeel weinig gesleept met haar) en toen ze erop zat vertrouwde ze die vissers tentjes dus niet, helaas. Dummie uit het bos had ze zo binnen, 10 punten

Derde proef, Stukje volgen tot je in de lengte naast je een sloot had tussen 2 weilanden in, daar werd een dummie ingegooid op een redelijke afstand. Dan weer verder volgen en dan viel er midden op het weiland aan de andere kant van de sloot een markeer. Fen was er niet lekker bij, volgde niet netjes. De markeer ging ze heel mooi op af, alleen liep ze er net boven de wind langs. Jammer, jammer. Maar goed e vond hem wel, ook de dummie uit het water bracht ze binnen. 14 punten.

Vierde proef, Blind over water, en dan lag er achter de dijk een dummie. Als ze terug op de kant waren dan ging er naast ons een spring konijn. Deze bleef liggen aan de rand. Hier moest de hond langs veder op stonden een stel lokkers, daar achter onder een grote wilg lag nog een dummie. Waar ik ontzettend blij mee was, was dat Fendi op 1 commando keurig over zwom! Ze had moeite met het vinden van de dummie, ze trok steeds naar rechts, maar de dummie lag links. Met wat hulp van mij kwam die wel binnen. Het springkonijn kon ze niet los laten, uiteindelijk kreeg ik haar er wel voorbij, maar net niet ver genoeg. Jammer, maar ik kan het haar niet kwalijk nemen, met zulke verleidingen hebben we nog helemaal niet getraind. 7 punten.

Laatste proef, Je stond op de heuvel, er werd een dummie in de waterrand bij het riet gegooid, eerst omdraaien en laten zoeken in het bos. Fendi draaide mooi mee richting het bos, vertrok ook vol vertrouwen het bos in…tot ze schrok van de helper! Shit. Dummie in de waterrand kwam netjes binnen. Ze herstelde zich na het schrikken dus wel, want ze ging weer vol vertrouwen naar het water. 10 punten.
Fen had niet haar dag, voelde zich niet helemaal top. Haar even lekker wat rust geven en dan een plannetje maken om haar weer verder te trainen. Met hier en daar wat hulp gaat dat vast goed komen!

OWT Heerle

05-04-2014

Vandaag hebben Fendi en ik meegedaan een de OWT in Heerle, georganiseerd door de Labrador Kring.

We begonnen met proef 4; Je staat met de kerumeester onder aan een heuvel, deze is ruig begroeid met hoog gras, brandnetels en riet. De keurmeester gooid eerst een dummie voor je in een diepe kuil. Dan moet je je omdraaien en een stuk volgen naar de inzet plaats. Er valt dan een schot en een dummie op de heulvel. Die moet eerst binnen komen en daarna mag je de memorie halen. Hmm, Fen was er niet helemaal bij geloof ik. Eerste stuk volgde ze netjes, maar daarna was ze er niet helemaal bij. Bij de inzet plek stond een tas met dummies. Fen vond het nodig om daar even bij te kijken. Markeer op de heuvel had ze niet heel goed gemarkeerd. Ze zocht wel in het gebied, maar zocht meer in het riet, hij lag er net achter in het gras. Maar goed ze vond hem wel, lijn naar de memorie deed ze prima. We kregen 14 punten.

Proef 3; Je staat op een dijkje, met voor je een groot veld. Onder aan de dijk is nog een diepe greppel. De keurmeester wilde wat zoek werk van de hond zien. Er word geschoten richting een stuk wat hogere begoeiing, daar ligt al een dummie. Fendi gestuurd, ze had goed gekeken welke richting erop geschoten werd en kwam dus mooi bij de dummie uit. 20 punten.

Proef 2; Je staat aan het water. Een beetje ronde bosvijver, vanaf de overkant wordt een dummie in het water gegooid, wanneer de hond terug is, valt er links van je nog een dummie tussen de bomen door in het water. Deed Fen eigenlijk best netjes, gaat niet mega snel te water, maar wel gewoon lekker vlot. Moet zelf altijd even wennen…Gina gaat altijd met een bommetje. Fendi had de dummie iets sneller af gunnen geven, ze keer nog wat in de rondte voor ze bij me was. Hier kregen we 18 punten.

Proef 1; Best een heftig proefje. Je staat op een groot veld, omringd door bos. Op links en rechts staat een helper, deze komen al drijvende jou richting op. Er vallen verschillende dummies maar die worden ook weer opgeraapt. Op het eind worden er links en rechts nog een dummie gegooid. De keurmeester bepaald welke dummie als eerste binnen moet komen. Oh ben zo blij dat Fendi heerlijk rustig naast me bleef zitten. Mooi om te zien dat haar koppie van links naar rechts ging, ja heel gaaf. Beide dummies kwamen netjes binnen, 20 punten! Gaaf.

En als laatste proef 5; Een walk up met 3 honden tegelijk. Er staan in het veld 2 helpers, eentje redelijk dichtbij en eentje een stuk verder. Stuk volgen, de helpers lopen ook op. Op het schot valt eerst een dummie dichtbij, dan weer verder volgen en de eerste dummie wordt weer opgeraapt, op het volgende schot wordt er een markeer gegooid door de achterste helper. En dit dus drie keer. De keurmeester zei al dat het bij deze proef echt om het volgwerk ging, de dummies waren bijzaak. Phoe spannend proefje, Fen volgde redelijk goed. Mooi stil en lekker steady. 18 punten.

Zo ons tweede OWT certificaat hebben we binnen, gaaf! Ik ben tevreden over ons kleine reusje! Ze heeft lekker gewerkt was heerlijk relaxed heel de dag. Ja heb een leuke dag gehad. Van de 14 starters zijn er 9 certificaten gevallen en Fendi werd met 90 punten 5e. Knap ding, helemaal als enige flatcoat tussen al die labs en een stel goldens!

Gezellig weekendje

31-03-2014

Afgelopen weekend weer een gezellig weekendje gehad. We vierden de verjaardag van Serge, dus Helene en Rob waren het weekend bij ons. We hebben natuurlijk genoten van het heerlijke weer. Lekker met de honden naar het strand geweest, terrasje gepakt, natuurlijk nog eventjes gewinkeld.

De vier vriendinnetje, altijd zo blij om elkaar weer te zien

Nu van de week weer werken en lekker wat trainen met de meisjes. Het weekend een druk weekend voor de boeg! Zaterdag een OWT in Heerle en zondag de WT in Simonshaven.….we zullen zien.

OWT & BKB

24-03-2014

Zaterdag 22 maart hadden Fendi en ik onze tweede OWT. Dit keer mochten we meedoen bij de Goldens in Veghel. Ontzettend leuk terrein, ik was daar nog nooit eerder geweest.
3 van de vijf proeven heeft ze ontzettend goed gedaan, daar hadden we 18,19, en 20 punten. En op de 2 andere proeven dus 0 punten. Op de proef met de walk up, was ik tevreden over het volg werk. De eerste dummie kwam ook netjes binnen. Voor de 2e dummie werd er alleen een schot gelost, de dummie lag toen al in een gebiedje met een hoop hogere ruwe begroeiing met distels erin. Fendi was niet zeker van haar zaak en zag de begroeiing als een barričre, helaas die kwam dus niet binnen.
De proef 4 was op een heuvel, een drijfjacht met 2 mega verre markeers. Vooral de 2e was ver de heuvel op waarbij de hond dus eerst de heuvel af moest, greppen over en dan de heuvel weer op moet. Deze werden snel na elkaar gegooid, Fendi heeft de 2e niet goed zien vallen en ik wilde niet gaan sturen en fluiten. Dus helaas die kwamen niet binnen. Maar goed verder dus eigenlijk heel tevreden over Fendi, ze was lekker relaxed, en die 3 andere proeven heeft ze super goed gedaan.

Zondag was het de beurt aan Gina! De BKB stond voor ons op het programma, voor de 2e keer mochten we daar aan mee doen! Het was een bijzondere dag. De sfeer tussen de flatcoat mensen was ontzettend leuk, heerlijk genoten van mijn draakje, die ook echt wel draken streken let zien. ’s Morgens heeft ze hard gewerkt, echt heel hard. Niet altijd samen met mij, maar wel zorgde ze ervoor dat op de proeven ’s morgens al het wild binnen kwam. Dat was toch niet iedereen gelukt. De middag proeven waren niet onze proeven, beide water proeven en daar zijn Gina en ik dus niet zo goed in, helaas.
Van te voren had ik mij voorgenomen om te genieten van de dag en van Gina. Nou dat is me absoluut gelukt, het was een dag met een lach en een traan, maar genoten van het werk van mijn draakje heb ik zeker!

Zwarter dan zwart!

19-03-2014

Nog helemaal vergeten te vertellen dat ik het DNA heb laten onderzoeken van Fendi voor de kleur. Natuurlijk zie ik zo ook wel dat ze zwart is maar ik wilde ook graag weten of ze eventueel geel en/of lever zou dragen? En aangezien ik zelf zwart toch echt het mooist vind zou ik heel graag willen dat mijn volgende hondje ook weer zwart zal zijn. Helemaal opgelucht ben ik dan ook dat zij puur zwart is, en we dus qua reu keuze wat breder kunnen kijken, welke kleur we ook kiezen, Fendi haar pupjes zullen zwart zijn.

Onze eerste OWT

17-03-2014

Afgelopen zaterdag begon het proeven seizoen weer voor Fendi en mij. We begonnen ons seizoen met iets nieuws. Onze eerste OWT. Ik vond het best een beetje spannend, was erg benieuwd of het wat voor ons zou zijn, zou Fendi zich netjes gedragen en zouden het proeven zijn die wij leuk vinden. Nou ik moet zeggen dat onze eerste OWT ons best goed is afgegaan. Natuurlijk zijn er nog heel wat verbeter puntjes maar daar gaan we zeker mee aan de slag.
Ik liep deze dag samen met onze trainer Aart en zijn hondje Winnie. Bij de prijsuitreiking bleek dat er van de 18 starters er 9 een diploma gehaald hadden. Tja op dit soort wedstrijden moet je dus alle dummies binnen halen, en er word net effe wat strenger gekeurd dan bij een normale WT. Maar goed wij hebben dus mooi alles binnen en tot mijn grote verassing bleek dat we met 80 punten een 3e plaats gehaald hadden! Who, dat was gaaf zeg. Aart en Winnie werden 2e! Toppie.

Volgend weekend weer een druk weekend op het programma. Zaterdag met Fendi de OWT in Veghel, en zondag mogen Gina en ik meedoen aan de BKB in Oldenzaal. Dat wordt dus weer een gezellig weekendje genieten van mijn meiden!

Nieuw leven!

05-03-2014

Wat is dat toch bijzonder! Op 11 oktober 2010 werd ik al tante van mijn lieve neefje Milan.
Nu had ik het geluk om op 04 maart tante worden van een heel bijzonder meisje Lieke! Het zusje van Milan. De afgelopen maanden weer heerlijk meegeleefd met de 2e zwangerschap van mijn zusje.
Maandag op dinsdagnacht mocht ik mijn zusje en zwager een klein beetje steunen tijdens de bevalling en heb mijn kleine nichtje geboren zien worden, wat een bijzondere ervaring zeg. Naast de vele dieren bevallingen die ik al had gezien nu ook een mensen bevalling. Prachtig, prachtig! Ik ben mijn zusje en zwager zo ontzettend dankbaar dat ik dit met hun mee mocht maken. De band die ik met Milan heb die was al bijzonder, ik weet zeker dat mijn band met Lieke net zo bijzonder zal zijn!
Lieve Lieke welkom!
 
Mijn nieuwe trots, Lieke Danny Jeannette. Wat een prachtig meisje.

Gezellige dingen

02-03-2014

Tijd voor een verhaaltje. Ondertussen zijn de trainingen weer lekker begonnen. Nog 2 weekjes en dan hebben Fendi en ik onze eerste OWT, ben zo ontzettend benieuwd hoe we dat gaan vinden, best een beetje spannend. De trainingen gaan lekker, moet er wel opletten dat ik het uitdagend genoeg hou. Ik wil zelf nog wel eens iets te veilig trainen, en aan Fendi merk ik dan dat ze het toch een beetje saai vind. Dus daar moeten we even goed opletten.
Gien Drakestien gaat lekker. Haar snuitje wordt steeds wat grijzer, haar vacht ziet er na de castratie helaas niet zo mooi meer uit, maar als je met haar aan het werk gaat is ze nog steeds de fanatieke dame zoals ik haar ken! Echt strak luisteren is gewoon niet haar ding…maar ik moet zeggen dat ze op het moment lekker in haar vel zit en ze toch ook wel inziet dat samenwerken met mij haar goeie dingen opleveren. Over het zelfstandig werken hoef ik me bij Gina geen zorgen te maken, dat zit er wel in, hahah

Voor onze Kaprun vakantie zijn we het weekend van 15 februari nog in Nunspeet geweest zodat we nog wat dingen konden bespreken. Tja als je als flatcoat mensen dan toch bij elkaar bent in deze prachtige omgeving dan kun meteen maar een training doen he.
Dus Lenk had een aantal leuke oefeningen verzonnen, en zo hebben we dus even lekker kunnen werken met onze flatcoat dames. Wat een prachtige omgeving zeg daar, heerlijk. Ik wilde met graag in een vreemde omgeving een sleep doen. Nu dus midden in het bos, op zand/bos ondergrond, wat wij hier niet hebben. Nou dat was voor Gina geen probleem, ook hier liet ze weer geen vreemd gedrag zien. En ook Fentje Fen liep de sleep prachtig, gaaf hoor!

Afgelopen weekend weer een ritje voor de boeg, dit keer weer richting het oosten! Ik had met Mimi afgesproken om nog eens met Gina te trainen. Vooral op de slepen voor de BKB.We hebben op verschillende vreemde terreinen getraind. We zijn ’s morgens begonnen met een sleep, nou dat gaf geen enkel probleem, ze kwam op de sleep vreemde mensen tegen. Daar had ze geen moeite mee. Daarna op een ander terrein wat verschillende oefeningen, ook daar ging ze lekker, luisterde mooi deed wat er van haar gevraagd werd! Toen tussen de middag lunchen bij Mimi thuis, Gina net als op de BKB lekker in de auto gelaten. Na de lunch weer naar een nieuw terrein, leuke markeers gedaan en afgesloten met een pittige sleep. Hier zagen we dat Gina op 1 haak echt wat moeite had, maar ze bleef heel mooi aan het werk en loste het zelf mooi op. Dit was mooi om te zien, we zagen hier ook gewoon Gina zoals we haar kennen, niets geen onzeker gedrag of iets, gewoon door gaan tot je er bent! Nou we gaan gewoon lekker met een goed gevoel naar de BKB, we gaan er een mooie dag van maken, en verder zien we wel!
Wij mochten weer logeren bij Helene, altijd gezellig natuurlijk. Zo leuk om te zien hoe blij te hondjes ook altijd weer zijn om iedereen weer te zien.
 
Nighty, Orange en Gina, de dames wachten tot de sleep getrokken is. En Gina met de gans terug van de sleep.

Nog een paar plaatjes

06-02-2014

Nog even een paar plaatjes! Kan het niet laten.
 
Fendi & Ziva

Gien draakestien!

Trainingen

06-02-2014

Jammer genoeg beginnen de trainingen van Gina en Fendi pas weer vanaf 20 februari. Maar ondertussen zijn we natuurlijk wel al zelf aan het trainen.
De donderdag training van Gina doen we gewoon lekker zelf met ons groepje. Gina heeft het erg naar haar zin, vind zichzelf erg leuk…of ik het met haar eens ben dat is een tweede…..We zijn lekker aan het slepen en dat gaat prima, ik heb in de trainingen geen een keer het gedrag gezien wat ze in Oldenzaal liet zien. 23 Maart gaan we gewoon weer met volle moed naar Oldenzaal voor de BKB, en daar hoop ik vooral op een leuke dag waar ik kan genieten van mijn draakje!
Ik blijf komend jaar zeker nog lekker met haar trainen, maar ik denk niet dat we nog veel wedstrijden zullen lopen.
Voor Fendi begint de training ook pas op 23 februari, maar ook daar ben ik natuurlijk wel mee bezig. Mijn kleine reusje gaat lekker! Ik blijf het wel heel erg leuk vinden om met 2 verschillende hondjes te trainen! Fendi is wel echt een hondje wat het graag goed wil doen voor mij. Tot nu toe niet echt stout. Ik heb een aantal OWT’s ingeschreven, ik ben ontzettend benieuwd hoe ze dat gaat doen. En of het iets is wat bij mij past…we zullen het zien!

Afgelopen zondag samen met Petra wezen trainen. Zo leuk met de 2 zussen. Ik had mijn foto toestel mee, het zonnetje scheen lekker dus ik kon mooi even wat fototjes maken van de dames.

 
Gina & Fendi met konijn.
  
Ziva met konijn en mama Gina nog even met haar dochter

Nieuwjaarswandeling

27-01-2014

Afgelopen zaterdag hebben we de flatcoated nieuwjaarswandeling op het strand hier in Hellevoetsluis gehouden. Het was prima wandelweer, en we hadden een ontzettende leuke groep bij elkaar. Wij zijn begonnen met wat warms te drinken bij de auto, daarna naar Rockanje gelopen waar wel bij de strandtent Badlust welkom waren om wat te drinken en te eten. En daarna zijn we weer terug gelopen. Iedereen bedankt voor jullie komst!De hele groep bij elkaar, totaal 46 honden!

Het werd al een beetje donker dus niet zo'n hele mooie foto, Ziva, Dobber, Gina, Fendi en Milord.

Familie weekendje

21-01-2014

Afgelopen weekend een gezellig familie weekendje in Duitsland gehad. Heerlijk genoten van mijn neefje Milan, mijn zwangere zusje en natuurlijk mijn ouders. De meiden waren natuurlijk ook gezellig mee, die hebben het ook weer heerlijk naar hun zin gehad. Lekker door de bossen kunnen rennen, maar natuurlijk ook gezellig mee geweest naar een standje! Ook zijn ze weer ruim voldoende geslaagd voor hun horeca examen!
 
Mijn drie schatten bij elkaar, wat is Milan toch gek van zijn zwarte vriendinnen!

Een nieuwjaar!

10-01-2014

Jeetje we zitten gewoon alweer in 2014! Phoe wat is 2013 toch voorbij gevlogen zeg! We hebben een stel leuke gezellige feestdagen gehad, en nu begint het gewone leven weer! Natuurlijk wensen wij onze website bezoekers ook een heel gelukkig 2014!