Laatste dag van het jaar.

31-12-2008

En toen was er weer een jaar voorbij! Altijd een leuk moment om terug te kijken. Voor mij is het een goed, leuk, gezellig en sucesvol jaar geweest. Leuke dingen met Gina ondernomen, we zijn samen ontzettend gegroeid. Hebben kennis gemaakt met het honden wereldje om ons heen. Over het algemeen positieve gevoelens maar ook hier en daar gemerkt dat het een wereldje is waarin er mensen zijn die andere iets niet gunnen...jammer.

Toen we aan 2008 begonnen had ik met Gina net een C diploma gehaald. We hebben begin van het jaar leuke proeven gelopen, veel bijgeleerd en het idee begon te komen dat het leuk zou zijn als we een B diploma zouden kunnen halen! En ja dat is ons in september gelukt, who wie had dat 2 jaar geleden verwacht... Ook hebben we 2 WT op B niveau gelopen en ook beide afgesloten met een mooi diploma.

Tja en wat is dan je volgende doel he...nou vooral genieten van haar, en van het samen trainen. Oooooiiiittt hoop ik met haar een A diploma e halen. Wel eng hoor om dat hier zo uit tespreken... Voorlopig zit dat er nog niet in hoor, daar zal nog heel wat training voor nodig zijn, ze is nog hartstikke jong natuurlijk dus we hebben nog alle tijd, het lijkt me gewoon heel gaaf om dat samen met haar te kunnen bereiken, eerst nog maar eens wat proeven op B1 niveau lopen, dan als het lukt een MAP B halen en in de toekomst naar de B2..... En ik hoop op nog wat om mee te gaan op jacht met haar.  Nee hoor we hoeven ons niet te vervelen, plannen genoeg.

Ach en verder geniet ik iedere dag weer van haar, ze is geweldig, ik ben ontzettend gek op haar, hoe stout ze af en toe ook is...die kop van haar...tja die laat mij smelten, mijn draakje! Ze zit op haar troon, moet alleen oppassen dat ze het zelf niet weet!

Ik wens iedereen die hier komt lezen een heel goed, gezond en succesvol 2009! Hopelijk mogen we in 2009 ook weer zoveel trouwe bezoekers ontvangen op onze website!

Groejes Danny & Gina

Kerst / Jacht

 

28-12-2008

Zo de kerstdagen zitten er weer op. Wij hebben een paar gezellige dagen gehad. Overdag lekker met Gina erop uit geweest en dan eind van de middag naar familie en vrienden, was leuk.

Gina is gek op cadeautje, komt het liefst iedereen helpen met uitpakken. Overal met die grote neus bij natuurlijk.

Ook Gina is weer verwent!

 

Altijd erg dankbaar voor haar cadeautjes!

Nog even samen op de foto.

Ja en toen zaterdag mee op jacht. Spannend hoor, we mochten mee bij een bedrijf op de maasvlakte, daar hebben ze veel overlast van konijnen dus daar word het dmv de jacht een beetje binnen de perken gehouden. Om 10.00 uur moesten we ons melden. Ik moest op een bedrijven terrein zijn dus me eerst netjes melden bij de portier, een formulier invullen en toen het terrein oprijden waar ik opgevangen zou worden.

Kennis gemaakt met de mannen met de geweren en Bert en Cora die ken ik natuurlijk al. Korte uitleg over het hoe en wat en toen op pad. Warm aankleden want wat was het koud zeg….brrrr

’s Morgens werd er met een springer erbij voor de voet gejaagd. Mooi om te zien hoe de springer de kleine bosjes uitjoeg. Gina vond het begin wel een beetje vreemd…wist nog niet zo goed wat we nou midden in de industie zouden gaan doen geloof ik. Ik liep met een geweer mee en verder op liep er nog een geweer en volgens mij was Gina er van overtuigd dat die man iets zou gaan gooien……haha tja zo gaat het op een proef immers ook he. Bij het eerste schot zag je haar denken…ohhhh oke, ik ga zitten.

Ze begreep alleen nog niet dat konijnen niet vliegen….en dat je dus laag moest kijken…

’s Morgens heeft Gina 2 konijnen kunnen halen. Er werden er door ons geweer 2 geschoten, de laatste had ze goed gezien. Die haar laten halen…tja een warm nijntje is toch een beetje vreemd hoor. Beetje onwennig en stout….maar na een femre hou vast kwam hij netjes binnen. Toen naar de volgende, haar uitgelijnd terretoriom fluit gegeven en toen vond ze hem. Bleek dat deze niet helmaal dood was…huuu, ja zag haar denken, hij beweegt hoor vrouwtje….

Ja houvast…..oh nou oke als jij het zegt…deze kwam dus ook binnen en die heb ik aan het geweer afgegeven!

Toen eerst even lunchen.

’s Middags ging het wel iets anders. Dan gaan ze fretteren. Ze nemen een fretje mee die sturen ze een burcht in en als het goed is worden de konijnen er dan uitgejaagd door de fret. Aan de ervaren hond die bij ons was zag je dat die heel goed wist wat er komen ging, die zag die fret het hol in gaan en de hond zat naar het hol te kijken want daar ging het gebeuren….

Hier moet je vooral veel geduld hebben….wachten, en wachten tot er een konijn uit zijn hol komt. Ze hadden er deze middag niet veel zin in, uit eindelijk maar een aantal uit gekomen, sommige gingen de kant van de gebouwen op en konden dus niet geschoten worden...een de ander werd wel geschoten en heeft de andere hond gehaald. De hond moet hier heeel snel reageren want als het konijn ziek geschoten word wil je niet dat hij in het hol verdwijnt…dan krijg je hem natuurlijk niet meer te pakken.

Totaal hadden we die dag 35 konijnen.

De andere geweren hadden iets meer geluk.

Tussen door heb ik Gina nog wel een aantal keer een warm konijn kunnen laten halen en afgesloten met een zoek. Ze groeide er wel wat in, maar het was nog niet zo mooi oppakken en terug als ik graag zou willen zien…

Waarschijnlijk mogen we nog wel een keertje mee, eens kijken hoe het dan zal gaan.

In elk geval vonden we het een hele ervaring. Ik zag wel aan Gina dat ze vooral ’s middags wel door kreeg hoe het spelletje gespeeld werd en dat konijnen dus niet uit de lucht komen vallen.

Bijna kerst...

22-12-2008

 

Nou, nou de weken gaan echt snel voorbij.

Nog een paar dagen en dan is het al weer kerst.

Donderdag met de training had Gina haar stoute jas weer aangetrokken….draak. Maar goed uiteindelijk alle oefeningen goed afgesloten. En een aantal oefeningen deed ze gewoon wel in 1 keer goed…

Nou ja we gaan er maar vanuit dat het een periode is en dat het straks echt weer over is.

 

Ik werd vanmorgen gebeld met de vraag of ik het leuk vond om zaterdag met Gina mee te gaan op jacht!!!!

Nou dat willen we wel hoor, echt super gaaf. Onze eerste jacht ervaring, ben heel benieuwd hoe Gina het zal gaan doen, vind het best een beetje spannend.

 

Maar goed nu nog even de laatste dagen werken voor de kerst en dan een paar gezellige dagen, ik vind de kersttijd altijd erg gezellig. Lekker samen zijn met familie en vrienden, lekker eten en drinken, ja heerlijk hoor.

Hopelijk werkt het weer een beetje mee en kunnen we er tussendoor ook lekker opuit met Gina.

 

 

Weer beter.

15-12-2008

 

Zo we hebben weer een druk weekendje achter de rug.

Zaterdag heel de dag bij Joyce en Johan bezig geweest. Die zijn lekker verhuisd naar hun nieuwe huis.

Gina heel de dag mee geweest natuurlijk. Haar vriendinnetje Nova was er ook dus die hebben samen nog lekker even een rondje in het bos kunnen rennen.

 

Zondagochtend weer wezen trainen. Ik had Bert al even gewaarschuwd dat Gina en ik een water dipje hadden en dat ze afgelopen week zo stout was geweest.

Nou ik moet zeggen dat het zeker niet slecht ging. Ze heeft goed haar best gedaan, netjes geluisterd! Ja hoor ik was tevreden.

Er was een haas mee. Ik was erg benieuwd wat Gina daarvan zou vinden, die hadden we nog nooit geapporteerd.

Bij het eerste apport hoorde ze achter de bosjes alleen een prrrtje, toen ze hem moest oppakken was ze voor mij dus uitzicht….er stond wel een helper bij. Ik hoorde van hem dat ze het wel een beetje vreemd vond, eerst even snuffelen en kijken hoe ze hem op moest pakken, maar toen kwam ze trots naar me toe. Mooi gezicht.

Later nog een sleep gedaan met de haas en toen pakte ze de haas direct en snel op.

Leuk om te zien dat als ze het een keer gedaan heeft het minder vreemd is.

 

Donderdag hebben we de laatste les van het jaar. Dan is het kerst en nieuwjaar en Maaike neemt een maand vakantie ivm met het aankomende nest van Holly!

 

Gina vindt dat ze ook aan vakantie toe is....

 

 

Gek..en stout...

12-12-2008

 

Mijn Gina is gek..stout..hupsig, ja hoe zal ik het noemen!

Nu in de winterperiode trainen we wat minder dan in de zomer periode. De wandelingen op de dagen dat ik heel de dag moet werken zijn iets korter, nou ja nog niet eens zozeer qua tijd maar we lopen meer stukken door Hellevoetsluis, ze loopt dus wat meer aan de lijn. We fietsen wel regelmatig dus ze komt echt geen lichaams bewegin te kort…maar lichamelijk moe zijn kent ze niet echt…haar koppie moe maken daar heeft ze meer aan.

 

Gistermiddag trainden we in Berschenhoek, leuk gebied is dat, kun je van alles doen.

Door de fille kwamen we iets later aan, Gina even los gelaten, poepie en een plas doen en toen begonnen we.

Eerst even wat appel, volgen enzo. Ging goed, ze was er goed bij.

Toen een oefening…als ik hem omschrijf dan denk je och dat moet ze toch kunnen…

Met 3 honden op lini, honden achterlaten, wij een meter of 30 voor hen uit lopen en dus recht voor ze gaan staan!

1 hond voor roepen en halverwege laten zitten, dan de volgende hond het zelfde laten doen…

Nou Gina zat in het midden, dus haar vriendinnetje mocht als eerst!

Toen die op haar kont zat dacht Gina, zo en nu is het mijn beurt, ik kom alvast…lekker op zn Gina’s blijk, vrolijk en snel!

Hmm, nee dat was niet de bedoeling, dus terug gezet…

Nou Gina was er dus van overtuigd dat ze echt bij mij moest wezen dus nadat ik haar weer terug had gezet, en weg liep, zo’n 10 meter bij haar vandaan was nam ze weer een spurt en daar was ze weer…

Hmm toen had ze wel door dat het vrouwtje niet zo blij met haar was…tja en als het vrouwtje boos is dan moet je daar eigenlijk bij weg blijven!

Als ze dan weer zat weer net zo blij en vrolijk komen en dan met een paar bokkensprongen naast me komen zitten….

Na haar een keer of 5 /6 terug gezet te hebben, hebben wij de oefening zij het iets aangepast ook uitgevoerd…

Hmm, heb Maaike nog gevraagd of er nog plek was in de puppie groep maar kreeg te horen dat de pups dit al kunnen…

Heb Gina wel even verteld dat ik haar op Marktplaats zet als ze zo door gaat!

 

Maar goed daarna een dirigeer oefening…had er niet heel veel vertrouwen in dat begrijp je wel na bovenstaand verhaal…

Maar goed even goed opletten, dummie weg gebracht en wat rust proberen over te brengen…

Ja ja ze kan heus wel luisteren hoor, dit deed ze eigenlijk gewoon heel erg goed. Netjes zitten en nam mijn aangegeven lijnen netjes aan! 

Draak!

 

Toen het volgende…overwater. Merkte van de week al dat dat niet van een leien dakje ging…en dat bleek ook nu weer.

Met wat hulp aan de overkant is het wel gelukt maar als je haar had gezien gister kon je toch echt niet geloven dat wij een mooi B diploma gehaald hebben 2 maandjes terug. Toen ging ze echt heel goed overwater…

Oke ik wist wel dat het nog niet 100% was maar nu leek het nergens op.

Was bang dat ze gewoon niet graag te water ging, dus iets verder op 2 keer een dummie in het water gegooid en haar die laten halen…tja dat is dus het probleem niet, ze gaat dan gewoon op z’m Gina te water, lekker met bommetje.

Bij het (blind) overwater sturen is er dus echt iets in haar wat haar tegenhoud…vreemd ik kan niet bedenken wat. Ze heeft toch altijd succes aan de overkant, hoeft niet super moeilijk te zoeken daar…

Nou ja maar weer even een stapje terug en haar het vertrouwen geven dat ik haar echt niet zomaar stuur!

Komt wel weer goed, denk ook dat het komt omdat we nu gewoon een stuk minder waterwerk doen!

 

Ook nog een leuke sleep gelopen, ja dat deed ze toch weer erg netjes! Dus ik heb haar gewoon weer netjes mee naar huis genomen, ze hoeft niet op marktplaats!

 

Voordat ik nu allerlei rare mailtjes krijg, dit dreigement naar Gina toe is altijd een geintje hoor, weet ze zelf alleen niet!

 

Dit weekend een druk weekend! Morgen Joyce verhuizen, zondagochtend trainen en ’s middags een verjaardag! Gina gaat natuurlijk gezellig mee!

 

Oh nog wel even een leuk nieuwtje om te vermelden, onze vriendin Holly krijgt puppies! Ja gister op de echo zagen ze heel wat pups, dus nog een paar weken geduld en dan worden er mooie pups geboren bij Maaike! Jackanapes

Gina 2 jaar!!!!

 07-12-2008

2 Jaar alweer! Wat gaat het toch snel he, mijn draakje is jarig!

Gina precies 2 jaar.

Volgens mij heeft ze een leuke dag gehad. Vanmorgen in Zuidland afgesproken met Maaike, en Sabine en Luc uit Belgie. Die wilde graag eens met ons komen trainen met flatje Bailey en Akita Aiko.

Hier nog een plaatje van Aiko en Bailey door Maaike gemaakt.

Het was een prachtige dag, heerlijk weer en goed gezelschap Maaike had Holly en Fraya mee. Heerlijk om Fraya weer zo te zien na haar lange rust periode. Ze had het naar haar zin. Voor Holly zijn we heel hard aan het duimen dat ze drachtig is….spannend. We hebben leuk getraind hopelijk hebben Sabine en Bailey er iets aan gehad.

Na de training nog even op het strand in Rockanje geweest. Hier waren ook de Osha’s met hun kids en flatcoated bende! Leuk om kennis te maken met de kleine Kate, heerlijk weer zo’n pup!

Ja, ja en toen zat de dag er weer op…..en daarmee ook het weekend! Morgen moet er weer gewerkt worden!

Vanaf hier gaan we verder in het volgende dagboek, vanaf 2 jaar!

Drukke boel!

04-12-2008

 

Zo een druk weekje hier!

Joyce (mijn zusje) heeft de sleutel gekregen van hun nieuwe huis, daar moest flink geklust worden dus daar zijn we hard aan het werk. Gezellige boel hoor. Gina weet de weg ondertussen ook al feilloos te vinden. Het is niet ver bij ons vandaan en als we binnendoor fietsen kan Gina mooi heel de weg los met de fiets mee.

Kleedje mee en Gina vind het prima om mee te gaan, altijd een aantal mensen aanwezig vind ze gezellig.

Gina vindt het gezellig en helpt graag een mondje mee!

 

Dinsdagmiddag ben ik zelf even wat met haar wezen trainen, ze deed het goed. Heb het allemaal net iets anders gedaan, ze moest vooral goed luisteren! Gina goed.

Donderdagmiddag zaten we in de auto op weg naar de training van Maaike….ik had me warm aangekleed want had het zondag erg koud gehad, dat gebeurt me niet nog een keer dacht ik dus!

Ze weersvoorspellingen waren niet erg goed. Ik was net weg en het begon steeds harder te sneeuwen..hmmmm.

Na een paar kilometer werd het alleen maar slechter en heb ik maar besloten om terug te gaan….zag het niet zo zitten met dit weer.

Vanaf huis het bos in gelopen en daar een flinke wandeling gemaakt met Gina.

En ik heb haar voeten ’s middags een beetje getrimd, ziet er weer een beetje opgeruimd uit!

 

Het weekend ook weer klussen bij Joyce maar er word natuurlijk ook gezorgd dat Gina niets te kort komt. Zondag op haar verjaardag word ze getrakteerd om een leuke training!

01-12-2008

 

Phoe, phoe, Gina is een beetje stout! Nou is ze dat wel vaker hoor maar nu valt het weer even op….

Ze is een beetje hyper…erg actief en ongeduldig…Niet in de dagelijkse dingen maar wel met de training. Het gaat allemaal wel en de proeven worden ook wel goed uitgevoerd maar ze is gewoon een beetje anders, kan het niet zo goed uitleggen.

Nou ja hopelijk is het even een periode en gaat het weer over. Ik moet zelf in elk geval goed opletten dat ik niet te snel tevreden ben!

 

Afgelopen zaterdag kreeg ik een brief van de FRC dat de jachtpraktijkdag niet door gaat!

Echt ontzettend balen hoor. Ik had er heel veel zin in. Was erg benieuwd hoe het zou zijn en hoe Gina het zou gaan doen. Maar helaas mijn draakje krijgt dus nog geen kans met warm wild…jammer.

 

Dus dit jaar staat er niets meer op het programma!

Gaan we maar eens kijken wat we het voorjaar allemaal kunnen gaan doen!

 

Eerst aankomende zondag haar 2e verjaardag vieren!

WT Ottersum

24-11-2008

Gister hebben we meegedaan met de Working test in Ottersum.

Het was leuk, de weersvoorspellingen waren niet best…koud en sneeuw. Nou we hebben nog redelijk mazzel gehad. Wij hebben het wel koud gehad maar het is pas gaan sneeuwen toen wij al lekker warm binnen zaten en alle proeven achter de rug hadden.

Ik zal proberen om een verslagje te maken van de proeven.

Wij begonnen bij proef D

In het boekje konden we de proeven alvast lezen, leuk dan weet je wat je te doen staat.2 Keer een verloren zoek, eentje lag er rechts van je en eentje links. Bij terug komst met de eerste dummy ging er een springkonijn voorbij, deze moesten ze negeren.

Ik vind het zelf wel lekker om met zoeken te beginnen, Gina kan goed zoeken en op deze mannier haar eerste energie een beetje kwijt. Ik zette haar in en ze vond redelijk vlot de eerste dummy op rechts. Springkonijn liet ze mooi voor wat het was. Toen ingezet voor dummy nr 2. Bij de deelnemers voor ons hadden we al gezien dat die dummy niet mee viel…. Gina heeft zich helemaal het lelam gezocht en uiteindelijk wel gevonden maar het koste heel veel moeite. Ze is super diep geweest, volgens mij zijn ze haar aan de andere kant van Ottersum tegen gekomen (bij wijze van spreken dan he…) Maar goed ze is al die tijd blijven werken, is niet komen vragen dus ik ben zeer tevreden. Ik kreeg een compliment van de keurmeester, dat hij haar prachtig vond werken, mooi gedreven, en ze kwam niet vragen, bleef al die tijd aan het werk! Altijd leuk om te horen. Het was natuurlijk nog koud…en er werden allemaal nieuwe dummy’s gebruikt…dus het zou goed kunnen zijn dat ze er weinig verwaaiing van kregen. Nou ja de kop was er af, onze eerst proef zat er op.

Door naar proef E

Ik had de proef al in het boekje gelezen en vond het een beetje eng…

Je stond met je hond op past aan de water kant, er werd een dummy aan de overkant net in het water gegooid met een schot. Daarna werd er een keer naar achter geschoten en de dummy lag dan al een heel eind verder op. De hond moest de eerste dummy binnen halen en daarna nogmaals gestuurd worden en dan de verre dummy halen.

Eerste dummy was perfect, het water was heel ondiep er hoefde niet gezwommen te worden. Vond Gina wel een beetje gek volgens mij… Toen de 2e hier was ik bang voor, van te voren al…..omdat ik twijfelde of ze nogmaals naar de overkant zou gaan…nou die twijfel hoefde ik niet te hebben dat was geen probleem. Maar bij deze proef hadden we een uur zitten wachten en dus al heel wat honden voorbij zien komen….Die 2e dummy was vreselijk moeilijk….zelf vonden ze hem eigenlijk niet…ook hier een nieuwe dummy het was koud, mummie lag er al erg lang omdat hij niet werd gehaald en er stond ook bijna geen wind…Daarbij lag de dummy net op een heuveltje…dus de honden kregen bijna geen verwaaiing. Je moest hier dus eigenlijk flink gaan sturen….tja zover zijn wij dus nog niet. Zonde maar de 2e dummy kwam niet binnen. Gina heeft zo ongeveer alles afgezocht daar, alleen dat ene plekje net niet… Nou ja ik schaam me er niet voor dat we deze dummy gemist hebben…ik denk dat zo ongeveer 80% deze dummy gemist heeft.

Aan de andere kant was Gina ook wel een beetje stout hoor daar Ik wilde haar toch wat sturen en toen luisterde ze niet zo mooi ….maar ja aan de andere kant zo ver zijn we gewoon nog niet…

Oké verder naar proef A

Hier waren we lekker vlot aan de beurt.

Je stond aan de rand van het bos, ze moest eerst een dummy zoeken, als ze met die dummy terug kwamen dan ging er een spring konijn op en daar begon een sleep.

Nou ik had wel vertrouwen in deze proef! Dummy 1 was binnen no time binnen, dat was geen enkel probleem, toen ze terug kwam keek ze goed naar het spring konijn. Weer netjes naast me neergezet. Vooruit gestuurd en bij het begin van de sleep het commando sleep gegeven, hupsa ze zat meteen op de sleep, eerste kleine stukje kon ik haar zien en daarna verdween ze uit zicht. Maar ze kwam vlot terug met een mooie konijnen dummy Ja mijn draakje had de sleep heel mooi gelopen! Gaaf hoor.

Weer verder naar proef B

Hier moest je met z’n tweeën tegelijk werken.  Stukje volgen, er viel dan links van je een schot, deze moest de rechter hond halen, als die binnen was stukje verder lopen en dan viel er rechts een schot, die was dan voor de linker hond. Dan viel er voor je een verleiding, die werd door een andere hond gehaald. Daarna terug, en dan moest je dus weer andersom werken.

Ik liep samen met een blonde labrador. Gina had iets mooier mogen volgen, maar het markeren op geluid deed ze perfect, de dummy’s waren snel binnen.

Nu op naar onze laatste proef C

Klein stukje los volgen, dan zitten, er viel een dummy met schot op een heuvel. Voorjager moest in de hut gaan staan, en de hond moest dan de dummy halen. Wanneer de hond terug kwam viel er rechts van hem op de heuvel nog en schot en deze moest dan na het afgeven van de eerste dummy gehaald worden. Een erg leuke proef, honden reageerde eigenlijk allemaal anders hier. De essentie was wel dat de voor jager in het hutje bleef staan en den hond het dus zonder verdere aanwijzingen moest oplossen.

Gina volgde mooi, zat goed te kijken naar waar het eerste schot viel. Ik heb haar laten zitten, ben in het hutje gaan staan en heb haar toen het commando Apport gegeven, eerst wilde ze naar mij toe komen maar met een Nee apport ging ze verder en vond de dummy meteen. Toch een beetje gek om haar daarvan daar te sturen. Ze kwam zo snel terug dat de 2e dummy iets te laat viel denk ik..die kon ze dus niet gezien hebben… Even een beetje rust..heb haar net voor het hutje laten zitten en haar toen naar de andere kant gestuurd, het kwartje viel meteen, ze had het schot daar duidelijk wel gehoord, deze dummy vond ze ook vlot!

Weer een compliment van de keurmeester! Mooi samen gewerkt en rustig voor gejaagd! Altijd leuk om te horen.

Zo onze 2e WT in de B1 zat er op! Was zeer tevreden, natuurlijk jammer dat we 1 dummy gemist hebben maar hij was gewoon net iets te moeilijk voor ons.

Na een tijdje lekker warm gezeten te hebben in het restaurant was het tijd voor de prijsuitreiking. Er waren 37 B1 diploma’s gehaald. Wij werden met 85 punten 6e! (dacht ik....) Nou heel netjes toch.

Nog even een winterplaatje. Tja als je meer dan een uur moet wachten voor een proef moet je wat verzinnen he...dus maar even een leuke foto!

Toen werd het tijd om naar huis te gaan…oei het was ondertussen flink gaan sneeuwen…maar goed we hebben rustig aan gedaan en zijn uiteindelijk veiling thuis gekomen! Gina had ondertussen een paar uur in de auto liggen slapen natuurlijk dus die was weer lekker uitgerust en vond het thuis wel tijd om even te spelen….

Weekend zit er weer op!

16-11-2008

 

Tja het weekend zit er weer op dus het is weer tijd voor een nieuw verhaaltje he.

Nou ja dit weekend niet zo heel veel mee gemaakt eigenlijk.

Zaterdag rustig dagje. ’s Morgens met de wandeling wat dingetjes gedaan met Gina. Ging lekker ze had er zin in. Maar ja dat heeft ze eigenlijk altijd wel.

’s Middag lekker in de duinen en op het strand wezen lopen.

 

Zondagochtend wezen trainen. Ging goed, was een leuke training. Het dirigeren gaat best goed, heb nog wat tips gekregen waar we mee aan de gang kunnen van de week. Ze moet gewoon wat sneller gaan zitten op de fluit….

 

In de middag door naar Zoetermeer, daar zou Serge gaan skiën met een aantal mensen. Ikke niet hoor…ik hou niet van skiën en bovendien is het niet mijn sterkste punt zeg maar 

Dennis en Angelique waren er ook en die hadden Nova mee gebracht. Dus in de tijd dat zij zijn gaan skien ben ik lekker met de dames gaan wandelen! Heerlijk gelopen met een paar leden van een forum waar ik lid van ben!

Net voor het echt donker werd waren we terug bij de auto. Hondjes verzorgt, die konden lekker gaan slapen in de auto en wij hebben met z’n alle lekker zitten eten bij de ski baan.

 

Het weekend heb ik ook mijn inschrijf bewijs binnen voor de WT in Ottersum dit weekend! We mogen dus mee doen! Leuk hoor, nieuw terrein…ben heel benieuwd hoe Gina het gaat doen, spannend!

En nog een leuk nieuwtje! We mogen mee doen aan de jachtpraktijk dag van 16 december in Oldenzaal! Echt heel gaaf, ben ontzettend benieuwd wat deze dag ons gaat brengen!

 

Deze week een extra middagje werken….tja moet af en toe gebeuren he! Nou ja Gina mag lekker naar opa en oma dus die zit goed!

Donderdagmiddag lekker weer bij Maaike trainen.

Ween een verhaaltje!

11-11-2008

 

Weer even tijd voor een verhaaltje!

Uhm waar zal ik beginnen….zolangzaam aan is het wel tot ons door gedrongen dat we een leuk reisje gewonnen hebben. We hebben er al erg veel zin in! Jammer dat het nog wel een half jaartje duurt…

Ik weet ondertussen ook een klein beetje hoe de week eruit gaat zien.

We komen op zaterdag aan, zondag een dagje om bij te komen en te wennen. Lekker wandelen enzo.

Maandag en dinsdag trainen, woe dagjes vrij, donderdag weer trainen en vrijdags een afsluiting!

Nou klinkt erg leuk, we zijn met 22 personen en met 18 werkende honden! Een flinke groep dus.

 

Verder gaat het hier allemaal prima, merk wel dat we qua training een stapje verder gaan nu! Gina is een beetje stout….heeft te veel haast af en toe en denkt het zelf soms allemaal wel te weten…

Tja en dan is ze erg snel hoor…ik moet dus zelf goed opletten, stukje rust erin houden, en alvast vooruit denken en bedenken wat Gina misschien in haar koppie heeft. Als ik dit allemaal doe dan gaat het vast goed komen!

 

Afgelopen maandag op de Nimrod wezen kijken…nou dan hebben we nog wel wat training te gaan hoor!

Was een leuke lange dag. Verschillende honden aan het werk gezien en natuurlijk de 2 flatjes van Lenk en Willy. Zij hebben beide helaas 2 apporten gemist, maar we hebben van ze genoten hoor, ze kunnen trots zijn op hun hondjes!

 

Wat een leuk weekend!

02-11-2008

 

Hehe, wat een leuk druk weekend hebben wij gehad.

Vrijdagavond gezellig visite gehad, waardoor we niet heel vroeg op bed lagen…

Zaterdagochtend de wekker toch al weer redelijk bijtijds. Gina snapte niet wat ik ging doen, ze zag toch echt dat ik mijn tas aan het pakken was…ik ging weg en zij bleef thuis…

Serge zou voor haar zorgen, had ze mooi voor de WT van zondag wat rust en ik haar ook niet kunnen verwennen, 

De show in Bleiswijk was leuk. Ik heb Loes hopelijk goed kunnen helpen met alle honden. Toch wel weer leuk om zo in de ring te staan. Een hond van een ander showen vind ik toch best moeilijk, zeker als het vrouwtje er naast in de ring staat. De hond is dat toch een beetje opzoek naar zijn vrouwtje…maar het ging best goed.

Ik heb een leuke dag gehad, leuke mensen ontmoet en gezellig bij gekletst hier en daar.

 

Eind van de middag was ik weer thuis, lekker hoor zo’n show in de buurt! ’s Avonds alle spullen gepakt voor zondag.

 

Zondagochtend ging de wekker om 04.20…..oei dat was wel vroeg. Gina was helemaal blij toen ik beneden kwam, ja die wist echt wel dat we iets leuks gingen doen.

Onderweg naar Oldenzaal flink mist gehad maar we waren ruim op tijd. Al snel werd het een gezellige drukte op het terrein.

Dit keer geen proef uitleg in het programma boekje…dus we konden ons van te voren niet druk maken….

 

Op naar onze 1e proef!

Als dat maar goed gaat.

In onze groep waren al een paar mensen voor ons dus ik kon mooi even kijken wat de bedoeling was…nou ik weet niet of dat het altijd handig is om al zoveel te zien…ik ga me dan al druk maken om allerlei dingen. Ik ben dus ook weg gelopen en heb me even met Gina bezig gehouden. Even wat volg werk enzo. Zo Gina wist dat het vandaag een serieuze zaak was!

Onze beurt! We stonden een paar meter van een houten hek vandaan, de rest van het weilandje wat omheind met schapengaas.

Er viel een dummie zonder schot of geluid in het weiland tussen de schapen. Als ze die oppakte dan viel er aan de zijkant naast het weiland een schot en zagen ze de dummie vallen.

Gina zat mooi attent naast me en zag de dummie in de wei vallen. Ik stuurde haar heel even stond ze een beetje vreemd bij het hek, liep toen naar rechts en voor ik het wist zag ik haar tussen de schapen lopen (waar ze overigens niet naar keek)

Ik weet niet of ze nou aan de zijkant over het hek is gesprongen of ze er ergens onderdoor is gegaan…

In de wei had ze te weinig geduld om rustig te kijken waar de dummie was, ze zag de helper naast de wei staan en voor ik het wist sprong ze over het hek…en zat dus aan de verkeerde kant.

Hmm, dit schoot niet op, bij de helper stond een tas dummies dus ja zij rook duidelijk dat er daar iets lag…

Met veel moeite heb ik haar weer terug kunnen halen de wei in en haar daar met wat aanwijzingen laten zoeken…Ja ze vond de dummie! Op het volgende schot bleef ze mooi staan kijken en kwam toen netjes terug over het houten hek!

Dummie 2 was geen probleem, stuurde haar en die had ze meteen!

Phoe, phoe wat een begin zeg zo. Pittige proef, leuk maar pittig!

 

Door naar onze 2e proef.

Weids

Oh jee leuke proef waar het aankwam op het appel op de hond…

Je liet de hond achter bij punt A. Zelf liep je door met een dummie naar punt B. Terwijl je onderweg was ging er een spring konijn op. De hond moest dan dus netjes blijven zitten.

Voorjager legt zichtbaar voor de hond de dummie weg bij punt B en loopt dan haaks weg naar punt C.

Daar aangekomen de hond voor roepen, dan de dummie laten halen op punt B en daarna netjes volgend terug naar punt A.

Normaal gesproken maar ik me geen zorgen om een springkonijn, ik had vertrouwen in Gina dat ze bleef zitten, dat deed ze dus ook netjes.

Dummie neergelegd niet met heel veel bombarie, gewoon rustig zodat ze het wel zag.

Toen voor geroepen, dat deed ze prima, kwam mooi, springkonijn liet ze voor wat het was en ook ging ze niet eerst naar de dummie zoals ze vorig jaar bij zon zelfde soort proef deed!

Toen naar de dummie sturen. De hond is dan toch een beetje zijn richtpunt kwijt..Gina kwam iets boven de wind uit en liep te ver naar rechts….Ik heb haar terug geroepen, en nogmaals gestuurd, iets onder de wind en toen had ze de dummie mooi.

Afgeven en redelijk netjes volgend terug!

Ja was weer tevreden.

Uitleg begin van de proef.

Terug volgen aan het eind van de proef.

 

Door naar onze 3e proef.

Wat een plaatje

Weer een leuke proef. Je staat met de hond oppost. Links van je valt een dummie tussen de lokkers, als je snel een beetje omdraait zie je dat er aan de overkant van de vijver rechts van je achter de heuvel nog een dummie valt.

De dummie aan de overkant van het water moet eerst gehaald worden.

Gina heeft goed op zitten letten dus de dummie aan de overkant was geen probleem. Ze zwom mooi over en kwam voor het eerst van haar leven omgelopen terug! Nou moet ik ook wel zeggen dat het heel logisch en snel was om zo te lopen.

Toen de 2e dummie, ook dat was geen probleem, die had ze mooi gemarkeerd, was dus oppakken en weer terug.

Ja mijn draakje had het goed gedaan.

 

Door naar onze 4e proef.

Oh wat breed

Op deze plek hebben we vorig jaar in de C ook een proef gehad. Was dus erg benieuwd wat ze nu verzonnen hadden voor de B1

Je staat met de hond aan de rand van het water. Links van je staat een werper.

Er klinkt schuin rechts van je een schot en er valt een dummie ver weg op het water, als die ligt valt er links van je een eend in het water. De dummie rechts moet eerst gehaald worden, als die binnen is mag de (foam) eend gehaald worden.

Bij de proef aangekomen zag Gina de helper links staan en zij was er dus van overtuigd dat het daar ging gebeuren.

Ik ging wat naar rechts gedraaid staan, ze kwam netjes aan de voet zitten, maar haar kop nog wel naar de helper links van ons gedraaid. 

Op rechts stond er iemand verstopt tussen de bomen daar zag je dus niets, er klonk een schot en een plons en Gina zag gelukkig de dummie vallen.

Toen werd de eend gegooid ook die zag ze mooi.

Haar uitgelijnd op de rechter dummie, netjes op z’n Gina’s te water en zwemmen maar. Phoe dat was een flink eind. Deed ze keurig liet de linker eend voor wat het was en haalde mooi de rechter.

Toen ze terug kwam naar de eend gestuurd, dat was geen probleem, die kwam mooi binnen.

Leuke proef! Leuk om het verschil met de C proef van vorig jaar te zien!

Gina wacht op haar beurt.

 

Door naar onze 5e proef.

Had ik mijn laarzen maar aan.

De dag schiet al op…onze laatste proef!

Een proef met fantasie.

Je loopt samen met de hond het water in. Wanneer je net het water inloopt valt er links van je een schot, niets te zien alleen een schot. Je loopt verder met de hond. Er moet dan eerst op rechts een dummie gehaald worden, deze ligt er al.

Als die binnen is moet de hond naar rechts daar waar het schot gehoord is.

Nou op zich niet een hele moeilijke proef, wel een beetje vreemd om zo met de hond in het water te staan.

Nou Gina vond het samen het water inlopen niet echt vreemd…als pup zijnde heb ik dat ook wel gedaan met haar..

Wat voor ons de moeilijkheid was dat de dummie zo dichtbij lagen…

Gina had mooi opgekeken naar het schot. Liept zich toch makkelijk de ander kant eerst opsturen, ging daar het water uit en belande in het bos…tja daar lag hij niet ze was er aan voorbij gelopen…

Misschien stom van mij en had ik meteen territorium fluit moeten geven…maar ja ze is zo snel, voor ik het doorhad zat ze al zo diep….

Ik heb haar terug gehaald, nogmaals gestuurd en toen liep ze er op!

Omdraaien naar de andere kant. De keurmeester zei mij dat ik haar mocht sturen en dan niets meer mocht zeggen…Dus de juiste richting opgestuurd en ook hier was ze weer veel te snel en liep ze de dummie voorbij…zonde. Ja zoeken doet ze wel zei hij…tja maar wel bijna in Groningen was mijn reactie..

Hmm, had ik haar dus toch net voor het riet al weer territorium fluit moeten geven…

Stom van mij misschien…Heb haar terug gehaald en toen nogmaals gestuurd. Toen dus wel zo brutaal geweest en meteen gefloten, ohhh liggen ze heir al zag ik haar denken. Er lagen 2 dummie de keurmeester wilde zien of ze wisselde. Tot mijn sijt moet ik zeggen dat Gina heel goed is in wisselen….maar dit keer pakte ze hem op en kwam terug.

Helaas heeft deze proef ons een hoop punten gekost…tja zo’n snelle hond is niet altijd heel handig…en als je daar als voorjager niet goed oplet dan kost het je punten, zonde!

Maar ik vond dat Gina het goed had gedaan….haar valt niets te verwijten hoor.

In het water liet ze zich mooi sturen, kwam netjes aan de voet, keurig!

 

Zo onze eerste WT B1 zat er op. Ik heb genoten, van Gina, mijn draakje, de prachtige omgeving, het gezelschap en van de leuke proeven!

Ik vind zo’n dagje opstap met Gina toch altijd erg bijzonder. Ze is altijd wel erg op mij gericht maar op zo’n dag nog meer. We vormen dan echt een team en dat is toch wel wat ik graag zie.

Ik ging er wel vanuit dat we een mooi diploma zouden krijgen. En ja dat kregen we ook 83 punten, nou ik ben trots hoor, hebben we toch maar mooi gedaan.

 

’s Morgens vertelde de organisatie al dat er aan het eind van de dag een workshopreis naar Kaprun verloot zou worden. Vorig jaar was dit ook het geval en een paar maanden geleden stond er een uitgebreid verslag in de Koerier. Met veel plezier heb ik dat toen gelezen, jeetje wat was dat leuk zeg.

 

Voor er met de prijsuitreiking begonnen werd zou er eerst een lootje getrokken worden voor de reis naar Kaprun.

Amber die de reis vorig jaar had gewonnen mocht het lootje trekken.

Ik zei aan tafel nog zo voor de gein dat ik die reis wel ging winnen!

De verassing was wel heel erg groot toen ik mijn nummer 59 hoorde! Jaaaaa, ik heb de reis gewonnen,

Echt super, Serge, Gina en ik mogen dus gewoon mee naar Oostenrijk!

Wat een verassing zeg. Mijn dag was al geslaagd, ik was tevreden over Gina, en dit gaf er nog een extra leuk strikje omheen!

 

Moe voldaan en heel blij reden wij weer naar huis!

In mei volgend jaar gaan we dus met een hele groep naar Kaprun om daar een leuke week door te brengen. Het hoe en wat verder krijg ik nog te horen!

 

 

 

 

Stout

31-10-2008

 

Gina is stout! En niet een beetje maar oh wat een draak is het af en toe.

Gister bij Maaike wezen training. Die had een ontzettend leuke training uitgezet, veel lijnen lopen, hier en daar met wat verleiding. EN in die lijnen ook wat hindernissen, water…greppels enzo.

Nou Gina en ik zaten dus echt niet op 1 lijn….pfff wat een vermoeiende training zeg.

Wil ik haar een lijn recht uit laten lopen…madam zit naar rechts te kijken…nee recht uit, oke ze kijkt recht uit, ik stuur haar, ze loopt drie sprongen rechtdoor om vervolgens toch snel rechts af te gaan! 

Ach en zo waren er allemaal van die Gina acties….op plaatsen waar al een paar keer een dummie gevallen was, lekker nog even rond blijven handen…oh ze kan me niet kwader krijgen…

Gewoon stout, niet direct luisteren en het liefst haar eigen zin door drijven…

Maar verder vind ik haar gewoon nog steeds geweldig hoor......als ze maar luisterd 

Nou dat geeft goeie hoop voor zondag…niet dus!

Dus vandaag na het werk nog maar even wat appel dingetjes gaan doen, morgen doen we niets!

 

Ik ga morgen kijekn bij de show in Bleiswijk, en Loes (fokker van Gina) heeft gevraagd of ik haar een beetje wil helpen, dus ik vermaak me die dag wel. Gina blijft lekker bij Serge!

Weer lekker trainen!

23-10-2008

 

Gistermiddag weer lekker wezen trainen. Na zo’n vakantie hadden Gina en ik daar weer erg veel zin in. In de vakantie hebben we echt helemaal niets gedaan. Ook wel even lekker moet ik zeggen hoor.

We begonnen met een leuke sleep. Midden op het veld begin de sleep, in een rechte lijn naar het water, daar moesten ze dus naar de overkant en daar de sleep weer oppakken.

Ik dacht dus echt dat dit nog te moeilijk zou zijn…maar nee mijn draakje deed het goed. Op het veld even zoeken naar de sleep, het waaide flink. Bij de waterkant even naar links en een keer naar rechts..nee daar liep hij niet dus hup naar de overkant en daar de sleep weer netje oppakken.

Verder ging de training lekker, markeren was niet heel strak maar met verleiding erbij ging het ook goed. Ik hoef me bij Gina niet echt zorgen te maken dat ze naar de 2e markeer niet kijkt….dat doet ze wel!

Na de training lekker genoten van mijn monchou taart, die hadden ze nog te goed voor mijn derde prijs tijdens de KNJV in Oldenzaal!

 

Zondagmorgen begint ook de wintertraining bij Bert en Cora weer. Leuk hoor daar hebben we ook weer zin in.

Dus we zijn weer volop in training!

Het zit er weer op....

19-10-2008

 

Tja aan alles komt een eind zo ook aan onze vakantie…helaas het zit er weer op. Maar we hebben het heerlijk gehad. Gina heeft genoten van alle aandacht en van de heerlijke wandelingen. Met alle kleine kinderen om haar heen ging het prima.

Mooi om te zien hoe makkelijk Gina overal mee om gaat.

We hebben lekker een week vakantie gehouden, lekker gespeeld met de wuba kong in de tuin, af en toe een zoek spelletje en natuurlijk lekker gewandeld, de mee gebrachte dummies zijn de tas niet uit geweest. Tijdens het wandelen is het leuk om te zien dat ze zich steeds even bij me kwam melden. Ze heeft in elk geval geen moeite om onder het prikkeldraad door te gaan. Moest goed opletten dat ze niet bij de koeien liep. En in België staat er ook op prikkeldraad vaak stroom dus moest wel goed opletten, want Gina kijkt nergens naar.

Op dit moment wordt er flink gejaagd in België dus was het wel even opletten waar we wel en niet konden wandelen.

De bergen in de Ardennen waren ook geen probleem voor Gina, waar wij flink moesten zwoegen om boven te komen liep Gina net zo makkelijk een paar keer heen en weer naar boven…..handig hoor.

 

Tja en nu begint het gewone leventje weer he. Ik weer aan het werk en van de week weer lekker trainen met Gina. Over 2 weken de eerste WT in Oldenzaal al weer dus we kunnen er weer tegenaan! Leuk hoor ik heb er zin in, ben heel benieuwd naar de niveau verschillen tussen de C en B1….

Paar daagjes!

06-10-2008

 

Nog een paar daagjes en dan gaan wel lekker genieten van een weekje Belgie! We hebben er ontzettend veel zin in. Lekker de bossen onveilig maken daar, heerlijk hoor. In 2007 zijn we in mei geweest, Gina was toen net 5 maanden oud en mocht natuurlijk nog helemaal niet zo veel lopen, nu is ze 22 maanden oud en hoeven we dus niet meer op de klok te kijken, haar conditie is prima dus ze mag gewoon lekker alles mee lopen! Leuk.

 

Afgelopen weekend hebben Serge en ik geholpen bij de MAP hier in Zuidland. Was leuk, we hadden mazzel met het weer en we hebben ons prima vermaakt.

Achteraf had ik best mee willen doen eigenlijk…nou ja volgend jaar dan maar he! We hebben volgende maand nog 2 WT’s op het programma staan dus we hoeven ons niet te vervelen.

 

Vanmiddag na het werk nog even naar het strand geweest, het was echt super lekker weer, dus we hebben er nog een uurtje van genoten!

 

Nu nog even een paar daagjes werken, donderdagmiddag natuurlijk nog even trainen en dan vrijdag lekker richting Belgie!

03-10-2008

En toen was het al weer bijna weekend! Week is weer snel voorbij gegaan.

Dinsdag en donderdag lekker wezen trainen. Nu weer leuke dubbele dingen, lekker uitdagend en dan merk ik dat Gina en ik dit toch wel heel erg leuk vinden. Wel goed opletten dat ik Gina niet al te veel vrijheid geef….

Nu nog 1 weekje werken en dan gaan we lekker genieten van ons jaarlijkse weekje Belgische Ardennen, daar hebben we ontzettend veel zin in. Heerlijke wandelingen maken daar! We gaan weer met het vaste clubje dus qua gezelligheid zal het helemaal goed komen.

 

Morgen gaan Serge en ik helpen bij de MAP in Simonshaven, of we ons om 06.30 maar wilde melden…..lekker vroeg dus.

Nu achteraf denk ik, goh ik had met Gina eigenlijk best mee willen doen…nou ja volgend jaar dan maar he!

 

Verder vind ik het erg leuk om steeds jullie berichtjes in mijn gastenboek te lezen heel erg bedankt daarvoor!

 

 

2e KNJV B!

28-09-2008

Gister was de KNJV proef in Oldenzaal. Gina en ik hadden 3 weken gelden natuurlijk ons KNJV B diploma gehaald dus we ginger en met een ontspannen gevoel naar toe. Nou ja ik in elk geval, Gina is volgens mij nooit zenuwachtig! We hadden niets te verliezen, zou alleen leuk zijn als we hem nog eens konden halen in een voor ons heel vreemde omgeving.

Met deze gedachte stapten we dus ’s morgens vroeg in de auto.

Toen we er bijna waren begon er toch een kriebel in mijn buik te komen en naar mate de tijd verstreek dacht ik toch wel, " goh ik wil hem toch eigenlijk wel erg graag halen "

We hadden een gezellige groep bij elkaar en liepen o.a met Maaike en Jasper, en Marian had Fee en Zenna mee. Serge was ook van de partij om ons te supporteren Het was echt een super mooie dag qua weer. Voor ons lekker vertoeven en voor de honden niet te warm. Tja en de omgeving is daar prachtig dus dat was genieten.

We begonnen met zoeken. Nou dat gaat eigenlijk altijd wel goed, Gina ging als een speer zocht goed, kwam alleen niet perfect voor zitten, een 9. Een compliment van de keurmeester voor de mooie werkwijze van Gina, altijd leuk om te horen natuurlijk.

Toen door naar down uitzicht, oke ben ik niet echt bang voor, alleen wil Gina nog wel eens piepen en ja dat kost punten…maar mijn draakje had een goeie dag, geen piepje gegeven en netjes blijven liggen, dus een 10! Joepie! Toen naar kort apport…hmmm van de week nog geoefend met konijn, op zich kan ze dat goed, als het op afstand is pakt ze hem zonder twijfel en komt netjes terug, maar met kort apport wil ze nog wel een een beetje tutten….Maar ze had een goeie dag, moest even kijken en een snuffel, maar toen pakte ze hem netjes op. Hier kregen we een 9 voor! Ging dus lekker.

Nu door naar markeren, maak ik me ook niet zo’n zorgen om, gaat eigenlijk altijd wel goed, maar ja als ze er maar iets naast zitten dan kun je hier heel makkelijk een onvoldoende voor halen…Ging zat goed te kijken, markeerde netjes iets onder de wind, eend is geen probleem en kwam mooi terug we kregen een 9.

Door naar apport uit water, maak ik me ook niet veel zorgen om, was ook niet nodig deed ze keurig we kregen een 10!

Oke toen door naar over water…brrr ja daar was ik dus wel een beetje bang voor…zou ze over water gaan…op de training is het de laatste tijd geen probleem maar je weet het nooit. Dis wat wel een heel nieuwe omgeving natuurlijk. Licht gespannen, maar toch ook met wel wat vertrouwen in mijn draakje liepen we naar de proef, Gina had er zin in…maar ja dat heeft ze eigenlijk altijd wel. Kantje was best pittig, we stonden boven aan, hond moest eerst stukje naar beneden voor ze bij het water konden…

Op een duidelijk commando ging mijn draakje vol vertrouwen op zijn Gina’s (met een bommetje) te water! Yes! Aan de overkant even zoeken naar de eend, toen iets te lang heen en weer lopen om de terug weg te vinden en daar kwam ze weer terug gezwommen, vol trots met haar eend! Terug bij mij ook weer niet perfect voor zitten, we kregen een 8 waar ik erg blij mee was. Oké nu alleen nog volgen en uitsturen. Nou maak ik me niet heel veel zorgen om, het uitsturen en komen ging laatst op de maasvlakte erg goed dus ik had goede moed! We kregen voor het volgen een 9 en ook voor het uitsturen een 9!!!

Joepie, Gina en ik hebben ons 2e KNJV B diploma gehaald! 3 weken terug op de maasvlakte hadden we 68 punten bij elkaar, was ik al hartstikke trots op, maar dit ker deed Gina het allemaal net wat beter en hadden we totaal 73 punten. Ja dat is dan toch wel erg leuk om die verbetering te zien, je ziet waar je voor traint, je krijgt er dus duidelijk wat voor terug!

Maaike zei toen al, goed zeg jij zit misschien wel in de prijzen…ach nee daar ging ik niet vanuit, er zijn toch altijd honden die het veel beter doen…..

Nou ja die waren er ook wel, maar dat waren er vandaag maar 2! Ja, ja wij werden naar voren geroepen voor de 3e plaats! Who, dat was voor mij toch wel een verassing. Mijn dag was al geslaagd, ik was zeer tevreden over Gina, ze heeft mooi werk laten zien zoals ik van haar gewent ben. Dat we die puntjes laten liggen op het niet perfect voor komen…ach tja dat vind ik dus zelf niet zo belangrijk. Nu met zo’n mooie prijs aan het eind van de dag kreeg de dag voor ons een extra mooi tintje!

Natuurlijk nog even een foto van een trotse Gina met haar prijs.

Marian, haalde met Fee en Zenna beide een mooi C diploma, en Maaike haalde met Jasper weer een B diploma!

Willem deed mee met Yamy, ja die was eigenlijk met pensioen na de teamwedstrijd van mei dit jaar maar Yamy heeft er nog zo’n plezier in. Ze haalde een mooi A diploma! Super hoor. Het dirigeren was mooi om te zien.

Tja wie weet staan Gina en ik daar ook ooit!

Een lekker weekje.

22-09-2008

Jeetje wat gaan de dagen toch snel. Afgelopen week lekker van het mooie weer genoten. Lekker met Gina wezen trainen, naar het strand geweest en verder natuurlijk de gewonen dingen, wandelen, werken enzo.

Woensdag moest ik voor mijn werk weg en is Gina bij opa en oma geweest, nou vind ze het daar altijd wel gezellig dus dat is geen probleem.

Het weekend zat weer lekker vol, dit keer niet echt voor Gina maar gewoon voor ons zelf. Ach Gina kan gewoon met ons mee dus dat is geen probleem.

Vrijdag lekker wezen wandelen met de familie OSHA, was gezellig. Het is altijd mooi om te zien hoe die drie honden met elkaar omgaan. En mooi om te zien hoe Gina op de kinderen reageert. Ondanks dat wij zelf geen kinderen hebben kan Gina goed met kinderen overweg. Ach ja ze weer eigenlijk niet beter dat kinderen erbij horen. Zaterdag waren we op een verjaardag, ja een echte kinderverjaardag. Gina is ook gewoon mee geweest, er liepen daar 8 kleine kinderen rond en Gina vind het allemaal prima. Leuk hoor. Dat ze daar zo goed mee om kan gaan.

Hier nog even een foto van de 3 Hellevoetse Dark Devotions!

Pontos, Gina en Lindey

Deze week ook weer een druk weekje, nog wat laatste trainingen voor komende zaterdag. Dan doen we mee met de KNJV van de flatcoateds in Oldenzaal. Ja lekker naast de deur, maar we hebben in Herveld een mooi logeer adres gevonden! Heel erg fijn, scheelt ons ‘s morgens vroeg toch een uur tijd!

Lekker weekend.

14-09-2008

 

Zo we hebben een lekker weekend achter de rug! Het was mooi weer, we hadden zelf niet echt plannen voor het weekend, dat komt niet vaak voor dus we hebben lekker van het weekend genoten.

Zaterdag eind van de middag ben ik even bij de training van Hansje en Pontos wezen kijken. Was nieuwsgierig naar Pontos, we wandelen regelmatig en ik vond het leuk om hem nu eens aan het werk te zien. Heb voor Hansje wat foto’s gemaakt. Altijd leuk denk ik zo.

Leuk om te zien hoe de training opgebouwd werd. Natuurlijk is het nog maar kort geleden dat ik met Gina ook zo begonnen ben maar jeetje wat gaat dat dan snel he.

Zondagochtend had ik met Oscar afgesproken om samen met hem en Lindey te gaan trainen.

Leuke oefeningen gedaan, Gina was een mooie afleiding voor Lindey.

Meeste oefeningen hebben we beide gedaan ik heb dan voor Gina af en toe de afstanden of verleidingen wat aangepast!

Op het eind wat lijnen gelopen, ging best aardig ze had er zin in, soms een beetje stout, weer lekker op z’n Gina’s.

Stukje van het lijnen lopen.

 

Gina & Lindey

 

Zaterdag vond ik het wel tijd voor een trimbeurtje voor Gina, ik vind eigenlijk dat ik dat zelf ook wel moet kunnen. Maar goed waar ga ik dat doen, ik heb natuurlijk geen trimtafel en op de grond vond ik toch niet zo heel handig…nou ja dan maar gewoon op tafel! Gina bleef keurig zitten of liggen. Ik vind haar best weer mooi geworden, van de week nog even aan Maaike laten zien en vragen of het goed is zo of dat er toch nog iets meer vanaf moet.

 

Hopelijk blijft het deze week ook nog een beetje goed weer! Dat is toch wel heel erg lekker hoor, even geen regen.

 

Stilletjes.

11-09-2008

 

Deze week een beetje rust! Gina en ik hebben hier en daar wat ontwenningverschijnselen maar verder gaat het goed.

Vanaf deze week trainen we niet meer ’s avonds, tja het is te vroeg al donker he. Dus we zijn ineens iedere avond thuis…heel saai, hahaha

Voor de rest hebben we deze week qua training een beetje rustig aan gedaan. Wel even lekker na de afgelopen drukke weken.

Donderdagmiddag bij Maaike wezen trainen, Gina deed het goed. Training bestond dit keer nog even uit enkele proeven. Als zo meteen de proeven voorbij zijn dan gaan we weer aan de gang met wat moeilijkere proeven, ben benieuwd, ik heb er wel zin in.

En dan in november gaan we onze eerste B1 working test lopen, spannend hoor.

Ik heb me ingeschreven voor 2 WT’s dit jaar.

Dus nu nog 1 keer een KNJV proef, dan de 2 WT’s en dan is het even klaar voor dit jaar, dan zien we in 2009 wel weer verder.

 

Hier nog 2 foto's.

Tijdens het wandelen, even poseren tussen de bloemen.

 

Tijdens de training een lekker vies slootje opgezocht!

07-09-2008

YES!!!! We hebben een KNJV B gehaald! Ben echt super trots op mijn draakje! Ja ze heeft heel goed haar best gedaan.Het was een leuke dag. Het weer zat ontzettend mee, heerlijk, niet te warm en af en toe een zonnetje.

We begonnen met zoeken. Eerste even wachten, met voor Gina leuk uitzicht. Aan de andere kant van het water, de proef apport uit water. Dus daar werd lekker geschoten en daar vlogen de eenden door de lucht! Toen wij aan de beurt waren was dat gelukkig geen afleiding meer voor Gina. Zoeken ging prima, lekker vlot, kwam alleen niet perfect voor zitten, dus een 9. Kreeg nog een compliment van de keurmeester, leuk hondje lekker snel en vol passie. Altijd leuk om te horen.

Toen door naar over water…brrr hier was ik best een beetje bang voor, maar de laatste week ging het best weer goed dus proberen maar om vertrouwen te hebben. Moesten bij deze proef lang wachten….. Ik heb Gina een 2e keer in moeten zetten, ik zag al haan haar dat ze niet zou gaan. Dus even een rondje op nieuw aan de voet en toen gestuurd. Ja toen ging ze lekker op z’n Gina’s met een bommetje! Aan de overkant vlot zoeken en zelfde weg terug! Een 8!

Zo dat zat er op, door naar uit water. Daar waren we snel aan de beurt. Gina aan de voet gezet, ze zit dan tegen mijn voet aan. Dat mocht niet van de keurmeeste…hmm oke nog nooit eerder iets van gehoord. Maar goed het ging goed, ze kwam ook hier niet perfect voorzitten dus weer een 9.

Toen door naar markeren. Op zich maakte ik me daar niet heel veel zorgen om, doet ze meestal goed. Maar het blijft toch altijd een oefening waar er veel sneuvelen en dus toch een beetje eng. Gina ging wel wat veel wind halen maar verder erg netjes een 8!

Oke tot nu toe ging het allemaal best goed, maar nu door naar volgen en uitsturen. Voor het volgen maakte ik me niet zo heel druk, daar hadden we een 9 voor. Best netjes een bocht liep ze iets te ver bij me vandaan. Maar toen het uitsturen…best een beetje eng. Had er best opgeoefend da afgelopen 3 weken, maar ja Gina blijft Gina he! Gina gestuurd, naam geroepen, fluiten en ja hoor ze draaide direct om! Oke toen nam ze een iets te wijde bocht naar mijn zin dus voor de zekerheid nog maar een KOM HIER erbij en toen kwam ze netjes terug! Een 9!

Who dat vond ik echt gaaf!

Als laats down uitzicht en kort apport met konijn. Down uitzicht is normaal geen probleem, alleen piepte ze in het begin even, dus een 9. Toen kort apport, met dummie ook geen probleem, maar ja nu was het met konijn en zo’n 2 weken geleden had Gina dus bedacht dat ze daar best een beetje mee kon gaan draken….

Tja helaas nu dus ook een beetje, moest 2 extra commando’s geven, maar we kregen een 7 en dus was dat B diploma binnen!

YES, we hadden het gewoon gehaald! Echt heel gaaf.

Gina is nu 21 maanden mijn eerste hondje en we hebben gewoon een KNJV B diploma gehaald. Echt super.

We hebben natuurlijk aan het eind van de dag ook nog bij het dirigeren zitten kijken, Ja dat is toch wel heel erg mooi om te zien hoor. Wie weet ooit als we later groot zijn gaan wij dat ook wel doen. Maar dat duurt nog wel even hoor.

Nu kunnen we eerst lekker Working testen op B niveau gaan lopen en volgend jaar misschien wel een MAP!

Dus we gaan gewoon lekker verder.

Bij de prijs uitreiking wachtte er nog een leuke verassing. Nee we hadden geen prijs in de B hoor, dat wist ik wel want zoveel punten hadden we nou ook weer niet! Maar er werd ook nog een prijs uitgereikt voor de beste combinatie van 2008 van de trainingsgroep van de KNJV groep Delta Nou ik wist helemaal niet dat er zo’n prijs bestond natuurlijk, maar mijn naam werd toch echt genoemd!

Dus Gina en ik kregen een mooie grote beker en ook nog een mooie dummie! Super hoor, we zijn heel trots.

Iedereen heel erg bedankt voor het duimen en supporteren dat gaf een goed gevoel!

Ja Gina is ook trots en heel blij met haar prijs!

Brrrrrr

03-09-2008

 

Phoe begin toch serieus een beetje zenuwachtig te worden voor zaterdag. Op zich past dat helemaal niet zo bij me eigenlijk….ben niet zo’n zenuwen pees maak me niet zo snel ergens echt druk om. Heb mij schoolexamens vrij relaxed afgelegd, en ook voor mij rijbewijs was ik niet echt zenuwachtig, jaar of 2 terug heb ik het koetsiersbewijs gehaald en nee ook daar was ik niet echt nerveus voor, maar nu dit…..brrrr

 

Maar ja ik moet zaterdag toch echt proberen om rustig te blijven, vertrouwen te hebben in mijn draakje en gewoon ons best te doen. Dan zou het op zich moeten lukken. Gister nog lekker getraind, ging eigenlijk allemaal goed. Van de week lekker aan de gang gegaan met het konijn en ook dat gaat best weer goed.

Nou ja we zullen zien.

 

Deze week voor het laatst op de avond trainen, het wordt nu al weer veel te vroeg donker om nog ’s avonds te trainen, jammer hoor. Goh Gina en ik krijgen helemaal ontwenning verschijnselen denk ik, zijn we straks ineens weer iedere avond thuis….

 

Nou als jullie zaterdag tijd hebben, duim dan eventjes voor ons!

 

Op naar september.

31-08-2008

 

Zo de maand augustus zit er al weer op. Voor mijn gevoel is dan de zomer echt afgelopen, nou ja veel zomer hebben we niet gehad natuurlijk. ’s Morgens met opstaan merken we al weer dat het donker is, nog heel even en ik moet voor Gina en mij de lichtgevende hesjes weer te voorschijn halen! Bah!

 

Nog een paar dagen en dan gaan Gina en ik een poging doen om een KNJV B diploma te halen, erg spannend hoor.

Van de week ging de training best lekker. Over water ging goed dat geeft weer wat vertrouwen, alleen had ze nu bedacht dat ze met het kort apport met konijn best een beetje kan gaan draken! Oei, daar moet ik dus even optreden. Even goed laten merken dat ik daar niet van gediend ben! Dus deze week nog een paar keer oefenen met een konijn want zou het niet zo leuk vinden als ze dat zaterdag ook gaat doen. Nou ja we gaan ons best doen en verder zullen we wel zien!

 

We hebben een druk weekend achter de rug. Niet echt veel tijd voor Gina geweest, nou ja ze is overal lekker naartoe mee geweest dus ze heeft zich niet verveeld hoor. Zaterdag heel de dag bij de paarden geweest, en ’s avonds een bbq.

Zondag bij oma in Hulst op visite geweest.

 

Deze week dus buiten de gewone trainingen om nog wat extra trainen en dan zullen we het zaterdag wel zien! Spannend hoor.

Lekker druk.

24-08-2008

 

He he dat was een druk weekje en een druk weekendje! Maar wel leuk, vorige week vooral druk met werken en trainen met Gina.

Werken hard aan het terug komen en aan het over water gaan. Met het overwater vooral op vertrouwen aan het trainen, Gina is met overwater gaan niet stout maar vooral onzeker…ze moet op mij gaan vertrouwen dat ze niet zo maar over gestuurd wordt.

Blinde lijn op het land is ook geen probleem, nu moet ze dus dat vertrouwen met het water ook gaan krijgen.

 

Afgelopen vrijdag hadden wij een bruiloft, we zouden dus heel de avond weg zijn en pas laat thuis, niet zo gezellig voor Gina natuurlijk, dus Gina is uit logeren geweest bij Joyce en Johan. Nou volgens mij heeft ze het prima naar haar zin gehad.

 

Zondag had ik met Saskia afgesproken in Den Bosch, daar zouden we samen gaan trainen. Vooral veel waterwerk gedaan en naarmate de training voorderde zag ik Gina’s vertrouwen weer groeien, was trots op mijn meiske.

Sas bedankt voor de leuke training!

 

Deze week ook weer een drukke week met een aantal verjaardagen, en natuurlijk ook nog gewoon werken, ik probeer tussen door steeds wat dingetjes met Gina te trainen.

Nog een kleine 2 weken voor 6 september, brrrr krijg de kriebels.

Druk met trainen

20-08-2008

Na afgelopen zondag weer druk aan het trainen. Met hier en daar wat tips aan de slag gegaan, hoop dat het effect heeft en dat we er de komende weken op vooruit gaan.

Gister met Gina wezen trainen met Maaike. Gina ging lekker laatste proef was pittig en ik wist niet of Gina het zou kunnen, maar ze deed het super. Een flinke lijn lopen daarna zitten en toen naar rechts door sturen, ze deed het alsof het de normaalste zaak van de wereld was! Ja prachtig om te zien!

Tja een heleboel dingen doet ze toch ook wel heel erg goed! Nu het B diploma nog, ach ook dat gaat er vast wel komen.

Het weekend dat Jessy en Ace hier waren ben ik nog wezen wandelen met Anne Marie en de 2 hondjes Luna en Sien, deze foto had ik nog niet geplaatst, dus bij deze.

Jessy, Ace, Gina Luna en Sien

En nog eentje van Gina en Ace samen.

Ace en Gina

1e poging

17-08-2008

 

Vanmorgen vroeg naar Almere vertrokken, we hadden er zin in en zouden er een leuke dag van maken.

Zaten in een leuke groep, met Saskia, die met haar leenhond op ging voor de A. Maaike met Holly, Marian met Feem Linda met Collin en ik met Gina.

Na het aanmelden en ophalen van je nummer zagen we dat we met overwater begonnen….hmmm daar kwamen mijn zenuwen. Tja ik was deze dag een beetje bang voor 2 onderdelen, het over water en het uitsturen en terug komen …en dan vooral het terug komen is niet ons sterkste punt…

Maar goed op naar het overwater. (dit is een B onderdeel)

Het was geen gemakkelijke oefening…en helaas onze eerste 0 hadden we al snel te pakken. Gina ging niet over, gekke meid. Mijn draakje, nog geen B, jammer maar helaas. Tja dan is het best even balen maar acht weet je eigenlijk wist ik natuurlijk wel een beetje dat het overwater er nog niet helemaal goed in zat.

Nou ja dan is er in elk geval een heel stuk spanning voor die dag weg. Dus op naar de volgende oefeningen.

Markeren, ging super, met terug komen even kijken of er misschien een 2e dummie gegooid zou worden…maar een mooie 9! (dit is een B onderdeel)

Door naar kort apport en uit water.

Deze 2 proeven lagen naast elkaar. Tijdens het wachten zagen de honden de dummie steeds al in het water vallen.

We begonnen met kort apport, dat ging prima, alleen toen bedacht Gina als ik de eerste gehaald heb en dan al vast klaar ga zitten bij het water dan kan ik die meteen erna halen….tja dat was niet de bedoeling, zonde, we kregen een 8.

Apport uit water was een 10.

Daarna door naar down uitzicht. Nou dat is normaal geen probleem. Nu had ik haar afgelegd en kwam ze achter me aan…hmm draak.

Weer terug gelegd. Kwam terug en toen zat ze…tja en dan kun je zeggen goh dat doet ze anders nooit…maar ja.

Helaas ook nog wat gepiep…dus een 8. Zonde maar oke.

Door naar verloren zoek. ( B onderdeel)

Dat ging prima had hem snel gevonden, we kregen een 9.

Als laatste moesten we volgen en daarna uitsturen…

Nou de laatste tijd goed geoefend op het volgen dus ik was benieuwd, met wandelen gaat het terug roepen perfect dus ik was benieuwd hoe het nu zou gaan maar ik begon hem wel een beetje te knijpen,…tja ik ken mijn hondje natuurlijk wel.

Volgen ging prima, keurmeester vond dat ik best wat meer vertrouwen in mijn hondje mocht tonen, we kregen een 10!

Uitsturen…tja dat ging goed, en net voor de bos rand moest ik haar terug roepen…hmmm net nog even het bos in maar kwam er vlot uit, oke dacht Gina dan moet ik toch op het veld zijn zeker….nee draak je moet gewoon terug komen. Nou ja uiteindelijk kwam ze terug maar het verdiende zeker geen schoonheidsprijs….kreeg nog net een 6!

Phoe hadden we in elk geval een C certificaat, nou ja daar hadden we er pas 1 van dus dit was nummer 2.

Tja zonde van het overwater, de rest ging goed, nou ja op naar 6 sept. We hebben nog 3 weken en weten dus waar we aan moeten werken!

 

Eens even kijken wat er verder nog te vertellen is.

Zaterdagochtend nog lekker even met Ace en Gina wezen wandelen, lekker hoor, die 2 hebben het erg leuk gehad samen.

’s Middags is hij weer opgehaald. Dus het is weer stilletjes in huis. Volgens mij heeft hij wel een leuke vakantie gehad.

 

Nu gaan we dus verder met lekker trainen, we hebben 6 sept onze volgende wedstrijd. Dit is een KNJV dus met wild…net weer iets anders dan dus ik ben benieuwd…..

Komende tijd dus hard trainen op het overwater en op het terug komen want dat moet toch echt wel beter, ze moet gewoon luisteren!

 

kort verhaaltje

12-08-2008

 

Nou zeg het komt er helemaal niet van om hier even te schrijven en te laten weten hoe alles gaat.

Afgelopen weekend een druk weekend, wij hadden ee vrijgezellendag maar de hondjes zijn god opgevangen, dus die zijn niets te kort gekomen.

 

Brrr, begin de kriebels te krijgen voor zondag…wil zo graag die B halen. Ben heel benieuwd hoe het zal gaan en of we hem kunnen gaan halen, nou ja we gaan ons best doen en meer kunnen we niet doen. In principe zouden Gina en ik het samen wel moeten kunnen maar ja je weet nooit hoe zo’n dag verloopt he. Het blijft spannend.

We gaan met een heel groepje dus we gaan er in elk geval een gezellige dag van maken!

Afgelopen week wat extra wezen trainen met Gina, het volg werk is gelukkig weer een stuk beter geworden….

 

Met Ace samen gaat het ook nog steeds prima, die 2 zijn wel erg leuk samen. Gina moest even aan hem wennen maar nu spelen ze lekker samen.

 

Ace zijn vakantie zit er bijna weer op, hij gaat zaterdag weer naar huis. Zal weer stilletjes zijn dan.

 

Gezellig!

04-08-2008

 

Hehe wat hebben wij een gezellig weekend gehad. Met de drie hondjes samen ging het hartstikke goed. Drie honden in je eentje uitlaten vond ik niet mee vallen en dus zijn we steeds met zijn tweeën gegaan, dat ging prima.

Zaterdag vooral lekker bij ons in het park/bos geweest. En verder gewoon in huis lekker bezig geweest.

Zondagochtend had ik met Anne Marie en haar 2 border terriers afgesproken om naar het strand te gaan. Wat hebben die 5 honden het naar hun zin gehad zeg, die hebben echt genoten. Oke het weer was iets minder…we liepen een heel stuk in de regen maar dat mocht de pret niet drukken.

In de middag zijn we met de 3 richting Zeist gereden. Serge en ik hebben daar een flinke wandeling gemaakt in het Panbos en we hadden daar afgesproken met de baasjes van Jessy. Met zijn allen nog even wat gegeten en toen zijn wij met Gina en Ace weer richting Hellevoet vertrokken en zij met Jessy weer naar Alkmaar.

Was een gezellig weekend met de flatjes!

 

Maandag na het eten even alleen met Gina wezen trainen. Ja we hebben over 2 weken de diploma dag dus we moeten even werken aan de puntjes he! Vooral volg werk geoefend, met later wat dummies als verleiding. Ging netjes ik was tevreden.

 

02-08-2008

Zo weer even tijd voor een update!

Druk weekje achter de rug. Afgelopen week was het erg mooi weer, het leek me leuk om eens samen met Gina te zwemmen. Dus maandagavond naar de Bernisse gereden om samen met Gina te zwemmen. Nou Gina vind zwemmen echt helemaal te gek maar wel graag met een doel. Tja en voor haar is dat dus iets uit het water apporteren en iet zo maar met het vrouwtje mee zwemmen voor de gezelligheid…ze vond er dus niet veel aan, met een balletje zwemmen was veeeel leuker. Ok dat weten we dan ook weer.

Woensdag gingen een aantal dingen op de training niet helemaal zoals ik zou willen…..het komijn pakte zie niet heel graag op terwijl ze dat de week ervoor echt nog super deed…hmmm vreemd, misschien een beetje vies konijn…en ze wilde niet over water…Maar later zat ik dus te bedenken dat er voor ze over gestuurd wer wel erg veel verleiding was, ze had op 2 andere plaatsen dummies zien vallen en zij moest dus blind over water…tja misschien een beetje te veel van het goeie…na een prtje aan de overkant ging ze direct..

Donderdagavond op de training ging ze erg goed! Heel veel water werk gedaan, het was ook erg warm dus dat was een lekkere afkoeling. Nu ging ze iedere keer met 1 commando over, geen probleem! Gekke hond!Maar goed ze had he vrouwtje weer blij gemaakt.

Ondertussen komt 17 augustus ook al aardig in zicht en begin ik nu toch een beetje zenuwen te voelen…zou ze het kunnen, zijn we er aan toe…we zullen het zien. De komende 2 weken even goed aan de C en B onderdelen werken en dan zien we het wel. Meer doen dan ons best kunnen we dan niet.

Nu is het een gezellige boel in huize van der Horst! Ace is donderdagmiddag gekomen. Leuke hond. Hij blijft 2 weken logeren. Voor ons de eerste keer een reu in huis, toch net even wat anders…Met Gina samen gaat het prima en hij begint aardig te wennen volgens mij.

Toen we donderdag voor het eerst gingen wandelen nam hij het verkeerde apd en kwam aan de andere kant van een slootje terecht…oeps hij wilde zo snel mogelijk naar me toe. Dat deed hij ook alleen had hij het slootje over het hoofd gezien…dommie. Lekker vies dus. Nou ja Ace zwemt niet dus ik kon hem niet in schoner water even afspoelen…

Ace na zijn sloot ervaring en Gina lekker gezwommen.

En Jessy is er ook het weekend, zij is vrijdagmorgen gekomen en gaat zondag middag weer naar huis. Leuk om haar weer in huis te hebben. Je merkt goed aan haar dat ze in mei nog is geweest, is eigenlijk meteen op haar gemak, was erg blij om mij weer te zien en ze is echt dikke vriendinnen met Gina. Zo leuk om die twee samen te zien!Ook met Ace in huis vind ze het geen probleem!

De 3 musketiers, Jessy, Ace en Gina

 

20-07-2008

En toen was het al weer zondagavond.

Het weekend zit er weer bijna op. Gister hebben we een leuke dag gehad. Gina en ik deden mee aan een onderlinge MAP (meervoudig apporteer proef).

We waren op redelijk hoog niveau ingedeeld, we zaten in de B2 groep. Dus de proeven waren erg uitdagend….maar Gina deed het best goed eigenlijk. Bij een proef moest ze een blinde lijn nemen, die niet makkelijk was. Ik zag bij mijn voor gangers al dat er toch heel wat bij gestuurd moest worden…hmm zouden Gina en ik dat ook kunnen…

Ja ook ik moest wat moeite doen om Gina op het juiste punt te krijgen…maar het is gelukt! Een keer op de zit fluit, stukje naar links, weer een keer zitten en toen een stukje door sturen, toen kwam ze mooi onder de wind en vond vlot de dummie! Kijk, kijk het heeft nu om naar het vrouwtje te luisteren. Heel mooi om te zien ik was trots op haar!

Verder was er natuurlijk ook nog wel iets waar ik minder trots op was….dat was gister dus heel duidelijk het volg werk…leek nergens op. Ben toch wel beter gewent van haar. Daar moeten we dus even aan gaan werken, moeten een stukje aangelijnd en los volgen en het los volgen ging een stuk beter….

Maar goed met 63 van de 80 punten hadden we het helemaal niet slecht gedaan, zeker niet gezien het niveau waarin we ingedeeld waren.

Vandaag in Ace met zijn baasjes langs geweest. Gezellig bij gekletst stukje gewandeld en lekker gegeten. Gina vind het prima dat er hier zomaar weer een hond binnen wandelt Ach ja die weet ondertussen niet beter he. Ace vond Gina wel erg leuk, was volgens mij stiekem een beetje verliefd op haar! Ach die zullen wel goed aan elkaar wennen als hij over anderhalve week hier komt logeren.

Natuurlijk moesten ze nog even op de foto. Tja moest even in de tuin want met wandelen was ik mijn camera vergeten.

Bijna weer weekend!

18-07-2008

Al weer bijna weekend! Lekker hoor, een druk weekendje weer. Allemaal leuke dingen dus dan is het niet erg he!

Morgen doen Gina en ik mee aan een onderlinge MAP. Dit is een onderlinge dag voor alle cursisten bij Bert en Cora van der Graaf. Leuk ik heb er erg veel zin in.

Zondag komt Ace met zijn baasjes gezellig langs. Ace komt de eerste 2 weken van augustus bij ons logeren en komt zondag de boel nog een keertje verkennen!

Hoop dat het weer een klein beetje mee zit het weekend, zaterdag heel de dag buiten en zondag willen we natuurlijk ook lekker even wandelen! We zullen zien.

 

Afgelopen woe en donderdag weer lekker wezen trainen, Gina gaat lekker. Ben erg tevreden over haar. Het is zo’n ontzettend lekker hondje!

In huis heerlijk gemakkelijk, en met trainen gaat ze ook goed. Geen echte problemen op het moment, oke als Gina iets anders in haar hoofd heeft dan ik dan moet ik even van goeie huizen komen om haar gedachte om te zetten, maar met een stukje rust, en duidelijkheid van mijn kant komt het meestal wel goed. Het is mooi om te zien dat ze dan door krijgt dat het nut heeft om naar het vrouwtje te luisteren!

 

Met haar ogen gaat het goed, moest 14 dagen druppelen en het ziet er nu al een heel stuk beter uit!

 

Ik heb ondertussen de foto’s van vakantie in het album gezet. Dus voor wie het leuk vind…

 

http://albums.phanfare.com/3599253/2321691

alles weer normaal.

08-07-2008

 

Nou sinds we terug zijn van vakantie is het weer ook meteen omgeslagen, bah! Niet echt lekker zomer weer.

Ondertussen al weer gewoon aan het werk en ook de trainingen met Gina zijn weer begonnen. We hebben nog even de tijd maar 17 augustus gaan we proberen een B certificaat te halen, spannend dus!

 

Gina had sinds de vakantie wat last van haar ogen, beetje ontstoken. En ik wilde haar urine voor de zekerheid nog een keertje laten controleren. Gewoon om zeker te weten dat het nu goed ging. Dus gistermiddag een bezoekje gebracht aan de dierenarts. Nou urine was perfect, dus dat is wel erg fijn. En voor de ogen hebben we druppels mee gekregen. Hiermee moet het met 14 dagen helemaal over zijn.

 

Gina zit nu 7 weken naar haar loopsheid en ik geloof dat ze voor reutjes nog erg lekker ruikt! Ze word dus regelmatig een beetje lastig gevallen door opdringerige reutjes….

Gina is echt een tut laat het maar een beetje toe en kijkt me dan heel zielig aan. Maar afgelopen weekend heb ik haar eerste snauw gehoord. Niet heel fel en opvallend maar ze liet toch even weten dat ze het reutje wat haar al een hele tijd achterna liep nu toch echt zat was. Nou van mij mag ze hoor op zo’n moment! Ik vind dat de baasjes zelf op hun hond moeten letten maar dat schijnt soms toch erg lastig te zijn!

 

Verder gaat het allemaal prima.

 

Vakantie

03-07-2008

 

Zo wij zijn weer in het land! De vakantie zit er weer op! Nou ja we waren natuurlijk niet echt het land uit maar zo voelde het wel. We hebben een heerlijke vakantie gehad, prachtig mooi weer, hele mooie omgeving en we hebben ons uit stekend vermaakt met de 11 honden.

Gina vond het volgens mij ook erg gezellig. In huis met Ticket (13), Truffel (9) en Ootje (8mnd) ging het hartstikke goed. Tussen de honden is geen onvertogen woord gevallen. Gina gin ook mee het veld op met alle honden die in de Kennel zaten en dat was ook geen probleem, nee eigenlijk vond ze het 1 groot feest. Het was warm en er is een grote hondenvijver in de tuin dus werd er iedere dag wel een paar keer gezwommen, tja waar kun je Gina nou blijer mee maken he!

 

Als we een boswandeling gingen maken namen we steeds 2 of 3 andere honden mee, en dat ging eigenlijk hartstikke goed.

 

Naast de zorg voor de honden hebben we ook lekker vakantie gehouden. We zijn naar verschillende plaatsjes geweest, keertje in Vaals, Valkenburg, in het weekend zijn Joyce en Johan nog op bezoek geweest en zijn we gezellig een middagje in Maastricht geweest. Gina ging dan gewoon lekker mee en dat ging natuurlijk prima, ach ja ze weet niet beter hè.

 

Ook zijn we nog een middag bij een zusje van Gina geweest, Marples. Haar baasjes, Jolanda, Andre en de kinderen wonen vlak in de buurt, was erg leuk om ze te ontmoeten. Hebben een leuke wandeling gemaakt en daarna heerlijk in de tuin na zitten kletsen en lekker wat zomerse dingen gegeten.

 

Dus ja zo bij elkaar hebben we een heerlijke vakantie gehad. Heb natuurlijk ook nog foto’s maar die moet ik nog even uitzoeken, komt dus nog.

Dagje Limburg en blaas.

22-06-2008

Zo eens even kijken volgens mij heb ik nog heel wat te vertellen.

Afgelopen donderdag met Saskia en Santa een dagje naar Limburg geweest. Was weer gezellig, een lange dag maar erg leuk. Om 05.00 uur ging de wekken ’s morgens en ik was ’s avonds om 23.00 uur weer thuis. We hebben een dagje met Loes mee gelopen, alles uitgelegd over de honden en in huis alles laten zien. Verder een rondje in de omgeving gereden en wat dingetjes laten zien. Leuke wandel en training plekjes. Ja we gaan ons wel vermaken hoor. Totaal zijn er 10 honden.

’s Middags nog even wezen trainen in Belgie, daar zijn we vorige keer ook geweest. Was erg leuk. Merian was er met Hutch en Impy, Michelle ging mee met Ootje, Loes had Oban en Floyd mee, en Sas en ik hadden onze meiden natuurlijk mee.

Vrijdag Gina’s urine laten controleren. Zag er goed uit, mag stoppen met de medicatie verder natuurlijk wel even in de gaten houden.

Verder nu druk aan het inpakken en thuis nog even opruimen enzo, en dan vertrekken we vanavond richting Limburg om daar een lekkere vakantie te houden!

Weekend voorbij!

15-06-2008

 

Het weekend zit er weer op! Was een druk weekend, nou ja we hebben hard gewerkt! De tuin is opnieuw bestraat, ziet er erg mooi uit. Zaterdag konden de honden niet de tuin in en zo af en toe kwamen ze dus even voor de tuindeur zitten. Toen ze aan het eind van de dag buiten mochten waren ze dus erg blij!

 

Nu nog 1 weekje werken en dan lekker vakantie.

Aanstaande donderdag gaan Gina en ik samen met Saskia en Santa weer een dagje naar Limburg.

We gaan daar onze vakantie door brengen en gaan donderdag even een dagje met Louisianne mee lopen zodat zij alles even kan laten zien en alles uit kan leggen.

 

Woensdag avond nog trainen en dan donderdag vroeg op om via Waalwijk naar Limburg te rijden, gezellig, we hebben er zin in.

 

Het weekendje met Nova was weer gezellig, is zo’n makkelijke hond daar heb je echt geen omkijken naar, draait gewoon met ons huishouden mee geen enkel probleem.

Training & Logee

13-06-2008

 

Zo en toen was het al weer bijna weekend! Lekker hoor.

Van de week lekker wezen trainen, dinsdag met Oscar en Lindey op stap geweest, leuk om zo’n jong hondje weer te zien. Wat leren ze toch veel als ik zie hoe en wat Gina nu allemaal doet.

Woensdag, de training bij Bert heeft Gina goed haar best gedaan. Moeten even gaan letten op de netheid met het afwerken, zeker als we straks voor de B op willen gaan hè.

Gina denkt dat ze snel klaar moet gaan zitten voor het volgende apport…tja wel slim van haar maar het ziet er niet altijd even netjes uit. Ik merk aan mezelf dat ik het vaak wel goed vind en het niet zo super belangrijk vind…

Dus de komende tijd even de puntjes op de I gaan zetten.

Donderdag de training bij Maaike heeft Gina ook goed haar best gedaan. Veel lijnen gelopen en links en rechts gestuurd. Vind ik zelf nog wel moeilijk, moet goed opletten hoe en wat ik met mijn handen en armen doe, maar als ik de rust vind dan merk ik dat Gina goed oplet en dat het dan eigenlijk heel goed gaat. Ze is gister niet 1 keer de verkeerde kant op gegaan! Knappe meid. Laatste oefening een apport uit water, nou dat is niet echt bijzonder, maar de honden moesten van een steiger afspringen. Nou dat vind Gina dus ook niets bijzonders, zoals altijd hupsa met een bommetje! Snel naar de kant want misschien mag ik nog wel een keer! Draakje!

 

Toen we thuis kwamen was er een verassing! Vriendin Nova komt het weekend logeren! Gezellig.

 

Het weekend wordt de tuin opnieuw bestraat, lekker hoor, kan Gina lekker weer in de tuin de afgelopen weken maar even binnen gehouden want het was een grote zandbak buiten…..

Voetbal + blaas

10-06-2008

Gina is een echte voetbal fan! Gisteravond natuurlijk gezellig met ons samen voetbal gekeken. Tja en dat hoort daar natuurlijk ook een oranje outfit bij je!

Vanmiddag de urine laten controleren en het as toch nog niet helemaal goed…..waren nog bacterien te zien en ook was de PH waarde een stuk te hoog. Wel balen dus. Moet nu nog 10 dagen door gaan met de antibiotica en krijg er nog een middel bij om de zuurgraad te verhogen.

Hoop dat het dan over gaat, want anders heeft ze straks nog kans op nier stenen!

Het weekend.

09-06-2008

 

Zo een weekend zit er weer op. Jammer dat weekenden toch altijd zo snel voorbij gaan he. Ach ja de week gaat ook wel weer snel dus voor je het weet is het weer weekend!

 

Afgelopen week, lekker wezen trainen.

Dinsdag had ik met Maaike en Marijke afgesproken. Zij wilde nog een keertje extra trainen voor de diploma dag weekend. Ik had me hier natuurlijk ook voor in geschreven maar mocht helaas niet mee doen. Nou ja ach voor een training zijn we altijd wel in he!

Gina deed het goed, ook de B onderdelen gingen goed, het over water lijkt er goed in te zitten! Leuk.

Met Holly en Abby ging het ook erg goed.

 

Woensdagavond bij Bert getraint. Gina heeft weer goed haar best gedaan. En donderdagavond bij Maaike ging het ook goed, Saskia en ik waren maar met z’n tweeen dus we hebben veel kunnen doen.

 

Zondag was dus de diploma dag hier in Simonshaven. Gina en ik mochten dan wel niet mee doen we zijn zo ongeveer wel heel de dag in Simonshaven geweest, 

We hadden beloofd om Marijke en Maaike te komen aanmoedigen. Gina dacht ’s morgens echt dat we iets leuks gingen doen, toen we aankwamen en ze al die honden zag was zij er echt van overtuigd dat ze een wedstrijd dag had…maar nee meiske helaas het zat er niet in, alleen kijken mochten we!

Hmmm, nou ja oke ze vond het verder wel gezellig. Heeft Holly goed af kunnen lijden qua spanning. Holly vond het volgens mij wel erg gezellig dat Gina en ik er waren.

Marijke heeft met Abby haar eerste C diploma gehaald! En nog een 3e prijs ook! Gefeliciteerd Marijke!

Helaas hebben Maaike en Holly hun B diploma niet gehaald, Holly deed het goed, vooral in de C onderdelen schittert ze, het markeren haalde ze als een van de weinigen maar het verloren zoek en het zoeken bij het overwater vond ze nog wat te spannend! Jammer, volgende keer beter.

 

Gina is inmiddels helemaal van haar loopsheid af. Heb wel het idee dat honden haar nu erg lekker vinden ruiken, ben benieuwd of Gina dat nog eens zat gaat worden.

Morgen nog even een plasje laten controleren om te kijken of ze helemaal van haar blaasontsteking af is.

03-06-2008

Nou van schrijven is niet veel gekomen de afgelopen week…

Vanmiddag is Cooper weer opgehaald, de vakantie zit er weer op! He wat is het snel gegaan zeg, maar ja we hebben het ook erg gezellig gehad.

Wat een heerlijke hond is het toch. We hebben genoten van haar, wie weet komt ze nog eens vaker logeren.

Nog even een fototje van de vriendinnen, Gina links en Cooper rechts.

Met Gina gaat het goed, volgens mij met haar blaas ontsteking ook, ze heeft in elk geval geen pijn meer bij het plassen. Nog een paar dagen de pillen en dan moet ik haar plasje even laten controleren, hopelijk zijn we er dan vanaf.

Met haar loopsheid gaat het ook prima, de afgelopen dagen heeft ze het druk gehad met Cooper versieren! Maar verder merk ik niets aan haar. Ook met trainen niet.

Nou verder eigenlijk niet veel nieuwsje….

Blaasontsteking.

27-05-2008

 

Gisteravond met Gina even een bezoekje aan de dierenarts gebracht. Ze heeft een blaasontsteking, dus medicijnen mee gekregen en over 10 dagen haar plasje nog een keer laten onderzoeken!

 

Gister kreeg ik bericht dat we 8 juni niet mee mogen doen! Helaas te veel inschrijvingen, wij vallen buiten de boot! Balen hoor, had me er zo op verheugd. De training ging zo lekker!

Nou ja maar eens kijken wat er verder nog is waar we nog aan mee kunnen doen!

Cooper is er!

25-05-2008

 

Hehe, tijd voor een verhaaltje! Druk weekje geweest.

Gina is loops geworden! Ja kleine meisjes worden groot he! Heeft ze mooi uitgekient zo direct na de teamwedstrijd!~

 

Verder is Cooper natuurlijk bij ons aan het logeren! Wat een gezellige hond! Een lekkere vrolijke lebber flatcoated! Ja ze is gezellig. Kan prima met Gina overweg.

Mooi om te zien hoe die logeerhonden zich aanpassen. Ik vind dat met Jessy ook altijd leuk om te zien. Ze weten al snel hoe de regels in huis zijn en hoe de dagen verlopen.

 

Zaterdagochtend liepen we om 08.30 al lekker op het strand in Oostvoorne, heerlijk rustig we zijn geen hond tegen gekomen. De dames hebben lekker gespeeld en gezwommen!

Zondagmiddag hadden wij een verjaardag in Rotterdam. We hebben de dames bij mijn ouders gebracht en daar hebben ze het prima naar hun zin gehad. Cooper en de kat samen ging ook prima!

 

Teamwedstrijd Dongen!

18-05-2008

Zo de team wedstrijd zit er op!

Wat hebben we een leuke dag gehad! Mooi weer, zeker in vergelijking met gister. We starte vanmorgen met een strak blauwe lucht en een zonnetje! En de zon is eigenlijk heel de dag gebleven! Heerlijk hoor, voor Serge die weer mee was als supporter ook wel zo leuk. Nou ja als het zou regenen zou hij niet eens mee gaan en lekker thuis blijven!

Dongen was voor ons een uurtje rijden, dus qua reistijd heel goed te doen, vanmorgen om 06.45 vertrokken en dus mooi optijd aan gekomen. Even later kwamen ook Willem en Maaike en ook Peter kwam iets later aanrijden. Even melden en toen op naar de proeven.

Leuke proeven, iets minder moeilijk dan in Borculo en dit keer op 4 van de 5 proeven maar 1 apport per hond.

Gina heeft goed werk laten zien, was zeer tevreden over haar. Eigenlijk maar 1 ding wat ik echt niet goed vond en dat was schudden toen ze uit het water kwam! Draak, daar moeten we dus weer even goed op gaan letten. Tja ze gaat ook als een bommetje te water…dan krijgt ze water in haar oor en dat moet er zo snel mogelijk weer uit vind ze! Maar goed dat moet ze eigelijk pas doen als ze de dummie heeft afgegeven natuurlijk.

Hier wat leuke foto's die Serge genomen heeft!

Ook Mac en Yamy hebben mooi werk laten zien, vooral van Yamy heb ik genoten, wat heeft die nog een plezier met haar bijna 9 jaar! Knap hoor, Yamy heeft dus vandaag haar laatste wedstrijd gelopen, leuk dat we daar bij mochten zijn.

Om ons heen hoorde we toch dat er wel wat teams waren die wat apporten hadden laten liggen….hmmm wij hadden alles binnen gehaald en ook op de juiste volgorde dus we hadden het helemaal niet slecht gedaan.

Na lekker in het zonnetje te hebben gewacht op de prijsuitreiking was de verassing toch wel heel erg leuk toen we hoorde dat we 3e geworden waren! Tja toch wel heel erg leuk om bij de Goldens met een flatcoated team in de prijzen te vallen!

Maaike, Willem en Peter bedankt voor de leuke dag!

Lekker weekend, druk weekje!

13-05-2008

 

Zo weer even tijd voor een verhaaltje.

Wat was toch een heerlijk weekend, tja met dit mooie weer kan het voor mij al snel niet meer stuk hoor!

Vrijdagavond lekker op het terras zitten eten, Gina gezellig mee geweest, en na het eten nog even het strand op gelopen, ja dat is voor Gina altijd een feestje!

 

Het weekend was het lekker warm dus met Gina lekker wezen zwemmen. Als Gina ziet dat ik de water kong pak dan weet ze al hoe laat het is! Leuk om te zien, ze vind het plonsen een groot feest.

 

Deze week word een druk trainingsweekje. Nou gelukkig heeft Gina daar geen hekel aan dus dat zal wel goed komen!

Maandagavond kennis gemaakt met de B hond en zijn baasje waar we zondag de team wedstrijd mee hebben.

Met de groep van Willem mee getraint, Maaike met Holly en Marijke met Abby waren ook voor de partij. Voor de 3 jonge honden op eigen niveau wat leuke oefeningen gedaan.

 

Dinsdagavond hebben we teamtraining. Ben benieuwd. Willem heeft de A hond, Yamy. We hebben in Zuidland afgesproken, daar is lekker veel water dus het zal niet te warm zijn voor de honden.

 

Woendag is het woensdag, dus dat trainen we met de woensdag groep!

En donderdag bij Maaike.

 

Leuk hoor al die trainingen, kan ik mooi overal even het over water oefenen! Ja, we zijn druk bezig, wie weet kunnen we een B diploma halen.

 

Vanaf volgende week donderdag komt Cooper logeren. Dus nog even rust voor Gina en dan weer een loge! Nou Gina en ik vinden dat erg gezellig dus we kijken er naar uit!

Een heel weekje.

09-05-2008

Zo en toen was het alweer bijna weekend.

Het was een gezellig weekje, ja dat mooie weer dat werkt natuurlijk ook wel mee he, heerlijk hoor.

Maandagavond wilde ik lekker even trainen met Gina in Zuidland. Dus ik dacht kom Jessy gaat gezellig mee. Nou die heeft zich vermaakt hoor. Wat water apporten laten halen en een keertje laten zoeken. Ze had het echt naar haar zin.

 

Met Gina hard aan het oefenen voor het overwater, dus nu nog op zicht en geheugen en dat dan uitbouwen. Gaat vast goed komen.

 

Dinsdagmiddag was het aardig war, dus lekker bij ons in de buurt wezen zwemmen, nou met 2 honden is dat hard werken….zorgen dat ieder een eigen balletje heeft! , Gina denkt dat alle ballen voor haar zijn, gaat als een bommetje te water en dan is Jessy dus net te laat…Maar ik werd getraint en het ging steeds beter!

 

Woensdagavond lekker met Gina wezen trainen, Jessy is bij Serge thuis gebleven.

 

En donderdagmiddag is Jessy weer opgehaald. Ja de 2 weken zijn voorbij gevlogen hoor. Wat was het weer gezellig. Lekker hondje is het, we hebben weer volop genoten van haar. Ach van de zomer zal ze ook nog wel komen, dus we hoeven haar niet zo heel lang te missen…

 

En nu gaan we lekker weekend vieren. In Heenvliet is er het Pinksterweekend van alles te doen, dus daar gaan we wel even kijken, kan Gina gezellig mee.

 

Clubmatch

03-05-2008

Zo de clubmatch 2008 zit er weer op.

Het was prachtig weer, mooi terrein en heel veel flatjes bij elkaar. Nou de dag kan dan bijna niet meer stuk he!

Gina zou in de jeugdklasse uitkomen en Jessy in de openklasse. Jes, mocht als eerste, met haar heb ik natuurlijk niet veel kunnen oefenen maar ze deed het helemaal niet slecht, vond het wel gezellig volgens mij. En kreeg een ZG. Nou toch hartstikke leuk.

Jessy in de ring.

Gina in de Jeugd, toch best een beetje spannen, ik hoopte toch minstens op een ZG maar een Uitmintend zou wel erg leuk zijn. Al die tijd thuis geoefend om haar voor te brengen zonder voertje, was erg benieuwd of dat op zo'n dag ook zou lukken....Ja dat ging best heel goed, ze stond mooi en lopen gaat ook goed. met een U mochten wij de ring verlaten! Leuk ik was blij. Mocht later nog terug komen, maar we werden niet geplaatst, ach geeft niet ik ben met de U en een mooi rapportje zeer tevreden.

Gina in de ring!

Verder een hele gezellige dag gehad, erg genoten van het weer en de honden om ons heen.

Gina haar paps was er ook, dus nog even samen op de foto! Wat is Floyd toch een ontzettende leuke hond!

Gina en papa Floyd.

 

Van alles wat

02-05-2008

Afgelopen zondag zijn Gina en Jessy bij kapper Maaike geweest. Het was hard nodig maar de dames zien er weer tip top uit, zijn er helemaal klaar voor. Wat een verschil is dat toch altijd. Mooi weer hoor die getrimde oortjes en pootjes.

 

 

Maandag en dinsdag natuurlijk gewoon gewerkt.

Dinsdagmiddag weer even een bezoekje gebracht aan de dierenarts met Gina voor haar oren. Nou gelukkig het zag er goed uit. Ik heb nog 1 tube smeersel mee genomen, dat moet ik nu om de dag gebruiken en als die op is dan is het genoeg geweest, wel goed op haar oren blijven letten en regelmatig gewoon even schoonmaken!

 

Woensdag is Cooper met haar baasjes bij ons geweest. We zijn lekker met de 3 flatjes naar het strand geweest, wat hebben die 3 genoten zeg, heerlijk hoor. Was leuk en ze konden het prima vinden met z’n drietjes, lekker spelen, rennen en zwemmen.

Na het strand bij ons thuis nog wat gegeten. Ook binnen ging het goed, ze zijn lekker gaan liggen, geen probleem. Nou weet Cooper tenminste waar ze terecht gaat komen als ze komt logeren!

Cooper, Jessy en Gina

Cooper, Gina en Jessy

 

Morgen is de clubmatch….leuk heb er zin in, het gaat mooi weer worden dus we zullen vast een leuke dag worden!

 

Teamwedstrijd!!!! 2e prijs!

27-04-2008

Nou zaterdag was het dan zover, de teamwedstrijd. Gina en ik zaten in een leuk team. Gina als C hond, Lola als B hond en Jack was de A hond.

Serge zou ook mee gaan en natuurlijk Jessy de loge ook. De wekker ging vroeg…04.30…..

Op weg naar Borculo, lekker rustig op de weg en iets voor 8e reden we de parkeer plaats op. Nummer ophalen en wachten tot de proeven zouden beginnen. Er waren 25 teams aanwezig deze dag.

 

Leuk we hadden er zin in, dit was toch weer heel wat anders dan dat je alleen een wedstrijd loopt.

De proeven waren leuk, best pittig maar we gingen erg goed! We hadden plezier als team zijnde en ik genoot volop van Gina.

Aan het eind van de dag was mijn dag geslaagd, had een goed gevoel bij Gina, ze had heel mooi werk laten zien. Dus onze dag kon al niet meer stuk. Wij waren redelijk vlot klaar, en moesten dus best even wachten tot alle teams klaar waren. Maar ach het was prachtig weer, zaten lekker hadden wat te drinken en zaten gezellig bij elkaar.

 

Toen de prijsuitreiking! Ze begonnen bij nummer 25…..tja en dan hoop je voorlopig natuurlijk dat jou team naam niet genoemd word….

We hadden wel het idee dat we het goed gedaan hadden maar de verassing was toch wel heel erg groot toen bleek dat ons team de 2e prijs had gewonnen. Wat was dat ontzettend leuk!

 

Dus ja een zeer geslaagde dag. Je moest er even voor rijden maar we hebben een super dag gehad.

 

Hier nog wat foto's van de dag!

 

Het hele team, Joost met Jack, Teamcaptain Cora, Jeanette met Lola en ikke met Gina.

 

Serge en Jessy kwamen ons aanmoedigen, wel zo gezellig!

 

Gina op de terug we met de dummie.

 

 

Zo kan Gina alles zien 

 

 

 

 

Dagje Limburg

24-04-2008

Nou eens even kijken waar ik moet beginnen…heb veel te vertellen.

Donderdagochtend toen de wekker ging om 04.40 moest ik even bedenken hoe ik aan deze hobby was gekomen, haha

Maar goed uit bed, Gina uitlaten eten geven en om 05.40 zat ik in de auto op weg naar Waalwijk, het was nog niet druk op de weg dus reed zo naar Saskia, daar vandaan zouden Gina en ik samen met Saskia en Santa naar Limburg rijden. Een dagje gezellig trainen bij Louisianne, dit is dus de fokster van Gina.

Onderweg niet echt veel fille gehad en reden dus op 09.00 uur het erf op, mooi op tijd.

Even wat gedronken alle jonge honden gezien in de tuin, wat een feest die pups van zo’n 6 mnd bij elkaar. Leuk om de verschillende hondjes zo bij elkaar te zien.

 

Toen Gina en Santa uit de auto gehaal. Ja, hoor Gina herkende Loes meteen, het horen van haar stem deed Gina haar kont en staart nog harder kwispelen, mooi om te zien! Zo vaak ziet ze haar nou ook weer niet….

 

In de “tuin” leuke dingetjes getraind. Wat lijnen gelopen, wat dingetjes met een eend en een konijn. Toen liet Gina meteen weer even haar afkomst zien, 1 van de eenden vond Gina echt te vies om beet te pakken, draak! De Dark Devotion hondjes houden niet zo van koud wild, die gaan blijkbaar meer voor het schone wild….

Al snel werd papa Floyd erbij gehaald, en ja hoor ik zag daar gewoon een Gina lopen, jeetje wat lijkt mijn draakje op haar vader. Echt 2 druppels water. De goeie maar ook zeker de min puntjes heeft ze van haar paps.

In alles zag ik Gina terug, de mannier van werken, het eigenwijze de passie en de moeite met de verleidingen…

Maar oh wat was het prachtig om hem weer te zien, echt genieten.

Gina en haar papa Floyd

 

’s Middags na de lekkere lunch zijn we naar Belgie gereden, daar was een mooi afwisselend terrein, bos, water, een bruggetje, wat moerras, flinke heuvels, echt van alles wat.

Honden hebben mooi werk laten zien, af en toe wat eigenwijs, maar ook zeker hele goeie dingen. Tussen het prikkeldraad door, was ook geen probleem.

 

Toen we weer terug kwamen heeft Louisianne haar honden nog evel los gelaten op het grote veld, wat leuk om ze allemaal bij elkaar te zien zeg, prachtig hoor. Met zijn alle lekker in de vijver plonsen en lekker rennen.

 

Ja was een geslaagde dag, erg naar ons zin gehad, lekker getraind, veel gelachen. Gezellig met Sas gekletst in de auto dus voor herhaling vatbaar!

 

 

Drukke boel

23-04-2008

 

Een lekker druk weekje hier. Wel allemaal leuke dingen dus we gaan het wel overleven!

Gistermiddag was mijn vrije middag, het was prachtig weer dus Gina en ik hebben het er lekker van genomen.

Na mijn werk direct door nar het strand gereden, een flink eind gelopen, van Hellevoet naar Rockanje, daar lekker wat gedronken en gegeten en toen over het strand weer terug gelopen. Het was echt genieten.

 

Vanavond weer lekker trainen, leuk daar hebben we zin in.

En morgen gaan we een dagje in Limburg trainen. Gina en ik gaan samen met Saskia en Santa naar de fokster van Gina om daar te trainen. We hebben er zin in en gaan er een leuke dag van maken! Vroeg uit bed maar dat mag de pret niet drukken.

 

Donderdags werkt Serge thuis en dan zal Jessy bij ons gebracht worden. Die komt voor een kleine 2 weken logeren.

 

Zaterdagochtend moeten we om 08.00 uur in Borculo zijn…nou dat is een kleine 2,5 uur rijden dus dat word vroeg opstaan!

En zondag…ja ook dan hebben we plannen. Dan gaan Gina en Jessy naar de kapper!

1e Prijs!!!!!

20-04-2008

Phoe, phoe wat een weekend! Leuk en lekker druk.

Zaterdag geholpen bij de Certificaten dag van de flatcoateds. Was leuk om zo'n dag eens van een andere kant mee te maken. Een hoop gezichten en hier en daar wat bekenden mensen gezien.

Vandaag mee gedaan aan de Workingtest van de Goldenretrieverclub. Deze dag was hier in Simonshaven, dus voor mij niet zo veel reistijd. Vanmorgen lekker ontspannen opgestaan en op ons gemak naar Simonshaven. Ik had eigenlijk niet echt last van spanning. Had gewoon zin in een leuke dag en zou het leuk vinden als Gina goed haar best zou doen en mooi zou werken. Als we dan ook nog alles binnen zouden brengen zou het helemaal mooi zijn. 's Morgens begonnen we wat fris, koud en een windje. Maar wij moesten in het bos beginnen dus redelijk uit de wind.

De eerste drie proeven liepen lekker, gingen redelijk vlot was weinig wachttijd en Gina deed het netjes. Toen verder naar de 2 laatste proeven, een eindje lopen en daar hebben we een tijdje moeten wachten, maar we waren in goed gezeldschap, het zonnetje kwam door dus ach we kwamen onze tijd wel door.

Na dat we alle proeven gedaan hadden, had ik een goed gevoel, lekker gewerkt, ik was erg tevreden. En toen begon het wachten, nog bij een aantal proeven wezen kijken en verder een beetje in het zonnetje gezeten.

Om 17.30 was de prijsuitreiking. Nou ik wist dat we het best goed hadden gedaan en dat we naar alle waarschijnlijkheid wel een certificaat zouden krijgen maar dat we in de prijzen zouden vallen....nee daar had ik echt niet aan gedacht. Maar goed Gina en ik werden toch echt genoemd hoor bij de 1e prijs! Ja heus waar wij hebben de 1e prijs gewonen, mijn draakje!

Saskia had dezelfde aantal punten maar omdat Gina iets jonger is dan Santa kregen wij de 1e prijs en Sas en Santa dus de 2e! Echt gaaf hoor, onze 2 honden zo geeinigd bij de Goldens!

En natuurlijk mochten we nog even op de foto!

Een heerlijke afsluiting van een leuk weekend.

En nu....op naar de teamwedstrijd aanstaande zaterdag in Borculo!

Controlle dierenarts

17-04-2008

Nou dinsdag voor controlle geweest.
Helaas zijn we er nog niet helemaal vanaf!
Wat dieper in het oor was duidelijk nog te veel rommel te zien.
Moet nu iedere dag spoelen, uurtje wachten en dan weer druppelen. Heb nu andere druppels gekregen, en dan over 12 dagen weer terug.
Als het dan nog niet over is dan wil ze de oren helemaal schoon spoelen maar dat moet dan onder een roesje.... 
Dus even duimen dat het straks over is!

Eind van de middag lekker een eind gewandeld met Anne Marie, dochter Anne en de hondjes Luna & Sien. We hebben lekker een heel stuk over het strand gelopen en een stuk door de duinen, was lekker.

(foto's volgen nog)

van alles wat.

15-04-2008

 

Zo weer even tijd voor een verhaaltje.

Gaat allemaal prima. We genieten van de lange dagen, heerlijk die lichte avonden. Lekker dat we ´s avonds weer wat kunnen doen.

 

Afgelopen vrijdag in het Ravensebos wezen wandelen, ik was vanuit mijn werk met Gina op de fiets naar het bos gereden, daar een rondje gelopen met Oscar, de meiden en Pontos. En toen weer terug op de fiets. Gina heeft het prima gedaan, kan ze goed aan.

Zaterdag een rustig dagje. Zondag lekker een flinke wandeling gemaakt over het strand en een stuk door de duinen. ´s Middags kwamen er vrienden op visite bij mijn ouders, vond Gina ook erg gezellig.

 

Maandagavond wilde ik met Gina even in Zuidland gaan trainen, en Oscar en Lindey vonden het leuk om mee te gaan. Hebben wat leuke dingetjes gedaan, Lindey vond het ook erg gezellig en heeft lekker gezwommen.

Gina heeft netjes gewerkt, ja was leuk!

 

Vanmiddag met Gina een bezoekje aan de dierenarts, we moeten even voor controlle terug komen om naar de oren te laten kijken. Nou volgens mij gaat het wel goed, hopelijk hoeven we straks niet meer iedere dag te zalven.

Van die vette oren word ze niet knapper.

Eind van de middag even wandelen met Anne Marie, Luna  en Sien.

Workingtest

05-04-2008

Zo de eerste wedstrijd van het jaar zit er weer op! Vanmorgen vroeg vertrokken naar Bergschenhoek. Daar aangekomen was het net gaan regenen en dat heeft tot de middag geduurt, daarna werd het droog, af en toe een zonnetje om vervolgens aan het eind van de dag weer in de regen te staan...maar oke dat mag de pret niet drukken.

We hebben een leuke dag gehad, Gina heeft erg goed gewerkt. Ik vind het gewoon al erg leuk om zo'n dag met haar opstap te zijn. De proeven waren leuk verzonnen, afwisselen en goed te doen. We hebben een mooi diploma gehaald met 82 punten, nou helemaal niet slecht denk ik zo.

Nu ligt Gina moe en voldaan lekker op haar kussen. Morgenmiddag gaan we trainen met het team voor de teamwedstrijd van 26 april. nou tegen die tijd zal ze wel weer uitgerust zijn denk ik zo.

Dierenarts en kennismaking Cooper

01-04-2008

Vanmiddag even met Gina langs de dierenarts geweest. Ik had het idee dat ze last had van haar oor, en haar rechter oor voelde warm aan. Hmm, zag er niet zo mooi uit...helaas. Een bacterie, en wat gistvorming. Dus het nu een oorcleaner meegekregen en oordruppels. Hier moet ik de komende 14 dagen mee aan de slag gaan, hopelijk helpt het en zijn we er dan vanaf!

Vanmiddag is Cooper kennis komen maken. Wat een ontzettende leuke hond is dat zeg. Eerst buiten op straat de dames even laten kijken. Toen zijn we meteen naar het park/bos gelopen en daar hebben ze lekker even kunnen rennen, heerlijk door de plassen en zoveel mogelijk door de blubber!

In huis ging het ook prima, Cooper moest natuurlijk alles even overzoeken en bekijken maar is daarna ook lekker gaan liggen. Ja hoor de dames kunnen het prima vinden samen! Ik had ook niet echt verwacht dat het problemen zou geven maar het is toch fijn om voor de vakantie even te bekijken hoe en wat. Dus eind mei komt Cooper lekker 2 weekjes logeren. Gezellig ik verheug me er nu al op.

Hier nog 2 foto's, hihi Gina is echt een ukkie....Nou ja en toch heb ik haar het weekend gemeten en is ze 57 cm...dus voor een teefje niet te klein.

Gina (16 mnd) en Cooper (10.5mnd)

Cooper en Gina

Leuk weekend

31-03-2008

 

Afgelopen zaterdag werd er door de flatcoated retrieverclub een wandeling georganiseerd in Bergen aan Zee.

Het leek me leuk om een keertje mee te wandelen. Het was bij onze logeer flat Jessy om de hoek dus zo konden we een bezoek en wandeling mooi combineren.

Was leuk om Jessy weer te zien, is toch een heerlijke hond.

Na de wandeling sprong Jessy zo bij Gina in de auto..." nog een paar weekjes wachten Jes dan kom je logeren" 

 

De wandeling was erg leuk, honden waren erg vriendelijk tegen elkaar, konden lekker los lopen, en zich helemaal uitleven.

Gina en Jessy kwamen zich regelmatig melden bij ons en dat is toch wel erg fijn met een groep van zo’n 30 flatjes bij elkaar.

 

’s Avonds een etentje met de trainingsgroep van zondag. Was gezellig, we gingen wat te laat weg van uit Bergen aan Zee en hebben Gina dus maar meegenomen naar het restaurant, nou daar heeft Gina zich keurig gedragen, die is het wel gewent natuurlijk om mee te gaan dus die heeft lekker liggen slapen.

 

Zondagochtend geen training, dus lekker uitgeslapen. Vanaf deze week trainen we op woensdagavond.

 

Dinsdagmiddag komt Cooper om kennis te maken, leuk ik ben heel benieuwd naar haar.

 

Woensdagavond trainen, donderdagmiddag trainen en dan zaterdag onze eerste wedstrijd dit seizoen, spannend weer.

Nieuwe logee!

21-03-2008

 

De training dinsdag ging lekker, Gina kon goed mee komen met deze groep. Zijn begonnen met blind overwater en ja ja ze ging gewoon heel netjes in 1 keer! Knappe meid.

 

Gister hadden we de bruiloft van mijn neef. Gina is uit logeren geweest bij Anne Marie. Nou dat gaat prima maar toen ik vanmorgen beneden kwam miste ik haar toch wel,….saai hoor zonder haar.

Op die bruiloft spraken wij Martijn en Cindy…en laten die nou een flatcoated teefje van 10 maanden hebben! Dus gespreksstof genoeg he, 

Nou bleek ook nog dat ze een vakantie adresje zochten voor Cooper. Vind ik altijd erg gezellig, een eis is wel dat ze alleen thuis moet kunnen zijn, los kunnen lopen (en dus moet luisteren) en ze moet goed met Gina samen kunnen.

Het lijkt erop dat Cooper aan deze eisen voldoet, dus binnenkort een keertje afspreken om de dames kennis te laten maken en dan komt Cooper gezellig eens vakantie vieren bij ons! Heerlijk toch 2 flatjes in huis!

Eind april komt Jessy logeren en dan een maandje later Copper als het goed is! Leuk, leuk, leuk!

 

Verder een druk paasweekend hier, allemaal gezellige dingen op het progamma dus we zullen ons niet vervelen.

Hopelijk werkt het weer af en toe een klein beetje mee en kunnen we nog wat lekkere wandelingen maken.

Training van zondagochtend gaat in elk geval ondanks de pasen gewoon door!

Weer rustig

18-03-2008

 

Nou zeg volgens mij is het echt weer tijd voor een verhaaltje!

Eens even kijken….druk weekje gehad eigenlijk. Maar de rust is weer terug in huize van der Horst.

Luna en Sien zijn heel de week bij ons geweest, vond Gina erg gezellig volgens mij. Die 3 kunnen het prima vinden samen, vooral Gina en Luna hebben veel gespeeld samen.

 

Luna en Sien hadden hun eigen mand bij zich. Was Gina erg blij mee.... Maar Luna vond het maar zozo Gelukkig waren er voldoende ligplaatsen hier in huis.

Heerlijk tevreden in de mand van Luna en Sien.

 

Deze week train ik bij Maaike niet op donderdag maar op dinsdag. Donderdag hebben we een bruiloft en ik wil eigenlijk geen training missen dus nu train ik dinsdagmiddag met de andere groep mee. Ben benieuwd hoe Gina het zal doen.

 

Verder is er eigenlijk niet zo heel veel gebeurt….ik ben met Gina iedere dag even aan het oefenen met mooi staan…gaat best aardig. Zal Maaike eens vragen of ze nog goeie tips heeft voor ons, want ik zou Gina graag zonder voer willen showen op  de clubmatch. We hebben nog even de tijd dus zou moeten lukken denk ik.

Van alles wat.

04-03-2008

 

Phoe ondertussen alweer 15 maanden oud. Van de week was ik bezig oom een fotalbum te maken van haar eerst jaar. Achos als ik dat kleine pluizige pupjes dan weer zie en kijk dan naar mijn dame zoals ze nu is!  En lekker slank sprietje..

Ik ben zo benieuwd wat de keurmeester van haar vind met de clubmatch..nou ja die is pas in mei dus ze heeft nog even de tijd om een beetje volwassener te worden he!

Verder is ze nog steeds niet loops geweest. Op zich vind ik dat niet erg en maak ik me er ook geen zorgen om, alleen hoop ik dat ze niet in april loops zal worden….dan hebben we een aantal wedstrijden gepland en ik hoop toch echt dat die gewoon door kunnen gaan. Nou ja we zullen wel zien he!

 

Zondagmiddag nog even in Kijkduin op het strand geweest. Jeetje wat was het daar druk zeg….

Gina heeft lekker even kunnen rennen, vind ze altijd leuk he! Je zag aan haar dat ze goed moest kijken waar ik was, maar gelukkig let ze goed op en gaat ze niet heel veel weg!

 

Vorige week had ik dus gemerkt dat Gina het bos bij Zwartewaal een beetje eng vond…

Dus gistermiddag na mijn werk daar naartoe gereden. Eerst wat water dingetjes gedaan. Op zicht dummie in het water gegooid, paar meter naar achter en van daar uit de dummie laten halen, nog een paar keer gedaan en steeds wat verder van de kant. Ging prima geen probleem. Daarna met Gina door het bos gelopen, nou ze keek niet naar die gekke dingen…drie dummies achter gelaten, bos uit en haar dus 3 keer gestuurd, was geen probleem. Gina kwam vlot terug met de dummies.

Er lopen daar veel konijnen…dus overal lekkere geurtjes, en we zagen steeds allemaal konijnen weg schieten.  Maar Gina bleef netjes bij me.

 

Volgende week komen Gina haar vriendinnen Luna en Sien een weekje logeren. Hun vrouwtje gaat lekker een weekje met vakantie.

En volgende maand hebben we ook een logee, dan komt Jessy gezelig. Altijd leuk. Jessy blijft anderhalve week, en is ook nog bij ons als de clubmatch is. Haar baasje was benieuwd wat de keurmeesters van haar zouden vinden, ik vind het leuk om haar eens te showen dus hebben we Jessy ook ingeschreven. Druk dagje voor mij dus, twee hondjes voorbrengen,! Vind ik wel leuk hoor!

 

Prikje en een gevaarlijk bos!

28-02-2008

 

Zo afgelopen dinsdag met Gina bij de dierenarts geweest, Gina heeft haar entingen gehad en verder is ze even nagekeken, nou prima hoor, niets mis. Mooi en gezond hondje.

Nog even op de weegschaal geweest, 23.8 KG.

 

Woensdagmiddag na mijn werk even wezen trainen samen met Jeanette. Had een aantal leuke dingen verzinnen, en de hondjes deden het best netjes. Gina had wat moeite met zoeken in het bos…Hmmm vond ik vreemd want ze komt eigenlijk nooit zo maar terug. Maar toen ik ging kijken begreep ik het. Het bos word voor spellen gebruikt en er hingen dus oranjes slierten, er hing een groot groen net, en verder stonden er nog wat hutten in het bos. Gina vond dit dus een beetje eng….

Haren overeind, blaffen…gekke meid. Ben samen met haar het bos in gelopen, en toen kwam ze een dummie tegen. Dus hier gaan we van de week nog een keertje oefenen!

 

Weer een weekend voorbij!

25-02-2008

 

En toen was het weekend alweer voorbij! Wat gaat het toch snel iedere week.

Maar het was een lekker weekend. Zaterdag niet zo heel veel gedaan. ’s Morgens even met Gina en dummies op pad geweest, wat leuke dingetjes gedaan.

Gaat lekker, wilde haar doorsturen, links en rechts, ja was tevreden over haar.

 

Zondagochtend wezen trainen, en ’s middags ben ik zelf wezen paardrijden, ook weer lekker!

 

Het fietsen gaat ook erg lekker, ze doet het prima, wil alleen iets te hard! Ook als ik haar los mee laat lopen doet ze dat keurig, blijft netjes bij me!

 

Dinsdag moet ze even langs de dierenarts, niets ernstigs, gewoon voor de inentingen.

 

 

De uitslag!

21-02-2008

Yes, eindelijk de uitslag binnen! Ik had goede hoop maar dat het zo goed zou zijn...was toch wel even spannend Maar Gina heeft HD A met Norberg waarde 40! Een mooiere uitslag kun je je niet wensen dus ben heeeeel erg blij!

Drukke week

15/02/2008

Hehe dat was een drukke week! Ik heb heel de week gewerkt, tja dat ben ik niet gewent he, heb mijn 2 vrije midagen dus aardig gemist! Voor Gina had ik we opvang geregeld hoor die heeft zich wel vermaakt. Woensdag is ze bij opa en oma geweest, die waren net terug van vakantie dus dat was erg fijn. Opa heeft lekker gewandeld met haar! Koud he pap  En donderdag heeft Serge thuis gewerkt! De rest van de week is ze mee geweest naar mijn werk dat gaat ze altijd 3 dagen per week.

Maar door al dat gewerk hebben we dus ook onze training gemist. Dus eigenlijk heel de week niets gedaan. Net ben ik even met haar weg geweest, dummies mee en leuke dingen gedaan. Gina had er echt zin in ze deed erg haar best. Zo'n weekje vrij is zo slecht nog niet! Nou ze heeft er altijd wel zin in, maar ik merkte dat ze nu nog wat meer werkdrift had! Veel lijnen gelopen en aan de slag geweest met het door sturen en naar links en rechts. gaat best goed alleen het doorsturen terwijl er links of rechts ook wat ligt is moeilijk. Dus daar gaan we even goed op oefenen!

Nu lekker weekend! Morgen wil ik lekker even met haar naar het strand en zondagochtend weer lekker trainen!

Phoe phoe vermoeiende week hoor!

1 jaar bij ons

05-02-2008

 

Afgelopen vrijdag was het 1 februari 2008, precies 1 jaar terug hebben we Gina opgehaald! Goh als ik dan eens terug lees op deze site en de foto’s zie, achos wat een klein hummeltje was ze.

En nu woont ze al weer een jaar bij ons, wat is het hard gegaan zeg.

 

Zaterdag zijn we even naar Sommelsdijk geweest, daar zit een zaak die out door kleding verkoopt en ik wilde graag een broek hebben voor het trainen enzo.

Dus Gina en Serge zijn mee geweest, ben een tijd aan het passen geweest  maar uiteindelijk 2 broeken gekocht!

Op de terug weg lekker aan het strand van Ouddorp gelopen.

Wij aan een warme choc en Gina rustig languit!, treks zich nergens iets van aan.

 

Zondag wezen trainen, Gina ging weer lekker. Na de gewone training nog wat dingen gedaan met het team. Dat ging goed Gina kan goed met andere honden samen werken daar heeft ze geen problemen mee. Moet alleen opletten dat ze de rust houd en niet denkt dat alle dummies voor haar zijn! We doen mee als C hondje dus de B eb A dummies gaan aan haar voorbij…tja dat valt haar even tegen soms.

Nog een teamwedstrijd

29-01-2008

Gina en ik zijn gevraagt om ook aan de teamwedstrijd mee te doen op 18 mei bij de Goldenretrievers! Erg leuk, er waren 2 teams die ons gevraagt hadden...tja dan is het dus wel zo eerlijk om mee te doen met degene die mij als eerst hebben gevraagt he...Dus dit keer met een flatcoated team, dit team had mij ook willen vragen voor de TW in april maar toen was ik al bezet, dus nu doe ik met ze mee in mei. Leuk hoor ik heb er zin in!

Er staan nu dus een aantal leuke dingen in de planning, ben heel benieuwd hoe het allemaal zal gaan lopen. Voorlopig nog lekker blijven trainen en dan heb ik er alle vertrouwen in.

van alles wat.

28-01-2008

 

Donderdag weer lekker getraint. Maaike had weer een paar leuke proeven verzonnen. Gina’s waterwerk is weer zoals ik van haar gewent ben, lekker vlot te water!

Ze heeft een mooie sleep gelopen,leuk wat echt maanden geleden dat we dat voor het laatst gedaan hadden, en Gina begreep de bedoeling nog, mooi hoor.

En verder moeten we heel hard aan het voet werk werken…tja dat is toch echt ons min punt…ze loopt gewoon niet heel mooi te volgen, net wat te ver bij me vandaan, iets te veel vooruit enzo…

Dus daar gaan we mee aan de slag!

 

Afgelopen zaterdag moest ons vriendje Mike voor het eerst een wedstrijd voetballen! Leuk daar zijn we dus even wezen kijken, Gina is gezellig mee geweest en heeft Mike natuurlijk ook aangemoedigd!

Gina langs de lijn!

 

’s Middags ben ik voor het eerst met Gina wezen fietsen, ging hartstikke goed, ze begrijt goed wat de bedoeling is. Ik heb met haar als pup zijnde natuurlijk af en toe al een beetje geoefend dus voor haar was het niet helemaal nieuw. Volgens het schema mochten we de eerste keer 5 minuutjes fietsen, nou 5 min zijn snel voorbij hoor. Maar ze heeft het netjes gedaan.

Zondag was een rustdag, nou ja wat betreft het fietsen dan he…en maandag mogen we 10 minuten fietsen!

 

Zondagochtend wezen trainen, door ziekte waren de groepen erg klein en werd er besloten dat ik met Gina met met de “grote” honden mee kon trainen. Deze groep traint toch wel op een niveau hoger dan wat ik normaal bij Cora train…spannend dus hoe Gina zich zou houden tussen een groep vreemde honden voor haar en hoe goed ze mee kon doen.

Nou het was een erg leuke training, Gina geeft niets om vreemde honden, laat zich daar helemaal niet van door de wijs brengen, zit alleen maar op de vallende dummies, schoten enz te letten.

Veel gemarkeerd, lijnen gelopen waarbij ze veel valplekken moest onthouden, overwater en dan door lopen, in een bosje zoeken, ze deed het allemaal. Er werd veel met 2 of 3 honden tegelijk gewerkt, deed Gina ook prima, dat doet haar eigenlijk niets.

 

’s Middags lekker langs het haringvliet gelopen en toen bij mijn mams gegeten, vind Gina altijd gezellig daar!

 

Weer een weekend voorbij...

21-01-2008

En weer is het weekend voorbij gevlogen…pff wat gaat het toch snel!

Zaterdagochtend lekker uit wezen waaien! Phoe wat een wind zeg. Met Anne Marie afgesproken om te wandelen met de 3 honden. Stuk over het strand gelopen en een heel stuk door de duinen, daar liep je lekker uit de wind!

In de duinen kwamen we nog 4 reeen tegen! Gina zag ze wel maar heb haar vlot terug geroepen en ze kwam meteen keurig terug!

 

Zondagochtend wezen trainen. Was een leuke training, Gina heeft haar best gedaan, merk dat ze sommige dingen echt met meer gemak gaat doen!

Water werk was weer iets beter maar af en toe vond ik haar toch nog niet helemaal op z’n Gina’s te water gaan, dus daar gaan we even goed op letten!

 

’s Middags had ik in het Ravensebos afgesproken met Hansje en Oscar. Zij hebben 2 flatcoateds pups, Lindey en Pontos! Deze pups komen van dezelfde fokker als Gina, dus ja die wilde ik graag eens ontmoeten natuurlijk. Pups hadden nu hun entingen gekregen en waren goed gewent dus nu was het tijd voor een ontmoeting! Wat een heerlijke pups zeg, jeetje dan lijkt het toch alweer zo’n tijd terug dat Gina zo klein is geweest!

Was leuk om de familie te ontmoeten, die gaan we vast nog wel eens vaker ontmoeten!

 

Het onderzoek!

18-01-2008

 

Gistermiddag met Gina naar Zeist geweest om de HD foto’s te laten maken en de Patella’s te laten onderzoeken!

Maaike en Hera reden met ons mee vanuit Vlaardingen en in Zeist was Maus met zijn baasje Antoinet. Maus is een broer van Holly, dus door Maaike gefokt.

Gina mocht als eerste voor de foto. Ze was weer heel braaf, bleef keurig liggen tijdens het maken van de foto. De foto zag er belovend uit, dus nu maar afwachten he…

Daarna voor het Patella onderzoek, ook daar heeft ze zich weer keurig gedragen en daar kreeg ze de mooiste uitslag die je je maar kan wensen, Patella vrij A/B!!!

Dus hier ben ik en de fokker natuurlijk heel erg blij mee!

Joepie, dit was Gina haar vrijbrief om lekker te ravotten  en nu ga ik rustig aan beginnen met fietsen!

 

Na het dierenarts bezoek zijn we lekker een eindje wezen wandelen in het Panbos. Mooie omgeving zeg er is daar een heel stuk losloop gebied en we kwamen dan ook een hoop honden tegen.

3 Flatcoateds bij elkaar altijd een mooi gezicht. Gina en Hera hadden al samen in de auto gezeten, dat ging prima en ook met Maus kon ze het prima vinden.

Maus is trouwens 2 druppels water zijn zus Holly, mooi om te zien!

 

Maaike en Antoinet bedankt voor de gezellige middag!

 

Natuurlijk nog even een foto! Gina, Hera en Maus.

Gezellig weekend.

14-01-2008

Zo het weekend zit er weer op! Tja en zoals jullie onder tussen gewent zijn weer even een verhaaltje na het weekend!

Zaterdagmiddag richting Ede gereden, eerst even de Media Markt in, ik wilde een nieuw fototasje hebben voor mijn nieuwe camera, Gina gezellig mee geweest. Nou maakt haar niet uit haar, gaat netjes liggen in de winkel.

Daarna naar Nancy en Ace. Gina en Ace vinden elkaar erg leuk dus dat ging in huis prima. Wij hebben lekker bij gekletst onder het genot van een kop koffie en een koek, daarna een lekkere bos wandeling gemaakt, wat een mooie omgeving zeg! Het weer zat ons ook nog eens erg mee dus we hebben een lekker eindje kunnen wandelen.

Na het eten weer terug naar huis, thuis aangekomen is Gina op haar kussen geploft en die hebben we de hele avond niet meer gezien!

Nog even wat plaatjes van dit leuke stel samen!

Gina (13 mnd) en Ace ( ruim 2 jr) samen in het bos

 

Zondagochtend wezen trainen, weer op een andere locatie, was weer erg leuk. Gina heeft lekker gewerkt. Alleen het water werk is niet helemaal zoals ik van haar gewent ben….gaat niet zo vol passie te water, en wil haar eigen plekje uitkiezen…nee daar moet even aan gewerkt worden. Zal wel weer goed komen, met alle vorst de laatste maand is het water werk er een beetje bij ingeschoten, dus dat gaan we nu weer aanpakken.

 

’s Middags kennis gemaakt met 1 van de 2 andere teamleden, Jaenette woont hier in Hellevoetsluis en heeft 2 Goldens en 2 Labradors, met haar jongste labrador doet ze mee aan de team wedstrijd!

 

Een hele eer!

09-01-2008

 

Eens even kijken waar ik zal beginnen…heb allemaal dingen te vertellen.

Afgelopen maandag werd ik gebeld door Cora, ik train op zondag bij haar.

Zij vroeg mij of Gina en ik mee wilde doen aan de team wedstrijd van de labradors op 26 april.

Nou dat vind ik dus echt een eer! Cora vind ons een goed team, Gina een goede hond en mij een serieuze voorjager. Dus we gaan meedoen, voor die tijd gaan we natuurlijk een aantal keer trainen als team zijnde, want ja als we mee doen dan gaan we er natuurlijk ook serieus voor he!

 

Nu Gina 1 jaar is geweest is het tijd voor de gezondheidsonderzoeken. Dus heb ik voor donderdag 17 januari een afspraak om heup foto’s te laten maken en op patella luxatie te laten onderzoeken. Spannend hoor, de uitslag van de PL krijg je meteen te horen op de uitslag van de HD foto’s zullen we een paar weekjes moeten wachten. 

Dan alleen nog een afspraak maken om de ogen na te laten kijken en Gina heeft alle onderzoeken achter de rug.

 

Wanneer de onderzoeken achter de rug zijn wil ik gaan fietsen met Gina. Ik heb een mooi schema opgezocht dus dat wil ik dan graag gaan volgen met haar.

 

Nova te logeren

07-01-2008

 

Een gezellig weekend hier in huize van der Horst.

Vanaf donderdagavond in Nova bij ons, die is tot maandag komen logeren. Gina en Nova zijn goede vriendinnen dus dat is altijd erg gezellig.

We zijn lekker naar het strand geweest en de dames hebben zich daar prima vermaakt.

 

Zondagochtend zijn Gina en ik lekker wezen trainen, ze deed weer goed haar best. Donderdag begint de training bij Maaike ook weer! Gezellig hoor, we kunnen er weer tegen aan!

Gelukkig nieuwjaar!

02-01-2008

Voor alle trouwe lezers van deze site een heel gelukkig nieuwjaar. Dat het maar een gezond en succesvol jaar mag worden

Gina is oud en nieuw prima doorgekomen. Heeft echt geen last gehad van het vuurwerk geweld. Met uitlaten was ze niet onder de indruk van het geknal en geflits en ook toen het om 12 uur losbarste keek ze niet op of om.

Nieuwjaarsdag zijn we lekker even wezen wandelen in Oostvoorne met Joyce en Johan, Gina vond het erg gezellig.

Het speeltje wat ze met kerst gekregen had moest ook mee! Komen jullie nou nog....

Lekker vies worden in het zand! Altijd leuk.